26 de maig del 2011

Monclús confirma que ERC espera la trucada de Bel


El candidat republicà apunta que l'executiva local ha d'analitzar els resultats electorals i definir “com cal actuar” si CiU els ofereix la reedició del pacte ·

Tot i que CiU va aconseguir diumenge una espectacular majoria absoluta amb dotze regidors, Ferran Bel va afirmar dilluns que encara no havia descartat arribar a un pacte estable de govern amb alguna de les forces polítiques del nou consistori. Una afirmació que va provocar el malestar d'alguns militants de CiU, ja que consideren que Bel hauria de governar en solitari aprofitant la majoria absoluta. En canvi, les declaracions de l'alcalde sí que han obert una finestra a l'esperança a Esquerra, per la possibilitat de reeditar l'actual pacte de govern. Així, el candidat Josep Felip Monclús va assenyalar que l'executiva local d'ERC havia de reunir-se ahir a la nit per analitzar a fons els resultats electorals i definir “com cal actuar” si finalment es produeix el contacte i l'oferta de Bel.

De fet, la realitat, segons Monclús, és que tres dies després de les eleccions CiU i ERC encara no havien parlat de la reedició del pacte. En aquest sentit, també és cert que Bel va dir dilluns que no descartava ni Iniciativa ni el PP, i que d'entrada només rebutja l'acord amb el PSC i amb PxC. A més, tant durant la campanya com després de les eleccions, Bel ha criticat el to i l'enfocament de la campanya d'ERC. Segons l'alcalde, el nou candidat republicà apostava per fer un tripartit amb el PSC i ICV, ja que “ha renunciat completament a l'acció de govern feta pels regidors d'ERC, Ricard Forés i Valentí Marín”. A banda, a CiU tampoc ha agradat gens que ERC ataqués Bel pel fre de la Generalitat al nou hospital de Tortosa i a la vegueria de l'Ebre, o per les retallades en salut.

Publicat a El Punt

19 comentaris:

  1. És obvi que, quant al futur govern, Bel pot triar i és pot permetre el luxe de fer el que li done la gana, pot ser generós o garrepa. El que també és obvi és que si en compte de treure'n 12 n'hagués tret 10, els LEGÍTIMS atacs d'ERC, no el farien ni pujar ni baixar. Tot a "humo de paja" o a benefici d'inventari. I les "idees de bombero", tampoc.

    ResponElimina
  2. Aquesta és la visió del diari Ara. Crec que és més encertada:(òbviament és una opinió personal!)

    "Per la seva part, a Tortosa, l'executiva local d'ERC es reunirà aquesta nit per analitzar els resultats de les eleccions que els han permès mantenir els dos regidors que els republicans tenien a l'Ajuntament en aquest mandat. El seu candidat, Josep Felip Monclús, no ha negat tenir un sentiment "agredolç" perquè confiaven quedar-se més a prop o, fins i tot, aconseguir el tercer regidor. Monclús també s'ha mostrat preocupat per l'entrada de PxC al consistori, així com per la majoria absoluta aconseguida per CiU. Sobre la ronda de contactes que va anunciar l'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, Monclús ha assegurat que aquests no s'han produït i que "en el supòsit que es produeixin valorarem com hem d'actuar".


    http://www.ara.cat/politica/Gervasi_Aspa-Terres_de_l-Ebre-ERC-Congres_0_487152536.html

    ResponElimina
  3. ja sé que no li cal, i seria tot una primicia en el mon de la politica, pero que bonic seria que el alcalde vulguis escoltar les idees de, i treballar amb, la gent capacitada d'alguns dels altres partits ...

    ResponElimina
  4. Llegint el titular, m'ha agafat una mena d'esquizofrènia o bipolaritat estranya, com si estes dins la peli de Memento, on la realitat te la cuinen i no és la que realment vius o recordes. Per sort, no soc el personatge de la pel·lícula i puc recordar el que varem parlar ahir a la reunió... buff quin susto !!!

    ResponElimina
  5. Fa uns dies el senyor Monclús deia que els de CIU a Tortosa eren els hereus dels feixistes que van matar l'alcalde republicà de Tortosa, i ara està esperant que el truquin, quines coses té la política...

    ResponElimina
  6. Felip, totes les opinions són personals, no fotem. Però al diari Ara no el vaig veure, a la roda de premsa d'ahir. Això és un fragment de la nota d'ACN. Crec que és bo que cadascú interpretem la notícia de manera diferent, i que la gent tregui les seues pròpies conclusions, no?

    ResponElimina
  7. No vull parlar en nom de Gustau, però, sovint tothom confonem esperar amb desitjar.

    ResponElimina
  8. M'has passat davant.

    ResponElimina
  9. Josep Maria, no hauries de creure tot el que s'escriu als diaris. Jo vaig estar al míting i Monclús no va dir això exactament. Però be, cadascú agrana cap a casa seua veig.

    També em sorprèn que cap mitjà escrigues cap titular quan Bel va dir-li "bombero" a Monclús o quan a Bítem, se va acusar a la nostra candidata de no tenir estudis. Si ens posem a recordar-ho tot, hi ha perles de tothom.

    Senyors, la campanya va acabar el diumenge. Ara toca treballar !!!

    ResponElimina
  10. Que no? Com que veig que avui va d'agafar referències d'altres mitjans, mirem què van publicar-entendre els companys de Canal 21-Teveon...

    "Tortosa: Monclús demana unió per recuperar una alcaldia que li van prendre a l'últim alcalde republicà durant la Guerra Civil

    El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tortosa, Josep Monclús, ha demanat la unió dels ciutadans per poder fer força per recuperar l'alcaldia de Tortosa que, assegura, li van prendre a Josep Rodríguez, l'últim alcalde republicà de la capital del Baix Ebre, l'any 1937. Monclús ha indicat que va ser la dreta incivilitzada la que va afusellar Rodríguez i ha aprofitat per carregar contra els que ha anomenat 'hereus d'aquesta dreta'.
    El candidat republicà ha dit que són aquests mateixos els que es van vendre l'aigua i el progrés cap a Tarragona, la mateixa dreta que diu ara no a l'Hospital de les Terres de l'Ebre, la mateixa que tanca llits i quiròfans al Verge de la Cinta, que redueix personal i que destitueix el gerent per posar-ne un de Tarragona. Segons Monclús 'estem perdent llençols a cada bugada, i són els mateixos que van estar onze anys per fer onze quilòmetres de carretera'. Aquí, el republicà ha aprofitat per reivindicar la gestió d'ERC al Govern.
    Monclús també ha aprofitat per explicar que vol un nou model de ciutat que sigui saludable i ha explicat que la seva prioritat serà ajudar als aturats a trobar feina. Així, Monclús diu que prioritzarà en les persones i promourà aquells sectors estratègics de la ciutat per crear ocupació. El candidat ha proposat la implantació d'un centre de transferència tecnològica per a la indústria groalimentària, la creació d'una agència especialitzada en atreure inversions productives a la ciutat o la creació de noves titulacions per crear llocs de treball de manera més eficaç.

    Monclús també ha tingut paraules per al candidat de CiU i actual alcalde, Ferran Bel, a qui ha anomenat 'home orquestra' perquè assegura, ho vol tocar tot. "

    ResponElimina
  11. Mireu si és tot susceptible d'interpretació que no faltaria qui digues que treure en lletres grosses que Monclus té " idees de bombero " podria ser més negatiu per al propi Monclus que no pas per al que va dir-ho, Bel.

    ResponElimina
  12. I sobre lo de les 'idees de bomber', jo mateix ho he publicat en la mateixa crònica del míting:

    "ra, però, reeditar el pacte serà molt complicat, tant pel canvi de candidat a ERC com pels menyspreus públics que CiU ha fet cap als republicans. Bel, per exemple, va dir en el debat organitzat pel Col·legi de Periodistes que Monclús tenia “idees de bomber” quant a comerç, una de les responsabilitats del candidat d'ERC durant la seua etapa com a director territorial a la Delegació del Govern. I aquesta afirmació ha ofès els republicans. A més, a ERC sospiten que CiU ha escampat el rumor maliciós que Monclús seria l'alcalde d'un tripartit a la tortosina, cosa que tant el candidat republicà com Joan Sabaté, del PSC, han negat categòricament".

    ResponElimina
  13. Em reitero, la campanya va acabar el diumenge. Però si voleu, la podem comentar fins l'extenuació.

    Gustau, se que vas comentar lo de "bombero" a la crònica i, conyes apart, trobo que has fet una feina impecable durant la campanya, tu i altres mitjans. Però el que em vinc a referir és que, després del míting de Monclús, els mitjans van remarcar i fer esment això dels hereus que no la resta del missatge.

    Per a mi, CIU segueix sent la dreta catalana.

    ResponElimina
  14. Qui d’antuvi no vol pactes, no cal que esperi cap trucada..

    ResponElimina
  15. És trist que un partit històric com ERC es limit a viure del saprofitisme (o parasitisme en alguns casos) dels altres partits, diluint-se la seva personalitat, sempre a remolc...senyor Monclús, ja que ha tret uns resultats molt dignes (que conste que personalment me n'alegro) no visqui d'engrunes, com la novieta que espera la trucada del seu xicot (i este igual se l'ha fotut en una altra), damunt que lo senyor Bel los diu de tot, ni un agraiment cap a valtros ni res...aii, sembleu massoquistes o il.lusos, qui talla lo bacallà serà CiU, si voleu fer domparsa vatros mateixos.

    ResponElimina
  16. Saberut, Bel a tots els mitings ha tingut paraules d'agraïments als dos regidors d'esquerra que han estat a l'ajuntaments aquests 4 anys.
    Crec que ha estat esquerra que ha passat del tot de la feina feta pels seus.

    ResponElimina
  17. Nomes vull recordar que a l'anterior govern Bel va ignorar tan com es van deixar ells, ERC; tot i que, a pesar de tenir l'espassa del PP present, els necessitava. No vull ni pensar que faria ara sense necessitar-los, que si els convida a entrar al govern, serà això, una invitació, en dret a treure'ls de cas a la mínima. Per dues raons: per acabar de desactivar-los localment o per reduir les veus de l'oposició, que tampoc es "moco de pavo "

    ResponElimina
  18. El més honorable per a Monclús seria fer una bona oposició, el que està fent és donar vots d'ERC a CiU...molta bateta i fonendo però el que sembla que necessite un metge sigue ell. Más vale honra sin barcos que barcos sin honra!!el que tu dius Josep Maria, no t'ho puc rebatre perquè no he anat a cap miting de CiU, però mira xiquet, vist com ha anat la campanya i les perles que soltat Bel als seus rivals pos ho dubto una mica...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta