9 de novembre del 2006

Una polèmica urbanística a Màlaga revela els interessos privats de l'alcalde d'Amposta

El diari El Punt ha publicat avui una notícia redactada per Roser Royo que abans-d'ahir avançava la revista electrònica El Observador, i que fa referència a la implicació empresarial de l'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig (CiU), amb la promotora d'un polèmic macrocomplex urbanístic i turístic a Màlaga. Roig, que a la mateixa notícia adverteix que la seua participació en el projecte de Los Merinos és perfectament legal, forma part del consell d'administració de l'empresa Promociones Club de Campo & Golf de Ronda, que ha començat a construir a la Serranía de Ronda 800 xalets de luxe, dos camps de golf i tres hotels de cinc estrelles, sense tenir l'aigua garantida, amb informes desfavorables de la Junta d'Andalusia i de la confederació hidrogràfica, i amb una gran oposició ciutadana, ecologista i d'alguns ajuntaments de la zona. De fet, part dels terrenys afectats pel projecte són considerats Reserva de la Biosfera, i les obres avancen sense cap altra cobertura legal que l'autorització municipal de l'Ajuntament de Ronda. Segons el registre mercantil, Roig és conseller a la junta directiva de la promotora, presidida per Luis Solana, exdirector de RTVE, exdiputat del PSOE per Segòvia i germà de Javier Solana. L'altra vinculació ampostina amb el projecte és l'empresari Joan Lluís Ripollés, accionista de l'empresa New Packaging i un dels principals accionistes del complex lúdic Tosses XXI, situat a Amposta i impulsat pel mateix Ajuntament. Un altre nom dels que figuren als papers del cas Merinos Norte és el de José Cornado, president i accionista únic de Construcción Pirenaica SA (Copisa), una empresa que segons publicava la revista Época va aconseguir adjudicacions durant els últims anys de govern de CiU per valor de més de 81 milions d'euros. En aquest cas, cal recordar que Copisa també s'encarrega encara del manteniment de la via navegable de l'Ebre.

Per llegir la notícia d'El Punt, cliqueu aquí mateix.
Per llegir les declaracions de l'alcalde d'Amposta a El Punt,
cliqueu aquí mateix.
Per llegir la notícia d'El Observador, cliqueu aquí mateix.

55 comentaris:

  1. I la gent el veia com l'alcalde perfecte... farà una sortida del poder espatarrant, este xic.

    ResponElimina
  2. Però quin mal ha fet????

    ResponElimina
  3. Una participacióa en una empresa, es aixó ; i res més que aixó..On está el delicte..??

    ResponElimina
  4. JA PODIA ESTAR MOLT A FAVOR DEL TRANSVASAMENT, JO TAMBE HO HAGUES FET, PERO NO TAPAT EN LA MANTA D'UN PARTIT POLITIC.

    ResponElimina
  5. quanta demagògia !!!

    ResponElimina
  6. Sr. mc calan
    Com era allò de la mujer del Cesar??????
    Ilustre-mos, per favor!

    ResponElimina
  7. comedianta, no fassis mes comedia, t'en recordes del tribut que tenien que pagar els funcionaris al teu partit ERC ????

    Aixo nomes es esta en un consell d'administració sense ser accioniste

    ResponElimina
  8. Mira, quan he tingut de criticar a ERC ho he fet, però per quí no passo.
    Lo que va fer ERC és completament legal i transparent tan en les formes com en lo contingut, i et recordo que hi ha sentència dels tribunals que així ho confirma. Ademés, jo hi estic d'acord en esta manera de recaudar diners. He parlat en gent que inclós paga més de lo que li demana el partit.
    Un altra cosa és coneixer com CIU va pagar la seua campanya en cartellets caríssims col·locats i després retirats per una falta d'ortografia a GOBERNAR BÉ i com va pagar el DVD que li va fer baixar vots.
    Si volieu portar el govern amb la mateixa gestió que heu portat la campanya, de quina mon ham lliurat!!!!

    ResponElimina
  9. Comedianta, tranqui.

    Si tant objectiva pretens ser en les coses, espero que també ho sigues en lo cas de Roig. Tindre negocis no es cap delicte i molt menys ser conseller delegat en una empresa.
    Per favor, menos demagògia de politiqueo barat.

    ResponElimina
  10. "Al César lo que es del César...Y a Dios lo que es de Dios.."

    ResponElimina
  11. comedianta, tranqui, bé començem per a tenir un govern estable.

    Suposo que tambe trobaras bé que un president en funcions de la generalitat "es dels teus" sortigue del pais deixant sense president el nostre pais i entrevistant-se en una banda terrorista, bueno, al menys me diras que ja va dimitir, ja s'ha notat. TOT EL VOSTRE ES JUSTIFICATIU

    ResponElimina
  12. COMEDIANTA, un altra cosa, ara que, canviareu d'opinio als pressupostos de l'estat i els votareu a favor?????

    Qui sera el partit espanyoliste?

    ResponElimina
  13. Un personatge com Roig alcalde d'Amposta per CIU que va titllar als membres de la PlaTaforma en defensa de l'Ebre de terroristes( en una reunió de càrrecs electes de CIU al hotel Corona d'Aragó),com s'ha de veure esquitxat d'escàndols urbanístics.La societat civil de les Terres de l'Ebre tenim memòria i podem dir que darrere de la gent de CIU del territori només hi ha un sol Deu: LOS DINERS!

    ResponElimina
  14. A vosté no hi ha qui "l'enllustre"..On no n'hi ha; no en pot rajar...

    ResponElimina
  15. Cinto,
    tampoc és cap delicte fer hotels de rastres de estrelles a la vora de la mar, plantificats davant mateix dels veïns de tota la vida, tampoc ho és fer edificis d'onze plantes a l'Ampolla i què? Que s'ho haiguen fet vindre bé per a que no sigue delicte no vol dir que moralment no ho sigue.
    Tampoc diuen que és delicte endur-se-mos l'aigua cap a València i en canvi molta gent creu que qui ho vol fer és un lladre.

    ResponElimina
  16. Pero estic segur que li agradará mes aquest: "La mujer del César , además de honrada , debe parecerlo..." T'agrada ?Aplícate'l!!!

    ResponElimina
  17. Com vos atreviu a criticar a ERC per una cosa que vatros heu fet fa quatre dies(millor dit dos)?
    Jo personalment crec que ERC no tindria de donar soport a uns pressupostos generals que no complixen en l'estatutet però vatros sou los menys indicats per a dir res!

    ResponElimina
  18. sr. mc.calan,
    per favor, no fasse que plogue més a casa meua que al final sortiran suran fins i tot les ganes de contertuliar en vostè.
    Argumente, argumente i no digue més tonteries

    ResponElimina
  19. Comedianta, calla un rato, per favor, perquè per culpa teua tothom se posa contra ERC, i al final se pensaran que tot los que som d'ERC som iguals, i això no és així!

    ResponElimina
  20. I Mas, traicionant al pais en un pacte secret en Zapatero?
    Pobret, lo que no sabia és que a un traïdor tan sols lo pot vencer un altre traïdor.
    Mas versus Zapatero.
    Al menys Carod lo que va fer ho va fer pensan en lo pais, que Mas tan sols pensava en lo seu benefici propi
    Pensament del Mas (Mama, yo quiero ser pecidente...Buahhhh)

    ResponElimina
  21. comedianta, si tan honrada ets, perque no dius clarament que si al final es voten els pressupostos per part d'ERC trencaras el carnet, no tires pilotes fora del teu partit, ara es el teu, per desgracia per als BONS catalans qui ho te que decidir, pero les cadires son molt boniques tat

    ResponElimina
  22. JAJAJAJAJAJA

    PENSAR EN LO PAIS


    SI SI

    VISCA CATALUNYA INDEPENDENT EN UN PRESIDENT CORDOBES, ARA ENS CANVIARAN EL BARRET PEL SOMBRERO CORDOBES, I EL VI DE LES NOSTRES TERRES PER LA MANZANILLA

    GRACIES ERC

    ResponElimina
  23. Comediantaaaaaaaaa!! Fins i tot els teus companys de partit et recomanen que callis...!!Per algo sirá...

    ResponElimina
  24. Escolta als teus companys al menys...!! Que per cert tinc bons amics dintre del teu partit...

    ResponElimina
  25. Ostres, en un no res, quin munt de peticions de callar que he acumulat.
    No serà que poso massa el dit a la llaga?

    ResponElimina
  26. No és qüestió de que sigui un delicte o no el negocis del Sr. Roig. El problema és de quines influencies s’ha fet valdre per guanyar-se els diners. Tots podem veure l’especulació urbanista actual, però el Sr. Roig és un petit empresari d’una llibreria i segur que aquestes inversions no surten del no res. Podem donar gràcies que ciu no torna estar al govern de Catalunya.

    ResponElimina
  27. La llaga es sevaaaaaaaaaaaaaa!! POSIS UNA TIRITAAAAAAAAAAAA!!

    ResponElimina
  28. Tranquils!
    plou, plou, però lo riu encara no se surt de mare.

    ResponElimina
  29. comedianta, no es que haguis posat el dit a la llaga, es que et fan callar perque sempre dius tonteries

    ResponElimina
  30. Fernández Teixidó,Mariné,Roig.....quin munt de càrrecs de CIU amb affairs inmobiliaris no massa transparents!.L'horta de Sant Vicent és un hortet de mal mort al costat de tants "Invernaderos convergents".

    ResponElimina
  31. A la usuaria anònima que tantes ganes té de que calle,
    xata, sinó argumentes més no val la pena ni contestar-te
    o sigue que ja ho saps
    I no seras precisament tú la que em fasses callar per molt que et repatine
    Anim, segur que tu ho pots fer millor

    ResponElimina
  32. caray comedianta, ets tan viva que contestes a una dona, veus com nomes dius tonteries, pero com ERC t'has tornat a equivocar

    ResponElimina
  33. Segur que la Comedianta també ho pot fer millor...El que passa es que encara ha de passar uns anys....

    ResponElimina
  34. Comedianta, te demano que calles perquè com ja t'han dit només dius tonteries, i a més cada vegada que obris la boca te contradius, i a més t'equivoques i... te penses que tot ho saps, i resulta que si jo fos una dona no estaria casat ni tindria fills legítims com tinc. M'entens ara?

    ResponElimina
  35. Potser caldria centrar el debat. Era sobre l'alcalde d'Amposta, oi? Ja ho diuen, ja, qui juga amb foc surt cremat... o millor i més apropiat: qui juga amb aigua surt escaldat! Ara s'expliquen moltes coses... És cert que no hi ha res de mal ser accionista o membre del conselle d'administració d'una empresa. I l'empresa serà tot el legal que es vulgui... però quan la finalitat és especular per guanyar diners (molts diners), llavors ja és una altra cosa. Si heu llegit la noticia veureu que només té el permís de l'ajuntament, gràcies a un decret de l'alcaldia. S'ha fet agafant part d'uns terrenys declarats "reserva de la biosfera", té una denucnia davant el TSJA. La comunitat de regants no l'autoritza perquè no hi ha aigua... etc. Que cada un tregui les seves conclusions... Per a mi fa un cert tuf... I allò del transvasament: cert! Aigua per a les seves pataques... o per als seus negocis...

    ResponElimina
  36. xeics que lamentables que sou. Ara que passa que a aquest país ningú pot fer diners? enveja cotxina és el que teniu.

    ResponElimina
  37. En tot cas; si hi han indicis com tu dius; no creus que hem de deixar treballar al senyor fiscal?? Es que de vegades ens posem en camisa d'once vares, sense saber per on naveguem..Mentre no hi hagi cap senténcia en ferm, parlar d'aquestes coses perjudica seriosament la dignitat de les persones, i fins i tot et podría arrivar a casa una citació per injúries..

    ResponElimina
  38. Vaig a centrar-me amb lo debat!.
    No mos podem extranyar que el president de l'associació catalana de municipis i comarques:Joan MªRoig ,alcalde d'Amposta per CIU sigui de l'opinió "Agua para todos",ell ja ho volia de vendre-mos lo riu i ara forma part legal d'un entramat urbanístic de luxe a Ronda que vol l'aigua d'un poble veï per un complex pelotasso inmobiliari tipus "Agua para todos perjudicant sempre a n'algú més dèbil".Com molt bé dius Susanna ell s'ho tenia apanyadet i jo he d'afegir que mai s'ajunten corbs amb cadarneres.

    ResponElimina
  39. La traducció en ebrenc de "Los Merinos" seria si es fes a les nostres comarques "Los Mardans"???????
    Tocant de La Carrova m'imagino a Roig i una colleta convenientment posicionada de corderets i auvelletes mardanejant al golf.

    ResponElimina
  40. Lamento que es facen segons quins debats absurds. Demanaria una mica de contenció als comentaristes i pensar, si és possible, que l'espai que usem te un sentit en si mateix.
    Si aclaparem l'atenció a sobre nostre estem fent d'ovelletes tontetes que els Merinos cobreixen "contra natura", i l'espai es degenera. No degenerem ... que ens coneixem tots/es.
    I seria civilitzat no fer com a les tertúlies professionals on dos s'encaparren i " ja s'ha acabat lo brocul", adéu tertúlia.

    Sobre la noticia, dir que estar implicat en la direcció d'una empresa que no fa cas ni a la Junta d'Andalusia, ni a l'estat, ni a tot un poble que és posa en vaga general .... tornem a finals del segle XIX?
    I, evidentment, el judici és purament ètic, de moment.

    ResponElimina
  41. Respecte al tema de la noticia: Quina linia editorial té "Epoca"?

    Respecte al debat B:

    La proposta d'aplegar Ciu i ERC, com es deia: front nacional? Això, senyors i senyores, és Lepen.

    Si ERC s'ha decantat per un pacte d'Esquerres, entenc que és més aprop de la seva identitat que si s'ajunta amb la dreta "catalana". Una dreta "catalana" que no li fa fàstics ni a Aznar mentre puga xuclar... Com Monsieur Roig.

    ResponElimina
  42. pero si al final el sr rius era caperucita, vaja vaja vaja el jefe era el pitjor, i mentre els ampostins amb els bous, i els bous eren ells.bous si, bous no i els que manen fotense les butxaques ben plenes.

    ResponElimina
  43. amb el meu, 44 comentaris en el mateix missatge. Quin és el rècord, Gustau? (curiositat estadística que té un ...)

    :D

    ResponElimina
  44. Crec que el rècord són 46 comentaris, a la notícia sobre la presentació del Cucafera Folk.
    http://lamarfanta.blogspot.com/2006/10/tortosa-presenta-el-iv-cucafera-folk.html

    ResponElimina
  45. D'un Roig encès!està la notícia de la setmana.

    ResponElimina
  46. Intentem vatre el rècord. Sabeu què aquesta és la tercera vegada que Roig es veu involucrat en temes poc clars? La primera quan va requalificar la zona de Valletes. Poc abans de la requalificació, la seva dona, la seva germana i algun altre proper a ell, hi han compra terrenys. Portat davant la justícia, el jutge el va absodre per prescripció dels fets. El fiscal li va reprovar publicament el seu comportament. La segona fa uns anys pels voltants de Nadal. Un empresari amposti que regenta una consultoria d'empreses va ser empresonat per blanqueig de diners. Curiosament, Roig, va deixar de formar part d'alguna de les empreses investigades, precisament el dia abans de les detencions. La tercera és aquesta.

    ResponElimina
  47. Intentem vatre el rècord. Sabeu què aquesta és la tercera vegada que Roig es veu involucrat en temes poc clars? La primera quan va requalificar la zona de Valletes. Poc abans de la requalificació, la seva dona, la seva germana i algun altre proper a ell, hi han compra terrenys. Portat davant la justícia, el jutge el va absodre per prescripció dels fets. El fiscal li va reprovar publicament el seu comportament. La segona fa uns anys pels voltants de Nadal. Un empresari amposti que regenta una consultoria d'empreses va ser empresonat per blanqueig de diners. Curiosament, Roig, va deixar de formar part d'alguna de les empreses investigades, precisament el dia abans de les detencions. La tercera és aquesta.

    ResponElimina
  48. Intentem vatre el rècord. Sabeu què aquesta és la tercera vegada que Roig es veu involucrat en temes poc clars? La primera quan va requalificar la zona de Valletes. Poc abans de la requalificació, la seva dona, la seva germana i algun altre proper a ell, hi han compra terrenys. Portat davant la justícia, el jutge el va absodre per prescripció dels fets. El fiscal li va reprovar publicament el seu comportament. La segona fa uns anys pels voltants de Nadal. Un empresari amposti que regenta una consultoria d'empreses va ser empresonat per blanqueig de diners. Curiosament, Roig, va deixar de formar part d'alguna de les empreses investigades, precisament el dia abans de les detencions. La tercera és aquesta.

    ResponElimina
  49. Gustau, no tinguis en compte la segona i la tercera. Em donava un error. Disculpeu...

    ResponElimina
  50. pos vaja fieres aquestos de conveniencia i al final com per molt que els foti ho sabrem tot, un dia em preguntaven, Republica o Monarquia? jo vaig dir:-Democracia pos visca lo democràcia que per fi sabrem el que es, a la nostra estimada Catalunya.

    ResponElimina
  51. Monsieur Roig : Rien va plus!

    ResponElimina
  52. Ara solament ens farà falta Sabanza de Móra la Nova, algun dia també sortiran els seus draps bruts. Estos de CIU són incorregibles !!!

    ResponElimina
  53. Sabanza no ti draps bruts,lo que passe es que no dixa mai res net de tot lo que toque.

    ResponElimina
  54. Aqui cadascu tira la ma i amaga la pedra.
    Los de CIU tiren les pedres i amagen los millons a comptes corrents en paraisos fiscals,

    ResponElimina
  55. I la merda continua..... Astacats hasta el coll acabaran los de CiU!!

    "Arnes va encarregar unes obres a una empresa del tinent d´alcalde"

    http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=355354&idseccio_PK=1023

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta