1 de febrer del 2012

Arias Cañete anuncia un nou PHN i encèn totes les alarmes a l'Ebre

El portaveu de la PDE afirma que la nova situació serà "la prova del cotó" per al govern català ·

L'anunci d'un nou Plan Hidrológico Nacional ha encès totes les alarmes en la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), tot i que el moviment social ja estava en alerta des de la victòria electoral del Partit Popular. El govern estatal ha confirmat aquest dimecres la posada en marxa d'un nou Plan Hidrológico Nacional (PHN), amb l'acord i el suport "solidari" de totes les comunitats autònomes. L'encarregat de fer-ho ha estat el ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, qui ha remarcat que l'objectiu del "Pacte Nacional de l'Aigua" serà "assegurar el subministrament d'aigua en suficient qualitat i quantitat". Segons el ministre, el nou pla hidrològic tindrà en compte "totes les tecnologies i infraestructures existents", i també en proposarà de noves per "assegurar l'augment de caudals en zones amb dèficit hídric".

A més a més, Cañete ha afirmat que vuit anys després que l’executiu del PSOE derogués el transvasament de l'Ebre previst en l'anterior PHN del PP, al Llevant espanyol no s’ha resolt el problema de falta de recursos hídrics i la situació de l’aigua és “caòtica”, amb depuradores que estan per acabar i sense demanda d’aigua. Arias Cañete, per tant, ha advocat per refer un pla hidrològic com el que el PP va impulsar l'any 2000, "amb acord" i començant per "optimitzar els recursos disponibles, conscients del que diuen els estatuts d'autonomia" i les línies ecològiques a seguir.

Però l'anunci d'Arias Cañete ja ha provocat les primeres reaccions a les Terres de l'Ebre. Així, el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha afirmat aquest vespre que l'anunci del nou PHN ha servit per confirmar que si Arias Cañete és ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient és per tirar endavant els transvasaments de l'Ebre. En declaracions en exclusiva a aquest mitjà, Tomàs ha dit que és una preocupació per a la PDE, però també "la prova del cotó per al govern català", ja que es repeteix l'escenari del 2000, amb majoria absoluta del PP a Madrid i govern en minoria de CiU a Catalunya. El portaveu dels antitransvasament també ha explicat que la PDE analitzarà aquest dimecres a la nit el nou escenari.




Imatge MARM

84 comentaris:

  1. Ja se veia vindre en lo personajillo este, les TTEE ens hem de tornar a unir com ho vam fer fa uns anys!no serà fàcil, estarem molt sols, perquè lo sinyó Mas va ser lo primer que mos va vendre als transvasistes peperos i ara ho tornarà fer, ja hem perdut massa coses, lo riu és com la nostra sang, que mos fa ser lo que som a estes terres, no podem dixar-les morir.

    ResponElimina
  2. Estos faxes son los que me fan temo, i no lo de PxC, que poc mal mos poden fer.

    ResponElimina
  3. Xiquets, això ara torna a començar, la guerra està servida...

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Saps que passa ignorant, que, tallant, tallant, acabaries trobant-te en algú que vulgues tallar-te el teu.

    ResponElimina
  8. jo crec que al pp li dona plaer enfrontar regions

    ResponElimina
  9. Segur, crec que per aquí hi han uns poquets d'estos.

    ResponElimina
  10. Imprescindible el visionat de la sèrie "Crematorio" per entendre moltes coses.

    ResponElimina
  11. Ho trobeu normal? La falta de respecte, la poca educació i la facilitat per insultar de forma despectiva diu molt sobre una persona, però crec Gustau que el límit de la llibertat d’expressió acaba on comencen les normes d’ús d’aquest bloc i per a mi:

    1) La paraula faxa atempta contra aquelles persones que ens identifiquem amb un partit democràtic i lliberal de centre-dreta, i per tant és una ofensa contra aquestes mateixes llibertats.

    2) Opinions com tornar a instaurar la guillotina, “sang i guerra” o rodar caps són comentaris amenaçadors i que promouen la violència.


    Per tant demano que siguin eliminats de forma immediata. Gent adulta parlant amb tant poc criteri i emprant estes tècniques tan pobres donen una imatge molt trista de certs individus, però no tenen perquè tacar la imatge del conjunt de bloggers de la Marfanta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'ironia i el sarcasme són recursos habituals del llenguatge, ara no mos vingues de defensor dels drets humans, que el que promoula violència son la majoria de discursos del PP i la caverna, que promouen l'anticatalanisme i aqui el PP sempre callat. Que ara li diguis al PP parti liberal de centre no li treu el passat de la majoria dels seus membres, però no direm com eren perquè acabarem denunciats a la Haia.

      Elimina
    2. Per utilitzar recursos com la ironia i el sarcasme és necessita certa intel•ligència i si aquesta és la ironia que el vostre intel•lecte us permet utilitzar més val emprar el llenguatge comú.

      El PSOE va abandonar el marxisme als anys ’80, el PCE abandonà el leninisme alguns anys enrere, CCOO va tardar bastant més...; però el PP naix amb la democràcia adaptant-se als nous temps que corren, un partit de centredreta, liberal, conservador, democràtic i cristià a semblança de l’OVP austríac, el CDU alemany, el CDA holandès, el PSD portuguès, el PPC danès, el CD&V belga....

      Les turbulències de la nostra història més recent no evita que persones amb un passat franquista abracin la democràcia amb el projecte popular, però que a cas el terroristes de Terra Lliure no van ingressar a ERC? Que a cas els terroristes d’ETA no són ara als Parlaments de forma democràtica? Que a cas aquells partits que abraçaven el marxisme i leninisme desconeixen les morts que aquesta ideologia havia causat?

      Qui estigui lliure de pecat que llenci la primera pedra, podem continuar mirant cap atras, però és més bonic mirar endavant i deixar-nos de preguntar-nos on està l’or de Moscú.

      Elimina
    3. Si Gutijaume, tot això està molt bé, però el PP ha condemnat mai el franquisme amb rotunditat? NO
      Tots aquests partits citant-te "l’OVP austríac, el CDU alemany, el CDA holandès, el PSD portuguès, el PPC danès, el CD&V belga", apart que no tenen res a veure amb el passat si accepten la memòria històrica.
      Quina és la postura del PP amb el tema de la memòria històrica? RES, perpetar l'oblit dels vençuts, bé a Tortosa ni CIU s'atreveix a treure el "monument".
      Que hagin abandonat el franquisme com a forma de govern, no vol dir que no hagi abandonat el franquisme sociològic, o sigui el conservadorisme ranci, el nacionalisme espanyol excloent, que del PP no em donin lliçons de democràcia, les justes

      Elimina
  12. no crec que sigui lunic que pensa en la paraula guerra quan els politics volen fotre ma a les nostres terres

    ResponElimina
  13. Lo de la falta de respecte, la poca educació i la facilitat per insultar ho deus dir pels polítics, no?
    Perquè jo me sento així en este tema i en atres.
    Lo de faxa és la meua opinió i és més respectable que la de donar suport a la tortura d'animals. Per cert als bous hi ha sang?
    I parlant de guerra i sang. Per què defenses allò que hi ha al mig del riu? Que potser simbolitza una victòria sense assassinats i sang?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest desencant que tens ara amb els polítics a que es deu? Potser perquè no et va votar ningú, si no un altre gall cantaria... L’opinió de catalogar a un partit democràtic i els seus votants amb una paraula tan despectiva i pejorativa com aquesta no és ni molt menys respectable i per tant és totalment censurable.

      Jo no dono suport a la tortura d’animals però sí a la tauromàquia i no defenso el monument perquè simbolitzi una victòria sinó com a monument que honra la memòria dels que varen tenyir de roig les aigües de l’Ebre, fossin del bàndol que fossin.

      Tolerància Ignorant, sobretot tolerància... “No dejes que se muera el sol sin que hayan muerto tus rencores”.

      Elimina
    2. clavar-li al bou una espassa es tortura i si no provau amb el teu propi cos a veure q passa.Espero q com a bon ebrenc lluites per la teva terra i estigues en contra d'un transvasament i pressionis al sr Cañete

      Elimina
    3. T'han practicat mai l'acupuntura?

      Elimina
    4. En agulles o en rees del 12?
      Tu Gutijaume saps que és tot aixó, este ball de bastons polític que promou el Cañete & Tonadilleras. No ens escapem del forat negre tan fàcil.
      Tot ben clar. DMA i deutes d'evaluacions de cabals ambientals per als rius fets i presentats a Brussel·les. I l'especulació cau tot sola. No hi ha aigua. Ni el Roine ni hi ha res més per frenar-la que reduir el consum, i implantar en cada lloc els mitjans per a que l'autosuficiència hídrica sigue real. Lo qual vol dir no cultivar bajoques on només rendeix lo blat.
      No som cap reserva alimentaria per ningú, ni cap reserva hídrica. Som un territori que encara ha d'aprendre a gestionar-se sense carregar-se res. Al territori peninsular-mediterrani, em refereixo. Los altres també lo mateix.

      Elimina
    5. Guti ara em diras que clavar-li una espasa de 30 o mès centimetres es "relaxant" com clavar unes agulles de pocs centimetres i q a mès l'acupuntura no t'obliga ningu a que te la faigue

      Elimina
    6. Si de mida van les coses tampoc és el mateix clavar-li a un esser de 80 quilos que a un bou que pesa una tona... Però en fi no entrarem en discutir un cop més aquest tema, a uns ens agrada la tauromàquia i a uns altres no, uns us capfiqueu en prohibir tot allò que no fa olor a catalanisme i altres intentem disfrutar de la festa en pau acollint-nos a les llibertats individuals consagrades durant el segle XX...

      Elimina
  14. Fieu-vos del PP, fieu-vos! El PP i el PHN són inseparables, on va l'un va l'altre! ara veurem de part de qui està el senyor del PP a les terrres de l'ebre, de la nostra o de Madrid, ara el ficarem a prova! Ara sabrem la veritat...

    ResponElimina
  15. A mi si Jaume. Suposo que no compararas l'acupuntura en los bous. Si és així, tu has provat les dos coses?

    ResponElimina
  16. Cañete, bous, òrgans sexuals, tot sembla lligat.
    El que els bou del mig del riu moren d'inanició i oblit.
    Sense devesa on córrer, i pinso.... poca cosa a ser.
    Pinso!
    Esta és la clau.
    I devesa, sequedat, l'altra clau.
    Diners-pinso dels contribuents per alimentar dues indústries: la construcció, innecessària a totes totes, i l'especulació de la producció agrícola, de la qual sabem l'abisme que hi ha entre el preu al productor i el preu final que paga el consumidor.
    Especulació, que és el que volen els mercats financers.
    A Europa li pot interessar si s'usen els seus productes, però, d'això poc en els transvasaments.
    I el mercat alimentari europeu?
    Després dels acords amb Marroc i altres llocs d'on importar el que no produeix, una altra ruïna al canto.
    Així doncs, qui pot finançar un macro-transvasament?
    Només un estat i autonomies corruptes fins al coll.
    Que hi haurà rapinyaires humans volant al voltant de les idees sembla també ben clar.
    El que s'han d'espantar els rapinyaires, els mercats financers, els cronopis enginyers i tota la fauna política viciada i corrupta.
    Faena tenim!

    ResponElimina
  17. em sembla desacertada la resposta de gutijaume. Senyor li he de recordar que el PP es l'erencia reviscolada de Alianza Popular? del qual el lider era el malaurat sr. Fraga, exministre franquista, i que l'anterior president, JM Aznar ara president de la fundació FAES (Falange Española)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Primer que res t’agrairia que em tuteges. En segon lloc m’agradaria que m’aclarissis perquè et pareix desencertada la meua resposta? Què Alianza Popular no fou un partit nascut de la democràcia i per tant el PP també?

      Efectivament Fraga va ser ministre franquista, però és que el nostre primer president del Govern fou secretari general del “Movimiento”; el primer ministre d’interior de la democràcia també fou un ex-ministre franquista i així molts membres del primer govern escollit a les urnes. L’intentar explicar la història sense entendre el context, l’entorn i la trama que el precedeixen sol ser força incongruent, Terrebrenc.

      FAES no té res que veure amb Falange, és una fundació d’estudis socials sense ànim de lucre que treballa en l’àmbit de les idees i les propostes polítiques. Què potser la fundació IDEAS presidida per l’infaust Zapatero és una fundació marxista-leninista que vol instaurar el comunisme al nostre país?

      No em faràs acomplexar-me per ser de dretes, estic orgullós i defensaré les meves idees allí on vagi, si no t’agraden rebat-me-les amb arguments però no et fiquis a dir despropòsits que no porten enlloc.

      PD: Si vols parlem algun dia de la beata, santa, pura e innocent esquerra...

      Elimina
  18. Aqui està el problema, que aquí no va existir transició, sinó que només un rentat de cara i un canvi de traje, i au! aquí no passa res, vols saber el context? Aqui no va haver trencamet respecte el passat, van pilotar el canvi personatges repugnants com Fraga, i dels 7 ponents de la Constitució, 4 eren de dreta, dos d'esquerra i un de CIU. "de aquellos polvos, estos lodos", molts dels mals d'aquest país venen del nyap que es va fer a la transició. Acomplexar-te no, te n'hauries de donar vergonyar proclamar que ets de dretes! Avore, definix-te, que es ser de dretes ?
    Abans que ho digues, ser d'esquerres és defensar l'igualtat d'oportunitats, la justícia social, la igualtat entre les persones, la redistribució de la riquesa, els drets socials i civils, el progrés social...I dretes? (No dic que la dreta sigui oposat a aixó), en el millor dels casos dretes és ser conservador, deixar tot tal com està, quan no retrocedir...Pots fer una definició?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé en això de la transició no tenim el mateix punt de vista i suposo que els que van viure aquelles primeres eleccions democràtiques desprès de 40 anys de dictadura franquista tampoc. Jo a Fraga li tinc un gran respecte, et podria dir que a mi qui em provoca repugnància són los Carrillo, Marcelino Camacho, Pablo Iglesias, Largo Caballero etc però m’abstindré per educació i deferència.

      Pel que fa al debat de la dreta i l’esquerra crec que és força més complicat que el que simplement descrius en quatre línies, per tant no m’aventuraré a fer una definició com si d’un simple etiquetatge és tractés.
      Sense que et paregui arrogant per part meva et recomanaria un llibre de Norberto Bobbio (Dreta i Esquerra), autor italià de pensament socio-liberal que descriu molt bé aquest binomi que en realitat delinea tota mena de posicions polítiques.

      Elimina
    2. Ja pots viure anys, Gutijaume, que per arribar a l'altura de les sabates ( o en aquest cas espardenyes ) de Marcelino Canacho t'hauràs d'afanyar molt. I segurament que no arribaràs. Parlo de dignitat, honestedat i lluita antifranquista. Igualet, igualet que Fraga. Dels altres ja no vull opinar. Sortirà Paracuellos, segur.....

      Elimina
    3. Crec que no has entès el meu comentari, aquí el nostre company LluísF ha decidit que Fraga és un personatge al qual considera repugnant, jo en canvi he mencionat que en aquesta ocasió el que seria fàcil seria el dir que a mi em repugnen els membres de l’esquerra; per això he nombrat als alguns dels personatges més importants de l’esquerra espanyola inclòs l’històric membre de CCOO Marcelino Camacho; però que no ho faria: 1) per educació i 2) per deferència “sinònim de respecte, consideració” cap a la persona i imatge d’aquests personatges claus de la transició espanyola....FIN

      Elimina
    4. Et diré més, aquest país necessita més Fragues i Marcelinos, personatges històrics amb vocació i estima pel seu treball, amb plena dedicació i entrega cap a uns valors, unes idees però sobretot, cap una labor social i política, independentment de les diferències existents entre ambdós grans personatges, pels quals guardo un grandíssim respecte. Tinc molt clar que mai arribaré a la sola de la sabata de ningú dels dos.
      L’home és mortal pels seus temors, i immortal pels seus desitjos.

      Elimina
    5. Ara disfresseu com vulguis però no dir alguna cosa per respecte i consideració, no vol dir que no ho penses. Ara vols justificar el que vas escriure. A mi no se'm ocorrerà dir " et podria dir que " de, posem per cas, Gallardón o de Herrero de Miñón.
      Jo, de Fraga, per respecte i consideració, no deixaré de pensar -i si cal, dir-ho- que va ser ministre de Franco i que estava sentat a la taula del Consell de Ministres en que es firmaven sentencies de mort, i que va tindre molt protagonisme amb el cas Julian Grimau ( "ese caballerete" ), Montejurra etc. Que posteriorment, poses el seu gra de sorra ( "a la fuerza ahorcan" ) per la transició i la democràcia no treu gens ni mica de veritat sobre el que s'explica del seu passat. Com tampoc, això, treu legitimitat als seus mandats al front de la Xunta de Galicia.

      Elimina
  19. Batasuna també i vatros dieu que són terroristes. Jo crec que lo terror lo provoqueu vatros.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu abans d’escriure et pares a pensar una mica el què estàs dient? Batasuna era el braç polític d’un grup terrorista anomenat ETA (era la mateixa banda la que fixava les retribucions dels membres de Batasuna) i a part no sols fou il•legalitzat pel Tribunals competents al nostre estat, sinó que fou refrendat pel Tribunal d’Estrasburg en dues o tres ocasions si no m’equivoco.

      Elimina
    2. Qui posa la etiqueta de terrorista? La justícia espanyola? l'ABC? ës terrorista perquè practica l'assasinat des la clandestinitat? Si es practica des de l'estat l'assasinat llavors que es? Jo dic que Espanya és un estat terrorista. Que trobes?

      Elimina
    3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    4. Quan parles de terrorisme d'Estat et refereixes al GAL? Ahhh que Espanya és un Estat terrorista? Bé depenent de que entens tu per les revolucions liberals dels segles XIX i XX en la que els Estats adquireixen el poder legal de la coacció i de l’ús de la força...

      De totes maneres hi ha uns mecanismes judicials extra-estatals com el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg que fallaren en favor de la decisió pressa pels tribunals estatals espanyols.

      Elimina
    5. Xiquet Franco i revolucions liberals no encaixen massa bé, i GAL i Estat de dret tampoc, no sé a quina universitat deus anar...

      Elimina
  20. Bueno, los que manen, vatros només apolleu les gestions per anarmos tots a la merda, perdó a la ruïna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, t’haguessin tingut que escollit alcalde...

      Elimina
  21. Senyor Gutijaume permeti'm que no em prengui la llibertat de tutejar-lo, però ni ens coneixem ni em dinat mai junts.
    Què FAES no és falange? Perdoni la meua ingnorància, però he digut confondre com vau confondre vosaltres, al partit comunista del Pais Basc, SORTU i BILDU amb ETA (però continuo pensant que això de les sigles és més que una coincidència).
    Què ZP és marxista-leninista? No barregeu les coses. Prou haurieu de saber que fou Lenin a la 3a Internacional va expulsar el PSOE de la Revolució Marxista.
    També és prova que Franco continua viu a la constitució veient el què li han fet (i li fan) a Garzón, que mentre jutjava a Sud Amèrica tots l'aplaudiem i ara ha passat "de heroe a villano" és que tem aquesta dreta espanyola a tenir el seu particular judici de Nüremberg?
    Al Sr. Lluís de Furrià, ja li definiré jo qui és la dreta conservador, aixi lliurarem de fer aquest exercici al Sr. Gutijaume que pel que sembla ser té molt d'estudi i poca cultura. Els partits conservadors són aquells que conserven el seu i malgasten el dels altres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Terrebrenc no es tracta de que et prenguis la llibertat, sinó de que t’ho he demanat educadament. Veig que no ha entès l’ús de l’absurd en aquesta comparació absurda, valga la redundància, però és tan descabellat la comparació de FAES amb la Falange com la que jo he fet.

      Parlant d’internacionals, sabies que els partits de Mubarak i Ben Ali han pertanyut a aquesta esquerra ideològica (Internacional Socialista) durant 30 i 24 anys respectivament? Aquest any han sigut expulsats definitivament de l’organització socialista, això sí, han tardat unes quantes dècades en adonar-se’n que potser no complien aquests requisits de la igualtat social, la justícia, els drets socials i civils... que s’han nombrat anteriorment com a principis rectors de l’esquera.
      En definitiva estimat Terrebrenc no tot és blanc o negre com ens voleu fer creure alguns, solen haver-hi molts matisos entremig.

      Elimina
  22. No, jo nomes estava 6è, tu i jo mos van quedar igual.
    Tant mi fa ETA com PP com l'església o PSOE.
    Aquí no hi ha ningú que faigue les coses bé, nomes les fan pel seu bé.
    Tu creus que a Mariano li preocupa la gent que ho passa malament? O ZP no dorm pel malament que ho ha fet?
    Espero que un dia sigues capàs de demostrar-me que tu no ets així. Pero ara per ara i(no m'agrada pensar així),jo crec que sense una revolució, això no se solicionarà.

    ResponElimina
  23. Hombre, Guti, he pasado unos días fuera de Tortosa y veo que cada vez estás más agresivo...

    Y hablas de que no se debe insultar o menospreciar a nadie por sus opiniones, pero siempre pones adjetivos despectivos ( cuando no insultantes ) cuando te refieres a miembros de la izquierda ...

    Oye, y no nos vengas con monsergas ... como decimos por aquí. Que el monstrumento en medio del río se hizo para recordar a los que perdieron la vida en la guerra incivil que organizó la derecha ??? Que el PP es un partido de centro ???

    Mira, Guti, mientras "vuestro" fundador ha muerto y se le han rendido toda clase de honores y regios funerales ( y nunca pidió perdón por haber sido cómplice de los últimos asesinatos de la dictadura ) al juez Garzón se le está juzgando por haber intentado escuchar las peticiones de muchos familiares de fusilados, asesinados y represaliados en la dictadura y cuyos restos no saben donde están tirados ( y "vuestro" partido (( de centro-derecha ??? )) nunca ha condenado ni condenará tanto el golpe militar del 36 como la feroz y despiadada dictadura que le siguió hasta 1975 ...

    Ah, y a tí tampoco te votaron mucho que digamos ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te equivocas Guerrero, es la izquierda la que se ha radicalizado y ya no respeta ni la muerte del fundador del PP. Un claro ejemplo es la que tenía que ser una página de condolencias y muestras de respeto hacia don Manuel, la cual se ha llenado de insultos barriobajeros y descalabrados. Es la izquierda la que pinta en fachadas de universidades públicas consignas contra Fraga. Yo entiendo que os gusté atacar al diferente y en éste caso soy yo el que no piensa como vosotros, de ahí que vuestro pasatiempo favorito sea arremeter contra cualquier opinión que escriba en el blog, aunque a veces coincidamos…

      Dime cuando he insultado o menospreciado a miembros de la izquierda, muéstramelo… falsedades, manipulaciones y mentiras, eso sí que se os da bien…

      Hablemos con propiedad, al juez Garzón no se lo juzga por lo que tú dices, se lo juzga por extralimitarse en sus funciones, es algo que le puede pasar también a un policía, a un abogado, a un médico… La ley está para cumplirla no para saltársela a la torera.

      Por cierto, algún otro argumento a parte del ya cochambroso del monumento, que nombráis más que el Pozi a su cuñado??

      Te recomiendo también a ti la lectura de Norberto Bobbio para que comprendas más o menos eso que él llama el “Tercer incluido” respecto a las posiciones centristas.

      Elimina
    2. Bé Gutijaume, veig que està tothom ara contra tu, tranquil, no vull que això sigue un debat d'intereconomia, totcs contra un, però tu i los que penseu com tu, només intenteu escorre lo "bulto" i no sou capaços de justificar res del passat, ni de fer mea-culpa. Els que van perdre la guerra van purgar durant 40 anys els seus suposat "delictes" i alguns encara estan tirats i sense justícia, i els monumnets franquistes encara són un insult a la memòria d'aquesta gent. No va haver transició, ja que resulta que les revoltes àrabs ens donaran lliçons a nosaltres. Líbia, Egipte, Tunis....aixo sí que és fer transició, fer trencament total amb l'antic règim, fer justícia en definitiva, quina pena tenir uan dreta tan rància a n'este país, Fraga encara que estigui mort continua sent un criminal, fins i tot a l'Argentina mos donaran lliçons de justícia, que han tancat els responsables de la dictadura, i un jutge argentí continuarà la feina que Garzón l'h han impedit fer una justicia franquista, digues el que digues, qe es això de Garzón culpable i Camps innocent? Que es això? De lliçons les justes...

      Elimina
    3. Mira jo no he d’escórrer cap bulto, vaig néixer l’any 1989 l’any de la llibertat, l’any que queia el mur de Berlín i fracassava el comunisme. Jo no tinc cap lligam amb aquest passat, la majoria de la gent jove mira cap al futur i si hem de pegar una ullada al passat és per no cometre els errors que generacions passades van cometre.
      Ves en compte amb això de les revolucions àrabs, a Líbia per exemple el president del Govern de Transició libi fou ministre de justícia de Gadafi (Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil) i uns quants ministres gadafistes col•laboren amb les noves autoritats. I suposo que sabràs que el partit de Mubarak (PND) fou membre de ple de l’Internacional Socialista des 1989 fins l’any passat; igual passa amb el RCD tunisià de Ben Ali. És a dir que es tracta de dos partits socialdemòcrates, afiliats a la IS però que a diferència del que segons tu es caracteritza l’esquerra (igualtat d'oportunitats, la justícia social, la igualtat entre les persones, la redistribució de la riquesa, els drets socials i civils, el progrés social...) es van mantenir al poder durant dècades preconitzant tot el contrari....ja veus que mai tot és el que pareix: “mismo perro con diferente collar”.

      Lliçons...les justes.

      Elimina
    4. Mira, no et possis "estupendo", que aqui vas donant lliçons i quan algú et diu algo i no saps que dir traus una llista de llibres que ni t'has llegit perquè no saps donar una resposta en cara i ulls. Cada vegada que algú et diu les veritats començes a remenar diaris vells i wikipedia per donar lliçons de res, i surts en dades que ningú spa d'on treus, que vols dir amb la teva ultima resposta? Si tan de llibres dius que mires vols comparar dictadors àrabs en socialdemocràcia i a la vegada negues comparar Franco, PP i Fraga? Xiquet, faràs bona carrera al PP, perquè com la majoria no teniu idea,et faré un silogisme-raonament d'estos que fas tu: Franco era amic de Hitler, Fraga era amic de Franco, Fraga era amic de Aznar, Aznar de Alejo-Vidal, per tant Alejo és nacionasocialista! I dius que vas a la universitat? Té donaré una lliçó, en ciència social no es pot fer categoria de l'anècdota s'ha de fer patrons de continuitat. Massa Intereconomia

      Elimina
    5. Bé tu diràs mitges veritats, jo te dic el que hi ha: me dius que la transició líbia trenca amb el règim anterior i jo et demostro el contrari. Pel que fa a aquests dos dictadors àrabs han pertanyut a l’Internacional Socialista durant 20 anys tu ja pots dir missa... Els sistemes de informació estan a l’abast de tothom i jo els aprofito, però a part solc llegir molta actualitat, molts de blogs i tots els llibres que bonament m’interessen i puc. Tu el que has de fer és informar-te abans de parlar i així evités fer ridículs com aquests.

      Elimina
    6. No crec que llegixques la premsa, sabries que el citat ministre o lo que sigue va liderar la "insurrecció", que no la transició (igualet que Fraga)i Mubarak té de socialista lo mateix que Fraga de demòcrata, no faigues categoria de l'anècdota, Internacional socialista? això encara funciona? El president era Papaandreu, i tu encara creus en estes coses? Vues com et parlen de Fraga i Líbia i surts en la Internacional Socialista? Sempre surtin per peteneres, il·legalitzem lo PP per no condemnar el franquisme seguint lo teu raonament?

      Elimina
    7. Ofuscat et veig!! Eren o no eren membres de la Internacional Socialista? Eren ambdós partits (l’egipci i el tunesí) partits socialdemòcrates o no ho eren? Ha trencat Líbia tot lligam amb l’antic règim o no? Va contribuir Fraga a instaurar la democràcia o no? Aquestes preguntes sols tenen dues respostes: la veritat i la que tu t’inventis...

      No em desacreditaràs davant l’opinió pública falsejant les dades, el senyor Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil és el President del Consell Nacional de Transició Libi i antic ministre de Justícia amb Gadafi, per tant, que em diguis que aquest personatge no té res a veure amb la transició democràtica del poble libi sols et desacredita a tu.

      El PND de Mubarak és un partit plenament socialista i el RCD de Ben Ali també, no oblidis que socialisme no és igual a democràcia, hi ha molts antecedents on demostrar-te aquesta afirmació: URSS, Cuba, Siria, Corea del Nord, República Popular de la Xina, Libia...

      Elimina
    8. Xiquet, com emboliques les coses, mescles cols en naps total per no dir res, davant "l'opinio pública", mira el fil i a vore que et diu la "opinió pública". No veus que emboliques la troca per a no contestar les preguntes? Per a no contestar, marejes la perdiu, on estan les dades? no saps que dir ja, sí Internacional Socialista, i Fraga era un demòcrata de tota la vida i tu ja no saps que dir i surts en la Wikipedia, quines dades falsejo? Ja t'he contestat però ni t'he n'has anterat. Fraga era un franquista i Líbia i Tunis han fet neteja de l'antic règim, que es lo que s'hauria d'haver fet aqui. I lo PP és hereu del franquisme i a Europa un partiti com lo PP no existiria, estiren a la gargola i los que pensen com ells estarie a la marginilitat política.

      Elimina
    9. El hombre que no sabe callar tampoco sabe hablar.

      Elimina
  24. Jo no se si saps la història de Fraga, però hi ha qui l'ha patit tota.
    No la qualificaria amb un aprovat. I me'n recordo dels NoDos de la "Bomba de Palomares".

    ResponElimina
  25. Gutijaume, el respecte no se'l guanya un per se, sinó perquè s'ha guanyat el respecte respectant els altres, Don Fraga Iribarne era un p... franquista a qui no li va tremolar el "respecte" quan s'executava a Puig Antich amb el garrot vil. Se us ha de recordar, misèria que aneu de polítics i alliçonadors de la vida, el que era el garrot vil? Saps que era el garrot vil Gutijaume? La mare que em va parir...Com pots parlar com parles? Com??!! Aquí et deixo un repàs d'esta misèria amb potes, repartidor de dolor i ràbia...si ràbia!!! Com la que em foteu tu i la merda de Peperos i de Sociates que se us ha de recordar enacara avui, tot això:
    Fraga va estar 35 anys al servei del règim. Abans de ministre va ser "Delegado Nacional de Asociaciones de Falange". Com a ministre, fou l'encarregat de dissenyar i tirar avant la campanya "25 años de paz" en record de la Guerra Civil. Durant el govern en què va participar Fraga es va crear el TOP (Tribunal de Orden Público), predecessor de l'actual "Audiencia Nacional". Fou una peça clau de la dictadura. La seua no condemna és una de tantes vergonyes pactades a la transició:
    Julián Grimau
    L'any 1962 era detingut a Madrid,després d'uns anys a l'exili, el militant comunista Julián Grimau.Fou interrogat i torturat.La policia el va emmanillar i llançar per la finestra d'un segon pis.Grimau va patir multitud de fractures i ferides.Fraga,aleshores ministre d'Informació i Turisme va organitzar una campanya mediàtica per mostrar el cas com de "tracte exquisit", declarant que Grimau s'havia llançat tot sol per la finestra.Mesos més tard,Grimau fou condemnat en un procés totalment il•legal a mort per un tribunal militar.Fraga, com a ministre del govern, signà la pena de mort.Grimau va rebre 27 trets que no el van matar, el que va fer que el capità del pelotó d'afusellament el rematara amb 2 trets al cap.
    Francisco Granado i Joaquín Delgado
    Foren dos joves llibertaris assassinats per la justícia espanyola l'any 1963. Acusats d'una sèrie d'atemptats que no havien comès, se'ls va aplicar, després de ser detiinguts, torturats i jutjats en un judici de guerra, el sinistre mètode del "garrot vil".Fraga formava part del govern que va signar i tirar avant la pena de mort.
    Enrique Ruano Casanova
    Jove estudiant de dret i militant antifranquista del FLP.El 17 de gener fou detingut a Madrid per la policia sota l'acusació de repartir propaganda de CCOO. Quan fou traslladat per realitzar un registre, la policia el va llançar per la finestra d'un cel obert provocant-li la mort amb la caiguda.Una altra volta,Fraga fou l'encarregat com a ministre de programar, junt al diari ABC, una campanya plena de mentides amb la intenció de mostrar el cas com un accident i no com un crim polític del franquisme.Fraga, però, no va tenir prou amb això i va trucar personalment el pare de Ruano per a amenaçar-lo, recordant-li que en aquell moment "encara li quedava una filla que cuidar".
    Salvador Puig Antich
    L'assassinat de l'anarquista català va causar una gran conmoció arreu del món per la impassivitat del règim davant les queixes i protestes arreu d'Europa.Fou mort també amb el "garrot vil".Fraga era aleshores embaixador a Londres del govern que li va aplicar la pena de mort.
    3 de Març de 1976: els fets de Vitòria
    Romualdo Barroso, estudiant de 19 anys;Francisco Aznar,forner i estudiant de 17 anys;Pedro María Martínez,27 anys, treballador de Forjas Alavesas;José Castillo,treballador del grup Arregui,32 anys; Bienvenido Pereda,treballador de Grupos Diferenciales,30 anys.Són els 5 assassinats durant l'assalt de la polícia espanyola a la catedral de Vitòria el 3 de març de 1976 ordenat per Fraga.
    I ara no em vingues en què els "altres van ser pitjors".Tu admires a una persona que va ser tot això.I una persona que admira tot això és tan miserable, asquerós i escòria de la humanitat com ho va ser ell.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "si ràbia!!! Com la que em foteu tu i la merda de Peperos i de Sociates que se us ha de recordar enacara avui, tot això"

      Potser hauries d'anar acotant una mica les teves desqualificacions tan i tan generalitzades com injustes.
      Coincideixo amb el que relates de Fraga, ara que, la ràbia ( que tenen només el altres, no ? ) l'aboques de manera indiscriminada i, vingui o no a propòsit, pers TOTA la credibilitat i respecte.
      Mira que si, la MERDA, ho fossi tu.

      Elimina
    2. Primer que res he de recordar-te que qui firmava les sentències de mort eren els jutges; el Consell de Ministres donava el “enterado” i si hi havia commutació de la pena, aquesta la signava Franco. Si el que em vols fer creure, és que un Ministre d’Informació i de Turisme era el que signava les penes de mort, la portes clara....

      Julian Grimau fou policia durant la República i va torturar i assassinar a diverses persones quan fou destinat a la “txeca” de Barcelona, més tard es conegué també que assassinà membres del POUM . No sols el règim tenia un mecanisme per fer publicitat i tergiversar la realitat, l’esquerra també en tenia un i de poderós.

      Per tant de historietes de la guerra civil no cal que me’n contis més Arjub hi ha moltíssimes... des dels assassins de Paracuellos , les sentències de mort firmades per Lluís Companys, les milícies populars de la República, els assassinats dels republicans Gerardo Abad Conde, Manuel Rico Avello, Melquíades Álvarez y González, Ramon Álvarez Valdés Castañón, Rafael Salazar Alonso y un llarg etcètera. Remoure las merda a hores d’ara no ens porta enlloc, perquè el franquisme va causar molt de mal a la societat espanyola però el marxisme no ha deixat una estela de roses en el seu pas per aquest món...

      Elimina
    3. Com senmpre, responent el que t'interessa. Ja t'he dit que estàs demanant respecte a una persona que no en va tenir cap. Respon a això i no em el q et o us dona la gana. Parles de Fraga i et responc de Fraga. I tu em respons amb POUM, les milícies, Paracuellos, i bla, bla, bla. Quan parlem d'això, et respondré el que en penso, però mentrestant respon al que se't pregunta, sense fugir d'estudi ni per la tagent, q això és el van fer els dirigents del PP i PSOE per no parlar de TOT el que era Fraga. Fraga, quan estava d'embaixador a Londres va ser visitat per un periodista. Puig Antich estava a punt de ser assassinat per la dictadura franquista i tal com va arribar saps què li va dir Fraga: "se que vienes a preguntarme sobre Antich i no te pienso responder". A n'este home vols que respectem i admirem? Com va dir Luther King quan va visitar Sud-Àfrica: "lo pitjor no eren les persones que excutaven totes aquelles bestialitats, lo pitjor és el silenci de tota aquella gent que sabet-ho, no van dir ni fer res, això és el pitjor". Això era Fraga i la gent d'Alianza Popular.
      I un altra perla va ser lo de Vitòria. El tipo va a visitar a les desenes de ferits a l'hospital i una mare d'un noi li diu: "A que viene, a rematarlos?". Abans de morir Fraga va donar alguna disculpa? Algun "ho sento"? Res de res. A un altre país hauria mort a la presó. A ESPAÑA? La resposta és la "transició".

      Elimina
    4. Ah! I de passada que els del PSOE i del PP mos parlen d'este gran demòcrata com Juan Carlos, Rei de España:

      El setmanari alemany Der Spiegel ha publicat aquesta setmana un informe enviat per l'ambaixador alemany a Espanya el 1981, Lothar Lahn, en què exposa que el rei Juan Carlos va demostrar comprensió pels protagonistes del cop d'estat del 23 de febrer de 1981. La revista es basa en un despatx enviat per l'ambaixador al govern del socialdemòcrata Helmut Schmidt, desclassificat fa poc en la publicació 'Documents d'Història de la Política Exterior de la RFA'. S'hi descriu el contingut d'una conversa entre Lahn i el rei el 26 de març de 1981 en què Juan Carlos, lluny d'indignar-se pels sediciosos, demostra 'comprensió i simpatia'.

      L'ambaixador alemany diu en l'informe que Juan Carlos li va dir que els sediciosos solament volien 'allò que tots volem', i que va concretar en 'la reinstauració de la disciplina, l'ordre, la seguretat i la tranquil·litat'. I atribuïa tota la responsabilitat de l'intent de cop d'estat al president del govern espanyol, Adolfo Suárez.

      El rei va confessar, segons l'ambaixador alemany, que miraria d'influir en el govern i els tribunals per evitar un càstig sever als sediciosos, i que el 23-F s'havia d'oblidar com més aviat millor.

      La Casa Reial, contactada per l'agència Efe, ha manifestat sobre aquesta qüestió que 'el paper i l'actuació del rei el 23-F ja han estat consolidats per la història, i la manera decidida i determinant com va actuar en defensa de la democàcia és sabuda per tota la societat espanyola i tot el món'.

      Elimina
    5. Gutijaume, tant de llibre revisionista de Pío Moa, Cesar Vidal, Losantos i FAES no és bo, me recordes estos que diuen que l'holocaust no va existir, que és propraganda d'Israel i que Adolf Hitler el van votar a les urnes i va salvar Europa d'Stalin, ja ho sabem que tot va ser culpa del "rojos" i de la Segon República i de que sense Franco no haguéssim tingut pau, pensions ni pantanos...Donde dije digo digo Diego

      Elimina
    6. Ets un radical de cap a peus i no em fa falta discutir amb gent que no veu més enllà del que vol veure. Per sort estem en democràcia i gent com tu i posicions a l’esquerra de l’esquerra com la teva mai triomfarà en una societat lliure.

      Elimina
    7. No vols dir que ja no saps per on pegar-la? Qui te porta la contrària ja es un "rojo"? No vols dir que lo radical ets tu? I Franco i Fraga no tornaran...

      Elimina
    8. La paraula rojo no l'he emprat mai contra ningú a diferència d’aquells que ràpidament acuseu a algú de fatxa. Aquells que em porten la contraria amb seny i coherència, amb respecte, educació i creient amb el que diuen els aprecio i ells saben qui són. Els teus punts de vista infundats, les teves argumentacions desinformades i desateses del sentit de la coherència i la teva repulsa cap tot el que sigui contrari a tu no em permet tenir-te en consideració i si em provoca un sentiment de rebuig; amb radicalismes pel mig mai ens podrem entendre.

      Elimina
    9. Algun cop ja s'ha platejat per aquí, però, tornem-hi: Puc estar equivocat però a mi em sembla que el terme Roig pot tenir una accepció que NO des-qualifica al que se li diu i en canvi Fatxa no té cap possibilitat de ser dita amb aquesta intenció ? De fet, excepte algun inconscient d'extrema dreta, ningú accepta que se li digui fatxa ( a tu mateix et molesta ). Que accepten dir-se roig, sí. Per tant, no ho posem al mateix pla, perquè no ho està.

      Elimina
  26. Se us ha de recordar la vergonya que ha causat i la perplexitat de la majoria de les persones properes al PSOE, per les bones paraules que els dirigents polítics socialistes han donat a n'esta persona? Encara són pitjors que els del PP q ja sabem com justifiquen un dels seus però el PSOE? Que potser no eren "seus" els qui reprimia, torturava i assassinava el franquisme? Ah, no recordava que el PSOE per aquella època tenia 8.000 militants a tot l'estat i el PCE 120.000, pel cap baix.
    Ho calculo bé Ximo, pq em dona vergonya que les úniques veus q hagin dit les coses pel seu nom sigue la majoria de partits excepte el PP i PSOE. I per a mostra la portada d'El País, el diari del PSOE,...fa falta que te l'enllace? Com vaig dir "si ràbia!!! Com la que em foteu tu i la merda de Peperos i de Sociates que se us ha de recordar enacara avui, tot això". És que al PSOE se li ha de recordar encara? Vergonya haurien de tenir. I si tu ets proper al PSOE, espero que en tinguesses de vergonya sinó, fes-t'ho mirar. Com s'ho haurien de fer mirar la majoria de dirigents catalans quna va morir "Jose Antonio Samaranch", enterrat amb honors d'estat i els nostres polítics, amb comptades excepcions, a dir bones paraules d'un franquista com Samaranch, per no parlar d'estafador del COI.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Arjub, et veig lleugerament nerviós. A mi, tu, no m'has de recordar res de Fraga. Que vols que t'ho torni a dir, que coincidim prou ?. I si tens ràbia, el que has de fer una altra vegada es vacunar-te, o mossegar ceba.
      Tu, com no pot ser d'una altra manera, ets molt lliure d'opinar de la manera que vulguis sobre el que els altres consideren que han de dir, el que no pots fer de cap manera és insultar.
      Si la meva vergonya o dignitat s'ha de medir per la capacitat que pugui demostrar en recordar o valorar adequadament la figura de Fraga, crec que estàs molt equivocat. Si tu amb això creus que en tens prou, allà tu amb les teves vares de mesurar.
      Crec que tampoc cal insistir massa en la historia recent d'Espanya, en com va ser la transició i com va anar tot plegat. Tu, legitimamament, pots manifestar-te com a partidari, al seu moment, d'una ruptura en lloc d'una reforma com va ser el cas. Fins i tot pots argumentar que no és va consultar democràticament que és el que es calia. Però el que no pots pretendre es que, no havent'hi ruptura com no va hi haure, ara, en determinats aspectes s'actuï com si hagués estat així. En qualsevol cas, que a partir de declaracions més o menys encertades d'uns i altres, amb motiu de la mort de Fraga, haguéssim d'extreure determinades conclusions, ho trobo summament exagerat.
      I vols que te'n digui una altra ?. A mi em fa molta ràbia ( com a tu, mira ) que a determinat partit independentista català ( ERC, vaja ) se li recordi de tant en tant, i per a fer mal, que en el seu si té militants que han estat membres de Terra Lliure. M'explico, o no ? De la mateixa manera que van haver Marios Onandies etc etc. Que han passat 36 anys de la mort de Franco... ( tants com els que ell va exercir de dictador ). Una altra cosa és que ens vulguin enganyar o disfressar la historia.....
      Tot i això, que consti: ( a Gutijaume abans que a ningú )
      Fraga Iribarne, el Goebbels de Franco
      I també:
      "Con él ( Fraga ) muere el penúltimo vínculo entre la democracia y la dictadura. El último es el Rey. Nos guste o no nos guste, es una fiel imagen de la historia del país, de la miseria de la dictadura y las deficiencias de la democracia. El principal representante de aquella ensoñación de los últimos del Movimiento, de instaurar en España un franquismo sin Franco, en la que todos ellos se veían como el caudillo sucesor del caudillo. Fraga el primero. Se va sin que los tribunales españoles hayan dicho nada sobre el carácter criminal de la dictadura a la que tan lealmente sirvió y antes de que los trámites que se han iniciado en la Argentina puedan desembocar en el calificativo que sus servicios a aquella dictadura merecen.
      Desde luego, la derecha le debe mucho. España, la España de los demócratas, nada, porque hizo cuanto pudo por impedirla."
      Si voleu tot l'article sencer de Ramón Cotarelo:
      Aquí

      Ah, estàs segur que EL PAIS és el diari del PSOE ?

      Elimina
    3. Ximo, pos hauré de mossegar ceba, i no poca. Semblava q en el teu comentari dubtaves de les reaccions dels dirigents del PSOE o que et molestava que els pose al mateix nivell q els del PP. I vist lo vist als mitjans amb més difusió, me mantinc amb el q he dit. No entenc la teua reacció en este sentit. T'has sentit aludit?

      I lo del País i el PSOE ho pot corroborar tothom. Això sí, del PSOE d'Ibarra, Bono i ara també de Rubalcaba. El candidat d'El País.

      Elimina
    4. Ja he dit el que havia de dir. Més, seria fer el pesat. Si no vols entendre que el que em molesta es la merda, la ràbia i les desqualificacions, és el teu problema.
      Ara, el diari del PSOE de Zapatero era Público no EL PAIS.

      Elimina
  27. ETA, PP, al cap i a la fi tot és lo mateix. Recordar que no fa molt, lo PP va apolla una GUERRA on hi va iaure molta SANG. Si en aixo te sents identificat, no vaigues perai demanan la sensura de comentaris de gent que no ha fet mai mal a ningú.

    ResponElimina
  28. T'hagués anat bé Gutijaume viure uns anys de la dictadura.
    Allí tot anava rodat, i els de baix, com jutges militars, etc, feien de braç conductor de les conveniències del règim. Com en tot.
    Els que ara parleu lliurement de democràcia, la majoria no sabeu el que va costar, i el preu que es va haver de pagar, per a aquesta trèmula democràcia.
    Les hòsties que van repartir al funeral de Jaume Antich només les sabem els que vam ser allí. Com que no feien por els grisos antidisturbis fent les càrregues! O les "lecheres" a tota merda per les rambles!
    O la "Txeca" de Via Laietana. On qualsevol tortura era lícita.
    Vivies en por només de pensar diferent.
    Els franquistes que van transcendir el franquisme pocs son els que no tenen el passat tacat amb la sang que van consentir que es vesses!
    Sort que es moren de vells ja... però van deixar l'estirp i els vicis!

    ResponElimina
  29. Sincerament no te veig liderant una candidatura política per alguns errors que fas, però... La veritat és que me voldria equivocar.

    ResponElimina
  30. Dir que les sentencies de mort les firmaven els Jutges ( Gutijaume dixit ) és de jutjat de guàrdia. És voler enganyar de manera fastigosa.

    http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/02/10/preston-franco-firmaba-penas-muerte-tomando-cafebr/677544.html

    ResponElimina
  31. Cucafera es igual qui firmava, aixó es com sempre lo que fa este home surtir per peteneres, era un sistema corrupte de dalt a baix sense separacio de poders (ell te dirà que si, que ho deia la llei) lo important es qui feia les lleis...Encara dirà que las "Cortes Españolas", també es votaven les lleis pels seus membres, i era una democràcia orgànica, pero segons ell també era democràcia, si xiquet 40 anys de majoria absoluta de Franco, total allà on anava la gent l'aclamaba, per tant era un líder estimat, i inaguarava pantanos i se vivia mejor bé bé

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però de què parlem de la dictadura o de la transició, de Franco o de Fraga?

      Elimina
    2. De Cañete i passeigs militars, Gutijaume, que no es nota?
      8-o

      Elimina
  32. L'ambient esta una mica enrarit xeics, assereneu-vos una mica ... que hi hague pau.

    ResponElimina
  33. Molt entusiasme hi ha! Alló que es perd amb la edat i s'arregla amb una aixada.

    ResponElimina
  34. Què fàcil és no respondre a les preguntes. I dir que els altres són uns radicals però jo no. I volem pau? Amb qui? Mentre a Fraga i Samaranch se'ls face honors d'Estat, este Estat, està ben podrit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos la veritat és que així és. Fot una peste este país que tomba.

      Elimina
  35. "El PP i el PSOE han fet un llarg aplaudiment dedicat a Fraga en el primer ple ordinari del congrés constituït després de les eleccions espanyoles del novembre passat."

    http://www.vilaweb.cat/noticia/3981582/20120207/icv-iu-erc-amaiur-bng-cha-abandonen-congres-espanyol-lhomenatge-pp-psoe-fraga.html

    El PSOE està en caiguda lliure com el PSC i encara es permeten estos "luxes". Sort que són d'esquerres, o això diuen. Ah, els dels PSC al congrés no han marxat, eh!! Per si algú es pensa que és cosa d'espanyols només, CiU anava "hasiendo palmas", de palmeros del franquisme...em sona molt tortosí això.

    ResponElimina
  36. Qui diu que lo PSOE i lo PSC són d'esquerres?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta