29 de juny del 2007

ERC anima els socialistes a «aclarir» la seua posició sobre el transvasament

Demanaran una reunió del govern per parlar de l'Ebre

Les declaracions del president Francesc Camps (PP) i del líder dels socialistes valencians, Joan Ignasi Pla, en favor del transvasament han fet reaccionar els alcaldes d'ERC de les Terres de l'Ebre. Així, ahir van reclamar als socialistes que aclareixin la seua posició sobre el projecte, i van advertir que per a ERC no hi haurà cap transvasament «acceptable».


L'alcalde de Deltebre i president d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, va llegir ahir un comunicat en què els alcaldes d'Esquerra volien deixar clar que «cap transvasament de l'Ebre és acceptable a l'Europa del segle XXI». Amb aquestes paraules, els republicans volien replicar l'oferiment del socialista valencià Joan Ignasi Pla, que durant el ple d'investidura de Francesc Camps va oferir al govern valencià «un espai de diàleg» per tenir l'aigua de l'Ebre com un recurs més de planificació hidrològica. «Al 2008 hi haurà eleccions a l'Estat, i el transvasament es tornarà a posar damunt de la taula per part del PP i el PSPV, que ens deixa en una situació d'indefensió per la seua incoherència», va lamentar Aspa. «Rebutgem la proposta de fer un transvasament raonable i acceptable, suggerida per Pla, perquè respon a idees ja superades i oposades a la nova cultura de l'aigua», va dir l'alcalde de Deltebre. «ERC seguirà sent la garantia per evitar qualsevol transvasament, i liderarem la defensa de l'Ebre més que mai, a través de les institucions en què tenim representació», va afegir-hi. Així, Aspa va advertir que ERC no donarà suport a cap candidat a la presidència espanyola que vulga tirar endavant el transvasament, i va avançar que demanaran una reunió del govern català per animar el PSC perquè puga aclarir la seua posició sobre les demandes dels socialistes valencians.

> Ombres del Xerta-Sénia

«Si el canal de regadiu Xerta-Sénia ha de ser la porta d'un futur transvasament de l'Ebre, encara que només siga fins a Sagunt, ens oposarem al projecte», va assegurar Gervasi Aspa. Per la seua banda, l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, va afirmar que continuen tenint «molts dubtes» sobre el projecte, i que caldria aclarir d'una vegada quin serà el preu final de l'aigua per als regants del Baix Ebre i el Montsià; què passarà amb els pous actuals de la zona de regadiu, i si hi haurà garanties per regar en els períodes de més necessitat. De fet, també van reclamar un cabal mediambiental per a l'Ebre.

El Punt (29-Juny-2007)

49 comentaris:

  1. Gustau:


    Hem sembla que ja hi ha un comunicat del PSC a Terres de l'Ebre.

    Si es correcte seria bó que ho publiqueses.

    rl

    ResponElimina
  2. Primer que s'aclarixen ells amb estos pactes anticatalans que estan fent i despres que demanin explicacions als seus socis.

    ResponElimina
  3. El que hauria de fer Aspa és no jugar amb foc promovent urbanitzacions amb camp de golf al seu poble...

    ResponElimina
  4. Ell diu que es una zona verda!

    ResponElimina
  5. Si el PSC no s'independitza del PSOE no hi ha res a fer. Els interessos del país i del territori s'han de defensar encara que no li agradi al "Comité Federal". Sense els escons del PSC, ZP no manaria a Madrid, però no hi ha manera de que Montilla utilitze la seua força.

    ResponElimina
  6. i els erc tortosins urbanitzacions a vinallop. això si, són més coherents, no diuen que són zones verdes, ells HO FAN BÉ

    ResponElimina
  7. A l'anònim de les 10:32

    N'estic fart dels pressumptes nacionalistes que es pensen que tenen l'exclusiva en la defensa dels drets nacionals de Catalunya, quan el que han fet, històricament, és vendre's a Madrid per interessos econòmics.

    Pactes anticatalans? el de CiU i el PP d'Aznar al Majèstic, i que ara Duran vol repetir.

    Encara veurem com el govern de Madrid torna a impulsar el transvasament amb el suport de CiU.

    ResponElimina
  8. Hola a tothom,

    Podeu llegir la resolució aprovada ahir pel PSC en referència al debat d’investidura valencià en el meu bloc: http://maneldelavega.blogspot.com/

    Una salutació ebrenca,

    Manel

    ResponElimina
  9. oe! oe! oe!, tots a preguntar al psc, per lo que llegueixo, ni una pregunta a ciu, ni una a icv, o es que tenim clara la posició d'aquestos.
    Os podeu anant apuntant el local del fumador per entendre quelcom.

    ResponElimina
  10. XEICS , QUE VENEN LES ELECCIONS GENERALS, I TOTS TAN PP com PSOE,DEMANARAN LO MATEIX PER TRAURE MES VOTS AL REGNE.

    FOTRAN LA TUBERIA A CAMPREDO.

    ResponElimina
  11. que diu caratorta , diuen que es socialisto.

    faras duros ara !

    ResponElimina
  12. s´ha fet socialisto a Vinaros.

    ResponElimina
  13. psoe i pp , van junts .

    XERTOLI

    ResponElimina
  14. los socialistes catalans i ebrencs especialment, a qui li tenen q explicar tot això es al PSPV i al PSOE espanyol, perque fer comunicats per quedar bé aqui, pero callar com a putes quan estan fora de les terres de l'ebre, no arregla res

    ResponElimina
  15. LA PELA ES LA PELA , MOS DONARAN PEL CUL, QUE LA AGAFON SALADA , QUE NATROS JA LA TENIM.

    PP/PSOE and Company

    ResponElimina
  16. el unic que se que ara per ara zapatero es el que va para el trasvasamnet de l ebre pesi a qui pesi i si torna ragoy ho tenim clar .

    ResponElimina
  17. AL DE LES 11:55 MAL QUE ET PESE, HEU PACTAT AMB ESPANYA A TOT ARREU, VIVA MONTIILLA, ARRIBA ESPANYA.

    ResponElimina
  18. Dos cosetes:
    -Maneldelavega, on erets?, es a les vaques " flaques" que s'ha de sortir a torejar.
    -El que ha de fer Paco Gas es preguntar-li a l'exPP del seu govern sobre el tema, abans de interpelar altres.
    - 11:48, mira si ha utilitzat la seva força, que es president, contra la voluntat de ZP. que volia Mas.

    ResponElimina
  19. Perquè és injustificable pactar amb el PP i en canvi és xupiguai pactar amb el PSOE? Està més que demostrat que son lo mateix, potser amb una diferència: els del PP et van de cara els del PSOE son mentiders compulsius

    ResponElimina
  20. Aleshores,Montilla és català o és cordobés? Perquè, si la gent d'Esquerra defensa que no es pot ser espanyol i català a la vegada, com pot defensar que es pot ser cordobés i català? Algú ens enganya.

    ResponElimina
  21. jo crec que la agafaran de Xerta alla es dolça, als de Valencia no els agrada la aigua salada.

    ResponElimina
  22. Manolo torna.

    Lo riu es vida.

    ResponElimina
  23. i BOMBITA QUE DIU, CALLAT COM UN PUTA?

    ResponElimina
  24. El que es xaxipiruli i xupiguai es que pacte l'ERC de Paco Gas ( ahi es na )amb el PP, aixo es l'injustificable.
    Que jo sapigue ERC no ha fet cap pacte de govern amb el PSOE, si decas ho a fet amb el PSC. Amb el PSOE el que ha fet ( o fa ) es recolzar-lo al congres, o sigue que, tampoc esquerra deu considerar-ho tan xupiguai pactar amb el PSOE.

    ResponElimina
  25. Xeics, qui es bocatorta?

    ResponElimina
  26. Aqui no passa res ... No cal fer res .... No cal dir res ... Aixi deuen ser les sessions de mesmeritzacio (hipnotisme a la antiga) que en Montilla nomena reunions de govern.

    Noticia : Joan Sabate ja te despatx al AJUNTAMENT de TORTOSA.

    ResponElimina
  27. Manolo torna.

    ja hi tornen.

    ResponElimina
  28. Aspa juga al golf ?

    ResponElimina
  29. erc es psoe, psc es psoe, tontitooooooos

    ResponElimina
  30. gervasi i aspa vaya quin duo de catalanets de pipa i porró.

    ResponElimina
  31. astem ben arreglats , tot se comtra i es ven, les proximes votacions , me quedare a kasa.

    DELTEBRE= ERC+PSOE+PP

    ResponElimina
  32. NO SAPS QUI ES BOCATORTA ?
    AQUIN MON VIUS ?

    QUE ACABES DE NAIXER ?

    ResponElimina
  33. Hola de la vega, sóc d´erc però potser podriem arribar a un consens, q t´apareix...? ho dic xq al teu bloc diu q ets solter..

    ResponElimina
  34. I encara que fos casat tambe i podrieu arribar eh?

    ResponElimina
  35. El Consell de Federació del PSC a les Terres de l'Ebre, davant la reiteració de la proposta transvassista del PP, feta en el debat d'investidura a les Corts Valencianes, pel president Francisco Camps i tenint present la intervenció de resposta del president del grup socialista a les Corts Valencianes, Joan I. Pla, adoptem la següent resolució:

    1.Reiterem la nostra posició contraria als transvassaments d'aigua entre conques hidrogràfiques i reiterem la nostra adhessió al "Compromís per l'Ebre" tal i com el vàrem signar.

    2.Manifestem el nostre ple suport a la política d'aigües del govern de l'estat, presidit pel Sr. José Luís Rodríguez Zapatero, i pel Govern de la Generalitat presidit pel Sr. José Montilla, política que es va iniciar amb la derogació del Pla Hidrològic Nacional, aprovat amb els vots del partit PP i CiU i que després s'ha concretat amb el "programa agua" que recull les principals propostes d'allò que s'ha vingut anomenar la Nova Cultura de l'Aigua i que exclou la formula dels transvassaments entre conques.

    3.Mostrem el nostre desacord amb la proposta del Sr. Joan Ignasi Pla d' apostar per un transvassament de l'Ebre de menors dimensions. Contrària a la política del PSOE en l'àmbit Federal.

    4.Donem ple suport a les conclusions de la comissió per la sostenibilitat celebrada el 8 de març de 2007 en la qual es va aprovar la proposta de cabal mediambiental que ha d'ésser incorporada al Pla Integral del Delta de l'Ebre i al nou Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre que s'està començant a redactar.

    Terres de l'Ebre, 28 de juny 2007

    ResponElimina
  36. jajaja, jijijijiji, jojojojojo... ho sento però és per a sucar-hi pa!!!!!

    Quina barra estos del PSC-PSOE a Terres de l'Ebre. Ara resulta que si que defenses ser de la federació del PSOE!!!! jajajaja.

    Lo comunicat és ridícul i l'he ficat per a que tothom el vegi i es pige de riure.

    ResponElimina
  37. lo comunicat es aspixarant,

    ho sento m´agafat la caguera.

    PP/PSOE and Company

    ResponElimina
  38. Federació del PSOE? No tens ni puta idea, ni del que dius, ni d'escriure.
    Per moltes barres i estrelles que hi poses

    ResponElimina
  39. buclo comunicat del psc terres de l'ebre no esta malamanent,
    pero a qui tenen que explicar això, és als seus companys del PSPV que son los que volen l'aigua

    bel en tindra un fart per a fer-li entendre a mas, puig i otras perlas del monton que de trasvasament cap a barcelona res de res,

    pero els socialistes ebrencs també en tindran un fart per fer-los entendre als socialistes valencians que cap a baix, res de res, i als aragonesos i catalans que deixen de fer regadius en zones desertiques i de terres dolentes i salobres

    així que tots estos de partit que per aqui os dieu de tot menos guapos, millor canalitzeu la vostra energia en algo positiu per a les terres de l'ebre i comenceu a treballar per convencer als vostres de barcelona, valencia i aragó que ja esta bé d'especular en l'aigua de l'ebre

    susanna abella

    ResponElimina
  40. Lo Regne , Pais Valecia o Can Zaplana son 5 millons i natros en prou feines 200.000 i dividits.
    Tornem al carrer i passem dels partits.

    XERTOLI

    ResponElimina
  41. Quan pacten el PP i PSOE, la força numèrica és imbatible. És per aquest motiu que els drets del Ebrencs no tenen sortida. Quan això és fa evident, l´Ebre s’encongeix fins a la no-existència.

    ResponElimina
  42. lo quem fotria mes es que l´agafesen de devant de meua casa XERTA.
    que l´agafon de Campredo per avall.

    ResponElimina
  43. es salada, JE, JE, JE.

    ResponElimina
  44. Ja vos fotra lo gervasi amb tots los xanxullos urbanístics que ha anat fent a Deltebre, d'aquí poc acabara a la comunitat de regants a vendre aigua a fora i als camps de golf.

    ResponElimina
  45. ASPA , QUIEN TE HA VISTO Y QUIEN TE VE ?

    va bé la cosa !

    ResponElimina
  46. José Luis Pérez Díez, al que algunos llaman Carod Rovira.

    El seu pare fou el número de la guàrdia civil JOSÉ LUIS PEREZ ALMECIJA i la seva mare la senyora ELVIRA DIEZ ROVIRA.
    Son naturals de la provincia de Saragossa, pero les seves arrels familiars s´estenen per totes les contrades d´Espanya doncs la saga militar dels PEREZ ALMECIJA es remonta a vàries generacions.
    El lloc de neixament dels fills JOSÉ LUIS PEREZ DÍEZ (avui conegut com a JOSEP-LLUIS CAROD-ROVIRA) i de JUAN DE DIOS PEREZ DIEZ (avui conegut com APEL.LES CAROD-ROVIRA) es desconeix, així com dels seus germans, pero es molt probable que neixessin aen alguna casa cuartel de la provincia de Terol.
    El que es cert es que de molt petit els PEREZ DIEZ s´instalen a Cambrils, doncs el pare es destinat com a guàrdia civil a fer tasques de vigilància al prot de Tarragona. Els fills estudien i creixen en ambients espanyolistes (les casernes), pero de cop entren en contacte amb sectors independentistes gràcies a que JOSE LUIS entrar en el seminari de Tarragona per tal de fer-se capellà.
    JOSE-LUIS abandonà la sotana, començar a estudiar filologia catalana, festejà amb una neta de Rovira i Virgili (el que va dir que HI HA UNA RAÇA CATALANA) i s´afilià al PSAN (Partit Socialista d´Alliberament Nacional, al BEAN i desprès a Nacionalistes d´Esquerra). Es aleshores que es decideix a canviar de cognoms.
    El ROVIRA en honor del abi de la seva promesa i el CAROD per honorar l´unica part de sang catalana que corrien per part del cantó de la seva mare.
    El seu pare es retirà i es dedicà a pescar a Tarragona, el Juan de Dios va seguir el mestratge del seu germà i borrar el seu nom de pila pel de APEL.LES (en honor al poeta i escriptor APEL.LES MESTRE) i fins aqui la part que s´està coneguent d´aquests individus.
    Hi han més coses sobre la familia, pero un altre dia.

    RECORDEN:

    JOSÉ LUIS PEREZ ALMECIJA + ELVIRA DIEZ ROVIRA es igual a

    José Luis Pérez Diéz Almecija Rovira.

    Cuando una región necesita héroes es que algo va mal. cuando además uno se avergüenza de sus padres es que va peor.

    ResponElimina
  47. Estic segur que Bel defensarà més el no al trasvasament que Forest i Marin. Ni se'ls va veure mai a les manifestacions. I si Pepe Montilla diu que s'han de fer trasvassaments segur que Carod i Puigcercós diran sí boana.
    Temps al temps.
    Un ex-votant d'ERC.

    ResponElimina
  48. 8:20 continues de resaca? t'haurem d'ingressar a alcoholics anònims

    ResponElimina
  49. Mentres mos matem amb les sigles de partit no veiem que la lluita és entre:
    gran capital del formigó
    gent dels territoris (dels d'aquí i dels d'allà).
    O sigui, questió de pela, com sempre.
    A veure qui és mes català, o menys espanyol, o més etc... mentrestant mos fotran.
    No som tontos (que diu l'anunci) només cal preparar-se per a mobilitzar-se i això no té sigles. D'altra banda qui ho vulgue rendibilitzar electoralment ho té clar, perquè tots els partits (la cúpula) hauràn d'enfrontar-se a les seves seus ebrenques (les bases aquí a l'ebre).
    I a veure qui és més puriste... sembleu els talibans del flamenc...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta