1 de setembre del 2007

Malestar al govern de Tortosa per una filtració de Política Territorial sobre la variant de l'eix de l'Ebre

L'alcalde diu que la Generalitat encara no li ha comunicat cap decisió en ferm

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va desmentir ahir que el Departament de Política Territorial haja comunicat a l'Ajuntament de Tortosa que ja ha pres una decisió definitiva sobre el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre. Bel va explicar que només van reunir-se i que, tot i que la Generalitat no va presentar cap traçat alternatiu que salvés la zona de xalets del Canalet, el compromís era que tornarien a reunir-se al setembre. Així, l'alcalde va advertir que l'Ajuntament té molt clara la seua posició.

«Lamento que un departament tan important com Política Territorial i Obres Públiques hagi filtrat a la premsa aquest tipus d'informacions, que no responen a la realitat», va afirmar ahir l'alcalde de Tortosa. En concret, Ferran Bel es referia a la informació publicada ahir pel setmanari La Veu de l'Ebre, que citant «fonts del Departament» assenyalava que la Generalitat no variarà el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre per salvar la zona del Canalet.
En una visita recent a Tortosa, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va adquirir el compromís d'«estudiar un traçat alternatiu», que no trinxés tant la zona de xalets del Canalet, com ho faria el traçat proposat per Carreteres. Però això va ser mesos abans del canvi de govern a Tortosa. El nou govern municipal va reunir-se amb els responsables de Política Territorial i de la direcció general de Carreteres al juliol. Segons Bel, en aquesta reunió només van aclarir que les dues administracions tornarien a reunir-se al setembre, «abans de prendre cap decisió en ferm». «El govern de Tortosa manté la posició de trobar traçats alternatius, però la Generalitat encara no ens ha posat cap alternativa damunt de la taula», va dir. L'alcalde va assegurar que no entenia «aquesta filtració o declaració anònima», que seria «més difícil d'entendre si no fos d'un càrrec tècnic, sinó d'algun càrrec polític». Bel va afegir-hi que un govern «seriós» no hauria d'actuar així, però va apostar per continuar aquestes negociacions amb la Generalitat.

El Punt (1-Setembre-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta