11 d’abril del 2007

Tortosa dissenya un pla especial de trànsit per facilitar el trasllat d'Expoebre al recinte de Remolins

L'Ajuntament habilitarà més de 2.000 places de pàrquing al Temple i Ferreries

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va presentar ahir el pla especial de trànsit i seguretat d'Expoebre, que també s'aplicarà abans i després de la fira, del 24 d'abril al 4 de maig. El trasllat d'Expoebre al recinte de Remolins, amb la posada en funcionament del nou pavelló, ha obligat el consistori a preveure noves zones d'aparcament i una línia gratuïta de bus. D'altra banda, Tortosa està enllestint la coberta enjardinada del pavelló, que millorarà la seua climatització i la seua integració a l'entorn.

Sabaté va remarcar que el trasllat d'Expoebre al nou recinte firal de Remolins evitarà el col·lapse de trànsit que es produïa al centre de Tortosa durant tres setmanes, ja que sempre calia tallar l'avinguda Felip Pedrell per muntar i desmuntar la fira. «En canvi, ara hi haurà més densitat de trànsit, però només durant els quatre dies d'Expoebre», va precisar l'alcalde, que va garantir que la situació serà millor que quan Tortosa feia la fira al parc municipal. De fet, la regidora de Governació i Trànsit, Consol Cordero, va detallar que la policia local regularà «el coll de botella» de la plaça del Paiolet, i que facilitaran l'accés dels vianants i del transport públic al recinte firal de Remolins. De fet, el pàrquing del pavelló tindrà unes 250 places, i al recinte firal hi haurà 200 places més per als expositors, que no tenien cap pàrquing reservat quan Expoebre es feia al parc. A més, hi haurà més de 1.200 places disponibles al pàrquing del Carrefour Express, a la plaça del Bimil·lenari, al camí del Mig i en altres espais del barri del Temple; i es mantindran els aparcaments del passeig de les Bicicletes i de la plaça de l'Auditori, que abans també es perdien durant Expoebre. Tots els pàrquings habilitats al Temple, que estaran senyalitzats, tindran parades d'autobús per facilitar l'ús del transport públic. De fet, l'Ajuntament i l'empresa Hife han acordat ampliar l'horari de la línia L-3 i la creació d'una línia específica que unirà la plaça de la Unió, al raval de Sant Llàtzer, amb el recinte de Remolins. A Ferreries hi haurà 550 places més, a l'avinguda Diputació i als pàrquing del Sabeco i del Caprabo, que també estaran connectades amb transport públic.

El Punt (11-Abril-2007)

6 comentaris:

  1. Un fracàs anunciat a bombo i platillo!
    Recordeu que lo dia 11 es va anunciar!
    Nom de la pinicula?
    "Martiri a Remolins"

    ResponElimina
  2. Pero algu es creu que una persona de per aqui deixara el cotxe al carrefour per anar en bus o caminant al pavelló firal? i ja posat perque no deixar els cotxes al poligon industrial que també hi ha lloc?
    En esta ciutat es fan les coses, o l'ajuntament fa les coses, sense pensar en com son la gent ni els habits que té la gent, i la gent a tortosa per anar a ferreries agafa el cotxe, no dubto que finalment molta gent aparque a les zones habilitades pero les voltes i voltes que es pegaran a veure si hi ha lloc més proper no les traurà ningú, amb l'embos que això provocarà a la ciutat...

    ResponElimina
  3. Perquè no s'ha planificat un pavelló amb un pàrquing amb 1.000 o 2.000 places, encara que fossin en alçada, en comptes d'un d'uns pocs centenars? Em sembla senzillament rídicul que es construeixi un infraestructura com aquesta (a nivell de Terres de l'Ebre) i no es faci pensant en què s'hi ha d'habilitar un aparcament gran i en condicions. Cada equipament públic S'HA DE CONSTRUIR amb el seu pàrquing corresponent, dimensionat segons el seu futur ús. No fer-ho així és perdre espai públic, espai de la ciutat i dels ciutadans que es desaprofita. En tenim un bon exemple a la plaça de davant del CAP del Temple.

    ResponElimina
  4. No se de que vos queixeu, ens faran un carril peatonal, un bus gratuit, uns superparkings ultramegamoderns. El que fa falta també i, podrien pendre nota, és un servei fluvial per a pujar pel riu o un servei d'helicopter per a baixar de la residencia, o no, que allí no han previst un parking per a la fira...es clar, com ells tindran lloc preferent!!!!!!
    PD un pesol per regidor o alcalde que va en transport públic o a peu.

    ResponElimina
  5. Intercanvio vivenda a Remolins per lo que sigue a Ferreries o el Temple. Si pot ser prop de la de l'Alcalde!
    Duració: setmana de fires +3 dies.
    Es negociarà lo que sigue!
    Urgent!

    ResponElimina
  6. A les Gavarres de Tarragona, també hi ha molts parkings i desprès només et cal agafar el tren.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta