11 d’abril del 2007

Maulets s'oposarà a la futura ordenança de civisme de Tortosa

Maulets ha anunciat que seguirà «molt de prop» l'evolució de la nova ordenança de civisme que està redactant l'Ajuntament de Tortosa, per «recordar a la classe política que el carrer és de tothom». A principis d'any, el govern municipal va anunciar que redactaria una ordenança «per al bon ús de la via pública», amb la previsió d'aprovar-la abans de les eleccions municipals. Per obrir el debat ciutadà sobre la necessitat de tenir una ordenança de civisme, l'assemblea de Maulets a l'Ebre va organitzar al casal popular Panxampla la projecció d'un documental sobre la polèmica ordenança de Barcelona, així com un col·loqui per parlar de les ordenances de civisme i denunciar el seu paper «repressor». Segons Maulets, l'Ajuntament ja ha anunciat que estendre la roba al balcó serà una actitud «incívica», i l'organització també adverteix que en altres municipis s'han perseguit els col·lectius que han enganxat cartells a les parets. En el cas de Tortosa, hi ha dues cartelleres públiques autoritzades, les dues a Ferreries, i diferents entitats ja haurien rebut avisos per haver penjat cartells en llocs no autoritzats.

El Punt (11-Abril-2007)

60 comentaris:

  1. A www.maulets.org/ebre hi podreu trobar el comunicat complet on s'expliquen àmpliament tots els arguments.

    ResponElimina
  2. estos s'oposen hasta contra sa mare

    ResponElimina
  3. Anònim, no sigues tan tancat i llegeix.

    Diria que tu t'opostes a determinades coses de manera molt impulsiva, no?

    a vore si resultarà que la frase és una traició del teu subconscient...

    au, besets

    ResponElimina
  4. Això, pobrets, dixeu-los pixar allí a on vulguen i empastifar de pintura les parets de casa nostra. No veeu que sinó agarraran un trauma? Sou uns represors!!

    ResponElimina
  5. una altra que té incontinència verbal i que parla sense llegir...

    quants tòpics comedianta... en fi...

    ResponElimina
  6. Sí. A la paret de casa meua tinc uns d'estos tòpic que en dieu vatros. I me fa una gràcia! Estic a punt d'emmarcar-lo i tot. No diuen que això és art?
    De color verd i amb lletres majúscules!

    ResponElimina
  7. tu has vist el q es qüestiona de l'odenança o simplement saps que tal cosa te perjudica i com que l'ordenança esta, entre moltes altres coses pot incloure això... ja te va bé i tan te fot si té altres conseqüències.

    Una postura intel·ligent potser seria la de dir en què estàs d'acord i en què no. Una de les principals crítiques a l'ordenança crec que va en lo tema cartells i cartelleres, oci, utilització de l'espai... a l'escrit que no has llegit i que està penjat a la web de maulets potser trobaries coses en les quals estaries d'acord. I jo no he vist en cap moment que es defense que es pinte casa teua o cada de ningú...

    en fi, a vore si abans de criticar una opinió llegeixes en què es fonamenta i no traus conclusions sense massa fonaments.

    Ara pots tornar a dir que a casa teua tens uns garramantxos pintants, però no t'hi esforces, perquè ningú els ha defensat, com ningú ha defensat que es pixe al carrer o que es tire la brossa fora del lloc...

    menys incontinència verbal i més reflexió, que és un tema prou seriòs com per a reduir-lo a qüestions que ningú defensa i que són obvies.

    ResponElimina
  8. I les pintades que tothom a vist a les parets de Tortosa que posa Maulets qui les ha pintat? Rita la cantadora?

    ResponElimina
  9. pos és possible que les hagi fet rita la cantadora, perquè tot el q fa Maulets s'acostuma a penjar a la web i qualsevol pot agafar un retolador o un esprai, escriure algo i signar-ho com a Maulets. En tot cas per les pintades que jo he vist... no sé si n'hi ha cap que pense que està en un lloc que perjudique: cap en cases particulars, parets velles, parets públiques on ja hi ha pintades... en fi no crec que sigue tan dramàtic. Ara bé, completament d'acord en que pintar la façana del palau abaria restaurada, l'edifici del carrilet o la locomotora del carrilet... pos són cafrades.

    penso que ja has agafat una postura perquè no t'agrada gens que et duguen la contraria i ja tens una actitud viceral i poc dialogant, en tot cas t'animo a que llegeixis el comunicat, el tema de les pintades no és la part important que se qüestiona.

    La qüestió és que a altres llocs estes ordenances són una trava alhora de penjar cartells, penjar pancartes, fer paradetes, repartir octavetes... moltes coses i s'ha volgut fer un avís de com ha anat en altres llocs per tal de crear debat social.

    És una llàstima que et quedes en algo que ni tan sols es comenta... en tot cas, sí que ho haguessen pogut incloure en el comunicat i dir que hi hauria d'haver parets habilitades per a grafiters.

    encara no t'has llegit lo comunicat, segur...

    ResponElimina
  10. Sabaté 1984!

    Mireu, me cago en esta dedocracia de merda!

    On son els consells ciutadans?

    Com s'arbitren els interessos públics?

    Vull los noms dels inquisidors de la ciutat!

    ResponElimina
  11. SOrt que encara hi ha gent combativa a les TTEE.
    Les ordenances cíviques no son res més que una altra estrategia del capitalisme més neolliberal per controlar a la gent( economicament, socialment, policialment)

    Fora les ordenances cíniques.
    Amunt la llibertat.

    ResponElimina
  12. Realment és absolutament necessari (i sobretot prioritari!!!) fer una ordenança de civisme? Definitivament no. Tortosa funciona bastant malament en altres assumptes que són més prioritaris i sobretot, importants. Trobo que és una altra manera d'obtenir més control sobre la població, sobretot ara que els polítics han vist que la gent té pràctica i funciona, vist l'exemple del trasvassament, en moviments socials. Saben que tot tipus de moviment social no dirigit per ells pot girar-se'ls en contra si més no, aconseguir alguna cosa amb la qual ells no es podrien penjar les medalles.

    Penso això des del punt de vista que me la porta fluixa (perdoneu l'expressió) Maulets o altres col·lectius similar, així que no penseu que hi pertanyo, encara que en aquest cas coincideixo.

    Com a comentaria la comedianta, estic totalment en contra de fer pintades al carrer. No obstant s'ha de ser conscient que no sempre les fan els col·lectius, sinó moltes vegades xavalets que no saben que vol dir el que pinten, però ho imiten pintant un nom, una esvàstica o una estelada (jo mateix he pintat una estelada quan devia tenir 12 anys sense saber res), així que no acusem directament als referenciats a la pintada. Disculpeu l'extensió.

    ResponElimina
  13. Doncs encara sort que algú ha donat una visió crítica de tot plegat!

    A casa meua va arribar un paper de l'ajuntament a on deia que penjar roba al balcó era incívic! i moltes coses més!! Faltarà vore quantes d'aquestes coses seran sancionables però ja està bé que es vagi avisant que no anem a acceptar-ho tot. I com és que cap partit ha obert la boca??

    Me sembla que li portaré la roba per a rentar a la Consol Cordero, no la puc penjar al balcó perquè no vull ser incívica...

    ResponElimina
  14. Pos si, m'he llegit lo comunicat complet, i encara que no he llegit l'ordenança, estic en desacord que es pinten parets (públiques o privades) sense autorització de l'ajuntament o del propietari, estic en desacord que s'utilitzi un espai públic de manera abusiva i sense respectar a tothom, estic en desacord en que es promogui la prostitució en qualsevol lloc, especialment si es públic, estic en desacord que els propietaris d'animals domèstics no recullin els excrements dels seus animalets, estic en desacord que si paso per baix d'un balcó amb roba estesa aquesta en mulli, estic en desacord d'aquells que en nom de no se quina llibertat de forma diària es carreguen el mobiliari urbà, estic en desacord, maulets, amb los vostres panfletos ofensius i els d'altres colectius minoritaris que insulten i calumnien impunement ......si tot aixó en lo que estic en desacord ho recull la ordenança i l'Ajuntament està dispossat a arribar a les últimes conseqüències per fer-la cumplir, visca la ordenança del civisme.
    Visca la educació en llibertat.

    ResponElimina
  15. Parles que estas en desacord en maulets, després dius que vols una llei que persegueixi totes aquestes cosesque et desagraden fins les últimes conseqüències. Que vols, que ilegalitzen maulets????
    i després vas parlant de llibertat....




    En definitiva vols imposar-te per damunt de tothom.


    I per a quan unes lleis que persegueixin l'especulació i els delictes urbanístics que s'estan cometent al llarg de tot el país; per a quan una llei que prohibeixi les ETTs i l'explotació laboral???
    No és més violència aprofitar-te del treball dels demés(ETTs) o fer negoci en el dret a un habitatge digne(Inmobiliàries, promotores contrucutores...) o fer diners a costelles d'un territori( molinets, camps de golf, centrasl nuclears, cementiris nuclears, tèrmiques...) que no pas fer unes pintades en unes parets( que per cert no deixen de fer la funció de paret per estar pintades)



    Les parets són el diari del poble.. la religió l'opi

    ResponElimina
  16. Estic completament d'acord en l'últim anònim.
    Ja era hora que algú digues lo que pensa. Perquè estos quatre sempre criden molt i fan molt de soroll i pareix que tothom pense igual que ells.
    Maulets, en nom de una llibertat, mal entesa, s'han fet, a vegades, moltes animalades.

    ResponElimina
  17. Evidenment, me referia a l'anònim de les 7:38.
    Maulets, se pot estar contra los transvassaments, contra els camps de golf, contra la especulació, contra el canvi climàtic, i no per això estar d'acord en vatros.
    Dixeu de capitalitzar l'ecologisme, i el moviment antitransvassista per a fer apologia del anarquisme i de l'incivisme descontrolat.
    O potser és que sou vatros, que voleu donar-li al poble gat per llebra...

    ResponElimina
  18. Què és això de la llibertat mal entesa?

    ResponElimina
  19. Simplement no cumplir en aquella maxima ,si vols tan simple com popular, que diu: la teva llibertat acaba on comença la dels altres.
    Que hu entens?

    ResponElimina
  20. quina pena llegir determinades opinions... ho dic de veritat, estes ordenances estan sent molt perilloses i cal no mirar únicament pels interessos propis o per allò que mos molesta o no, perquè això és molt subjectiu i perillós.

    vos deixo amb un poema, per a que reflexioneu:

    Primer s'endugueren els negres,
    Però a mi no em va importar, doncs jo no ho era.

    Tot seguit s'endugueren als jueus,
    Però a mi no em va importar, doncs jo no ho era.

    Després varen detenir als capellans,
    Però com no soc religiós, tampoc em va importar.

    Finalment varen apressar a uns comunistes,
    Però com que no soc comunista, tampoc em va importar.

    Ara se m'enduen a mi... però ja es massa tard.

    Bertold Brecht

    Aquí serà:
    van posar moltes multes a joves per beure's una cervesa al carrer*, però com que jo estava a casa no me va importar.

    van multar uns joves perquè repartien octavetes, però com que jo estava a favor del camp de golf no me va importar.

    van multar gent crítica perquè penjaven cartells i com no hi havia llocs legals on fer-ho havien de fer-ho a un lloc no pensat per a això, com que jo no participo en cap associació ni he hagut d'enganxar mai un cartell no me va importar.

    van multar al veí per penjar les calçotets al balcó, com que jo tinc assecadora i el meu patí no fa olor a refregit no me va importar.

    van multar als fills de la veïna per jugar a una plaça on no tocava, però com que els meus estan enxufats a la tele i a la consola no me va preocupar.

    ara han dit que la colonia que gasto fa pudor i que és incívica, però ja no queda ningú per a reivindicar en mi el dret a fer l'olor que vulgue... i he hagut de pagar una multa per portar una colonia que no agradava a les autoritats...

    ResponElimina
  21. Aixo ultim, anaba per al de les 9:10

    ResponElimina
  22. em s'ha tornat a colar un altre.
    lo de le 9:24 i 9:29 era per al de les 9.10

    ResponElimina
  23. I si en conte de fer "mala olor" per la colonia que utilitzo, fats mala olor perque soc un brut fastigos?

    ResponElimina
  24. anònim,
    a casa me van ensenyar que la colònia no tapa la falta de sabó, sinó que, segons com, encara la potència més.
    És un consell, no t'heu prengues malament.

    ResponElimina
  25. "les parets son el diari del poble"

    Pos be, es mes barat i te mes difusio penxar-ho d'internet que embrutar les parets.

    ResponElimina
  26. Volia referir-me a Josep, no a anònim.
    La veritat es que en tants anònims, una al final ja no sap en qui parla.

    ResponElimina
  27. Comedianta, Sobre la colonia, no has entes res de res.

    ResponElimina
  28. A vere si acabarem pagant multes per estornudar pel carrer...
    Això de que "la meua llibertat acaba on comença la dels demés" queda molt bé i bonic, però és com a bastant simplista i no aclarix res. Me sembla que a la pròpia llibertat cada ú li posa lo límit on li sua

    ResponElimina
  29. Despues de la rectificaccio, jo tambe rectifico en molt de gust.

    ResponElimina
  30. Pos a mi em sua foter-te un cop de puny al naç quan et trobe pel carrer.
    Ara hu entens millor?

    ResponElimina
  31. L'adaptació que he fet acaba en la colònia simplement perquè els altres comportaments eren vistos com a "incívics" per tots els ciutadans benpensants. I la colònia no era a priori "incívica" fins que les autoritats van considerar que aquella olor era dolenta...

    seguint en la ficció de la historieta... a la gent que fes olor segur que ja l'haurien arreat anys abans i tot que als que repartien octavetes...

    heu llegit 1984? pos ja sabeu de què parlo, si no l'heu llegit... feu-ho perquè va d'això la cosa.

    ResponElimina
  32. No se que passa pero on esta la comedianta sepre hi ha soroll, les coses que fan dir la ignorància. Comedianta ets patètica!!!

    ResponElimina
  33. Pos vatros no defenseu lo soroll?
    Encara que sigue fins les tantes de la matinada sense que puguen dormir los treballadors que s'aixequen prompte per anar a treballar?
    Aneu a explicar-los hi allavons lo de la llibertat i voreu quin povalet més fresquet vos tiren des del balcó en senyal de reconeixement al vostre incivisme!

    ResponElimina
  34. Comedianta sinònim de no tenir orelles ni ulls.

    Vas a la teua puta bola, no respons a cap de les crítiques que se li fan als teus comentaris, simplement les toreiges com pots amb un bon carregament de pardides, que vas soltant segons la gent rebat los teu arguments simplistes, fruit d'una activitat cerebral baixa.

    Perfavor comedianta que les teues intervencions aportiguen algo de profit.

    ResponElimina
  35. Simplement dir:
    La joventut i el radicalisme, se solen curar amb el temps.
    Si hu sabre jo que vaig començar amb l'MCC ( moviment comunista de Catalunya)

    ResponElimina
  36. Hi ha algú que s'ha posat molt nerviós i que amenaça de fotre cops de puny al personal. I tot perquè he fet l'observació que el tema de la llibertat és molt més complicat del que sembla. Bueno, bueno... Si vale, potser tens la llibertat de pegar un cop de puny, però al mateix temps potser saps que l'altra persona no és manca i que també acabaràs rebent, de manera que te repenses. Exactament on comença i on acaba la llibertat de cada ú?

    ResponElimina
  37. Al de les 10:30: i se pot saber on has acabat?

    ResponElimina
  38. A la socialdemocraia.
    Dis-li pracmatisme

    ResponElimina
  39. Lenin va començar a la socialdemocràcia...

    ResponElimina
  40. Per al/a de les 10:30,
    No haviem quedat en que: " a la llibertat cada u l'hi possa el limit on l'hi sua" ? . Pos jo t'he possat un exemple (si vols prou infantil, per a fer-ho entenedor) per a que comprengues que un no pot unilateralment posar-se els limits de la seua llibertat, si aquesta afecta a la dels altres, perque ara que et veus al-ludit, encara que sigue metaforicament, sembla que no t'hagrada tant fins on jo fats extensiva la meva llibertat.
    I nervios no m'hi he possat gens, simplement m'agrada provocar una mica. ( xic per al maulets )

    ResponElimina
  41. Per a que vegues que tot plegat, cada dia es mes transversal.

    ResponElimina
  42. Me fan mal los ous del guapo que soc!
    Manifestació en pilotes contra l'ordenança d'incívics!
    Adobem paretes en pixerades i cagades!
    I diem-los-hi als pixaflautes que a natros mos agrada la música!
    Que prou mort esta este poble com per a posar-lo al taut!
    A mamar les normatives !
    Llibertat i seny!

    ResponElimina
  43. Comedianta, penso que portes les coses a l'extrem d'una manera bastant poc constructiva. Cada vegada que fas un comentari és per a deixar-ne anar alguna, penso que hi han hagut intervencions positives, algunes altres no tant, però les teues tenen com a element característic el d'anar tirant de manera demagògica pseudoarguments.

    Ningú parla de fer soroll ni de no deixar dormir al veïnat, ni de pintar casa teua ni casa de ningú, s'està parlant d'una altra qüestió i com bé ha dit algú este matí, dubto molt que hagis llegit el comunicat ni que hagis perdut més de 5 minuts reflexionant sobre això. I lo problema no ets tu, sinó que de gent així, n'hi ha a cabassades. Me sorprèn que aplaudeixis un comentari com el de les 7:35, partidari de prohibir tot allò que li molesta. Para compte perquè igual et passa com al poema i resulta que un dia reparteixes papers contra un camp de golf, penges una pancarta, o qualsevol cosa et cau una multeta... (si finalment l'ordenança ho contempla)llavors potser sí que ho trobaràs excessiu i potser pensaràs que aquell comunicat que mai vas voler llegir ja adverita que les ordenances del civisme tenen coses amagades i que cal fer força per a que la de tortosa no segueixi l'exemple de les altres.

    ResponElimina
  44. Faig una mica de justícia en la comedianta. Ella no és l'única que està tarda a neste "forum".
    També hi han 1 o 2 persones més que també van de la corda de la comedianta( fer una mik de demagogia, no aportar res i soltar alguna animalda) lo k passa k la comedianta esta registrada i a nella se li nota més que no te massa cosa dins del cap, i als o les altres que no estan registrats pos se dissimula una mik.


    Però trankils k xk hi hagi més gent tocada del bolet no farem k la comedianta ho estigue menys.

    Anarkia i llibertat

    ResponElimina
  45. És evident que alguns dels comentaris en la línia del comunicat de maulets, no acaben d'entendre él concepte llibertat. I si parlem de respecte pels altres? ho entendran?.
    Jo estic en contra de la especulació urbanística, en contra del transvasament, i de moltes coses més de les quals pareix que tinguin el patrimoni exclusiu gent com maulets. Si tant sols vos haguessiu manifestat la vostra gent en defensa de l'Ebre, segur que n'haurieu sigut molt poquets. Pos be, la majoria dels que anarem a les manis, tambè pretenem que es respectim uns principis mínims de convivència. El dret al descans, el dret a la propietat, el dret a poder anar pel carrer sense sentir-te agredit per la caca d'un animalet (la culpa està clar que no és de l'animalet), etc., en definitiva alló que a països amb molts anys més que natros d'experiència democràtica forma part de la seva cultura, i no parlo dels EEUU.
    Educació i respecte pels demés formen part dels principis bàsics de la llibertat.
    Per cert llibertari, aquell que desqualifica a un altre per les seves opinions, és un feixiste.

    ResponElimina
  46. 11:12
    I qui "no desqualifica" però per detras et fot la punyalada, que és?
    Qui desqualifica un Troll que és?
    Un jutge com Garzón?
    Los que vam desqualificar a Aznar que som?
    Va home!
    Dixa lo missal a la prestatgeria!

    ResponElimina
  47. el que no pot ser és que perquè esta ordenança pugue sancionar qüestions que vos molesten i que realment emprenyen: merda de gos, pixar al carrer, trinxar mobiliari...

    es pugue acabar utilitzant com a eina per a controlar altres coses, aquí ve la crítica me sembla a mi i penso que és un error no voler-ho entendre i continuar insistint en les caguerades de gos, la pintada a casa meua i el no sé que... perquè insistir en això és fer el ridícul i demostrar que només se va parlant parlant i ningú escolta.

    tampoc crec que maulets s'hagi volgut apropiar de res, penso que són joves que diuen que pensen i actuen coherentment i donant la cara, no hi veig el problema. de vegades me sembla més bé lo que diuen i de vegades més malament, com tanta altra gent, però veig positiu que estiguen i que ens vagin recordant que les coses poden ser d'una altra manera.

    ResponElimina
  48. Mira, a vatros, Maulets, mon pare que era viatjant vos diria que vos falta rodatge.
    No es pot anar per la vida creense que tens la veritat absoluta i pensan que lo que defenses tu, altres que no pensen igual no ho poden defensar.
    Voleu ser los puristes del ecologisme, los immaculats del transvassament i tothom qui se'n surt de lo que vatros dieu, és insultat i demolitzat.
    Quan aprenguesseu a empassar-vos la crítica i a entendre que tothom no te perquè pensar com vatros, allavons ja podreu dir que teniu la majoria d'edat. Fins allavons, sireu menors d'edat i ningú vos pendrà en serio.

    ResponElimina
  49. Núria, un home més gran que tu, que ni és ni vol ser de Maulets i en més rodatge et diu que millor deixes de fer el ridícul... millor que no dónes consells a nestos jóvens perquè no ets tu el millor exemple.

    ResponElimina
  50. sinyor anònim,
    una cosa és l'edat mental i l'altra la edat biològica. Necesàrriament les dos no tenen perquè estar unides cronològicament. Oi que m'entens?
    M'agradaria que es pogués argumentar més i no atacar a la gent quan ja no se sap que dir.
    Quan la gent de Tortosa se va vulguer manifestar en contra del transvassament, no va haver cap normativa municipal que pogués parar-los. Quan los sociates van intentar des-fer la plataforma, no ho van aconseguir. Lo que passa és que quan se sont quatre gats contant a l'apuntador, com són estos de Maulets, los hi toca el vora-viu que no puguen intentar doblegar a la gran majoria de la gent.

    ResponElimina
  51. La clau de l'assumpte està en el que ha dit l'anònim de les 12:37 (dia 12). L'important no és que es prohibeixi exactament ni qui reivindiqui el què, sinó en que donem un poder molt gran i molt subjectiu a qui pot aplicar-lo. No dic que donéssim permís a la gent per a fer el que vulgui, però si això tira endavant tindrem una normativa massa dura que en comptes d'aplicar-la rígidament, ho faran subjectivament. Això els dóna capacitat de triar qui pot fer certes coses i qui no les pot fer. Aquest és el perill, perquè tothom sap que habitualment, els amics de gent de l'ajuntament (del color que sigui) tenen permís o no-oposició per a fer coses, multes irrisòries quan han incomplit normatives, etc.

    ResponElimina
  52. Pos no haviem quedat que encara no estava clara la normativa municipal ni lo que dià definitivament?
    Vatros ja vos poseu en contra ans, per si un cas, no?
    A més, si no cnvien molt les coses, podeu estar ben tranquils, que l'ajuntament de Tortosa és tan incompetent que no podrà fer complir la normativa tan si està feta d'una manera ni de l'altra. Pos si ara ja no se'n surten en la normativa actual!

    ResponElimina
  53. Per no està clar no ho està ni el mateix concepte de llibertat, que és tan subjectiu com ho pugue ser quin color t'agrada més...

    ResponElimina
  54. Núria anem a pams.
    Al comunicat que jo he llegit diu textualment que caldrà estar alerta del que diu la normativa i fa un repas de les repercussions que ha tingut en altres llocs. Per tant entenc que ja deixa clar que no hi ha res aprovat sinó que és una reflexió sobre el tema per avisar dels perills que comporta.

    Uns perills per cert que fins i tot la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, molts juristes i advocats han denunciat... per a que veigues que la cosa és una mica més seriosa.

    Però tu, que ni t'has llegit ni et llegiràs lo comunicat perquè ja ho saps tot... pots continuar dient que el que es vol és pixar a tot arreu, trinxar el mobiliari, pintar les cases o jo que sé...

    La teua tossuderia i la teua obstinació és de metge...

    abans d'acusar ningú i desqualificar... fes una lectura autocrítica de les intervencions perquè vaia tela...

    ResponElimina
  55. Núria anem a pams.
    Al comunicat que jo he llegit diu textualment que caldrà estar alerta del que diu la normativa i fa un repas de les repercussions que ha tingut en altres llocs. Per tant entenc que ja deixa clar que no hi ha res aprovat sinó que és una reflexió sobre el tema per avisar dels perills que comporta.

    Uns perills per cert que fins i tot la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, molts juristes i advocats han denunciat... per a que veigues que la cosa és una mica més seriosa.

    Però tu, que ni t'has llegit ni et llegiràs lo comunicat perquè ja ho saps tot... pots continuar dient que el que es vol és pixar a tot arreu, trinxar el mobiliari, pintar les cases o jo que sé...

    La teua tossuderia i la teua obstinació és de metge...

    abans d'acusar ningú i desqualificar... fes una lectura autocrítica de les intervencions perquè vaia tela...

    ResponElimina
  56. La comedianta (que el seu nom ho diu tot) sempre critica sense coneixement de causa, només cal veure les noticies publicades on ella dona la seva opinió, sense cap ni peus, com per exemple ara amb els maulets, al partit polític on pertany, al antic president de l'AAVV de Ferreries, que per cert, que li has dit al teu incondicional Manolo perquè ja no et deixa fer ball de saló???, no deies que era el millor?? (ara et tens que tragar les teves estupideses mentals), etc etc.. i una gran llista interminable.
    Et torno a dir Comedianta, ETS PATETICA.

    ResponElimina
  57. Estem assistint en pocs anys a una veritable "diarrea legalista" fruit de l'incapacitat dels poders publics de fer pedagogía amb la població. Mai s'havia vist tanta legislació en tant curt espai de temps. Si a aixó afegim que cada formació política vol dir la seva; anem apanyats. Estem corrent el risc de creure, que tot esta regulat, i per tant, encorsetats en un marasme de prohibicions, normatives, lleis i ordenances que encara fará molt mes dificil la convivència.Quantes lleis en vigor no es poden aplicar per manca de recursos de tot tipus..? No vull abonar cap tendència anárquica, pero em sembla abusiu i enfarragós tanta prohibició. Tot i que sigui una quimera, voldria acabar amb una frase histórica del Maig del 68: "Prohibido prohibir,," Gràcies

    ResponElimina
  58. Mc Calan, a França no parlaven en castella.

    ResponElimina
  59. Ho tradueixo al castellá perque estic segur que així ho entens millor...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta