12 d’abril del 2008

Zapatero i Montilla preparen un cop de decret per transvasar l'Ebre a Barcelona

L'Ebre tornarà a ser el gran sacrificat, en aquest cas per combatre la sequera de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ja fa dies que alguns advertíem que el projecte de captació temporal i reversible del Segre semblava una cortina de fum perquè tothom acabés acceptant la interconnexió de xarxes, que faria que l'aigua de l'Ebre arribés a Barcelona a partir d'una ampliació del minitransvasament. Així, la premsa catalana i espanyola anuncien avui que la Generalitat i l'Estat han arribat finalment a un acord per resoldre la falta d'aigua que podria patir Barcelona en els propers mesos. A priori, sembla un acord a quatre bandes, ja que a més del PSC i el PSOE, també caldria incloure la predisposició dels dos partits de la dreta, CiU i PP. Per tant, se'ns presentarà com un acord de país, però també com un acord d'estat, ja que fa temps que el PP esperava que els socialistes es mullessen els peus a l'Ebre. Ahir, el conseller Francesc Baltasar continuava defensant un tranvasament des de la capçalera del Segre, però desafiava l'Estat a fer una interconnexió des de l'Ebre amb la rapidesa suficient per portar aigua a Barcelona abans de la tardor. Al mateix temps, el titular de Medi Ambient ha fet una reclamació objectivament indignant: que l'Estat retarde els treballs de descontaminació del pantà de Flix, que havien de començar ara al maig, per evitar que durant la neteja es puga produir una fuita tòxica que pose en risc l'operació per transvasar aigua de l'Ebre a Barcelona. Davant d'això, només es pot deduir que ICV preferia la captació del Segre, precisament, per evitar problemes amb la muntanya de fangs contaminats que hi ha al fons del pantà de Flix. De fet, tot apunta que podrien aprofitar els pous de Campredó, fets en el marc del projecte de descontaminació, per injectar més aigua al minitransvasament si s'extrema la sequera.
I tot això passa només dos dies després que ERC anunciés, a través del nou conseller de Governació, que la seua opció preferent és utilitzar vaixells, i fins i tot doblar-ne el número per aconseguir més aigua per a Barcelona. A primera vista, i a l'espera que el nou govern de Zapatero anuncie oficialment l'acord (segons alguns mitjans, podria fer-ho en el primer Consell de Ministres de la legislatura, el proper divendres), cal entendre que el PSOE, però també el PSC, han donat l'esquena a ERC i ICV, els seus socis de govern a Catalunya. Ja es va poder veure durant el debat d'investidura de Zapatero, que sembla decidit a assolir grans pactes amb CiU i amb el PP, amb l'objectiu de deixar Rajoy sense arguments d'oposició.
El nou transvasament de l'Ebre es faria a través d'una canonada paral·lela a l'autopista AP-7, d'uns 60 quilòmetres que abocaria l'aigua a Olèrdola, prop de Vilafranca, que ja pertany al sistema Ter-Llobregat. Les obres només durarien sis mesos, i per tant l'aigua arribaria a temps a Barcelona. La proposta s'aprovaria el proper divendres, a través d'un decret, al primer Consell de Ministres de la segona legislatura de Zapatero. De fet, per permetre l'operació cal derogar o modificar la llei del minitransvasament, que prohibeix que l'aigua de l'Ebre marxe fora de la província de Tarragona. Alguns mitjans publiquen que Barcelona rebria més de 3,1 hectòmetres cúbics mensuals, que es corresponen als excedents del minitransvasament (1,2 metres cúbics per segon) que l'Estat ja hauria negociat comprar als regants del Delta.

La notícia als mitjans:
-Barcelona se abastecerá del Ebro a partir de otoño (El País)
-La extensión del trasvase del Ebro a Barcelona costarà 150 millones (La Vanguardia)
-El Gobierno se estrenará autorizando un trasvase del Ebro para Barcelona (ABC)
-La Generalitat desestima el Segre al lligar l'aigua de l'Ebre per a Barcelona (El Periódico de Catalunya)
-La Generalitat i el govern espanyol ultimen un acord per portar aigua de l'Ebre (324)

177 comentaris:

  1. Sou uns poca vergonyes. Del PP ja ens ho podiem pensar que el fariem pero vatros? la pela és la pela. A Terres de l'Ebre tothotm està molt disgustat.

    Quina cara més dura. A Montilla ja li va bé.. quin president tenen a les Catalunyes..

    El que feu, no te nom. A manifestar-mos

    ResponElimina
  2. Feu un decret i proclameu Terres de l'Ebre independents!

    Quina cara més dura, això es una vergonya!

    Al final sempre ho acabem pagant els mateixos

    ResponElimina
  3. Tot el teu raonament es força coherent i te molts bons arguments, però queda clar que al Govern de la Generalitat ERC i ICV no pinten res i amb los pactes estatals queda clar també del pacte PSOE i PP , i els veuràs los pròxims mesos quan la Senyora de la Vega digui que part de l´aigua que ara és gasta al Delta , pugue ser comprada per los del Riu Senia per avall.
    Això és el que la Senyora de la Vega sempre ha dit No als Tranvassaments i SI al cesió de l´aigua dels regants( Tajo , Guadiana )

    Nota : CIU tampoc pinta res , per lo menos amb los pactes estatals , als acords d´estat ,sol van PSOE i PP i encara els sobren diputats, com xalen a Madrid amb lo rollo de la dreta i l´esquerra catalana.

    Una altra cosa seria que hagués un partit català "dreta/esquerra" amb 30 diputats a Madrid i que portes un sol nom per exemple: PROU

    ResponElimina
  4. ho torno a dir ..En este dia trist per a la politica .... Una proposta que pot semblar molt inocent, o poc, pero ho dic en serio (sense cap ganes de ser maximalista!).
    Els politics/carrecs dels 3 partits del TriPartit, pq no us reuneixeu per separat, o junts, (pèro ja) i decidir si pot servir d'algo una posició comu? Exemple, si esteu disposats a arribar fins a la dimissió colectiva? que guanyarieu/m amb aixo? quins son els pros i contras de quedar-se dins o de dimitir? des de luego, crec que dimissions individuals o de gota en gota no tindria cap efecte (a banda de la coherencia poltic/etic de cada u) pero si tots aneu a una, pos, ... penseu-vos-ho.

    ResponElimina
  5. Això és una vergonya. No tinc paraules. Si la democràcia és això ja se la poden quedar, jo no torno a votar.
    A més te la claven per detràs i a traïduria. Fàstic me fan tots.

    ResponElimina
  6. Pensar que a TTEE molts alcaldes del PSC van guanyar per antitrasvasistes de "boquilla"... Que a Montilla la PDE contraria a Manolo Tomàs li va regalar un PIN d´or... Que Joan Sabaté va utilitzar la fira per invitar a Montilla i fer Ebre ambient i tot era posar-se medalles d´antitrasvasistes... TINC ELS FETGES REVOLTS!!!!

    ResponElimina
  7. Als Senyors Delegats i Directors dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a les TTEE:
    Un cop mes, la població d’aquest Territori veiem compromès el nostre futur i desenvolupament. La nostra identitat queda malmesa , i el nostre futur hipotecat davant d’ una Barcelona cada cop mes poderosa i exigent.
    La seves inquietuds polítiques i vocació de servei els ha portat a representar la mes alta Institució de Catalunya a les nostres terres però al mateix temps a representar a la gent del territori davant de la Generalitat de Catalunya.
    Les darreres i lamentables decisions (previsibles i consensuades) entre el Govern de la Generalitat i el del Estat espanyol, han obert de forma irreversible l’aixeta d’un transvasament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que com vostès saben crea un greu precedent disfressat de” subministrament provisional per aigua de boca”dels sobrants de la concessió del CAT. Vostès saben perfectament que estem front la primera pedra de quelcom de molta mes envergadura... Es per aquest motiu que de forma totalment individual i personal els hi demano com a mínim un gest públic d’indignació. Si algú de vostès creu convenient ampliar aquet “gest” mes enllà, estic segur que la població d’aquestes terres valoraran molt positivament la seva coherència.
    Moltes gracies

    ResponElimina
  8. La sal ja ha arribat al Ajuntament de Tarragona...

    ResponElimina
  9. I l´aigua del Minitrasvassament fa uns 20 anys que també arriba a Tarragona , Reus i més amunt per intermediaris de ajuntaments diversos i ningú dia ni piu i també gràcies al PHN va arriba un canvi de Govern a la Generalitat el assumpte de l´Ebre és reversible , però l´aigua NO.

    ResponElimina
  10. EL·LECCIONS ANTICIPADES JA!!!!


    Si vull cridar que pasa?

    ResponElimina
  11. abans la sang que l'aiguaaaaaaaa!!!

    Manifeste-mos!

    Sou uns cara dures, tot ho feu per política, no penso anar a votar mai més i això que tinc 20 anys.

    Vergonya tindria de fer el que estan fent estos senyors.

    Les terres de l'Ebre ploren

    ResponElimina
  12. perdó per les faltes, m'he acalentat.

    ResponElimina
  13. EL·LECCIONS ANTICIPADES JA!!!!

    PSC Majoria absoluta o que poquet li faltarà i si li falta algo lo PP l´ajudarà, Camps ja te entrevista amb la Senyora de la Vega.

    I tots contents a Barcelona i Valencia i aqui tots barrallats i sense aigua ni diners.

    Alguns , casi diria que tots han fet lo ridicul més espantós se devien creure que això era una illa perduda de la Polinèsia , pues no som al mapa i al nostre Territori hi passa el riu Ebre.

    ResponElimina
  14. El que ens passa a la gent de les Terres de l'Ebre és una crònica anunciada. No és només un problema de poc pes demogràfic és un problema de poc pes intel.lectual i de capacitat d'organització. Estic per veure la gent que estarà present a la convocatòria del dia 19 en la defensa del territori.

    ResponElimina
  15. Zapatero, embustero !!!
    Tanto dar por saco conta el PHN del PP, y ahora resulta que despues de cuatro años, no han hecho nada para resolver el problema, y lo unico que se les ocurre es llevarse el agua del Ebro a Barcelona !!! Menudo fraude !!! Eso si, disfrazado como “agua sobrante” de los regantes del Ebro… menuda panda de chorizos…

    Un maño

    ResponElimina
  16. Secundo lo dit pel Sr. Mccalan. Los directors i delegats territorials a les Terres de L'Ebre, si volen de veritat representar a la seua gent davant de la Generalitat, haurien de dimitir en bloc.
    Avuí és un dia molt i molt trist...

    ResponElimina
  17. A Barcelona tremolen si dimiteixen los directors i delegats territorials a les Terres de L'Ebre, lo que han de fer és continuar i demanar inversions a les Terres de l´Ebre , ja que aqui tenim sequera i grossa de fa molts anys de inversions , lo que han de fer és demanar al Govern Català que siguen solidaris amb natros igual que ho som amb ells, vamos que siguen "reversibles" i si de pas tiren quatre camionades de terra al Delta millor que millor, que ja va sent hora!

    Perque molt decret per transvasar i pocs decrets per defensa el Delta.

    ResponElimina
  18. A l'últim anònim.
    No estic gens d'acord en lo teu raonament.
    Los polítics de les terres de L'Ebre no tindran legitimitat si continuen acalentan la cadira després d'haver-se manifestat en contra dels transvasaments.
    A més lo teu raonament està coix. Com poden demanar més inversió per a les Terres de l'Ebre si s'ha demostrat per activa i per passiva que els hi fan cas en res? Per a què serveix este càrrec si no és per a representar-mos a natros? si tan sols se vol representar la Generalitat i el govern central que tornen a ficar als antics procuradors i que vinguen tan sols a recaudar impostos i a xupar-mos la sang i ara fins i tot l'aigua.
    Si els directors i els representants territorials no dimiteixen tan sols estaran reprentant al boxí.

    ResponElimina
  19. Si senyors , a dimitir tots. I no estic d'acord en com dona la notícia Gustau. El govern de Catalunya (PSC; ERC i ICV) i el de Madrid han arribat a l'acord de la interconexió. Sóc votant (vull dir era) d'ERC i no es pot estar al tripartit i dir sempre que han sigut els altres. Si no estan d'acord, si se'Ls deixa al marge que súrtiguen.
    Aquí el tripartit va fer una campanya basant-se en l'antitransvasament i els vam votar i ENS VAN ENGANYAR. És molt greu,molt greu. Fa només un mes que van ser les eleccions i ja ens han traït.HAN DE DIMITIR TOTS i sinó els hem de fer dimitir.

    ResponElimina
  20. traïdors, embusteros, cares dures, pesseteros, fills de la grandíssima p****

    Com ens podeu fer això?

    Dimisions ja!

    Com diuen per aqui dalt, ABANS LA SANG QUE L'AIGUA

    I ara no és hora de barallar-mos per la política, tenim que estar tots units i defensar lo nostre.

    Tinc ganes de que vinguin per aqui baix... no quedaran ous a les botigues

    ResponElimina
  21. Com ens han enganyat!

    I mira que la gent deixava de votar 'als seus partits' per donar el vot al PSOE x tal de q no guanyés el PP

    Estos del PSOE son llops disfessats d'ovelletes..

    Manifestacions ja!

    Crec que la tuberia durarà poc...

    ResponElimina
  22. al final el talante de zapatero mo la fotut i els pobrets d'icv i erc defensant la nova cultura de l'aigua enfront dels poderosos de psc, ciu i pp.

    ja tenim aquí la sociovergència. mas president gracies als vots de montilla.

    què diran ara els purs de ciu que els haurà fet presidents un castellà?.

    unitat d'acció d'erc i icv per a lluitar contra els poderosos. si us plau vosaltres no em falléssiu.

    ResponElimina
  23. lomotxo, ja estan fallant.
    Los hi dono una setmana com a màxim per a que fassen lo que haiguen de fer.

    ResponElimina
  24. Crec que ara és la hora de demanar i molt, si és perd esta oportunitat historica del robatori del segle , mai més és tornarà a repetir i el pròxim decret que vindra serà molt més fort i gratuit.
    Parlan clar si aixo els surt de gratis encara s´animaran més fins que acabin amb lo riu.
    Podeu donar.li totes les voltes que volgueu ,però a Barcelona i a Valencia continuaran tenin necessitat d´aigua i cada dia creixen més , fa dos mesos vaig ser a Valencia i cada vegada és molt més gran.
    Si pleguen los politics de l´Ebre sense saber negociar , això serà un campi qui pugui.

    ResponElimina
  25. Negociar? Qué vols negociar..? Tú has percebut les maravilloses inversions a les Terres de l'Ebre? Ja está tot dit ! Estic segur que farás com jo..

    ResponElimina
  26. lomotxo,ni t'ho imagines que ERC i ICV faran cap front comú. S'ho tragaran i a seguir agafats a la cadira. Em jugo el que vulgues.
    I per cert, jo em vaig quedar moltes vegades afònica cridant contra CiU, però ara no desviéssem el tema contra ells. Qui ens ha traït ara és el tripartit.

    ResponElimina
  27. lomotxo,ni t'ho imagines que ERC i ICV faran cap front comú. S'ho tragaran i a seguir agafats a la cadira. Em jugo el que vulgues.
    I per cert, jo em vaig quedar moltes vegades afònica cridant contra CiU, però ara no desviéssem el tema contra ells. Qui ens ha traït ara és el tripartit.

    ResponElimina
  28. Abertis , conjuntament amb l'ACA esta disenyant ja un tipus de protecció de les canonades que seran vistes, contra possibles bretolades...La cosa va depressa!!

    ResponElimina
  29. La nova ministra Carme Chacón , te los tancs i la COE preparats per defensar la nova canonada, l´Hereu i l´AGBAR esperen l´aigua.

    ResponElimina
  30. Com diu ZP, els catalans no l'han votat per por al PP, sinó perquè creuen en el "projecte socialista", i a més perquè valoren bé la seva "gestió", inclosa la de l'aigua i la de Maleni.

    Ho sento pels qui hagin votat als socialistes, però desgraciadament tots sabíem què era d'esperar donant carta blanca al PSOE. No és la primera presa de pèl, precisament!

    ResponElimina
  31. I tan que se ha de negociar , sol faltaria que la nova canonada mos la desontessin de les inversions de l´Estat de l´any que ve, diuen que val 150 milions de euros, lo de Flix ja mos van fotre 200 milions de euros , perque els de Barcelona tinguesin l´aigua en perfectes condicions , si no hagues minitransvassament o captacions puntuals lo de Flix no és faria.

    ResponElimina
  32. Però s´ha de negociar a Madrid ,al Congrés hi ha la Senyora Lizarraga i al Senat Sabate, Roig i Muñoz, la Generalitat no pinta res i molt menos los Delegats de la mateixa al nostre Territori.

    ResponElimina
  33. Diari del votant anònim, i dels teus, els d'ERC que en dius? Per què van fer la campanya dient que eren antitransvasistes? No ho sabien al govern que hi havia tanta sequera? O és que no s'enteren de res i només cobren i van en cotxe oficial?

    ResponElimina
  34. ...I parlant del senyor Sabaté...Veig que esta molt calladet...NO TROBEU?

    ResponElimina
  35. estimada anónima 7:50.
    potser vaig errat però la percepció que tinc desprès de seguir totes les notícies que han anat apareguen aquests dies és:
    - això és un tema negociat pel gobierno de zapatero amb el psc de montilla.
    - erc busca diferents alternatives com l'increment de vaixells per a no tenir que fer cap infrastructura permanent més enllà de l'excepcionalitat.
    - icv parla del transvasament del segre per què asseguren que és l'única opció reversible.
    - finalment veiem que l'opció dels poderosos (ho torno a repetir) és la triada, la interconnexió de xarxes.
    ara cal veure que faran els dos socis minoritaris (junts no ho són tant)i menyspreats per la pinça PSOE-CiU.
    em nego a sometrem als de sempre, al final psc i ciu són el mateix, afavoridors dels interessos dels que més tenen i més volen.
    dieu-me il·lús.
    salut!

    ResponElimina
  36. Lo Motxo

    Vas errat i molt

    1.- Zapatero no negocia amb Montilla, simplement mana a Montilla.

    2.- ERC no sap ni ella mateixa què fer.

    3.- A Baltasar i al Saura lis van donar dos conselleries amb molt de verí.

    4.- Los poderosos son 5.000.000 de votants , resumin consumidors.

    5.- La pinça PSOE-CIU no existeix és fum, la que farà mal i molt és la pinça PSOE/PP.

    6.- CIU i PSC no tenen majoria a Madrid és necessita 176 diputats, aqui a la Generalitat ni que tots los 135 diputats fossin del mateix color no s´arreglaria res.

    ResponElimina
  37. Ondia toc de pito convergent volen fer veure blanc per negre i embolica que fa fort, vinga que el primer de dimitir tendria que haver estat Mcalan quan tenia responsabilitats i va acalentar la cadira com ningú.
    pito pito a la iugular directa, pero hay alguien de los otros???

    ResponElimina
  38. Anònim de les 8:30. Jo no sé què dirà ERC, però sempre han demostrat que no s'estan de braços plegats, i segur tampoc s'hi estaran ara.

    Per altra banda, cal recordar que ERC té 3 diputats a Madrid, i que és a l'oposició. A qui s'ha de passar comptes és al PSOE, i els primers que ho haurien de fer són els seus votants i càrrecs electes.

    Això és el que faria en el seu lloc, vaja!

    ResponElimina
  39. Comedianta, per si no te'n havies enterat, els delegats i directors territorials de la Generalitat a les terres de l'Ebre ho son precisament d'aixo: DE la Generalitat no de les Terres de l'Ebre a..

    ResponElimina
  40. anònim 9:07.
    1- d'acord amb tu zapatero mana montilla, disculpa si he sigut una mica elegant en la manera de dir-ho. rectifico.
    2- encara que erc no sàpiga ni per on navega, ha fet les propostes no...?
    3- entenc el verí de part de la conselleria d'en saura, però la de medi ambient podem dir que aquest és que no plou (crec que aixó no està en mans de ningú, ni dels que més creuen en accions divines).
    4- els poderosos no són 5.000.000 milions. són les empreses de sempre, els grups mediàtics de sempre.
    5- la pinça si que existeix, jo parlo en clau del meu país. si anéssim tots a una defensant el nostre país ens importaria poc quins fossin els mandamasos a l'estat espanyol. psoe i pp són el mateix, uns amb més bon rotllet que els altres però amb la mateixa estima per nosaltres.
    6- ciu i psc tenen amplia majoria a catalunya, aquesta és la sociovergència de la que jo parlo i la que em preocupa a mi. torno a dir que em dona igual qui mani a l'estat espanyol, ens fotran sempre.
    Si més no aquests són els meus pensaments que en cap moment he dit que siguin els millors o els absoluts, són els que jo he tret del seguiment dels successos.
    salut!

    ResponElimina
  41. No cal parlar de cap partit polític, és perdre el temps. Tots ens donen paraules buides per tal d'aconsseguir els seus interessos. Lo que està clar és que ni que sigui per dignitat no ens podem quedar de braços creuats. Un altre cop ens veiem obligats a defensar el nostre territori i el futur nostre i dels nostres fills.
    Dissabte 19 tots a l'asemblea!

    ResponElimina
  42. 9:23

    La 1,2 i 3 , val , però la:

    4.- Les empreses sense consumidors no son empreses.

    5.- La pinça la fa ERC donan la Generalitat al PSOE.

    6.- No habrà sociovergència , hi habrà sociopeperència.

    Parles de juntarse ERC i ICV , no t´extranyi algun soci nou, perque a Madrid los de l´esquerra i la dreta van juntets de la maneta , tenen molt clar els pactes d´estat.

    ResponElimina
  43. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  44. mentres els politics estan passant hores sense poder dormir, decidint que han de fer, jo ho tinc més clar - domass rentat i al balco, cartes als tripartits (per si acas),samarettes planxades (o no) i al carrer!

    ResponElimina
  45. Al anònim de les 9.08 PM , per al•lusions voldria nomes dir-li que jo mai he ostentat cap càrreg públic ,ni milito en cap partit polític perquè no en tinc ganes ...Naturalment, un cop dit això no cal justificar-me per les meves opinions...Amb el que li acabo de dir ja pot descartar qualsevol conspiració i dissipar fantasmes, als que vostè veig que te certa tendència...

    ResponElimina
  46. Los politics dormen i no esperis res , que tot és ven lligat i al sac " canonada nova "

    ResponElimina
  47. La sequía aprieta en Cataluña y pone de nuevo sobre la mesa el debate sobre el agua, que vuelve a usarse como arma política. Ante todo, es importante aclarar que, más allá de la grave situación de emergencia actual, Barcelona tendrá asegurada la provisión de recursos hídricos en un futuro cercano, incluso en circunstancias de sequía extrema.

    Ante los agrios debates reabiertos, es necesario aclarar que los trasvases son una pésima estrategia para prevenir y gestionar sequías. La razón radica en que las sequías no son locales sino regionales. En nuestro caso suelen afectar, cuando menos al área mediterránea. Por ello, cuando el Segura entra en sequía, el Júcar, el Ebro y el Llobregat suelen sufrir también, en una u otra medida, estrés hídrico

    La Agencia Catalana del Agua es consciente de todo ello y, de hecho, tiene diseñado un plan muy razonable basado en las opciones de desalar aguas de mar y desalobrar aguas del acuífero del Llobregat (la desalobración del acuífero del Besòs ya está en servicio). El problema es que la gran planta de ósmosis inversa del Llobregat, en construcción, que ofrecerá 200.000 metros cúbicos al día, por desalación de aguas marinas o de aguas del acuífero, no llega a tiempo para resolver las angustias actuales
    Se trata, por tanto, de poner en marcha un plan de emergencia coyuntural muy especial, que probablemente no haya que reeditar nunca más en el futuro. Un plan en el que hemos de poner sobre la mesa todas las posibilidades, para acabar escogiendo las que sean más razonables desde el punto de vista ambiental, social y económico.

    El transporte de aguas en barco desde el sur de Francia debería suponer menos de 5 €/m3. Sin embargo, la premura de la situación y la falta de escrúpulos de las navieras están disparando los costes. Por otro lado, un trasvase de emergencia desde el Alto Segre tiene varios problemas: en primer lugar, el Segre, que también está en sequía, no ofrece hoy por hoy caudales disponibles; por otro lado, si llegara a haber caudales, los regantes leridanos reclamarían sus derechos; y por último, los movimientos ciudadanos del Bajo Ebro reclamarían esas aguas para preservar el Delta. La opción de trasvasar desde el Alto Segre sólo caudales adquiridos previamente a los regantes, permitiría garantizar en el Delta el mismo caudal que hubiera llegado si no se produjese ese trasvase coyuntural. En todo caso, el coste del metro cúbico podría elevarse por encima de 3 o 4 €/m3, sobre todo por la amortización de unas obras que sólo servirían en esta ocasión, para luego desmontarse.

    El resto de opciones de trasvase barajadas, en ningún caso llegarían a tiempo para resolver la emergencia en cuestión y, por tanto, deberían contrastarse con la alternativa de desalación en curso, explicada anteriormente. A este respecto convendría recordar que hace ya más de una década, los presupuestos previstos para el trasvase del Ródano suponían 0,7 €/m3. Hoy no sería menos de 1 €/m3; es decir, cuatro veces más que desalobrar aguas del acuífero y más del doble que desalar aguas marinas

    Me temo que el calendario electoral y la irresponsabilidad política de unos y otros nos han llevado a un punto en el que, una situación de por sí difícil se está convirtiendo en mucho más difícil. Y hablo de irresponsabilidad de unos y otros porque, más allá de las responsabilidades evidentes de la Generalitat, debemos considerar las de una oposición dispuesta a transformarlo todo en arma electoral.
    Pedro Arrojo.

    I jo amb la meva inocencia, pregunto: per a ara i aqui, quina es la solucio?
    Segre?
    Barcos?
    Trens?
    Roine?
    Minitransvasament?
    Espera la pluja?
    Que es fotin?

    Per a mi, sense dupte, i amb garanties d´excepcionalitat i reversivilitat, la del minitransvasament.

    ResponElimina
  48. 10:28

    A totes les opcions hi fiques preu , però a la del decret per transvasar no clar , ès gratuita i lo d´excepcionalitat i reversivilitat, res de res, la falta d´aigua cada dia serà més gran i lo de la reversilitat mentida podrida.

    ResponElimina
  49. Ja et contesta Arrojo*:
    "la gran planta de ósmosis inversa del Llobregat, en construcción, que ofrecerá 200.000 metros cúbicos al día, por desalación de aguas marinas....

    * Aquell savi que ens deixaba en la boca oberta quant defensava la PDE i amb gran vehemencia lluitaba contra el PHN. Que per cert, aprofito per preguntar a Manolo Tomas que ens explique si quant ens deien que s´havia d´escoltar a la comunitat cientifica de la qual formava part, com a membre destacat ( premi Goldman 2003 ), era perque coincidien les postures o per cientific?.

    ResponElimina
  50. ERC i ICV actualmetn són tan culpables com PSC, CiU i PP.
    O és que ells no formen lo tripartit?
    Però de què anem?
    Per això los representants d'estos partits, si de veritat no estan d'acord en lo que proposa lo seu propi partit lo que han de fer és dimitir. Tan sencill com això.
    Res de marejar la perdiu dient que si continuen a la cadira podran demanar això o allò altre. S i no han aconseguit que els hi fassen cas ni tan sols en això tan important, se pot saber que fan encara escalfant la cadira?
    Dimissions en bloc, ja! Si no seran tan traïdors com los que estan a Barcelona i a Madrid, o inclós encara més!

    ResponElimina
  51. Ja est contesto jo, Esta gent l'han usat i s'han deixat usar. Ja sabeu que a més altura, etc.
    Ells s'ho trobaran. L'Ebre te memòria i se'n recordarà de les traicions. Encara que son tantes i tan grosses!
    Una altra cosa és que el que han aplicat no era ni un projecte d'NCA. Trets, si. Renuncies importants, si, ve´ridiques, no. Canvi de mentalitat, poc.
    I és que la cosa, com es va veient, es lenta, lenta.
    Contentem-nos que eren els d'ICV, us imagineu a CiU o al PP?
    Però, lo que no te cap nom és el PSC.
    Anti que?
    Que te chupe que?

    ResponElimina
  52. A l´anònim de les 11:37 li diré que s´havien d´escoltar els científics per científics que es lo que deia Manolo Tomàs. Però resulta que a n´estos científics els va fitxar el Salvador Milà i ara estan massa emmerdats en la conselleria de Medi Ambient com per a plantar-los cara. Ja diu un refran "Nunca muerdas la mano que te da de comer...".

    ResponElimina
  53. Votant anònim, vergonya t'hauries de donar d'utilitar uns arguments tant pobres.Que són 3 a Madrid, i què? S'ha pactat entre el govern de Madrid i el CATALÀ i ells són tripartit, i sino que MARXEN.
    Els tres partits ens han enganyat tota la campanya. L'EBRE NO HO OBLIDARÀ.

    ResponElimina
  54. HO SENTO MOLT GENT DE LES TERRES DE L'EBRE. L'OPORTUNITAT DE TENIR VEU EN FORÇA A MADRID S'HA PERDUT. MOLTA GENT QUE ENS VAM MANIFESTAR EN CONTRA DEL TRANSVASAMENT VAM VOTAR PARTITS TRANSVASISTES, PSC PER PARAR EL PP O CIU PER FER RESPECTAR CATALUNYA. ARA QUI PODRIA PARAR EL TRANSVASAMENT COM FA QUATRE ANYS ERC NOMÉS TÉ 3 DIPUTATS NO 12. TERRES DE L'EBRE VA PARLAR I VA DIR QUE VOLIA TRANSVASISTES AL GOVERN.

    ResponElimina
  55. hahaha, quin fart de riure, tantes manis en contra de convergència i ara el tripartit us fotrà el transvassament.

    ResponElimina
  56. i tu 2.42 tan feliç per què ton pare, que no coneixes, té interessos econòmics que afavoriran a ta mare, la moderna, i tu mentres a foter-te pols pel nas a costelles de tots.

    ResponElimina
  57. I tu tontolava, no cal que escrigues al vinre de la Metro ( 5:52 AM )
    En quant al de les 2:06, si no ha tornat de la Metro, ben prop.
    Encara no ha sentit la fabula del bou i la formiga?:
    Venient tots dos del camp, amb la formiga enganxada a l'orella del bou i trobant-se amb algu que els pregunta d'on veniu?, la formiga contesta: de llaurar. Cal que t'aclarisca qui es la formiga i qui el bou?

    ResponElimina
  58. Em fa vergonya llegir certs comentaris defensant o atacant els partits polítics. Tant hi és que dimiteixin o no, n'entraran uns altres d'iguals. Avui dia és la gent la que ha d'anar per davant els polítics. És el sentit comú el que ha de sortir al carrer. Que encara no us en haveu adonat del que són els polítics? Amb el nostre vot els autoritzem a fer el que a ells els hi vagi millor.
    El problema no el tenim amb els polítics, el problema el tenim amb nosaltres mateixos. Hem de tenir les idees clares, saber què volem ser i defensar la nostra terra, o anar-nos-en tots a viure a Tarragona o Barcelona.
    Perquè esteu parlant en certes tonalitats polítiques? Contra més polititzem el greu problema, més febles ens estem tornant i això és el que els interessa al que ens manen i roben.
    No esteu també preocupats per la fuita radioactiva?
    I pel futur cementiri de residus nuclears?
    I per la gran quantitat de molinets instal·lats i projectats?
    Obriu el ulls i veureu que no interessem a ningú pel que som. Solsament ens troben al mapa quan tenim alguna cosa que ells volen o quan els podem servir d'abocador.
    Creieu que devant de tot això tant greu ens hem d'esgatussar en nom d'aquest o d'altre partit polític?
    No sé com acabarem, però el camí que veig no m'agrada.

    ResponElimina
  59. Saps que et dic, que malgrat tot el que dius ( i pot ser que no et falti rao ) la meva qualitat de vida ( d'aqui ) de persona amb recursos mitgans/baixos no la canvio per la de qualsevol ciutada amb els mateix recursos de l'area de Barcelona.

    ResponElimina
  60. Al anónim de les 3,39 PM..
    T'aconssellaria de tot cor i amb molt de carinyo, que no divulguis massa aquesta idea que jo també comparteixo...Es com alló de que millor no fer massa propaganda dels Ports si volem gaudir-ne..M'has entés veritat?

    ResponElimina
  61. A petar totes les canyeries.

    Jo aniré. gorro al cap i barba fotre 4 tirets i canyeria fora i així asta que me canse.

    ResponElimina
  62. Las ProvinciasHemeroteca | Buscar lasprovincias internet VALENCIA - ALICANTE - CASTELLÓN | Personalizar edición | | ed. impresa | Regístrate | 13 abril 2008
    Portada Local Deportes Más Actualidad Multimedia Ocio Participación Servicios Clasificados Casa Trabajo Coches Valencia Comarcas Comunitat Política Sucesos Vida&Ocio Horta Ribera Safor Morvedre Costera Marina
    C. Valenciana
    Estás en: Las Provincias > Local > C. Valenciana

    EL REPARTO DEL AGUA
    Zapatero aprobará por decreto un trasvase del Ebro a Barcelona mientras se lo niega a Valencia
    El proyecto, que costará 150 millones de euros, llevará agua a la provincia catalana en tan sólo seis meses

    Els de Murcia també en volen...Hay alguien másssssssssss??? Poneros a la cola coño!!

    ResponElimina
  63. Despres de dies i dies de mentides i d'intentar enganyar-nos, al final se destapa el que ja estan preparant i esperant fer des del primer dia: la interconnexió de xarxes, perllongació del minitransvasament... Diem les coses pel seu nom: el transvasament a Barcelona.
    Cada vegada que fan servir l'expressió "aigua de boca" intenten manipular i crear un estat d'opinió ciutadana que preten deixar molt poc espai als arguments i raons que sempre hem tingut els moviments socials que apostem per un canvi de model i gestió del territori i dels recursos.
    Que diguen també les coses pel seu nom, quina quantitat d'aigua se destina per a ús domestic a barcelona ? un 20, 25%? i els usos industrials ?
    i mentrestant, quants camps de golf s'han clausurat? o quants projectes urbanístics s'han aturat? perque el pla territorial de l'area metropolitana continua contemplant créixer i créixer, no parar de créixer. quanttes noves concessions per a regadiu?

    Montilla parla de diàleg amb el territori i amb els sectors afectats. quin diàleg hi ha a cop de decret? el passeig militar que va començar el PP (recordeu les paraules de Cañete) el pacten el tripartit i el govern de zapatero.
    El que haurien de fer el tripartit , psc, icv i erc és fer memòria del compromís per l'ebre que van signar amb la pde .

    tot plegat, llastimós.

    ester baiges miró

    ResponElimina
  64. Els hem de fer la vida impossible a tots. Res de vindre consellers. I hem de mobilitzar-nos i mobilitzar-nos. Res de dir com moltes vegades fem "ja esta fet". Aiixí es com mos ho prenen tot. Hem de deixar el passotisme a casa i lluitar i lluitar i crear-los un gran problema

    ResponElimina
  65. Si perque a tu, encara que s'aturen els plans urbanistics, de feina no ten faltara, no?

    ResponElimina
  66. El moment ha arribat..Els nostres germans tenen set...Qui no li donaria aigua al seu germà per apaivagar la set?
    Escolta germà; fa molts anys que no te’n recordes de mi fins ara que tens set...Nosaltres t’abasti’m de fruites i hortalisses, arròs . oli i olives, enciams i carxofes,taronges i mandarines..
    Els nostres fills han d’anar a estudiar al teu poble, amb tot el nostre sacrifici i com aquí no poden trobar treball , tots venen al teu poble a guanyar-se la vida a “trompicons”..Llavors com podem nosaltres deixar als nostres fills sense aigua per beure?
    Però els nostres fills al teu poble no poden comprar-se un pis com jo ho vaig fer al meu poble...
    Xeic! Els lloguers del teu poble son caríssims eh??
    Jo els tinc que ajudar econòmicament per acabar de passar el mes...
    La meua dona i jo no sabem això d’anar a esquiar, ni fem creuers, ni anem als EEUU ara que diuen que esta baratet...Natros el cul a la cadira, i a treballar per poder donar als xiquets que per cert trauen bones notes, una carrera que natros no vam, tenir..
    Ara em diuen que hi ha un transvasament del riu cap al teu poble en marxa...Ay collons!! Jo ja fa uns anys que vaig transvasar lo que mes volia, que son els meus fills... Ara també voleu l’aigua en que rego les tomates, l’arròs, els enciams i les carxofes..?
    Escolteu germans..Podeu dir-me a mi ja que em queda?

    ResponElimina
  67. poetic i dramatic anonim, primer que res els que encara regueu ( si ho feu del riu ) el que heu de fer es enfrentar-vos a les sangoneres de les comunitats de regant respectives.
    Es mes, natros, aqui, aprofitem i/o explotem realment el recurs que tenim de l'aigua com caldria?
    Vols dir que les carxofes i hortalitzes que consumeixen "els d'aquell poble" son d'aqui o de Murcia?

    ResponElimina
  68. Acabo de arribar de Barcelona i he vist set tràilers carregats de tubos grossos , que surtien a la sortida de Vilafranca , portaven los mossos davant i detràs , és veu que porten molta pressa.

    ResponElimina
  69. Jo el que veig per aqui es molta gent que te molts interesos i el que fa, ha fet i farà sera defensar-los, em refereixo a interesos urbanistics, rendistics, invertistics i demés.
    Per tant menos lobos i jo sere solidari amb el meu PAIS, i dels egoistes aquestos no vull saber-ne res més.
    Aquesta situació no es la del PHN i menys liar la troca o menys mentides que un dia podem tenir un problema similar i tot restara cremat, peró a vatros tan us en fot, el cul o els vostres interesos segur que els tindreu salvats i a vivir que son dos dias que es el que heu fet sempre.
    Espadaler encara teniu tan bona relació amb ell???

    ResponElimina
  70. És molt vergonyós! mos han pres lo pel com han volgut
    és hora de tornar a sortir al carrer i defensar la nostra terra!!

    ResponElimina
  71. Apreciat i patètic anònim de les 8:51 PM:
    Primer que res volia dir-li que el territori s’està enfrontant a una dramàtica situació que crea un precedent molt greu . Jo no se si les carxofes seran de Murcia o no, però puc assegurar-li que tant la Comunitat Valenciana i la Murciana ja han reclamat també el que ells creuen la seva part alíquota ... En quant al relat que vostè qualifica de dramàtic, puc assegurar-li que hi han moltes famílies actualment a la zona amb aquesta situació . Segurament això a vostè no el colpeix massa...Personalment, que soc producte d’una família d’aquest tipus, puc assegurar-li que a mi si que em dol, i em sento identificat.
    Desitjo que a vostè, ja que pot; li porten les carxofes de Murcia, o de la Conchinchina! Jo prefereixo les de sempre!
    Moltes gracies

    ResponElimina
  72. Entreu al diari AVUI que hi ha una enquesta de si estem d'acord amb el transvasament de l'aigua de l'ebre a Barcelona. VOTEU i poseu comentaris
    www.avui.cat

    ResponElimina
  73. Lo tienen atado y bien atado!!!

    Als directius sense escrupols de LA CAIXA, veient que el negoci s'alentia i que en podia perillar a l'aigua en alguna de les seues inversions actuals i futures , els surtira la jugada rodona.

    Montaran la tuberia per l'autopista que tenen en concessió i guanyaran 150 millons d'euros.

    Per continuargarantint l'especulació en l'actual Port Aventura, propietat de LA CAIXA, amb nous camps de golf, i les seves respectives urbanitzacions, i els futurs xanxullets que volen montar d'aquí no res.

    Weno, pero tranquils pq AGBAR tambè LA CAIXA farà la gestio de l'Aigua. I Aíxi s'asegura que no perille cap dels seus negocis.

    Este és el preu, que paguen los titelles politics de turno, per pagar campanyes electorals i anul·lar deutes amb LA CAIXA.

    Dixant los titelles polítics, de turno a un racó.

    BOICOT A LA CAIXA JA!!!!!

    ResponElimina
  74. mc calan, si m'asperaves ja estic aqui, jo, ignorant, d'entrada no puc ni enviar als meus fills a estudiar a Barcelona, tampoc vaig a esquiar, ni mai he fet un mes de vacances ni tinc un tot terreny ( com molt de pagesos )
    I que sapigues que per a mi, si a Valencia ( no haviem quedat que eren tambe germans) tenen sed com segons els entesos diuen que tendran a Barcelona a la tardor ja et puc dir ara que s'emporten l'aigua que fase falta per a beure.
    O es que tu plores per a que no te'n fase falta per a regar els teus tarongerals que gasten mes aigua que un camp de golf?
    Si per a tu aixo es patetic, per a mi el que tu dius es de insolidari, egoista i provincia.

    ResponElimina
  75. Xaval, si vols aigua, agafa un poal. Sóc tan insolidari com lo que més, com tothom. A València ja ho saben.

    ResponElimina
  76. 10:23, pos que et penses que es i com funciona el capitalisme?
    A hores d'ara, ja hi ha qui diu que tot l'enrenou que hi ha en vers al canvi climatic, Algor etc, no es res mes que un filo dimmenses posibilitats de negoci que hi ha al darrera.

    ResponElimina
  77. Gent de la Marfanta, entreu a la web de l'Avui ( com diu un anterior comentari) i voteu i opineu!

    Ens tenim q fer sentir i no ens tenim que barallar, tots a la de una vinga! Som un poble i tenim que estar units!

    Ara no és hora de baralles, tenim que actuar i si cal petar la tuberia la petem que en som mols i la nit te moltes hores

    AMUNT TERRES DE L'EBRE!

    ResponElimina
  78. A www.e-noticies.com surten les declaracions de la Chacón quanva venir a Terres de l'Ebre dient que els sociates eren els grans defenssors de l'antitransvasament.TOTS A PER ELLA. Opineu i poseu-la a parir. Que s'acollonixquen los politiquillos!!

    ResponElimina
  79. Durant la passada campanya vaig assistir als mítings de CIU, PSOE, ERC i ICV i tots excepte els primers van dir clara i rotundament que estaven contra el transvasament. Així que uns enganyats i altres amb coneiximent de causa sou (cap es va mereixer el meu vot) cómplices d'aquesta situació.

    Us en recordareu d'això dintre de 4 anys? Jo, si!

    ResponElimina
  80. Els enganys s'han de pagar. No ens podem creuar de braços. Hem d'exigir dimissions.

    ResponElimina
  81. Tombem la plaça en los monuments contra el transvassament

    Ens han enganyat, pero q és això? es inexplicable

    dimisionsss

    Montilla torna el nus que et vam regalar fill de t'ha mareeeeeeee

    ResponElimina
  82. Montilla, reuneix el govern a les Terres de l'Ebre que us esperem

    ResponElimina
  83. Qui defensarà l'aigua ara???? Qui tirarà fang als polítics pels ajunatments?

    ON ESTAN ELS DEL TRIPARIT EBRENC???

    VISCA LA COHERENCIAAAAAAAAAA

    ResponElimina
  84. No han esperat ni una setmana després de les eleccions.

    MISERABLES.

    Chacona prepara els carros de combat, que haurà guerra...

    ResponElimina
  85. I el Senyor Sabaté que diuuuuuuuuu??

    ResponElimina
  86. NOMÉS CAL MIRAR EL DIARI DE TARRAGONA PER A VEURE QUE DIU SABATÉ.

    Només faltava ell per a que tot petigue més fort

    ResponElimina
  87. 12:33

    El passat 6 de febrer Chacón va afirmar que “el PP està pensant en recuperar el transvasament de l´Ebre” i va assegurar “Els ciutadans han de saber que si guanya Rajoy, el PP ho tirarà endavant”. “Avui sabem més que mai -va afegir- l´error majúscul que hagués estat portar endavant el transvasament, tal i com pretenia el PP”.
    Tes dies després, el 9 de febrer, va insistir que “amb tota rotunditat" "no hi haurà transvasament de l´Ebre”, segons la propia nota de premsa del PSC. “Amb l´orgull i la responsabilitat dels que han complert la seva paraula, els socialistes som l´única garantia de l´enterrament definitiu del transvasament de l´Ebre”, va afegir. “Tothom ha pres consciència menys els que volen continuar mentint”, va insistir.

    Chacón passa avui revista a les tropes , 14 d'abril, dia de la República.
    La nova ministra de Defensa rebrà la seva nova cartera de mans de José Antonio Alonso dins d´un acte al que asistirá la cúpula militar amb el Cap del Estat Major de la Defensa (JEMAD) al front, Félix Sanz Roldán

    ResponElimina
  88. El Pacte del Tinell va recollir el text del Compromís per l'Ebre.

    ResponElimina
  89. Declaracions de Joan Sabaté al Punt:

    El president de la Federació de l'Ebre del PSC, Joan Sabaté, confirmava ahir que el govern no havia informat la federació socialista sobre les intencions de transvasar l'aigua de l'Ebre cap a Barcelona, i entenia que era «normal» perquè es tractava d'un acord entre els governs, el català i l'espanyol.

    A més a més, considerava que la mesura no estava fora de lloc, tenint en compte l'estat d'emergència que viu, i viurà, el país sinó plou. «A causa de la situació actual, i que es tracta d'un transvasament puntual i temporal ens sembla una bona opció. A més, segons tinc entès no es traurà més aigua de l'Ebre, simplement s'utilitzarà l'excedent que el Consorci d'Aigües de Tarragona té en concessió, però que no fa servir», argumentava Sabaté.

    Ara bé, Sabaté sí que va demanar al govern de Montilla que continués invertint en infraestructures a l'Ebre, «per tenir el mateix creixement econòmic que la resta de Catalunya».

    Un altre que ja s'ha venut!!!!

    ResponElimina
  90. El Mini-transvasament optimista!
    Gràcies vot útil català, gràcies!

    ResponElimina
  91. De moliner canviaràs però de lladre no t’escaparàs. ...

    ResponElimina
  92. Jordi Roig i els teus d'ERC quan dimiteixen?

    ResponElimina
  93. A vore, l'aigua clara i el xocolate espes .... dilluns, 11.00am, ja han tingut dos hores a les oficines; algu sap si ja han dimitit les signants del Compromis per l'Ebre, Montilla, Saura i Carod-Rovira, entre altres ?

    ResponElimina
  94. El Compromis per l'Ebre , parlavà de transvasaments , no de captacions puntuals dels regants i reversibles.
    No fem demagògia.

    ResponElimina
  95. TOTHOM A ESCRIURE AL DIARI AVUI A LA VANGUARDIA O AL QUE VULGUESSEU, VINGA A DEFENSAR EL NOSTRE QUE A N'ESTOS DIARIS DIUEN BARBARITATS DE LES TERRES DE L'EBRE

    NO ENS BARALLEM, TENIM QUE DEFENSAR UNA COSA COMUNA

    ResponElimina
  96. Senyors vists que heu perdut el nord jo abandono adeu!!!!

    ResponElimina
  97. Pos mira Agbar no abandona i puja un 6,5% pels rumors del mercat ,un portaveu de la companyia ha atribuit la revalorització de les accions al fet que "el mercat està molt alterat" i que hi ha la sensació que "tot és possible", tot i que les opcions no passin de ser “especulacions”.

    ResponElimina
  98. La diferencia entre este transvasament i l'altre, es k en el altre havien unes inversions promeses i en este us quedareu com sempre, com a una regió sense ajudes oficials i el Barcelonesos disfrutant de l'aigua sense dona-vos res a cambi.

    ResponElimina
  99. Però es gasten 150 milions d´euros , per fer una canonda desmontable , això si que és una inversió.

    ResponElimina
  100. Són uns estafadors, tant de soroll contra el PP i CIU per a això? Si ICV i ERC estan de veritat contra els transvassaments que surtin del Tripartit ja. Quin fàstic de polítics!

    ResponElimina
  101. Mira que n'arriba a ser de curiós. Amb lo gran que és Europa i només es moren de sed els pixapins.

    PSC = Partidaris Salvatges del Capitalisme.

    ResponElimina
  102. la veritat és que sí que fan fàstic... i després es pregunten per què la gent desconfia dels polítics i no creu en la política...

    ResponElimina
  103. MOBILITZACIÓ JA!!!!

    MOBILITZACIÓ JA!!!!

    MOBILITZACIÓ JA!!!!

    NO ALS TRANSVASAMENTS ALS PISA PINS!!!!

    NO ALS TRANSVASAMENTS ALS PISA PINS!!!!

    ResponElimina
  104. NO PASSARAN!

    PREPAREM-NOS!

    I RESISTIM!

    L'AIGUA DE L'EBRE ÉS LA NOSTRA VIDA!

    A LA DEFENSA EBRENCS!

    MAI MÉS TRANSVASAMENTS!

    al malp... que vol arrancar los nusos, que s'arranque lo seu de la polla!

    ResponElimina
  105. La Marina Llansana ja ha sortit avuí en nom D'ESQUERRA dient que el seu partit està a favor de la interconnexió de xarxes.
    Lo de puntual no s'ho creuen ni ells! Si pensen soterrar la canonada i tot! Saura ja ha dit que això no es podrà demuntar!
    Dimissions, ja!

    ResponElimina
  106. Montilla, ja que ens fots l'aigua, ens tornaras lo Nus d'Or al menys ? aigua per compensacions!!

    ResponElimina
  107. a les telenotices, TOTS estan d'accord, "ja que l'aigua esta concedida" bla bla bla.
    ens hem quedat sense politics al nostre costat pero "no passaran".

    ResponElimina
  108. La situació actual de sequera al nosre PAIS fa que tots tinguem que posar de la nostra part per superar-la.
    De totes formes a aquests que ara criden tant( no ens enganyem per demagogia política)només els vull recorda que si no hagues estat pel tripartit avui la sequra de Catalunya la tendrien que parlar amb el tram final de l'Ebre que estaria a Valencia.
    CIU+PP VOLIEN TREURE DE L'EBRE 1050 hm3 d'aigua per al llevant espanyol, que no teniu memoria???

    ResponElimina
  109. Menos mal que la Chacón va dir que la única esperança de que no hi hagues transvassaments era votar PSC.Es podrà difrassar com vulguen però és una FOTUDA DE PEL!!!. I damunt sense un duro pels que cedeixen l'aigua. Fan el ric més ric i el pobre més pobre. I damunt a callar. Visca els nostres politics!!!

    ResponElimina
  110. Fem tots una manifestació contra CIU.

    ResponElimina
  111. El PUOSC destina a les Terres de l’Ebre uns 32 mil-lions €. La tuberia sola ja en val 150

    ResponElimina
  112. El Consell Comarcal votarà contra la interconnexió . Que esperen per manifestar-se la resta dels representants de la Generalitat d'aquestes Terres ?

    ResponElimina
  113. 3:42
    Te falla la memoria .

    Si en las previsiones del anteproyecto del ex ministro José Borrell el Ebro cedía 1.855 hectómetros cúbicos anuales, ahora se reducían a 1.050, poco más de la mitad. De estos 1.050 hectómetros se derivarían a Cataluña unos 200, en lugar de los 400 que demandaba la Generalitat.

    ResponElimina
  114. El PUOSC destina a les Terres de l’Ebre uns 32 mil-lions € i seràn temporals , reversibles i desmontables com la canonada.
    Això és diu donar caritat.

    ResponElimina
  115. AVUI CONCENTRACIÓ DAVANT DEL PAIOLET. TOTS AMB LES SAMARRETES! VINGA QUE NATROS PODEM

    ResponElimina
  116. Espero que el dia 19 la PDE demani formalment als nostres representants que es manifesten publicament...

    ResponElimina
  117. Esperem que el Sr. Sabaté no es torni a presentar per a alcalde, ja que no només hi ha molta gent que ja no el pot vore, sino es que ja no hi ha ningú que el pugue creure.

    ResponElimina
  118. Quan comensaran les dimissions a les nostres terres? això no es pot quedar aixi.

    ResponElimina
  119. Els anonims 5:19 i 5:21 tenen tota la raó. Si senyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  120. Dimitir? que tu vas dimitir quan el PP et tenia, segons tu, agarrat dels cataplins,vinga a treballar pel territori per Catalunya i menys DEMAGOGIA.

    ResponElimina
  121. Peró quina colla aquests de CIU amb el recolzament impagable dels ERCs, que no teniu feina ?tots esteu endollats? quina pena de joves sense futur!!! aquests amb Franco ens farien cantar el cara al sol. Quina pena.
    VISCA LA LLIBERTAT DE PENSAMENT!!
    FORA ELS VENUTS!!
    VISCA LA GENT AMB DIGNITAT!!

    ResponElimina
  122. Al de dalt: pera tu qui te dignitat???????
    Em penso que series tu el que cantava i ens faria catar el cara a sol

    ResponElimina
  123. Nomes lamento que el moderador, Gustau, al menys en aquest cas, no elimines la posibilitat de fer comentaris anonims.

    Quant al de les 4:44, dir-li que et falta una dada: 4 Hm3, que es el que s'ha d'enviar.

    PHN, 1.050(total)-190(BCN)=860 cap al sud.
    ARA, 4 (BCN)
    Estic equivocat?

    ResponElimina
  124. ARA TENIM QUE ESTAR UNITS I MIRAR PEL TERRITORI I NO PER LA POLÍTICA

    JO NO PENSO TORNAR A VOTAR MAI MÉS. SÓN UNA COLLA DE PESSETEROS, TRAÏDORS, EMBUSTEROS, PARLEN QUAN ELS HI CONVÉ. MORCILLA APREN CATALÀ I DESPRÈS PARLA. CHACON EMBUSTERA DE LA VIDA A VORE SI ET SOLUCIONEN LA VIDA A L'EXÈRCIT

    VISCA LES TERRES DE L'EBRE

    ResponElimina
  125. 6:41

    Que creus que hi habrà un sequiero contan l´aigua que va amunt i avall , saps que és la pressió?

    Self - Service de l´aigua.

    Lo sequiero , si vols saber lo nom és AGBAR.

    I lo de puintual ni els xiquets de P3, s´ho creuen.

    ResponElimina
  126. Coma mínim mos queda l'entusiasme...

    ResponElimina
  127. l´,optimisme s´ha fotut l´entusiasme

    ResponElimina
  128. Quin mun de comentaris! a L'Avui han batut record d'entrades jajajajajaj que s'en anteren de qui som els EBRENCS

    ResponElimina
  129. 6:41

    4 HM3 son 4.000.000 m3

    2 m3/seg son 172.800 m3/dia.


    Tu creus que la nova canonada sol funcionarà 25 dies ?

    ResponElimina
  130. Quan la tuberia estigue feta allí se quedarà, funcionant. Ves a recordar-li al polític de turno que només havia de funcionar 4 dies. Les promeses dels polítics se les emporta lo vent, però les infrastructures no.

    ResponElimina
  131. 11:34 AM jajajja lo que mos hem de sentir, que en lo trasvasament del PP i CIU haguessen hagut inversions

    jajjajajajja

    quina colla d'ingenus, en lo trasvasament del PP i CIU no haguessem vist ni cinc de calaix peruqe com molt be deien els peperos, "el delta va a desaparcer por el cambio climatico"

    los d'ara son una colla d'embusteros i despotes, però aìxò no vol dir que els peperos siguessen millors

    ResponElimina
  132. LLEGIU AIXÓ QUE ES UN RESUM DE LA SITUACIO "ACTUAL"

    http://www.sindicat-cos.org/noticia.php?id_noti=401

    ResponElimina
  133. Les paraules potser que se les emporte el vent ( les nostres tambe) i mes si son anonimes, pero les lleis no. O creeu que s'allargara el minitransvasament sense derogar la llei que nomes ho permitia fins el limit de la provincia de Tarragona?.
    Que es fasi una llei on es condicione l'enviament a les necessitats puntuals i d'emergencia.

    ResponElimina
  134. vinga terres de l'Ebre encara podem parar-lo! quatre bombetes a la canyeria i anem que xutem

    ResponElimina
  135. Quan un govern esdevé un trist ajuntament metropolità.

    ResponElimina
  136. No importa que el PP vulgues un trasvase de 100 o de 1000 Hm3. Lo que importa es que estos ENS HAN ENGANYAT. Per a que els votessem ens feien por dient que si guanyava Rajoy es faria el trasvasament. I ells es la primera cosa que han fet quan fa un mes ens juraven que s´havia acabat. Es pensen que la gent de l´Ebre te poques llums. Això que han fet no ho perdonarem mai. El PP va obrar mes dignament. Estos no tenen dignitat,no tenen paraula ni honestetat. Es lo pitjor que pot fer un polític: enganyar al poble.

    ResponElimina
  137. 9:38

    Catalunya comença al Besós i s´acaba al Llobregat i com a molt 50 Km. de radi de la Plaça Catalunya.

    ResponElimina
  138. Ens estem discutin per una concessio de l'any 81 ( si, si del 81)i aigues amunt ens la fotran doblada, per a "las Vegas" dels monegros i per a on calgue.

    Els politics son uns....lo que vulgueseu...pero dir que aixo es minimament comparable a lo del PHN es una presa de pel, una estupuidesa i una demagogia descomunal ni per les raons ni per la quantitat.
    Les grans raons per a l'oposicio al PHN i el seu transvasament, eren,(escric de memoria) entre d'altres:
    L'obra faraonica.
    Guanys de les grans constructores.
    la gran detraccio.
    la regressio del delta.
    la salinitzacio.
    la falta de sediments.
    que no era per a beure.
    que era per al creixement desaforat de la costa.
    que no els feis falta.
    per a regar camps de golf.
    per a Terra mitica.
    Tot aixo ho podem dir en aquest cas, rigorosament?.

    Menys visceralitat i mes raons.

    ResponElimina
  139. MIREU QUE DIUEN DE NOSALTRES A L'AVUI:La gent de les Terres de l'Ebresou uns passarells. Feu riure. Fa poc, aplaudint a la Chacón us queie la baba. Els polítics us veuen amb boina i la garrota, i saben que sou senzills d'enganyar. ¡¡¡SOU VOTS CAUTIUS DELS POLITICS SENSE ESCRUPULS !!! Colla de babaus-------La gent de les terres de l'Ebre no us mereixeu ni la cinquena provincia. Es cert que l'Africa comença a l'Ebre

    ResponElimina
  140. Gent que es ven! desprès van sota la capa de progres amb ulleres de pasta, mireu mireu avui a la prenyada quin viva al rei ha fotut!

    ResponElimina
  141. Transvasaments apart, i encara que no es note el teu to, s'intueix, i lo de "la prenyada" nomes ho pot dir un mascliste-tontoalestres.

    ResponElimina
  142. 10:16

    Que ets el ,nou Delegat de les Terres de l´Ebre?

    ResponElimina
  143. Algú sap quan dimiteixen tots els delegats?

    ResponElimina
  144. Però hi ha algú aquí tan burru de creure's encara les promeses del PSOE?
    Algú es podia creure que el PSOE no faria el transvassament?
    Si queda algú així el compadeixo per ignorant, no és massa diferent dels votants ignorants del PSOE del Baix Llobregat que encara es pensen que voten el Felipe.
    Anar fotent por amb el PP i el PSOE és igual o pitjor.

    ResponElimina
  145. La infraestructura del trasvassament ja no es desmontable sino "ESTABLE". Quina colla de mentiders!!

    ResponElimina
  146. Almenys el PP no diu mentides, ells van afirma que el farien, en canvi estos pocavergonyes socialestes no fan més que enganyarnos com a bobos, espero i suposo que les pròximes eleccions se'n doniguen conte que han perdut per sempre les terres del l'Ebre!

    ResponElimina
  147. Per acabar-ho d'arreglar, 800 persones han estat requerides per la CNAV per fer-se analisis radiològics... Si les radiacions a les que haguèssin estat exposats eren inocues, ara perque tanta pressa?

    ResponElimina
  148. Jo ja ho tinc...!! AQUEST GOVERN ES GAFE!!

    ResponElimina
  149. Pos jo no em quedaré sense dir-los a la cara lo nom del bacó!

    Nos enganyen!
    Nos estafen!
    Nos prenen pel pito del sereno!

    I que farem e pardalots?
    Molta faria i massa panxa!

    Au a moure el cul il cap!
    Que potser tindran raó los carnussos estos?

    ResponElimina
  150. algu sap a quina hora comencen les dimissions ?

    ResponElimina
  151. DIMISSIONS JA!

    ResponElimina
  152. dimissions i eleccions, és el que fa falta en aquest país.

    què fan els socialistes ebrencs? aguanten la cadira!!! mentre defensen un TRANSVASAMENT que fa 4 dies deien que no podia fer-se.

    què fan els d'esquerra? intenten aguantar la cadira que els trontolla!!!! mentre amaguen el cap i el treuen dient que dimitiran. QUÈ ESPEREN A DIMITIR TOTS I TOTES!!!!

    que fan els "ecologistes" d'iniciativa? s'amaguen com a p...!!! perquè no saben quin és el seu lloc (govern-oposició al mateix temps???). Iniciativa no és un partit que sàpiga estar al Govern.

    en resum: TRIPARTIT=TRANSVASISTES. Dimissiions i eleccions anticipades, JA !!!! Qui són ara els TRAIDORS, ELS VENEDORS D'AIGUA, ... ?

    ResponElimina
  153. A veure qui és el “guapo” que li nega l’aigua de boca a 5 milions d’habitants de Catalunya!!! Baixeu a la terra i deixeu de fer-vos els sorpresos.

    ResponElimina
  154. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  155. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  156. Ni els politics ebrencs estimen l'Ebre, per a que collons l'he d'estimar jo?

    ResponElimina
  157. Ara em faig una palla i en mato tres d'una lleterade a un ull, que en la mala llet que porto, segur que se'ls hi apega la febre de les gallines!

    ResponElimina
  158. Totes les enquestes que s'estan fent a Catalunya (de tots els catalans inclosos los de l'àrea metropolitana) estan dient que estan en contra del transvasament de l'Ebre.
    Tots los partits en representació al parlament de Catalunya diuen que hi estan a favor.´Se demostra que és mentida que els barcelonins s'haiguen tragat lo de que es quedaran sense aigua de boca.
    Conclusió: Tenim uns partits polítics que no representen al poble, si no a interesos econòmics que estan ocults. Això és un atac frontal a la democràcia. Perquè no mos donen opció de poguer votar a ningú que mos represente.
    Han intentat posar als barcelonins com a hostatges davant d'esta guerra de l'aigua i ells no hi estan d'acord, perquè com me va dir ahir lo president del meu partit (RC) lo sr. Agustí Soler, al costat de casa seua hi ha una canonada que perd milers i milers de litres d'aigua des de fa anys i no ho arreglen pas.

    ResponElimina
  159. Ja que diuen que tenen molta sed, proposo que tot els universitaris porten una botella d'aigua enfront la generalitat..però ara que penso segons Baltasar and company aquesta proposta no es pot fer ja que segons diu Baltasar l'aigua enbotellada també és un transvasament! Colla de mentirosos andosiao PSC, ERC i ICV jo no penso votar a uns traidors! Peperos me cauen mal però han sigut sincers sempre en fer el phn. I CIU ara quin paper faras? lo que més et convé, no? t'aprofitaras de l'oposició i si
    tornes al govern faras com aquests mentirosos? jo crec que també reaccionarieu d'aquesta manera, aprofitant-vos de les Terres de L'Ebre.

    Un exvotant

    TERRES DE L'EBRE INDEPENDENTS!!

    ResponElimina
  160. Almenys Ciu, sempre ha dit la veritat, farem el transvasament però amb condicions, cabal ecològic, etc, s'ha de dir q traidors no massa, en canvi PSC, ICV, i ERc, traidors i altres adjectius, Si no m'equivoco nosaltres venem l'aigua a 0,43€i tarragona 1 € el m3/s, en el moment q les terres de l'ebre haguessem pogut treure benefici, no el vam treure ara, ens ens tindriem q atendre a les consequencies, no volem camps de golf, a salou, si, a port aventura tambè, sens emporten les riqueses nostres fora, nosaltres no sabem aprofitar les oportunitats ni res del q tenim, som la terra del NO, pero mai posem sol·lucions, no volem res, mentre a 70 km es freguen les mans, voleu dir q els incopetens no som els votans en lloc dels polìtics?

    Visca la cultura del No, a pesar del q dic, sòc Tortosa, Ebrenc i Català i orgullòs de ser-ho

    ResponElimina
  161. Sòc l'anònim de les 12.05, segur q tot això ja estava pactat, no em crec q en 2 dies es pacte tot això, el del segre era per a tapar la veritat...

    ResponElimina
  162. I el tripartit de les Terres de l'Ebre quan dimiteix?O estan encara pensant com diuen que el transvasament no és transvasament?

    ResponElimina
  163. al final lo psc-psoe se li ha vist lo llop q porten baix la pell de corder!!
    No al transvassament! No al tripartit!

    Traïdors! botiflers!! Poques vergonyes!

    ResponElimina
  164. I el senyor Sabaté que diuuuuuuuuuuuu...???

    ResponElimina
  165. que no al transvasament pero amen a montilla i zp!
    segons ell aixo no es un transvasament es... es...

    embusteros!

    gustau pregunta a sabate que en pensa?
    i sino esta dacord que ho digue clar davant dels seus

    ResponElimina
  166. Veig que heu perdut el nord tots.

    ResponElimina
  167. El senyor Sabate que diu?
    Figues a la gorra a final de mes, o que vos penseu

    ResponElimina
  168. Anònim de la 1:10. Tu el que no vols és que hi hagi soroll i es perjudique a cap partit. Però els enganys es paguen i no ens esperarem a les pròximes eleccions perquè llavors a Tortosa ja tindrem platja.

    ResponElimina
  169. Anònim de les 12:05, ja veig que ets un tortosí esquirol, i no t’importa la terra on vius, ni tampoc el riu.

    Es diu "No" envers tot el que els politics catalans han fet envers el nostre territori, nuclears, parcs eòlics,transvasament,som una terra que sempre hem sortit perjudicats, sense obtenir res a canvi,farts de tenir sempre tots aquests “percals”, estem decidits arribar on faci falta!

    Clar que hi ha solucions en el tema de l'H20, encara que tu pensis que mai s’han posat solucions als problemes de les Terres de L'Ebre, s’han proposat alternatives a aquests projectes, cosa que mai han estat escoltades pels governants.

    Per tant no entenc, el que dius sobre la cultura del no?

    ( Orietació: Nosaltres no obtenim benefici, Tarragona vendra la nostra aigua)

    ResponElimina
  170. va que fem?????? sortim al carrer i cridem que NO! volem un futur digne per a les nostres terres!!

    ResponElimina
  171. ERC llama a capítulo a sus dirigentes de las comarcas del Ebro
    Con buen talante y sin acritud, la ejecutiva de Esquerra Republicana
    mandó llamar el domingo a sus dirigentes de las comarcas del Ebro para
    que acudieran a su reunión de ayer. *El objetivo era calmar a las bases
    ante los temores trasvasistas*. *El delegado del Gobierno catalán en el
    Ebro, Lluís Salvadó, y el alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, asumieron
    este minitrasvase del Ebro, pero hasta un límite aún por determinar, que
    la dirección de ERC hace suyo.*
    Notíca publicada a "El Pais"

    ResponElimina
  172. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  173. Ara caic en que tambe hauries d'eliminar el meu en quant reprodueix el que vull que eliminis.

    ResponElimina
  174. I si tornes Franco?

    ResponElimina
  175. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  176. be Gustau, veig que estas agil i a l'aguait. Crec que ni encara que sigue amb metafores ni asteriscs es poden sobrepasar segons quins limits. Gracies

    ResponElimina
  177. Han de rodar uns quants caps aquí, com a Santomera (Múrcia)...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta