18 de juliol del 2011

Guerra total contra la mosca negra a l'Ebre


La mosca negra ja ha colonitzat les Terres de l'Ebre i, a més, ja ha arribat a Saragossa. Així ho ha confirmat avui el director tècnic del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (Code), Raül Escosa, en acabar una reunió convocada pel delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Xavier Pallarès ha tornat a reunir-se avui amb els tècnics del Code i amb els presidents dels consells comarcals, amb qui ja s'havia trobat la setmana passada, per reactivar la comissió de seguiment dels tractaments contra la mosca negra. En aquest sentit, no només s'ha acordat treballar per crear un protocol d'actuació per avaluar possibles tractaments en contra dels insectes adults, sinó que també s'ha decidit establir un nou punt de tractament antilarvari aigües avall de Tortosa. Fa uns dies, Pallarès també va admetre que els tractaments contra la plaga de la mosca negra no havien tingut l'efectivitat que s'esperava. Així, el delegat va remarcar que tot i "l'esforç en temps de crisi" per posar els recursos econòmics a disposició dels tècnics per començar els tractaments al mes de febrer, la plaga continua castigant amb virulència la població del tram final de l'Ebre. Per la seua banda, Escosa ha assenyalat que, ara que la plaga ha arribat a la ciutat de Saragossa, on ja han hagut de fer-se els primers tractaments, potser la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) serà més sensible a les peticions que es fan des de les Terres de l'Ebre per garantir l'efectivitat de les mesures en contra de la mosca negra.

Imatge: Generalitat de Catalunya

95 comentaris:

  1. Ja estic farta que la justificació dels polítics de la seva ineptitud, sigui la crisi.

    Crisi? I els impostos que segueixo pagant on van a parar?

    Crec que el sr Pallarès s'equivoca si es pensa que a sobre hem d'estar-li agraïts per l'esforç que diu que han fet.

    ResponElimina
  2. en lo fàcil que ho tenen deixant baixar aigua i sediments pel riu, i adeu a les macroalges on crien les mosques, però..........
    em menjaré una gallina en plumes, lo dia que el Sr. Pallarés o qualselvol d'aquestos obrigue la boca per reclamar que baixe aigua pel riu

    la mosca s'havia d'atacar en els primers moments, però com estem de retallades.......... a rascar tots tot l'estiu

    i no aneu als CAPS o als hospitals perquè també estan de retallades

    (posdata: lo de la gallina en plumes és en sentit figurat!!!!)

    ResponElimina
  3. Yuca on van los impostos?.......

    pos a pagar jornals d'estos senyors que cap cobra menys de 40.000 €/any + cotxe oficial+ dinars i dietes pagades + secretaris + caps de premsa + ++++


    crisis???????? quina crisis?

    la crisis només és per als tontos com natros,

    ResponElimina
  4. Jo ja sé que tot i trobant-nos com ens trobem, al bloc de referencia de les nostres terres, no deixe'm d'estar a l'apartat de comentaris i per tant no se tracta de cap ponència de cap congres. llavors, la transcendència que té és la que és, però francament Susanna, escoltar segons quins arguments de part de persones com tu que en determinats moments fan de portaveus de col·lectius importants de persones, no els trobo encertats. Assegurar que els impostos van a parar a polítics amb "40.000 €/any + cotxe oficial+ dinars i dietes pagades + secretaris + caps de premsa + " ho trobo un pel demagog. Dis-me ingenu ( o realista ) però voldria creure, i crec, que una bona part dels impostos serveixen, també, per a pagar l'ensenyament i la sanitat publica, alguna que altra carretera etc. Si, també l'exercit, cert.
    Tot això és independent que en un moment donat poguessin discrepar d'un alt càrrec concret, del seu salari o del seu cap de gabinet. Peró generalitzant ?

    ResponElimina
  5. uffffffff que serios i responsables!!!!!!!!!

    de tan en tan feu servir la ironia que és bó per a la salut mental....

    ximo si he de parlar de coses series, no ho faré en un blog on la major part de gent s'amaga darrera un pseudonim (no és el teu cas)

    potser si és demagog dir lo que una part dels nostres impostos es malbaraten en pagar privilegis a la classe política, si és així la major part de la nostra societat deu ser demagoga

    accepto el mea culpa, sóc demagoga que hi vols fer?
    ja m'aniré a confesar al capella i li demanaré un fuet de set puntes per purgar les meves males paraules

    ximo...... ho sento, però no creus que la vida ja es prou seria com per no poder pendres les coses en una mica de sorna?

    ResponElimina
  6. Alegra, alegria: SI al transvassament.
    En ironia, sorna, capciocitat, humor i retranca no em guanyaràs. Però sempre intentaré que es note, no que ho hagi d'aclarir a posteriori.

    ResponElimina
  7. si al transvasament, clar que si.......

    però no d'aigua de l'Ebre que esta plena d'algues, mosques virulentes que et deixen atxitxarrat, mercuri i altres substàncies alucinogenes ......

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Ximo, el que diu la Susanna no és ironía ni exageració.
    I lo pitjor és que se'ls gasten en coses que no es veuen.
    Però d'una cosa estic segura i és que els euros que surten de les nostres butxaques (bé, de les butxaques dels que ens podem considerar afortunats perquè ho podem fer perquè tenim treball)i que ens deixen més pobres cada día van a parar a les dels rics que cada cop les tenen més plenes.
    Els euros som com l'energia que ni es crea ni es destrueix, només canvien de mans!

    ResponElimina
  10. M'equivoco, Yuca, ho alguna vegada has dit que treballaves a l'administració publica ?

    ResponElimina
  11. T'equivoques, no ho he dit mai

    ResponElimina
  12. aqui no parlaveu de la mosca negra?

    ResponElimina
  13. a mi em sembla que tants plagicides no acaben cap plaga i a banda es carreguen altres especies, no queden pardals, ni granotes, ni rat panats

    ResponElimina
  14. Si, tinc la solucio - vent de dalt!! A vore si ens enxufen uns ventiladors enormes (els del Coll de l'ALba!) a que fassi una ventada tot l'estiu!!
    Si no, proposo agafar 4 mosques en un potet i soltar-les a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, a vore si aixi es fiquen mes ganes al assumpte ...

    ResponElimina
  15. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. Que fàcil és dir que la culpa la tenen los rics....Jo ne conec que treballen 15 hores al dia durant 365 dies i donen de menjar a més de 50 famílies.

    Aquest tipus de demagògia que feu servir, normalment es deu a una enorme falta d’informació.

    ResponElimina
  17. Gutijaume, si em presentes a un ric ( però ric ) que treballe 15 hores al dia i 365 dies l'any, me foto un pollastre amb plomes.....i viu. Home, ja sé que hi ha empresaris que treballen força, però tots els dies i sense vacances. Les fots grosses, xeic.
    Però en fi, nomes per aquesta apreciació de "donen de menjar" -que me rebenta- ja dones ganes d'apretar a corre. En tot cas els hi donaran un lloc de treball perquè necessiten fabricar un producte o prestar un servei. A aquestes alçades i amb el jove que ets, en aquest llenguatge del segle passat ( o del 19 ). No trobes que el menjar, la gent, se'l guanya o el canvia per l'esforç físic o treball intel·lectual que presta ? ..

    ResponElimina
  18. Estic d'accord en Ximo - per molt que els "rics", o diguessem empresaris, posen els diners i/o les initiatives, la seva empresa no tirarien endavant sense aquests 50 treballadors. No és l'empresari que "dona a menjar" als treballadors; sino tots, tan el empresari com els treballadors que "menjen" gracies a la feina de tots plegats.

    ResponElimina
  19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. Pos si Andreu, la solució no és tirar productes químics, però és l'unic que saben fer

    Les solucions de les coses solen ser convinades entre eliminar les causes que generen el problema i mesures de xoc (en aquest cas pot ser si productes químics o naturals), però...........

    en el cas de la mosca, l'orige són les macro algues que els donen un hàbitat idoni per al seu desenvolupament i on no tenen cap depredador que regule el seu creixement,
    la solució passaria per intentar controlar la proliferació d'algues

    però les algues són conseqüència de la qualitat del riu, la manca de cabal líquid i sòlid,
    i aquí qui és el xulo que els diu riu amunt a regants, hidroelèctrics i resta d'usuaris lucratius que s'ha de deixar una mica de vida al riu (aigua i sedimeents) per a que no es generen problemes aigues abaix (no nomes de mosca i algues...)

    és mes fàcil tirar productes ....... i que sigue lo que deu vulgue

    ResponElimina
  21. Modo ironia/per als que no em pilleu:
    " Pos si treballen tantes hores al dia i tants dies a l'any....... qui cony va en los iates estos que surten a les revistes (vaig anar a la pelu i em vaig culturitzar mirant la HOLA)!!!!!!

    Modo mes serio (però sense passar-se!!!!!)
    Això de que els empresaris donen de menjar als treballadors és un concepte totalment desfasat. Com diu algú abans, una fàbrica no funciona si no es treballa conjuntament.
    En quan a la remuneració, és lògic que la iniciativa/l'arriscar-se/el tenir mes responsabiltiats etc... estigui mes valorat que aquell que no asumeix tantes responsabilitats etc..
    Però entre el poc i el masa esta la mesura.
    Les diferències cada cop són mes bestials i això no pot ser mai bó per al conjunt de la societat perquè crea mal estar, desconfiança etc...
    Si els treballadors no treballen a gust i no senten valorats, això afecta a la productivitat i al final això són cacaus que es perden o es deixen de guanyar.
    Per tant no és una questió de si "la culpa és d'uns o dels altres", la culpa sempre és del txatxatxa com diu la cançó.

    Aquesta visió de servitud/subminisió/por del treballador cap a l'amo, pertany a altres moments de la nostra història.

    Sorpren i entristeix que una persona jove (modo ironia: "per molt doctorat en la wikipedia de la Faes que sigui")utilitze aquests conceptes perquè et fa adonar que no hem evolucionat res.

    ResponElimina
  22. Perdonin vostès, deixem-ho en que treballen 340 dies (de totes formes els professors tenen més dies de vacances). M’imaginava que diríeu això, doncs diguem-ne en que dóna un lloc de treball a 50 famílies. I els que conec no tenen yate, que conste.

    Perdoneu , no he mesurat bé les paraules, però crec que ha pogut queda clar el que volia dir. Agur ;)

    ResponElimina
  23. Perdonin vostès, deixem-ho en que treballen 340 dies (de totes formes els professors tenen més dies de vacances). M’imaginava que diríeu això, doncs diguem-ne en que dóna un lloc de treball a 50 famílies. I els que conec no tenen yate, que conste.

    Perdoneu , no he mesurat bé les paraules, però crec que ha quedat prou clar el que volia dir; Capital i Treball han de col•laborar, no buscar-se les pessigolles. Agur ;)

    ResponElimina
  24. Susanna, la ironia del primer comentari, on està, als iates ( iots )o a que l'HOLA la llegeixes a la pelu ? Em sona a allò de: Jo, documentals de la 2, i per suposat no veus Sálvame. És per petar-la.....

    Gutijaume, deix-ho estar lo dels dies, ara, encara no descomptes els festius...alguna vegada ens has dit que has treballat de moltes coses, però un any sencer segur que no has arribat a fer-lo.
    Fa alguns anys un estudi concloïa que, mentre a centre Europa l'empresariat es conformava amb que l'empresa, després d'amortitzacions, reinversions etc., els dividends fossin 3/4 punts per sobre de la mitjana que el mateix capital els hi rendiria en una entitat financera, a Espanya, havien de ser 10 punts més. Esperem que la cosa hagi canviat una mica, encara que sigui per allò de " a la fuerza ahorcan "

    ResponElimina
  25. Pobres multimilionaris que treballen molt i no tenen yate, snif, snif...

    ResponElimina
  26. No parlem de multimilionaris (Abramovich, Botíns i Florentinos), parlem dels emprenedors que en lo seu temps van muntar una empresa i que ara amb 50 o 60 treballadors tiren avant els seus negocis amb més dificultats que menys, que són persones com tu o com jo. El anar contra els rics és més vell que l’anar a peu, però pensem que qui és ric crea riquesa.

    I desprès qui és ric? Perquè un professor, un regidor o un mosso d’esquadra amb 2.000 i 2.500€ al mes, per a mi, és ric.

    ResponElimina
  27. Jo me pregunto a que deu venir lo teu odi cap als professors...

    ResponElimina
  28. No tinc cap odi als professors, al contrari pots anar al Bau i preguntar per mi a qualsevol professor, al director, o als caps d’estudi, si algun et parla malament de mi m’enduré una sorpresa o es que serà l’únic amb qui no m’he portat bé ^^.

    De totes maneres, sols remarco una realitat, o es que no els cobren els 2.000€, o es que no les tenen les vacances de 2 mesos?

    Quan critiqueu el sou i la feina dels polítics, i ara en aquest cas als empresaris, us oblideu que els funcionaris en general viuen (i alguns d’aquí viviu) molt bé.

    ResponElimina
  29. No, un any sencer no l’he treballat mai, simplement no puc si m’estic traient una carrera, sols tinc un o dos mesos que puc treballar-hi.

    Tot i així aquesta vegada he tingut la sort, de poder treballar tot l’any (però no t’enganyaré), solsamènt els fins de setmana i algun dia entre setmana al Camp Nou, al Camp de l’Espanyol, al miniestadi, a la Monumental i a Montmeló.

    ResponElimina
  30. I de la mosca negra, de la que Pallarés i CiU tenen la responsabilitat d'eradicar ?

    Jo ho entenc Guti, si treballar tot l'any, per a tu és treballar els caps de setmana, no m'estranya que qualsevol treballe 25 hores al dia 366 dies a l'any.
    I sí, sí, tens raó, els rics guanyen 2.000 €/mes, el milionaris 2.500 i els multimilionaris 3.000. I els que en cobren 800 o 1.000 el que han de fer es estar agraïts als que els "donen de menjar". Ah, i els que després d'esgotar les prestacions d'atur en cobren 426, han de demanar perdó per existir i donar gracies per l'ajuda. I els pobres, per a tu, deuen ser nomes els milers de xiquets que es moren de fam al tercer mon. Nomes faig que seguir el teu raonament i curiosos conceptes.

    ResponElimina
  31. Mira ja tenim el primer funcionari que contesta empipat!

    Però tu tranquil, tu a la teua, has degut confondre el meu “no t’enganyaré” per un, “estic en contra de la redistribució de la riquesa”.

    ResponElimina
  32. Però en canvi el funcionari que continua cobrant els seus 36.000, fiquem-li pel cas un mosso d’esquadra, que també ronda els 40.000€ l’any, que els veig tots els matins esmorzant amb tiquets a ferreries, o dinant i aparcant damunt l’acera a un altre restaurant prop de quatre camins amb els seus tiquets(on a mi sí que em van multar), aquests no els mantenim tots els demés?

    El mosso té el dret de cobrar el que cobra i de tots els privilegis que comporta el seu ofici, el polític per contra no, és la casta política que ens enganya i roba...doncs ja no sé qui roba a qui.

    ResponElimina
  33. I no me vinguis en cuentos xinos, que jo també he treballat 10 hores al dia per 600€ de "merda". Que jo també he treballat d'11 de la nit a 8 del matí, i a part he tingut 13 exàmens en un mes. I també he tornat del camp de futbol amb escopinades i cops, pagant-me desprès tramvia i metro per guanyar 27€ de “merda”.

    Això sí, mai m’he queixat, per això si vas on he treballat mai et diran una paraula dolenta de mi, sempre he complit, igual que a classe, i el dia que si deu vol cobri estos 2.000€ sigui exercint la política o no, us poc assegurar que treballaré igual o més que fent pa, que el día de la celebració de la Champions o quan treballava a l’obra (que per cert n’hi havia que de 2.000 paca munt a l’obra cada mes). La vocació de polític és una vocació de SERVEI PÚBLIC, de servir a la societat igual que un professor o un polícia.

    ResponElimina
  34. Ho reconec noi, mira que intentava amagar la meva identitat, inclús en una foto en blanc i negre dels anys.....¿? , però m'has agafat.

    La vegada que he estat més prop de ser funcionari o cobrar de l'administració publica va ser a la mili quan, sent cabo, cobrava 1.500 pessetes mensuals i estava rebaixat de ranxo. Clar que, amb el qualificatiu de " amor al servicio: deficiente " segur que no hagués estat mai un bon funcionari. Al menys com jo entenc que son la majoria.
    Com es que sempre et poses amb els Mossos, no tens cap anècdota de la Guardia Civil o la Policia nacional ? és curiós. O es per la joventut, clar. Ton pare segur que te'n podria explicar unes quantes. I jo també.
    Ets pitjor que D. Pelayo.
    Vaig al Renaixement, que és on hauries d'estar tu, ( al de llavors, vull dir ).

    I si has treballat 10 hores cobrant 600 € segur que el qui et pagava devia ser un d'aquests pobrets que donen menjar a la resta, per tant aguanta i calla. Que tens un lio monumental.

    ResponElimina
  35. Esforçadíssims empresaris patriarcals big men sense yate VS funcionaris paràsits privilegiats dropos sense escrúpols i sense vergonya.

    Guti, si continues així te convertiràs en una caricatura de tú mateix.

    ResponElimina
  36. Guitijaume, un bon servei públic seria q tu i tots els q pensen més o menys com tu us dediquesseu a la petanca...jjajajajaja! és broma.
    Però a quin nivell estàs, xeic. A vore si ho enteneu, la crisi del 1929 la va provocar els funcionaris, la crisi del petroli del 1973 també els funcionaris, la del 1993 també i l'actual....TAMBÉ!!!! És el problema de Catalunya, no? mareta meua Guti. Saps què és un problema? Que la Caixa del senyor Isidre Feiné tingue uns beneficis de més de 800 milions d'euros el primes trimetre de l'any 2011, sí, sí, 2011 i no 2005. Això és un problema o EL problema. I qui diu la Caixa diu el Santander, el BBVA, Caja Madrid,...i que el 19% de les fortunes de l'Estat espanyol tributen un 1%, tampoc és un problema més gran? O que Camps hagi de pagar una multa de 50000 euros quan declara un patrimoni de 13000 euros, no és un problema més gran?
    N'estic fart de la demagògia barata de la gent de CiU i del PP (pel q es veu també) que focalitza els problemes econòmics actuals amb els funcionaris!!!! Només parleu d'aquest tema per a atacar al sector públic i no sou capaços de reconèixer que tot això ho ha creat el sector privat que ha tingut uns beneficis astronòmics i ara volen fer pagar lo pato a la població en general!!! Això és més vell q l'anar a peu!!
    Per a les coses que mos afecta a tota la població no en volen donar ni un ral pq fins i tot quan tothom està perdent, com els funcionaris(10% reducció de sou i baixant), n'hi ha que continuen movent la manivela d'obtenir beneficis.

    ResponElimina
  37. Gutijaume, ara sé perquè dius que els antitaurins som uns ignorants. Ens informes que has treballat a la Monumental! De "monosabio"? Saps que és un "monosabio", veritat?

    ResponElimina
  38. Gutijaume, ja taraves a fotre els bous pel mig, quan he vist el comentari últim d'emili nieto, m'he dit ja està una altra vegada en la polèmica taurina i una cosa deixa d'incubrir a la política, i sigues una mica persona i digues que la política és el major gasto de les ciutats i països, si un professor (que no el defenso) viu bé, imagina't els polítics que arriben al poder i que no arriben al poder...
    Jo tu no sé quan cobres, però et deuen de pagar molt per fer veure que no passa res. ;-)bon rotllo eh, però son uns dubtes!!

    ResponElimina
  39. Aquesta vegada no l’he tret jo el tema David. Estàvem parlant de que treballo a una empresa de seguretat que cobreix tots els actes esportius de la ciutat de Barcelona, actes taurins inclosos.

    La política no és el major gasto, són els serveis públics i són imprescindibles en una democràcia tal i com la coneixem nosaltres amb l’Estat del benestar, i aquí es pot incloure els sous dels polítics doncs són ells qui a través de funcionariat gestionen aquests serveis.

    Jo no cobro res, solsament pago una quota anual per l’afiliació, i desprès m’he de pagar tots els desplaçaments, menjades i actes als quals assisteixo, i no ne són pocs te ho asseguro. Per tant ja et pots fer a la idea, de perquè entenc la política com una vocació de servei públic.

    ResponElimina
  40. Fes-teu mirà, Gutijaume, el nou jove Marc, cobra molt al més, tu que ets més veterà i que si no m'equivoco estàs en el número 6 de la llista electoral no cobres res?
    Clar els gastos públics són imprescindibles, però alguns dels polítics que no fan brot son prescindibles.

    Per cert com que sol treballes dos mesos al any? Que t'estas traient una carreara dius? Et deu costar molt barata o t'ho paguen tot, la gent que s'està traient una carrera treballa tot l'any per sobrevire, tenen que pagar un pis, el mengar.... i dius que no POTS treballar un any seguit?
    No ho entenc de veritat!

    ResponElimina
  41. M'apunto a la colecta pel Guti.

    Pobre noi, amb la seva vocació de servei públic i haver de pagar-se les despeses i els estudis, amb aquests sous de "merda" que cobra, el meu instint maternal trontolla de veritat.

    Aquí deixo la idea, si qualla, aviseu, que vull ser de les primeres en aportar algun euret !!!

    ResponElimina
  42. 43Ferra et passaré el número de compte de NNGG del PP de Tortosa i allí podeu ingressar la quantitat monetària que vulgueu, jo ja tinc uns pares que em mantenen.

    David tens una vaga idea de qui cobra i qui no en política...si et penses que pel simple fet d’anar a llistes ja cobres o si et penses que el càrrec de president de nngg té un sou, vas equivocat, inclús el fet de ser a l’oposició en alguns pobles no té retribució.

    Qualsevol funcionari (desenvolupi la tasca que desenvolupi, no sols els polítics) si no compleix i com tu dius, no fot brot, és prescindible. Has de començar a traure’t del cap aquesta mania que tens cap als polítics, perquè de “vagos” hi ha a tots els oficis del món.

    David a mi la carrera me la paguen els meus pares, doncs han estalviat des del dia que vaig nàixer per donar-me uns estudis, tot i així mai m’ha agradat està de braços creuats a l’estiu, i per això tots els estius he buscat feina. Si tens 13 assignatures com jo, amb horaris de matí i tarda és difícil trobar una feina a la teva mesura, tot i així, et repeteixo que aquest any he estat treballant en una empresa de seguretat en events esportius.

    “la gent que s'està traient una carrera treballa tot l'any per sobrevire, tenen que pagar un pis, el mengar” això no tu creus ni tu!

    ResponElimina
  43. Clar que pagar als polítics no és la major despesa en els pressupostos públics, només és una part proporcional de la despesa, com ho són la sanitat, l’ensenyament, els serveis, les infrastructures i fins i tot els cossos de seguretat i l’exercit, entre altres.
    A la major part de departaments s’està aplicant unes retallades importants entre 10-25 %, per la situació de crisi en que estem i la falta de liquides de l’administració. Fins aquí, ens agrade o no, és lo que hi ha.
    La discussió per mi esta centrada en quins aspectes s’ha de retallar mes i en quins menys.
    Sembla de sentit comú retallar en aquelles coses que poden ser mes supèrflues i mantenir aquelles que són mes necessàries per a la societat.
    Per exemple en ensenyament, en les circumstàncies actuals, pot ser val mes estalviar en fer activitats lúdiques, colònies etc… que en beques de menjador.
    En sanitat pot ser val mes estalviar en el control de medicaments o en desplaçament de taxis que en tancar CAPs o sales d’operacions.
    En la mateixa línia la classe política que paguem entre tots, ajuntaments, diputacions, consell, parlament etc..., (GutiJaume, ja sabem que tu vols ser polític però encara no estàs dins aquesta categoria,) també han d’apretar-se el cinturó i no poden anar pel món pujant-se el sou al seu aire, o gaudint d’uns privilegis desorbitats, com si la història no anés amb ells.
    Per exemple, a mi m’indigna veure que un dia entre setmana, en una ajuntament de malamort (es un manera de parlar que ningú s’ofengui) puguen estar fent una inauguració d’unes festes, quatre polítics a sou amb quatre cotxes oficials, amb els corresponents xofers.
    A l’acte d’inauguració havien 8-10 polítics del poble (que segur que no cobraven res), la tele municipal, els 4 polítics oficials (els xofers estaven al carrer petant la xerrada) i 8-10 persones del poble que casualment eren del partit que tenia l’alcaldia.
    Quant podria valdré en despeses de la classe política aquest acte (de menys de 30 minuts)?. No ho se, segurament menys que fer una operació simple en un hospital, però mes enllà de si la despesa és alta o baixa, per mi són diners mal gastats i mes ara que dia si, dia també ens fiquen la por al cos del mal estat de les finances públiques.
    Cada dia, quants d’actes com aquest o similars s’organitzen a Catalunya? Quants diners representa això? Ens podem permetre el luxe de pagar aquest tipus de coses?
    No estic dient que no s’haiguen de fer les inauguracions de les festes dels pobles i/o altres coses similars, només intento dir que cal que facin les coses aplicant el sentit comú de l’etapa de crisi econòmica en que vivim.

    ResponElimina
  44. No caldrà inaugurar res.
    I, vinc d'un pais, on els politics (bé, el 99%) no es veuen en fin de setmana - només ens faltaria veure-los de congres en congres, de paella en paella, omplint els tele-diaris. No fan prou feina entre setmana, per tenir el findesetmana lliures com els demès? (i aixi estalviariem 4 duros).

    ResponElimina
  45. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  46. Entre natros, el que les diu de l'alçada d'un campanar es David, es molt jove, sí, però, les destralades nomes se les emporta un.

    Susanna, no ens podries donar més detalls d'això de la inauguració i els cotxes oficials ? o es que després d'això de "ajuntament de mala mort".... Lo dels quatre cotxes, la veritat és que no em surten els comptes, president Diputació, Delegat del govern, i qui més ? M'agradaria molt saber si apart del Delegat algú més té cotxe oficial.

    ResponElimina
  47. Susanna estic d’acord amb el que dius, en aquest sentit tenim una idea molt similar, sobretot en la direcció en que han d’anar encaminades estes retallades, que desgraciadament pareixen insalvables.

    Albulàfia que hi ha gent que es paga els estudis no ho poso en dubte, però també t’he de dir que no en conec cap. El que si conec és companys que treballen algunes hores soltes (com jo), però que no dona ni molt menys per pagar-se lloguer, menjar i matrícula, més bé ens dona per pagar-nos algun capritx que altre.

    Per tant la ineptitud moral no crec que sigui el meu fort, i en quan a coneixement de la realitat, estàs més allunyat tu que jo, doncs et repeteixo, d’estudiants de la meva edat en conec “tropecientosmil” i que es paguin integrament els seus estudis, en conec zero (amb la beca de mobilitat, tens per pagar tres mesos de lloguer, 20 viatges en bus, i 4 llibres). Potser vivim en realitats paral•leles ;)

    ResponElimina
  48. I no em vanaglorio per fer 13 assignatures (que de maries no tenen res). Simplement dic, que el meu objectiu és acabar la carrera en un temps concret. I tal com esta el món laboral és molt difícil trobar una feina compaginada amb uns estudis, molt menys si com en el meu cas, tens classe de 8 del mati a 12 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre.

    ResponElimina
  49. Brian que raros són al teu país, perquè en aquest, no hi ha dinar de diumenge que no els tinguem davant la pantalla un bon rato, ve sigue en una musclada, paella, calçotada o lo que sigue, però menjant i parlant.....

    El tema tele, en el nostre cas TV3 i el criteri per triar noticies, també és de traca, perquè perdoneu-me però a qui cony li interessa la calçotada X que va el polític Y.

    Lo dels vehicles, 3 eren de fora, al menys això em va semblar a mi.

    Jo només anava de pas, però com soc xafardera i no estic a casa a l'hora del Salvame, pos......em vaig culturitzar com quan estic a la pelu (que sapigues Ximo que la peluquera em treu les ulleres i només veig les lletres grosses i les fotos)

    ResponElimina
  50. Susanna, necessito saber qui eren els tres de fora. Ho trobo molt fort, i per tant increible. A més, no serà el teu poble ?

    ResponElimina
  51. Gutijaume i Abulafia, només per seguir debatint - que trobeu del sistema angles on elñs estudiants agafen prestecs i els pares no paguen res (bé, els pares que no son rics)? Amb el "problema" per l'estudiant que pot arribar fins els 40 anys tornant el prestec.

    ResponElimina
  52. No sabia que a Anglaterra també ho feien, veig que tots anem convergint cap al sistema USA. Portat a l'extrem, només els rics podran dur els seus fills a bones universitats o els que visquin a Barcelona. I si passa el mateix amb el sistema sanitari serà una bona manera d'estalviar en pensions, ja que la gent morirà més jove. Perdoneu el sarcasme.

    ResponElimina
  53. Almenys en els casos que conec jo, ha anat bé. Mons pares no haguessen pogut pagar res, i jo tampoc els hauria demanat. Crec que hi ha unes condicions especials per prestecs als estudiants pels primers anys, despres a pagar interesos com tothom. Aixo si, per exemple, mon germa als 40 anys encara ho esta pagant, pero aixo no es problema, deixes l'hipoteca pels fills ...!!

    ResponElimina
  54. Gutijaume, pues deus estar a casa i no et relaciones amb ningú, o tots viuen molt bé com tu, per això mateix que si els meus pares haguessen estar ahorran des del meu naixement per pagar-me els estudis, no podria permitir acomodar-me i que m'ho donen tot fet, i que no coneixes a ningú que es pagui ell mateix la carrera, persones de la meva familia s'ho paguen tots ells, amb aigua al coll, si convé, tenen una faena a mitja jornada que no cobren ni una merda i tot i això no s'ha aconforment en un 6 o un 7, s'esforçen cada dia per treure un futur, per ell mateix. Això milers de persones ho fan, i son veritables exemples de superació, esforç i dedicació, que t'ho donen tot en papilla, no té merit!

    ResponElimina
  55. per cert això que has dit aquí: "“la gent que s'està traient una carrera treballa tot l'any per sobrevire, tenen que pagar un pis, el mengar” això no tu creus ni tu!" no concorda en això últim " que hi ha gent que es paga els estudis no ho poso en dubte, però també t’he de dir que no en conec cap" no saps no el que dius, a més no crec que es puguin donat captritxos com dius tu, i deuen cobara molt si sol treballen hores soltes i tenen per a capritxos, deus viure en un món que tothom està a la teva bombolla de "mantenidos"

    ResponElimina
  56. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  57. Voleu que us ho digui ben clar ? No crec que hi hagin molts i molts dirigents de les Noves Generacions ( rama juvenil del PP ) que a l'estiu, pels seus capritxos o pel que sigui, treballen de Seguretat a llocs com els que treballa Gutijaume. Per tant, tampoc entenc tant d'atac. O es que no coneixeu cap progre que està fent la carrera i no treballa ni l'estiu ni l'hivern ?. A mi em sembla prou lloable, que voleu que us digui.
    I de jóvens que vulguin treballar per cos-teixar-se la carrera tenint mitjans econòmics a casa, poquets, però poquets.

    ResponElimina
  58. David xato, tu si que vius al teu món xD

    ResponElimina
  59. Albulafia deu fer temps que vas acabar els estudis.

    Aquest any he tingut Ciència Política II, Dret Administratiu I, Regim Jurídic dels Serveis i les Empreses Públiques, Comportament Electoral i Cultura Política i els Estats Descentralitzats en el Dret Comparat pel matí.

    Per les tardes he tingut Ciència Política III, Dret Administratiu II, Teoria Política II, Dret Constitucional, Hisenda Pública, Economia Mundial, Polítiques Públiques II, Tècniques d’Investigació I i Dret Internacional Públic.


    David creus que sóc un mantingut, però en canvi t’estic dient que tots els estius des que tinc 17 anys he treballat, quan t’estic dient que treballo mentre estudio les poques hores lliures que tinc, quan vaig a campus i a escoles d’estiu per acabar de formar-me, quan porto treballant filantròpicament pel meu partit des fa vora de dos anys, amb reunions, actes, inauguracions de seus i campus, convencions, mítings, reunions provincials i estatals, festes populars...i que vols que em busqui una feina? Tindràs el valor de dir-me mantingut (una paraula força despectiva), perquè sols treballo dos mesos a l’estiu i 12 hores setmanals, a part de fer la feina que em pertoca com a president en funcions de nngg a Tortosa i els meus estudis, que a la fi i a la cap són el principal???

    T’asseguro que et falta rodatge, llegir les coses dues vegades, a part d’una mica d’educació i per acabar si em pots trobar feina m’encomano a tu, si no et sap mal, m’aniria bé, dos hores pel matí (prop de la meva universitat) i unes 4 per la nit, a partir de les 8, ah i acabar un pèl abans de les 12 que tanca el metro Gràcies.

    ResponElimina
  60. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  61. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  62. Quan no és per xenòfob, es per tradicionalista, o masclista, per feixista, per aristòcrata o madridista i tantes que me n’han dit. A tot això ara li incloíem que sóc prepotent.

    Vols dir que no has crescut amb uns prejudicis molt arrelats? Que no guardes un odi i un rancor que ni tan sols les teves constants gracietes, acudits dolents, i humor per privilegiats poden amagar?

    Crec que les lliçons d'ètica i de passada convivència sana i cultura democràtica, les necessites tu. Dóna-li records a Dracula deveu ser bons amics.

    ResponElimina
  63. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  64. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  65. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  66. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  67. bulafia, tanta rabia et fot que un jove, i de dretes, tingui un discurs prou elaborat ?
    Al menys a ell l'entenc.
    Pessetes, Alemanya, Dracula, Kutre Universitat....no sé si ens aclarirem.

    Ah, un cert grau de prepotència, els que rondem per aquí, sabent-ho o no, la majoria el tenim. Alló d'assentar càtedra.

    ResponElimina
  68. I per què en aquest país els joves no s'espavilen i marxen de casa als 18 anys?

    Per què els pares els han d'estar mantenint fins que acabin els seus estudis?

    En aquests sentit m'agrada més la idea dels països nòrdics (clar que les seves polítiques socials estan a anys llum de les nostres)

    I Guti, no exageris, els estudis universitaris exigeixen esforç però no tant com el món laboral i si en un mes tens 13 exàmens deu ser perquè en cada un d'ells t'entra molt poca matèria. En la meva època en teníem cinc, perquè cinc eren les matèries que es cursaven en un curs, però nomès feiem exàmens dos cops l'any, així que ...

    ResponElimina
  69. Bé Yuca pareix que estàs poc informada, tot i així parles amb suposicions infundades que sol caben a la teva imaginació. Jo no sé com funcionarà a la teua “universitat imaginària” però els exàmens finals consten de tota la matèria que ha entrat en un curs, entre 10 i 15 temes depenent de l’assignatura, excepte alguna, on el professor decideix partir la qualificació en dos exàmens.

    En lloc de ficar-te en les famílies que paguen els estudis als seus fills i els mantenen mentre dura la carrera, seria més adient parlar d’aquelles famílies que mantenen als famosos “ninis” que ni estudien, ni treballen i l’únic que fan és el gos per casa. Però en canvi et dediques a cridar l’atenció a aquelles persones que decideixen fer un esforç per a que els seus fills es centrin en lo que s’han de centrar, que és en un estudiar i preparar el que desprès serà el seu futur en un món laboral cada cop més injust, on cinc anys de carrera, esforç, dedicació i ganes, moltes vegades és transformen en un sou mileurista.

    A partir d’aquí et diré que espavilar en 18 anys avui en dia a Espanya amb un paro juvenil que està a punt de tocar sostre, no pareix senzill, si això li sumem la precarietat laboral del nostre país, on aconseguir un contracte indefinit està a la mà d’uns pocs privilegiats, i on els preus per accedir a una vivenda digna i les restriccions al crèdit dificulten molt més, aquesta emancipació.

    Què has de fer amb 18 anys ficar-te a treballar per aconseguir els 900€ de la matrícula, els 300€ al mes d’un lloguer i a part els diners que et puguis deixar en comprar menjar, roba, llibres, viatges....? Ara ves i busca una feina per a un xaval de 18 anys sense cap preparació ni estudis que permeti costejar totes aquestes sortides de diners.

    Als països nòrdics les coses funcionen molt diferent, el paro és paupèrrim en comparació amb el nostre, les ajudes socials són majors, i els sous mínims són de 1.000€, no ens podem comparar ara per ara.

    Quan parlem, intentem ficar una mica de seny, pensem les coses abans de publicar-les perquè vaja perletes que cultivem.

    ResponElimina
  70. Torno a llançar la idea dels prestecs. No estic ni a favor ni en contra, només afegeixo llenya al debat. Algu que ha fet carrera, amb prestec per matricula+mejnar+pis+material, pot acabar amb un deute de 30.000€, i als pares cost zero. Bé?

    ResponElimina
  71. Vaja, pobres pares, el pitjor no és que tinguin fills, el pitjor és que tenen fills que es creuen amb el dret de continuar depenent d'ells més enllà de la majoria d'edat.
    Ja ho diu la dita castellana: cria cuervos y te sacaran los ojos.
    I Guti, tens molta mala sombra, perquè d'imaginari el meu pais no en té res, és real, injust i cruel. Informat una mica més de com són i han estat les coses.

    Suggeriment, la UNED i la UOC, són universitats que et permeten estudiar sense tenir aquests vitupendis que els teus pares paguen.

    Consell: parla d'idees, no de persones, és més intel·ligent.

    I no tinc cap interès en anar al Bau ni enlloc a preguntar pel teu currículum. Pobre Ollé, tan bona persona que és i el que es debía preocupar per tú!)

    ResponElimina
  72. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  73. Ja t’he dit Yuca moltes vegades quin és el teu major defecte, i és que parles, parles i parles, però mai aportes una solució o una altra via per resoldre el problema. Brian parla d’uns possibles crèdits per a finançar els estudis, però la teva màgica solució quina és?

    Ja que ets una mare exemplar que va fer fora de casa als seus fills quan van complir 18 anys, podries donar consells a totes aquestes famílies que prefereixen enviar els seus fills a estudiar una carrera universitària ans que comprar-se un cotxe nou. Per mi és algo lloable, per tu és malcriar als fills, però sincerament crec que confons conceptes.

    Parlant amb una membre del Partit Comunista Xinés i membre del Govern, ens explicava, que vivia en un pis de 50 m2 i que el seu únic objectiu a la vida, que la seva meta final, era estalviar per donar al seu fill uns estudis i que així pogués ser un home de profit. A Espanya és diferent, quantes famílies (i tu n’ets el clar exemple) tenen aquest mateix objectiu?

    ResponElimina
  74. Guti durant moltes generacions, una part important dels estudiants, han estudiat i treballat, mentre uns altres tenien la “sort” de tenir pares que els podien pagar una carrera sense esforç i d’altres joves que preferien treballar i comprar-se el primer cotxe amb 18 anys.
    No et penses que tu ara ets un “jove heroi”.
    No pots generalitzar perquè el món continua estan ple de joves que els toca arrimar l’ombro. Potser en els cercles que tu et mous, tots deuen ser pijos de papa i per això et sembla que tu ets tan “sacrificat”, però aquests només són una part de la societat, jo en conec molts de joves que estudien i treballen en lo que poden per ajudar-se a pagar els estudis.

    En quan als estudis, abans potser només teníem 4 o 5 assignatures per curs, però en el meu cas feia 20 hores setmanals de classes i 20 de pràctiques, de mig octubre a maig.
    No ens van regalar absolutament res.
    Abans o aprovaves l’assignatura sencera o “vuelva usted otro dia”, ara potser les mateixes assignatures estan mes trossejades i es pot triar a la carta lo que vols o pots estudiar cada any, abans no, o caixa o faixa.
    No se que és millor i que és pitjor, no tinc elements de judici per valorar-ho, suposo que casa manera te les seves parts positives i negatives, tan en quan a formació, com en disponibilitat de temps.

    ResponElimina
  75. De companys que es van ficar a treballar d’encofradors per 2.000€ al mes, es van deixar els estudis, es van fer un crèdit per comprar el cotxe i ara estan cobrant l’atur si és que no se’ls hi ha acabat, en tenim tots.

    Lo de “jove heroi” te ho treus de la màniga igual que si et dic que per ser animalista et penses ser “mama tierra”. Joves herois n’hi ha molts i jo no en sóc un, no em fa falta que tu me ho digues per tindre-ho més que assimilat.

    Si et penses que em moc entre “pijos de papa” t’equivoques, a diferència de la gent que es tanca en banda i sols es relaciona amb un cercle d’amistat sigui de “pijos de papa” o de “perroflautes” jo sóc una persona molt oberta, i em pots trobar a Casa Maso pel migdia i a la nit al Xampla. Igual que una nit puc sortir de festa a Apolo o Razzmataz i a la setmana següent estar per Rivelinos o Sotavento. Així, que comença per ser tu, la que no generalitzi.

    El teu cas el desconec, jo 4 o 5 assignatures per curs també les podria fer, però ja que tinc la “sort” de tenir uns pares que em paguen els estudis, i disposo del temps material, prefereixo avançar feina, i també t’asseguro que no em regalen res, igualment que vull creure que a tu tampoc te ho van regalar. Aquesta costum que teniu de vanagloriar els temps passats i depreciar tot el que té que veure amb el món actual i contemporani no l’he compartida mai, espero que d’aquí 20 anys no estigui fent el mateix...

    Repeteixo el que he dit en un comentari anterior, avui en dia per accedir a una bona feina necessites experiència i formació, la precarietat laboral, la restricció al crèdit, un atur juvenil proper al 47%, uns preus d’accés a la vivenda totalment inaccessibles,...de veres creus que aquest món que ens està tocant viure és menys dur que el que tu vas viure?

    ResponElimina
  76. Que jo sóc “animalista”? d’on treus tu això?
    Tens molta imaginació i molts prejudicis....a mi els animals m’agraden a la cassola....(modo ironia!!)

    Que jo t’he dit que “tiempos pasados fueron mejores”?
    torna a llegir lo que he escrit, potser no has entès la frase “No se que és millor i que és pitjor, no tinc elements de judici per valorar-ho, suposo que cada manera te les seves parts positives i negatives”.


    Pot ser el que es vanagloria de que temps actuals són pitjors que els anteriors ets tu.

    Personalment crec que cada època te les seues coses bones i dolentes, ara és una època dura, per joves i no tan joves, perquè estem immersors en una crisi que ens ha ficat el sistema capitalista especulador en el que vivim, on la gent pensàvem que viure era bufar, fer ampolles i signar lletres de banc per tenir coses que no estaven al nostre abast, mentre els bancs i resta d’especuladors, ens pintaven el món de color de rosa per a que la gent signés préstecs i mes préstec de coses supèrflues i ells mentre especular amb el preu del sòl per guanyar mes i mes plusvalues i mes i mes comissions.

    Els joves i no tan joves d’avui en dia, han pogut viure coses que els joves i no tan joves de fa 20 anys no van viure,

    El viure te coses bones (gaudir de mil i una coses) i coses dolentes (s’han de pagar i no es pot estirar mes el braç que la màniga), és un conjunt de coses i no es pot mirar només lo bo o només lo dolent perquè llavors ens enganyem.

    Lo que cal plantejar-se és el perquè estem en la situació que estem.
    Perquè la vivenda ha pujat fins límits desorbitats?

    Perquè es van construir tantes vivendes en tan pocs anys?
    “ 800.000 viviendas construidas en 2005 en España, tantas como Alemania, Francia y Gran Bretaña juntas”
    d’aquesta noticia fa uns anys ens pegàvem cops al pit de lo “bons que érem i de lo tontos que eren els altres”,

    Perquè la gent i l’administració s’ha endeutat fins als límits que estem?
    Aquí beneficiava l’endeutament?

    Podria seguir però tinc feina.............

    La llàstima és que no aprenem!!

    “La segona fase de Tres Cales podrà tenir 2.290 habitatges, 927 més dels previstos”…… noticia d’aquesta setmana

    No fa molt els diaris deien que La Ràpita tenia 1.500 vivendes per vendre.

    ResponElimina
  77. Guti, ja fas com el teu "kefe", el Rajoy, que parla molt i no diu casi mai res.

    A veure si concretes :

    Estas a favor o en contra del transvasament de l'aigua de l'Ebre cap a València ?.

    Estas a favor de baixar els impostos als més rics, que sempre són dels vostres ?.

    Estas a favor de les privatitzacions de serveis o a favor de serveis públics gratuïts i de qualitat ?.

    Què fareu per crear llocs de treball i donar feina als més de 4 milions de parats ?.

    Si els teus arguments són raonables, ademés de contribuir amb uns eurets ( pels teus estudis, no per les NNGG, que ja teniu prous coixins darrere ), pots comptar amb el meu vot, el del meu marit, i algú més de la família que convenceré.

    Ai, i varem començar parlant de la mosqueta negra ...

    ResponElimina
  78. Guti, jo no soc política i per tant no soc jo la que ha de solucionar els teus problemes, ni els de ningú.

    Tampoc espero que siguin els polítics els que em solucionen els meus, m'espavilo jo soleta .

    I els meus fills, s'espavilen prou bé, i espero que no es creguin amb el dret de tenir-me de cangur vitalícia quan em jubili. Això sí, els diumenges ens reunim i xalem molt.

    Bon estiu i descansa. I deixa'ns descansar als demés, també.

    ResponElimina
  79. Com veig q la cosa sen anat per les rames, jo tb ho fare: 20 de novembre,el mateix dia q Franco ens deixava en pau hi hauran eleccions a l'estat espanyol,aixi q guti et tocara treballar mès. jajaja

    ResponElimina
  80. enohrabona guti! victoria dels teus, espero qua al menos solucioneu algo!

    ResponElimina
  81. Bueno pel be de tots esperem que no guanyin els de guti pq si no a les terres de l'ebre ja podrem lluitar de valent!! pel riu,per la nostra llengua i per la nostra salut!

    ResponElimina
  82. pues ja ens podem preparar, perquè és casí imposible que no guanyen el PP les eleccions, malauradament

    ResponElimina
  83. Bona nit, sóc Dràcula. Me permeteu xuclar-vos una mica?
    No tots los vampirs xuclen sang, ara que ho penso. I no tots moren d'amor.

    ResponElimina
  84. Mira 43ferrera no som natros els que ens omplíem de glòria amb el no al transvasament de l’aigua de l’Ebre cap a València i desprès ens l’endúiem a Barcelona, no som nosaltres els que hem apujat els impostos (i no als rics precisament), no som nosaltres els que hem començat a privatitzar serveis públics (com loteries de l’Estat) ni som nosaltres els que ens hem vist incapaços de tirar endavant una situació, que sota una falta de previsió total i nombroses mesures equivocades ens han portat, no a 4 milions de parats si no a 4.800.000 (i gràcies que ha disminuït a l’estiu).

    Per tant allà tu en la teva consciència quan vagis a votar, jo votaré pel canvi.

    ResponElimina
  85. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  86. Lo tema del post de la mosca negra anava pel Gutijaume? (home de mosca collonera ho és un rato llarg) perquè no se parla d'altra cosa...i damunt fa propaganda electoral gratis!!

    ResponElimina
  87. Deu ser la mania que teniu de replicar tot el que dic.

    ResponElimina
  88. Vinga......que nomes en falten 9 per a 100

    ResponElimina
  89. Alli va no.92; ei Susanna com ho fas per ser "animalista"? Jo m'havia apuntat als Pastafarians, però si els teus paguen més, m'hi apunto!
    Ehmm, mosca negra. El dijous no-se-qui estava parlant a la radio local sobre temes de navegabilitat i turisme a l'Ebre, i deia que el problema Number One son els algues, i que la setmana que ve es faria una renuion (de persones suposo, no d'algues). Espero que la reunio vagi bé, jo no hi aniré pero els puc llançar una sugeriment - AIGUA!! Si solteu una mica de aigua dels hidro-embassaments, o si de una pu** vegada s'adjudica un cabal necssari per l'Ebre, diriem adeu a la meitat dels algues, i de pas a la mosca negra.

    ResponElimina
  90. Guti, igualet, igualet que el Rajoy i la Cospedal.

    Parles, parles, i no dius res.

    No has contestat res del que jo et preguntava. (I no us vaig acusar a "vatros" de res de res, i per si de cas repasa el que vaig escriure).

    Jo només demanava la teva opinió envers uns temes puntuals, i no ens l'has donat, com sempre fas i feu "vatros".

    I no et preocupis, el 20-N anirem a votar, encara que mai confiarem en el PP per solucionar els problemes que tots tenim.

    Au, noi, bon mes d'agost i a "refrescar-te" el cos i sobretot el cap, que a vegades el tens una mica calent, i això les aspirines no ho curen.

    ResponElimina
  91. Bon dia senyor / senyora.
      Heu cercat avui una oferta legítima de préstec per ampliar el vostre negoci, liquidar deutes, consolidar. Els bancs han rebutjat per causa de la baixa puntuació de crèdit. obtenir els seus préstecs ràpids ara amb la corporació financera general.
    Correu electrònic: generalfinancecorporation.org@gmail.com

    ResponElimina
  92. Halo,
    kami memberi apa-apa jenis pinjaman seperti pinjaman pelajar, pinjaman hutang, pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi dan lain-lain, sila hubungi melalui e-mel untuk maklumat lanjut: zenithparkloanfunds@outlook.com
    Tuhan merahmati.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta