22 d’octubre del 2007

La classe política de l'Ebre encara és a temps de no fer el rídicul

Els empresaris ebrencs estan decebuts i no és per a menys. Divendres passat, la Cambra de Comerç de Tortosa va convocar una reunió amb els alcaldes, presidents dels Consells Comarcals, parlamentaris, empresaris i representants sindicals, amb l'objectiu de consensuar les esmenes al pressupost general de l'Estat del 2008. Però després de dues hores de debat, els assistents van ser incapaços d'elaborar cap document amb les actuacions prioritàries. Tothom coincideix en què les Terres de l'Ebre tenen un dèficit històric d'infraestructures, però ningú ha demostrat prou interès per posar fil a l'agulla, deixant de banda els partidismes i els localismes, i amb una visió global del territori. Per començar, les Terres de l'Ebre tenim una força política poc decisiva, ja que només un dels quatre diputats a la taula era del territori, la socialista Lluïsa Lizárraga. Però a més a més, l'únic argument que va utilitzar Lizárraga per justificar l'escassa inversió prevista a l'Ebre va ser el de practicar l'innoble art de matar el missatger. Segons la diputada ampostina, no és cert que l'Ebre rebi només un 1,7% de la inversió de l'Estat a la província de Tarragona, com han denunciat empresaris i sindicats. La culpa és dels periodistes, que no volem incloure els diners de la descontaminació de Flix ni les actuacions d'empreses públiques com Acuamed. En realitat, la premsa hem amagat deliberadament que l'Estat destinarà 180 milions d'euros a les Terres de l'Ebre. Aquestes declaracions han provocat un fort malestar en el col·lectiu de periodistes, sobretot perquè tant l'any passat com enguany el PSC només ha parlat del pressupost de l'Estat a remolc de les crítiques de les altres forces polítiques o de les queixes dels sectors socioeconòmics. Si la única diputada que tenim al territori posa el seu partidisme per davant de les necessitats d'inversions de les Terres de l'Ebre, els altres diputats de la demarcació no reclamaran un repartiment més equilibrat, ja que això representaria menys diners per al Camp de Tarragona. Encara som a temps de no fer el ridícul, però sobretot d'intentar deixar el territori al lloc que es mereix.

20 comentaris:

  1. quins sants collons... (sento ser groller, però és que és lo que m'ha sortit). Incloure les despeses de neteja del riu a Flix com a despesa «normal»... Així, doncs, deu ser «normal» que es contamine tal i com s'ha fet a Flix, no?

    Al damunt que l'Estat fa el que ha de fer (que és esmenar els seus propis errors històrics), ens hem de creure que esta acció és una «inversió» per al territori?

    a vore si fan lo favor de centrar-se i treballar per al bé de tots d'una vegada...

    ResponElimina
  2. Considero que és penós que la cambra de comerç no sigui capaç de posar-se d'acord amb els sindicats i la patronal per tal de fer una força més forta.

    ResponElimina
  3. Lizárraga; t'has lluït fill meu!!

    ResponElimina
  4. jo perdona però de colons no en tinc ni idea.
    però el que si em pregunto i per què no?
    què no és una inversió per al nostre futur? la neteja de Flix, que per cert et recordo que es el govern catalanista i de progrés qui va posar fil a l'agulla, es dir, va denunciar la situació, que els de ciu ni piu del tema en 23 anys.
    Gustau no t'enfades però els polítics de l'Ebre fan el ridícul igual que el feu els periodistes.

    ResponElimina
  5. potser el que hauria de fer zapatero es mirar cap a un altre lloc (com han fet altres durant molts anys en governs anteriors) i en comptes de tirar 71 milions d'euros en la neteja del riu a Flix que no es voran, destinar-los a altres coses que la gent pugue vore com tallar arbres per a fer noves carreteres, que genera un gran impacte visual, fer-se fotos, i així estariem més contents, no trobeu que seria millor? Així els socialistes guanyarien més vots, la camara callaria com ha fet tota la vida i als ebrencs ens tornarien a enganyar. Aixo li passa a ZP i companyeros per ser massa responsables.

    ResponElimina
  6. si si anònim tens tota la raó en tot el que dius, xapeau!!!!!!

    ResponElimina
  7. La descontaminació de Flix és una despesa, i una inversió!!! a veure si ens informem una mica abans de parlar.

    I per la resta de la Lizárraga, solament un comentari: vergonyós

    ResponElimina
  8. Ho sento, volia dir que és una despesa NO una inversió

    ResponElimina
  9. Ahhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!

    ResponElimina
  10. Si a nivell de Catalunya els diputats a Madrid no ens serveixen per res (votar en contra dels retorn dels papers de expoliats que estan a Salamanca, callar davant la ineptitud de la ministra de Foment, no obrir la boca davant el tramit de l'estatut al constitucional...) que espereu que fasi d'una personeta com Lizarraga. Aquests politics no ens representen per a res, nomes representen al seu partit i els seus interesos de partit.

    I un tema al respecte de Flix. Poder haurem de dividir aquesta despesa/inversió amb la resta de pobles que reben aigua del CAT, encara diria més, segur que s'ha fet mes pensant amb l'aprofitament futur de l'aigua per a boca que no pas per un favor als autoctons.

    Sra Lizarraga, justifiqui el seu sou que li hem donat els ciutadans d'aqui!

    ResponElimina
  11. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. jo crec que els ebrencs tenim els polítics que com a societat generem... a voltes es fa difícil saber què mreixem i què no mereixem. En qualsevol cas, el que no ens mereixem (i que no hauríem de tolerar) com a ciutadans és que els nostres polítics no se senten i tiren endvant lo carro del terriotri, que per això cobren lo que cobren i estan en representació de tots...

    ResponElimina
  13. No conec a la Sra. Lizárraga, però hem sembla que ningú es mereix les desqualificacions personals i els insults que surten als comentaris. Desgraciadament hem tornat als insults personals sense cap necessitat. Això diu molt poc dels comentaristes del bloc. Per cert l’únic partit que te representants de les Terres de l’Ebre a Madrid, mal que li pesi a molts, es el PSC.

    ResponElimina
  14. El problema dels polítics catalans és que guanyen uns sous astronòmics a Madrid facin el que facin. aquesta senyora porta passejant-se Amposta-Madrid des de fa quatre anys sense que hagi fet la més mínima aportació pel benestar dels ciutadans que la van votar. Si en lloc d'això algú li demanés comptes de la seva feina les coses pot ser serien diferent.
    Els hi hauríem de pagar pel que treballen i no només per passejar-se a les ordres del seu partit.
    El més fotut és que ara es tornarà a presentar i seran quatre anys més

    ResponElimina
  15. Esperem que la Sra. Lizarraga no repeteixi com a diputada. La respecto com a persona, però com a política és un autèntic zero a l'esquerra (mai més ben dit).

    ResponElimina
  16. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  17. "l’únic partit que te representants de les Terres de l’Ebre a Madrid, mal que li pesi a molts, es el PSC" i per a què serveixen?

    PER A RES TRET DE PER ACATAR LES ORDRES DEL PSOE

    ResponElimina
  18. El problema de les terres de l'ebre és Tarragona. Mentre formèssim part d'aquesta província, no farem res.
    NECESSITEM LA PROVÍCIA JA!
    TORTOSA CAPITAL DE PROVÍNCIA JA!
    CIRCUNSCRIPCIÓ ELECTORAL JA!
    POLÍTICS EBRENCS UNITS DEMANANT LA PROVÍNCIA JA!

    ResponElimina
  19. Patétic...

    ResponElimina
  20. Capital:

    Poder hauriem de parlar de qui ha o pot ser capital de res

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta