15 d’abril del 2008

La PDE demana mobilització i coherència per aturar el transvasament a Barcelona

El moviment social prepara un calendari de manifestacions que donarà a conèixer en l'assemblea de dissabte a Tortosa

Al mateix temps que la Generalitat i el govern de l'Estat es reunien per acordar l'ampliació del minitransvasament fins a l'àrea metropolitana de Barcelona, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) feia una crida a la mobilització general del territori, però també de la resta de Catalunya. La primera acció serà l'assemblea general que la PDE farà aquest dissabte a Tortosa. El moviment social considera que la recuperació de la interconnexió de xarxes és un «acte de traïció total» del tripartit, i també desconfia que les obres siguen d'emergència i desmuntables quan passe l'alarma per la sequera. La PDE va remarcar que el transvasament del Segre va ser una «maniobra de distracció» per acabar agafant l'aigua de l'Ebre, i va instar els polítics del territori a ser «coherents».

La PDE va improvisar ahir una compareixença urgent a la plaça dels Dolors de Tortosa, just davant de la seu de la delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. El lloc no l'havien triat a l'atzar, ja que la compareixença pretenia ser un «toc d'atenció» al govern de la Generalitat, i en especial als seus representants al territori. «Som aquí perquè fins ara només la societat civil ha defensat el territori, i hi ha algunes institucions que haurien de dir alguna cosa», va remarcar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. En la mateixa línia, Tomàs va acusar el president José Montilla de voler acabar «el passeig militar» que prometia Miguel Arias Cañete, el ministre del govern del PP que volia imposar el transvasament de l'Ebre. El portaveu va insistir que la PDE no compta ara «ni amb suports polítics ni científics», ja que el PSC, ERC i ICV volen recuperar la interconnexió, un projecte que ja figurava al Plan Hidrológico Nacional (PHN) per portar l'aigua de l'Ebre a Barcelona. Per la seua banda, la plataforma també se sent abandonada per alguns dels científics que abans defensaven la nova cultura de l'aigua, però que ara són assessors del govern català o de l'executiu espanyol, i per tant avalen la interconnexió de xarxes com a mesura urgent. «Potser després de l'assemblea del 19 d'abril, els científics diuen una altra cosa», va advertir Tomàs, sense concretar si els científics es limitaran a canviar d'opinió o si la PDE optarà per canviar de científics.
El també portaveu Joan Antoni Panisello va acusar el PSC, ERC i ICV d'haver vulnerat el Compromís per l'Ebre, el document en què els membres del tripartit renuncia ven el 2003 a fer qualsevol transvasament. A més, va recordar que Montilla, Saura i Carod, signants del document, també es comprometien a no pactar un govern amb partits favorables al transvasament. «Reclamem responsabilitats polítiques, ja que hem estat víctimes d'un engany», va dir Panisello. «Això ha estat un acte de traïció total a la gent de les Terres de l'Ebre», va dir la portaveu Susanna Abella, que va advertir que el govern de l'Estat «no tindrà autoritat moral» per negar l'aigua de l'Ebre al País Valencià i Múrcia.

>Els polítics i els regants

La PDE va reclamar ahir «coherència» als polítics de l'Ebre que van oposar-se als transvasaments quan eren un projecte del PP i CiU. «Demanem que donin suport a la gent del territori, per damunt de banderes i carnets», va dir el portaveu Manolo Tomàs. Sense dir noms i sense entrar encara «en el joc polític dels detalls», Tomàs va instar-los a «pensar-se bé quin suport donen a aquest transvasament». De fet, a l'executiva del PSC d'ahir es va parlar d'aigua, i tant ICV com ERC tenien ahir i avui diferents reunions, a Barcelona i a l'Ebre, per avaluar com afronten la situació. Però la PDE també va llançar un missatge a les comunitats de regants del Delta, l'aigua de les quals serviria per abastir Barcelona en cas d'emergència. «Els encoratgem que es mantinguen ferms i no venguen l'aigua, perquè l'Ebre no té excedents», va concloure Tomàs.

El Punt (15-Abril-2008)

Més informació a El Punt:
-La canonada d'aigua de l'Ebre només s'usarà en emergències però per sempre
-El govern valencià anuncia manifestacions pel transvasament de l'Ebre si es confirma el de Barcelona
-
Situació crítica als pantans tot i la pluja
-
Mobilitzar-se per l'Ebre
-
València, al carrer
-
ERC l'avalarà si és temporal
-
Suport de Mas si s'admet el Roine
-
Ferran Bel: «Ens prenen per ximples»
-
L'ABG acusa el govern català de trencar el pacte de la nova cultura de l'aigua
-
La Cambra de Lleida, a favor de dur l'aigua de l'Ebre a Barcelona
-
Els productors d'arròs del Delta rebutgen la interconnexió de xarxes
-
S'incrementa el consum d'arròs i baixa la producció mundial
-
Milloraran l'entorn del riu Gaià i dels torrents de Vallmoll
-
L'IES Salvador Vilaseca de Reus dedica aquesta setmana a l'aigua
-
El Baix Camp s'oposa a l'enviament d'aigua dels pous si no fan més estudis
-
Reus i Alforja s'abstenen
-
El projecte de CiU i PP

72 comentaris:

  1. Si no se poden fer anònims vos pansireu d'avorriment aquí...

    ResponElimina
  2. No podem quedar-nos de braços cruçats davant d'aquesta situació com ho han fet durant vint-i-tres anys els governs de CiU.
    Es hora de pendre decisions i encara que puguen ser difícils s'han de pendre i no fer com feia Pujol que davant de les adversitats s'amagava i deia que millor deixar estar les coses.
    Endavant, i anims la gent de l'Ebre no som la plataforma, a mi no em representen.

    ResponElimina
  3. A mi tampoc em representa Tomas ni lo que queda de l'antiga PDE, tinc vergonya cada vegada que el veig a la tele.

    Avui ha sortit al Club i ha fet el ridicul, donant una imatge de radicalisme de la gent que vivim aqui, a part de tomas hauria d'anar altra gent a representar als que pensem diferent i sabem vore molts de colors entre el negre i el blanc. Com es veu captiu de les seves paraules ara demana responsabilitat, no vol que es visualitzi que estan mes sols que la una.

    ResponElimina
  4. Es clar, sociates, que no us representa. El voldrieu callat com un mort. A vatros us representen el politics que pel seu futur venen lo riu i ENS ENGANYEN.

    ResponElimina
  5. Sort de periodistes com Gustau - mirant les noticies de TV3 a migdia , ningu del 7.2 millons hauran sabut que ahir la PDE va fer la roda premsa.

    ResponElimina
  6. Jo prefereixo a Manolo que no pas a 4 venuts que regalen un nus d’OR a un transvasista, com és Montilla.
    Nose com podem tenir un president així.. Val, és molt bon home i tot el que tu vulgues, pero pobre, i perdó per les paraules, no sap de que va. Que faci un curset intensiu de català, que cada vegada que parla tinc vergonya ‘ajena’

    ResponElimina
  7. Però si no és un transvassament! Que no mireu les notícies de tele-triparit-3? A més no treuran més aigua de la que es treu ara i servirar per abastir d'aigua "de boca" a Barcelona i rodalies.
    No hi ha dret que us manifesteu contra aquest govern que ho fa tot tan bé!
    Que no sabeu que les manis només es fan contra la dreta reaccionària de convergència?
    A part, que fins i tot els vostres amics d'esquerra accepten oficialment la interconnexió de xarxes.
    Si no n'esteu convençuts, mireu els signants contra el transvassament.
    És evident que cap dels signants no faria mai cap cosa tan horrorosa com un transvassament!

    http://www.e-noticies.tv/canal-actualitat/anna-sim%f3--2396.html

    ResponElimina
  8. Felicitats Manolo! Ho estas fent molt bé!

    ResponElimina
  9. La decisió de formar part d’un govern; sigui com President, Conseller, Delegat o Director del Serveis Territorials, es una opció política, però sobre tot es una opció personal...
    Les darreres noticies en que un determinat nombre de Delgats Territorials hagin posat el seu càrreg al disposició del seu partit i el partit no l’hagi acceptat, per mi no es de rebut.
    Abans que polític, se es persona i ciutadà...
    Penso que no cal dir res mes....

    ResponElimina
  10. Això de que no ho han acceptat és una excusa com una catedral.
    És per a que puguen dir: OH, jo ja he dimitit com vaig prometre, però és que el partit me considera tan indispensable que no m'ha deixat plegar...
    Però què es pensen que mos xupem lo dit?

    ResponElimina
  11. si algú vol dimitir, que dimitixca: ningú no l'està a puntant amb una pistola per no fer-ho! però, és clar, és tan cómoda la cadireta en què estan apoltronats...

    si se diu de dimitir si hi ha transvassament que ho facen, i si no que se tanquen la boca abans de dir-ho.

    VERGONYA PER FAVOR!

    ja ho sé, potser és que segons quins polítics no n'han tingut mai, sóc un il·lús...

    PD: Als anònims, xiquets, si voleu escriure, registreu-vos, que no costa un ral... a on està el problema per opinar? (sí, ja ho sé, perdoneu-me torno a ser un il·lús...)

    ResponElimina
  12. El nostre Delegat del Govern de la Generalitat manifestà per TV3 que vigilarà que “tot” es faci bé.... Ja no mos cal patir...!

    ResponElimina
  13. Xeics, quin sorollam ¡¡¡

    Jo no vull demanar cap dimissió (És tan fácil demanar la dimissió dels altres…)

    El govern de la Generalitat, el govern de l’Estat espanyol i els polítics de les Terres de l’Ebre ho tenen molt fácil :

    1r.- El CAT a Tortosa.
    2n.- President el Sr. Manolo Tomás.
    3r.- El altres membres, un de cada partit polític de les nostres Terres (També la Núria).
    4t.- Fer-se responsables de que les canonades que surtin del riu cap a Tarragona només portin 4 m3.
    5è.- Si hi ha un problema de consum de boca (a Barcelona, a Madrid, a València, a Murcia o a qualsevol lloc), que puguin utilizar l’aigua sobrant (d’aquests 4 m3.), això sí, portan-la en barco, en tren o en avió, mai amb canonades fixes. Ah, i els beneficis d’aquesta “solidaritat”, cap a les Terres de l’Ebre i controlats també per la nostra gent.

    I una vegada dit això, ens continuarem barallant per aquest RIU EBRE que de boquilla tant estimem, però que una vegada passada aquesta dèria ningú se’n recordarà, ni el Govern central, ni el de la Generalitat, ni l’Ajuntament de Tortosa, ni la PDE.

    ResponElimina
  14. alferja31,
    "de boquilla"
    A mi no em pots acusar de paralar de Boquilla perquè sempre que hai defensat lo riu ho he fet de tot cor. I si m'acuses de lo contrari dona'm proves i no paraules.
    En canvi los que sí que anaven de boquilla són aquells com lo Montilla que van acceptar un nus d'or sense que els hi caigués cap cara de vergonya i ara fan un transvasament en tota la regla. Que mos torne lo nus o que se'l pose a...
    Oco! Que m'envalo!

    ResponElimina
  15. Alferza31: Aquí no s’exigeix cap dimissió, el que es demana es coherència..Si mes no, penso que els nostres politics no estan a l’alçada de les circumstancies..El que si que es pot exigir, i ben fort , son explicacions. Per alguna cosa son els nostres representants no? Si no ens les donen, llavors seria just que es dediquen a un altra cosa..

    ResponElimina
  16. Jo sí que demano dimissions. Ja ho crec!
    Dimissions dels polítics de les terres de l'Ebre que representen a uns partits transvasistes que mos van enganyar i van aconseguir vots a base de prometre que no mos farien lo que mos estan fent ara.
    No se pot dir que estas en contra de lo que el teu propi partit està fent i continuar representant al partit com si res.
    Si volen que es guarden l'alcaldia la regiduria o lo que vulguen, però que pleguen del partit.

    ResponElimina
  17. I això també va per l'alcalde de Tortosa, el senyor Ferran Bel. O és que CiU no està dien que està a favor de la interconnexió de xarxes?

    ResponElimina
  18. Encara que el transvasament a Barcelona sigui efectiu, com totes les tendències indiquen, pregaria al govern català que no malbaratessin l’aigua de l’Ebre, per lo qual no seria ètica la total derogació del decret de sequera fins que gaudeixin dels mitjans propis. Donar exemple d’austeritat es correspondre amb el de solidaritat...

    ResponElimina
  19. He penjat al bloc: http://lacomediantatortosina.blogspot.com/
    l'article que havia de sortir a l'ESTEL esta setmana i no ha sortit. Qui estigue interessat en llegir-lo, ja ho sap.

    ResponElimina
  20. El que no entenc és una societat que porta els recursos on està la població i no al revès.
    Com poden continuar construint a ritme frenètic a l'àrea de BCN i en canvi no poden garantir l'aigua de "boca" als que ja hi ha actualment??


    llegiu aquest fil, que és de l'any 2004, segons tinc entès, no és aigua de "boca" pero sí presuntament potabilitzable.

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=131192

    http://www.clabsa.es/ESP/DipositsBCN_Mapa.asp

    ResponElimina
  21. No tinc clar si han de haure dimissions o no, el que si dic es que el Sr. Salvado va dir que si es feia el transvasament del Segre o l'interconnexio de xarxes, dimitiria. Ho va dir ell no els contrincans, els enemics o rivals, no, no, ell; per tant de coherencia i compliment de paraula mes aviat poqueta.
    On estan tots aquells que varen sortir en tromba, en aquest bloc, lloant al delegat i la seva rectitut, honradeça etc.? quant amenaça amb dimitir i algu no s'ho creia.
    Es totalment ofensiu, que ara se'ns digue que han presentat ( els d'esquerra) la dimissio als seus caps de BCN. Pero quina cosa mes surrealista i estrambotica ( o no se d'esquerra ). La dimissio, en tot cas l'haurien de presentar davant dels qui es sentin enganyats o traits, no davant dels autors de l'engany i la traicio.
    Aixo si, diuen al comunicat que se senten incomodes, deu ser una metafora, perque al cotxe oficial i a la cadira o poltrona si que es deu esta comode.

    ResponElimina
  22. D'una banda. O es te paraula o no se'n te. Gilipolladas a Madrid.
    De l'altra, els que realment han de dimitir son els parits sense paraula que s'omplen la boca de porqueria i obliden el que han signat!

    I, no he acabat, els fills de la mare que els va parir que des de llocs de poder econòmic estan controlant el govern i fent-li defensar els seus interessos

    ResponElimina
  23. A n'estos, a n'estos, los posaria al mig de Bagdad per a que gaudissin de la música de les esferes!

    ResponElimina
  24. De les Federacions Territorials dels partits que conformen el Govern de la Generalitat de Catalunya. ( Altrament dit “GOVERN D’ENTESA” ).


    Mentre la Federació del PSC a les TTEE dona ple suport a la interconnexió de xarxes, i ICV la rebutja frontalment, fins i tot demanant la dimissió del Conseller Baltasar, company de partit; la federació de ERC es mou entre dues aigües, “encaixant amb moltes dificultats” (segon paraules del Delegat, Lluis Salvadó i Tenessa) la decisió del Govern de la Generalitat de tirar endavant el projecte de transvasament cap a Barcelona.
    Mentre les dues formacions anteriors mostren una evident coherència en les seves afirmacions, ERC encara no ha pres cap decisió al respecte. Ben mirat tot continua igual per ells. El “no” però “bueno”, el “no nos moverán” (perquè segons ells en poden venir de pitjors), no es la millor elecció que en aquests moments necessitem...Volem saber qui son i on es posiciona cadascuna de les diferents opcions...Penso que l’ ambigüitat ara no ens fa cap favor...

    ResponElimina
  25. Completament d'acord en vostè senyor mc calan.

    ResponElimina
  26. Ahir la Mónica Terribas va entrevistar al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya En José Montilla; que en una de les seves intervencions va afirmar...”i miri el que li dic: Estic segur que d’aquí uns mesos ningú se’n recordarà del tema de l’aigua... “
    I es que si compres uns drets als regants de l’Urgell amb els que suposadament has de nodrir el cabal del riu, i a la vegada fas una teòrica detracció equivalent aigües avall....Jo em pregunto..En quines mans estarà el control tant del compliment per part dels regants de l’Urgell, com per part de les detraccions (teòricament equivalents) cap a Barcelona? Algú es preguntava “on esta el sequierooooooooo...”?
    Massa distancia estan posant entre un punt i un altre.! El “sequiero” no podrà ésser el mateix. Fins i tot ens podríem preguntar a les ordres de qui estarà l’un i l’altre...? Per raons obvies les nostres comunitats de regants han estat literalment apartades de qualsevol negociació tenint present que son del territori, i per tant part implicada i compromesa.

    ResponElimina
  27. POLITICAMENT INCORRECTE.-

    Avui, dia de la firma del Real Decreto que farà possible el transvasament de l’Ebre cap a Barcelona; voldria fer-vos partícips de quelcom molt particular e íntim que algun cop també haureu fet vosaltres...Tinc que dir prèviament que no tinc costum de fer-ho. Aquest any a estat el primer cop que ho he fet.. Me he BANYAT !!! Si , si; he omplert la banyera amb aigua calenta i he estat sucat allí un quart d’hora... Mentre estava submergit entre els vapors, el meu cap feia números de quan costaria aquella aigua portada a Barcelona...Digueu-me insolidari , però el subconscient m’ha traït, perquè quan he destapat la banyera per buidar-la he pensat....Aquesta ja no va a Barcelona...!

    ResponElimina
  28. sr mc calan,
    l'altre dia, i desp´res de sentir que enesima vegada lo estuviadors que són la gent de Barcelnao que han aconseguit rebaixar el seu consum d'aigua a 150 per persona, vaig mirar de vore quan havia gastat jo. 90! Sí, sí com ho sent. I això que a casa tenim crios menuts que ja se sap que poden gastar més aigua. Allavons vaig pensar... i a mi m'han de vindre ha dirt que sóc insolidaria?
    per què publiquen tan sols lo que gasta la gent de Barcelona? I la gent d'estes terres, què? Per què no ho publiquen? Segur que si gastessem molt més que els de Barcelona, la noticia sortiria publicada per tot arreu.

    ResponElimina
  29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  30. La direcció d'ERC no ha acceptat la dimissió dels seus delegats del govern perquè segons diuen, esta dimissió provocaria "la substitució per càrrecs de partits transvasistes".
    Esta afirmació no s'agunta per cap lloc.
    Què potser ERC a la Generalitat no és tan transvasista com els altres dos partits als que han recolzat per a fer govern?
    Actualment ERC és tan transvasista com ICV i PSC. O sigue que lo de no dimitir són escuses de mal pagador.

    ResponElimina
  31. Si Montilla pensa que d'aqui 4 mesos ningu s'en parlarà del aigua, pos, va mal pero molt malament.
    Lo que si que pot passar es que d'aqui 5 anys ningu s'en recordarà d'ell ni dels seus colegues.

    Nuria, haurem de tornar al diccionari - si un partit està al govern, i el govern fa un transvasaemnt, es pot definir aquell partit com a transvasista? Experts en llinguistica, ajud'ns.

    ResponElimina
  32. Pos sí Brian,
    li hauríem de preguntar a linguístics especialitzats, però ai! Me penso que els de per aquí a la vora són justament d'este partit transvasista que es diu ERC i no crec que ho poguen trobar al diccionari ara per ara!
    Potser quan veiguen passar la canonada per davant del seu poble s'atreviran a desempolsar el diccionari!

    ResponElimina
  33. Un cop més ha quedat demostrada la capacitat de reacció de la gent d’aquestes terres i també la de convocatòria de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.
    Un Auditori ple de gom a gom, amb gent repartida pels passadissos perquè no s’hi cabia; joves asseguts fins i tot pel terra i al mateix escenari, es la demostració de que es materia sensible , especialment en sectors productius tradicionals d’aquestes terres com la agricultura i la pesquera.
    L’ambient fou d’indignació general, per unes promeses que han estat descaradament incomplertes pel nostre Govern, i també per la manca d’una resposta contundent per part d’alguns sectors dels polítics locals que ocupen llocs de responsabilitat al territori.
    Amb tot això, m’agradaria fer unes puntualitzacions als companys de la Plataforma en Defensa de l’Ebre:
    -Tots sabem que un moviment assembleari, si no es porta bé, pot representar un perill per l’objectiu defensat... M’explicaré: quan s’obre un torn de paraules on cadascú pot dir la seva, es poden introduir elements, com en alguns casos varem poder comprovar; que en el fons res tenien a veure amb els objectius de l’assemblea . Uns van aprofitar per donar a conèixer el seu partit polític, l’altre per promocionar els actes del seu moviment cívic, fins i tot casos patètics com la intervenció d’una persona que afirmava que ell sabia com fer ploure ...etc. Imagineu en aquests casos la imatge que es pot transmetre a Barcelona del nostre territori...
    Sempre amb ànim de critica constructiva, voldria que la Plataforma en Defensa de l’Ebre cuidés de forma exquisida les formes i el “timing” i que limités les intervencions a les prèviament establertes per no fatigar a l’audiència i no incórrer en el perill de donar opcions a “l’enemic” en una lluita que tot just acaba de començar ...
    Fins el 18 de Maig !!

    ResponElimina
  34. Jo afegiria que es cuide tambe el que i com es diu per part dels portaveus als mitjans. Avui he vist com Susanna Abella deia a TV3: ...sino hi hagues sequera no ho haguesen fet..... Evident.
    Tambe em molesta especialment comprovar com a la COPE ( s'ha d'escoltar a l'enemic) utilitzen a la Plataforma per anar contra el govern central i catala. Avui mateix donaven un gran protagonisme, com mai havien fet, tot explotan les declaracions fetes a "la COPE per part de Manuel Tomas" .....
    Pel demes, cel.lebro l'exit de l'assemblea pel que te de demostracio de força i de radical
    desacord amb el trencament dels compromisos. Encara que governar es el que te.

    ResponElimina
  35. Com les noticies cada cop son mes i mes rapides...no mes voldria dir-vos que abundant en el meu comentari de les 3 :22 PM...I es que ja tenim “sequiero”...Es tracta del Senyor Josep Puxeu (de Falset) que es ja Secretari d’Estat de Medi Ambient , Rural i Aigua...
    Li desitjo un camí de roses.....!!

    ResponElimina
  36. sr mc calan,
    ha vist avuí les notícies per TV3?
    Qui ha donat la notícia que ahir hi havia representants locals de ERC, ICV i CiU?
    Lo meu partit RC no s'ha d'amagar de res. Sempre hem dit lo mateix i podem anar en la cara ben alta a qualsevol assemblea de la PDE. Són altres els que s'ho haurien de fer mirar.
    En principi el sr Agustí Soler, president del RC no tenia previst parlar. Quan va escoltar tot lo que allí s'hi deia va vulguer donar una visió des de Barcelona, per a dir-mos que no estem sols i que no passa res si pateixen restricions, tot al contrari, hi ha moltíssima gent a Barcelona que estan disposats a patir-les si fa falta.
    Jo vaig demanar la paraula per a ell, però me van donar lo micr`fon a mi i me vaig vore en la obligació de presentar-lo. La qual cosa ell no pensava fer.
    Espero haver aclarit dubtes i alguns comentaris capciosos.
    Lo dia 18 tothom al carrer!

    ResponElimina
  37. el COPE és l'enemic ?
    usen la PDE per anar en contra del govern central i el català ?

    no sé si el COPE és l'enemic principal del riu Ebre en este moment; em sembla haver llegit que son els governs centrals/catalans que han aprovat el transvasament (i que la PDE s'ha declarat estar en confrontacio directa amb ells)......... ja tornarem a parlar del COPE l'any que ve quan els toca aigua per a Valencia ;)

    ResponElimina
  38. Si llegiu el Real Decret podeu veure com sempre fa referència a “consumo humano”, que no “consumo de boca”.
    I que es el “consumo humano”?
    Pues como su propio nombre indica es el consumo derivado de cualquier actividad humana, sea lúdica, industrial, agrícola, higiénica etc etc.. Ja dèiem alguns que les canonades no feien diferencies...!!
    Curiós no?

    ResponElimina
  39. Pos si brian, encara que de les meues paraules no es dedueix que la COPE sigue l'enemic de Catalunya ( jo volia dir l'enemic meu )no et capigue dupte que la COPE es efectivament l'enemic nº 1de Catalunya, i si no tens clar aixo, fest-t'ho mirar. I afegeixo: de Catalunya i del catala. Se'm podra dir que una cosa es l'emisora i l'altra els periodistes etc. Pero mentres alli vomiten habitualment Jimenez Losantos, Cesar Vidal, Cristina Lopez i Nacho Villa..la repugnancia que em provoquen es absoluta.
    Nomes et dire un detall: per a informar al oients del que passa a Catalunya, sempre indefectiblement ho fan a traves dels portaveus del PP o de Ciutadans, partits que com sabem a Catalunya ratllen en l'extraparlamentarisme.
    Mira tu qui son, que fins i tot Rajoy els i comença a plantar cara.

    ResponElimina
  40. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  41. A tots, lacomedianta, maccalan, brian, alferza31, xima, mario, etc.

    Jo vaig assistir a Tortosa, Amposta, Madrid i Barcelona a les manifestacions en contra del transvasament de l'Ebre que volien fer el PP i CiU.

    Vull dir-vos que també m'importa tot el que passa al nostre territori, i aquesta tarda he decidit entrar als blocs per llegir tot el que es diu envers aquest tema.

    He vist les declaracions del ex-alcalde Sr. Sabaté al bloc Socialistesdelebre. També m'he revisat el "compromís per l'Ebre" de l'any 2003.

    Potser seria bó que ho mirèsseu tot !!!.

    Quan es parla d'incoherència, crec que paga la pena assegurar-se un poc almenys.

    I comparar un TRANSVASAMENT DE L'EBRE de 1050 Hm3. PERMANENTS, amb un aprofitament PUNTUAL de 30/50 Hm3. per una situació d'emergència com la que estan patint a l'àrea metropolitana de Barcelona, què voleu que us digue ...

    El que sí hem de donar suport és a la constitució d'un organisme de control per evitar que aquesta canonada tingui continuitat passat l'estiu del 2009, quan entren en funcionament les dessalinitzadores que s'estan construïnt, entre elles la del Prat. Ah, i que la clau d'aquesta canonada la tinguem a les Terres de l'Ebre.

    No sé si ha quedat clara la meua posició, però amb tota seguretat en tornarem a parlar ...

    ResponElimina
  42. ...I VAN SET !!
    En castellà diuen que “tantas veces va el cántaro a la fuente, que al final se rompe..”
    Aquesta es realment la estratègia que s’està portant en lo referent a la captació de recursos del riu.
    Un riu que sinó ens espavilem veurem malalt i sense aigua en pocs anys... Molts son els nuvis d’un i d’un altre partit, del nord i del sud, fins i tot d’aigües amunt... Ara Barcelona, dema Valencia, després Murcia i Almeria. Mai havíem estat tant festejats i menyspreats a l’hora.
    El que mai podia haver pensat que aquest menyspreu poguera venir de gent pròpia del territori.
    Els canvis avui es succeeixen de manera rapida i vertiginosa. Tant et construeixen un poble al mig de res com avui pots ésser un directiu d’una empresa i demà pots estar dormint a qualsevol caixer automàtic envoltat de cartrons..
    Lo mes trist de tot això es que ningú et doni ni un entrepà...

    ResponElimina
  43. si, si, només xuparan dos glopets i ho tancaran el clau .....

    Narcis Prat a El Pais avui:........si en mayo del año que viene no ha llovido, incluso poniendo en marcha la desaladora, la conexión tendrá que seguir funcionando, porque si no, no hay agua

    ResponElimina
  44. Pedani, no sé si és que no te n'has donat compte,però aquí la gent estem més bé per defensar lo territori i el riu, i no el PSC. Com pots comprovar, això no és exactament lo club de fans de Sabaté, i no hi ha massa disposició a creure los cuentos de que si és una "emergència nacional", que si se tracta "només d'una sol·lució provisional", de si se tracta d'"evitar que 5,2 milions d'habitants passin set", i demés tonteries que de manera tan pròdiga s'explaien periodistes i polítics. Com que jo no veig que los barcelonins siguen més guapos que los valencians, igual que fa 4 anys, hem de lluitar contra el transvasament. Si los del PSC, ERC i ICV són tan burros com per a oposar-se-mos, allà ells. Caretes fora i embusteros al canal.

    ResponElimina
  45. XXX,
    jo no ho hauria pogut expresar millor.
    Avuí, a TV3 hem fet un pas molt important per a que la gent de Barcelona pugue saber que passa en realitat. Que l'aigua no sobra si no que falta.
    Endavant les atxes! D'estos 5'2 milions, molts estan en natros! No estem sols!

    ResponElimina
  46. REGLA DE TRES.-

    Suspensión temporal de la convivencia conyugal es a Separación
    COMO
    Aportación temporal de aguas del Ebro a Barcelona es a Transvase

    ResponElimina
  47. …I jo em pregunto:
    Que podem esperar de la TV pública a l’hora de fer pedagogia..?
    La teva, la meva...la de tots...!!
    El que passa es que no en tenim cap més....

    ResponElimina
  48. Tot son facilitats..El Port de Tarragona ja te enllestit el moll del qual es carregaran els vaixells d’aigua cap a Barcelona...Això si, les taxes d’ocupació del moll seran reduïdes perquè diuen que es per aigua de “boca” , quan realment es per “consum humà”. (Veure Decret).

    ResponElimina
  49. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  50. molt be mc calan, podriem fer un paralelisme amb l'estrategia que el PP va amprar l'anterior legislatura en relacio a ETA:
    L'important no eren els quatre anys i dos assassinats(quantitats)
    L'important era la qualitat de la rao del PP de criticava als que dialogaben amb ETA.
    Asegura que es inaceptable "que la quantitat passi per davant la qualitat de la rao", i ampara-ho amb la formacio academica, es, com a minim discutible sino rebutjable.
    Si discutim d'orgull, dignitat, raons historiques,preses de pel etc. fem-ho, (amb la ventatja que en tant que intangibles i sentiments, tot es opinable), pero si parlem de quantitats, volguer fer-nos empassar que 40 hm3. es el mateix que 200 o 1.050 es d'una descomunal demagogia que insulta a la inteligencia, inclus d'aquells que no tenim ni minima formacio academica.

    ResponElimina
  51. La demagògia esta en que no vols veure el que cruament et diré:
    Quina diferencia veus tu en deixar entrar nomes la “punteta” amb deixar-se-la entrar tota?
    La punteta es preludi de quelcom mes.....!

    ResponElimina
  52. Ximo,
    n'estem farts de la temor al PP que mos voleu fer els sociates.
    Si algú me l'ha de pegar, prefereixo que me vingue de cara com lo PP i avisant que no com vatros que me la voleu fotre per l'esquena i sense fer soroll.
    A més, si el PP és lo dimoni i és l'escusa que sempre teniu per a tot, com és que ara esteu sentan-vos a una taula los dos partits espanyolistes per decidir "lo que conviene a Espanya sin chantajes nacionalistas"?

    ResponElimina
  53. Francament, creia que parlavem seriosament.
    Pero be:
    Si entres la punteta
    i la tens xocoteta,
    si cal, la pots treure rapideta,
    pero si la tens mes grosseta
    et costara mes i pot quedar embaraçadeta.
    Apa, festival de l'humor.

    ResponElimina
  54. T'has colat, Nuria, pero obviament, el poema anava per a mc calan.

    ResponElimina
  55. Nuria Menasanch, ( altrament coneguda com "La comedianta tortosina" metaforicament i no),
    Abans volia dir que t'has colat en l'ordre dels comentaris, pero, despres de llegir-te detengudamet t'he de dir que tambe ho has fet en el teu judici de valor i en l'aplicacio del "vatros". Fins que jo no em manifeste al respecte, ni tu ni ningu que vulgue ser minimament riguros, no te cap dret a identificar-me en aquets en l'altre o en el de mes enlla.
    Ja t'anire informant.

    ResponElimina
  56. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  57. Ximo: Els teus poemes fan plorar..No vull entrar al teu joc. Traïdors n’hi han a cada cantonada i ja he dit abans que no vull parlar mes . Si ho he fet es per al•lusions. Moltes gracies

    ResponElimina
  58. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  59. Los sociates només defenseu les vostres tonteries pressumptament raonades, de la mateixa manera que abans ho feien los peperos i CiU. No veig cap diferència, tothom fa mèrits per a quedar bé en lo partit de turno, que per altra banda, ja han esgotat tota credibilitat.

    ResponElimina
  60. mc calan, amb respecte a la resta dels contertulians de blog, pero, si prou formacio tinguesis no perdries el temps amb La Marfanta, sobre tot de la manera tant obsesiva i sovint insultant que ho fas. A mi, les formacions acadamiques com la teva, de la qual presumeixes sempre que pots, me la suen, ja que al menys aqui, per a l'unic que demostres que et serveix es per a fer-ne obscena i gratuita exibicio.
    I, si no vols pols no vagis a l'era.

    ResponElimina
  61. Ei, hi ha enquestes del tema de l'aigua a la pàgina de l'Avui i a la del telenoticies. Espavilemos, que la guerra mediàtica la podem guanyar.
    www.avui.cat
    www.3cat24.cat

    ResponElimina
  62. Ximo:
    Les teves pretensions, son nomes fruit de la teva impotència davant d’una gent que defensa el territori com sap i com pot. Si el que necessites es un enfrontament dialèctic, no has trobat el lloc ,ni tampoc a la persona adequada, però deixa’m dir-te que gent com vos no mereixen ni l’entrepà al que feia referència en la meva darrera intervenció. El atribuir-te que tu pots fer-me cap mal es com a mínim penós. Sento vergonya de que hagi gent com tu en el moment que vivim al territori ja que nomes saps transmetre amenaces ves a saber al darrera de quina formació política. Passi-ho bé!

    ResponElimina
  63. Acabo de sentir a Catalunya informació que ESQUERRA (lo partit a nivell nacional i membre del tripartit) pensa assistir a la manifestació del 18 de maig.
    Algú ho pot confirmar? És possible tant de cinisme? A lo millor és que s'han colat a la ràdio?

    ResponElimina
  64. Per cert , s'escriu exhibició

    ResponElimina
  65. Mc calan, continues amb el teu Ex(h)ibicionisme pedant. I pel que sembla si que he trobat ( de moment ) el lloc i la persona adequada per polemitzar que no enfrontar-mi. I si tornem a la minima seriositat de persones adultes, hauras de convindre que et costa molt -sino te's imposible- acceptar altres opinions i les sols rebatre amb desqualificacions personals que res tenen a veure amb el que et dic. Per acabar d'adobar-ho m'acuses d'intentar fer-te mal, (sic) la qual cosa negues que sigue posible (mal a mi, Superman) i "es com a mínim penós"......fes-t'ho mirar com abans millor. No cal que em contestes, ja em dono per satisfet.

    ResponElimina
  66. No entenc res ....
    ERC participarà en la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha convocat pel 18 de maig contra el minitransvasament de l'Ebre a Barcelona. La comissió permanent del partit republicà ha acordat també traslladar al govern català la possibilitat que plantegi davant el de l'Estat una via alternativa de finançament de la canonada de més de 60 quilòmetres que ha d'instal·lar-se per interconnectar temporalment les conques de l'Ebre i del Ter-Llobregat.

    ResponElimina
  67. Brian,
    és que no es pot entendre. És un greu trastorn d'esquizofrenia bipolar. Faig lo transvasament i al mateix temps me manifesto contra el transvasament.

    ResponElimina
  68. Ximo:
    No saps l’alegria que em dones! Ara ja les teves amenaces s’han convertit en poca cosa mes que polèmica..Ho celebro! Ara no em voldràs fer un petonet veritat ?

    ResponElimina
  69. Sr. Mac Calan,

    Jo mai he demanat cap entrepà...

    Em pensava que volíem parlar seriosament d'un tema que ens afecta a tots, no només als que critiqueu tot el que es fà i es desfà.

    I jo no hi dic "captació". Parlo de transvasament, encara que sempre l'hem conegut com "mini".
    Però em diuen que és per una "emergència nacional". I si al nostre govern, sigui del color que sigui, no el podem creure, "pues apaga y vàmonos".

    ResponElimina
  70. Pues apaga..y vámonos!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta