4 de juny del 2008

La PDE es resisteix a desactivar la mobilització i ara desconfia de l'Estat

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) no decidirà fins després de divendres si desactiva la mobilització social i jurídica contra el transvasament a Barcelona. «Podem estar més tranquils perquè ja no tenim sequera i sembla que el perill de la canonada ja ha passat; però ara cal veure de quina manera el govern de l'Estat derogarà el decret», va dir el portaveu Manolo Tomàs. De fet, va assenyalar que la PDE analitzarà aquesta nit, però sobretot a partir de divendres, quina ha de ser l'estratègia a seguir i també si demana responsabilitats polítiques i dimissions al govern català, ja que «s'ha demostrat que el Compromís per l'Ebre només era paper mullat». «Hem vist més a prop que mai el transvasament a Barcelona, i també que el govern volia construir la interconnexió, encara que ja havia començat a ploure i els embassaments s'havien recuperat», va dir Tomàs. Segons el portaveu, si el govern català ha renunciat a la canonada entre Tarragona i Barcelona és per la mobilització social, especialment per la manifestació d'Amposta i per la creació d'un corrent crític a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tomàs va advertir que ara potser és l'Estat qui voldrà fer algun tipus d'interconnexió. De fet, a la PDE desconfien de la proposta de la ministra Espinosa d'assolir un pacte estatal de l'aigua. «Això sembla un intent d'actualitzar el Plan Hidrológico Nacional, i ens sona a més transvasaments», va dir.

Més informació a El Punt:

39 comentaris:

  1. Bon titular Gustau! De qui dubtarà la PDE la propera setmana?

    ResponElimina
  2. LA VANGUARDIA:
    Montilla da luz verde a la tubería entre Barcelona y Tarragona

    ResponElimina
  3. dels que avui diuen blanc i demà negre,

    però no es que desconfia la PDE que som lo dimoni banyut, lo problema que teniu és que és LA GENT DE LES TTEE LA QUE DESCONFIA

    hi ha una dita que diu GAT ESCALDAT EN AIGUA FREDA EN TE PROU i això es lo que passa en la gent, que ja no se'n fia de la clase politica

    ResponElimina
  4. Gustau, que prete'ns preguntant al personal sobre si creiem si les nuclears produeixen cancer?
    Una estadistica, una alarma, un acte de groguisme, o de demagogia?

    Proposta de proxima pregunta: "Penseu que l'increment sostingut de l'euribor produira una matissada desacceleracio concurrent que afectara a la cojuntura intracomunitaria i que desembocara en una crisi de conseqüenies indescriptibles.

    Mande.....

    ResponElimina
  5. Cucafera: La matèria reservada normalment ve avalada pels fets; i aquet tema ja fa molts anys que ho es...

    ResponElimina
  6. Cucafera,
    és que 3.000 casos cada any, sobre una població de 180.000 persones, em semblen molts. Es calcula que unes 16.000 persones de la província de Tarragona tenen o han superat algun tipus de càncer. Això són 1 de cada 40 habitants. Només pregunto què en penseu (podeu dir que no, i fins i tot deixar algun comentaris dintre de la mateixa enquesta) perquè no sé si té alguna relació amb les centrals nuclears. Bàsicament, perquè ningú ha encarregat encara cap informe ni cap investigació seriosa sobre el tema. Però la preocupació ciutadana sobre aquesta qüestió hi és, no m'ho negaràs...

    ResponElimina
  7. Sense voler ésser alarmista, puc dir que de fa molts anys (tindria que afinar però mes de vint) ja es sentia parlar d’un seguiment estadístic i anàlisi mèdic d’aquesta qüestió dons forma part de les patologies d’obligada informació.
    Sense voler fer comparacions odioses, es com a Califòrnia, que tot i sabent el seu final, es dediquen a mesurar en mil•límetres els corriments de les plaques....
    Si volem saber la veritat de tot, correm el perill de saber-la.

    ResponElimina
  8. Cucafera molt bo, l'error de les estadistiquis, si no van acompanyades de notes aclaratories, fan que tothom pugui deduir el que pot o si tu vols el que vol, es evident, que una estadistica, com la que fa refencia en Gustau, tendria que ponderar-se amb l'evident i extraordinaria augment de l'esperança de vida, crec que a Senegal o al Chad no es donen tants casos de cancer com al nostre esperençat pais.

    ResponElimina
  9. Jo recordo quant la PDE era lo que tenia que ser i reclamava polítics dignes, ara que tenim polítics dignes que fan el que tenen que fer amb llum i taquigrafs.
    La PDE reclama medalles i les reivindica, doncs collonut una medalla per a Susana, una per Manolo i...
    Jo no en vull cap.

    ResponElimina
  10. Pere, el teu argument sobre el Chad i el Senegal no em serveix. En aquests països l'esperança de vida és menor perquè es moren de gana, de sida o per malaties que als països rics no són mortals. Per tant, el que cal comparar són les dades de Terres de l'Ebre amb les d'altres territoris desenvolupats, però que no tenen centrals nuclears. Crec que és molt fàcil d'entendre...

    ResponElimina
  11. Gustau no t'ofengis l'unic que dic es que diguis a quines estadistiques fas referncia i jo volorare si son prou documentades o no.
    Avui dia per internet surt molt de material d'aquest tipus i deixen molt que desija tant les fons com el contingut.
    Vaja per estadistiques jo tinc cotxe i tu també i la realitat es que ni tu ni jo tenim cotxe.Es un exemple.

    ResponElimina
  12. Refernt a comparacions amb altres llocs del nostre entorn tinc entes que no ja grans diferencies, tot i que el treball al que faig referencia te ja uns quants anys.
    Crec i per aixó ho he dit que l'augment de casos de cancer a la nostra societat esta directament relacionat amb l'augment amb la nostra esperança de vida.

    ResponElimina
  13. Pere, no sé d'on t'ho has tret, però jo de cotxe sí que en tinc. I per l'altre tema no m'he ofès.
    Les estadístiques són d'una notícia d'avui mateix, segons la roda de premsa que va fer La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre:

    > Una de cada quaranta persones de la demarcació pateix o ha patit un càncer
    http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/
    noticia?p_idcmp=2882424

    ResponElimina
  14. Com a dit molt be Pere, la estadística es perversa..Si jo em menjo dos pollastres i Pere no en menja cap, direm que ens hem menjat un pollastre cadascú..Però si no mes hi ha dos pollastres per una població de 30.000 habitants la cosa canvia...
    Naturalment que hi ha factors reconeguts que incideixen en aquesta malaltia,la longevitat, el sedentarisme, l’alimentació, ésser fumador,l’alcohol, factors genètics etc etc..També factors externs com determinat tipus de radiacions( siguin solars com d’altre origen)....Però un 2,5% de la població de la província a mi també em sembla una mica exagerat... Caldria contrastar moltes mes variables i estic segur que aquest seguiment ja s’està fent de fa molts anys.

    ResponElimina
  15. "Quan la PDE era lo que tenia que ser"!! I pos què tenia què ser? un juguet en mans dels sociates?? Com que vos acabeu de carregar la possibilitat d'arribar a les alcaldies més importants de la nostra regió en 7 o 8 anys ja passeu d'intentar ser subtils i expresseu obertament lo que sempre heu pensat!

    ResponElimina
  16. Aaaaaaascolta Pere!!!!!!!!! jo de medalla no en vull cap ni una,
    les medalles i els pins d'or se'ls poden ficar allà on los hi capiguen,

    les paraules "politic" i "digne" em sembla que son prou antagoniques i per lo vist incompatibles en tots los colors de l'espectre

    a mi m'hagués agradat que tots els partits de les TTEE s'haguessen unit i haguessen fet pinya per plantar cara als seus capos de BCN, mes o menys com van fer els de Lleida en lo Segre, o com van fer els empresaris en la Cambra de Comerç
    desgraciadament les coses no han estat així, tenim lo que tenim i així mos va

    però com a mi m'agrada ser positiva, crec que d'aquesta batalla hem aprés moltes coses,
    la primera a ficar "la confiança" en la clase politica allà on s'han guanyat a pols que estigue, a l'alçada del betun,
    a vore qui es el xulo ara que mos diu que "hem de confiar en los politics" jajjajaj en quins?

    lo segon és el pas importantissim que han fet socialment les terres de l'ebre,
    per primer cop, al menys una de les comunitats de regants no ha anat a "vendre l'aigua" com havien fet historicament,
    en segon lloc la unitat del mon empresarial i social via el document de la cambra de comerç

    personalment amb aquestes dues coses ja em sento prou satisfeta,

    les medalles i els pins d'or per a uns altres que corren despres a demanar agraiment public per als seus

    ResponElimina
  17. Susana per tota l'apologia que fas als amos dels sistemes productius, ells mai t'ho agrairan,i a la dreta més carrinclona,i aquí ja no hi entro i que cadascu que pensi el que vulgui, mereixes una medalla amb motius solars i lluents.

    ResponElimina
  18. Era un exmple lo del cotxe Gustau.

    ResponElimina
  19. jo faig apologia dels sistemes productius? ajjajjajja

    CUANDO, COMO Y DONDE? jajjajjaja

    pere, "aduc" ja no saps per on sortir-te'n en les teues "cabories"

    ja has entrar en un cercle de contestacions que cada una es mes pocasolta,

    ResponElimina
  20. No esperava menys dels contertulias marfanteros. Ara be, el que jo volia dir era que, no es pot preguntar urbi etorbe sobre un tema que el 99 % de la poblacio no en tenim ni idea. Una altra cosa seria si aquesta pregunta be acompanyada d'informacio fidedigna sobre poblacio, incidencia, percentatges , comparatives d'altres zones etc.

    ResponElimina
  21. Tia Susanna ( veritat que tinc el mateix dret a dir-t'ho com tu fas amb Montilla? )
    Ja et contestara Pere, si vol, pero el que t'ha dit es que fas apol·logia dels amos, no dels sistemes
    Quant a.... "la unitat del mon empresarial i social via el document de la cambra de comerç" torna a mirar-teu que no es tant unanim com dius.
    L'altra cosa que comença a fer una miqueta d'olor es els teus comentaris sobre els politics....que saps d'algun altre sistema? O, es que penses que no en calen de politics? O si penses que si que'n calen i han de ser a tu "imagen i semejanza", el que has de fer, a les proximes eleccions, es presentar-te tu particularment o la PDE en conjunt...i potser et passara el que li va passar a Franquet en les pasades municipals a Tortosa.

    ResponElimina
  22. Gràcies pel teu comentari, Cucafera, però per preguntar es pot preguntar qualsevol cosa. I fixa't que el que jo pregunto és el que "pensa" la gent, i no "el que sap". De fet, això només és una pregunta en un bloc. Al llarg de la democràcia ens han preguntat coses molt importants i no tothom tenia tota la informació (la Constitució espanyola, el referèndum de l'OTAN, la Constitució Europea, l'Estatut...) Només es tracta de donar una opinió. O és que tu cada vegada que dónes la teua opinió ho fas amb la enciclopèdia a la mà?

    ResponElimina
  23. Quins collons!! Ara, és ara quan los socialistillos se'n pretenen recordar del marxisme que van abandonar ja fa massa temps! I per quin motiu? Per a pretendre desacreditar una veu que critica lo seu seguidisme del discurs de la cúpula dirigent!!
    M'imagino, il·lús de mi, que només deuen ser exercicis d'escalfament per a la gran revolució proletària a la qual mos guiaran, fent a miquetes el mode de producció dominant, representat per la Cambra de Comerç.
    Móra deu estar acollonit per la bel·ligerància revolucionària dels sociates locals!!
    Per favor, abandoneu este discurs, o sinó demà tindreu agulletes a les neurones, intentant recordar l'intríngulis del Capital i dels Grundrisse.

    ResponElimina
  24. Un gran sistema polític lo que només te dona dret a vot una vegada cada quatre anys i desprès los que estan a dalt se passen pel forro tot lo que t'han promès i sucumbeixen a pressions com les de AGBAR o la Caixa...Jo realment per a que los polítics continuen així, manipulant i enganyant al poble i desprès faig lo que vull preferixo que no n'hi hagi...

    què passa que com és lo que hi ha establert i lo que vos va bé no hi pot haver res millor o què? com jo hi ha molta gent a les TTE i arreu que este sistema ja no se'l creu. la democràcia ha de canviar per a ser una democràcia participativa real, on la gent d'apeu pugue tindre dret a parlar, ser escoltada, presentar propostes, debatre les que presenten els altres i poder-les modificar...

    A les Terres de l'Ebre ha quedat molt clar que la societat té molta més força de la que voldrieu i que ha estat l'única que ha defensat lo futur de tothom (a, no! que vatros ja el teniu assegurat en los càrregs i les cadires).
    A les Terres de l'Ebre de polítics que no saben defensar lo territori i que sucumbixen al que diuen los de dalt no en volem. heu demostrat que no serviu per a res i per lo tant pel que fa a mi, i també a molta més gent ja podeu marxar.

    salut i revolució!

    ResponElimina
  25. cucafera jo no vull politics a la meua "imagen y semejanza", deu me'n guard!!!!!!!!!!
    que jo soc una arroplegada, no em dones tanta importància

    jo només vull que els politics del territori on visc treballen en unitat i coherencia quan los venen imposades des de fora, propostes que no son asumibles per les TTEE

    despres cada un que faci lo que vulgue,
    però a mi i a molta gent de les TTEE mos hagues agradat UNITAT I COHERÈNCIA en aquells politics que hem votat i que viuen del impostos dels ciutadans,
    és així de sencill

    si calen o no calen los politics,
    pos no se que dir-te
    lo que cal es que els politics de les TTEE defensen primer lo territori i que tinguen una mica de d'allonces per plantar cara als seus kapos de BCN i despres, quan les circunstàncies obliguen a tirar enrera el trasvasament, espero que siguen una mica bastant mes modestos i no es fiquen medalles que no s'han guanyat


    per acabar, estate tranquil que la PDE no es presentarà a cap eleccions, ni a les de l'escala,
    per això ja esteu los profesionals del tema,
    podeu dormir tranquils que teniu lo pa assegurat

    ResponElimina
  26. la PDE el que ha de fer es demanar vot en blanc a les proximes eleccions, aixi demostrarà el suport real que té, pero de moment, no s'hi val usar el plural majestàtic (la gent diu, la societat diu ...).
    per altra banda, la desconfiança en els politics es generalitzada, aqui i a Figueres i a Villaviciosa de Odón, no és patrimoni de la gent de les TE en exclusiva.

    ResponElimina
  27. Anem a vere, Albert, un cas practic: davant d'un projecte de transvasament d'aigua de l'ebre a Barcelona i, amb una democracia participativa i assemblearia, si m'apures, qui hauria de votar? La conca de l'Ebre? els habitants catalans de la part catalana de la conca? Les terres de l'Ebre? Catalunya?
    El que m'emprenya de tot plegat es que foter-se amb els politics es tant facil i barat, pero si escarves una miqueta, segur que trobaras al teu voltant (empresari, comandaments, clubs, associacions etc.) que et manipulen i enganyen, com tu dius, tant o mes que els politics que, en principi cal pensar que el que fan no ho fan per putejar expressament ningu; que s'equivoquen molt, evident. En qualsevol cas, a la proxima no els votes, que a l'empresari te las de tragar pels 6,7 o 800 euros cagats.
    Tampoc caldra que et recorde la famosa dita de que la democracia es el sistema menys dolent dels sistemes. Que es pot i deuria millorar-se, d'acord, pero de moment, a banda de les consultes i referendums, ningu ha donat una alternativa real.
    Una altra cosa, rigorosament certa, al menys per a mi: si s'haguesin emporta't el 50 Hm3 a BCN el meu futur i el de moltissima gent com jo, pots esta segur que no hagues estat hipotecat en absolut, i no em refereixo a la covarda i gratuita (per incerta i difamatoria)afirmacio de "vatros ja el teniu assegurat en los càrregs i les cadires" Quant serem prou intel·ligents per a pensar que no cal esperar ni alimentar-se de cap menjadora per a donar una opinio amb honestedat i lliure.
    Pero clar, i aixi contesto tambe a Gustau, com que no em cal agafar cap diccionari per donar la meva opinio o expressar el meu pensament, pos igual puc dir que este, l'altre i el de mes enlla tenen assegurats els carrecs i les cadires (que no nego que n'hi han)o que les nuclears poden produir cancer. I... "Ancha es Castilla".

    ResponElimina
  28. Mira Susanna, amb tota la cordialitat i tambe serietat que soc capaç: comences el teu comentari diriginte a mi i l'acabes dient: "per acabar, estate tranquil que la PDE no es presentarà a cap eleccions, ni a les de l'escala, per això ja esteu los profesionals del tema, podeu dormir tranquils que teniu lo pa assegurat".
    Jo, el pa, de moment (mai se sap) el tinc assegurat eixecan-me cada dia a les 6 del mati de dilluns a dissabte, mai he cobrat un duro de la politica, mai espero cobrar-lo i mai he tingut un treball per influencia d'aquesta, per tant et prego "un poquito de por favor".
    Que no veus que jo, amb el mateix rigor i legitimitat que tu, puc dir que tu cobres tots els mesos de la PDE. No ho comprens aixo?.
    Pues eso......

    ResponElimina
  29. No sé so tenim tota l'informació pero ... Pregunta del Dia; pq penseu que s'ha aturat (més ben dit, s'aturara`d'aqui 48h, no?) una canonada que era "impensable" d'aturar?
    a) Per la pluja, b) per les 30.000 persones a Amposta i tot els que ho van recolsar, o c)per la coherencia del tri-partit?

    És una pregunta amb poca utilitat ja que és del passat i, tocant fusta, s'ha aturat.
    Per l'actualitat; Penseu obrir una botella de cava este cap de setmana?

    I, més allà, penseu que hi haurà futures propostes paregudes, però en noms diferents? Penseu lluitar contra elles si n'hi ha?

    ResponElimina
  30. Ja sé que no te res aveure amb la notícia, però és que no sé on posar aquest comentari.
    Gustau, ara feia temps que no veia el teu blog, però m'he quedat molt decepcionat al veure com li dones importància al fet que 3 tortosins vagin a un concert de Rock, i no hagis fet ni un sol comentari, ni una sola paraula en referència al centenari que celebrarà el 2009, una de les entitats més importants i representatives de la nostra ciutat, el CD Tortosa. Es va anunciar la setmana passada i encara no has dit res. És que encara no te n'has assabentat?

    ResponElimina
  31. Tens raó rdef, era un dels temes que tenia pendents. Avui mateix he penjat un article sobre el centenari i un dels gols més famosos de la història del CD Tortosa. Espero que t'agrade.

    ResponElimina
  32. Cucafera, quan dius que no veus el teu futur hipotecat per 50hm3, m'agradaria dir-te, que tu potser no te n'adones, però de manera indirecta estem perjudicant el nostre futur. Si fem aquest transvassament a Barcelona, s'obre la porta a que se'n facin més cap al sud, de manera que no seran 50, sinó que poden acabar sent molts més hm3. A més, pots pensar que no es notarà la manca d'aquesta aigua, ja que és molt poca en comparació a la que baixa per l'ebre, però cal tenir en compte que el delta es troba en un estat crític, i que amb obres com aquesta només aconseguirem accelerar la seva regressió. Si s'arribés a produir un expoli de l'aigua, els regants possiblement no podrien regar, els "muscleros" no podran produir.... A la economia tot està interrelacionat, de manera que, si aquests sectors no poden produir, desapareixeran empreses, i aquests empresaris no podran, per exemple, adquirir una vivenda, així, fins i tot el sector de la construcció se'n ressentiria, i al igual que la construcció, possiblement l'empresa per a la que treballes (que no conec quina és ni el sector a que es dedica) també es podria veure afectada, degut a que hauria de produir menys i potser arribar a fer reduccions de plantilla.
    Em pots dir que tot això que he escrit és paper mullat, ja que no està justificat amb dades, però si hi ha alguna cosa clara, és que un transvassament d'aigua cap a Barcelona no farà pujar la renda per càpita dels ebrencs, sinó més bé al contrari, ja que serà també un transvassament de riquesa. Només cal comparar el brutal creixement que ha experimentat el camp de Tarragona des de que rep aigua de l'ebre, i les TTEE s'han quedat estancades, degut en part, per la ineptitud dels polítics que hem tingut en els darrers 30 anys, de manera que s'agreugen molt més les diferències entre els territoris més rics, que són cada dia més rics, i els més deprimits com les TTEE que som cada dia més pobres, i a més, hi ha gent que no es capaç d'adonar-se.

    Gràcies

    ResponElimina
  33. "La democràcia és el menys dolent dels sistemes"-Me sembla molt bé, Cuca, això ho va dir Churchill, que va ser el primer ministre britànic. És com dir "la democràcia no està mal, sempre que manéssem natros". Coneixes els comentaris que va fer Churchill respecte de la Guerra Civil Espanyola? Les podria signar qualsevol feixista... És igual, també dius que lo teu futur no depén del transvasament. Me n'alegro. Me sembla que lo meu tampoc, però com a mínim tinc un cert sentit de la dignitat i de la justícia que m'impedeix acceptar segons què. A tú tot això potser tant t'hi fot. Què hi ha tota una sèrie d'empresaris, clubs i associacions que donen pel sac sense cap control democràtic? Cert, i los més poderosos són transvasistes, i bona part del seu temps la dediquen a pressionar als pòbres i honrats polítics demòcrates que, amb major o menor complicitat per part seua, acaben com a titelles. No sé si tú vius o no de la política, però los que estan per damunt teu dins del partit sí que ne treuen de profit, i per a n'estos los càrrecs són intocables.
    Per acabar, dir que me n'alegro que los militants en carnet que pul·luleu per aquí vos piquesseu, perquè precísament és això lo que volia.

    ResponElimina
  34. Comença a ser ja una infructuosa i vella lluita en aquest bloc l'intentar impedir que determinats comentaris fasen judicis de valor amb rigor zero. Si vols, potser no te importancia, pero encara que nomes sigue per allo de "quin calla....." perque, per una altra banda, que hi ha algun mal ser militant o simpatitzant d'un partit politic? ( el que sigue )o es que volem la democracia sense partits i sense politics? Tu, Krupp, en quins setze ous et bases per a dir: " los que estan per damunt teu dins del partit" i "los militants en carnet que pul·luleu per aquí".
    Xato te dic exactament el mateix que li deia una mica mes amunt a Susanna Abella:
    Es evident que estas patrocinat pel colectiu antisistema, i que cobres per aixo. No em digues que no fa gracia?
    Si s'ha de desqüalificar algo o algu, que es fassi amb tota la vehemencia i contundencia que calgui, pero no en funcio de la seva hipotetica pertenença a aquest o altre partit. I si el que es vol es debatre en algu que si que viu i/o cobra de la politica, nomes cal anar als blocs d'aquestes persones i debatre i discutir el que calgue alli, que entre altres coses tambe entra amb el seu sou. Pero als que no ens declarem de ningu, i que exercim lliuremen la nostra llibertat d'opinio, perque fe-ho aquest reduccionisme desqüalificador i poca solta?.

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. Oriol (G ?), Pot semblar contradictori amb el que jo havia dit, pero, estic prou d'acord en tot el teu comentari (tambe amb les formes). Dic que es contradictori, nomes en aparença, perque del que es tracta, per a mi, es determinar un cabal minim prou important aixi com uns desembassaments regulars i controlats etc. per tal frenar o paliar la regressio, garantir els regadius, les aportacions d'aigua do´´ça per als productors de moluscs etc. No discrepem tant com pot semblar. Jo nomes parlaba dels 50 hm3. A les altres protestes de fa quatre anys, vaig ser-hi a totes les que vaig puguer, com hi seria si es tor-nes a donar el cas.

    ResponElimina
  37. Claro que estaves fa quatre anys. Allavons se tractava d'anar en contra de CiU, no?

    ResponElimina
  38. Torna-hi, pesat.
    Sigues mes original home, o es que tu ara i vas perque es tracta d'anar contra el tripartit?, eh que no?

    ResponElimina
  39. Tinc l'honor d'haver estat en això des de que encara estava la Coordinadora Antitransvasament, i de continuar estant en este rollo avui mateix i demà, mane qui mane.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta