9 de novembre del 2006

L'Ajuntament organitza una visita a la planta d'Orujosa de Ferreries per suavitzar la polèmica

L'Ajuntament de Tortosa ha convocat per demà, divendres, un grup de veïns de Ferreries a una visita a la planta que l'empresa Orujosa té a l'avinguda Marcel·lí Domingo, amb l'objectiu que vegin sobre el terreny quin és el procés d'extracció de l'oli de sansa. La regidora de Governació, Consol Cordero, va confirmar que la invitació s'ha fet extensiva a alguns dels veïns que havien presentat signatures en contra de la renovació de la llicència d'activitat d'Orujosa (que ja s'està tramitant), i també al president de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent, Eduard Rel. A més, també han convocat alguns empresaris de la zona, el president de l'associació de comerciants i els directors dels quatre centres educatius que hi ha al barri: l'IES de l'Ebre, l'IES Joaquim Bau, el CEIP Ferreries i el CEIP Cinta Curto. «Els hauríem pogut enviar una carta per explicar-los en quina situació es troba la planta d'Orujosa a Ferreries, però hem preferit organitzar una visita a les instal·lacions de l'empresa, perquè vegin com funciona», va explicar Cordero, que va recordar que l'Ajuntament va utilitzar amb èxit aquesta fórmula amb alguns veïns que van queixar-se de l'activitat de Celulosa de Levante. Cordero va garantir que les emissions de la fàbrica d'Orujosa estan dins dels paràmetres legals, i va reiterar que l'empresa mantindrà una part del procés productiu a Ferreries, fins que puga fer el trasllat a la nova planta de Vinallop. Així, les instal·lacions de Ferreries continuaran fent el procés d'extracció de l'oli de sansa «provisionalment, almenys durant tota la campanya actual», mentre que l'assecatge del residu de l'oliva, que és la part més molesta, ja s'està fent a Vinallop. «El que volem fer és posar en contacte els veïns i l'empresa, perquè Orujosa introdueixi les millores que cregui oportunes per minimitzar les molèsties al barri», va concloure Cordero.
Per la seua banda, el president dels veïns de Ferreries-Sant Vicent va tornar a manifestar el desencís de l'entitat pel retard en el trasllat definitiu de tota la producció d'Orujosa. Així, Eduard Rel va confirmar que assistirà a la visita organitzada per l'Ajuntament, i que reclamaran una data de tancament i que els donin totes les garanties sanitàries.

El Punt (9-Novembre-2006)

6 comentaris:

  1. això és una dona!

    ResponElimina
  2. Preséntamela!!

    ResponElimina
  3. És la millor regidora de l’actual ajuntament, i millor no parlem més...

    ResponElimina
  4. ta mes bonaaaaaaaa....

    ResponElimina
  5. Ah siiiiiiiiiiiiiiii????

    ResponElimina
  6. bé de costat si no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta