28 de novembre del 2007

Panxampla celebra la suspensió de l'ordenança de civisme de Tortosa

El casal popular Panxampla va felicitar ahir els diferents col·lectius, les associacions i les persones que van agrupar-se en la plataforma Recuperem lo Carrer, «sense el treball crític de les quals difícilment s'haguessin sentit veus contràries» a l'anterior projecte d'ordenança de civisme de Tortosa. Segons el col·lectiu, la suspensió de la tramitació de l'ordenança pot considerar-se «una primera petita victòria», però caldrà continuar treballant i vigilar de prop el text que està redactant el nou equip de govern. «Continuem pensant que per afavorir la convivència el que fa falta sobretot és construir un marc de justícia social, i no ordenances repressives encaminades a amagar tot allò que no es vol veure», van afegir-hi a través d'un comunicat. En aquesta línia, van reclamar ordenances per garantir un habitatge digne i un futur sostenible. El casal popular Panxampla, que va destacar la importància dels moviments socials a les ciutats, va dir que «continuarà treballant per construir un model de carrer on càpiga tothom».

26 comentaris:

  1. No es una bona noticia per a Tortosa la satisfacció d'aquest grup.

    ResponElimina
  2. Bé, veig que hi ha gent que ja té emmarcatsa certs grups/gent i no dóna cap oportunitat. No tot el que pot fer algú és dolent o bo.

    ResponElimina
  3. Un grup de gent que té com a lider a Josep Sabaté et mereix confiança? Fes-to mirar.

    ResponElimina
  4. Potser el que no agrada és que sigue un grup heterogeni, que proposa alternatives serioses i que creix... i el pitjor de tot... el que no deu agradar és que no hi hagi líders i que a sobre dediquen tantes hores a un projecte simplement perquè hi creuen.

    Ja vos agradaria a vatros que la gent que hi ha a Panxampla siguessen uns brètols, el problema que teniu és que justament estan fent bona faena i tenen resultats. Possiblement tenen alguna cosa a vore fins i tot en les notícies anteriors sobre el camp de golf...

    vinga, salut!

    ResponElimina
  5. Felicitats al colectiu Panxampla, ara ja poden continuar embrutant la ciutat amb tota impunitat, olé, olé i olé.

    ResponElimina
  6. Visca el botellón panxamplero!

    ResponElimina
  7. Tots els que propugnen el happy-happy, viuen a costelles de la gent seriosa i treballadora.

    Fora els vagos i maleantes!

    ResponElimina
  8. Heterogeni? propostes alternatives serioses? que fan faena?

    Millor callo i no dic el que penso.

    Uns "botiflers" es el que son.

    ResponElimina
  9. digui, digui, si ho sabem tots qui son aquesta colla.Jo em mullo:
    Son uns quants corpuscles inmobilistes de la nostra ciutat, per cert hi ha pares, mares, fills i filles...

    ResponElimina
  10. Es cert que Gustau Moreno hi sintonitza bastant amb aquesta gent?

    ResponElimina
  11. Jo crec que sintonitzo amb gairebé tothom. Però si em pots definir sintonitzar, t'ho podré contestar jo mateix.

    ResponElimina
  12. Això de posar multes per demanar almoina està molt en sintonia en la línia del PSOE, encara que vulguen vendre la moto de que són d'esquerres i tal...


    En temps passats, les actuacions del governa en defensa del "orden público" i de los " fundamentos del movimiento" se li'n deia repressió. Ara a les actuacions dels governants sel's i diu civisme....
    jo li dic CINISME.

    ResponElimina
  13. Gustau, Tu creus que si ens possesim a buscar als teus escrits, no trobariem aquesta paraula, i no com a sinonim de reserca o d'escoltar una emissora de radio. Es mes, tu mateix em dius que sintonitzes amb gairebe tothom, per tant ja ho deus saber el que vol dir, no? .
    No obstant, com m'ho demanes,
    per a mi, es esta en la mateixa longitut d'onda i aplicat al cas, tenir simpatia per ells, compartir les idees i plantejaments i en definitiva estar d'acord amb el que diuen i fan. Mes o menys.
    No ho ser explicar millor.

    ResponElimina
  14. Al bell mig de Barcelona, dintre de la facultat, una tortosina riu enmig de la silenciosa biblioteca...
    Qui es pot atrevir acusar en anònim al col.lectiu panxampla?¿ La feina que fa és admirable, així com la de Gustau Moreno amb aquest bloc, que jo consulto cada dia i em permet seguir les noticies del meu territori a quilòmetres de distància. Però em decepcionent tan aquestes acusacions i picabaralles... Agrade o no, el panxampla és una associació com una altra, i té tot el dret a cel.lebrar el triomf d´aquesta lluita contra l´ordenança de civisme, que va molt més enllà dels botellons i pixerades, prohibin la difusió de triptics, de cartells etc. El civisme és un terme que no existeix, però el respecte si, estimats tortosins, i molts no el respecteu.
    Felicitats Panxampla!!



    Rosa.

    ResponElimina
  15. A l'anònim que em pregunta sobre això de sintonitzar.
    Coincideixo en alguns plantejaments amb alguns membres de Panxampla, però en d'altres difereixo totalment. Alguns em cauen simpàtics i altres no, i a d'altres ni els conec. La única relació que mantinc és la de periodista-font d'informació. No estic d'acord amb tot el que diuen ni fan, però en algunes coses sí. Ells tenen la seua opinió i jo la meua. Tu tens la teua opinió i jo la meua. Tu tens la teua opinió i ells la seua.
    No ho sé explicar millor.

    ResponElimina
  16. A l'amiga de la biblioteca, tothom tenim dret a opinar i a l'igual que ells discrepen d'alló que els dona la gana, jo discrepo d'ells.
    Perquè ho faig en "anonim", es molt senzill, si jo tingues la seguretat de que lo que poso m'ho contesten amb nom jo signaria, però si jo signo s'omple d'anonims en contra meva, pertant tots fem el mateix, això si sempre des de el respecte. Sino ja saps que Gustau actua rapidament.

    ResponElimina
  17. Es per flipar el que esteu dient de panxampla, no hi formo part, però els admiro i no hem sabria gens de mal entrar-hi.

    Fan coses importantíssimes per la nostra terra, algú ha de contrarrestar la força dels especuladors que venen d'arreu i amb molt de poder econòmic, mobilitzen a la gent i perden molt de temps en benefici de tots.

    Lo tema de que hi hagi pares, mares i fills i fins hi tot els iaios es admirable demostra la dimensió de les seves idees i que no es una cosa de la rebeldia de l'edad.

    A per cert es increible la de gent de CIU que llegeix aquest bloc.

    Independencia i socialisme de veritat (no el fals del PSC)

    ResponElimina
  18. el de Cuba?

    ResponElimina
  19. Anonim de les 10:33

    Si no saps el que vol dir socialisme.....

    I et limites a buscar els pitjors exemples possibles. Segur que penses que estavem millor fa uns 50 anys, parlador.

    Per cert ja veriem com estaria Cuba sense el bloqueig del EUA. Potser els hi tenen por.

    Independència i socialisme de veritat, el nostre socialisme. El que valora a les persones i les iguala i no les jutja pels seus diners. Per cert estic molt bé econòmicament, això dona més valor a les meues paraules, podria ser un capitalista cabro, però valoro les persones.

    ResponElimina
  20. Avui per avui, s'ha d'avançar cap el socialisme del segle XXI; hem de seguir els passo a Sud Amèrica, ja que és dels pocs llocs del món on encara és viu el sentiment de classe i revolucionari en una gran part de la població.

    Ni guerra entre pobles,
    ni pau entre classes!!!!!!

    ResponElimina
  21. visca Hugo Chavez

    ResponElimina
  22. Anonim 11:45,fas un judici de valor una mica atrevit quan dius que segur ( no potser, no, segur )que penso que estavem millor fa uns 50 anys, i em dius "parlador" per preguntarme-te si el socialisme real es el de Cuba, tot dien que he buscat el pitjor exemple posible, doncs be, quin me'n posses tu d'exemple?.
    Dius: "Per cert estic molt bé econòmicament", jo, que nomes soc socialdemocrata, sempre he pensat que si un esta MOLT BE economicament, rarament es treballant per conte alie, i si es com empresari o per herencia, massa compatible amb la doctrina del socialisme real, per a mi, no ho es, i per als autors d'"El Capital" tampoc.
    Per ultim, crec en allo que es diu de que el primer mon si viu en la opulencia es gracies o perque altres, el tercer, se fot de gana.
    El socialisme real, -a mes a mes de no se un cabro i valorar a les persones- tambe es pot aplicar als individuos i no solsament als països o territoris, i si ho fesim, "segur que tu no podries dir que estas molt be economicament"
    Salut i força ( amb l'accepcio original)

    ResponElimina
  23. realment creus q si igualem a tot el mon, a tot, estariem malament. N'hi ha q tenen moltissim, mira q et dic q jo hem veig millor q ara si tot s'iguales, almenys moralment. Si estas content savent q hi ha nens treballant mentre tu vas de marca. Ara les utopies ja ho se són impossibles, però qualsevol gra d'aren conta i jo seguire desconfiant dels qui aneu en tratge.

    Bona nit i anims als q lluiten

    ResponElimina
  24. Començan per Allende, continuan per Olof Palme i acaban per Llamazares, Anguita, Carrillo, Fidalgo,Frutos, Saura, Miralles, ( ja no et dic els del PSC i PSOE, perque per a tu seran de dretes ) tots van mes haviat en "traje" que sense.
    Que tots els tirans vaguin amb " traje" , no vol dir que tots el de "traje" siguen tirans, company.
    Fidel Castro es dels que mes hi va sense vestit, i estem d'acord que es un dictador, no?

    ResponElimina
  25. hi estem....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta