26 de gener del 2010

Ascó aprovarà avui la candidatura a l'MTC amb un acord que podria ser declarat nul


El delegat de la Generalitat adverteix que l'alcalde i tres regidors tenen vinculacions laborals amb la indústria nuclear.

Tota la pressió dels últims dies no ha servit per fer desistir l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, de la seua intenció de presentar la candidatura perquè el municipi rebi el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Ni la manifestació de diumenge, ni la tancada del govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ni la declaració del president José Montilla contra la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya, han aconseguit un canvi d'actitud del govern d'Ascó. Així, Vidal va descartar desconvocar el ple extraordinari que se celebrarà avui al matí. Però el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, va advertir ahir a la tarda que el mateix alcalde i tres regidors tenen vinculacions laborals amb la indústria nuclear, i que es podria impugnar l'acord del ple.

El govern d'Ascó, format per quatre regidors de CiU i un del PSC, té previst aprovar aquest matí la candidatura del municipi per tenir l'MTC. Per tant, si no hi ha més candidatures d'última hora, Ascó haurà de competir amb Yebra, a Guadalajara, per rebre els residus nuclears de tot l'Estat, tot i la forta oposició que s'ha desfermat al territori. De molt poc han servit l'amenaça de CiU de suspendre de militància l'alcalde i els regidors; la manifestació de diumenge pels carrers d'Ascó; la tancada de protesta al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, o el pronunciament televisiu del president Montilla. De fet, tot i que ahir va preferir no fer declaracions públiques, l'alcalde d'Ascó considera que el seu govern està més fort i més cohesionat que mai per tirar endavant el projecte, després de les pressions rebudes. A més, el convergent Rafael Vidal també espera tenir el suport d'alguns dels quatre regidors independents d'Ascó. Així, només hi votarien en contra el portaveu d'Independents per Ascó (IA-FIC) i exalcalde, Antoni Casanova, i una de les dues regidores independents. Els altres dos regidors d'IA-FIC o bé s'abstindran o hi votaran en contra, una circumstància que, per tant, no evitarà l'aprovació de la candidatura a l'MTC.

En aquest sentit, l'oposició política a la decisió d'Ascó no es donarà per vençuda. Així, al migdia els dirigents del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ja havien previst un pla alternatiu, tot i que no el van fer públic perquè preferien esperar que Vidal desconvoqués el ple d'avui. Però el fax que li havien enviat amb un manifest no va causar l'efecte esperat, i l'encarregat de desvelar la nova estratègia va ser el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, que a la tarda va visitar els càrrecs electes que estaven tancats al Consell Comarcal. Així, Salvadó va advertir que l'alcalde i tres regidors més tenen vincles professionals amb la indústria nuclear, i que per tant l'acord de ple podria ser declarat nul de ple dret. Unes declaracions de Salvadó que van ser malinterpretades per alguns mitjans, i que van obligar la Generalitat a fer una nota de rectificació. Així, el govern va aclarir que no estudiaran el cas d'ofici, i que seria el Consell Comarcal qui impugnaria l'acord.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Barcelona 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Barcelonès Nord 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-01-2010 Pàgina 2
El Punt Maresme 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Penedès 26-01-2010 Pàgina 4
El Punt Vallès 26-01-2010 Pàgina 4

60 comentaris:

  1. "Esto es lo mismo de siempre: Si el almacén fuese tan bueno y no tuviera ningún tipo de problemas se habría instalado en alguna capital. Como en definitiva es un basurero y además peligroso, los pobres se pelean por él con el señuelo de los euros que les van a dar. Con todo respeto, hay poca diferencia entre estos Ayuntamientos y los pobres hambrientos que rebuscan en las basuras."

    ResponElimina
  2. Es que cuando las ganas de comer aprietan....

    ResponElimina
  3. ... les màfies surten a la llum.

    ResponElimina
  4. Hauríem de esser molt curosos amb el tema dels “vincles professionals” de determinats politics, com argument per rebatre determinades decisions, dons podria desencadenar una reacció en cadena d’acusacions molt difícil de parar...

    ResponElimina
  5. Benvinguts a l'era de les corporacions!
    Ara ja només sou números.

    ResponElimina
  6. jajajajajajajajajajajajajajajajajaja

    ResponElimina
  7. Una rialla sinistra i típica d’un membre del grup Bilderberg .. A mi no em fa cap gracia.

    ResponElimina
  8. A Santa Compaña!

    ResponElimina
  9. Demà tots a la Plaça Sant Jaume. A les 20:00h
    www.jovensebre.org

    ResponElimina
  10. Arnau, peligroso lo dices tu supongo...

    ResponElimina
  11. Si no son perilloses 6700 tones de material radioactiu que vingue lo Deu de Guti i em fulmine ara mateix.

    Com diu Arnau, si no fos perillós ja ho tindrien a la vora del xalet del president de la teva amada FAES.
    O a Ca l'Esperanza.
    Realment Gutijaume la teva perspectiva esta clarament alienada.

    ResponElimina
  12. Quants accidents s'han produït per almaçenar residus radioactius?

    Has vist l'almaçen holandès, esta al mig del poble i els nens no neixen en quatre braços.

    ResponElimina
  13. A pesar de no tenir clares les repercussions que pot tenir la candidatura d’Ascó en la construcció de l’MTC, voldria expressar el meu reconeixement a TOT el Consistori del poble d’Ascó, que en un acte d’exercici democràtic exemplar, han sabut donar una lliçó a tota Catalunya per damunt les pressions rebudes de diversa procedència.

    ResponElimina
  14. Tant de parlar de les Terres de l'Ebre, de dir que les Terres de l'Ebre no havien de ser agredides mai més pel medi ambient, de que no volem ser menys que Catalunya i mireu : Ascó mateix es posa l'abocador a casa seva i el PSC de l'Ebre callat perquè el seu "amo" Montilla està a favor. Caciquisme pur i dur, si al fons tot està igual que fa 100 anys, "lo riu és vida", ja ho veig ja lo que s'ho creuen alguns...

    Gutijaume : Accident no n'hi ha hagut cap MAGATZEM, però la "bomba" allí està fins que algún dia n'hi hagi un. El magatzem de Habog està en un polígon industrial aïllat a 180 quilòmetres de Rotterdam, informa't abans. També les nuclears eren segures fins el dia de Txèrnobil, i Ascó perdent partícules mentrestant...

    ResponElimina
  15. Lo que dic jo alienació.
    Deixem'ho estar que està afectat.

    Home McCalan "...tu tambien hijo mio?"
    Que el poder econòmic i polític hagi "predisposat" a unes persones en un sentit determinat, ni parla d'independència individual ni d'autonomia ni de res.
    L'únic que es veu clar i meridià és que aquest vots estan manipulats pels mateixos que trauran fantàstics beneficis econòmics de l'ATC.
    Pels taurons del tocho evolucionat a contenidor bituminós. Tot siguen tochos.
    I els riscs son més que reals, com al magatzem nuclear de Asse, Alemània. Que s'ha de buidar de pressa i corren de milers de tones radioactives perquè tot fa figa.
    Semblem estúpids quan creiem que el que sabem és suficient com per evitar riscos i perills. Però, la Història ens ensenya que no és així.
    Els perills apareixen al cap dels anys. Tota la història de l'energia Nuclear des de el Matrimoni Curie fins la darrera d'Ascó, n'és un reguerall.

    ResponElimina
  16. La vinculació d'una decisió estatal únicament a 9 de regidors i el ministre de torn és ja d'una manipulació maquiavèl·lica.
    Goebbelsianna.

    ResponElimina
  17. http://www.dw-world.de/image/0,,3423700_1,00.jpg

    Per al Guti

    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3616630,00.html

    ResponElimina
  18. Locelio; la estupidesa radica en pensar que la manipulació nomes va en una direcció...

    ResponElimina
  19. Mc. Dis-me'n una altra que no sigue la pela. Amb tot el seu artesanat de repartiments.

    ResponElimina
  20. La “pela” com tu dius, es l’objectiu mes comú, però la manipulació per obtenir aquest objectiu pot venir de moltes direccions, i de vegades dels que menys et penses... Com deia un que conec : “AL LORO“ !

    ResponElimina
  21. Home, et diria que parles com els polítics, que no amolles prenda i t'escapes de dir la teua veritat complerta entretennint-nos amb els "si tu sabessis".
    Dis-me'n algun que penses que jo no pense home!
    Igual l'encertes.

    A tots, disculpeu-me l'excés de paraulera d'aquest dies és binomi del cicle d'histèresi nuclear, que m'afecta.
    Per la meua banda tanco els meus comentaris a n'aquesta entrada.

    ResponElimina
  22. Dedicat a Guti:

    http://inmotion.magnumphotos.com/essay/Chernobyl

    A veure si t'afecta encara que sigue una miqueta.

    ResponElimina
  23. Quantes dedicatòries me ficaré roig jajaja. Lo de Chernobyl era una central no un magatzem, per lo tant suposo que estaràs a favor de tancar la central d'Ascó Lluís...jo parlava d’accidents provocats per magatzems d’aquest tipus.

    I en quant a la dedicatòria de Locelio me pareix absurda i per tant passo de comentar-la, te ho comentaré en imatges reals del que es vol instal•lar a Espanya. Lo teu és pura demagògia noi.
    Pega’t una ullada: http://www.enresa.es/buscar/habog per a que us informeu tots.


    Ui Jesús que desinformat que estàs TU. El corresponent magatzem es troba a u polígon de Borsselle (Holanda), ciutat d'uns 2200 habitants.

    Me pres la molèstia de buscar-te la ubicació exacta del magatzem al Google maps.
    http://maps.google.com/maps?ll=51.430833,3.718333&spn=0.01,0.01&t=k&q=51.430833,3.718333
    Veuràs que per una banda tens la ciutat i a una distància (comparable al que hi ha de Tortosa a Roquetes) el magatzem de residus nuclears. Així que abans de recomanar-me que m’informi, que tal si t’informes tu primer ;)

    ResponElimina
  24. Otro aspecto a comentar es el sistema de gestión elegido. Se viene insistiendo machaconamente en el modelo elegido: el ATC de Habog (Holanda), ofrecido como un modelo de seguridad y ausencia de conflictos sociales. Se oculta cuidadosamente que en Holanda sólo funciona una central nuclear de unos 500 MW de potencia mientras que en nuestro país funcionan en la actualidad 8 reactores nucleares con una potencia nuclear de 7.800 MW y se han cerrado ya, tras producir sus correspondientes residuos, otras dos plantas con una potencia mayor que la Holandesa. La cantidad de residuos nucleares a gestionar es por tanto significativamente mayor que en Holanda. Tampoco se entiende muy bien por qué la empresa pública de gestión de estos residuos (Enresa) financia generosamente los viajes a esa “maqueta” de Habog de periodistas, vecinos de los pueblos cercanos a centrales y de cualquier curioso que se muestre interés. ¿Para qué necesita un monopolio hjavascript:void(0)acerse propaganda basada además en información sesgada?.

    ResponElimina
  25. Gutijaume m'has donat les coordenades de la central nuclear de Borssele, poble d'uns 1200 habitants. El basurero no apareix a la direcció que m'ha donat, està més amagat, busca'l perfavor i voràs com està més amagat del que te penses. No és una ciutat, ni està pel mig de les cases, està bastant apartat de tot bicho vivent.

    ResponElimina
  26. Se viene insistiendo además en que la oposición al cementerio se debe a una hábil manipulación del ecologismo de la ignorancia de mucha gente conseguida tras activar sus miedos más irracionales. El argumento se derrumba cuando se piensa en la elevada radiotoxicidad de las 6.700 toneladas de residuos de alta actividad que se van a gestionar y en la multitud de posibles accidentes en la fase de traslado al emplazamiento, manipulación de los residuos, los derivados de refrigeración inadecuada, desgaste de materiales, posibles sucesos catastróficos como incendios, inundaciones, atentados,….Y recordando que, cuando los daños potenciales son muy altos, incluso probabilidades bajas comportan riesgos que mucha gente juzga inaceptables. Pero más allá de una discusión que es poco comprensible para profanos podría formularse a quienes así argumentan lo siguiente objeción. Desde el año 1989 viene pagándose a los municipios cercanos a las centrales nucleares por parte de Enresa una cuantía que está en función de los residuos de alta actividad generada. Según el VI Plan de Residuos Radiactivos, las poblaciones cercanas a las centrales nucleares habrán recibido desde el inicio de esta aportación, hasta 2010, 413,5 Millones de euros de 2006. Si el riesgo no existe, ¿En concepto de que se les paga?. La respuesta sólo puede ser o que el riesgo existe o que se les paga para mantenerlos en silencio, o las dos cosas.

    ResponElimina
  27. Jesús no me contes cuentos chinos. Jo ja t'he informat on està si no vols veure-ho no ho veigues però no contradiguis informació contrastada.

    ResponElimina
  28. http://www.fundacionenergia.es/PDFs/Seminario%20Nuclear%2006/JAPSEMNUCUPM(241006).pdf


    Aqui trobareu tota la informació necesària per a que la gent no parli sense tenir ni idea, jo me l'he llegit tot però entenc que per a molts sigue un palo i preferixquin parlar sense cap tipus de informació.

    ResponElimina
  29. Gutijaume, jaume o jose maría : Si les teves fonts contrastades són les que són vas arreglat...
    Per l'ampenyo que poses a n'este debat, pareix que haigues cobrat com l'alcalde d'Ascó per a vendremos la moto. Reconeix que te s'ascapat la cosa de les mans, la gent te se tira damunt i aquí estàs "aguantant lo tipo" perquè ja no saps per on tirar, para de dir coses que t'han contat "los amos" o mas que sigue sigues coherent i demana l'ATC per a Tortosa si tant t'agrada.

    ResponElimina
  30. Ets cabut, no passa res en reconèixer que t'has equivocat Jesús. L'emplaçament que t'he donat és el correcte. L’adreça exacta és aquesta:

    Spanjeweg 1 (havennr. 8601)
    4455 TW Nieuwdorp
    Vlissingen-Oost
    The Netherlands
    Veuràs que si la busques et portarà a la zona que jo fa estona t’estic mostrant i que tu, no sé per quina raó, suposo que serà orgull, et negues a veure.
    De cobrar no he cobrat un duro, però potser em fico en contacte per veure si cau algo...
    Ara lo de que un estudiant de ciències polítiques de 20 anys pugui tindre uns amos secrets que li paguen per parlar bé de l’energia nuclear i li diuen el que ha de dir és per fer una novel•la, tens molta imaginació.

    ResponElimina
  31. Jaume, baixa del burro ja, les coordenas que m'has donat és la central nuclear de Borssle, (per cert l'ATC nomès emmagatzema els residus d'aquesta central, LUNICA d'Holanda), l'edifici de l'ATC que no té res al voltant, que es ben vistós de color taronja i en molins de vent al costat no el veig a cap lloc.

    Una altra cosa, te suggereixo una faena : si segons tu no passa res de tenir l'ATC ves a explicar-ho a la gent que no invertirà res mes, mai més a la Ribera, ni el Priorat, pel teu estimat ATC, i a la gent que fotrà el camp com ja passa ara i mira que ja tenen la central que crea "riquesa" i igual s'en van, mira si els pots convéncer...

    ResponElimina
  32. Guti és un xulet, com lo seu company CR9...

    ResponElimina
  33. Home, aquí xulets potser ho som tots una mica, qui més qui menys s'assabenta del tema posant-se davant l'ordinador, anant al cercador de referencia i apa...
    M'hi jugo un pa i un peix que la majoria n'hi ho sabíem ni mai ens havia preocupat si a Holanda existia cap cementeri nuclear. D'Holanda més aviat el que coneixem és a Cruyff, els formatges, els porros i els carres amb finestres amb llums de color roig d'Amsterdam (jo, de moment, per la tele ).
    Per cert, voleu dir que els ecologistes no son també part interessada?, en aquest mon passa com a les ONGs que n'hi ha de tota classe.

    ResponElimina
  34. Mira Jesús jo ja no t'ho diré més vegades, tragat l'orgull. Instal·lat el google earth, que té més qualitat que el google maps i a més disposa de fotografies, i veuràs la central que tu dius i una mica més a la dreta una imatge preciosa (fotografia) del cementiri nuclear ditxos. I perfavor para de desacreditar-me perquè alli està instal·lat i no a un altre lloc. Perquè damunt tu no aportes cap altra possibilitat.

    Espero una rectificació per part teua.
    http://www.panoramio.com/photo/29325210
    La marca roija és la localització exacta del cementeri corresponent.

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. Que ha aportat a la debat nuclear Krupp:
    1.Que ens fesem tots xaperos.
    2.Que votarà a Son Goku.
    3.Que sóc un narcisista.
    4.Que R.Vidal és enemic públic nº1
    5.Que ens vam assabentar de les fugues per Greenpeace.
    6.Que hi han alcaldes peseteros.
    7.Que si el que dic m’ho expliquen a FAES.
    8.Que ensenya als contertulians del bar.
    9.Que sóc un xulet com CR9.

    Per altra banda jo he intentat aportar informació al tema, informes energètics, informació sobre l'ATC holandès, localització exacta d'aquest etc.

    Així que Krupp estàs més que desacreditat, no t'esforçis en fer més el pena, ja ho ets prou.

    ResponElimina
  37. que aixo és un debat?

    ResponElimina
  38. Gutijaume, he de rèconeixer que m'he equivocat, creia que tenies la vista millor graduada o que contrastaves l'informació, pero veig que no, i pensava que tenies la vista millor : pa que veigues que no aporto cap alternativa :

    Posa aixo al maps :
    -51.440723, 3.711886

    I la foto pa comparar a vista d'ocell :
    - http://static.panoramio.com/photos/original/29325210.jpg

    Esta (una mica) mes apartat del lloc que tu dies. Ai ai estos oculistes.....no sigues tan cap dur home....

    No cal que contestes, entent que astiras "tragant" (frase teua)

    Per cert no m'has contestat a la pregunta que t'he fet al meu comentari anterior...

    ResponElimina
  39. Té una altra foto pa que mires millor :

    http://www.nrg.eu/images/pg_re/waste/covra/luchtfoto-oranje-habog326x199px.jpg

    51.440723, 3.711886

    No veig cap casa pels voltants...

    ResponElimina
  40. Jesús m’envies al mateix polígon industrial que fa molts comentaris que t'estic remitent jo, però no hi ha manera, així que xiquet ja no m’esforçaré més.

    Ficant com a referència el teu punt tenim a un 4 km de distància la població holandesa de Niewdorp i a uns 3km de l'altra ciutat holandesa de Borssele.

    I en quant a la pregunta que m’has fet, m’agradaria que em diguessis quines són les empreses que no invertiran més a la Ribera i al Priorat i quanta és la gent que emigra a corre cuita d’Ascó abans de que es construeixi el corresponent ATC. Te’n adones de les bajanades que dius?
    També t’he de comentar que la vista et pot enganyar, si busques el Mcdonals a Tortosa no el veuràs però això no vol dir que no hi sigui.

    ResponElimina
  41. Gutijaume no, no és el mateix, ni és l'edifici que em deies, ni el lloc, ara dius aixó per justificar la teua boca llarga, però ara t'ho torno a dir, no parles més, que nomès dius bajanades tu, és normal que no reconegues que fots la pota pero bueno, no sé de que et serveixi anar a l'universitat, jo no he anat i no sóc tant ignorant com tú, creix una mica, la teua tossudesa recorda a la de cert animal que "rebuzna"

    Ignorant perque distorsiones la pregunta que t'he fet, no vols contestar, ves a carregar bidons nuclears, la gent ja fa temps que emigra mira les estadístiques de població! me penso que a la universitat no deus pasar de la porta, tant de parlar. No tinc tantes pretensions com tú que vas de listo i sas lo que saps. Abans a la universitat anava qui valia, ara ja veig que va tothom : rics i pobres, listos i curts. Veus que la Ribera hi hagi molta industria, o res similar,? Bah, no perdo mes temps en tu, segueix al teu núvol..

    "Nunca discutas con un ignorante, te rebajará a su nivel y allí te ganará por experiencia"

    ResponElimina
  42. Aquí l'únic que ha fotut la pota i al final has acabat donant-me la raó, sense saber-ho, has sigut tu.

    La gent emigra perquè potser no hi ha feina (no perquè instal•lin un cementeri nuclear) i potser si tirés avant aquest projecte no emigraria la joventut, ja que tindria una bona feina. Així que ara a part de dir bajanades, et contradius, afirmes que no hi ha feina, però no vols tampoc que se’n creí. Sincerament crec que no t’aclareixes, no saps ni del que parles i sol pots optar, com a última defensa per poder maquillar la teva estupidesa, inventar-te una mà negra que em paga per parlar bé sobre l’energia nuclear o desqualificant-me.

    Al final has acabat explotant, però, és normal has negat mil vegades que el magatzem estès on jo deia per acabar dient que estava justament on t’havia dit.

    Per cert aquest comentari és molt encertat: “abans a la universitat anava qui valia, ara ja veig que va tothom: rics i pobres”...si es que estos pobres, solo hacen que molestar..¬¬

    ResponElimina
  43. "Abans a la universitat anava qui valia"
    ja,ja,ja.
    Gutijaume 1 Jesús 0

    ResponElimina
  44. Gutijaume vol "ocupar lamarfanta" usant la tècnica Troll.
    By.

    ResponElimina
  45. La universitat?
    Vaja fàbrica d'esperpents humans!
    La Ercross de Barcelona i sucursals.

    ResponElimina
  46. De l'1 al 9 me refermo en tot lo que he dit (però potser al final me decantaré per Hulk Hogan, no ho veig clar...).
    Tio, no cal que m'acaces, home. T'has pres la molèstia de prendre nota de tot lo que vaig posant només per a tirar-m'ho en cara?? Lo teu sembla patològic, egolatria, complejo de Dios, o una cosa així.
    Ja me va bé, xalarem!

    ResponElimina
  47. Suposo que al que es referia Jesús es que abans a la universitat anava qui tenia diners, i ara pot anar tothom encara que no faci res alli, suposo que es refreia al "polemista" Gutijaume, que fa temps que veig que només es dedica a provocar a la gent, troll com ha dit locelio, perquè no veig que digui res de profit. Si no entèn la relació cementeri-pobresa deixeu-lo estar pobre, com dien abans "ja te prou desgràcia"

    Salut !

    ResponElimina
  48. Discrepar vol dir provocar? No sabia que estavem en un país de pensament únic.

    ResponElimina
  49. Vist així SDKF, de Trolls, aquí, excepte tu, que es la primera vegada que apareixes, ho som quasi tots, ja que apart de dir la nostra, provoquem al contertuli. O es que debatre no implica una certa provocació al oponent? Si més no per a que aquest ens pugui convèncer amb les seues raons. Tenim el dret de ser convençuts. Ja se que la definició de Troll diu que es el que provoca, desvia l'atenció etc. Peró jo crec que esta amplament acceptat que Troll es aquell que amb insults i desqualificacions intenta boicotejar i rebentar el debat.
    Es més, m'encantaria saber el criteri de Gustau, que es al cap i a la fi qui ha establert les normes d'us de La Marfanta.
    Al fons pel que em revelo es per la injustícia que significa el desqualificar al contrari per ser d'una determinada ideologia i això ho fem a la vegada que ens declarem molt molt demòcrates.
    Per cert, amb Gutijaume he tingut alguna que altra enganxada important, i les seves idees polítiques estan a les antípodes de les meues, però, no te el mateix dret que jo ha exposar-les?. I si estic provocant, Dis-me Troll. A més solc ser dels que foto algun que altre rollo i m'esplaio més del compte, que també deu ser un símptoma.

    ResponElimina
  50. No, lo de provocar ho dic no perquè ja definsi una cosa "indefensable", sinò perquè sempre que li argumenten algo i s'equivoca, llavors surt per peteneres, s'en va per les rames vaiga, per tal de tenir la raó, com he vist en el cas del cementiri nuclear, això dic provocar. Fa dies que segueixo i avui m'he decidit a intervenir. Que és una cosa que no és gens positiva està clar ja que cap municipi rellevant (de més de 2.000 habitants, en una regió poblada per exemple, o economia diversificada) ho demana, només municipis que no perden res acceptant això, ja estaven deprimits abans. Es la meva opinió.
    Però aquí Ascó guanyarà uns diners temporalment a mode de "suborn" a canvi de misèria per a tota la regió. Els llocs de treball que crearà seran menys de 100 estables i crec que seran per a tècnics qualificats, i no serà gent d'Ascó. Cas Erkimia a Flix, mireu el reportatge de 30 minuts, tot el poble i el riu contaminats, nivells elevats de contaminació en treballadors, però en cobrar un sou "per anar tirant", pos no es queixen, no mosegar la mà que els dóna de menjar, igual que Ascó. Es la meva opinió.

    Salut!

    ResponElimina
  51. Un troll no té perquè usar insults ni desqualificacions, el que li interessa és fotre el màxim merder possible (obrir una flame war) defensant opinions que igual no són les seves. Disfruta veient com la gent s'encén i triomfa quan perden els papers, per això el millor és ignorar-los. Per això no crec que a la marfanta n'hi hagi, sincerament.

    ResponElimina
  52. Au va, que el paio se les porta.

    ResponElimina
  53. I es que ens treu material vell, s'equivoca amb el gps i culpa als demés. Potser no es del tot un troll però en porta el camí.
    Lo que aquí no el salvarem.

    ResponElimina
  54. Clar, clar, anem al Viquipèdia i ens ho traguem tot ( "flame war" -no es una mica Troll això, per pedanteria , LLuis? ).
    Te pebrots la cosa, ara m'agradaria debatre sobre el tema però clar, es perfectament possible que encegue algú, que m'acusen de no defensar idees pròpies o, inclús involuntàriament, faig que algú perdi els papers.
    Llavors pregunto: On esta la frontera, qui la posa?
    Dir que "tot el poble ( Flix ) i el riu contaminats, nivells elevats de contaminació en treballadors", es una opinió, provocar o estar equivocat?. Pos depèn de les intencions i honestedat de cadascú..... .

    ResponElimina
  55. Sr. Ximo aqui la informacio no es mai "pura", ningú pot estar segur de tenir la correcta, ni jo, ni vostè, ni ningú. Però la diferència està en la capacitat de cadascú per diferenciar-la o contrastar-la. Lògicament les parts implicades no diran mai que lo seu es "dolent" : ENRESA; Erkimia, diran que tot és un camí de roses, i alguns com Gutijaume s'ho creuran perque no arriben a més o no sé perquè i tractaran als altres d'ignorants com fa repetidament. Jo personalment l'intuició em diu que aquesta instal·lació, nuclears etc... no fa molt bona pinta, però a alguns "trolls" ja els va bé insultar a la resta, per gust crec. I si a sobre l'ATC va acompanyat de milions d'euros encara fa mes pudor la cosa. Heu vist mai govern que doni milions d'euros a una localitat per posar un hospital, o una autovia?

    Es que intentar discrepar amb alguns es com parlar amb una paret, es aquesta la diferència entre provocar i discrepar, i a a més quan s'equivoquen i no reconeixen, és aixó Sr. Ximo

    Salut!

    ResponElimina
  56. Gràcies pels comentaris, Ximo hem tingut enganxades, però mai ens hem perdut el respecte com me l'han perdut aquest cop per pensar diferent.

    El que no deixaré es que se'm desacrediti, em molesta més que em diguin que m'he equivocat quan no ho he fet que, que vingui el senyor X a casa meva i em digui reputofacha. Jo no m’he equivocat i tothom ho pot veure, si anés errat hagués rectificat, com en altres ocasions he tingut que fer, però no aquest cop, no ho faré perquè no és el cas.

    No comentaré més aquesta entrada, crec que qui es un troll ho ha demostrat de sobres, jo fins el moment he intentat defensar el que jo penso com ho he fet sempre, i bé ho saben Ximo, Lluís o Cucafera que a pesar de les enganxades, mai i repeteixo, MAI m’han faltat al respecte i crec que jo tampoc a n’ells.

    ResponElimina
  57. Los bons i els dolents.
    Bona filosofia!

    ResponElimina
  58. Això es comença a embolicar. Constato amb gran preocupació que Nuria Menasanch, en altres entrades, i ara SDKF em tracten de Sr. Anem malament, o l'ull de la foto em fa vell o es que ho soc.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta