11 de juliol del 2011

Festa del Renaixement amb Taules Velles tallat?


Tortosa està enllestint els detalls de la XVI Festa del Renaixement, que enguany tindrà lloc del 21 al 24 de juliol. Però, a menys de 10 dies perquè comence la festa, falta per resoldre un tema que sobretot preocupa els veïns de la zona de la catedral. El carrer Taules Velles, que comunica la plaça de la Cinta amb el carrer Croera, tot configurant un dels eixos viaris més concorreguts i utilitzats durant la Festa del Renaixement, continua tallat al trànsit de vianants, si bé ara hi ha un petit pas perquè hi puguen travessar els veïns. Les tanques i les bastides del carrer Taules Velles tenen el seu origen en els ensorraments que van produir-se en els números 11, 13 i 15 en els mesos de setembre i octubre del 2010.

68 comentaris:

  1. no sé que està passant amb aquesta edició de la Festa, però a 10 dies de la festa, tampoc funciona correctament el seu web, no està actualitzada, destaca encara la XV Festa del Renaixement, igual que el cartell de l'any anterior, inclús el vídeo promocional és de dos edicions anteriors, encara promocionen la XIV edició.

    ResponElimina
  2. Així és veu més medieval!
    En comptes de dir-li re-naixement, re-envelliment. I els "nobles" de "nanos" i dins de les cucaferes.
    I l'alcalde que porte lo gegant més pesat!
    I qui se jo tocant la flauta de Bartolo!

    ResponElimina
  3. Ai, pero aquest any hi ha Reneixement?!
    En serio, si que es rar que a 10 dies no tenim programa - jo hagues pensant que molt abans la gent voldria saber els actes que vol anar, i horaris, sobretot la gent que ve de fora. Anims, que podem (yes we can), i hem de fer-ho, no podrem perdre pistonada amb el Reneixement també ..

    ResponElimina
  4. Ummm, Felip Pedrell, Entrecultures, Renaixement, a qui no l'interessen?

    ResponElimina
  5. és molt trist que una festa que promociona la ciutat es vegi així d'afectada, però com sempre retallem en cultura, perquè això és degut a la crisi, de totes maneres la presentació del programa és el divendres.

    ResponElimina
  6. Cultura? Si és cert què és un festa cultural, però no deixa de ser oci. Prefereixo veure retallades aquí que en altres sectors, de totes maneres, crec que l'anualitat d'aquesta festa acabarà per esgotar-la.

    ResponElimina
  7. Sí cultura, i oci pot ser també, jo en aquestes dos coses no crec que s'ha de retallar, disminuïu el preu a Marc Pelejà, aquest jove que cobra tan, o el sou de l'alcalde i oposició!

    ResponElimina
  8. A mi no meu digues que no tinc res que veure en aquest noi.

    Ja de passo disminuïm els sous dels professors i els metges (que cobren un sou similar al de Marc) no?

    ResponElimina
  9. Tu David creus que no s'ha de retallar en res!! Sol en lo sou dels polítics? Pos poques coses arreglaràs...deus viure molt bé.

    ResponElimina
  10. Cultura és lo que mos convé moltes vegades Guti. A Campredó fan bous quan fa un munt d¡anys que no se'n feien i baratos no ho són...el problema de vegades és que les retallades no s'apliquen en los mateixos criteris. Ademés, per molt d'oci que sigue això té repercusions econòmiques (perquè tu de sensibilitat cultural ja veig que no ne tens gaire) dinamitza l'economia i comerç, porta turisme de qualitat, s'aprofiten equipaments i patrimoni. La cultura no solament té beneficis estètics i formatius, ben gestionada també pot donar benefici econòmic i prestigi. Ja veig que en gent com tu anem cap a Mortosa de cop!!

    ResponElimina
  11. Mira, parlen els que han acabat amb la cultura taurina a Catalunya, cultura que té més anys que els correbous a Campredo i la festa del Renaixement juntes. Els que han canviat la cultura taurina per la cultura dels centres comercials...

    No t'equivoques, sempre m'ha agradat molt la festa del Renaixement, però precisament per mantenir el seu encant i perquè no dir-ho, explotar-la econòmicament al màxim possible, crec que la seva anualitat no és el més recomanable, tenint en compte que afecta al pressupost de les nostres festes patronals, que si pareixen típiques de Mortosa.

    ResponElimina
  12. Per cert la fira del Mediterrani tanca el 27 de juliol amb el cid, el fandi i perera. Per si algú em vol acompanyar a veure cultura ;)

    ResponElimina
  13. 1.Clar, el sou dels professor i metges sí, quan jo dic no a les retallades a l'educació no em refereixo als professors sinó a la resta que afectarien les retallades.
    2. No és únicament el sous dels polítics el que s'ha de retallar, però precisament són els que viuen millor. Jo no visc molt bé, visc normal i per això em queixo, que hi ha gent que viu la vida massa bé, mentre els altres es foten.
    3. Fer sofrir a un animal no és cultura.

    ResponElimina
  14. Gutijaume, si compares un professor o un metge amb aquest noi a qui l'han premiat ( Bel sabrà perquè ) amb aquesta pantomima, és que tenim un problema.
    Ja fa temps que clamo en el desert ( tot just coincidís, més o menys, amb l'inici de la crisi ), per què no retallem de les festes majors, començant pel numero de dies ? Aquestes, d'aportació al turisme, difusió externa i creació de riquesa, més aviat poca, no vull dir nul·la. El Renaixement, si no el deixem morir com sembla enguany, sí que té aquesta component turística i de reclam innegable que permet explotar certs atractius i donar-los a conèixer més enllà. Guti, dius que la periodicitat anual acabarà per esgotar la festa del Renaixement; crec precisament el contrari, no sé sí per esgotament, però el que acabaria fent-la desaparèixer seria fer-la cada dos anys.
    Per cert, jo no és que n'entengui gaire ( com de tot ) però no equipararia automàticament ni necessàriament tradició i cultura. De la mateixa manera que no tota la cultura es tradicional. Que el bous, toreros, " la fiesta nacional" hagi inspirat, indubtablement, poetes, pintors o escultors no vol dir que allò en lo que s'han inspirat sigui cultura. Hi han peli-cules sobre l'Holocaust que son cultura i fins i tot obres d'art.
    Equiparar cultura i bous és com quan es fa amb la caça o l'escacs i l'esport. Enceto un altre tema, ho sé........( l'escacs per motius diferents que la caça, que consti )

    ResponElimina
  15. Per cert avui m'he desplaçat fins a la botiga del Renaixement per preguntar una sèrie de dubtes, en primer lloc, m'han dit que els programes surten aquest dijous/divendres i que la web no funciona a causa de que la fan nova, amb la mateixa adreça, però completament disseny nou, i s'estrena també dijous/divendres.

    ResponElimina
  16. David, amb el teu olfacte periodístic hauries pogut preguntar des de quan l'estan fent, des de quan està enllestida, per que han esperat tant, si troben lògic actualitzar el Web una setmana abans de la festa. Inclús quant ha costat. Tot i que, potser la botiga no és el lloc més indicat per tantes preguntes, més aviat a l'ajuntament o al nou regidor dedicat exclusivament.
    Ja sé que hem tingut eleccions, però abans també devia ser responsabilitat d'algú el tenir el Web perfectament actualitzat; i això no té res a veure en que, simultàniament, s'estès treballant en un altre disseny o el que sigui.

    ResponElimina
  17. He tingut professors que solsament estaven al institut per cobrar a fi de mes. En quant als metges puc dir el mateix. I dels funcionaris de “ventanilla”? La baixa productivitat i de passada, l’alt grau de fracàs escolar que sofrim a l’Estat no es deu solsament a una mala gestió política. Els polítics tindrien que abaixar-se el sou, i si jo fos Marc seria el primer en fer-ho, però donada la situació farien el mateix professors, metges, jutges...?

    És com el món del futbol, quan les coses no li surten bé qui és el primer al que foten fora? L’entrenador. Però també hem de mirar quin rendiment han tingut els jugadors al llarg de la temporada. Les constants crítiques als polítics tenen una fàcil explicació, són el blanc més fàcil per fer-hi diana, i és mes senzill criticar que arrimar el colze.

    Ximo està clar que per tu és més important l’experiència que la formació, igual que per a la gran majoria d’empreses (per això el paro juvenil esta al voltant del 47%), ens mereixem oportunitats i ens mereixem demostrar que estem preparats per arreglar el que VOSALTRES heu destorbat. D’això se n’han donat compte CiU i el PP en especial, que són dos dels partits que més sang jove tenen entre les seves files, amb idees fresques, ho sé perquè conec molts amics que han entrat a regidories o consistoris de CiU per Barcelona (sense deixar de ser mileuristes) i el PP compta amb un gran nombre de joves en càrrecs importants dins del partit i en moltes ciutats i pobles de la nostra geografia, és el partit que més ha apostat per la joventut.

    Sincerament crec que us heu de retirar, heu de deixar-nos fer i heu de deixar-nos arreglar les coses, heu tingut l’oportunitat, i en canvi la generació de polítics, i la població en general, anterior a la nostra ha entrompeçat en les mateixes pedres que anys enrere, no heu sapigut redireccionar el vaixell, i les conseqüències les pagarem nosaltres, els joves, que ens estem quedant sense futur i que serem la primera generació que viurà pitjor que els seus pares i pitjor que els seus fills.


    Per cert quina funció fa el defensor del poble a Tortosa? Algú ha acudit mai a ell? S’ha pronunciat mai en algo? Ho dic perquè abans que parlar de càrrecs nous com el de Marc, que tal si ens desfem d’aquells que amb el temps han quedat desfasats. No tenim un defensor del poble a Catalunya i un a nivell estatal? Fa falta tenir-ne un per cada municipi? Comencem per aquí les retallades...

    ResponElimina
  18. Els castellers són cultura?

    ResponElimina
  19. Naturalment que és més gent qui es te que baixar el sou, però qui paga a las funcionaris? l'estat no? dons el problema continua sent de els polítics que no gestionen bé el país, està clar que no és fàcil portar endavant un país, jo segurament no ho faria, però en problemes ens tenim que ajustar tots els pantalons i primer que tot els que mantenim, quina funció fa el Monarca a l'Estat, això ho podem retallar, és poc útil, serveixen més les de les "ventanilles" que dius tu Gutijaume... desprès seguirem retallant en els polítics, i quan tot això estigui tots viurem millor, la gent de a peu, ja fa temps que s'ha retallat la seva qualitat de vida, us recomano que llegiu el setmanari de l'Ebre, que en teoria, ha de sortit publicat un escrit que he fet sobre les retallades!

    ResponElimina
  20. Ah i els castellers sí són cultura!

    ResponElimina
  21. Llavors els bous també no?

    ResponElimina
  22. Als correbous es maltracta als animals, per tan no és cultura.
    Bé i els castells més que cultura és tradició, tot i que s'hi està reconegut com a patrimoni de la humanitat és per alguna cosa no?

    ResponElimina
  23. Me refereixo a les corrides de toros, on l'estètica, el saber fer, la valentia del torer, la bravura del bou... conjuguen un espectacle d'una bellesa incalculable.

    ResponElimina
  24. Perdona però és que no és cultura matar a un animal, no pel fet de matar-lo, sinó pel fet de fer-lo sofrir, morir poc a poc, això és cultura?

    ResponElimina
  25. Si s'apliquen retallades a Festes, Fires, Festivals i altres events recreatius i culturals perquè estem de crisi és lògic que es retalle a tot, no a uns altres si i als altres no, era pel que deia lo dels bous, sense ficar-me si bous si o bous no. En quant te fiques en lo funcionariat Guti, pos pensa que molt d'este funcionariat ha estat creat per la classe política per a que els hi perpetue el xiringuito...uns mos alimentem als altres Guti, deixa't de generalitzacions que entre la funció pública la majoria són eventuals i interins. En quant als polítics o aprenents de polític quan teniu càrrecs no sou més que funcionaris...i damunt ho heu tingut sense oposició!

    ResponElimina
  26. Efectivament sabeurt, tenies raó la cultura sol ho és quan ens convé.

    Està clar que matar un conill d'una pedrada o esclafar un mosquit amb les mans no és cultura, però el mon taurí és molt diferent, el que passa és que tu no tens ni la més remota idea de com funciona i et dones la llibertat d'opinar d'algo que ni tan sols t'has interessat per entendre, la vostra intolerància ens fa més forts.

    ResponElimina
  27. Gutijaume, però te'n dones conte del que estàs dient? no és normal dir el que dius.
    Sí opina/em és perquè del moment que debatem un tema, podem parlar tots, entenguem més o menys el món taurí hi han coses que són evidents, que canvia en una corrida? Que hi ha un home que mata en públic i que té un "traje de luces".

    ResponElimina
  28. "un espectacle d'una bellesa incalculable" .. discutible diria jo!!

    ResponElimina
  29. Se suposa que quan opinem ho fem tenint una lleugera idea del que opinem, en canvi per la majoria, les corrides de bous són simplement un espectacle on mor un animal i punt. I les coses no són així, us invito com dic a assistir el diumenge 27 a la fira del mediterrani de la Monumental, i potser aixi sabreu de que va la cosa.

    ResponElimina
  30. Brian, per tu serà discutible, però es que en aquesta vida tot és discutible.

    Una noia serà guapa per mi i per tu serà lletja, una pelí cula serà genial i per tu serà un pastelón, per tu els castellers seran molt entretinguts i per mi seran un veritable avorriment. Però no perquè a tu no t'agradi tens que privar-me a mi de disfrutar-ho, de sortir en aquella noia, o de veure la pel•lícula tres cops.

    ResponElimina
  31. Gutijaume jove i format, primer que res, a Tortosa tenim Defensor del ciutadà, a Catalunya Sindic de greuges, i a Espanya Defensor del Pueblo. I segon, si eliminem la figura del defensor del ciutadà de Tortosa, el pressupost municipal es deurà veure afectat en una reducció del 0,0000000000001 %. Asseguraria que no cobra. En qualsevol cas, t'aconsello que demanis al teu portaveu a l'ajuntament que presenti una moció per tal de que s'elimini aquest "càrrec". I una altra, al teu company de Jesús ( jove com tu ) que, al ple de l'EMD, no va recolzar el programa de festes, on es feia menció expressa del bous ( com es preceptiu ) i d'aquesta manera queda pales la voluntat de la Junta veïnal d'estar al costat dels correbous.
    Potser algú amb més experiència hi hauria donat suport, Però també et dic que no té més importància. Era per informar-te.

    El "VOSALTRES" en majúscules suposo que ho he d'interpretar com una generalització més que una al·lusió. Que jo recordi, l'ultima cosa que he destorbar va ser un rellotge que vaig desmotar i després em van sobrar peces.
    Ja que estem amb símils futbolístics.... quantes vegades no hem sentit dir que un equip per anar bé ha d'estar format per experiència i joventut ? pos això és que penso jo. La qual cosa no exclou que per a determinats llocs convindrà més una cosa que l'altra. No m'atribueixis que prefereixo experiència que no formació, primer perquè una cosa no exclou l'altra. Ara, no et càpiga cap dubte, segons per què, és de pura lógica que l'experiència es un grau. Tu potser no, però jo, arribat el cas, prefereixo que en faci una operació un cirurgià de 50 anys que un de 25. Ara no em digues que tu en coneixes un que li fot al cubata o que li tremola el pols, parlo generalitzant.

    Quant al bous, i cultures a banda, no son pocs els intel·lectuals que els defensen , segons ells mateixos diuen, des de la irracionalitat, " des de la raó no es pot defensar ". I crec que està fora de dubte que el toreig té moments ( que no son banderilles, estocades i espasa ) d'una plasticitat i elegància que tenen el seu valor. Tenint en compte que no fa un parell d'anys van sentir parlar d'una exposició on s'exhibien cadàvers humans dissecats i deien que era art....
    Ho deixo aquí, que ens embolicarem.

    Afegeixo, Guti, per la resposta que dones a Brian, recorda els arguments que doneu des de la dreta ( amb els quals no estic radicalment en contra ) per atacar l'avortament. Quan des d'altres posicions es diu que a cap dona se l'obliga a avortar....vatros dieu que cal avantposar el dret del futur ( per evitar altre debat ) fill; a mes, negueu a la mare el disposar lliurement del que vatros ja anomeneu esser humà. Pos això Gutijaume, si arribéssim a la conclusiu -no massa agosarada- que el bou sofreix, a vatros tampoc us hauria de valdre l'argument de que no obliguen a ningú a anar a la plaça, si el que vatros feu o provoqueu és una crueltat, no es té perquè permetre. Pensa-hi.
    Si em dius que hi ha moments que sembla que em contradigui et diré que sí, però nomes ho sembla.

    ResponElimina
  32. Adidas i Nike: acusades d’explotació, de treball infantil, d’assetjament sexual...

    Aventis: acusada de finançament d’assaigs clínics no ètics, sospites de suborn de metges i defraudació d’impostos, traves a la fabricació i comercialització de medicaments bàsics en els països en vies de desenvolupament.

    Cocacola: persecució contra sindicats amb “esquadrons de la mort” en les seves empreses envasadores, explotació i treball infantil en la recol•lecció de taronges, discriminació racial...

    Walt Disney: treball infantil, explotació i abusos.

    Exxon Mobil: financiació de guerres civils i tràfic d’armes, destrucció dels mitjans de vida tradicionals en explotacions petrolíferes, grups de pressió contra el medi ambient...

    Ford: implicació en la “guerra bruta” dels anys 70-80 en Argentina, sexisme i racisme.

    Levi’s: explotació, acos sexual...

    McDonald’s: treball infantil, explotació i condicions de treball desastroses...

    Nestlé: comercialització d’aliments per a nadons mitjançant metodes prohibits internacionalment, explotació i esclavitud infantil...

    Samsung: financiació de guerres civils...

    I nosaltres armant-la pel mon de la tauromàquia, serà que no hi han coses al món que es mereixen la nostra atenció i el nostre rebuig. L'esquerra i la seva intolerància.

    ResponElimina
  33. Quan l'estètica va barrejada amb el patiment, ni és estètica, ni cultura ni un cap de fava.
    És diu, exactament "depravació".
    I això és el que son els bous.
    Per ser més concret: corrupció, perversió de la conducta. Com diu el diccionari.
    mln

    ResponElimina
  34. Espero doncs albulafia que no vagis vestit amb marques com Adidas, Nike o Reebok, no beguis cocacola o alimentis amb potitos nestlé, doncs darrera d'aquestes marques hi ha el sofriment i patiment de moltes persones. Depravació del consumista en diria jo.

    ResponElimina
  35. Repeteixo un cop més l'esquerra, sobretot a Catalunya, s'ha convertit en un arma prohibicionista i d'intolerància cap tot allò que es diferent.

    ResponElimina
  36. Podríem parlar de la depravació de l'alimentació, on gràcies al sofriment de mils de gallines encapsulades en gàbies on no es poden mantenir de peu, tu i molts us alimenteu d'ous.

    ResponElimina
  37. Els antitaurins sou uns ignorants, anteposeu els drets dels animals front als del sers humans i damunt us contradieu vulnerant diàriament el dret d'aquests animals.

    ResponElimina
  38. Sas la única diferència Gutijaume, que legalment i lamentablement, allí les persones no tenen drets, perquè no cal recordar-te on fabriquen aquestes marques? i com no tenen ningú cap drets, ningú els hi fa cas, creus que no es lluita, no hi ha ningú que lluita per aquestes persones?

    Les declaracions dels drets humans, l'article dos dels drets humans defensa que no s'ha de fer distinció de cap persona, es igual que sigui home, dona, nen, magrebí, espanyol...

    l'article 3 diu que tothom té dret a la vida, i a la llibertat.

    el article que m'interessa, article 4: ningú serà sotmès a l'esclavitud; i l'article 5 diu: Ningú no serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.

    Dons explico la diferència, més ràpid o més a poc a poc hi han uns drets humans per tothom i vol dir que s'han de complir, qui els compleix? ningú, dons Amnistia Internacional, és una ONG que defensa els drets humans, i que poc a poc el fan complir, per tan ja hi ha algú que s'ocupa i ja hi ha una cosa legal, per lluitar-hi i per complir.

    Ara els bous no hi ha llei, menys a Catalunya. hi és un tema pel què tenim que lluitar.

    És més Gutijaume, tu deus portar aquestes marques? Per tan a tu t'hes igual el maltracte infantil?

    Per últim com que esquerra intolerant? justament som els més tolerants i el que són dels únics que es preocupen pel poble.
    La dreta és molt lliberal tat? per això van en contra de la llei de l'avortament (lliure elecció de la dona, per fer el que vulgui), que va en contra de la homosexualitat, i que va en tantes coses en contra del ciutadà actual...

    ResponElimina
  39. Mira David jo sé que ho intentés i poc a poc ho aconseguiràs. Dir que la dreta va en contra de l'homosexualitat i en contra del ciutadà és precisament un exemple més de la intolerància de l'esquerra, no tens altres arguments un poc més coherents? No sóc jo el que et prohibeix o et limita la llibertat.

    ResponElimina
  40. Perdona i no sé qui és més ignorant, que em parles que si els castellers son o no son cultura, i no sas que son patrimoni immaterial!
    La ignorància no és basa en una opinió sinó en la saviesa, més ignorant em sembla que tu sabent el que passa al món del maltractes infantils no lluites per això, tu que tens tanta saviesa, dons anem a lluitar junts per aquest drets aquestes persones!

    ResponElimina
  41. A mi els castellers m'importen un pepino. Tot i així no lluitaré per prohibir-los perquè s'obligui a una noia de curta edat a escalar-lo amb les nefastes conseqüències que això pot suposar, probablement si fos un tret cultural espanyol, l'esquerra catalana ja s'encarregaria d'eliminar-lo.

    ResponElimina
  42. Intolerant l'esquerra, vale!
    Per això el PP, té cap de llista del govern a un home!, per això el PP menteix en un atentat del 11-M, clar que sí va ser ETA, amagant informació, ocupen els majors nombres de corrupció, coneixes a Francisco Camps?
    M'estas dien que ser tolerant es fer tot això, que hem de comprendre totes les barbaritats del partit? les incoherències, és val l'esquerra ara me faig tolerant, cosa que ja ho soc, dons val l'esquerra ho fa malament, proposeu algo per la millora del país.

    Si esteu dient que voleu governar que teniu la solució per que no la aporteu?
    Desprès us queixeu que Rubalcava si tenia solucions no les havia dit.

    ResponElimina
  43. Ah, clar a la nena l'obliguen pujar allà dalt, li posen una escopeta clar que sí! o la puja algú allà?

    ResponElimina
  44. "El polític serveix al poble, si el poble vol bous, dóna-li bous."
    Signat: un polític del segle XXI.

    Guti, no és que sigues de Nuevas Generaciones, ni que sigues del Madrid, ni que t'agraden los bous, ni que sigues un narcissista patològic, ni que sigues incapaç d'allunyar-te de tòpics i llocs comuns, no.
    Lo que passa és que ets un PESAT.

    ResponElimina
  45. Com podries arribar a entendre Gutijaume, no em vesteixo amb marques com Adidas, Nike o Reebok, no bec cocacola ni m'alimento amb potitos nestlé, i per a més inri teu ni menjo carn de vedella.
    O et penses que tot el univers és com tu el mires?

    ResponElimina
  46. Krupp, comparteixo sensacions amb tu.

    ResponElimina
  47. Krupp, dons aquest polític és incoherent, si el poble vol bous, vale, però no és tot el poble qui vol bous! les minories no importem?

    ResponElimina
  48. Per cert, pesat sí que ho és, igual que jo, però Gutijaume, contestam a l'últim!

    ResponElimina
  49. Per cert, ni menjo orella de porc des de que es van jubilar al "Siglo". Algun vici havia que tenir.

    ResponElimina
  50. Pos si David.
    I plego d'aquest enconament improductiu!

    ResponElimina
  51. Ja s'ha fet massa llarg per a contestar-te, sol reflexiona en matèria de majories d'edat i tal i tal...

    Continuo pensant que el polític serveix al poble, i a aquestes terres pro-correbous demanden que les seus festes tinguin bous, mentre no s'incompleixi cap llei ni ordenament jurídic, el polític li ha de donar al poble el que demanda (sempre que sigui positiu pel conjunt de la població), doncs aquest no deixa de ser el representant i la veu del poble.

    David quan parles de minories, t'oblides de que feia un rato defensaves la prohibició de les corrides de bous a Catalunya, una minoria a la qual s’ha ignorat i menyspreat (se’ns ha acusat de bàrbars i salvatges). T’aclareixes o no? Respectes a les minories o no?


    Pesat no s’és per discrepar de la ideologia que tu professes amb tant d’amor, les diferents contraposicions porten a llargs debats, moltes vegades infructífers però no us penseu que us deixaré dir la vostra sense la meva constant intromissió, diguem-ne que sóc la mosca cojonera que diu allò que no voleu sentir. Se siente viejos!! (en carinyo e)

    ResponElimina
  52. Gutijaume, no m'has entès les minories no sortim mai guanyan i som una minoria els que defensem la prohibició dels correbous. Per tan crec que no hi ha dubte al que em refereixo en minories, clar que respecto les minories, és el que estic fent tot el rato, però potser no m'explico bé.

    ResponElimina
  53. Gutijaume, les fot grosses eh ?
    Que trobes, que la Feria d'Abril de Barberà del Valles es un tret cultural eminentment català i que l'esquerra catalana s'encarrega de fer-ho desaparèixer ?.
    Tret de l'enxaneta, aspecte gens menyspreable, certament, no se que té de negatiu i comparable els castellers amb els bous.
    Per altra part, fer la demagògia de sempre de que si mengem ous o pollastres i els matem... per suposat, no tinguis cap dubte, si és per a menjar sí ( altra cosa seria un luxe gastronòmic ). No compares matar un bitxo per menjar amb matar-ne un altre per plaer. Al menys, com ja t'he dit que fan molt intel·lectuals, accepteu la flagrant contradicció i combat ètic intern i punt. Alguna cosa hem de tindre que la raó no pugui explicar.
    Un altra petit detall Guti, el resultat de les votacions al Parlament a l'ILP va està aquest:
    68 vots a favor:
    (32 CiU, 3 PSC, 21 d'ERC i 12 ICV-EUiA)
    55 en contra:
    (7 CiU, 31 PSC, 14 PPC i 3 del grup mixt)
    9 abstencions:
    (6 CiU i 3 PSC-CpC).
    Creus honradament que es pot dir "l'esquerra, sobretot a Catalunya, s'ha convertit en un arma prohibicionista i d'intolerància cap tot allò que es diferent" vista la votació, no ho sembla. Pots observar clarament que dels 68 vots favorables ( a la prohibició ) 32 son de CIU ( d'esquerres de tota la vida )i la resta ( 36 ) 21 eren d'ERC, què, en aquest tema precisament, no se li escapa a ningú que a pesar de lo defensat, a l'hora de la votació no van primar les raons ideològiques esquerra/dreta precisament.

    ResponElimina
  54. Els directius de totes aquestes empreses que cites Guti i que fan tantes barbaritats, dubto moltissim que siguin d'esquerres molt probablement seran neo-cons i ultra-liberals, dels teus vaja.

    ResponElimina
  55. I el més fàcil del món és culpar als funcionaris de tots els mals.
    No els vaig a defensar a capa i espasa però us heu parat a pensar que farien els ajuntaments si no estèssin els currantes que diuen als polítics que guanyen les eleccions com s'han de fer les coses?
    I dels mestres i metges, encara que hi hagin sabates, com a tots els col·lectius, només s'hauría de reconèixer la seva professionalitat.
    Jo soc partidària de començar les retallades per les coses que no es veuen (bé, que no volen que es vegin).

    ResponElimina
  56. "Els antitaurins sou uns ignorants";" A mi els castellers m'importen un pepino";"L'esquerra i la seva intolerància". "Sincerament crec que us heu de retirar, heu de deixar-nos fer i heu de deixar-nos arreglar les coses."

    Gutijaume, cada dia que passa ets més bon polític...

    ResponElimina
  57. Emili lo dels antitaurins ho dic perquè sols us quedeu amb la mort del bou, i perquè teniu una desconeixença cap el mon taurí, del qual ignoreu absolutament tot, d’aquí lo d’ignorant.

    La intolerància de l'esquerra ve donat per l'opressió cap aquesta minoria taurina que resideix a Catalunya que per veure una corrida de bous haurà d'anar-se'n fora de casa seva, com un apestat al que tothom senyala, mentre ha d'aguantar que és un salvatge i mils burrades més, algo més típic d'un altra època. Unit a la tasca prohibicionista de l’etapa Zetaparo.

    Els castellers els hi deixo per als de Barcelona a mi, és una tradició que ni em va ni em vé, prefereixo correbous, igual que les sardanes, prefereixo la jota. O m’ha d’agradar a la força pel fet de ser català, ara també ens hem d’orientalitzar per ser bons catalans?

    I lo de deixar-nos fer, és evident, els polítics de tota la vida heu aconseguit que la població s'allunyi cada cop més de la política, que la desafecció creixi més i més i a part no heu sapigut gestionar no sols la crisi, si no la etapa de bonança econòmica, cometent els mateixos errors que fa 80 i que fa 30 anys.

    Yuca sols dic que remem tots en la mateixa direcció, perquè s’ha d’abaixar el sou un polític i no un professor o un metge si desenvolupen tasques de suma importància tan uns com els altres.

    ResponElimina
  58. Ah Gutijaume tu en sas molt del mont taurí, el teu pare és el mateix Ortega Cano, no?

    Et recordo que la minoria podem estar parlant a nivell de Catalunya, però no a les Terres de l'Ebre, que som minoria els que no ho volem, i per mala sort a Campredó els correbous continuen sent-hi.

    Tu com sempre el que no sigui català... desprès diem que a Catalunya no ens tenen en compte, que estem al cul de Catalunya i desprès diem que deixem les tradicions a la gran capital.

    Massa que us deixem fer per total no solucionar res, i no em aconseguit que nosaltres tinguéssim desafecció en la política, això ho heu provocat vosaltres solets, si féssiu les coses com es tenen que fer, la gent voldria política, però estem cansats de la mateixa història, ningun polític fa cas al ciutadà a no sé que siguin eleccions, els errors no els hem comès nosaltres, culpa dels treballadors honrats no és la crisi, la culpa és únicament dels que cobren un gran sou, i que no per això paguen més a hisenda, culpa de vosaltres que no sabeu gestionar un país, comunitat o ciutat.

    I no t'equivoquis és de més importància un metge que no un polític, exemple, val més aquest home que ha fet un trasplantament de dues cames, que no Zapatero o Rajoy, més igual un que l'altre.

    ResponElimina
  59. o millor dit val més aquest metge que no Rajoy i Zapatero junts

    ResponElimina
  60. David, tens prou ( crec que massa ) costum de posar-ho tot al mateix sac i mesclar...Una cosa no exclou l'altra. Em refereixo a polítics i metges. Que no t'agradin els polítics que tenim no vol dir descalcificar això que se'n diu " la classe política " . Entre altres coses perquè, afortunadament, administradors i administrats ( tot i que, certament es fan esforços per no semblar-ho ), som el mateix. Aquí tens el que deia la noticia que he llegit sobre el que parles del Dr. Cavades:

    "Es la primera vez en el mundo que se realiza un trasplante de estas características y para llevarlo a cabo ha sido fundamental la coordinación entre la Organización Nacional de Trasplantes (ONT) y los equipos de profesionales de la Fundación Pedro Cavadas y de la Generalitat" ( valenciana )
    Vols dir que a banda dels metges, tractant-se de sanitat publica i un organisme també public com l'ONT, no hi ha algun polític, darrera o al costat de tot plegat, que potser no ho fa malament del tot ? I fixat, estem parlant de la Generalitat valenciana, que segurament tu i jo entendrim molts motius per criticar en altres temes, inclusius de la mateixa sanitat.
    No es pot mata tot el que és gras.....i indiscriminadament.
    Per cert, ves per on, ho deia més amunt ahir, veritat que el cirurgià aquest trasplantament no l'hauria fet als 25 anys ?

    ResponElimina
  61. Sí, calar que darrera d'aquesta intervenció també hi ha algun polític, tot i que no crec que sigui el Camps, però la veritable feina la fet el metge, clar que els polítics són necessaris, però el que volia dir-li a Gutijaume, tot i que potser és massa exagerat el que havia dit, però era per a que se'n dones conte, que no es culpa dels ciutadans que ja no ens interessa, es que cada vegada, crec que la gent ja està farta d'anar a votar, per estar molt sovint malament, i era fer-li veure que no és tot com ell ho vol veure i com vol que nosaltres ho veiguessem.

    ResponElimina
  62. Precisament estava dient que la generació de polítics que han governat fins ara, no han sapigut connectar amb la gent, lo qual ha suposat un augment de la desafecció ciutadana amb la política i amb les institucions. Et demano que et miris millor el que escrivim, per no tenir aquests lapsus informatius ;)

    Ximo pot ser no ho ha fet un de 25, perquè en 25 anys encara ets fent la carrera si vols ser un bon cirurgià. De totes maneres, potser algú dels que l'han ajudat a realitzar aquesta operació si era més jove, que és on vull arribar. La mescla entre experiència, preparació, joventut i ganes de treballar és la que ens permetrà treure avant la situació.

    ResponElimina
  63. Això sí Gutijaume, però això no es ben bé el que havies dit anteriorment.

    I el recurs als 25 anys d'un cirurgià era massa fàcil, és obvi. Si he repetit els 25 era per continuar amb l'exemple de l'anterior comentari.
    Vull recordar que tota aquesta polèmica estival venia indirectament per un càrrec concret atorgat a un jove concret amb una edat concreta i que, per al lloc, no tindrà ningú amb més experiència al costat. Si no ens enganyen, és ell el qui hauria d'agafar el bisturí.

    ResponElimina
  64. Gutijaume, quan dius "us heu de retirar, heu de deixar-nos fer i heu de deixar-nos arreglar les coses", a qui et refereixes, a ximo? a Abulafia? Al jovenet David Benito? A Krupp? A mi mateix?

    Que jo sapigue cap de nosaltres ocupem cap càrrec de representació política.

    Si tant et preocupa jubilar polítics, et recomano que vagis al proper Congrés del PP, puges al faristol i demanes la jubilació de:

    1) Mariano Rajoy, diputat al Parlament galleg a l'any 1981.
    2) Manuel Fraga Iribarne, MInistre d'informació i turisme a l'any 1962.
    3) Javier Arenas, Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sevilla, 1983.
    4) Ana Mato, Jefa del Departamento de Autonomías de Alianza Popular a l'any 1983, cap de campanya de les properes eleccions generals.
    5)Pio Garcia Escudero, director general del Govern de Castella i Lleó a l'any 1987.
    6) Vicente Martinez Pujalte, diputat al Congrés des de l'any 1993.
    7) Jaime Mayor Oreja, regidor i membre Junta General Guipuzcoa a l'any 1979.

    A veure si ets tan "machito" com a la Marfanta i demanés la jubilació de tots aquests i d'altres dels teus en el proper Congrés.

    ResponElimina
  65. Anem a veure les sapiències:
    Lance?
    Suerte de varas?
    Chicuelina?
    Definición de natural en su summum?
    Manoletina?
    Verónica?
    Poco picado?
    Plante?
    Dárselas como Belmonte?
    Almizclado?
    Puyazo?
    Temple?
    Cambio de suertes?
    Tendido?
    i per acabar...
    Música maestro!
    Que un a sigut cuiner abans que frare!
    TV1 ja va bombardejar prou!

    ResponElimina
  66. Abulafia, t'has deixat:
    " Atarse los machos " y " Cambio de tercio "

    ResponElimina
  67. I tantes més.
    Matias Prats escola!
    Sort que estàs tu per acabar d'omplir la llista!
    ;-)
    En castellà:
    "Tanto vivido, tanto sufrido"!
    Ignorants no devem ser..., potser farts, si.
    "Echar un capote"!

    ResponElimina
  68. Home Guti, dir que els castellers els hi deixes a Barcelona sent com és una tradició de les terres tarragonines!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta