La diòcesi de Tortosa ja ha rebut els més de 1.000 peregrins que participaran a Madrid en la Jornada Municipal de la Joventut (JMJ), amb motiu de la visita del papa Benet VI. En el cas de Tortosa, uns 250 voluntaris han ajudat a organitzar l'estada dels joves de nou països diferents, i que tindrà lloc entre els dies 11 i 15 d'agost. De fet, unes 120 famílies acolliran els joves durant el seu pas per la diòcesi, a les poblacions de Tortosa, Benicarló, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Tivissa, l'EMD de Jesús, Horta de Sant Joan, Alcossebre i el Masroig. Els més de mil peregrins provenen de Jordània, diferents regions d’Itàlia, Eslovènia, Alemanya, Romania, Polònia, Birmània, Estats Units, Madagascar i Àustria. D'altra banda, els voluntaris, les parròquies acollidores i el bisbat de Tortosa han organitzat diverses activitats per als peregrins, com ara visites a Peníscola, al delta de l’Ebre, a Port Aventura, al castell de Miravet, a Barcelona i a València, així com un sopar i un concert de música i cine. Per exemple, aquest dijous al vespre es va fer un sopar d'acollida a la parròquia del Roser, al barri tortosí de Ferreries. En aquesta línia, l’activitat més representativa es farà diumenge, 14 d’agost a la tarda, amb la Trobada Diocesana que reunirà a tots els grups acollits, així com als voluntaris i als ferigresos. La trobada s'acabarà amb un sopar de germanor i un festival amb Terrer Roig al recinte firal de Tortosa. A banda dels peregrins, quatre grups de joves d’Itàlia i Àustria també passaran una nit a la diòcesi tortosina, abans de continuar el seu camí cap a Madrid amb bicicleta. Després de la seua estada, els més de mil peregrins marxaran dilluns 15 d'agost cap a Madrid, acompanyats per unes 130 persones de tot el territori del bisbat de Tortosa.
Imatge Canal 21 Ebre
"Jornada Municipal de la Joventut" hehe, quin humor britànic que gastes Gustau. No estaria de més indagar si lo bisbat ha rebut subvencions per muntar estes colònies catòliques, si s'han usat espais públics per acomodar a esta gent i si han pagat per muntar la festa al pavelló firal.
ResponEliminaCarles, si les "colonies" haguessin estat musulmanes ho haguessis criticat ? L'escorxador de Tortosa ( PUBLIC ) no s'ha utilitzat moltes vegades per acollir als musulmans per resar al Ramadà ?.
ResponEliminaEstalvieu cap atac gratuït. Ho dic des del respecte a totes les religions i als seus practicants. Però a tots. Als majoritaris també.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaLa historieta de sempre Jotabe, quan preguntes per algú te surten en lo típic "i l'atre més!", suposo que ets de l'escola del José Zaragoza... la notícia va sobre estes colònies, per tant no pretendràs que me pose a fer especulacions de que haguessa passat si tal. Preguntar-se si el bisbat rep ajudes públiques per muntar això és criticar-ho?! pos que malament anem si els ciutadans no poden preguntar-se on van los seus diners... No he criticat que utilitzen un espai públic com lo Pavelló, no fotem, he demanat lo tipus de cessió d'este, si ha estat l'habitual o tenen tracte especial, volguer-ho saber és criticar-ho?!
ResponEliminaNo es pot ser més fonamentalista i sectari que l'església catòlica. Mil que? Fanàtics diria jo. No duren un minut sense que treguin un "dogma de fe". Això els més bons. Los altres al màxim que s'atreveixen es a repetir lletanies.
ResponElimina5 euros per entrar a la catedral... ja pots estar "apuntat" que no perdonen. Com si s'ho haguessen guanyat a pols. Turisme subvencionat. Això si els psiquiatres i psicòlegs cobren més per visita, amb l'excusa de la "ciència". I los polítics a besar-los-hi el cul!
Pais!
Home, mirem_ho turisticament: Quin tour operator ha portat 1000 turistes a l'agost a Tortosa abans? Sembla que anem sobrats de turistes.
ResponEliminaEsta bé que els ciutadans es preguntin on van els seus diners. Però no sols en un tema religiós com aquest, i més quan ningú s’ha queixat mai d’aquest ús de l’escorxador per part de la comunitat musulmana. De totes maneres no crec que hagin suposat una molèstia per ningú.
ResponEliminaJo vaig parlar en alguns d’aquests joves i no són fanàtics, són gent jove i sana, agradable i oberta, sense complexos ni malícia. Potser preferiu que en lloc de 1.000 joves catòlics que es reuneixen al Pavelló per tractar diversos temes, vinguin 1.000 joves com els de Lloret de Mar a fer un “macrobotellón, o 1.000 indignats ocupant per la força alguna plaça pública, carrer o pavelló.
En definitiva, amb els últims comentaris de facebook, twitter i diversos blogs puc entreveure, que a Espanya no hi ha gent atea o agnòstica sinó gent amb un profund sentiment anticristià.
Tens raó Carles, les preguntes que et feies eren pura curiositat....ja ho entenc. Jo soc de l'escola José Zaragoza (¿?) i tu de la Pia.
ResponEliminaGutijaume, no tinc cap dubte, prefereixo aquesta gent que els borratxos de Lloret. Tot i que, en un moment donat, no descartis que puguin intercanviar-se.
Xeics trobo que li foteu fort, Bueno si l'Ajuntament s'ha gastat poc en acollir-los ja esta be,q per deixar-los el pavello tampoc passara res. I clar com a tot arreu en hi han de fanatics i dels que no en son,ep i jo tb prefereixo aquests abans que als de Lloret.
ResponEliminaP.D però no estic d'acord amb el pastissal que es gastara el govern espanyol amb la visita del papa, que recordo q estem en crisi!!
Jo vaig veure ahir a un munt de joves jordans, amb banderes que al principi vaig confondre per palestines :-)
ResponEliminaNo sé si seran fanàtics o no, però tots portaven la creu de Malta a les samarretes, que si no m'equivoco era la creu que portaven els templers. Dona que pensar.
Lluis, anaven a "raberades" com els que he vist jo?. Ben arregladets, seriets tots. I en crucifixos penjant de butxaques i bosses?
ResponEliminaLes sectes més malèfiques del catolicisme es deuen fregar les mans. Quants d'ells engreixaran l'Opus? O els "Legionaros de Cristo" del Marcial Maciel?
Primavera, el turisme no es compta per quantitat de "visitantes", sinò pels "beneficis" que deixen... t'asseguro que estos ens han costat diners i tot!
ResponEliminaNo ens deixem influir per les aparences, que enganyen.
M.d.A no tots acaben a l'opus o als legionarios,a vore que hi haura de tot.
ResponEliminaM.d.A., tu no has format mai part de cap ramat, o encara i formes ?
ResponEliminaArregladets i seriets no deixa de ser just el contrari que la majoria dels acampats del 15M. I ?
Kaesar.... ho he mencionat en format pregunta.... Quants d'ells...?
ResponEliminaPesteta, infortunadament si, però fa molts anys que no, des de que vaig veure que encara que sigue rumiant, em senta millor no seguir a ningú. De totes maneres, mai com aquests ni per aquestes "proposicions". I les comparacions les fas tu, no jo. No he esmentat per a res el 15M, ni crec que tinguen res a veure. Ara, si mescles pots, sempre acaben per sortir marrons o "coses rares".
Barrejar assumptes de fe en los suposats beneficis econòmics que han de comportar los joves croats que envaeixen los nostres carrers, demostra fins a quin punt de misèria humana ha arribat l'alta jerarquia catòlica d'este país.
ResponEliminaEste mati n'hi havia uns quants asseguts a la Caixa del carrer Rosselló, mirant un mapa de Tortosa. Ningú els ha dit que a l'agost a Tortosa el millor que pots fer és dur el banyador i anar a l'Ampolla? Pobrets ...
ResponEliminaCatalogar a aquests joves de croats que envaeixen els nostres carrers, quan el que estant fent, és aprofitar l'oportunitat per fer un viatge a Espanya, demostra la teva misèria humana Krupp, a part de demostrar la poca tolerància vers a la llibertat religiosa i de culte que sents, segur que estaries més agust a la II República cremant convents.
ResponEliminaM.d.a que pareix ser qui porta les finances d’esta ciutat, pregunta als amos dels pubs de Tortosa si no van guanyar diners estos dies. I en quant als estereotips, t’asseguro que pocs deurien anar amb el crucifix. I encara que fos així no passa res, els musulmans porten penjat del retrovisor interior un Cd amb l’Acorà i ningú s’escandalitza.
Més tolerància que estem al segle XXI.
Gutijaume, estas a la que salta.
ResponEliminaCoses d'un diari dels teus...
El Papa espera cosechar abundantes frutos de vida cristiana en Madrid A quina secta catòlica es refereix? A totes?
Les subvencions estatals ja les ha "cosechat".
Una opinió és una opinió. Una fe és una fe. I a tu et vaig trobar a la Marfanta. Aviam quan entones un "Mea culpa" o un "Confiteor deo". Ja seria hora!
Tolerancia? La dels nens violats? Va home conta'ns un altre conte! I posa al teu pograma la no renovació del Concordat. I no em mires, jo no en tinc cap de pograma. Com deia, vaig per lliure. Papes a mi! Jerarquies i piràmides de poder vade retro!
El que tu siguis "lliure" a la teva manera no et dona, en cap cas, poder per faltar al respecte a la religió majoritària d'aquest país.
ResponEliminaTot i que insultar i menysprear el cristianisme és una moda que ja fa temps que va (suposo que perquè no hi han per ficar-se en les altres), no permetre que se'ls hi falti al respecte a uns nois i noies que han vingut aquí a passar-s’ho bé, com si estesin fent unes colònies. Repeteixo que prefereixo a aquests joves que als del 15-M o als de Lloret, encara que sols sigui per educació.
Quan tingui que entonar el “mea culpa” ho faré, però mai perquè m’ho diguis tu, que a més no sé ni qui ets.
Millor, i disculpa, una cosa es insultar i l'altra cantar les veritats, que, com se sap, rasquen!
ResponEliminaI no cobro res per "entrenar-te".
Demano empara per dir-me que insulto. No crec en cap cas que ho hagi fet. Ans abans penso que que Gutijaume usa una provocació dient una mentida com una casa. Cosa poc cristiana, segons un dels 10 manaments que va rebre Moisés dalt del mont Sinaí, segons ell, manifestat en forma de "zarza ardiendo". Em vaig llegir la Biblia en castellà,
ResponEliminaho sento.
Me quedo perplex en vore que jo, que no sóc cristià en absolut, tinc un concepte molt més elevat del que hauria de ser la Fe, que el que semblen mostrar los alts gerifaltes catòlics i alguns dels seus menudets diaconets. Què m'importa a mi lo turisme que puguen fer uns i altres? Però sobretot, què li importa això al cardenal? Que no estem parlant d'unes jornades espirituals en majúscules? Què no és una cita històrica per a la Cristiandat? A què treu parlar del benefici econòmic de l'event? Creia que esta mentalitat de comptable havia estat expulsada del catolicisme, com a mínim des de Trento. Però en fi, més dura serà la Caiguda.
ResponEliminaUna pregunta retòrica: Què és millor, cremar convents, o cremar heretges?
Llibertat religiosa? Resa a qui vulgues, Guti. Què m'importa a mi a qui reses?
Acabo de sentir a la ràdio com "lo Cardenal" exhortava als joves cristians a enfrontar-se a una Europa massa laïcitzada. Només li calia afegir "Deus le volt!" Sou una religió de papanates.
L’un que sols diu veritats i l’altre que té un concepte molt elevat de la fe. Potser el que passa és què estem davant de dos messies.
ResponEliminaPots resar-me a mi si vols...
ResponEliminaTu diràs el que et roti, M.d.A., però uns termes una mica insultants si que els utilitzes, t'agradi o no. Una de les teves perles: "No es pot ser més fonamentalista i sectari que l'església catòlica"
ResponEliminaSi més no, a l'islam, vols dir que, en general, no podríem trobar més percentatge de fonamentalisme i sectarisme que al catolicisme ? Pregunto. Perquè si estar un mes sense menjar durant tot el dia no es fonamentalisme.....i conste que no en fan cap mal, mentre no m'obliguen a mi.
Fent una mica de broma, a la església catòlica si peques, vas i et confesses i tot arreglat, si això es fonamentalisme ? A l'alcorà, et recordo que, segons alguns Imams, es contempla que el poder pegar a la dona, està justificat. Poca broma, company.
I clar que sí, cada cop sembla més un tòpic ( de tant que es diu ) però per criticar els musulmans per la seva religió, imposicions, practiques etc. no hi ha la mateixa predisposició que amb altres religions.
Curiosament en alguns dels comentaris anticatòlics que feu us poseu al mateix nivell que cardenals, bisbes, opusdeistes i demés jerifaltes de l'església...la religió és un fenomen grupal, social, i dins d'estos grups hi ha el millor i el pitjor del gènere humà, esglesia catòlica inclosa, és de ser tancat de ment ficar a tothom al mateix sac. Al menos podem triar si ser religiosos o ateus o agnòstics, és un luxe que no tothom té...
ResponEliminaNo t'ha de sorprendre la similitud del nivell, saberut, pos baix les sotanes i lo posat d'homes sants no trobem sinó polítics maquiavèlics, hàbils propagandistes, i generals de divisió inclús. Aquí s'està dirimint un conflicte de gran trascendència política i cultural. Efectivament, ara per ara estem en condicions de poder triar ser religiosos o no, en gran pesar per part seua, per cert. Però les crides a la Reconquesta catòlica d'Europa se multipliquen estos últims dies.
ResponEliminaAmi magradaria sapigue que esta gent que defensa tant la secta catolica i estes estades per arruinar una mica mes este pais (no me val que les botigues i companyia se fan l'agost)si fos una altra secta cristiana o no,si ho aseptarien de la mateixa manera que ho fant en los catolics.
ResponEliminaPrimer vull recordar que estem parlant de la religió majoritària al nostre país. I segon vull recordar les "visites espirituals" del Dalai Lama a França, Estats Units e inclús el nostre país, on per cert va dormir a la suite del Hotel Magestic de Barcelona, casi res.
ResponEliminaTot fanatisme és condemnable, començant pel catòlic, però és el mateix fanatisme que veig en molta gent que critica l'Església. Perquè els polítics siguen corruptes la democràcia ja no és vàlida?així perquè el clergat sigue corrupte i fanàtic, cap religió és vàlida?la religió i la política ni són bones ni dolentes és l'us i la manipulació que se'n fa el que provoca tant de mal i tant mort. Mos agrade o no venim d'una cultura tant grega, llatina, cristiana, jueva i fins i tot àrab...ni tots los catòlics ni musulmans ni protestants són fanàtics ni tots els ateus i agnòstics estan en possessió de la veritat. L'Església necessita una revolució que l'apropi a la realitat, i per desgràcia qui mana preferix mantenir la paradeta a ser un cristià de veritat.
ResponEliminaSaberut, potser l'important sigue el que hi ha darrera de totes les religions. I que és comú a totes elles, per un o altre cantó. I si no, una dada més "Mitra", "Mitraisme". Com a exemple. Tot "inventat" pels humans... i superposat en religions posteriors. Tanta "inventiva" no tenim, pel que sembla.
ResponEliminaEls que no som creients podem ser més o menys radicals però almenys no seguim cegament un lider que s'autoproclama el portaveu a la terra d'un ésser mitològic que probablement no existeix, i en el nom del qual s'han comès les pitjors barbaritats de la història de la humanitat.
ResponEliminaTotalment d'acort en lluis.
ResponEliminaJo crec que soc radical en este tema,pero considero que tinc motius.
I els que som creients tampoc tenim perquè seguir cegament a aquest líder, jo no aniré a Madrid a veure'l ni tan sols vaig a missa els diumenges, lo qual no vol dir que no tingui un sentiment catòlic més o menys arrelat.
ResponEliminaNo crec que els radicalismes ens portin a cap banda, ni d'uns ni dels altres, per això sóc contrari a una marxa atea que coincideixi amb la del Papa, en canvi, si aquesta es du a terme qualsevol altre dia la seva existència o no em serà indiferent.
Portem temps debatin que els radicalismes en política no són profitosos, i considero que en temes religiosos, no tindria per què ser diferent.
ResponEliminaI si no Ignorant, quina diferència hi ha entre tu i un votant de PxC que també pot considerar tenir els seus motius per votar o donar suport a un partit racista i/o xenòfob?
Negues la preeminència del Papa, Guti? Ets un heretge, potser?
ResponEliminaKrupp, pos no n'hi ha pocs de catòlics que neguen la preeminència del Papa, fins i tot la infal·libilitat...i també alguna que altra indicació seua. Tots aquests joves que estan per aquí, no han utilitzat mai un condó i tots esperen a casar-se per tindre relacions sexuals? ja-ja-ja.
ResponEliminaPer cert, Pere Casaldàliga, Sobrino, Oscar Romero, Ignacio Ellacuria ( aquests dos assassinats ) i molts més, també eren, o son, església, aixi com la Teologia de l'alliberament de la qual formaven part, i aquesta, de la mateixa religió catòlica.
Que ne queda de la teologia de l'alliberament avui en dia? Què en queda? Lo polaco ja va dixar ben clara la línia oficial al respecte, i ara no és més que una altra heretgia morta.
ResponEliminaNo està de més recordar que l'Esglèsia no és cap democràcia. Això potser no mola gens, però és així. Hi ha una jerarquia rígida i una disciplina estricta. Forçósament ha de ser així, ja que lo vicari de Déu a la terra se concep com un transmissor de dalt cap a baix, no de baix cap a dalt. La infal·libilitat papal és un dogma de fe (i fou definida així en la remota data de... 1870), i per tant no pot ser posada en dubte. Potser molts de vatros vos haurieu de preguntar si realment sou catòlics, perquè si ho sou, potser que vos ho prenguésseu una mica més en serio. Si no, millor per a vatros. Heretges.
Veig que t'agrada el terme d'heretgia, Krupp.
ResponEliminaDoncs bé, aquest no té el mateix significat, necessàriament, dit des de dins l'església, com des de fora com tu o per part d'historiadors de la religió. Ara mateix sembla acceptat que un heretge equivaldria a una persona que es un dissident, però dins la mateixa església.
Una altra cosa em crida l'atenció. De l'Islam normalment, els aliens a aquesta religió ens congratulem de que alguns extrems com ara de discriminació o altres no es duguin a la practica. A la religió catòlica passa el contrari, des de fora, des de l'ateisme o agnosticisme, sovint es recrimina o critica que no segueixin fil pa randa els mandats.
Això sí, efectivament, de democràtica, la institució en té poc, com l'exercit, els clubs de futbol, les empreses, altres religions......per no continuar. Però a la religió catòlica de moment i amb els matisos que vulgueu, la inscripció es voluntària. I el dret a opinar sobre un "club" al que no pertanys és una mica relatiu....El dret a opinar sobre el que aquest club rep dels impostos de tots, del concordat i altres, tot.
Sobre lo del que queda de la teologia de l'alliberament, segurament que tens raó, queda poc.
Per altra part, evidentment, des de posicions mínimament demòcrates i progressistes, molt partidari del Papa no es pot ser. Ara, la pregunta seria...es pot ser catòlic i discrepar dels posicionaments i directrius del Papa ? . No sé si es pot, però que passa, sí. De fet, a l'hora de la elecció, devien hi haure cardenals que no el van votar, llavors vol dir que molt d'acord en ell tampoc devien estar, no ? De fet, van fer falta quatre rondes de votacions.
Salvant les distancies, acceptam que son dimensions diferents i més terrenals però, tots els socialistes d'Espanya estan d'acord amb Zapatero ?, Potser a hores d'ara, ni tan sols els del PSOE.
Fa un parell d'anys, però val la pena:
Quo vadis Benedictus
Al menys dona a la ciutat com a promoció i desprès tots els grups de música que hi van intervenir aquest diumenge. Però també he de dir que no estic a favor d'això, ja que generen més "gastos" que beneficis. Tindriem que saber quants diners s'han gastat l'ajuntament per acollir aquesta gent.
ResponEliminaUn 95% de les despeses son pagades a nivell privat. l'altre 5% és de l'administració publica, però diners no en donen, són despeses indirectes com ara el cost de la llum del edificis públics que deixen aquests dies. I si, crec que l'ajuntament s'ha gastat mooolts i mooolts de diners! Com vols que donin diners si no hi ha un ral..com a molt han facilitat l’ús del recinte firal per fer un acte. Si es cedeix per altres col•lectius i persones, trobeu que a l’església no se li pot cedir?
ResponEliminaÒbviament que sí.
ResponEliminaJo vaig trobar-me'n pel carrer, també a un pub (d'on van sortir aviat en vore que allò no era el seu ambient...) i vaig tenir una mica de temor...
ResponEliminaQuan aprenguin a respectar que existeix la diversitat i que hi ha gent que tenim dret a viure legalment fora de la seua doctrina, els començaré a tolerar. Mentrestant, em sembla inacceptable que algú faça campanyes impunement per a retallar drets de la resta de gent i condicione els marcs legals per a que així siga.
Que tinguen els fills que vulguen, parelles únicament heterosexuals i casades per l'Església, per mi, com si es volen flagel·lar, però als demés que ens deixin tranquils d'una reconsagrada vegada!
Molt susceptible ets pos Josep Manel.
ResponEliminaQuanta raó Gutijaume, hi ha molt susceptible solt. Pareix que l'estan perseguint molt, pel carrer inclús el senyalen amb el dit! mireu mireu, és ateu!
ResponEliminaHo dius de veritat això de susceptible, o te n'estàs fotent?
ResponEliminaEm sembla que fa anys que es passen, i som grandets per a no haver de fer tot lo llistat de greuges... Tu fes lo que vulgues, forma la família que vulgues, però no condiciones a la resta de gent. Quina llàstima que els que sou tan "liberals" a nivell econòmic ho sigueu d'una manera molt peculiar pel que fa a les llibertats individuals.
josep manel, no és que no siguin partidaris de les llibertats individuals, el que no son és partidaris que aquestes siguin conegudes. Però sí exercides, clar.
ResponEliminaDe totes maneres, a aquestes altures del partit no crec que es pugui dir que a ningú l'obliguen a batejar-se, a fer la comunió, o cassar-se per la església. A més, concloure que tots el liberals estan a una banda i el progressistes a una altra no és cert del tot. La cosa està més barrejada del que pot semblar.
De la mateixa manera que a la dreta hi ha gent que es cassa per la església "pel que diran" a l'esquerra també n'hi ha que no ho fan per l'església pel mateix motiu.
Una cosa és que l'església arrime l'agua al seu moli i intente fer com més partidaris millor, com es natural, però l'altra és que des de l'estat, el que més ens ha de preocupar és que actuï de manera aconfessional, com està manat.
I que cadascú digui les proclames i soflames que li roti.
De totes maneres s'ha de dir que aquest Papa és un cachondo de les pelicules de vampirs.
ResponEliminaLa reliquia de Juan Pablo II (una ampolla de sangre del Pontífice) se quedará en la Catedral de Santa María La Real de La Almudena, en Madrid, de forma indefinida, según se ha anunciado en el acto previo a la misa de apertura de la Jornada Mundial de la Juventud.
"True Blood"
Lo dels confessionaris express ja es de traca i mocador. Ho "haveu" vist?
ResponEliminaMés d'un ne conec que al crio li fan el que ja s'anomena "no-comunió", és a dir banquet i regals però sense que faci la comunió. I ara també s'opta per fer bateigs civils. Això sí los reis mags passen per totes les cases, siguis creient, ateu o agnòstic.
ResponElimina200 si no m'equivoco
ResponEliminaHe mirat un ratet la telefaxa este mati i desde luego que als ateos mos han dixat arregladets.Quina il.lucio que algu se preucupe per natros.
Pel que diu Guti,jo no soc partidari de aixo,pero que faiguen lo que vulgun clar.
Gutijaune, a la "no comunió se'n diu festa de la pubertat, I t'asseguro que els xiquests, els importants, s'ho passen millor que en les comunions. I els reis mags no eren cristians ni res que s'hi assemblés. Encara no enteneu que nadal eren les saturnals? o que el culte a la "Mare" no te res a veure en una pretesa verge.
ResponEliminaHistòria, si us plau. No manipulacions de les festes.
Més que banquet i regals és una festa amb els amics de la mateixa edat feta a la seua mida, per a que els que xalen siguen ells i no les carrosses de les famílies
ResponEliminaQue n'ets de lamentable Gutijaume...ni per vacances deixes de dir tonteries a tort i a dret. Comparar la gent del 15M amb la gent de Lloret...has de tenir més cara que esquena. Segur que també deus ser dels qui compara el 15M amb lo de Londres, no? És el que t'agradaria, tenir una imatge per a desacreditar un moviment que no t'agrada gens i és respectable però voler menystenir-lo amb demagògia barata...au, ves a fer una orxata.
ResponEliminaEstaven queixant-se perquè se'ls hi va cedir a aquests joves un espai públic com és el pavelló firal. Sols feia la comparació de l'ocupació per la força de llocs públic i emblemàtics com la Plaça del Sol.
ResponEliminaJo vaig donar suport al moviment 15-M fins que em vaig donar compte que era un moviment antidemocràtic, més pròxim a un totalitarisme que a una revolució democràtica, capaços d’impedir l’exercici democràtic del Parlament de Catalunya.
I te demano que sigui l’ultima vegada que me faltes al respecte.
Disar el pavelló es un crim tot lo disen als del futbol sala entitat en ànim de lucre i no federada perque anem los dissabte i diumenges a pegar pilotades, al vidres del pavelló "feiral" del sinyor Juan Sabaté!!
ResponEliminaVA no siguem burros!,als àrabas sel's va deixar el matadero i un grup electrogen i les llums ,gratis.... por la patilla!!!
I als catòlics qué? Malmetre tresors tortosins, com ho han fet en lo de la Catedral? Au ves i paga les restauracions!
ResponEliminaI l'impost revolucionari de la Renda, Concordat?
I els espais i professors de Religió Catòlica?
I les subvencions a colegis amb separació de sexes i altres "catolicades"? No mesclem, no mesclem. Quue estan a anys llum de la resta.
Tolero els vostres comentaris, i puc entendre que no us agradin certs aspectes de la religió catòlica, cada persona és lliure de poder triar-la o no, crec que és des de dins l’Església quan es podran canviar certs aspectes que ara no us agraden, perquè hi han coses que cauran pel seu propi pes.
ResponEliminaDe vegades sents com la Rocofaxa 13 TV, intereconomia cañi, Opus dei..o similares, les barbaritats per minut que poden arribar a soltar.
Però el fet de veure el gran testimoni de persones com Vicente Ferrer o la Maria Teresa de Calcuta fan que veritablement creure en Déu valgué la pena.
Prefereixo creure en les persones.
ResponEliminaPerò, com sempre, una flor no fa Maig.
I no pot ser que Vicent Ferrer i Maria Teresa estiguessin equivocats? Em costa molt menys creure en ells que no en Déu. Al cap i a la fi, si Déu és benevolent perquè permet que passi el de Fukushima, Utoya, Somàlia ... i aixi no parariem. Es profundament contradictori. Com diu Nicole Kidman a Rabbit Hole, si existeix és un sàdic (el seu fill ha mort atropellat).
ResponEliminalluis, per polemitzar.
ResponEliminaSinó existissin desgracies, naturals o provocades per la mà de l'home, diries que la resta de coses ( les bones ) son obra de Déu ?
És més, algun catòlic -més o menys autentic o fonamentalista- potser et podria dir que l'autentica vida està després de la mort al més enllà.
Quant al teu argument ( prou tòpic, per cert ), home, estarem d'acord en que, a banda de les desgracies naturals, i entre elles potser podríem incloure les malalties, la resta, normalment son provocades o buscades pels humans.
Insisteixo, per polemitzar.
I si deixem de parlar de bo i dolen?
ResponEliminaNo està superat el maniqueisme encara?
Perqué?
Perquè som uns egocentristes?
Bon esment cinèfil Lluis.
Ara resulta que l'esglèsia catòlica serà el paradigma de la democràcia, de la igualtat i del respecte! jajajajaja!!! Si encara parléssem de persones com Pere Casaldàliga i la teologia de l'alliberament, però l'esglèsia catòlica? I encara n'hi ha que es pregunta pq li faltem al respecte a la religió majoritària d'aquest país! És tant democràtica que si una persona se'l vol sortir del seu registre per a no ser utilitzada, resulta que no la deixen! Ole la democràcia de l'esglèsia catòlica!!! A fer la orxata, has de fer.
ResponEliminaContinuo veient tanta intolerància en un cantó com en l'altre, per què tant d'odi?tant me fot que se cregue en Déu o no, però aquí ningú respecta a ningú, l'Església està desbarrant cosa fina, però alguns comentaris estan carregats d'odi, sembla com si les coses estessen com al 1936 de vegades. Potser tot és una comèdia o una mentira, o un invent (podem parlar de Mitra, de les imatges d'Isis i Horus, dels cultes a la Magna Mater, de Buda i Jesucrist, diferents formes de vore una idea tan sols...) però tothom té dret a creure sempre que no s'obligui o exclueixi, i això va tant per a católics com a ateus (sovint demostrant la mateixa intolerància que critiquen). Està Tortosa pitjor o millor després que hagin passat aquesta gent, heu notat canvis?no sé me pareix pitjor que haguessem de treure en processó de la Cinta a algú tan antiebrenc com a Artur Mas...això si que me fa escandol, cornuts i a pagar el beure!!
ResponEliminaPos home, que vols que et digui, després de treure, com ja es va fer, a Cañizares i Esperanza Aguirre.....
ResponEliminaTot i que, amb la conferencia de la Diada, el prego i el pendonista...." to pa casa "
A mi quina religió practique cadascun em podria ser indiferent si les jerarquies religioses no fossin com son. Sectes destructives i oportunistes.
ResponEliminaAl final valorarem persones. Les idees duren breus instants, més temps, però si les poses en paper o altres escriuen sobre elles, i son llegits i reproduits i, quan el poder econòmic, i altres, es posen pel mig, com quan Constantí, per exemple, pos ja la màfia s'ha creat.
Un pot pensar que la la "compassió" budista te vises semblants a la "caritat" cristiana o musulmana. Però si ningú l'exerceix no és res, paraules al vent. I això fan les jerarquies religioses totes, afirmar els seus poders i menysprear la força del que expressaven els seus "mestres" o "inspiradors" Dis-li Buda, Jesús de Natzaret, Mahoma, Lao Tsé, Stephen Hawkings o Voltaire. Una cosa és respectar les creences individuals o grupals i l'altra respectar les jerarquies escleròtiques. No és odi Saberut, és vergonya humana i mentida constant, que cansen i vas fart!
A mi em cauen bé Sant Francesc i santa Clara. Si a tu també, igual tenim algo en comú. I, ben pensat, soc devot de totes les mares de deu, que si qualsevol Deu te una mare a que barallar-nos, Mare només n'hi ha una... etc. Dieu-li buit si voleu, o "no res", no crec que s'enfade. Les mares son així "ho aguanten tot".
El nihilisme està en el cor del cinisme postmodern. La buidor ho penetra tot, no substitueix res no mereix la pena, l’esforç ni el sofriment. Esta clar, que el nihilista ha deixat de creure en Déu, però també en l’home, en la raça, en el partit, en la nació, en la natura, en la Pau. La vida per al cínic, ha deixat de tenir sentit.
ResponEliminaHem preocupa l’increment dels cinics en el món, per què el món canvia i millora gràcies als homes i a les dones que, moguts per un ideal, s’hi entreguen a fons. Al cínic el molesten l’idealista, el cercador, les persones inquietes espiritualment; també tota la literatura sobre l’autenticitat i el creixement personal.
Hi ha persones que viuen, d’un dia a l’altre, d’unes vacances a les altres, d’un noticiari a l’altre, d’un problema a l’altre. Per a un cínic la vida ha deixat de tenir sentit, direcció, orientació. Viu per a si i cercant el seu bé. Sent pietat quan veu a d’altres entregant-se a causes perdudes, posant-hi talent i esforç. No els critica, ni s’hi enfronta. Fins i tot els felicita, però en el seu dedins pensa..que beneits!
Has llegit poc
ResponEliminahttp://ca.wikipedia.org/wiki/Nihilisme
La wikipedia no es una font molt fiable m’hauries d’haver recomanat el llibre de Zaratustra. Tot i així, et dic que el comentari realitzat anteriorment per mi, són uns extractes del nou llibre del President del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya, “Jesucrist 2.0”. Te’l recomano!
ResponEliminaSort que no estem a Madrid. Les hordes de croats estrangers se passegen impunement amparats per la Corona i les forces de seguretat. Quam vorem al rei donant suport a una causa explícitament antirreligiosa? Quin obscur motiu estratègic porta a que Espanya sigue lo país més visitat pel "Servent dels servents de Déu" en los anys que porta de pontificat?
ResponEliminaEl llibre de Zaratustra està molt bé, però L'Anticrist és molt més divertit.
ResponEliminaJo no tinc cap problema amb les religions. Cadascú es pot masturbar com vulgue. El que millor seria parlar amb el cap de la Fiscalia, el que si em preocupa son les màfies jeràrquiques religioses i les seves íntimes i transcendents relacions amb les altres màfies dels poders. Els delictes contra les persones, vaja.
ResponEliminaLa lligassa que tu has fet entre el nihilisme i el cinisme , més encara si el autor te tant alt càrrec, deu ser riota de qualsevol que hagi llegit tres llibres seguits, començant pel "Darrer dels Mohicans". Per a cinisme el del Papat, o t'he de contar la història dels Borgia o de'n Pius X ? Llegeix-te la del Papa Adrià d'Utrech, que va morir sent bisbe de Tortosa. Perquè?
I disculpa per un entremés tant pobre, Vidriola, pensava que les pataques fregides li agradaven a tothom. Si vols plats de més saborós gust i elaboració t'aconsellaria les obres dels xefs "Mircea Eliade" o "Joseph Campbell", però, dubto que em facis cap cas, ja que el menyspreu a Nietzsche i a la Viquipèdia parla tot sol.
Per això no baixo de la muntanya, i encara estic poc alt. Arabé, te la recomano per apropar-te a Deu, a la terra baixa ja se sap, com ens explicava l'Angle Guimerà, per cert, fervent llegidor del filòsof alemany.
Com et deia, segueix el "credo" que vulgues però compte amb els jerarques i predicadors d'odis entel·lats, juguen amb el foc dels inferns, els de Dante, per suposat.
Disculpeu el lapsus, o posa X hauria de posar XII.
ResponEliminaN'hi ha tants que un perd la seguida. Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli, famòs pel "Reichskonkordat", no cal dir amb qui.
El despreci de la wikipedia és tipic d'aquells que, carregats de prejudicis, ni tan sols es molesten en verificar que realment és poc fiable. Es cert que la qualitat és molt variable, però enlloc de queixar-te el que pots fer és millorar-la si veus que té errors i és un tema del qual ets especialista.
ResponEliminaCitant les teves paraules "el món canvia i millora gràcies als homes i a les dones que, moguts per un ideal, s’hi entreguen a fons" en aquest cas són els homes i dones que generen articles de forma desinteressada i sense anim de lucre, perquè altres s'hi puguin beneficiar.
Bona puntualització M.d.A per distingir entre religió i jerarquia, ja que el problema no és l'existència de la religió en si mateixa (una creença, una idea, sigue quina sigue és totalment respectable sempre que és base en el respecte) on estem d'acord és en la tergivesació i l'ús que es fa d'aquestes idees per mantenir unes estructures de poder i el xiringuito d'uns senyors per al seu propi benefici. És aquí on estaria d'acord en algunes de les teues afirmacions encara que no estigue d'acord en el to d'algunes d'elles. En lo de la Wikipedia, pos bueno, per a algunes coses és una font fiable i per a altres no, no crec criticable a la gent que no se'n fia de la Wikipedia, va a gustos. I si, pensant en Aguirre i Cañizares pos que no s'està gaire encertat de portar a segons quins personatges per a sortir en la bandera de la Cinta, a este pas casi que acabarem en la Karmele de pregonera i la Belen Esteban portant lo pendó de la Cinta!
ResponEliminaPos mira.....Karmele, de pregonera, no crec que ho fes gens malament. Altres trobaríem que han fet el pregó sense tan pedigrí.
ResponEliminahttp://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0235233&BATE=nihilisme
ResponEliminahttp://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0126327&BATE=nihilisme
"Crec que cal respectar el pes de la història d’un país en l’organització de les seves festes, però, subratllo, a la vegada, cal desenvolupar pràctiques d’acomodació raonable, que permetin als membres d’altres religions descansar els dies de les seves festes religioses més rellevants. Aquestes mesures d’acomodació permeten la continuïtat històrica, però, a la vegada, corregir al mateix temps les discriminacions indirectes.
ResponEliminaUna laïcitat receptiva reconeix també la importància que per a molts ciutadans té la dimensió espiritual de l’existència i, per tant, la necessitat de protegir la llibertat religiosa i de consciència del ciutadà. Els ciutadans han de poder expressar i manifestar públicament les seves conviccions religioses en la mesura en què aquesta expressió no vulneri, ni atempti cap dels drets i llibertats dels altres. Això no val solament per les creences religioses, també per qualsevol convicció moral, espiritual o filosòfica." Suposo que com a tals incloses el Nihilisme i el Cinisme, com a escoles filosòfiques, recents o gregues (meu).
Francesc Torralba
Professor catòlic de la Ramón Llull. (Personatge que de catòlic tenia el mateix que jo. O sinò, llegir algunes de les seves obres)
http://www.francesctorralba.com/catala/blog_detall.php?id_opinio=46
Senzillament no és possible fer abstracció del catolicisme sense la jerarquia, almenys en un mínim de realisme. 2000 anys d'història ho confirmen.
ResponEliminaNo tants Krupp, la peli comença al 313 D.C. En el qual, en l'edicte de Milà, legalitza la religió cristiana Constantí I, que va usar el cristianisme per ampliar el seu poder polític. Per a INRI no es va deixar batejar fins que va morir... el que ara diríem "a misses dites".
ResponEliminaSi només cal llegir.... una mica. Ara si, després van fer rodar el mon al seu voltant. Pura política, res de fe, esperança i menys caritat.
D'això em queixo, precisament. No de les bajanades que amolla lo Ratzinguer, pressuposades sabent qui és i que ha fet. No em cauen les anells per llegir una encíclica més o menys. Ja els retratava Umberto Eco, tots ho heu vist o llegit.
Veig que el proselitisme no és del tot exclusiu de ningú, però. Deu n'hi do.
ResponEliminaCom a exercici comparatiu, veure l'article sobre el nihilisme de la Britannica i de la Wikipedia:
ResponEliminaNihilism
Nihilism
En el mon de la informàtica també s'han produit debats similars, pel fet que un software gratuit desenvolupat per una comunitat no pot ser mai millor que un software privatiu desenvolupat per una empresa, pero la realitat es tossuda.
Me temo que ja abans de 313 D.C. hi havia gran quantitat de bisbes, presbíters, diàcons, subdiàcons, exorcistes, i canalla variada, alguns d'ells, bastant adinerats, per cert.
ResponEliminaSi, però la religió no era legal ni s'havia establert cap pacte amb el Estat, u concordat.
ResponEliminaLes coses van canviar radicalment i els cristians van recolzar l'emperador. Cosa que abans no feien.
Política si més no. No dubto que estar organitzat i tenir la submissió cristiana a la jerarquia ja existia Al poc va esdevenir el concili de Nicea on es va sentenciar que Jesús era consustancial a Deu. Tot recolzat imperativament per Constantí. Cosa, pel que sembla, no tenien tots els bisbes clar però... un emperador era un emperador.
De l'Església se'n poden dir moltes coses bones i dolentes, heu de ser els primers (sobretot Krupp) de dixar este maniqueïsme del blanc i negre. Les religions tenen molts draps bruts (moltíssims) però també han estat darrera d'avenços socials, humans i culturals (serveis de beneficiència, misions, mecenantges, fins i tot idees comunistes les podem trobar el l'organització de les primeres comunitats cristianes o comunitats monàstiques). Al César lo que es del César...
ResponEliminaI pressumir de catedral (tots)... no es bonic, també ?
ResponEliminaSense ironia.
Ja fa anys que estic abonat al "no-maniqueisme" però no des del punt de vista que tu l'uses Saberut. Per a mi és que no existeix un bé en front d'un mal, ja que només poden ser judicis personals els que facin la diferència, per tant subjectius sempre i molts cops manipulats des de jerarquies que d'eclesials no tenen res.
ResponEliminaRescatem el significa esglesia o , "Ekklesia" per tant globalitzar el terme i reduir-lo a una comunitat religiosa jeràrquica determinada, em sembla poc propi. Admeto, si més no, que hagi hagut, i hi hagi actualment, persones excepcionals dintre d'aquesta comunitat religiosa, com les hi han en totes les comunitats del món. També que algunes comunitats religioses reduïdes tenen aportacions significatives en l'evolució humana. Però, d'aquí a combregar amb "Dogmes de fe", arbitraris e injustificats molts cops hi ha una gran distància.
Avui és l'aniversari del naixement d'un gran ser humà, Ghandi. Que va combatre, dintre de la seva pròpia religió de naixement, contra la discriminació de classes socials hindús, regida pel famós "Codig, o lleis, de Manu", com, per exemple els drets dels "paries, o sense classe" aquells rebutjats per Brahmans, Ksatries, Vaishies i Shudres. http://es.wikisource.org/wiki/M%C4%81nav%C3%A1_%C5%9B%C4%81stra_dharma
Igualment trovarem el mateix menyspreu a les dones al Corà, i dintre de la religió catòlica, i moltes cristianes que no admeten el seu accés al sacerdoci. Com a prova les retansmissions per TV3 de la visita del Papa a la Sagrada Famiía, on es va veure el paper que se'ls reservava, netejadores sense sou.
No se si documento prou, però espero que es vegi que a la llum de la consciencia i els coneixements que tots tenim, tant les lleis d'una i altres religions topen en una consciència ètica en la qual, com diu la Declaració dels drets humans no hi han d'haver diferencies per sexe o condició en quant als drets i capacitats d'accés a les institucions.
Quelcom fresa amb l'ara i aquí i en els dogmatismes que afloren en totes les religions, poques s'escapen d'estos.
A banda de tot, estan els sers humans que transcendeixen totes aquestes bajanades i es comporten èticament i honradament, amb la veritat pel davant, subjectiva sempre, i amb actuacions i obres que els ennobleixen davant d'altres sers humans de totes condicions i religions.
Fins i tot el gran ésser humà que era Gandhi va ser racista de jove. Qui estigui lliure de pecat que tire la primera pedra...
ResponEliminaA mi és que no m'agraden les mitges tintes. Ho dic clarament: jo combato el cristianisme. No sóc ni bo ni dolent, no hi ha cap déu ni cap veritat trascendent sota el nom del qual justifique les meues accions. Quin maniqueisme hi ha aquí? L'Esglèsia no pot dir lo mateix, estan lligats de mans i peus a un discurs d'arrel divina, i per tant inmutable, tot i la seua actitut violentament intervencionista en los afers de les diverses societats que l'han sofrit.
ResponEliminaSaberut, tots los avenços que atribueixes a l'Esglèsia tenen un profund significat material en lo context en que se van donar. Si de l'Esglèsia només ne podem salvar que feien catedrals boniques, val a dir que a casa nostra no fan res de bo des dl segle XVIII.
Si, però va mantenir una vaga de fam fins que van acabar les lluites entre musulmans e hinduistes, ja que cap dels dos bàndols volia veure'l moris i el cap d'estat Pandit Nerhu, no va abandonar la seua capçalera. Si amb això no es va redimir....
ResponEliminaLa evolució és un altre dret individual.
També es va fotre un fart de discutir amb la seua dona, ja que ella no tenia pels a la llengua. Però, tots el van plorar. A Ghandijí tots l'estimaven malgrat els seus defectes, que no amagava. Lo fet superava lo per fer, en la dimensió humana. Encara l'estimem.
També Tagore era una mica "fatxa" però ningú li resta un pel del seu valor poètic. I no parléssem de Vargas Llosa.... que per un cantó fot la pota fins els ous i per l'altre és magnífic. Per això Bé i Mal solen concórrer ja que tot son visions parcials e instantànies de moments i no comprensions integrals d'una existència-evolució. Al igual que Eros i Tanatos son presents en cada instant de la nostra vida. Com quan arranques una mala herba per a que les roses siguen més boniques .
Si von contés de Mossen Manyà.... però sabent un munt de coses d'ell li tinc el gran respecte que es mereixia. Essent capellà i tot.
ResponEliminaMdM, m'ha agrada't molt lo de "netejadores sense sou", se'n podria treure molta punta. Si és amb sou, si ?
ResponEliminaCertament lo del maniqueisme pot ser majoritàriament rebutjable, ara, no per rebutjar-ho hem de deixar d'admetre que hi han coses, accions, actituds, plantejaments, posicions, postulats, raonaments etccccccccccc. que son bones i altres que no ho son. Que tots els catòlics siguin dolents ( o bons ) i els laïcistes bons ( o dolents ), efectivament és un maniqueisme, intolerable, incert i injust. Ara bé, per deixar de caure en el maniqueisme no hem de dir que dintre el catolicisme hi han coses dolentes ( i bones ) i entre els laïcistes n'hi han de bons ( i dolents )
Tot està molt bé, però, per cert, suposant que siguis home, ja fas els llits a casa ?
Una altra cosa curiosa, el que de positiu pot tenir ( o té, no ? ) donar menjar al que té gana, sí això és fa en nom d'una ONG aconfesional, és digne de lloança, si el mateixes es fa en nom de Deu o de Càritas, no és tant positiu. Encara que des de Càritas les despeses de funcionament siguin infinitament menor que en qualsevol ONG aconfeional. Ho sento però això va així.
Ah, parlant del passat de Ghandhi, amb Ratginguer, que no sé si està redimit, no es fa altra cosa que retraure-li el seu passat a les joventuts hitlerianes.
Tu saps quants Papes han sigut de la Inquisició o de la "Congregació per a la Doctrina de la Fe"? Un munt. I en estos no trago ja que per expiar hauria de desapareixer la institució.
ResponEliminaHas llegit el que ha dit estos dies? Non komment!
I si, faig el llit de casa. Encara que a l'estiu, poca feina tinc. I unes llenties que xupa't els dits, pasta arros, truites i si molt m'encomanes pastels de massana o xocolata.
Una cosa és parlar de persones ja traspassades i l'altra de les encara vives. Ja et dic. No recrimino persones si estes mostren una mínima evolució, sinó institucions. Encara la fariem petar en l'alemany, no em cap cap dubte. Ara, ni li besaria la mà ni li deixaria que em poses lo dit a l'ull. Que prou faena li queda per fer, si la vol fer i no es tanca al despatx escrivint encícliques fora de temps i lloc o passejant a 45º a l'ombra amb una colla de pavets en ressaca, de monges insatisfetes, monjos en la bandera espanyola i Roucos varis. A pa pa i al vi vi. Si cobressen serien treballadores o treballadors. No sers esclavitzats per rentats de cervell.
No em vulgues picar que no vaig de mala fé, si ho pugues dir així, ja que fe poca en tinc. Jo com sant Tomàs i ben just.
I si convences al Salinas per a que em borre de la llista, pos escric en nom i cognoms, però son com els de Jazztel que ja pots dir-los-hi que et borren, que no paren de trucar-te per fer propaganda i dir-te que ja li diràn al superior que no existeix.
I ja saps que una cosa és donar un peix i l'altra ensenyar a pescar, sobre lo de Carites.
Sí, sí, però entre que debati'm el tipus de canya, les comprem, les portem, les repartim i ensenyem com funcionen, la gent va morint. Vet aquí els prejudicis...
ResponEliminaPer cert, apostasies complicades d'exercir a banda, vols dir que no et preocupes més tu d'ells que ells de tu ?
Argument il·lògic Cucafera. No canviar res encara que tot canvie.
ResponEliminaI no m'he de preocupar de tant d'engany?
Doncs si, em molesta la mateixa cantinela segle rera segle. Tu no saps que cobren pels apuntats que tenen o ni entres al tema per fidelitat a la jerarquia?
No em vengues bicicletes sense rodes.
Vas tots els diumenges a missa? Et confeses i combregues un cop al'any i fas caritat? Perdones als que et deuen?
Au va!
Referent a l'acció social de l'Esglèsia, jo sóc més bé partidari de crear un nou marc de relacions humanes en el que, senzillament, desapareguin tant la pobresa com la dominació de l'home per l'home. Pot sonar utòpic, però més absurd és parlar de miracles. Com tothom sap, l'Esglèsia sempre ha estat radicalment oposada a res semblant. Ho sento, però no puc recolzar postures en plan Teresa de Calcuta, que alimentava als "seus" pobres com qui dóna lo pienso als gossos. Alguns dels grans valors cristians, com caritat, compassió, etc. se basen en l'existència prèvia de la misèria, per tant l'Esglèsia necessita la misèria. De fet, la relació entre els pobres i l'Esglèsia és una mica diferent a la que tradicionalment se pregona: no són los pobres los que necessiten l'Esglèsia, és l'Esglèsia la que necessita als pobres. L'Esglèsia necessita que hi hagi pobres per a justificar la seua existència, i les últimes entrades de Cucafera i Saberut no fan sinó confirmar-ho.
ResponEliminaUn dels grans papers històrics de l'Esglèsia ha estat la seua mediatització entre els pobres i els poderosos: als primers los ha mantingut quietets gràcies a la sopa boba i la promesa del paradís després de la mort; als segons los hi ha proporcionat estabilitat i control social, i també el paradís a canvi de la seua protecció i "generositat cristiana" envers ella mateixa. Això és l'Esglèsia.
Cadascu veu les coses com les vol veure, si ajudar a qui ho necessita es fa com a justificació per montar una religió, ONG o el que sigui, pos benvinguda, l'important són els resultats. La gent que ajuda a qui pot siguen un o cent mil i no crec que sigue criticable, solament és ser humà. Els imperis i religions naixen i moren, al final tots acabem igual per molt majos i saberuts que siguem, ja sigue al cel, al purgatori, reencarnats en escarabat o com a pols còsmica enmig de l'Univers, o en un no res...potser sigue mentida però qui vulgue creure que cregue i ja està. Potser si no hagués una Ésglesia l'hauriem d'inventar per poder criticar.la!!
ResponEliminaPer a remat de la visita del Papa, el sermó de la Muntanya segons El Mundo http://www.elmundo.es/elmundo/2011/08/21/espana/1313918006.html
ResponEliminaA mateix temps que el Papa vola lluny de Madrid, Una peli d'exorcismes, la "Llança de Longinus".
Àngels i Dimonis. No us la perdeu. A la 1ª on sinó?
Lo resultat és que ni 20 segles de cristianisme ni 2.000.000 de fidels catòlics de les JMJ han fet res per a evitar que hi hagi pobresa. Potser un se sent molt bé en donar 1 € a un captaire, però lo captaire continuarà sent captaire per molt bé que un se sèntigue.
ResponEliminaKrupp, molts dels voluntaris d’aquestes jornades, ho són també dels milers de menjadors socials i altres entitats de caire semblant que l’Església sustenta, i sense els quals, els més necessitats de la nostra societat estarien abandonats a la seva sort. Aquesta és la veritable Església, la de vides senceres entregades a la misericòrdia i l’ajut al pròxim, la de missioners que amb l’excusa de la predicació viatgen als llocs més inhòspits per oferir la seva ajuda i pal•liar malalties, fam i pobresa...
ResponEliminaT’aventures a assegurar que aquests 2 milions de nois no han fet res per evitar la pobresa... i els altres 20 milions d’ateus i agnòstics? Han ajudat aquests a derrocar la lacra de la pobresa?
MdA, les preguntes que em fas debien ser retòriques, però te les contestaré, mira: no em confesso, ni combrego, ni vaig a missa els diumenges. I caritat, amb 600 € al mes, com tu comprendràs no en puc fer, fins i tot encara que li digués justícia social o solidaritat. Però insisteixo, fas massa proselitisme.
ResponEliminaAh, i jo, en tot cas et jutjaré, si en tinc ganes, quan et conegui i vegi les teves accions, no pel que escriguis aquí, que el paper tot ho aguanta. El meu també, clar.
M'agradaria veure per un forat als que han vingut de Sudamèrica, perquè el bitllet precisament barat no ho és. No em sorprendia en absolut que molts tinguessin criats, ja que és habitual en les families adinerades d'aquelles terres. I si, m'aventuraria a dir que la majoria no fan res per la pobresa als seus paisos, com tampoc ho fan els pijos nostrats de l'estanquera i el toro. Els hi va molt millor mantenint el status quo, i els pobres com més ignorants millor.
ResponEliminaVaale Cucafera, ja em diras de que faig proselitisme de criticar? Pos si és una qualitat humana més de la que tots disposem.
ResponEliminaPerò tranquil, marxat el gos, s'acaba la ràbia. Continuarem suportant el Rouco, la Cope i permetent que el Salinas se'n vagi de confirmacions lo dia de les eleccions.
Atesa la insistència en la critica, una manera d'entendre-ho és que, el que la fa, ho fa per proselitisme: intentant fer adeptes per a la causa d'un, ja sigui religiosa, antireligiosa, política o filosòfica.
ResponEliminaCucafera, tant de tems als magatzems de l'ajuntament afecten.
ResponEliminaNi soc ningú ni ganes de ser-ho, menys de que em segueixen o segueixen a algú, o algo, que no segueixo jo.
Tu no has pensat mai que hi hagi persones que no tinguen afectes sectaris, partidistes, religiosos, o filosòfics concrets? Pos comença a deixar-nos espai al teu apartamentat cervell.
Segueixo el camí de Machado, el que es fa al caminar, en el meu cas, "a salto de mata".
Per a més dades de les JMJ, el Kiko Argüello esperonant els neocatecumenals a la Cibeles, una secta catòlica a una plaça pública amb el consentiment dels alcaldes i presidents del PP, que son els que manen a Madrid.
Ves prenen notes dels meus proselitismes i, si trobes algo millor, compra!
a la pregunta concreta: Sí, jo mateix, però no faig proselitisme. Tot el contrari, qui em defensi de manera universal, irracional i obsessiva l'església també em tindrà en front.
ResponEliminaI el cert, val a dir, és que en aquesta ocasió ( pactat o no ), el Papa no s'ha posat en les lleis aprovades pel govern que sempre critica l'església espanyola, que si l'avortament, els matrimonis entre homosexuals etc.
Efectivament, maniqueisme.
I torna-hi. Mira, parlant en plata, dis-me de que collons faig proselitisme! Tantes vegades dient la paraulota i jo encara passant la ma per la paret.
ResponElimina"L'Esglèsia necessita que hi hagi pobres per a justificar la seua existència, i les últimes entrades (...)no fan sinó confirmar-ho."
ResponEliminaÉs que no m'agrada repetir-me.