Unes 300 persones es manifesten davant de la seu d'Educació a Tortosa
El conflicte entre l'IES Joaquim Bau i els serveis territorials d'Educació no s'ha tancat amb la publicació dels admesos als instituts públics de Tortosa, una mesura que ha consumat la creació de la nova línia d'ESO a l'IES de l'Ebre. De fet, la polèmica ha arribat ara al carrer, amb la primera mobilització de 300 mares i pares, alumnes i professors de l'IES Joaquim Bau davant dels serveis territorials. La manifestació, desautoritzada per Interior, va servir per reclamar la rectificació per part d'Educació.
Les famílies que encara no han pogut matricular els seus fills a l'IES Joaquim Bau no es donen per vençudes. Tampoc es rendeixen l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) ni el claustre de professors, que també van participar en la manifestació d'ahir. Així, unes 300 persones van manifestar-se ahir al matí davant dels serveis territorials d'Educació. Cap representant del departament els va rebre, però un dels portaveus de l'AMPA, Josep Aixarch, va llegir un manifest en què van tornar a reclamar una rectificació a la directora dels serveis territorial d'Educació, Marian Rojas. «Mentre no ens faci cas, continuarem venint cada dimarts», va anunciar Aixarch, que va reiterar que no pretenen enfrontar-se amb l'IES de l'Ebre. «Podríem ser els de l'AMPA de l'IES de l'Ebre, però el problema ara és nostre i la injustícia la tenim nosaltres», va concloure.
La manifestació havia estat desautoritzada, per escrit, per la direcció general de la Policia, organisme del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, amb l'argument que no s'havia sol·licitat el permís dins del termini legal. Finalment, la protesta va fer-se en forma de caminada, «sense pancartes i sense formar escàndol», segons una portaveu de l'AMPA de l'IES Joaquim Bau. «Evidentment, ens manifestem per reclamar el dret a elegir lliurement el centre on volem que vagin els nostres fills», va dir. La marxa sí que havia estat autoritzada, dilluns, per la junta de govern de Tortosa, i la policia local va interrompre el trànsit al carrer Providència mentre va durar la concentració.
Educació no es mou
Els serveis territorials d'Educació van trencar ahir un silenci que ha durat setmanes, des que la direcció de l'IES Joaquim Bau i el consell escolar del centre van anunciar que dimitien en bloc. A través d'un comunicat oficial, Educació va lamentar «el malestar i la polèmica» generada arran de la creació d'una nova línia d'ESO a la ciutat, però va recordar que la planificació és «exclusiva del departament, d'acord amb uns criteris» basats en els principis «d'igualtat, equilibri i cohesió social, la finalitat dels quals és garantir l'educació pública, gratuïta i de qualitat». És per això que els serveis territorials van creure «més lògic i equitatiu» crear la nova línia de primer d'ESO a l'IES de l'Ebre. Així, el comunitat d'Educació recorda que aquest centre tenia fins ara tres línies de primer d'ESO, respecte de les cinc que té l'IES Joaquim Bau. «Malgrat que, en ocasions, s'hagin de prendre decisions que no són ben enteses per alguns, cal recordar que l'administració sempre ha d'actuar amb responsabilitat i d'acord amb la normativa establerta», conclou la nota.
Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 27-05-2009 Pàgina 8
27 de maig del 2009
Clam al carrer contra la denegació de la nova línia a l'IES Joaquim Bau
64 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
«Malgrat que, en ocasions, s'hagin de prendre decisions que no són ben enteses per alguns, cal recordar que l'administració sempre ha d'actuar amb responsabilitat i d'acord amb la normativa establerta»,
ResponEliminaPos jo crec que l'administració ha de crear una normativa que s'ajuste a la necessitat de la gent i no que la gent s'ajuste a la normativa.
No està l'administració al servei del poble? O és el pòble que ha d'estar al servei de l'administració?
Lo poble ha parlat: S'ha manifestat. Ara toca a l'administració moure fitxa i rectificar. I si hi han responsabilitats assumir-les i ja està.
Trobo que amb aquestes mobilitzacions s'està menyspreant un gran IES com és l'IES de l'Ebre. Però amb aquesta Tortosa sempre s'ha tingut i és té al cap que els "tontos" anaven i van a l'Ebre, sinó perquè tan d'enrenou per si s'obre una línia a un ies o un alte... Si el Bau té 5 línies i l'Ebre en té 3 el més just és donar-li a qui té menys.
ResponEliminaI si el Bau va donar publicitat en la preinscripció de que hi hauria una altra línia és problema seu! No s'ha de prometre el que no és té! Sense mensprear tampoc al BAU.
polítics vs la gent :(
ResponEliminaVergonya us hauría de donar, montar tan d'enrenou per això.
ResponEliminaAra és el ciutadà que planifica. Doncs mira, jo vull un Institut, un hospital i una comissaria de mossos baix de casa meva. Que no és possible perquè no hi espai? ÉS igual, jo sóc el ciutadà i sempre tinc la raó.
Que no n'hi ha d'injustícies més fragrants que no us fan aixecar dels vostres sofàs?
Efectivament, ja se que se'ns podrà dir que una cosa no treu l'altra, però, també ho crec així.
ResponEliminaA veure que farem quant tots estesem a l'atur i apareguin els problemes de veritat, inclosos els del copagament de la educació..
En un dia com avui, com deia aquell: QUE NO ESTAMOS TAN MAL ( coño)
La gent està massa servida. Com més servida està, més demana.
ResponEliminaAquesta societat occidental està podrida. Els aburgesats són els que més reclamen i els exclosos viuen en la resignació.
Mires els promotors d'aquest xou de manifestació, gent benestant, gent benestant.
Aquesta societat està podrida. Ara a França si vas méss de 50 quilòmetres per hora per damunt del límit, t'incauten el cotxe.
Fot-li opressió.
No volia opinar, perquè no tinc dades suficients, i desconec si en aquest “afaire” hi han altres tipus de connotacions. El que si es cert es que es sorprenent; al menys per mi; que determinat nombre de pares s’hagin mobilitzat per aquest tema.
ResponEliminaEn altres circumstancies podria entendre aquesta indignació, però estic segur que per proximitat d’un centre a l’altre no es, i això em fa pensar encara mes...
Mireu; qui vulgui estudiar i aprofitar el temps ho farà encara que sigui penjat boca baix i en les mans lligades, i que jo sàpiga l’equip docent esta perfectament homologat als dos centres.
Quines son dons les raons inconfessables d’aquest desacord ?
Intueixo un prejudici d’origen classista, que al cap i a la fi els vostres fills s’hauran d’enfrontar tard o d’hora...Com mes aviat millor...! Lo contrari seria amagar el cap sota l’ala d’una realitat de la que tots som responsables. Els pares que es manifesten , també.
Senyor Mc Calan,
ResponEliminavostè i jo podem intuir lo que vulguessem, i això no vol dir que no pugue tindre raó. No sé que ha portat als pares ha apuntar-se al Bau, més majoritàriament que a l'Ebre (al qual també hi han molts pares que s'han prematriculat), però en tot cas, bé o malament, ha estat una decisió d'ells.
Jo des de que vaig ser mare, me vist obligada a pendre motíssimes decisions, i estic segura que en algunes m'he pogut equivocar, però mai de la vida renunciaria al dret de decidir pels meus fills i mai, mai, traspassaria este dret a l'administració.
Senyora Laura Campanals,
ResponEliminano sé què l'ha portat a pensar que la manifestació d'unes families pel seu dret a decidir, menyspree un altre centre.
Des de que ha sortit el problema, sempre han sortit de l'IES de l'Ebre les comparacions entre els dos centres. Jo crec que cada IES ha de fer la seua faena com més bé sàpigue i deixar d'observar pel rabet de l'ull lo que fa l'altre centre.
Des del Bau, sempre s'ha dit per activa i per passiva que no volen cap confrontament i que l'únic que defensen és lo seu problema.
Potser hi han elements que han volgut sembrar l'enfrontament per ha abalar unes decision que no s'aguanten per cap lloc.
Aquest dret pot exercir-lo sempre que vulgui, però prepari la xequera..!
ResponEliminaSenyor Mc Calan,
ResponEliminasi en tot cas és així, pagarem dos vegades. Una en impostos a l'administració i un altra particularment per a tindre lo que no mos dona l'administració pública.
Què no està passant això ja en la sanitat?
Que vols encetar el debat de la sanitat, ara?.
ResponEliminaEl 101% de la societat pensa que quant tens un problema seriós, ves a la publica.
Si pagues la privada es perquè vols.
Ah, i els que, per les seves rendes, no paguen impostos, aquests no tenen dret a res, clar.
El pagar impostos no et fa creditora de tots els drets del mon que et puguin passar pel cap.
Tinc una imatge per donar-li un exemple dels recursos (naturalment limitats) que l’administració posa al nostre abast..
ResponEliminaVostè haurà vist algun cop, en alguna celebració, exposició, i d’altres actes les típiques “bandejes” ben assortides amb xoricet, pernil, formatge canapès, amb la corresponent beguda de cava o d’altres...Naturalment “gratis” es a dir de franc...
S’ha fixat en la reacció de determinats individus? Vostè mateixa pot treure conclusions.
El que es tracta es d'organitzar els golafres i si convé picar-los els dits. I garantir, això si, "bandeja" per a tots. També et diré, que no m'agradaria estar al teu costat en una d'aquestes exposicions on hi hagues mc calan.
ResponEliminaVeig que hi ha qui vol veure un suposat prejudici classista com a problema de fons. Això potser tindria sentit si un dels instituts fos privat i l'altre públic, cosa que evidentment no passa.
ResponEliminaPer altra banda, voler fer creure que los alumnes que van a l'Ebre són masses oprimides, mentre que los que van al Bau han de ser futurs explotadors, també revel·la una certa fantasia de tipus social per part de la mentalitat d'alguns.
Jo, per part meua, només puc dir que te tracten millor al Bau que al de l'Ebre.
Pos ves i proposar canviar el nom del Joaquim Bau ( franquista de pro ).
ResponEliminaPer cert, tu si que ho saps quin institut es conegut encara per molta gent com Escola del Treball. Veritat que ho saps?
Que si amaga una certa component classista de prejudicis etc. ( inconscientment o no ) no es pot negar.
Cucafera, a pesar de tot acabes de dir una cosa amb molt de sentit. I es precisament el que s’ha fet.
ResponEliminaQuin problema hi ha en lo de l'Escola del Treball? Trobo que era un nom ben bonic. En quant a lo del Bau, possiblement si se tornés a debatre el canvi de nom, esta vegada s'aconseguiria. De tota manera, en una ciutat on no hi ha manera de tombar l'exaltació franquista del mig del riu, o de canviar lo nom d'una barriadeta, me sembla que no pot extranyar que un institut encara porte lo nom de Bau, per a vergonya de molts dels que vam estudiar allí, i de molts dels que hi han estat com a docents.
ResponEliminaM'agradaria recordar que ja estem al 2009.
No sé que té que vore tot això en lo suposat classisme de les famílies implicades. Potser és que l'ambient que hi ha al Bau i la qualitat del professorat, i de la directiva, és superior als de l'Ebre, encara que lo personal docent estigue plenament qualificat als dos per igual.
" Entre el pintor y el aprendiz pintaron una perdiz, salió bien, la pintó el pintor; salió mal, la pinto el paprendiz".
ResponEliminaSi com he llegit, el nivell d'aprovats dels estudiants de l'Ebre que es van presentar a les PAU, va ser del 100%...no tenen cap merit els professors?. Tanta volta li hem donat a la dita castellana anterior?
Me quedo en lo titular: "Clam al carrer"
ResponEliminaAra a vore si ensenyament escolta...
Cucafera, jo no pago sanitat privada i quan tinc un problema no tinc altre remei que anar a la pública, ara, no et diré de qui me'n recordo quan tinc lo crio a 40 de febre i a urgències estan més de dos hores per a atendrem.
Cucafera molt bon exemple amb els canapés gratis. I passa sovint, que qui menys impostos paga és qui pretén rebre més serveis i amb molta més exigència.
ResponEliminaEntre tots matarem la gallina dels ous de l'or, ja que tots diuen que l'alimentem però ningú quants i com se menja els ous.
I sí, al darrera hi ha un componen classista. Que no perquè el Bau és públic? No em faci riure, la Pompeu Fabra també és una Universitat Pública Catalana i ja se sap que allí van els mimadets.
Pos saps que et dic que un crio en dos hores amb 40 de temperatura, es molt, però molt, mes greu que "no et respectin" una preinscripció a un centre public.
ResponEliminaAmb això et vull dir dos coses:
1ª No m'ho crec que saben que una persona esta amb 40, tardin dos hores en atendre-la.
2ª Aquest si que es motiu per a sortir al carrer mati i tarda.
Nuria, costa de creure lo dels 40 graus. A mi em surt sovint l'espatlla "del puesto" i quan vaig a urgències passo per davant de molts, i això que no és questió de vida o mort. I si t'ha passat, doncs els hi poses una querella criminal. Hi ha un protocol i l'ordre d'arribada no és el més important, per raons obvies. Tenim una sanitat i una educació que és l'enveja d'una superpotència com els USA, et recomano "Sicko" del Michael Moore.
ResponEliminaNúria, potser hauríes de canviar de país i anar a viure al Marroc, allí sí que hi ha serveis públics de qualitat i es respecta als ciutadans.
ResponEliminaPrimer denigrant l'administració educativa i ara els serveis sanitaris públics. El teu, no té remei.
Canalero,
ResponEliminadins d'un mateix institut no pot haver també un component classista. Perquè crec que a l'Ebre també hi han classes segons a quina línea estigues.
La Pompeu Fabra no és pública. Insinues que los que van al Bau són mimadets? Ets una mica ridícul, canalero.
ResponEliminaKrupp, ets un indocumentat. La Pompeu Fabra és una universitat pública catalana. Em sembla que el ridícul l'has fet tú, tontet.
ResponEliminaNúria admiro la teva capacitat de dir tonteries per paraula.
ResponEliminaHauries d'entar al llibre GUiness.
De families implicades poques, d'alummnes i professors del BAU, molts.
Que aqui ens coneixem tots!!
A partir d'ara si el vei es fot un pet, ens juntarem uns quants, i ja tenim el dret de ficar-le un tap al cul
Sense comentaris
Krupp
ResponEliminaPer que parles de canviar l'estatua del riu i el nom del BAU?
Pero si tu ets dels exaltadors i dels que faria una caminata per deixar-los.
Núria
ResponEliminaCada opinió que fas, es tombada amb arguments, i tu erre que erre.
O una de dues , o no saps llegir o tens un gran complexe d'inferioritat
Pública catalana? Seria diferent si fos pública manxú? Que jo sàpigue te costa 1 colló de la cara la matrícula...
ResponEliminaPaquito, què vols que te respongue? La veritat sincera o la veritat diplomàtica?
Krupp, segueixes insistint en els teus errors, com els indocumentats i els ignorants.
ResponEliminaActualitza els teus coneixements.
La universitat és pública i els preus són públics. Estudiar dret costa 864,92 euros el primer curs.
http://www.upf.edu/matricula/preu/
Per les teves intervencions anteriors ja conec que estàs carregat d'idees preconcebudes i prejudicis, però ara, has fet un gran ridícul.
Pareu de tirar-vos els trastos i criticar-vos. Esteu apedregant a Núria perquè és ferma en la seva opinió i encara ningú ha donat una explicació raonable de perquè s'ha pres aquesta decisió. A mi tampoc em convencen les explicacions donades i continuo pensant el mateix, tot i que hi hagi problemes molt més importants al món.
ResponEliminaCrec que el Bau ofereix més possibilitats als alumnes que volen accedir a una llicenciatura, ja que (crec) que té més opcions en el batxillerat, mentre que l'IES (equiparem-ho tot) ofereix millors opcions per accedir a cicles formatius.
Un cicle no és millor que la universitat i la universitat no és millor que un cicle, ja que hem de tenir de tot.
No obstant, el Bau es presenta als alumnes com un centre de pont entre el cole i la facultat, mentre que l'IES, tot i que també té algun batxillerat, només es presenta com a pont entre el cole i un cicle formatiu. Si no
es així la realitat, pos que l'expliquin d'una altra manera.
No obstant, sigui quina sigui la raó perquè els pares inscriguin als seus fills a un centre o altre, no ens dona pas a criticar-los com feu.
la Pompeu fabra és tan pública com pugui ser la URV a Tortosa o la UB, l'Autònoma...!!!!
ResponEliminasuposo que Krupp es deu estar confonent amb la Ramon Llull, aquesta si que es privada.
Kiba, he estudiat a l'ies de l'ebre (on no hi ha algun batxillerat, hi ha una àmplia varietat de batxillerats, concretament 8 modalitats), ara estic a la universitat, i a més et puc assegurar que estic acabant els meus estudis correctament, i amb un dels millors expedients de la classe, i t'ho torno a repetir, havent estudiat prèviament eso i batxillerat a l'ies de l'ebre. El nivell de coneixements de cada persona depèn únicament de les seues ganes de treballar. No fem generalitzacions absurdes!
ResponEliminaMoltes gràcies Kiba,
ResponEliminacrec que has donat amb el clau. S'està intentant picar al personal per a desviar l'atenció d'una decisió dictatorial injusta. Hem de continuar defensant lo que creem sense caure en l'insult com fan ells, sinò habran aconseguit lo que volen.
KIBA
ResponEliminaElimina la teva ignorància preguntant l'oferta de batxillerats als dos instituts, i veuras que l'única diferència és el batxillerat artistic, una ùnica opció i per uns estudis determinats.
L'única decisió dictatorial i injusta es la teva Núria, la d'imposar el dret d'una majoria sobre el dret d'una minoria, com ja he dit i he argumentat moltes vegades.
per cert a tú et pareix que alguna cosa estugui ben feta? pareix que ten un brot psicòtic, tothom es perseguiex...
Hauries de canviar el teu nom de Núria a Sol, per esta en el centre i que tot gire al teu voltant
Francesc, deixa-ho estar, ja sabem de quin peus calces, tú.
ResponEliminaA l'Oriol, nomès felicitar-lo per portar bé els seus estudis i haber pogut elegir el centre on fer-los.
Primer: per que rectificar una decisio justa?
ResponEliminaSegon: en cas de rectificar, llavors seria una decisio injusta pels pares de l?ebre
Tercer: Yuca, aplicat a tu la mateixa regla de tres que m'apliques a mi, nomes defenso una idea com tu defenses una altra, i si te pica.......pos ja saps
L'Oriol si no hagues pogut entra al EBRE, hagues anat al BAU, i ara seria la mateixa persona, amb el mateix nivells d'estudi, i amb els mateixos valors.
ResponEliminaQui val, val aqui i en qualsevol lloc.
Pos si,teniu raó: la UPF és pública. Bueno, un lapsus. De tota manera un col·lega meu que hi estudiava polítiques fa anys pagava un pastón important. Tranquilitat, no sóc tan mala persona com me voleu fer creure (indocumentat!, ignorant!, idees preconcebudes!, prejudcis!...) , només estava confós.
ResponEliminaPer cert, què té que vore tot això en lo nostre cas?
Krupp,
ResponEliminano té res a vore, tan sols s'enganxen a lo que poden per a desviar l'atenció.
Els dos centres són perfectament vàlids, la qüestió és que l'administració vol decidir pels pares a on van ha estudiar els seus fills.
Continuo dient que crear dos línees, una al Bau i una altra a l'Ebre és la més bona opció. I més quan tots els estudis indiquen que els propers anys hi haurà un creixement de la demanda en les places d'institut.
Miri Nuria; no se com s’atreveix a pensar que l’administració publica “doni “ res... Com vostè sap molt be, un dels serveis basics com l’ensenyament esta subvencionat pels impostos de tothom en una mena de política redistributiva, per oferir igualtat d’oportunitats a qui vulgui o no pugui optar per la privada. Les dues qualitats son homologables, encara que poden haver-hi petites variables.
ResponEliminaAra be, que vostè estigui capficada en veure nomes una petita part del problema i a sobre magnificar-lo, es del tot interessat per part seva. Vostè sabrà perquè ho fa. Personalment puc intuir-ho...
També podria fer-li una petita reflexió, encara que de ben segur seria inútil, dons vostè encara te esperances en dedicar-se a la política, i ja se sap que l’esperança es el darrer que es perd, i si a sobre te unes diòptries de mes, pot estar confonent la excel•lència amb la realitat.
Com molt be deia “Cucafera” em de picar el dits als golafres per garantir una “bandeja” per tothom. Ara per ara es la millor política per garantir un ensenyament públic de qualitat per tothom que vulgui estudiar. I recalco el “per tothom que vulgui estudiar”. D’altra manera estaríem malbaratant recursos que son de tothom.
Per acabar nomes recomanar-li que no es fií dels titulars i que intenti profunditzar en la essència dels problemes i sempre amb esperit crític. Algun dia n’aprendrà... (?)
Krupps per fi rectifiques. Però té barra, que a partir d'un error digues els altres ridículs. I no vols que et caiguen llavors els adjectius?
ResponEliminaTornar a llegir la meva entrada i veuràs perquè comparo el Bau amb la UPF, tontet.
Canalero, ja conec los teus arguments, i me seguixen semblant igual de ridículs que abans.
ResponEliminaLo bo del cas és que este suposat classisme del Bau, que jo trobo una idea, insistixo, ridícula donde las haya, tampoc té res a vore en les pertorbadores maniobres que s'estan portant a terme per a beneficiar un centre en perjudici d'un altre.
Per cert, vigila en les paraules, perquè, apart de Gustau, només lo bon sentit fa que no te qualifique en adjectius més precisos.
Avui he sentit per la cadena SER de Tortosa el comentari fet pel professor d'història i col·laborador d'aquella emissora sobre tot l'afer que ens ocupa i preocupa i m'ha agradat molt la seva manera de parlar, sense mitges tintes, valent i encertada.
ResponEliminaSuposo que a molts dels que interveniu aquí us haurà sentat malament. De fet, l'emissora ha rebut varies trucades d'oïdors que volien intervenir-hi.
Des d'aquí agraeixo a l'IES J.BAU
el seu NO a aquesta manera de portar l'educació.
Krupp, has estat tú el que primer has faltat, recorda-ho per sempre.
ResponEliminaJa fa temps que et vaig seguint a la Marfanta i més d'una vegada faltes a les persones, aquelles que tenen nom i cognoms reals i no un Nick com tú.
Perquè jo si insulto a Krupp, a qui insulto? A Krupp? Qui és aquest? Potser injuriós insultar a algú que ningú sap qui és?
La meva opinió és tan respectable i fonamentada com la teva. O és que tú ets infalible com el Papa?
SEgueixo opinant que al darrera d'aquest conflicte, l'arrel podrida que té és l'elitisme de certes persones. ÉS la meva opinió, i com diuen, tothom en tú una, com de cul.
KIBA, el que dius potser era cert fa 20 anys però avui en dia és com a mínim dubtós.
ResponEliminaM'encanta la democràcia del personal. Kiba pot dir que deixem de criticar els pares.
ResponEliminaCon la Iglesia hemos topado! Ells poden criticar l'ADministració com ens, el conseller d'Educació, la directora de SErveis, la sum sum corda, es poden manifestar, poden demanar signatures, i no se'ls pot criticar a ells? Magnífica democràcia la que prediques Kiba.
Em tiro un pet i em cago al mig de la plaça, faig el que em rota, però, ui, ui, ui, no us poseu amb mí.
Pos no sóc infalible com lo Papa, però considero que la meua opinió si que és més repectable i fonamentada que la seua!
ResponEliminaCanalero, cuida los modals. Ningú s'ha cagat al mig de la plaça...
ResponEliminaCanalero,
ResponEliminala diferència la té en que els pares se manifesten i la Sra. Rojas continua fent lo que li dona la gana.
Què els hi queda pos als pares? Als menys deixe'ls manifestar-se, no? O és que preferiria posar-los-hi un drap a la boca?
Senyor Mc Calan,
ResponEliminano sé, crec que ha començat a parlar de cols i ha acabat parlant de bledes...
Una coseta, podría canviar "bandeja" per plàtera?
Podria haver-la canviat per safata però he considerat que a lo millor vostè no ho hagués entès... Quan lo de les “bledes” te tota la raó...
ResponEliminaDe totes maneres, gracies pels seus aclariments.
Senyor Mc Calan,
ResponEliminagràcies per preocupar-se per mi, però tinc la sort de saber idiomes i això de safata encara ho entenc.
Lo que passa que a lo de la plàtera li tinc predilecció perquè ma iaia sempre me deia:
Núria, passa'm la plàtera de l'enciam!
Núria no privo el dret dels pares a manifestar-se.
ResponEliminaPerò Kiba deia que no podem criticar els pares. I sí que els podem criticar, igual que ells poden exercir la crítica i el dret a manifestar-se.
Yuca, jo també he sentit a la SER a, concretament, Lluis Margarit, i he pensat varies coses:
ResponEliminaNo se si l'entrevista era expressament pel tema o ha sorgit amb els comentaris sobre historia que sol fer el professor a l'emissora, d'una o altra manera el cert es que s'estès molt i per tant he notat a faltar la versió de l'altra part.
Me'n faig creus i, és si mes no decebedor comprovar l'alineament que s'aprecia depenent de quina sigue la relació mes o menys directa de cada persona ( publica i no tant) que intervé en el debat public que ens ocupa els darrers dies.
Curiosament, tot i que hi han opinions que defensen la vesant o component classista i/o elitista ( per exemple ) que rau en el conflicte, no coincideix que els interessats que, la seva ideologia esquerrana es publica i notòria, no tots estan en la mateixa postura, també se situen en funció de si estan o es relacionen en el BAU o l'EBRE. Continuant amb el mateix fil i argumentació,tothom critiquem als polítics, periodistes i opinadors en general que, en la mesura que saps del peu que calcen, ja saps a priori l'opinió que tindran sobre qualsevol tema.
Malauradament en aquest cas també passa ( poden hi haure excepcions que no conec ) però els que treballen, tenen interessos familiars directe o indirectes o estan simplement relacionats amb qualsevol dels instituts, es situen en favor del respectiu.
Si es un tema d'estricta justícia, equitat, cohesió social com s'ha dit, com es que no hi han persones que es posicionen independentment de la seva " adscripció"? . En aquest cas potser pesa mes els interessos partidistes personals i personalistes que els polítics i de partit; no se que es pitjor.
Potser no es el tema de fons, però com la meva bandera ( no única ) intento que sigue la coherència i reflexió, he volgut compartir aquestes.
Ximo, no acabo d'entendre la teva parrafada.
ResponEliminaSí que et puc dir que és normal que els professors del BAU se sentin menystinguts pels dirigents del propi departament, quan després de fer ben feta la seva feïna es veuen recompensats pels reconeixement dels pares que volen matricular els seus fills en aquell centre i va l'administració i diu, molt ben fet, però els alumnes que us heu guanyat els enviem a un altre centre, que encara que té 500 alumnes més, encara té ganes per a tragar-ne uns quant més.
Ah, però quan estigui fet el tercer institut a tots aquests i als que ja hi son els enviarem cap allà.
Mira, sembla que tots ens haguem begut l'enteniment!
El pensament i els interessos personals, no necessariament han d’estar alineats amb una ideologia política majoritària definida per un determinat partit. . El pensament únic històricament ha estat un embrió de conflictes greus i de fet penso que una cosa no te res a veure en l’altra. De vegades no es tan senzill endevinar a priori una determinada opinió en funció del “peu que calcen “ com tu afirmes. Te’n faries creus de com canvien certes opinions en funció de si es fan publiques o en “petit comitè”.
ResponEliminaLa política desgraciadament esta ofegant la opinió personal i per tant anul•lant-nos poc a poc.
A pesar d’aquest missatge poc optimista, segueixo essent un enamorat de la llibertat.
Borregos al canal!
Ximo, sembla que volguis dir que ser elitista i d'esquerres no potser. I clar que pot ser.
ResponEliminaNi l'esquerra és tota proletària, ni la dreta és tota de rics. Com si no hagués guanyat eleccions el Partit Popular? Perquè Espanya està plena de rics?
Senyor Mc Calan,
ResponEliminajo no ho hagués pogut explicar millor. El felicito.
Lo que li passa al senyor Ximo, és que a vegades, quan estas immers dins de la maquinària d'un partit polític (sigue el que sigue) te separes tant de la realitat de la gent que et costa copsar la realitat del carrer. Per això el senyor Ximo està una mica desconcertat per tot lo que està passant.
Perquè es pregunta: Com pot ser, si el partit ha donat una consigna clara, que hi hague gent de la mateixa ideologia que la meua que estigue densant la posició del Bau? I esll mateix es contesta: Clar, és que tenen interessos personals i no raonen bé.
Ximo l'has clavat, per reducció a l'absurd has demostrat que molts dels arguments esgrimits són falaços. Els d'uns i altres !
ResponEliminaLluís,
ResponEliminaho sento per jo a n'això li dic, embolica que fa fort
M'he degut explicar molt malament, Nuria Menasanch, precisament el que volia constatar era el contrari del que tu vols dir. El que em sorprèn d'aquest tema, i de molts, és que el lliure pensament i l'honestedat amb un mateix no son moneda corrent quan son aquests els que haurien de portar-nos a jutjar, valorar i opinar amb mes objectivitat i no fer-ho en funció de paràmetres d'interessos particulars ( professionals o econòmics ). El que m'agradaria veure es com professionals d'un institut, recolzen la posició de l'altre recíprocament. Això i nomes això volia dir.
ResponEliminaDe totes maneres, Nuria, jo he intentat fugir del maniqueisme i m'he limitat a constatar una cosa que a mi em xoca, ara, tu si que i caus amb lo de bons i dolents i el subconscient t'ha traït quan dones a entendre que jo dic que uns actuen per interessos, en canvi els altres, raonen.
Reconec no obstant que, en el meu anterior comentari podia semblar, quan parlo d'elitisme, que reclamo alineaments partidistes, i no era la meva intenció, al contrari.
Quan al comentari de mc calan, ja se que en "petit comitè" no es diu necessàriament el mateix que públicament, i el que intentava dir era que el "peu que calça" no hauria de fer-nos pensar automàticament la posició d'algú.
Sempre he pensat que seria molt divertit, davant d'una polèmica qualsevol, tancar en diferents habitacions a persones clarament definides políticament amb un paper i la proposta d'escriure la seva solució i sense que prèviament es sabessin la dels seus respectius "mestres il·luminadors" ( partit, líders d'opinió, caps etc.); el resultat podria ser alliçonador i molt transversal. ( proposo que la prova pilot es fes amb tots els regidor d'un Ajuntament)
Yuca, m'ha sortit un altra parrafada, que hi farem. Peró no tu llegeixis pensant que discrepem. Això es secundari.