11 d’abril del 2007

Sabaté diu que el pla Portal Ciutat Sud no s'aturarà

«L'Ajuntament no paralitza res», va sentenciar ahir l'alcalde de Tortosa. Joan Sabaté va voler matisar així el compromís adquirit amb els propietaris afectats pel pla parcial Portal Ciutat Sud, després de la reunió que van fer la setmana passada. «No aturem la tramitació del pla, cosa que no voldrien la majoria dels propietaris, sinó que redactarem el projecte de reparcel·lació abans de l'aprovació del pla parcial, per garantir que els preus s'ajusten al mercat i que el projecte és viable econòmicament», va precisar Sabaté. L'alcalde va afegir-hi que el projecte de reparcel·lació servirà per donar «garanties a tothom», ja que no es pot obligar els propietaris a participar en un projecte d'urbanització si l'operació els resulta inviable des del punt de vista econòmic. En aquest sentit, Sabaté va remarcar que els terrenys seran valorats segons els preus del mercat, i que en aquest sector hi ha una demanda molt alta de sòl, per la proximitat de l'autovia i l'interès de la indústria aparador.


El Punt (11-Abril-2007)

13 comentaris:

  1. Sou uns especuladors. A costelles dels veïns afectats preteneu finançar l'Ajuntament. prou d'injustícies i abusos urbanístics a Tortosa!

    ResponElimina
  2. Dixeu en pau als veïns! Als de Tortosa Sud, als del Canalet, als de Vinallop, etc, etc...
    Completament d'acord en l'anterior anònim!

    ResponElimina
  3. ESPECULADORS!!!! En majúscules i cridant, SI són una colla d'especuladors. En los terrenos dels veïns volen pagar el vial del canal i, a més a més, encara fan negoci.

    ResponElimina
  4. No veig perquè lo creixement de la ciutat ha d'estar sotmés als interessos dels que tenen la finqueta. Potser los que volen especular a costa de l'interés públic són ells...

    ResponElimina
  5. Lo creixement de la ciutat, ja!
    Perquè no s'arregla lo nucli antic en lloc de despoblar-lo per a fer un altra Tortosa fora-murs?

    ResponElimina
  6. Però si lo nucli antic no està despoblat, que està ple de vida

    ResponElimina
  7. Per desgràcia, no tenim la finqueta al portal ciutat sud: hi tenim la casa, l'única vivenda. El planejament ens obliga a marxar pagant milions que no tenim i damunt buscar una altra casa...només demanem que la zona sigui mixta i que suprimeixin el vial que també hem de pagar.

    ResponElimina
  8. Pel que vaig entendre jo, els veins diuen que l'alcalde ha proposat aturar el pla mentres fan un estudi economic, i si aquest no es viable, pos, se retiraria el pla. Aqui, diu l'alcalde que no aturen res pero l'estudi garantizarà que el projecte es viable economicament. LLastima que no estaven els periodistes per apuntar el que realment es va dir o accordar.
    De totes formes, massa sovint tinc l'impressio que els representants politics locals (i no parlo només de Tortosa) estan enfrentats als seus propis ciutadans en comptes d'estar al seu costat. Crec que perden el nort, pensant en el "progress", i olbidant-se del motiu pel qual els hem votat, per representar a i treballar per a NATROS.

    ResponElimina
  9. no hi ha dret al que estan fent passar a aquesta gent! fa temps que estan lluitant i demanen continuament una altra solució. Per què se'ls hi nega el que demanen? Quins interessos hi han al darrera de tot aquest pla i vial? Per favor, que siguen honestos, que posen seny i dixen a la gent tranquil·la, que tots som tortosins

    ResponElimina
  10. Deixeume dir , que aquest Ajuntament de tramitar en sap molt...(Res mes)...La rendabilitat d'aquest Plá estriba en que l'Ajuntament vol que aquest li surti de franc pagant els propietaris.La rendabilitat que propugna esta basada solsament en criteris economics Ningú ha valorat el cost social que comporta desposeir a la gent gran que normalment alli habita, de la seva casa i del seu hortet..Aquest Ajuntament es fa dir socialiste..?? Es indignant el model d'intransigència i d'autoritarisme , vingui d'on vingui.Aquesta forma d'actuar , es més propia d'un govern del PP .
    L'incompetència d'aquest govern municipal es deixa sentir fins i tot en els moments de la seva agonia.

    ResponElimina
  11. Si dieu que poseu preus de mercat, dons deixeu que el mercat parli...O no? Tot el demés es intervencionisme.. Per quines raons?

    ResponElimina
  12. Es justifiquen en que la 'majoria' volen el pla, tal com l'ha redactat el planejament...però tinc entès que en número,i també en m2 de superfície són majoria els que proposen un altre plantejament a la zona (sense vial i mixte) perquè l'altre és insopurtable econòmicament, entre altres motius. No m'agrada el joc al que volen entrar: al de l'enfrontament entre veïns (em recorda lo del PHN, amb els pagesos de Múrcia..). I per acabar, l'Ajuntament, pareix que sigui part interessada...

    ResponElimina
  13. De que serveix parar o aparcar el pla si detras esta el POUM i no hi ha cap pretensió de modificar-lo.

    I que passa si finalment aconsegueixen aprovar-lo i un vei no te diners per paguar la seva part?? Aixi l'Ajuntament ja te covertes les espatlles.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta