30 de maig del 2007

ERC i ICV estan oberts a participar al nou govern de Bel (CiU) a Tortosa

Aquesta setmana ja hi haurà contactes amb CiU per comparar programes

Els candidats Ricard Forés i Jaume Forcadell van assenyalar ahir la bona predisposició d'ERC i ICV per negociar la seua possible participació en el nou govern de Tortosa, que presidirà Ferran Bel (CiU). Forés, que ahir a la tarda esperava la trucada de Bel per establir el calendari de reunions, va detallar que primer intentaran comparar els programes electorals. Per la seua banda, Forcadell va destacar la «bona sintonia personal i programàtica» amb Bel, i va afirmar que pot haver-hi una entesa.

A Tortosa pot haver-hi un tripartit amb CiU, ERC i ICV, que deixi el PSC i el PP a l'oposició. Això és el que a partir de dilluns va començar a plantejar-se en algunes tertúlies polítiques, i ahir va prendre forma amb la bona predisposició de Ricard Forés (ERC) i Jaume Forcadell (ICV). Però tot i que ahir encara no s'havia produït l'esperada trucada de Ferran Bel al cap de llista d'ERC, Forés no es mostrava gaire impacient. «La predisposició és bona per començar a parlar, però hem de mirar els programes i fer una cosa després de l'altra», va assenyalar. Amb tot, Forés va destacar algunes qüestions que seran «irrenunciables» per a ERC en les negociacions, com ara l'aplicació d'un pla de xoc per als carrers de Tortosa i la construcció de llars d'infants públiques, així com avançar en la creació de les entitats municipals descentralitzades (EMD) als pobles del municipi. De fet, tres àmbits que CiU també havia inclòs al seu programa electoral.
La incorporació dels dos regidors d'ERC al govern de Bel representaria l'assoliment d'una majoria absoluta de 12 regidors, als quals també es podria afegir l'únic regidor que ICV ha aconseguit en els comicis de diumenge. Així, Forcadell també va manifestar obertament la seua predisposició a participar en un govern presidit per Bel, que també integrés ERC. «Encara no hem rebut cap trucada de Bel per oferir-nos res, però la realitat és que durant la campanya hem tingut més coincidències programàtiques i més bona sintonia personal que amb el candidat del PSC», va recordar. Segons Forcadell, ICV podria arribar a algun tipus d'entesa amb CiU, «que en alguns aspectes portava un programa electoral més d'esquerres que els socialistes». Forcadell, que va reiterar que amb l'única formació que ICV descarta arribar a algun acord és amb el PP, va precisar que la gent de Tortosa «ha parlat clar, i per tant Bel ha de ser el nou alcalde». Així, Forcadell negava un possible pacte entre ICV, ERC, PSC i PP, que evités l'accés de Bel a l'alcaldia.


RICARD FORÉS
Candidat d'ERC
«Estic pendent de parlar amb Ferran Bel per establir un calendari de reunions. Primer intentarem posar els programes en comú. I si superem aquesta etapa, ja parlarem sobre la nostra participació al nou govern»

JAUME FORCADELL
Candidat d'ICV
«A la campanya hem tingut més coincidències programàtiques i més bona sintonia personal amb Bel que amb el candidat del PSC. El programa de CiU era més d'esquerres que el dels socialistes»

El Punt (30-Maig-2007)

63 comentaris:

  1. Em sembla la millor opció de govern per Tortosa. Endavant!!!

    ResponElimina
  2. quin parell de morts de gana...

    evidentment després de pactar en un personatge com sabaté (i la seua cort, martín, la cordero...) qualsevol cosa pot ser d'esquerres a tortosa, fins i tot un convergent com bel pot ser més sensible als problemes de la gent i menys autoritari que algú que es diu progressista com sabaté

    igualment, les ganes de cadireta que tenen erc i icv no tenen desperdici... a vore si algun dia surt una candidatura d'esquerres i els envia a tots cap a casa!

    ResponElimina
  3. Marisin: pots pensar el que vulguis, faltaria més, pero faries bé en no insultar ningú amparan-te en l'anonimat. Seria un detall de respecte i educació. Per cert, podries mirar de presentarte tu i encapçalar aquesta candidatura d'esquerres nova que proposses. Seria també un detall d'interés en fer alguna cosa més que criticar per part teva.

    ResponElimina
  4. Em semblen molt interessants les declaracions de Jaume Forcadell, quan afirma que fins i tot durant la campanya electoral es va sentir més proper a Bel que a Sabaté. També crec que és molt positiu que ICV s'aparti d'una vegada per totes dels socialistes, i els aniran molt millor les coses: no es pot ser "crossa" de ningú, i malauradament fins ara... Ricard i Forcadell poden complementar bé un govern de majoria convergent (com ho ha volgut el poble). És sàvia nova. No sé com anirà en resultats palpables, el que sí que estic segur és que en tracte humà els serà fàcil ser millors que la banda que ens ha governat els darrers anys. Quant al darrer post d'aquesta maricin: és increïble que hagi gent que des de l'anonimat es permeti insultar altres. La seva baixesa s'iguala a la de la gent que ells tan durament critiquen.

    ResponElimina
  5. Aquest tipus de pacte té un nom: a la basca.

    ResponElimina
  6. He rellegit el post i realment no el trobo insultant, potser àcid i dur, però no n'hi ha per a tant. Si voleu canvieu "morts de gana" per... "àvids de cadiereta". A mi m'ha semblat això i dir-ho pot ofendre però no cal que digueu que és un insult o que és molt baix.

    ai este simplisme masculí... hehe

    ResponElimina
  7. lo que ha de fer Bel és no donar peixet a aquests buscadors de cadires i governar com al consell comarcal. en minoria però buscant suports puntuals.

    ResponElimina
  8. Marisin, un ha de pensar avans d'escriure i escollir les paraules adequades per expressar el seu pensament amb precissió. Aixó no es simplisme masculi, es una norma básica de comunicació que s'ha de respectar si no es vol ser malinterpretat. Les paraules i les expressions tenen un significat més enllà de la intenció de qui les pronuncia. I la expressió que tu has utilitzat es, t'agradi o no, insultant més enllà del que hagis volgut dir. Un altra vegada, repeteixo, pensa avans d'escriure. Per últim, no som nosaltres els que hem de camviar la teva frase sino tu. Aixi que si el que volies dir era un altra cosa, seria bo que rectifiquesis i, fins i tot, que et disculpesis en lloc de justificarte.

    ResponElimina
  9. Morts de gana no ho se, però el que Sabate, segons Forcadell, presentes un programa mes dretà que Bel, tambe ho hagues pogut denunciar a la campanya.

    En quan a lo de "crossa"
    Es clar ....ara no ho serà de CIU veritat Emigdi?

    Si algú diu Osso iogui ( com a passat en aquest bloc moltes vegades)a Sabate, es un insult?

    I si jo dic bocagrossa a Bel?

    Per una altra part, quan ens juguem a que veiem als F F ( Forcadell i Fores)amb dedicació exclusiva?

    Vinga a veure si ho animem una mica això

    ResponElimina
  10. A l'anònim de les 11,33 AM.

    Es que Bel no es va presentar buscant ocupar la cadira de l'Alcalde? Es, per tant, també Bel un buscador de cadires?
    Jo, sincerament, no crec que ho siguin ni els uns ni l'altre. Tots tenen la seva feina i es guanyen la vida. Forcadell treballa a La Caixa; Forés es funcionari i Bel, Economiste. I tots tres son persones de bona fe i amb afany de servir a la ciutat mentres no es demostre el contrari. Ja ni ha prou de descalificar gratuitament tothom que es dedica a l'activitat política. Es hora de dir amb claredat que a la política també hi ha gent honrada, i molta.

    ResponElimina
  11. Fores gamp, un funcionari que diu que no pactarà amb ciu, que fa una campanya d'acompanyament al sabate i que ara es desviu per ser amic de bel. Què és això? un busca cadires, un mercenari o un babau? je,je,je. I pensar que era el candidat per ser alcalde de tortosa. Qin horror

    ResponElimina
  12. Els que no són honrats són els socialistes.. durant 8 anys han practicat una política sectària, entre ells... tortosa s'ha fet antisabaté

    no m'estranya que erc i icv no vulguin sentir ni parlar d'este personatge cacic

    ResponElimina
  13. Dir-li osso iogui a Sabaté, no sé si es un insult, pero em sembla una caricatura fácil i dolenta. Dir-li bocagrossa a Bel, també. El mateix penso d'expressions com "busca cadires" i "mercenari" aplicades a Forés. "babau" i "mort de gana" son, no en tinc cap dubte, auténtics insults. A més, tots ells tenen nòm, no?. Doncs, opinions sobre la seva conducta política i crítiques a banda, el mes correcte es referir-se a ells pel seu nòm. I si no, qui vulgui utilitzar caricatures i insults, que sigui valent i signe amb nóm, cognoms i DNI per tal que els interessats i tots sapiguem de qui es tracta i, si volem, replicar-li amb coneixement de causa.
    Bon dia senyors.

    ResponElimina
  14. A tots aquells anònims amb ganes de criticar: espereu a que governin i facin decisions, llavors critiqueu amb raons. És com un llibre fos criticat abans d’escriure’l no?
    Pel que fa la notícia, tot el govern tortosí serà nou i les propostes de tots els candidats són prou bones. Per tant, Bel i els seus companys de viatge,tenen la meua confiança. A treballar xiquets/es !!!

    ResponElimina
  15. El pacte entre CIU+ERC+ICV, seria un bon pacte per a Tortosa. Una majoria bastant estable i que socialment podrien ser valentes.

    El programa de Bel, si algu dels que parla l'ha llegit, té un marcat contingut social (molt progressista per cert). Molt més social que no pas el de Sabaté i el PSC.

    Crec que aquets tres partits poden fer molta feina plegats dirigits per Ferran Bel. Ànims i sort!

    ResponElimina
  16. Jo no entraré a desqualificà ningú perquè tan Bel com Forés i Forcadell encara han de demostrar la seva capacitat de gestió, però si vull recordar que CiU en cap moment ha demanat perdó per vulguer-se vendre l’aigua i crec recordar que Esquerra i Inciativa van prometre no pactar amb cap partit transvassista.

    ResponElimina
  17. bel va dir que no acceptaria cap transvasament als del seu partit. ara ja poden oblidar-se, los de ciu de bcn, de tranvasaments perquè tortosa és la segona ciutat més gran de catalunya que poden conservar.

    erc i icv al govern poden garantir el no al transvasament davant del pp de valència (que la nit de les eleccions cridaven "sí al trasvase, ja está aquí" i també del psoe)

    ResponElimina
  18. Lo d'ERC és lògic, però ICV haurà d'explicar molt bé un possible pacte amb Bel. A mi ja m'estaria bé, però no sé si els votants d'ICV ho voran tan bé com jo.

    Tal com ha quedat lo panorama, si els d'ICV es volen distanciar dels socialistes, no els queda més opció. Bel podria agafar-los la proposta del sant josep i del parque, que eren molt bones.

    ResponElimina
  19. Tortosa no pot tenir un govern diferent al de la Generalitat, quan ara totes les ciutats del país estaran governades per psc i erc i icv.

    més val un govern de PSC-ERC-ICV-PP i fer fora Bel o, en tot cas, un govern de Bel amb erc i icv. Mai Ciu-PP, el pp està mort.

    ResponElimina
  20. És increible tot el que veig escrit! Mare meua quant de resentit. Ja s'acaben les cadires dels socialistes i ja es fiquen nerviosos. Tranquils que Bel no és sectari. La gent bona seguirà treballant.

    El millor pacte per a Tortosa serà CIU+ERC+ICV. Cap d'aquestes tres formacions polítiques locals és trasvasista. Prou de demagògia! Sempre han votat totes tres contra els transvasaments i en favor de la Plataforma. Que això no val per a res?

    Els que pretenen enverinar el gran triomf electoral de Bel que s'ho facin mirar. La ciutadania ha volgut que gairebé tingui majoria absoluta (han faltat 61 vots. Això senyors és incontestable.

    ResponElimina
  21. Soc el de les 11:49 i l'hi vull dir a l'anònim de les 12:32 que estic molt d'acord amb vostè, amb la forma i el fons.
    De totes maneres, jo amb el meu comentari nomes volia posar de manifest la injustícia que representa valora els adjectius i/o insults en funció de qui els digué i sobretot a qui se li diguen. I aquest argument ( ja dit altres cops per mi en aquest bloc) serveis també per a ubicacions d'hospitals, velòdroms, pavellons, enderroc de cases de la catedral etc.

    ResponElimina
  22. Quants candidats han comentat les eleccions al seus respectius blocs?

    ResponElimina
  23. Sembla mentida que molts tortosins no s'en recordin de que CIU va estar a favor del transvasament.
    Ja ho notarem, ja.

    ResponElimina
  24. Quanten medalles es penjarà Bel en projectes que ja estan fets per part de Sabate?
    Vinga home anem de mal en pitjor.

    ResponElimina
  25. Pot ser Bel no es trasvassiste, no ho sé per que no li he sentit dir res en públic al respecte durant la campanya. El que si sé es que CIU, el partit que representa, si que ho es: va defensar en el seu dia encarnissadament el de l'Ebre i encara ara defensa projectes com el trasvassament del Roine i la interconexió de xarxes.
    ERC i ICV al govern de Tortosa no solamenent per garantir que no hi haurà trasvassament cap a la València del PP sino també per garantir que no sen farà cap altre. Per garantir la nova cultura de l'aigua!!!!

    ResponElimina
  26. dins de tots el comentaris, Bel te 10 regidors, tots els que ploren per l'aigua on eren el dia de les votacions, no espot criticar cap pacte, tortosa ha parlat, volien un canvi i tots els que habien pactat amb sabate han estat castigats, sino busqueu a Franquet, que ningú el troba per Tortosa. Tots els pactes son en clau municipal factibles, que se li podria critica a icv si solsament en te un de regidor.

    ResponElimina
  27. Me feu gràcia los tortosins, tanta plataforma defensant l'ebre i tots pp i ciu eixuguen lo riu ils quicos celio i tota esta gent fent lo ruc amunt i avall amb manis i ara us surt un govern convergent..esteu acabats!!!!

    ResponElimina
  28. Estic d'acord amb Kiko. He mirat el programa de Bel, i moltes de les seues propostes no són sinó els projectes que el govern de Sabaté ha impulsat i ficat en marxa. Com es pot tindre tanta barra??? Ja vorem què fan de profit a banda d'atribuir-se els mèrits del govern anterior...

    ResponElimina
  29. Hi ha projectes de TOTS els partits que són bons: tercer pont, pacte immigració, nucli antic, trànsit, regidors de barri. Però crec que n'hi ha alguns que no es poden deixar perdre: les noves piscines (CiU,PSC,ERC,ICV), els carrils bicis i el pont del ferrocarril (CIU,PSC), la restauració del sant josep amb un alberg turístic(ICV)i la creació d'una oficina per als emprenedors (CiU).

    Tortosa ha de tirar endavant, lluny dels partidismes. Sabaté ha tingut temps. Ara és hora dels nous: Bel, Forés i Forcadell. Faura forma part del passat.

    ResponElimina
  30. Jo com ahir:
    Que llimpien les faroles de Tortosa de alguns que han passat a la història negra de la nostra bimilenaria ciutat (Franquet, Sabaté, ...) !!!

    ResponElimina
  31. Eic, ho he llegit tot i..... perquè no un pacte PSC+ERC+IV i que decideixi desfer l'empat Faura?

    M'agrada la proposta.

    ResponElimina
  32. El que penso jo es que, tindrà nassos que ERC i IC facin alcalde a un que esta a favor de PHN.

    ResponElimina
  33. No el faran alcalde ni ERC ni ICV. La fet alcalde el poble de Tortosa senyor meu-

    ResponElimina
  34. Pos mira el de les 4:33 potser ha donat al clau i es veritat que tots plegats (o quasi) hem fet una mica el primavera.
    Hi ha algu mes antitransvasista i pro plataforma que Franquet? ..pos mira al carrer.
    Pareix evident que la mobilitzacio de la gent de la plataforma ha estat nula ates que els perills del trasvas ( gran o menut ) encara hi es.
    Ja fa temps que ting ganes de dir-ho: als tortosins ens importa tant i tant que s'emporten l'aigua si ho fan mes avall de campredo?....perque al ampostins
    (per exemple) sembla que no, vista l'historia recent i els resultat de les eleccions.

    ResponElimina
  35. Anonim 8:27,
    Aquestes apel·lacions al poble quan conve...no se, no se,
    A que no se'n recorda voste de quan a les primeres eleccions "el poble" va donar l'alcaldia al Sr. Peralta d'UCD( 8 regidors) i el pacte de progres ( CIU PSC PSUC )l'hi va "fotre" i l'hi entrega al Sr. Beguer.

    ResponElimina
  36. Pos dona la casualitat que si que m'en recordo. Era la prehistòria democràtica.

    ResponElimina
  37. CiU és un partit que ja va ensenyar les dents una vegada amb lo tema del riu i per això ni els he votat ni els votaré mai. D'altra banda, donada una nova hipotètica amenaça transvasista, crec que seria de de ser molt ruc que Bel s'hi posicionés a favor. Encara me'n recordo de la cara de Bel, la nit de les eleccions municipals del 2003, afirmant que el PHN havia estat clau en la desfeta del seu partit a la ciutat. Realment creieu que serà tan estúpid de tornar a cometre tal error?

    ResponElimina
  38. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  39. Cadira per avui i a les properes perdran el concejal que encara els hi queda.
    Tan de pànic tenen a fer oposició?
    Vaig votar ICV però si hagués sabut que havia tanta sintonia amb CiU hagués votat en blanc... o a CiU xDDD
    Què CiU estan més a l'esquerra que Sabaté? Vaja notícia.
    Això no vol dir que Sabaté & cia fossin el exemple de lo que han de ser unes esquerres, al menys en els últims temps.

    ResponElimina
  40. Però a part de ser la prehistòria, va ser legitim o no? d'això es tracta.

    ResponElimina
  41. Aviam si te collons Bel de dir No als Transvasaments!
    I ser un ebrenc més i no un venut als laietans.

    ResponElimina
  42. " Lo cortes no quita lo valiente "
    Sr. Gustau Moreno, ja se que no soc gens original si dic que el Sr. Martin no es sant de la meva devoció, però lo dels Alps i Lubasa em sembla tant fort que requereix l'immediata retirada del bloc, si l'autor de l'acusació no s'identifica.

    ResponElimina
  43. Ja no se'n recorden d'allò de mai més un govern transvasista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Als d'ERC els sobra coherència... O no!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  44. vox populi

    ResponElimina
  45. A mi també em sembla una opció bona, el pacte CiU/ERC/ICV (molt millor que CiU-Faura!!). Diuen que els canvis sempre van bé en politica i 8 anys dels ultim govern ja son prous. Hi ha sang nova i s'els ha de donar una oportunitat a veure si es veritat el que ens diuen sempre, que la persona és més important que el partit a nivel municipal. Pos, ara ho verem, a veure si Ferran Bel pensa en Tortosa i els tortosins (i, per suposat en el riu) en comptes dels "ordens" del partit. Ja seria un bon començament que facen una declaració sobre el tema de l'aigua. Aixo es lo bonic de la politica , lo que era blanc per un partit, demà potser negre (tal com ha passat sempre si revisem els ultims 30 anys de politica transvasista), per tant esperem que CiU-Tortosa s'hagi posat a la banda de defensors del riu.

    ResponElimina
  46. A l'anònim de les 10,24 PM.

    Per suposat que va ser legitim. Els del pacte de progrés sumavem més vots i més regidors i, per tant, més representació. I d'aixó es tracta. Aquestes son les regles del joc. Com passaria ara si ERC i ICV decideixen entrar al govern municipal amb CIU. Exactament igual. O es que els regidors de CIU, ERC i ICV no son representants del poble?. I tot això amb el important matis de que la victoria de Bel ha estat més contundet, bastant més diria jo, que la de la UCD a la que vosté es refereix.

    ResponElimina
  47. A l'anònim de las 9,12 PM.

    No sé si vosté ha votat sempre a ICV. El que recordo perfectament es que el Sr. Sabaté, quan encapçalaba la candidatura d'ICV, va governar amb CIU, allà pels anys 95-98. I sap que va passar? Que a les següents eleccións (1.995)ICV va aconseguir tres regidors, es a dir un més. La història, com veu, contradiu les seves teories amic meu. A més, a banda errors propis que els hi ha hagut, ha estat ara, després de de fer costat al PSC de Sabaté, que ICV ha perdut un regidor. Vosté mateix.

    ResponElimina
  48. Senyor meu...tot ha començat perquè vostè diu que a Bel el poble l'ha fet alcalde de Tortosa ...i jo el que intento dir es que si hi hagués un pacte PSC ERC ICV i PP ( si. si. de tots contra el guanyador, igual que el pacte de progrés) també seria que el poble que ho ha volgut no?

    ResponElimina
  49. Si tots començem a fer tantes especulacions i juguem a fer d'analistes politits i tertulians
    ( sense cobrar, per cert) acabarem una mica tocats tots plegats..
    perquè a aquest ultim anonim, l'hi diria, filant tant i tan prim, jo podria dir que el PSC ha perdut vots per culpa de l'oposicio que ha fet CIU.
    Que l'hi sembla la teoria?
    No sera culpa exclusivament d'ICV i de les seves giragonses els seus resultats?

    ResponElimina
  50. volia dir a l'anonim de les 9:06

    ResponElimina
  51. veig que encara us preocupa molt el transvassament, a mí també, peró el lloc on es decideixen els transvassaments, que jo sàpigue és a madrid, i on es poden acceptar es a barcelona, i qui mana en un lloc i altre ?? ho recordeu, el PSOE. per tant si en els propers 4 anys es proposes en transvassament no seria culpa del sr. bel, i a més poca cosa podria fer, prou enfeinat estarà arreglant el desgavell que es trobarà dins l'ajuntament. esperem a que governe i jutgem-lo pel seu govern a tortosa i no per coses que no pot decidir.

    ResponElimina
  52. A l'anònim de les 9,20 AM.

    També, estic d'acord, la inoperància dels dos regidors d'ICV durant els quatre anys darrers hi te a veure. Per aquesta mateixa raó es va renovar totalment la llista. Pero el que he comentat abans son fets històricament demostrables. O no? No obstant, comprenc que a Sabate i Cia no els agradi que els recordem que eren militants d'ICV i van marxar, amb els seus càrrecs a la butxaca es clar, cap al PSC.

    ResponElimina
  53. Supos que Jose Martin ja ha tornat dels Alps no?
    Qui es accionista de Lubasa?
    Mariano Curto, si.
    Algú més?

    ResponElimina
  54. Qué es dificil contentar a tothom!! El fet es que hi haurá un nou Govern i prou! Qui vulgui criticar de forma constructiva que ho faci...Sempre hi haurá el destraler de torn. I si hi han projectes que el senyor Sabaté no ha pogut fer realitat, i son bons per la ciutat; que té de dolent que els realitzi un altre alcalde? Sempre quedarán per la comunitat...O no?

    ResponElimina
  55. Va d'autocrítica.
    Em pregunto si no ens hauria de fer reflexionar a tots plegats sobre el tant significatiu fet de que ens dediquesim tant i tant a criticar a dreta i esquerra i a fotre cullerada en el safareig polític, però SOM incapaços de man-tindre el mateix nivell de debat i d'opinions en una noticia com la de l'autovia (en aquests moments, dos entrades) que tenim en aquest mateix bloc.
    Així ens va....i així ens anirà.

    ResponElimina
  56. Ricard i Forcadel volen fer com:

    Enrique Líster Forján, originalmente Enrique Liste Forján (Ameneiro, aldea del municipio de Teo, La Coruña, 21 de abril de 1907 — Madrid, 8 de diciembre de 1995). Militante comunista , durante la Guerra Civil Española se incorporó de inmediato a la lucha contra el golpe militar y su capacidad de mando y valía le convirtieron en uno de los primeros mandos de las milicias recien formadas, siendo uno de los fundadores del llamado Quinto Regimiento, en realidad un gran centro de reclutamiento y formación militar donde se forjaron las primeras unidades milicianas de forma organizada y eficaz. Tras la militarización de las unidades de voluntarios y la creación del Ejercito Popular de la República Española (EPR) (), Enrique Líster se convirtió en el comandante de la 1ª Brigada Mixta del EPR, alcanzando en el transcurso de la guerra la graduación de Mayor de Milicias, máximo empleo para los procedentes de la escala no profesional. En el EPR el mando de grandes unidades no estaba limitado por el grado, de forma que un mayor podía hacerse cargo en un momento determinado del mando de una división o incluso de un Cuerpo de Ejército; al mando de la 11º División del EPR y posteriormente como jefe de de Cuerpo de Ejército, Lister puso de manifiesto una extraordinaria eficacia y energía, siendo ascendido por decreto especial a Teniente Coronel en los últimos días del conflicto. Durante la Segunda Guerra Mundial, y tras una estancia en una academia militar soviética, llegaría a alcanzar el grado de General en los ejércitos de la URSS, Yugoslavia y Polonia.

    I el seu homoleg:

    Karl Marx nació en Tréveris (Trier en alemán), el tercero de siete hijos de una familia judía de clase media. Su padre, Herschel Mordechai[1] (luego Heinrich) Marx, quien era descendiente de una larga línea de rabinos, ejercía la abogacía en Tréveris, su ciudad natal. Era además consejero de justicia, sin embargo recibió fuertes presiones políticas, por parte de las autoridades prusianas que le prohibieron continuar con sus prácticas legales de acuerdo a su religión y le obligaron a abrazar el Protestantismo para poder mantener el cargo en la administración de Renania. Su madre fue Henrietta Pressburg, nacida en Holanda, sus hermanos fueron Sophie, Hermann, Henriette, Louise, Emilie y Caroline.

    Comenzó sus estudios de Derecho en la Universidad de Bonn pero los dejó para estudiar filosofía en Berlín. Se doctoró en 1841 en Jena con una tesis titulada Diferencia entre la filosofía de la naturaleza de Demócrito y la de Epicuro. Pronto se implicó en la elaboración de trabajos en torno a la realidad social, colaborando en 1842 junto con Bruno Bauer en la edición de "Gaceta Renana" (Rheinische Zeitung), publicación de la que pronto llegó a ser redactor jefe. Durante este período también frecuentó la tertulia filosófica de Los Libres (Die Freien). La publicación finalmente sería intervenida por la censura, y posteriormente, Marx tuvo que marchar al exilio.

    Penseu que el poble no es lo que vatros creieu...mes ve vatros voleu tornar al passat i la gent vol viure del present i per al futur.

    Anevon a casa que proyectes no en teniu.......i viure de la bicoca no vos esta be.

    ResponElimina
  57. Primer: ja no sortiras mes els divendres la nit.
    Segon: Ja que et va el rollo " copiar i pegar" , seguint amb les ferramentes informàtiques, utilitza un traductor i de passo no es notara tant.
    Apa....

    ResponElimina
  58. Si en permet el poble Tortosi sense descarta a ningu.crec que bel te un problema bastan Gran.
    Perque alguns es preguntarant .pos el deute que te l'Ajuntament es inmesurable per la cantidad de ciutadans empadronats.
    El projecte que ha presentat al poble es imposible de tirar-lo endavat sempre i quant se torne a endeuta la qual cosa vol dir possar merda damunt de la mateixa.

    Sr. TORTOSA TE EL QUE ES MEREIX DESDE L'EPOCA DE BEGUER QUE MEN RECORDO QUANT ANAVA PEL CARRER CERVANTES DAVANT DE LA PANCARTA EN CONTRA DE RENFE ,DESPRES DE A VER FIRMAT A MADRID QUE S'HAN PORTANSE L'ESTACIO DE TORTOSA, I L'ALDEA FOS L'ESTACIO DE LLAR RECORREGUT.

    DESDE ALLA VONS ELS TORTOSIN I OS RECORDO EL BANC D'ESPAÑA UN ALTRA BEGUEREDA, EM ANAT DE CUL AVORE QUI ES EL MILLOR POSTO PER QUE TORTOSA FUNCIONI.I ARA MEN DONO CONTE QUE , TORNEM A L'EPOCA PRETONIANA
    CiU I ERC ....DEU MEU PERDONA ALS INOCENTS
    PERQUE EN ELLS ESTARA LA GLORIA.

    ResponElimina
  59. mare meua!! com estan els socialistes! ja es volen encolomar coses del programa de ferran!! jaja
    esteu un poc..malalts!
    ja us em demostrat q les tortosines i tortosins de tontos no en tenim un pel!
    Ens heu enganyat durant 8 anys! PERDUA DE DINERS I DE TEMPS!
    EMBUSTEROS!
    i els socialistes de valencia cridant agua para todos diumenge passat

    ResponElimina
  60. mare meua!! com estan els socialistes! ja es volen encolomar coses del programa de ferran!! jaja
    esteu un poc..malalts!
    ja us em demostrat q les tortosines i tortosins de tontos no en tenim un pel!
    Ens heu enganyat durant 8 anys! PERDUA DE DINERS I DE TEMPS!
    EMBUSTEROS!
    i els socialistes de valencia cridant agua para todos diumenge passat

    ResponElimina
  61. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  62. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  63. Jaume plega as portat a ICV al pacte de la gana est patetic.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta