8 d’octubre del 2007

El sou de Sabaté al Senat

Fa uns dies, el grup municipal de CiU va desafiar el PSC de Tortosa a fer públic el sou de l'exalcalde Joan Sabaté com a senador a Madrid. Avui he sabut que en una roda de premsa posterior, el PSC va repartir una fotocòpia amb la nòmina que Sabaté cobra del Senat, per demostrar que l'exalcalde no té res a amagar. De fet, amb aquesta manifestació de transparència, els socialistes volien retornar el repte a CiU, perquè Ferran Bel fes el mateix, i fes públics tots els sous que el compte corrent de l'alcalde ingressa a final de mes. He pogut veure la fotocòpia de la nòmina i comprovar que el mes d'agost el senador Joan Sabaté Borràs va cobrar un total de 4.972,11 euros nets. El sou brut de Sabaté com a senador va ser de 6.049,61 euros, però l'Estat li va retenir un 26% de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). En aquest sentit, la nòmina està detallada en conceptes subjectes a l'IRPF (3.020,82 euros com a assignació constitucional de senador i un complement de 1.123,42 euros per ser portaveu d'una comissió) i no subjectes a l'IRPF (1.760,75 euros d'indemnització de senador per província; 96,41 euros d'indemnització per gastos de telèfon mòbil, i 48,21 euros d'indemnització per comunicacions informàtiques). Quin serà el proper polític que voldrà fer públic el seu sou?

21 comentaris:

  1. Al sou de senador, suma-li les indemnitzacions com regidor i les dietes per assistència a societats, organismes i entitats dels quals el "tranparent" pertany. Que ens digui quan suma tot plegat.

    ResponElimina
  2. La suma es clara: 6049,61€ mensuals, per les 14 mensualitats surt la “MACRO” xifra de 84694.54€ al any (aprox. 14 milions de les antigues pessetes) a més cal afegir-hi el que cobra per assistir a juntes,... i el ple que si no recordo malament eren uns 500€ del que cobra com a regidor (mínim un ple al més).

    A més voldria recordar, que quant el senyor Sabaté era Alcalde cobrava una quantitat que desconec però al mateix temps era Senador en la qual era molt probable que arribes a cobra uns 120.000€ a l’any.
    Per cert quant l’anterior alcalde, critica que Bel només dediqui el 75% del temps, crec que hauria de mirar al passat i observar quan dedicava ell a l’alcaldia, que si mal no recordo i havia dos dies que era a Madrid, al Senat (si no m’equivoco dimecres i dijous). Aquest està de dilluns a divendres i la majoria dels dies entra a les 8 o 9 del mati i fins les 10 o les 11 de la nit.

    ResponElimina
  3. El que volem saber ara es el que cobra el teu "jefe", es dir, el sr Bel.
    Deixeu de dir mentides, el senyor Sabaté cobra el que diu que per altra part és i sempre ha estat públic.
    I per cert pregunta-li al "jefe" lo de les dietes i les indemnitzacions QUE COBRA ELL PER:
    -la tonyina
    -el consell econòmic del bisbat de Tortosa.
    -el nou sou del ajuntament
    -de la seva empresa
    -qui son els seus clients?
    -de les clases
    -?
    -?
    _?
    _?

    ResponElimina
  4. lo sr FEM-HO BE de quant entra i fins que surt de l'ajuntamnet esta tot lo rato treballant?

    ResponElimina
  5. No es el meu jefe, ni soc de convergència, si no menciono el sou de Bel es perquè, fa uns dies va sortir a la premsa, be si algú no el sap mes de 60000€ l’any (més de 10M)+ el que cobra de regidor,.... El que volia dir es el temps que dedica un i el que dedica l’altre i compar-los. Pel que fa a les altres activitats del senyor Bel són de caràcter privat i per això no mi he posat, al igual que si en tingues el senyor Sabaté.
    Per cert teu cregués o no, jo hagués votat al senyor Sabaté fa 8 anys (no vaig poder perquè me faltaven uns 5 mesos per fer els 18anys), jo fa 8anys volia un canvi desprès de 20 anys d’alcaldes tant nefastos. Fa 4 anys (voto per primer cop) voto Sabaté, més pel tema de l’aigua que per gestió. I ara vaig vota a Bel perquè no es va produir el canvi que esperava, fins i tot en algunes coses hem nat a pitjor.
    Per cert he nombrat, Sr. Sabaté o Sr. Bel, o dic perquè vaig vota a les persones, per un canvi i en cap cas vaig vota a partits polítics.

    ResponElimina
  6. Per tots aquells que critiquen que s’endureixi el padró, els dic el següent:
    - no podia ser que per empadronar-se a Tortosa només calia el premis de residència o DNI i una fotocopia de la factura de la llum.
    - Per tots aquells que defensin els pisos amb molts ocupants, només els i pus dir que opinen quan els tingue al pis de sota.
    - El poc control que hi havia en aquests moments feia que a Tortosa les màfies se n’aprofitessin. Fins al punt que entre aquesta gent la frase era “en Tortosa puerta libre”.

    N’estic fart sentir parla d’immigració vivint a l’altra Tortosa.
    Tortosa supera en aquests moments el 27% d’immigració amb papers arribant als 40.000 habitants.
    La població natal de Tortosa no a crescut continua sent els 30.000 habitants de sempre.
    Per cert, estalvieus comentaris de racista perquè no ho soc, soc realista, i dic lo que pensa la majoria.

    ResponElimina
  7. estic dacord amb tu pepe.
    hi havia massa descontrol, ja fa temps q s'haguessen tingut de pendre mesures pq aixo es un descontrol!!

    ResponElimina
  8. Pel que diu Mafalda, sembla que només poden ser politics els funcionaris. A mi tant em dona el que cobra Bel per la seva feina privada, prou li deu costar de guanyar ja que té bastantes persones en nomina en sembla.
    El que a mi m'interessa és el que cobra com a representant del poble, i aixó també és públic, i com diu pepe al menys ara amb un 75% de dedicació de sou l'alcalde esta a Tortosa i el trobes a l'Ajuntament.
    I recordo ja ho he dit anteriorment a altres comentaris, Sabaté en aquests moments és senador a dit, cobra això no perque el poble l'ha elegit sino perque el PSOE li debia favors pels serveis prestats.

    ResponElimina
  9. En aquest tema hi hauria d'existir un principi:la política ni pot, ni deu ser una profesió; per tant no es deu retribuir com a tal, entre altres coses perqué es una activitat que, junt a lo que's cobra, s'obtenen multitud de prerrogatives que tenen un valor econòmic.
    Així que deixeu de "si son blancos o negros" i aneu al grà: un politic sols deuria cobrar l'equivalent al que deixa de cobrar en la seva feina habitual i aixó per dos raons prou senzilles: primera l'esmentada de que inclos així es cobra molt donç hi ha una retribució colateral important i,segona rao, prou satosfacció personal te un polític per treballar pel seu poble...¿o auqesta raó no es determinant...?i, a la fi, tercera rao, ¿els que es dediquen a la política ho fan per sentit de servei públic o no ?...
    Au, baylets, o tragem perque ens interesa o perque hem perdut les eleccions peró no fessem demagogies ¡¡

    ResponElimina
  10. A veure si ho he entes:
    Si una persona arriva a ser alcalde i prove d'una activitat x que li proporcionaba uns ingressos de 100.000 € l'any, el que ha de cobrar haura de ser aixo; pero si un arriva des de l'atur o cobrant 10.000 € tambe es aixo el que ha de cobrar independenment de que els dos fassin la mateixa feina.
    En quan a prerrogatives, quines son exactament? perque d'aixo no es viu em sembla, o no tenen dret?( a viure) ho estem dien que nomes si dediquen els que no es ve d'aqui i no els importa el sou?
    Ni cap ni peus, "Anda, anda".

    Pepe, tu troves que estan de les 8/9 del mati a les 10/11 de la nit a l'ajuntament, al Sr. Bel li queda temps per a totes les altres activitats, per molt privades que siguen, a algu ens enganya, No?.
    Sino tinc mal entes, quan Sabate era alcalde, no cobraba com a tal perque precisament ho feia com a senador. Espero no equivocarme.
    En quant a l'entrada de les 4:52, estic bastant d'acord amb tu.

    I per a tu tambe n'hi ha Gustau, aixo de la nomina ja fa dies que es va publicar i entenc que l'immensa majoria dels que freqüentem La Marfanta ja ho hem vist i llegit, per una altra part, que no pots citar on? .

    ResponElimina
  11. per cert mireu el que cobraba bel i company al consell es de locura .

    ResponElimina
  12. Per cert, si al Sr. SAbaté li sumem tot el que ha cobrat de l'Ajuntament de Tortosa des de fa més de 20 anys que està de regidor, vosaltres mateixos...ja s'ha pagat el piset.

    ResponElimina
  13. Primer que no fa 20 anys i segon que te a veure el sou d'una persona en si fa molts anys que el cobra? Que si tu estas 20 anys a una empresa no cobraras els 20 anys o que?Ignorannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnt

    ResponElimina
  14. 8 anys criticant els sous del altres amb falsetats i demagogies. I ara teniu que defensar els sous del vostres amb falsetats i demagogies. Es veu molt es vostre plumero. Lo que esta clar, que lo que cobrara el Sr. Bel al seu despatx privat per l'informació que trau de l'Ajuntament i abans del Consell Comarcal no ho sabrem mai. I més, quand deixer de ser alcalde la continuarà cobrant.

    ResponElimina
  15. Al que diu ignorants als altres. Que qui treballa ho fa per guanyar-se la vida i que està en política està per servir al poble. Maleducaaaaaaaaaaaaaaaaat.
    I quan ja no el serveixes, cap a casa. Xupacadireeeeeeeeeeeeeeeees

    ResponElimina
  16. Primer, ignorant en singular, per tant, no ho dic "als altres" .
    Segon, ignorant dit amb l'acepcio d'ignorar ( jo n'ignoro moltes de coses)no com insult.
    Tercer, com que serveixen al poble.....que menjen pedres.

    ResponElimina
  17. No me interesan en absoluto las retribuciones de los políticos.
    No me importa lo que cobra el Sr. Ferran Bel (Alcalde de Tortosa).
    No me interesa lo que cobra el Sr. Juan Sabaté (Senador y concejal) .
    No me interesa lo que cobra el Sr. Pere Panisello (Concejal, Presidente EMD, Vicepresidente Diputació, etc., etc.)
    No me interesa lo que cobra el Sr. Francisco Sancho (Alcalde de l'Ampolla y Diputado catalán)
    No me interesa lo que cobra el Sr. Pallarés (Alcalde de Arnes y Diputado catalán)
    No me interesa lo que cobra la Sra. Beltrán (Alcaldesa de Tivenys y Diputada provincial).
    Ni me interesa lo que cobraron en su momento todos los implicados en el CPIDE (Sres. Joaquín Fabra del PP, Antonio Faura del PP, Francisco Sancho de CiU, etc. etc.).

    Sí me importa, como tortosino, lo que piensa hacer mi gobierno municipal.

    Quiero que me digan algo (después de pasar los 100 días de gracia) sobre que van a hacer con :

    Las 100 medidas de “choque” anunciadas.
    PAM.
    POUM y posibles modificaciones (¿Por qué razón se empieza por el Temple ?).
    ¿Qué utilidad se dará al nuevo Pabellón Ferial?.
    ¿Qué pasa con el tema del Defensor del Ciudadano, que el PSC llevaba en su programa, aprobó su nombramiento y se olvidó completament del tema?.
    ¿Qué pasa con el nuevo Hospital de Ferrerías?.
    ¿Qué pasa con los terrenos de Renfe y los puentes sobre calles de Tortosa y el río Ebro?.
    ¿Qué pasa con el desdoblamiento de la N-340, a su paso por Campredó?.
    ¿Qué pasa con la variante del “Eix de l'Ebre” a su paso por los Canalets de Jesús?.
    ¿Qué medidas va a adoptar nuestro gobierno municipal en relación a la integración de los inmigrantes, aparte de las anunciadas a bombo y platillo de evitar pisos patera?.

    En fín, deseo nos concreten como, cuando y de qué manera van a cumplir con su programa y sus promesas electorales.

    Creo ha llegado el momento de “hablar” de lo que nos interesa a los ciudadanos de Tortosa ( si queremos continuar hablando de retribuciones, podemos discutir de las de los deportistas en general (futbolistas, tenistas, golfistas, baloncestistas y demás istas), así como la de los presentadores y colaboradores de televisión, periodistas, etc., etc. y compararlos con los mileuristas de nuestro país, tanto los del Ayuntamiento de Tortosa como los que exponen sus vidas en tantos y tantos andamios de nuestra geografía.

    ResponElimina
  18. Molt d'acord amb les preguntes, pero, a mi, si m'interesa saber el que cobra la gent que pago/em. En quant als " istas", les retribucions solen sortir de l'ambit privat. Aixo no treu, evidenment, que en molts casos les quantitats que cobren per a mi son inmorals.

    ResponElimina
  19. Gràcies per permetre's seguir l'actualitat de Tortosa, d'on sempre dic que sóc però no puc seguir tota l'actualitat des de que vaig marxar a estudiar.
    Treballo a Barcelona, a l'Ajuntament, i he de dir que aquí no es permet tenir càrrecs fora de l'Ajuntament, tret de la diputació i consells comarcals.
    partint d'aquí, la dedicació exclusiva a temps complert ha de ser necessària, o bé fer com l'alcalde de Tarragona que ha decidit ser alcalde a temps parcial, cobrant la meitat.
    Aquesta actitud és la que crec que el senyor Sabaté hauria d'haver tingut quan era a Barcelona. Potser ell no ho sap però alguna gent del grup parlamentari del PSC li deia el "Set Portes", per allò de la proximitat del restaurant al Parlament... imagineu.
    Un altre problema evident és mantenir negocis,ser accionista, cosa que et pot portar a donar privilegis a uns quants, però aquest és el mal de tota la política.

    ResponElimina
  20. Sr. A.Orte,

    Me interesa y me alegra saber que la actuación sobre el edificio del mercadillo de Ferrerías se incluirá en los Presupuestos del 2008.

    No me interesa en absoluto "conocer" el apodo por el que se conocía al Sr. Sabaté, ni al Sr. Sancho, ni al Sr. Pallarés.(Por cierto, en algún momento se ha dicho en los blocs que el Sr. Sabaté no cobraba del Ayuntamiento de Tortosa cuando era Diputado del Parlamento de Cataluña, pero tampoco me importa saber si es cierto o no).

    Agrade o no, al Sr. Joan Sabaté ya lo "castigamos" el 27 de mayo apartándolo de la Alcaldia. Ahora toca "valorar" al equipo de gobierno, a todos los equipos de gobierno. Y sus opositores que hagan su "trabajo", que para eso también les pagamos.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta