12 de juny del 2012

Repsol preveu assolir l'extracció de 10.000 barrils diaris de petroli davant de la costa de l'Ebre

La companyia Repsol preveu quintuplicar la seva producció de petroli en aigües del litoral del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. És a dir, assolir els 10.000 barrils diaris, amb la posada en marxa durant la propera tardor de dos nous pous, batejats com a Lubina i Montanazo, i que quedaran connectats a la plataforma Casablanca que hi ha just davant de les coses de Sant Carles de la Ràpita, davant del Delta de l’Ebre. La companyia considera rendible i estratègic continuar explorant nous camps i reobrint antics pous per poder extraure el cru del subsòl mediterrani. D’una banda, perquè al contrari que fa un anys ara sí que els surt a compte, a causa dels elevats preus actuals del petroli. Però també per l’ús de noves tecnologies, les quals els han permès reduir els costos d'explotació. L’obertura dels nous pous ha obligat Repsol a fer una inversió de 100 milions d’euros i a adaptar les seues instal·lacions, per rebre aquest cru i transferir-lo fins la refineria de Tarragona. El cap de la base de Repsol Exploració a Tarragona, Isidro Solorza, va concretar que els pous Lubina i Montanazo tindran un període d'explotació de deu anys, amb les habituals variacions de les corbes en la producció.

La intenció de la companyia, que disposa ja de l'avaluació d'impacte ambiental favorable, és iniciar l'activitat entre el pròxim mes de setembre i finals d'any. A banda, els responsables de Repsol també han assegurat que aquest procés corre en paral·lel a l'increment de les inversions en matèria de seguretat a la plataforma Casablanca, amb l'objectiu d'evitar nous vessaments de cru com els que van tenir lloc entre finals de 2010 i principis de 2011, durant la fase d'exploració d'aquests nous pous. Uns vessaments que encara investiga el jutjat número 3 de Tarragona. Entre aquestes mesures figuren la posada en marxa de càmeres d’infrarojos a la plataforma, per detectar la presència de petroli al mar, especialment durant la nit.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta