26 de setembre del 2007

CiU de Tortosa contraataca i reobre la polèmica dels sous

El primer enfrontament de la represa del curs polític entre el govern de Tortosa (CiU i ERC) i el PSC s'ha acabat en empat. Si dilluns Joan Sabaté denunciava "l'autoritarisme" del govern de Ferran Bel i les seues "rebaixes programàtiques" en els primers 100 dies del mandat, ahir el grup municipal de CiU canviava de tema assegurant que amb el nou govern Tortosa estalviarà més. Per demostrar-ho, Enric Simó (UDC) i Josep Anguera (CDC) van presentar un estudi comparatiu sobre les retribucions econòmiques que percebien els regidors i els càrrecs de confiança del govern de Sabaté i el que ara cobren els membres de l'executiu de Bel. Segons l'estudi, l'Ajuntament s'estalviarà uns 123.000 euros per la supressió de cinc càrrecs de confiança i d'una dedicació exclusiva. L'informe també diu que la contractació del nou gerent, que cobra 70.014 euros anuals, no representa ni la meitat de la despesa dels càrrecs de confiança que tenia Sabaté. A més, van dir que si Bel (que cobra 63.750 euros anuals amb una dedicació del 75%) vulgués viure de la política, hauria acceptat la presidència de la Diputació de Tarragona, càrrec que no és incompatible amb la condició d'alcalde (aquesta és la primera vegada que CiU confirma oficialment que Bel va renunciar a presidir la Diputació, un tema del que l'alcalde mai ha volgut parlar). En aquesta línia, van afegir-hi que Sabaté mai ha dit el que cobra com a senador, un sou que podria superar els 90.000 euros.

Per saber més:
-CiU diu que l'Ajuntament tortosí estalviarà 123.000 euros en dedicacions i càrrecs de confiança (El Punt)
-Sabaté critica "l'autoritarisme" i les "rebaixes" del govern de Bel
-100 dies de govern, 100 dies d'oposició
-Tortosa ha arrodonit a l'alça les retribucions econòmiques dels regidors
-Els socialistes critiquen la dedicació parcial de Bel
-Bel contracta un gerent per modernitzar l'Ajuntament tortosí i coordinar els tècnics
-Surt a compte ser regidor?
-El sou de Rajoy i el sou de Lahosa

40 comentaris:

  1. I el PAM?, i el cobriment del velodrom?, i les noves piscines?, i la pista d'atletisme? i la plaça de la Catedral? i, i, i, i..................................desgraciats dels tortosins amb el que hem el.legit.

    ResponElimina
  2. amb 100 dies i tota la brossa i les coses mal fetes q van deixar sabate i cia es impossible avançar mes (rotonda de la simpatica, voreres, camins,pavello mal fet tmb..i un llarg etc)
    a mes de criticar tant els del psoe el q han de fer es fer una bona oposicio i deixar de ser uns destralers pq estan quedant fatal.

    ResponElimina
  3. A veure, es que jo igual els darrers sis anys he viscut a una ciutat diferent de la que visc ara i no m'he n'he assabentat.
    El Bel aquest no és aquell cap de l'oposició que ha estat fent rodes de premsa dia si dia tambe per criticar el govern de Sabaté?
    Llavors que espera ara que li porten un ram de clavells cada mati al despatx?

    ResponElimina
  4. Trobo verdaderament trist i estèril aquest debat sobre els sous d’uns i dels altres... En el cas de incorre en qualsevol irregularitat o il•legalitat, el que s’ha de fer es parlar menys i actuar mes. De totes maneres, si fem memòria, quan el senyor Franquet era regidor d’hisenda, van saltar a la llum publica el dèficit acumulat del anterior equip de govern que pujava a uns nou-cents i escaig euros per habitant, concentrats en catorze préstecs . Estem esperant la adient auditoria que ho confirmi ; però fent números molt aproximats podríem dir que el deute acumulat podria estar en uns 35 ó 40 milions d’euros. A lo millor soc massa optimista .....Aquest tema si que seria interessant de parlar i debatre...Esperem els resultats d’aquesta auditoria externa i després que parlin...

    ResponElimina
  5. A l'hora de la veritat els sous que cobren no es el més important lo important es que treballin i el poble ho noti, si es treballa el que cobren per fer-ho es una questió secundària. Però que treballin, que 4 anys passen volant!!!

    ResponElimina
  6. Auditoria no en faran cap. No la poden fer perque ara hi ha un interventor de carrera i ell fiscalitzar tots els dies els comptes. Ell fa l'auditoria tots els dies. Els comptes estan clars. La tactica la de sempre. Boles, mentires, mitxes veritats i dirles moltes vegades ells i els seus subdits als bars, tabernes, mercats para que la gent s'ho cregui. Aixo, es la seva politica.
    Pero, temps al temps.
    Continuarà .................

    ResponElimina
  7. Ara els sous es el de menys. Abans era un pecat. Sou uns fariseus.
    Bel, va dir que es dedicaria el 100% a l'Ajuntament. Pos no. El 75% i un sou de ministre. I lo més dolent es que deixa la porta oberta a cobrar d'altres llocs, parant la ma a inversors, especuladors, empreses i particulars. Aixó, no acabara bé.

    ResponElimina
  8. És més important "com" `es gasta que "quant" es gasta. El criteri d'eficàcia de l'administració està consagrat a la Constitució Espanyola. Però tant o més important és el criteri "d'eficiència". L'administració ha de ser eficaç i eficient. Espero que el nou consistori de Tortosa compleixi amb els dos criteris. Està clar que l'anterior govern, ni eficaç, ni eficient.

    ResponElimina
  9. Es que no "viu", ni que sigui en part, de la politica el Sr. Bel amb un sou de 63.000 euros per una dedicació parcial del 75 %? O es que encara ens fa un gran favor als tortosins cobrant tant "poca cosa"? Vinga nois!!! Ja ho vaig dir en un altra entrada d'aquest blog. Ara, si en saben, als de CiU els toca fer-ho bé i justificar els sous que cobren ells (Bel, Roigé, el gerent, el cap de premsa ..., etc.) que tampoc està malament. Als altres el poble ja els va passar comptes. La resta son excuses de mal pagador!!!

    ResponElimina
  10. Gustau mira de fer una noticia sobre els sous del consell comarcal al baix ebre . La veritat es de una pasada.

    ResponElimina
  11. El Sr. Sabaté sempre ha cobrat sous públics i transparents, tant quan ha treballat de professor, com quan cobra per ser càrrec electe a qualsevol administració, no com d'altres que cobren a traves de la seua empresa que com tothom sabem es molt mes difícil de controlar.

    ResponElimina
  12. Ja ho he llegit tot, inclús les xorrades que diu el Sr. Sabaté, al final de la correguda lo que conta són els fets i els calers. Així que deixem passar 4 anys i vorem que s'ha fet i en quant s'ha fet. Lo que no quadra, almenys a mi, que en 8 anys s'hagin fet 4 coses cagades i s'hagin gastat una millonada. I ara què vol? vore coses fetes en 100 dies?..però si l'actual ajuntament en 10 dies només ha sigut capaç de ficar les coses al dia de lo mal que estaven!
    Tema sous, penso que no en cal parlar mes, els números sempre són números, o sigue, una xifra a un paper i això no enganya. Mira per on els de CIU ja han fet algo pel poble, estalvia 123.000€ en sous que es podran dedicar a fer algo pel poble. I per altra banda també tenim els 135.000€ que ens estalviem d'allò anomenat "entrecultures" que anaven 4 gats i 3 eren forasters, quan a les pedanies es donen uns 6.000€ cagats (tirant per dalt) per a les seves festes majors.
    Continuo?

    ResponElimina
  13. I el cap de premsa que no cobra o treballa per estima?

    ResponElimina
  14. Be ja que diuen que treballen tant, l'altre dia vaig veure a la gent de la brigada netejant per la zona de l'Aube a Jesús. El que no em va quedar clar es si era una zona pública o privada.
    La brigada arregla voreres? o ara es dediquen a pagar favors? Algú pot explicar això de Jesus? Vaig quedar una mica encuriosit?

    ResponElimina
  15. Estos rojos socialistas como se atreven a meterse con los pobres de CiU, bueno es que ya me he preguntado siempre como se atrevieron a quitarles el ayuntamiento en su momento, y ahora la Generalitat.
    Rojos socialistas ¿como teneis valor de hacer estas cosas?
    A los ricos lo que es suyo el poder y vosotros a trabajar.

    ResponElimina
  16. Lo mes important com diu algú anteriorment no és el sou que reps sinó la feina que al final fas.
    Estic convençut que tant l'alcalde com la regidora de urbanisme es guanyarant el sou, si ho valorem en hores treballades, un altra cosa es la feina que es pugui fer, que ens pot agradar més o menys depenent dels propis pensaments politics.
    També estic convençut que altres regidors que no tenen dedicació exclusiva estaran molt per l'ajuntament.
    Crec que no seria massa descabellat fer fitxar als regidors, sobretot els que tenen dedicació exclusiva o parcial, però per això abans haurien de fitxar tots els treballadors de l'Ajuntament que fins ara no ho feien. Treballen per al poble, no?

    ResponElimina
  17. Anònim de les 2.05 t'has deixat una dedicació exclusiva,la de Fores. Es exclusiva només pel que cobra no pel que fa.

    ResponElimina
  18. Anonim de les 2'23, no he nombrat la dedicació exclusiva de Fores perque no se si el senyor Fores es guanyarà el sou en hores treballades o no, ja veurem. Per això deia lo de la fitxadora, per poder veure qui treballa i qui no, al menys qui dedica temps i qui no, després ja se sap que treballar, treballar a un ajuntament ja depen de cada persona.

    ResponElimina
  19. Al anónim de les 12.25 PM: El senyor Sabaté haurá cobrat sous transparents, no li discuteixo; pero no puc dir el mateix en quan a la transparència dels pressupostos i despeses municipals.Aviat ho veurem...

    ResponElimina
  20. La discusió dels sous es esteril, a dia d'avui el més important es que no han fet res. I a sobre cobren.

    ResponElimina
  21. A l'anonim de les 5'49.
    Per tu no han fet res en 100 dies.
    Per mi l'anterior govern no va fer res en 8 anys, i crec que cobraven també.

    ResponElimina
  22. Anonim de les 12:50, Ja continuo jo ara:
    Seguint amb el teu ( i d'altres )raonament, mirem el seguent exemple: posem que tot l'equip de govern costa ( cobra es diferent) un mil·lio d'euros anuals, doncs be, si deixem sense sou a tots menys a l'alcalde i a aquest li posem un sou de 500.000 euros, veritat que ens estalviarem 500.000 mes. Doncs aquest es el raonament que fe-ho molta gent.
    Be s'ha de jutjar "perse" el que cobra un mateix independenment del que cobren o no els altres NO? . Una altra cosa sera analitzar si fa falta altres carrecs ( de confiança o no ), mes dedicacions - exclusives o parcials- etc.

    ResponElimina
  23. A l'anònim de les 6:34 PM, sóc l'anònim de les 12:50, perdona que m'enrigue però m'ha encantat el teu exemple. Ho sento però tal com ho veig jo, i de números entenc una mica, sóc enginyer i diplomat en empresarials, no sembla res lo que jo he dit amb l'exemple que tu has ficat. Si l'ajuntament diu que ens "estalviem" 123.000€ en sous, vol dir que no els gastem com fins ara els gastava en "càrrecs de confiança" el govern anterior. Aquí no es deixa a ningú sense sou, sinó que es paga "únicament" al personal que veritablement s'ho guanya, i encara així, la despesa en sous és inferior en 123.000€ respecte l'any passat.
    Ja ho tens clar? Es que sinó et faig una classe particular de mates (també sóc profe de secundària)

    ResponElimina
  24. Avans mandonguilleta i ara sobrasada, coi amb los d'ERC. A viure sense fer res. Així jo també vull la independència.

    ResponElimina
  25. El millor serà esperar al final de la legislatura i comparar la despesa de personal per capítols: càrrecs electes, càrrecs de confiança i altre personal, sense oblidar a les empreses municipals, això es el que no enganya a ningú, tot lo demés es demagògia.

    ResponElimina
  26. Senyor enginyer, diplomat i profe,
    de mate en se lo suficient com per justificar el que he dit, no obstant li accepto les classes que m'ofereix, si a canvi voste accepta les meves sobre educacio en general i en particular de com no riuresen dels arguments dels altres i respectar-los i si cal rebatrel's.
    Per una altra part, no se que te a objectar al calcul que he fet, o es que un mil·lio menys mig no resulta mig?.
    Que el meu argument li provoque risa podria ser comprensible si el que he dit fos ridicul, pero el que es ridicul i groller es la seua contestacio venint d'una persona il·lustrada com voste.
    Ho enten? .
    Li tornare a repetir:
    Independenment de que s'eltalvien 123.000 € amb la massa de retribucions de l'ajuntament, ES CORRECTE QUE L'ALCALDE ( amb dedicacio del 75%) cobre 62.000 €?
    Dit d'una altra manera: L'alcalde pot cobra el que sigue si en conjunt la despesa per " sous " es menor?
    Vol dir que calen moltes carreres per a entendre-ho.
    M'estalvio explicar-li la quantitat de construccions que cauen al mon diariament i que estan pensades, projectades i disenyades per persones tant ( mes segurament que no)preparades com voste. Aixo si a la primera entrada en conte de 100 dies ha escrit 10.
    Atentament
    Joaquin Barbera

    ResponElimina
  27. Al enginyer, diplomat que vol donar clases. La diferència de despesa total de sous no es la que diuen. Perque lo que de moment (caldra veure d'aqui 4 anys) s'estalvien en sous de carrecs de confiança s'ho mengen en la pujada de sous generals que han fet, sobretot els regidors de l'equip de govern, més el sou del Sr. Bel i del gerent. Els números canten.
    Peró com sempre els convergents juguen a dir mitges veritats. Son uns trileros.

    ResponElimina
  28. on hi ha papers callen barbes senyor anonim!
    almenys si cobren hi fan be no com altres q han estat 8 anys "xupant del pote" i la seva obra estrella resulta (pavello) q esta torta i la super rontonda q s'ha tingut d'aixecar 1000 cops! q no som tontos!!

    ResponElimina
  29. Lo pavello esta tort? no sera que esta voste a sobre la pendent de l'altre costat quan el mira?

    ResponElimina
  30. Ja s'ha criticat anteriorment el sou de l'alcalde. Els sous han pujat un % tots. L'alcalde cobra el mateix que l'anterior més aquest %, el que passa es que l'anterior alcalde no podia cobrar el sou intregre perque cobrava 90000 euros del senat, o mes del congres, i tenia que cobrar nomes una part.
    Prefereixo que un alcalde cobri tot el sou que vulgui però que estigui quan se'l necessite, de dilluns a diumenge, no que es passe la meitat de la setmana per madrit, sense cap resultat positiu per la ciutat (si almenys Tortosa hagues sortit beneficiada del paper de Sabaté com a diputat o senador...)

    ResponElimina
  31. Joan Sabaté cobrava dedicació exclusiva del Senat, després del Parlament, després un altre cop del Senat. Cobrava assistències al plé, comissió de govern i que són prou sucoses. Dietes i despeses representació Ajuntament i SEnat. Telèfon mòbil pagat per l'erari. Xofer. Membre de diferents òrgans on es cobren sucoses dietes per assistència: Sagesa, CPIDE....
    Vaja que ara els "sabaté boys" es fixen amb el sou de Bel. Quina hipocresia!!!

    ResponElimina
  32. Per que dieu tantes embusteries.
    No teniu raó i ho sabeu. Tants anys critican els sous dels demés i ara no teniu arguments per defensar el megasou del Sr. Bel i el del gerent. I lo més dolent es el sou que cobrarà i natros no sabrem per assesorar empreses immobiliaries, particulars amb interessos etc del altre 25%.

    ResponElimina
  33. Si voleu contar i suma sous, els convergents tenen la gran estrella.
    Conteu els sous que te Pere Panisello. Set, vuit o més?

    ResponElimina
  34. Sempre he pensat que Panisello deu tenir una gran capacitat de treball, per que esta a l'ajuntament, a la EMD, al Consell Comarcal, a la Seguretat Social, a alguna mútua i no s'he m'havia acudit mai que cobrés de tots aquests llocs.

    ResponElimina
  35. .....i a la diputacio de vicepresident, que deu n'hi do el que es cobra.

    ResponElimina
  36. anònim de les 8:40 puc pensar que està molt mal informat i puc pensar que vosté sota el paraigua de l'anonimat és un d'aquest "holigans" del nou govern de Bel i cia que els donarien el primer premi als difamadors, mentiders i gent de dubtosa i de bona fe.
    Si vosté es troba entre els primers vull dir-li que el Sr. Sabaté mai ha cobrat de cap dels llocs que vosté diu, és a dir, ni del CPIDE, ni de Sagesa.
    En el cas de que es trobi al segon, tinc que dir-li que el que té que fer és preguntar-li al seu jefe (Bel i cia) el que cobra de totes les seves retribucions privades com per exemple del seu càrrec als tonyinaires o de la comissió economica del bisbat de Tortosa...

    ResponElimina
  37. Tota la rao Mafalda. Només cal afegir que fins no fa gaire, deixant de banda la seva activitat privada, Bel cobraba de dos llocs publics: del Consell Comarcal i de l'Ajuntament. Ara, es clar, amb el sou que ell mateix s'ha possat, no li cal. Pero ja veurem que fa si el partit li proposa anar a les llistes al Congrés o al Senat a les properes eleccions del mes de març, cosa més que posible, i surt el·legit. Qui sap si no s'haura d'empasar algún "sapet". Aixi que no cal pujar-lo tant aviat als altars, que no està demostrat encara que sigui sant aquest senyor.

    ResponElimina
  38. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  39. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  40. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta