18 de juny del 2007

Tortosa acaba la rotonda més polèmica

L'Ajuntament enllesteix les obres a la Simpàtica després de cinc anys de retards i encariments

L'Ajuntament de Tortosa està a punt d'enllestir les obres de la rotonda de la carretera Simpàtica, que dóna accés a la urbanització de Parc Nivera i a l'hospital Verge de la Cinta. El projecte ha estat una de les obres més polèmiques del govern de Joan Sabaté, ja que ha acumulat cinc anys de tràmits, retards i discussions polítiques sobre el pressupost. Així, mentre el 2002 la rotonda tenia un pressupost inicial de 60.000 euros, fa dos anys el cost s'havia multiplicat per deu, i finalment hauria representat una despesa d'uns 800.000 euros. Sabaté va remarcar que es tracta d'una obra molt més important i complexa del que sembla.

La rotonda de la Simpàtica ha estat un dels projectes més polèmics de Tortosa durant l'últim mandat. Les obres, que van començar al desembre amb un pressupost de 574.000 euros, han estat executades per Lubasa. «Ha sigut un projecte molt important, pel cost però també per la complexitat que tenia reposar els diferents serveis», va valorar [fa uns dies] l'alcalde de Tortosa en funcions, Joan Sabaté. La necessitat de fer una rotonda a la cruïlla de l'accés a l'hospital va fer-se palesa fa cinc anys, quan l'Ajuntament va pavimentar la carretera Simpàtica i va detectar un increment de l'accidentalitat perquè els conductors hi circulaven més ràpid. A la cruïlla va instal·lar-se una rotonda provisional feta amb tanques des de finals del 2001, i el projecte de la rotonda va aparèixer per primer cop al pressupost municipal del 2002. Però la realitat és que la rotonda mai va ser una prioritat per al govern de Sabaté, que només va accelerar el projecte per la pressió ciutadana, política i mediàtica. La rotonda ja era un «problema endèmic» que calia resoldre, segons el regidor d'Urbanisme, José Martín. De fet, el ple de l'Ajuntament va aprovar el projecte de la rotonda de la Simpàtica el desembre del 2005, amb un pressupost de 585.000 euros. Unes setmanes abans, el preu de l'obra també havia estat l'epicentre d'una polèmica entre el govern i l'oposició, que considerava excessius els 720.000 euros que havia fixat l'àrea d'Urbanisme. Finalment, el projecte aprovat no incloïa la instal·lació de l'enllumenat públic, una decisió que va ser força criticada i ridiculitzada pels grups del PP, ERC i CiU. De fet, l'oposició a Sabaté sempre va lamentar el retard del projecte i l'encariment progressiu de l'obra. En aquest sentit, la previsió inicial del govern municipal era acabar les obres fa just un any.

El Punt (18-Juny-2007)

Per saber més:
-Aquest vídeo el vaig penjar a You Tube fa més d'un any, amb motiu d'una roda de premsa que van fer Ferran Bel i el grup municipal de CiU per denunciar el retard en l'inici de les obres...

19 comentaris:

  1. no se si algú ha pasat ja per allí...quin desastre!!! heu vist el mur que va de banda a banda de rotonda? però què és alló? s'han lluit i a base de be

    ResponElimina
  2. L'ombra dels pecats és allargada. Per aquells que defensen fins la mort l'acció de Sabaté al cad d el'Ajuntament aquí teniu el que diria Quim Monzó: La magnitud de la tragèdia.
    5 anys per acabar una obra i ni ha ingut temps d'inaugurar-la. Així ens ha anat a Tortosa els darrers vuit anys.
    Sabaté, go home!!

    ResponElimina
  3. la rotonda fa pena, i les entrades a l'hospital i el parc nivera son estretes i el mur aquell d'alli es..
    be sabate be! be q has marxat ja! ni inagurla han pogut, ja ho fara super peralta que vaja com s'ha lluit

    ResponElimina
  4. 1.000.000 € és el que acabarà costant la ditxosa rotonda. Damunt, està mal feta, mal executada i ve en un retard de 5 anys. Una caca de vaca. Menos mal que els responsables de tal disbarat ja estan a l'oposició. I encara algú es pregunta perquè estan a l'oposició?

    ResponElimina
  5. Quina vergonaya d'obra. Sense enllumenat públic, amb tots els cables elèctrics passant a banda a banda de la rotonda per dalt del cap, un mur de formigó per que es matin els que per error agafin la rotonda recta, uns carrils d'amplada ridícula, una "chicane" digna d'un circuit de Fórmula 1. A banda l'anterior mandat, quan Sabaté governaba amb el Partit Popular va asfaltar la pujada de la Simpàtica i ara l'han tingut que rebentar per posar el clavegueram. Que no torni mai més aquesta gent que ens ha posat els impostos més cars de Catalunya i ha gestionat els recursos públics com si un coto privat de caça és tractés.

    ResponElimina
  6. Hola a tothom, el meu nom és Cinto i, des de el meu bloc La Granera (http://lagranera.blogspot.com/), tinc la intenció de xerrar una mica de tot, bé potser la meua debilitat principal són els comentaris, sempre sense malícia, sobre els socialistes tortosins. Prometo no fer molta sang, però la veritat és que serà difícil. Perquè?, home ... la veritat és que hi han moltes anècdotes que contar, moltes coses que explicar ... bé prometo no fer-me pesat i anar canviant de tema ... o potser no, bé ja anirem veient.

    Començaré per LES POSTALS DEL PSC. Si, no ho recordeu ... bé potser no, doncs després d'una campanya tant mediocre com la dels socialistes tortosins, la nostra memòria tendeix a oblidar, ja m'enteneu ... si, oblidar les coses dolentes i mal fetes ... com l'obra de govern de l'exalcalde socialista Joan Sabaté.

    El PSC tortosí, en un moment d'inspiració, va pensar en editar una sèrie de postals sobre Tortosa, aparentment recordatoris de l'obra de govern que farien vibrar la memòria dels ensopits tortosins i tortosines.

    Recordem les postal que sota el lema PSC AMB TU, TOTS PER TORTOSA, ens mostraven imatges com les del magnífic PAVELLÓ FIRAL, LA BIBLIOTECA COMARCAL, EL COL.LEGI CINTA CURTO DE FERRERÍES I LA VISTA PANORÀMICA DEL CASC ANTIC DE TORTOSA. Suposo que aquí es van quedar, després de vuit anys de govern, no varen poder mostrar res més.

    Bé la història serà que anirem mostrant i comentant una a una aquestes magnífiques postals de la idíl•lica Tortosa socialista. Ja veureu com xalarem. Apa, una abraçada i fins molt aviat.

    ResponElimina
  7. Au Cinto mano que los sociates estan prou afonats! Lo Sabaté se la fot cap a los madriles i joserito el urbanita sen va a donar clases que li fan falta les garrofes.
    Dixals respirar una miqueta home que sino s'aufegaran!

    ResponElimina
  8. Són uns dropos i uns maltrabajas. menos mal que han perdut les eleccions.

    ResponElimina
  9. EC!!!!.

    El mur de formigó del mig es feot, pero no em direu que la pared de pedra seca que han fet a una de les surtides no es perfecta.

    Me enamorat d'aquell mur tant ben acabat.

    Totes les coses tenen la seua part bona, jejejeeje.

    ResponElimina
  10. jo flipo en lo inutils que son los socialistes. pos una colla dencantats i lelos

    ResponElimina
  11. Estic completament d'acord en tot el que s'ha dit sobre la rotonda de la simpatica, que es resumeix dient que s'ha fet tard i malament Però el que em toca els collons -a part dels calçotets- es que el sectarisme ens torna cecs e idiotes, i si es carregen tant les tintes sobre un fet com aquest ( greu, pero amortitzat en termes politics) es que no anem be.
    Vos recordeu del disbarat de l'anomenada autovia Tortosa/Aldea del seu immens retard i de la nefasta execucio, sense vies de servei etc. que va provocar que es plantesin Sabate i Fabra al principi del mandat 99-03?....
    pos be, va ser una altra caguerada ( en este cas de CIU )que dupto que provoques tant d'enrenou i escarafalls com aquesta.
    Per acabar, afegir que tant en la rotonda com en "l'autovia", dono la culpa en un 90% al tecnics autors dels projectes i als que no pas als politics.
    I de la plaça D'alfonso, von recordeu?
    A mama la gossa blanca....

    ResponElimina
  12. CINTO:
    ETS UN PESAT, RESUMEIX UNA MICA. MILAGRERO. MES PESAT LA DOLO.

    ResponElimina
  13. CINTO FA UN RESUM: SOCIALISTES XAPUCEROS

    ResponElimina
  14. podrien posar un monument a sabate i los suyos al mig de la rotonda, aixi si q ja no vorem res perq en la panxaaaaa

    ResponElimina
  15. Sabaté ha desaparegut del mapa, no se'l veu enlloc.

    ResponElimina
  16. Sabaté proposa...i dura i dura...!!
    Bel gestiona !

    ResponElimina
  17. Esta rotonda és una ESTAFA. Ja m'han dit que acabarà costant més d'1.000.000 €. Això és una vergonya!

    ResponElimina
  18. la rotonda no esta acabada encara pero ´bueno..ç
    allo es el MUR DE LES LAMENTACIONS

    ResponElimina
  19. Home,pos està més xulo que abans...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta