18 de juny del 2007

Modernitzeu l'Ajuntament

L'amic Daniel Gil ha enviat fa una estona un missatge a la llista de correu de Blocaires Ebrencs. Segons diu, els horaris de les oficines d'Atenció al Públic de l'Ajuntament de Tortosa són insuficients, ja que la majoria són de 9 a 14 hores, i no es poden anar a fer gestions cap tarda de la setmana. Gil hi afegeix que la única oficina amb horaris amplis és la de la EMD de Jesús, que obre quatre tardes a la setmana. El nostre amic blocaire es pregunta com és possible que Correus de Tortosa obri des de fa uns mesos també per les tardes, i en canvi l'Ajuntament encara no haja decidit ampliar els horaris d'atenció als ciutadans. Personalment, penso que la modernització de la maquinària de l'Ajuntament és una de les coses més urgents i més complexes que haurà d'abordar el nou govern de Ferran Bel. El projecte de modernització, com m'escrivia fa uns dies una exregidora, hauria de ser assumit principalment per l'alcalde, però també pels responsables de cadascuna de les àrees municipals. Cal una atenció al ciutadà les 24 hores i els 365 dies de l'any, accessible al mateix edifici consistorial però també a través del portal a internet. La pàgina web municipal necessita una reforma integral, i permetre que els ciutadans puguin fer la majoria de les seues gestions, consultes i tràmits sense haver de desplaçar-se. I sobre l'ampliació d'horaris de l'atenció al públic, està clar que primer caldrà reorganitzar l'administració municipal i que el personal accepti treballar a les tardes. Dintre de l'Ajuntament hi ha persones, i hi ha molts que s'han acostumat massa bé a això de treballar només pels matins...

55 comentaris:

  1. Ferran, la millor manera de perdre 500 vots es fer treballar als funcionaris per la tarde.

    Pero a 4 anys vista de les eleccions crec que t'hauries d'atrevir si aixó implica una millora de servei al ciutadà.

    Dificil elecció.

    ResponElimina
  2. es igual pq em sembla que la majoria dels que treballen a l'ajuntament son de sabate

    ResponElimina
  3. No crec que sigui una qüestió de vots, és una qüestió de servei a la població.
    Jo entenc que no tots els treballadors de l'Ajuntament han de treballar de tarde, crec que només el registre i alguns departaments, com poden ser serveis socials o atenció ciutadana, segur que hi ha gent disposada a fer horari partit o fins i tot només de tarda.
    Igualment a les altres institucions com les delegacions de la Generalitat o el Consell Comarcal també s'hauria de fer.
    Al menys garantir uns minims de atenció al ciutadà.

    ResponElimina
  4. A que a l'ajuntament atenen pel matí?
    Com que sempre que vaig o estan esmorzant o han sortit "un momentet" a qualsevol hora entre les 9 i les 14h....

    ResponElimina
  5. 2:45 PM

    La Generalitat ja ho fa, atendre el públic matí i tarda.Tanmateix, no en horari d'estiu, que és sempre de 8h. a 15h.

    A més, hi ha el nou Estatut Bàsic dels treballadors de la funció pública, on es contempla aquesta necessitat de servei públic continuat i també les necessitats de conciliació familiar i laboral del personal.

    ResponElimina
  6. Dons jo no soc de l'opinió de fer mes despeses amb hores de personal. Una manera ja implementada per molts municipis sería la inversió amb aplicacions que permetessin cada cop fer mes gestions per Internet a traves del codi autentificat d'usuari que expedeix la FNMT.També sería una forma d'anar reduïnt i jubilant progresivament al funcionariat, amb la corresponent reducció de despeses.Naturalment, hi han serveis que sempre precisarán de personal com policía etc. Resumint: menys hores i mes productivitat

    ResponElimina
  7. Al "sujeto" que diu que a l'ajuntament tots son de Sabate, més val que es dedique a una altra cosa, ja que a l'ajuntament de Tortosa hi ha més carnets de CiU, que militants a CiU al Baix Ebre.

    ResponElimina
  8. El flamant regidor de medi ambient en un article publicat a un setmanari, en periode preelectoral presentava una fórmula de modernització de l'administració. Bel només ha de encarregar-li la feina, i ja està. Jua, jua, jua.
    Per cert també reblava en contra de les dedicacions exclusives en àrees menors, què en diu ara amb la dedicació del seu cap de fila. A cobrar 4000€/mes per unes responsabilitats amb poques competències municipals.

    ResponElimina
  9. Modernitzar l'Ajuntament és totalment necessari i obligatori. No només pel personal, ja que hi han molt bons professionals i tècnics i també dropos. Cal parlar de que d'una vegada per totes entren les noves tecnologíes a l'Ajuntament d'una manera efectiva i que els tràmits administratius es puguin realitzar des d'una finestreta única.

    ResponElimina
  10. Bé, segurament no caldria fer més despeses en personal... però si intentar conciliar més vida familiar i professional, i estic segur que moltíssims treballadors estarien disposats a treballar per les tardes. Òbviament, tampoc demano que TOT l'ajuntament estigui obert per les tardes, però si els serveis mínims d'atenció ciutadana: és a dir, que si vols anar a pagar una plusvàlua, o un IBI o qualsevol cosa, es pugui fer amb la més absoluta normalitat. A Tarragona, la OAIC de la plaça de la Font està oberta de dilluns a dijous de 16,30 a 19,30... l'he utilitzat i va francament bé. D'altra banda, per descomptat caldria potenciar més els tràmits online, i els tràmits online complets, sense trepitjar per a res l'ajuntament.

    Cal potenciar els dos camins: més horaris i més gestions online. Són dos camins complementaris i no excloents.

    ResponElimina
  11. De moment tenim confirmades la dedicació exclusiva de Forés i el nomenament d'un nou cap de premsa, càrrec de confiança de Bel, procedent del Consell Comarcal. I això només en dos dies. Això es modernització coherent, si senyor!!! Qui havia dit que es reduirien dràsticament les dedicacions i els càrrecs de lliure designació?

    ResponElimina
  12. Com es pot possar en dubte que Bel arreglara l'administracio municipal....no era un carck mundial? assesors d'empreses etc.

    ResponElimina
  13. TAMBÉ HI HA EL CÀRREC DE CONFIANÇA D'ERC. SEMBLA QUE COLOCARAN LO Nº 4. DEU NI DO LA CARRERRA D'AQUEST XIC; DELEGAT DE GOVERNACIÓ I ARA EXPERT EN TURISME, FIRES I UNIVERSITATS. PA PARTIR-SE DE RISA

    ResponElimina
  14. A però estos nous d'esquerra que tant han criticat als anteriors, ara agafen dedicacions exclusives i càrrecs de confiança.Tanta feina hi ha a Medi Ambient i a Fires.
    Bel, espavila't que estos te faran quedar malament.
    Jo suggeriria que ens fessen públics els sous, a veure si són tant d'esquerres.

    ResponElimina
  15. Jo estic esperant veure on coloquen a la Porres, la que havia de viure de la política.

    ResponElimina
  16. Crec que una bona mesura de modernització i organització sería que en determinats casos els funcionaris/ies municipals estiguen en el seu lloc de treball o, sino, que deixen dit el lloc on estan per tal de contactar amb ells i despaxar "in situ". Un altre sistema eficaç i eficient es el de les guardies: deixar un Encarregat de Grup de Negociats (EGN)que, quan arribe un ciutada, s'nencarregui de trucar al/els funcionaris/es responsables del Negociat on dexitjem fer una gestió per tal que s'apropen. Mentres tant es pot obsequiar al ciutada/na amb un cafe o refresc.Una varian es deixar un telefón públic i gartuit amb una llista de telefons dels funcionaris/ies de guardia a casa a l'abast de qui, per la tarda, necessite que l'atenguin.En fi, ¿ i perqué no tancar les oficines municipals pel mati i obrirles per la tarda? o que els propis regidors atenguin al personal en horari de tarda suplñint al funcionariat ?

    ResponElimina
  17. El cap de premsa de Bel és necessari, però el d'ERC???
    Com voleu fer treballar els funcionaris si ja tindran 3 jefecillos rascant-se la pantxa?

    ResponElimina
  18. El cap de premsa de Bel sustituira les dos encarregades de premsa de Sabate.
    Que se sapigue que es una persona en plaça al consell comarcal, per tant no es un carrec de confiança com podria ser Ena amb sabate, es un tecnic en plaça al que Bel li té total confiança, que es molt diferent...

    ResponElimina
  19. Torna't a repasar l'argument que no s'aguanta.
    Perque tinge plaça al Consell ja pot anar a L'ajuntament i per aixo deixa de ser carrec de confiança.
    Vinga amb el rigor dels Belnois...

    ResponElimina
  20. Visca la subtilesa:
    " Es un tecnic amb la confianza de..., no un carrec de confianza"

    ResponElimina
  21. Com molt bé dius és un tècnic en plaça al Consell Comarcal del Baix Ebre, com les dues periodistes que hi havia fins ara tenien el seu lloc de treball en un altre mitjà amb anterioritat. De la mateixa manera que tots els càrrecs de confiança obté la plaça per la "confiança" que li té l'alcalde, no per la seua plaça al Consell

    ResponElimina
  22. La pregunta es: que pot ser li van donar la plaça fixa al Consell per la confiança que li te el Sr. Bel?
    Si fora aixi seria una mostra més d'allò que sempre ha fet CIU: colocar els seus, pero fixos i per sempre. Aquesta pràctica, pel que es veu, es per alguns més honesta que nomenar càrrecs de confiança que marxen quan marxa el qui els ha anomenat. Visca l'hipocresia!!!

    ResponElimina
  23. Una plaça de tècnic a qualsevol administració te la guanyes amb un examen, on hi ha un tribunal on esta representat qui mana i l'oposició, i es pot presentar tothom que tingui els requisits publicats per fer-ho.
    Un carrec de confiança a l'ajuntament fins ara era una persona amb carnet politic que es dedicaba a fer politica a l'ajuntament.
    que potser no hi ha carrecs a l'ajuntaments també colocats per sabate??? que no s'han fet(fa poc) unes opos molts polemiques on es van crear unes places i despres es van haver de rectificar?

    ResponElimina
  24. Deixem-los que s'expliquin que "por la boca muere el pez". Si Bel li té confiança es un altra cosa home!!! Oi que si anònim de les 6:05?

    ResponElimina
  25. Anònim de les 6:50, resulta que aquest senyor no ha guanyat cap plaça que se sapiga a l'Ajuntament de Tortosa, per tant vingui d'on vingui i sigui el que sigui es un càrrec de confiança. A més, si es de la confiança de Bel es de suposar que no tindrà carnet del PSC. Si el té de CIU, crec que ens ho pots dir tu mateix.

    ResponElimina
  26. Se m'oblidaba, anónim de les 6:50, quan dius que "també" hi ha funcionaris col·locats per Sabaté, estás reconeixent que n'hi ha de col·locats per CIU? Pero no es que CIU no feia aquestes coses? Ja ho deia abans: deixem-los parlar que solets s'aniran retratant!!!!

    ResponElimina
  27. Eduard Ena aquest que tant s'ha demonitzat per aqui, autor -segons algun que altre paranoic- de tos els comentaris en favor de Sabate,
    ja no esta a l'ajuntament.
    Si en compte de carrec de confiança hagues estat contractat amb caracter definitiu, ara continuaria. Es això el que es vol?

    ResponElimina
  28. Jo lo que no entenc és que si Bel era president del Consell Comarcal i tenia la seva feina i les seves classes, com ara pot permetre donar una dedicació exclusiva i un càrrec de confiança a un tio que dóna quatre classes a l'Institut, quan en una dedicació parcial en tindria prou?
    Ja estem a les costums posades pels sociates en Sabaté,Jose Martin, la Chelo,etc. Es veu que alguns profes molt vocacionats a lo que aspiren es a entrar en dedicacions exclusives a l'Ajuntament.I Forés ben just s'havia estrenat a l'Institut!!
    Clar que el sou els canvia molt...

    ResponElimina
  29. Estos de la foto que surten en Bel no són el ciclista i el sindicalista??

    ResponElimina
  30. Al senyor macCalan, ell que sembla tenir una bola de vidre per on veu el que pasa a l'ajuntament, avui la te bruta, i no guipa. Encara que pose aplicatius d'ultima generació, per poder anar jubilant funcionaris...

    Hauria de saber que els empleats amb + de 30 anys de serveis, van entrar en els darrers anys de la dictadura i estos casi tots son propers a CIU, el que van entrar fa + de 10 (següents a jubilar) son de quan governava CIU.

    Els dels darrers 8 anys han entrat en los sociates, jubile abans d'hora i es quedara amb un funcionariat prosociata.

    ResponElimina
  31. a mi me sembla molt bé que obrin per la tarda. A tots ens aniria molt millor. Pero a part també proposaria mitja hora per esmorzar i classes en cap de setmana d'atenció al client a tots els funcionaris. Tots tenim un mal dia, però lo que no es normal es que quan demanis alguna cosa a l'ajuntament sembla que els hi demanis la vida!!! Si no els agrada fer la seva feina que se'n busquen una altra!!!!

    i per cert, queda molt malament veure els funcionaris comprant pels supers enlloc d'atendre o fent cafes de 1 hora... Es pot fer alguna cosa per controlar-los? No se, probes i revisisons cada 4 anys de les oposcions??? L'empresa pública s'hauria d'assemblar mes a la privada en certes coses...

    Del tema "carnet" i oposicions, la meua opinió és bastant negativa, la veritat. Jo només m'he presentat a unes i he vist clarisimament que estaven manipulades... I la veritat és que es molt trist perque no es just que es jugue amb la ilusio de la gent... lo mes trist es que uns perque tenen un carnet, els altres perque en tenen un altre, i els que intentem ser honestos, mos donen pel sac...

    A mi la veritat es que me sembleu tots iguals, los d'una banda i los de l'altra...

    ResponElimina
  32. I a la Porres pobreta no li donaran res tenint lo carnet de fa tants anys.

    ResponElimina
  33. A l'amic daniel gil li tinc que dir que va errat si ha de pagar una plusvalia o un IBI a l'ajuntament desde fa molts d'anys que els pagaments dels impostos i taxes es fan per BASE i les plusvalues per la caixa de la diputació. I estos per les tardes els de BASE cap i els de la caixa una i a l'hivern.

    ResponElimina
  34. A l'anonim de les 7.42, controlar es mol facil si els caps de departament volen, o si el responsable de personal vol, però tan los hi fot, a ells els primers.

    Mentre la xusma fa el que vol, els kefes la fan mes grosa.

    Quan vulguis ten faig cinc centims.

    ResponElimina
  35. Jo crec que els regidors que tenen dedicació exclusiva haurien de fixar cada dia a les 8, i que les seves hores de treball fossin públiques, i no val contar sopars, estem parlant de feina per al poble.
    Sobre el tema dels carrecs de confiança crec normal que cada un que entra a un lloc per estar-hi 4 anys vulgui tenir al seu voltant a gent que en la que pugui confiar, un altra cosa es el número de gent que fixes ila capacitat d'aquesta gent.
    crec que el millor es la trnasparencia, es fixa a un, sia quest funciona i treballa ja pot tenir carnet o no tenir-ne que em dona igual. Un altra cosa es quan s'agafa a un que no val per fer una feina pel sol fet de tenir un carnet, aqui crec que esta lo greu de l'asunto

    ResponElimina
  36. Tranquils que Bel ho arreglara això...i sino, el nou gerent

    ResponElimina
  37. Es que teniu mala llet eh..
    Com hauria acavat la carrera Dolors Lopez, si hagues tingut de fitxar tots els dies?
    Figues a la gorra...

    ResponElimina
  38. A l'anònim de les 7.58PM

    l'exemple que posava és a l'Ajuntament de Tarragona. I a més, ho vaig patir en primera persona, ja que vaig pagar la plusvàlua per la venta d'un pis en aquesta ciutat. I vaig haber d'anar a l'Ajuntament, a fer la liquidació.

    Si vols dona-hi un cop d'ull:
    http://www.tarragona.cat/lajuntament/serveis_atencio/oac/

    ResponElimina
  39. Daniel, no t'esforcis. Estas somiant. Bel no te prou calaix per du endavant aixo que planteges.

    Seria posible, unificant diversos serveis municipals ara dispersos, recuperant competencies delegades a BASE, realitzant el cataleg de llocs de treball pendent desde 1984, protocolitzant el futimer de processos administratius que es duen a terme, incrementant la plantilla del servei corresponent, formar al personal, negociar amb els representants legals dels empleats la modificació del horari, i abans de tot convencer als petits reiets de taifes que controlen els diferents departaments i trobar un cap amb un parell de pebrots i nivell per dirigir aquesta unitat (amb els sous ronyosos que paguen a qui no son de la corda ho tenen clar)

    ResponElimina
  40. Són somnis... em desanimes, doncs... A 100 km al nord bé ho fan. Per què aquí no? No ho acabo d'entendre, la veritat...

    ResponElimina
  41. despres de llegir els 41 comentaris, jo nomes em conformo en que els funcionaris facin la faena i les hores de treball per les que se'ls paga,
    esta clarissim que quasi tots son de "partit", uns ficats en époques convergents i altres en epoques socialistes, perque en això tots són igual

    per tant sr. bel, lo primer que ha de fer es que tothom fcumpleixi en lo seu horari, com als tristos mortals qu treballem en les empreses privades

    ResponElimina
  42. A 100 km al nord, tan a Tarragona com a Reus, 15 anys atras van apostar per un model de gestió propia, van començar a treballar, van invertir en tecnics qualificats que desenvolupessin i posesem em marxa el que avui tenen.

    Mentre 100 km al sud, apostaven per un model de cessió de competencies cap a Base, un model que pels ajuntaments petits es fabulós, pero "kapa" a aquells que ja tenen certa entitat.

    Tot es pot redreçar, s'hauria de començar, però amb resultats a no menys de 10 anys

    ResponElimina
  43. T'he ho explicare jo mateix:
    Aqui, encara som masa menuts...i provincians, tots ens coneixem i per moltes promeses preelectorals, ningu t'he els suficiens pebrots per posar el cascabell al gat.
    Que despres tots ens trovem pel carrer, i aixo de l'ajuntament un dia ho altre s'acaba, fins i tot se l'hi ha acabat a LLuesma.... ficxat tu.

    ResponElimina
  44. De moment Ferran Bel, alcalde Tortosa, reduirà en gran quantia les dedicacions exclusives polítiques. En segon lloc reduirà o eliminarà els càrrecs de confiança política instaurats sota el camuflatge d'assessors (assessor de trànsit i assessor de promoció econòmica). En tercer lloc professionalitzarà la direcció de l'Ajuntament. Un gerent NO POLITIC per gestionar l'Ajuntament com una empresa.
    Si tot això que ha ant comentant i s'ha anat sentint per Tortosa és cert, BEL FARÀ UNA GRAN GESTIÓ PÚBLICA.

    ResponElimina
  45. Eatà clar que preocupa a CiU i PSC, etc.
    Esta clar qui dirigeix lo cotarro polític: los baixos fondos de la Plaça d'Espanya.
    Per a n'este ajuntament lo futur és un museu als despropòsits.
    O bé, lo depòsit de Forés ... lo de la deixalleria
    x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| x-| (manifestació d'insattisfets en esta democràcia palurda i mafiosa)

    ResponElimina
  46. Un Gober que no te vida democratica, ni tans sols esperava que Fernando Bel pactes amb ERC en un marc tan dificil per la ciutat i que no tirara endavant ja que l'inverso es tirara enrera per IMPERATIU LEGAL.esta paraula no dona confiança en cap lloc del mon , Bel mira d'aqui endavant la teva ombra (ERC) te la fara quant meyns teu esperes.

    ResponElimina
  47. Granereta, l'Ajuntament ja té técnics "no politics" per dirigir la gestió económica. Dos a falta d'un: l'Interventor i el Tresorer. No t'esforcis, el "Gerent" de Bel serà un càrrec de confiança, designat lliurement per l'alcalde per desenvolupar la seva política i controlar ves a saber qué. Ni que el disfracis de "lagarterana". I ja en van dos, el cap de premsa i el gerent, en només dos dies.
    Pel que fa a les dedicacions, ja ni ha prou de hipocresia: aqui cobra tothom, digues-li indemnitzacions per assistència o salari, al final tothom passa per caixa i no em consta que ni Bel ni cap dels seus regidors hagin renunciat a fer-ho. Aixi que, puc assegurar-te, que l'estalvi en personal per aquest concepte no serà tant.
    Au!!! Agrana primer casa teva que falta fa.

    ResponElimina
  48. jo aposto que en seran vuit o deu de càrrecs, això si, en proporció erc s'emporta la palma, sino mireu el que van fer a l'imac quan manaven ells

    ResponElimina
  49. Jajajaja, noi vas molt perdut.
    Mira, abans també cobraven tots els regidors per assistències, però a més a més, també existien 4 regidors a dedicació exclusiva cobrant 60.000 euros cada un amb la seua corresponent seguretat social. Ara, estic segur, que com a molt n'hauran 2 de dedicacions exclusives. Per tant reducció del 50%. Tampoc haurà cap de gabinet d'alcaldia, en canvi si hi haurà un gerent NO POLITIC (professionalització de l'Ajuntament). Ja compararem els curriculums i l'experiència de l'anterior cap de gabinet i el proper gerent de l'Ajuntament.

    A més a més, dessapareixerants els assessors de promoció econòmica (20.000€) i el de seguretat vial (20.000€). Això és així! i més coses que vindran, ja veureu, no desepereu.

    ResponElimina
  50. Granereta, Granereta, jo no desespero, no pateixis. Solament vull que m'ilumine la teva suprema sapiència i em tragui de la foscor. Quina arrogància la teva!!! Opina el que vulguis, pero deixa de donar lliçons i, sobre tot, de desqualificar els que no pensem com tu.
    Entraré en matèria.
    Primer de tot, aclarir-te que o es cobra sou o es cobren assistències. Ambdues coses son incompatibles. Per tant, es fals que hi hagués cap regidor que cobres les dos coses i això que dius de "a més a més". Informa't.
    En segon terme, mira, suposant que sigui veritat el que dius, que només hi hauran dos dedicacions, que ja ho veurem, suposo que els altres dos cobraran les seves indemnitzacions, per tant de reducció del 50 %, pel que fa als costos, res de res. Si vols en parlarem del que cobraran els regidors sense dedicació i t'ho demostraré amb números, que per cert, els unfles una miqueta a la teva conveniència.
    Per últim, de càrrecs de lliuré designación, ja t'ho he dit, de moment en tenim dos de Bel en dos dies, el Gerent i el cap de premsa. I es rumoreixa que ERC en tindrà al menys un més. Aixi que "menos lobos". T'agradi o no (o es que potser no ho entens, o no et convé entendre-ho), tots aquestos càrrecs, inclós el gerent designat per l'alcalde, que es un politic, son també i per tant POLITICS, independentment del perfil i el curriculum de la persona el·legida. De funcionaris professionals en això de l'Administració local, que han passat la corresponent oposició, n'hi ha un grapat a l'Ajuntament. O es que no son professionals el Secretari, l'Interventor, el Tresorer, tots tres habilitats nacionals, i els Técnics d'Administració General i Especial, i tots els demés funcionaris? Posses en dubte la seva professionalitat? Es que Bel i tu teniu l'exclusiva de dir qui es un técnic i qui no? Que ha de venir el nou "Gerent", alié a l'Administració i designat a dit, a ensenyar-los a fer la seva feina als funcionaris?.
    Et repeteixo, no siguis hipòcrita i agrana casa teva que falta fa. Per a fer el mateix cami, no calia tanta critica.

    ResponElimina
  51. A l'IMACT hi havia dedicacions parcials i càrrec de confiança que no era ningú de la llista d'ERC.
    En canvi ara Forés tindrà dedicació exclusiva i l'altre a saber i a més càrrec de confiança ( el nº 4 de la llista). I això que el sindicalista es va dedicar a criticar-ho a la Veu de l'Ebreabans de les eleccions.
    Així comencen de bé!!

    ResponElimina
  52. Atenció marfanteros!!!!!
    exregidora = Amparo Moreno

    Parlem en propietat!

    ResponElimina
  53. ohhhhh anònim de les 11:43... ohhhh si en saps GRANHERMANO.

    Mira, comença per aprendre a llegir. He dit que tots els regidors de l'Ajuntament cobraven, al menys per assistències. 4 regidors cobraven, NO per a ssistències, sinó que mitjançant contractació laboral amb dedicació exclusiva. Sento dir-te que sí que cobraven 60.000 euros (el sou no hem sembla gens malament si es treballa i es gestionen arees de responsabilitat).

    Bel, pots estar segur, que eliminarà la figura dels assessors de trànsit i promoció econòmica (total de 40.000€), així com reduirà el nombre de dedicacions exclusives (50%, ja ho veuras)

    ResponElimina
  54. Granereta, jo no soc germà teu. I ... que passaria si escriguesis millor?. Que no et caldria fer aclariments pot ser? Tu has escrit exactament lo següent: "abans també cobraven tots els regidors per assistències, però a més a més, també existien 4 regidors a dedicació exclusiva" (copiar-pegar) Ah!!! I jo només en sé d'alguna cosa i poquet, no de tot com tu que ets la llum que il·lumina l'univers. Per això busco amb neguit cada dia llegir les teves doctes lliçons. Per il·lustrar-me i aprendre alguna cosa, sobre tot allò que no he de fer mai. Per exemple batejar la gent i fer caricatures dolentes. "Granera" es el nom que tu t'has possat i "Granereta" el diminutiu carinyos que jo utilitzo. Que tinguis una bona tarde il·lustre amic!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta