4 de setembre del 2007

Queixes per l'excessiva inclinació de la pista exterior del nou pavelló de Tortosa

No posaré en dubte la idoneïtat del nou pavelló de Remolins per organitzar grans esdeveniments festius, ja que fins i tot avui he vist una entrevista televisiva en què l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, afirmava que es tracta d'un "recinte magnífic". La gran obra que va culminar el mandat de Joan Sabaté, i que ja va estrenar-se amb motiu de l'última edició d'Expoebre, ara també ha estat l'escenari del ball de dissabte a la nit, amb l'orquestra Centauro, i del ball de les pubilles de diumenge a la nit, el tradicional ball en honor de la reina de les festes. Però resulta que ja han començat a ploure les primeres crítiques ciutadanes al nou equipament: la pista exterior que dóna al riu és massa inclinada, i al cap d'una estona ballant, la gent va començar a queixar-se de mal de peus i de cames. Has de fer força per no caure, perquè la pista fa molta pendent. És a dir, ballant un pas doble, et canses lo doble... A més, sembla que la pista no és gaire gran, si vols posar-hi taules i cadires, a més de vuitanta pubilles i pubilletes. Mentrestant, a la pista del davant del pavelló no s'hi feia res, tot i que és molt més gran i no té cap inclinació problemàtica (com podeu veure a la foto). No vull posar-me a fer d'arquitecte i dir que potser l'escenari reversible podria estar encarat a la part de davant (o que potser el pavelló podria estar més centrat a la finca, deixant el mateix espai per davant i per darrera). Però els responsables de festes haurien de tenir en compte aquestes queixes, si volen que la gent de Tortosa s'estime un equipament que té moltes possibilitats.

12 comentaris:

  1. Al meu parer l’escenari d’aquest pavelló amb qüestió d’actes musicals es molt limitat. Ara per ara; només té dues possibilitats : O la gent dintre , o la gent fora a la façana fluvial. Penso que el teu plantejament encara no es possible en tant que no hi ha prevista cap infraestructura que possibilita l’alternativa que tu apuntes. Si no vaig equivocat tu proposaries una mena d’escenari a la façana principal i fer servir la explanada cimentada com a pista de ball . Però es que no hi ha cap equipament per poder connectar els equips de so, luminotècnia etc. Per altra part, si la pista de ball fora al interior, la sonoritat d’aquest pavelló seria infecta perquè no esta concebut com a sala de concerts. Encara que queda una possibilitat; la conexio directa al centre de tranformació...Penso que poc a poc s'hi trobarán alternatives, Ara es tot molt recent encara...

    ResponElimina
  2. Ja hi tormen a ser a voltes amb les obres.
    El primer dia que vaig estari, amb motiu de l'Expo-Ebre, jo mateix i molta gent del meu costat ( suposo que la majoria no eren arquitectes ni superiors ni tecnics, com jo) ens extranyarem i molt de la pendent d'aquell espai i ens questionavem la idoneitat del mateix. Ho veu qualsevol.
    I des de la meua ignorancia supina:
    Si es va fer un escenari a la part de detras del pavello, sembla evident que era per a fer-hi algun espectacle on la gent estaria de peu, sentada o ballant. Allavons, pregunto: Com collons es pot fer una cosa aixi? i a mes a mes, aixo de qui es culpa, de Sabate, de Bel, o de l'arquitecte que va fer l'obra?
    En quan a no poder fer-ho a la part del davant per falta d'infraestructura o equipaments, suposo que el mateix pasava a la explanada del Auditori i si que es podia fer, el problema potser es que haven-hi un escenari teoricament polivalent, encara seria mes ridicul no utilitzar-lo pel problema de la pendent.
    En resum: algo semblant al trampoli de la piscina.
    suma i sigue....

    ResponElimina
  3. aixo tmb es una noticia??
    alucina vecina!

    ResponElimina
  4. jo penso que és una noticia amb substància, no com altres que ens vessen los nostres amamantissims líders.
    este paperina-alló és, ha sigut i sirà sempre una cagada. no pega ni en superglue.
    lo de la pendent es per a fotre a l'arquitecto i els que han aprovat el projecte al riu de cop!
    A Remo les han cagades totes ... pregunteu!

    ResponElimina
  5. Preguntes:

    1) Quines necessitats reals del municipi van portar a la decisió de construir el nou pavelló?

    2) És adequat que una ciutat de 35.000 habitants dediqui 12 milions d'euros a aquesta infrastructura?

    3) Si una infrastructura no serveix per a les necessitats per a les quals es va concebre, se la pot seguir anomenant "infrastructura"?

    ResponElimina
  6. Quedi clar, d'entrada, que em sembla un error greu l'haver acavat la pista en pendent.
    Pero voldria aprofitar aquesta entrada per deixar un parell de preguntes a l'aire:
    Com es que la infrastructura tant criticada per Bel i CiU no fa gaire temps, s'ha convertit ara, de cop i volta, en un "espai magnific", en paraules de l'alcalde, que s'utilitza i es llueix per a tota mena d'actes?
    Quan pensen els actuals governants donar-li al pavelló l'us esportiu que li pertoca? Perque, fins ara, no se'n ha parlat gens ni mica de fer-ho malgrat que, em consta,hi han esportistes de totes les modalitats, especialment nens, que ara entrenen i juguen competicions oficials a la intemperie, en espais privats cedits a les entitats esportives, que ho estan esperant en candeletes. I aquesta si es una responsablitat i una obligació dels que governen ara la ciutat.

    ResponElimina
  7. Es bo fer-se unes preguntes prèvies quan parlem d’aquest “pavelló firal” .
    a)Es adequat per la població que som ?
    b)Es ajustat en costos al pes de la nostra ciutat ?
    c)Ens el podem permetre?
    d)Està ben executat ?
    e)Realment la seva concepció es multiusos?
    f)L’amortitzarem ?
    Les respostes , suposo que el anterior govern municipal ja se les van contestar, i aquí el tenim!
    Ara correspon al actual govern municipal, fer que aquesta instal•lació no solsament no es degradi, sinó que promoure l’ús ciutadà d’aquest pavelló. I si com alcalde vull que el poble l’amortitzi , no diré que es una merda; no et sembla?

    ResponElimina
  8. És increible.
    M'agradaria saber el que posa a la Memoria Descriptiva de Pabelló firal en quant a l'utilització del mateix.
    Estava previst fer qualsevol acte de les Festes? (suposo que sí).
    Com és que es fa el ball fora, amb una pendent força pronunciada que posa en perill l'equilibri quan balles i que castiga les cames?
    Está pensat per a persones de mitjana edat i gent gran?
    És ridicul i així em vaig sentir el divendres i el dissabte, quan vam portar gent de fora. Endemés el dissabte vaig ballar amb una Pubilla i pobreta per poder sentir-se comoda ballant. Una pista que per a 40/50 pubilles ballant un vals és un calvari, posa-li que fa costa i ho tenim tot.
    Per l'any vinent i per entrenar-mos, proposaré que el ball de les festes de Remolins els facin al mig de la costa del Parador, el del Rastre al camí cap a la Resi, les de la Simpática en plena curva de Mig-Camí, a l'Arrabal, a la pujada del cementiri, a Ferreries al peralte del velodrom. Els de Vinallop ja estan entrenats. No temim pistes d'entreno perque no volem.
    Deixem el troç de ciment inclinat per aspirants a tècnics d'obra, a proves d'equilibri per artistes, a carreres de caragols.
    I dins que farem si no podem fer actuacions musicals?
    Actuacions de fi de curs?
    Trobades de penyes?
    Mitins electorals?
    Sopars de germanó?
    Escacs gegants al Renaixement?
    La fira del dilluns de Vorapark i la del dissabte de Ferreries?
    Una parc infantil els diumenges?
    Una trobada d'internautes (tenim suficients "enchufes"?
    O un hivernacle on plantar cereals i aprofitar la venda per ús de biocomustibles i del que traguèssim pagar uns espectacles d'altura per una ciutat com Tortosa?
    El ball al velodrom o a l'Auditori i quan plogue, cap a casa.

    ResponElimina
  9. Mc calan, la pregunta es: on está la coherencia de dir ara que es alcalde que el recinte es magnific si quan no ho era pero desitjava ser-ho, va dir tot el contrari en campanya i precampanya electoral? Pero, es clar, fer-ho be te aquestes coses, ja es compren.

    ResponElimina
  10. Celebro que l’hagi ajudat a entendre aquest dubte que tenia...
    Resto a la seva disposició...

    ResponElimina
  11. Dos camionades de terra. Unes escaletes cap amunt i una baraneta per a que les criatures no caiguen (que el dia del ball ne vaig tindre de traure unes cuantes de la vora mateix, amb una alçada de tres metros sense cap ptrotecció), i ja està, tot solucionat.
    No mos caldria fer escalada cada vegada que ballem i no caldria preocupar-mos per poguer vore a les pubilles ballant des de dalt del palco.
    I sobretot, no mos caldria preocupar-mos de no tindre de lamentar cap desgràcia de cap criatura.
    Pos si són quatre duros!
    La comedianta tortosina

    ResponElimina
  12. Quina alegria...! Celebro veure-la un altra vegada per aquí...Pel que s’explica ja veig que encara balla.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta