12 de juny del 2012

La posada en llibertat de l'altre vaguista empresonat anima familiars i amics d'Andreu Curto Baiges

La posada en llibertat del tortosí Andreu Curto Baiges, detingut i empresonat a Barcelona per la seua presumpta implicació en els aldarulls de la jornada de vaga general del 29 de març, podria ser qüestió d’hores, o de dies. Almenys així ho creuen des del grup de suport de les Terres de l’Ebre Andreu i Rubén Llibertat, després que aquest dilluns a la tarda quedés en llibertat sense fiança Rubén, l’altre vaguista que es trobava en presó preventiva des de fa 10 dies. Actualment, la causa per la posada en llibertat de Rubén i Andreu Curto Baiges seguia el seu procés en dos jutajts diferents, per la qual cosa el recurs presentat per la defensa no segueix el mateix ritme. Per raons burocràtiques, l'expedient de Rubén l'ha estudiat el jutjat d'instrucció 15, mentre que el procediment del cas d'Andreu Curto es troba en mans del jutjat d'instrucció 5 de Barcelona. De fet, el grup de suport de les Terres de l’Ebre ha emès aquest vespre un comunicat en què manifestava que esperen que el jutge també resolgue favorablement el recurs, una resolució que permetria la posada en llibertat d’Andreu Curto Baiges.

Amb tot, el grup de suport al jove tortosí ha afirmat que, passe el que passe, manté les mobilitzacions convocades per al proper dissabte, 16 de juny, a la capital del Baix Ebre i en altres ciutats dels Països Catalans, per denunciar l’empresonament injust i desproporcionat que han estat patint els dos joves vaguistes, així com "la deriva repressiva del país". En el cas de Tortosa, la manifestació sortirà de la plaça d’Alfons XII a les set del vespre. Però també hi haurà altres mobilitzacions a Barcelona, València, Palma, Girona, Castelló, Tarragona, Lleida, Alacant, Manlleu, Vilafranca del Penedès i Manresa.

Imatge Lluís Comí, a YouTube

24 comentaris:

  1. Tots ho desitgem. Que el Ruben, l'altre vaguista, hagi quedat lliure de càrrecs, o sigue l'han tingut empresonat pel morro, parla molt de que va aquesta onada de detencions presumptuosament arbitràries.
    Ànims Andreu! I família i amics.
    La llibertat és el nostre destí, des del primer dia de la humanitat!

    ResponElimina
  2. Lo de "lliure de càrrecs" no ho he vist en lloc. És cert que tampoc he llegit el contrari. Suposo que "llibertat sense fiança" no vol dir necessàriament lliure de càrrecs.

    ResponElimina
  3. Segur que no és lliure de càrrecs. Passa que la defensa d'Andreu i de Rubèn ha argumentat per activa i per passiva que fins i tot amb tots els càrrecs que se'ls imputen no hi ha per empresonament.

    ResponElimina
  4. Obvi, Per això han deixat en llibertat Rubèn i ara deixaran a l'Andreu.
    Ara, desgraciadament per als detinguts, al final, serà més important els càrrecs que se'ls imputin que no pas les dues setmanes que hagin passat a la presó. Llavors, els advocats ho tindran més difícil. Treure'ls de la presó era molt fàcil defensar-ho: Absència d'alarma social, impossibilitat de fugida i d'amagar proves etc.

    Per cert, un advocat defensor si ha d'argumentar, millor que ho faci per activa.....

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Parles d'Ester i Guti? Ho pregunto per ignorancia.

    ResponElimina
  7. Fer ironia amb la mare de l'Andreu no és precisament molt bonic...

    ResponElimina
  8. Lo saberut ... EPIC FAIL. ps jo també dono suport als activistes detinguts.

    ResponElimina
  9. Pos si, d'això se'n diu posar la pota fins al fons...no sabia que Ester era la mare de l'Andreu. Demano perdò publicament i espero que tot s'arregle tal com toca. Trobo molt trist també que desde l'Ajuntament, i no parlo només del partit que ens desgoverna no s'hagi fet moció alguna sobre aquest tema, o almenys cap que jo conegue.

    ResponElimina
  10. Ens pot passar a tots i a totes. De fet m'estranyava que poguessis fer ironia amb el sofriment d'una mare. Abans que ideals hi ha el vessant humanitari, i a partir de compartir ideals amb ella em solidaritzo molt més pel fet de se mare amb el fill empresonat...

    ResponElimina
  11. Ara he de demanar perdó jo per la precipitació en l'escriptura... he fet un munt d'errors sintàctics... i de puntuació...

    ResponElimina
  12. Lo que diu Lo Saberut, també he pensat algo paregut. Trobo que els qui son els nostres diputats a BCN (Meritxell i ¿?) haurien de posar una mica d'interes en el tema, lo minim seria que els "teus" representants intenten ajudar en el que poden, i no parlo de evitar la justicia ni coses aixi, simplement espentejar el sistema per a que surtissim d'aquest estat de "limbo". Potser ja ho han fet, pero sense publicitat ...¿?

    ResponElimina
  13. Veig el teu "potser" molt poc convençut, Brian... Per cert, els alemanys estan guanyant...

    ResponElimina
  14. Era un "potser" neutral ....

    Si parles d'economia, quasi que prefereixo que guanyen els alemans abans dels RajoyBoys - pero si parles de futbol, ja saps que aquest any ja acabem amb els 46 anys de dolor, des de l'ultim cop que Anglaterra va guanyar algo :)

    ResponElimina
  15. He retirat també el comentari, crec que per respecte a una mare i el seu sofriment s'han de deixar de banda ideologies tal com tu dius Emigdi.
    Estic totalment d'acord amb tu Brian, dels convergents poca sensibilitat amb el tema podem esperar, però m'hagués agradat que tant PSC, ICV com ERC s'haguessen mullat una mica amb l'Andreu, a banda d'afinitats polítiques no deixa de ser un conciutadà nostre, primer les persones i després les banderes. Si no mireu el suport que li esta donant el Guti o l'Emigdi, molt diferents de pensament però units per una causa, llastima que això no saltigue del terreny personal a d'altres més "institucionals".

    ResponElimina
  16. A perill, evident, de ser etiquetat.
    No us heu assabentat que en aquest mateix bloc, no fa gaires dies, es va donar la noticia de l'empresonament d'una dona de Tortosa per acusacions, si fa o no fa, semblants ?. Això sí, segurament que per motivacions ben diferents.
    Per altra banda, he vist massa sovint com des d'ambients i entorns del moviment que reclama la llibertat d'Andreu, es criminalitza als altres " ambients institucionals " tot titllant-los d'establisment: partits i sindicats majoritaris sobre tot.


    Aprofitant el comentari, vaig veure Wifredo Miro ( UGT ) en una concentració a la plaça de l'ajuntament reclamant la immediata posada en llibertat de l'Andreu, lo qual l'honora personalment. Ara bé, Wifredo, tu saps les vegades que, en este mateix bloc ( comentaristes ) des dels " aledaños " de Panxampla t'han fotut a parir a tu i el sindicat que representes ? Tu saps el mal que fan certes actituds salvadores al conjunt de manifestants pacífics. És més, fins ara, les manifestacions dels sindicats eren prou reconegudes pels seus propis serveis d'ordre i el control de les mateixes. L'actitud de 40 brètols i les seues bretolades s'utilitza i serveix per obrir els telenotícies i amagar, com més millor, les reivindicacions i protestes.

    Dit això, llibertat immediata per Andreu. No té cap sentit que estigui en presó preventiva.

    ResponElimina
  17. Pos, aixo, totalment d'cord en l'ultima frase sobre tot - despres, que passi el que ha de passar, pero lo primer és que surti JA del preso (ja fa 15 dies).
    Jo si que espèraria algo del diputats ebrencs de CiU; abans de ser d'un partit, son els NOSTRES representants, no? I precisament suposo que son ells que poden pressionar de veritat per a que se soluciona aixo pels camins normals de la justicia i no tractant-li com si fos Deu-sap-que.

    ResponElimina
  18. Brian,la frase que esperes alguna cosa dels diputats de CiU l'escrius molt sovint... i sempre et passa el mateix, waiting... waiting... waiting for Godoth, and Godth never turned up... you know. Un dia m'has de dir si realment ho esperes o és ironia... Crec que sé la resposta, xaval.

    ResponElimina
  19. Quant a mullar-se per l'Andreu que dieu en un comentari anterior, ERC, Solidaritat i ICV haurien de donar el seu suport sense embuts. ERC-Campredó ja ho hem fet, però. Tot i que em decep que no hagi estat una cosa de partit a nivell de Tortosa i territorialment. Mai no amago el que penso...

    ResponElimina
  20. Jotabe, com l'has clavat el comentari sense que vingue massa a "cuento". Des de sectors propers al Panxampla a qui es criminalitza? Fer crítica del que han estat fent sindicats com UGT és criminalitzar? Em sona a Felip Puig això i amb perdó de la comparació.
    Que CCOO i UGT haguessen baixat el cap davant de la reforma de les pensions, què és? Que encara no tenim clar que són les cúpules i què són les bases?
    Que la política o el discurs envers la nuclear personal (Wifredo) o de sindicat sigue per a molt lamentable és criminalitzar també?
    I si els mitjans de comunicació volen donar més importància a aquestes "bretolades", de qui és el problema? Del mitjà de comunicació amb línia editorial de tal o tal altre lobby (partits, empreses,...) o de la persona que expressa el seu rebuig a una polítiques que atempten contra els drets humans de les persones?
    Em sembla lamentable que aprofites per a llançar-mos tot aquest sermó. I per cert, si no recordo malament, la manifestació del 6 de juny la convocaven entre d'altres UGT, Panxampla i alguns "aledaños" del Panaxampla i crec que un no va amb qui considera "uns criminals".

    ResponElimina
  21. Arjub, si acudim al diccionari estarem d'acord en que " criminalitzar " no vol dir exactament el que tothom volem dir quan utilitzem la paraula. Però crec que ens entenem. Criticar una posició, efectivament, no és "criminalitzar", ara, criticar sistemàticament uns posicionaments perquè venen de determinades organitzacions sindicals o polítiques i culpabilitzar-les de tots els mals, sí. Precisament des de organitzacions anti-capitalistes, anti-sistema o simplement alternatives o reivindicatives com Panxampla ( i entorns ) coneixen/u molt bé del que parlo, perquè ho patiu. Però sovint, des de determinades organitzacions és cau en el maniqueisme i l'atac que precisament denuncien ser víctimes.
    A tu et sona l'acusació de col·laboracionistes, pactistes, traïdors etc. adreçades a sindicats majoritaris i determinats partits ? Si no vols dir-li criminalitzar, dis-li demonitzar.
    Per suposat que a determinats mitjans de comunicació els interessa donar més importància a les bretolades d'uns quants que a les reivindicacions pacífiques d'uns quants desenes de milers. Aquelles, davant l'espectador televident, acaben desqualifiquen estes. Per tant, estigui en la voluntat o no dels protagonistes, dels brètols, el resultat és el que és. O és que va fer cap favor a cap reivindicació l'"actuació" a l'entrada del parlament d'ara fa un any ? No fa què és criminalitzi el conjunt del moviment 15M, per aquells fets ? O no hi han sospites ( i proves ) de que algunes d'aquestes accions son provocades precisament per elements "incontrolats" i interessats en demonitzar ? O no és criminalitzar emprar la denominació antisistema per definir qualsevol moviment alternatiu ?.
    És molt senzill: no criminalitzeu ( demonitzeu ) si no voleu que ho facin amb vatros.

    Ho sento, t'he tornat a fotre un altre sermó. Atribueix-ho a que vaig ser escolar.

    ResponElimina
  22. Escolar u escolà, Jotabé?
    Aviam, la dreta critica l'esquerra, l'extrema dreta critica la dreta i l'esquerra, l'esquerra critica les altres dues i a l'extrema esquerra i aquesta critica les esmentades. Quin bollo!
    Que hi ha d'estrany?
    Et recordo que el Casal Panxampla és una associació cultural igual que ho pugue ser Omnium Cultural o qualsevol altra del ventall de totes formes i colors.
    Demonitzar una associació cultural no se quin sentit te, disculpa.
    Si vols t'hi fas, sinó no.
    Com d'un partit polític o sindicat.
    Tampoc entenc la llei del Talió.
    Disculpa.

    ResponElimina
  23. Em referia a que vaig ser escolar ( també escolà ) de col·legi de capellans, Pauper.
    I si alguna cosa no entens, no pateixis, a mi em passa el mateix en tu.
    Demonitzar el Casal popular Panxampla no té cap sentit, efectivament. Ni justificació. Dis-li a l'alcalde i a Domingo Tomás ( director de la festa del Renaixement ) però, a mi no. Ara, el dit, Pauper, ens el xupem lo justet.
    Quan a la consideració del Casal, jo el qualificaria d'organització político/cultural i no passa res; què ha de passar ? A mi, només perquè vagin tocant els dallonses al poder, ja em va bé. Ho entens ?
    I precisament m'he cuidat de parlar d'entorns i "aledaños" perquè segurament que hi han opinions i acusacions que no son del tot atribuïbles a Panxampla però, parlant entre natros, sinó estas molt posat, és fàcil confondre Acampada Tortosa, M 15M, Panxampla, Cup, Maulets......Segur que més d'una persona és membre de totes i cadascuna de les entitats que he nombrat.

    ResponElimina
  24. Mira Jotabé, jo, potser gràcies a la iluminació divina, no les confonc i se que no son el mateix.
    Ara et posaré un exemple. Per a algunes persones dir budista, sintoista, jain, sikh, catòlic, musulmà o bahai li pot semblar la mateixa solfa, o respostes del 1,2,3. Però ja només llegint i volent assabentar-t'hi, te'n adones que cada una d'aquestes religions o creences te les seves particularitats i diferències. I totes també tenen en comú quelcom.
    Pos lo mateix te dic en totes i cadascuna de les que has esmentat. Si tu només veus coincidències, que t'he de dir jo que no estic a cap.
    Ja més clar, l'aigua.
    Llibertat per l'Andreu!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta