16 de maig del 2009

L'IES Joaquim Bau i l'IES de l'Ebre confien que el conflicte per la nova línia es resolgui en una setmana

Els dos centres tenen excés de matrícula i Educació podria crear dues línies

La setmana que ve serà clau en la resolució del conflicte obert entre l'IES Joaquim Bau de Tortosa i els serveis territorials d'Educació. El 25 de maig s'han de publicar les llistes d'admissions, i per tant serà el moment de saber quants alumnes han quedat sense plaça al centre. Tot dependrà de la decisió final d'Educació, que insisteix a crear la nova línia a l'IES de l'Ebre, ja que també té un excés de preinscripció de vuit alumnes, i també per traspassar-li els 26 alumnes sense plaça a l'altre IES.

«La polèmica no hauria de durar gaires dies més, ja que el 25 de maig s'han de publicar les llistes d'admesos», va assenyalar ahir el director de l'IES de l'Ebre, Àngel Aznar. Així, va afegir-hi que estan preparant una carta oberta als ciutadans de Tortosa, després de la reunió del claustre de dimecres, per explicar els motius pels quals defensen que la nova línia de primer d'ESO s'obri al seu centre. Per la seua banda, el director de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, també va dir ahir que esperen que el problema es puga resoldre abans del 25 de maig, tot i que va advertir que legalment és possible que hi haja alumnes en llista d'espera fins al 3 de setembre. «Però no hauríem d'arribar fins aquest extrem, ja que caldria evitar l'angoixa de les famílies i la guerra entre els dos centres», va valorar Serra. Finalment, Serra va comentar que la possible creació de dues línies, una per a cada IES, seria una solució «factible», ja que l'IES de l'Ebre també té un excedent de vuit alumnes. «Es respectarien els drets dels alumnes i no seria cap malbaratament de recursos, ja que les dues línies s'acabarien omplint; però aquesta és una decisió que correspon a Educació», va concloure Serra.

Arrenca l'Ebre Sud LAN Party. L'IES de l'Ebre és des d'ahir l'escenari de l'Ebre Sud LAN Party, la primera trobada d'internautes en xarxa que s'organitza a Tortosa. L'activitat va començar a les deu del matí i va allargar-se fins a dos quarts d'onze de la nit, i continuarà avui pràcticament amb el mateix horari. Durant la inauguració, el director de l'IES de l'Ebre, Àngel Aznar, va destacar la feina del departament d'informàtica i va assenyalar que l'objectiu és que l'Ebre Sud LAN Party siga un referent al territori. A més, va deixar la porta oberta perquè les properes edicions puguen celebrar-se fora de l'IES. «No és exclusivitat del centre, i l'any que ve podria fer-se tant a l'IES de l'Ebre com en un altre lloc», va afegir-hi. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va remarcar que l'objectiu de l'Ajuntament i de la Generalitat és implantar la fibra òptica al municipi durant el 2010, i que l'IES de l'Ebre serà un dels 40 edificis públics que quedaran connectats a la nova xarxa. El cap del departament d'informàtica, Santi Sabaté, va explicar que enguany han hagut de contractar cinc línies d'ADSL de 20 MB, i que s'havien preinscrit un total de 89 internautes.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 16-05-2009 Pàgina 8

19 comentaris:

  1. Trobo que és una bona sol·lució la de crear dos línees noves. Una al Bau i una altra a l'Ebre.
    Los dos centres tenen espai per a fer-ho i prous alumnes. A més a més, això permetria abaixar les ràtios i que les altres linees no estessen tan massificades.
    Espero que la Sra. Rojas rectifique i també ho veigue així... haurem de resar a la moreneta com va fer el Baltasar.

    ResponElimina
  2. Jo també ho trobo una gran solució.
    Es més abaixar un poc la ràtio d'alumnes comporta un augment en la qualitat de l'ensenyança tant per a un centre com per a l'altre.
    A veure si entra en raó aquesta dona...

    ResponElimina
  3. Una altra solució seria obrir línies de Formació Professional al BAU, aixi no caldria que "els que no volen estudiar" anessin només a l'IES. El perill de guetització de l'IES desapareixieria i s'acabaria tant d'elitisme i tanta comèdia.

    ResponElimina
  4. Lluís,
    com ho has dit això? Guetització?
    A mi m'agrada més lo nom d'especialització. No sé quin mal hi ha en que cada un dels centres pugue especialitzar-se en un camp. Per a mi això també enclouria el batxillerat tecnològic. Clar, que això és la meua opinió, com a mare, un altre pot considerar una altra cosa, per això trobo tan important el dret de decidir de les families.
    I continuo dient que els grans oblidats aquí continuen sent lo pares.

    ResponElimina
  5. No sé què opina la menassanch-comedianta si ella envia els crios a un col·legi de clergat. Mai no ha olorat la pública ni de passada.

    ResponElimina
  6. Jo vaig fer tota la bàsica al Bisbe Moll, quan els meus pares van dur-me al Bau se'm va caure el món al damunt. Tots els meus amics (suposo que influits pels pares) dien que hi havia drogues i que se jo quantes bestieses més. Però no hi havia peles per anar a la Immaculada i em vaig resignar. Total, que tot era mentida, un munt de prejudicis, i l'ensenyament va ser (en termes generals) molt bo. Em pregunto si no passa el mateix amb l'IES i el BAU.

    ResponElimina
  7. Senyor bajoca,
    vostè no en té ni idea de la meua vida, i tampoc li penso explicar.
    Amb lo seu comentari demostra que no té arguments per a res més que per atacar per atacar.

    ResponElimina
  8. lluis,
    jo també vaig anar al Bau i vaig apendre molt.

    ResponElimina
  9. la comedianta fa comèdia, candidata a alcaldessa amb 150 vots, perquè parla d'un tema que se li'n refot, ja que envia els crios a un col·legi de clergat. Hipocresia pura i dura, o parlar per parlar.

    ResponElimina
  10. Senyor bajoca,
    tan sols dir-li que és molt fàcil amagant-se en l'anonimat llançar merda al damunt dels altres.
    Això demostra la valentia que posseix vostè.
    I senyor bajoca, no vaigue parlant de coses que no sap, perquè a lo millor si sabés com està ficant la pota, potser se li quedaria una cara molt pareguda al seu nom

    ResponElimina
  11. Menasanch tota la vida defensant el clero i anant a col·legis de monges i de capellans, i ara t'has de posar en una polèmica entre la pública, que tu sempre has menyspreat. A més, on has après a escriure xiqueta? perquè tens un nivell que Déu n'hi do. Amb gent com tu, el català no té cap futur.

    ResponElimina
  12. Un altre valent que parla d'orella! No en teniu ni idea.
    Però no penso picar i parlar de la meua situació personal amb anònims. Si voleu saber de la meua vida, primer doneu la cara.
    Haurieu de saber que després d’interrogant va majúscula, abans de donar lliçons als demés.
    Lo que està clar és que abans, volien dir que era part interessada i ara, com no se’n han pogut sortir, diuen que no puc opinar perquè mons fills no van a cap dels dos IES.
    Visca la llibertat d’expressió!

    ResponElimina
  13. Tota la vida per col·legis de monges i capellans i ara t'ha d'importar la pública i has de fer tot aquest espectacle! És ben curiós que aquells que no heu olorat la pública volgueu fer de teòrics de l'ensenyament.

    ResponElimina
  14. senyor,
    vostè està enganyant i dient mentides sobre mi, amparant-se en l'anonimat. No és cert el que està dient, però per a defensar-me de mentires, primer vostè hauría de donar la cara.
    Tan sols dir-li que jo, vaig haver de traurem la carrera a distància perquè a casa no hi havien peles per a portar-me a fora. Vostè va fer el mateix?

    ResponElimina
  15. Et crec amb el que dius dels teus estudis i de les teues possibilitats econònomiques. Però sempre has estat lligada al clergat, amb la qual cosa feu mal a la pública. No entenc la teua dèria per aquests instituts, quan heu anat sempre a la privada. Heu desertat de l'ensenyament públic. I pel que veig, no t'han ensenyat a escriure, perquè destroces el català de mala manera.

    ResponElimina
  16. M'importa tres pitos si em creus com si no.
    Tornes a intentar indagar sobre la meua vida soltan mentires per a vore si l'encertes. No és veritat lo que dius. Te torno a dir que per a averiguar primer hauríes de donar la cara.
    I referent a l'idioma per aquí van post que escriuen molt pitjor que jo, lo que passa és que vos sap mal que no utilitze el: d'un n'hi do... i coses per l'estil. Els pretesos puristes de la llengua com vatros acabareu matants la riquesa de la nostra parla. Vatros si que la esteu matant intentant tancar-la dins una vitrina a pany i clau. A una cosa viva se li ha de donar aire.
    Tan sols dir-te que t'agrairia que t'agrairia que no et fiquesses en mons fills, ells a tu no t'han fet res.

    ResponElimina
  17. Destroces el català. Això que tu escrius no ho fa ningú que estima la llengua. Absolutament ningú. Tu escrius fonètica i prou, això no és ni dialectalisme ni res.
    D'altra banda, no entenc el teu capficament amb els instituts quan tu no els has d'usar, que sempre has anat a col·legis de clergat. On vas fer la primària? On vas fer la secundària? Ja no et pregunto pels crios, però aquells que heu donat l'esquena a la pública i heu anat a col·legis confessionals, heu fet molt de mal a l'ensenyament d'aquest país. Tots els qui aneu a la privada.

    ResponElimina
  18. Valents!
    He dit moltes vegades que no pensava parlar de mi mentre vos amaguesseu en l'anonimat, però ara ho faré per a que no parlesseu més dels meus fills.
    Si voleu atacar algú fe-ho a mi.
    Què voleu saber? Si he anat tota la vida a col·legis concertats? Esta és la gran excusa que teniu per a dir que no puc opinar?
    Pos vos contesto: No! Fins a 6e`de bàsica vaig anar al col·legi públic de Ferreries on Don Paco i Donya Reinalda van fer de directors. Després vaig passar a les Teresianes perquè ma mare quie treballava a la cuina mos volia tindre al costat, ja que si no no mos vea en tot lo dia. Després vaig anar al Bau i despre´s me vaig traure la carrera per la UNED.
    Però és igual, encara que haguesseu tingut raó, jo pago los meus impostos com tothom i tinc tan dret a opinar com tots los demés.
    I ara, feu lo favor de deixar als meus fills tranquils perquè si no me vore obligada a parlar amb lo moderador per a que no tornen a sortir.

    ResponElimina
  19. Si us queda bé això de "concertats", que ens toca pagar a tots. Quina temor que parlis amb "lo" moderador.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta