11 de novembre del 2010

El bisbe no vol presidir una mesa en les eleccions

El vicari episcopal d'economia diu que Salinas al·legarà motius de feina.

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, no voldria haver de presidir una mesa electoral en els comicis del 28 de novembre, i recorrerà contra el sorteig al jutjat, al·legant motius de feina. Així ho va confirmar el vicari episcopal d'economia, Josep Maria Membrado, que ahir va comparèixer davant de la premsa per presentar la campanya de donatius Germanor 2010 i fer el balanç econòmic del bisbat durant l'exercici del 2009. Segons Membrado, el bisbe treballa sobretot durant els caps de setmana, amb les seues visites pastorals a les parròquies del conjunt de la diòcesi tortosina. Per tant, Salinas té una agenda “molt tancada” amb força temps d'antelació, i aquest podria ser un dels arguments que faria servir per deslliurar-se de la presidència de la mesa electoral. En concret, Salinas hauria de presidir una de les meses del col·legi electoral que s'instal·laran a la biblioteca Marcel·lí Domingo, al nucli antic de Tortosa. El sorteig per designar els membres i els suplents de les meses electorals es va fer el 30 d'octubre a l'ajuntament, en un ple extraordinari.

Dèficit del bisbat

D'altra banda, Membrado es va referir a la situació econòmica del bisbat, que va tancar el 2009 amb un dèficit de 567.658 euros, a causa de les despeses de l'administració diocesana i de les parròquies. Les despeses es van concentrar en tres blocs: obres extraordinàries (615.332 euros), obres extraordinàries a les parròquies (1,8 milions) i altres despeses. Algunes de les obres van ser la reforma de la parròquia de la Palma d'Ebre, el centre parroquial de Móra d'Ebre i el canvi de paviment de l'església de Gandesa. “El principal problema és mantenir el patrimoni, perquè hi ha parròquies petites que no poden pagar-se ni l'electricitat ni l'assegurança”, va comentar l'ecònom diocesà, Llorenç Callau. Amb tot, no es plantegen haver de tancar cap de les 141 parròquies de la diòcesi. A banda, Membrado també va destacar que l'aportació del bisbat a Càritas ha pujat fins a assolir el milió d'euros, una xifra semblant al que suposa la despesa de personal i els sous dels capellans (1,3 milions).

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 11-11-2010 Pàgina 8

10 comentaris:

  1. i lo pitjo es que si intentem al·legar la resta de ciutadans, ens diuen que "nanai", que a pringar! pos jo penso que a ell tambe li toca pringar, i que es un deure que té amb la societat.

    ResponElimina
  2. Són els representants del cel a la terra, però mengen, pixen i caguen com qualsevol terrenal. A la taula electoral, senyor bisbe!!! Que és una obligació política que té com a ciutadà espanyol. Perquè votar segur que voten els capellans que fan misa el diumenge. Doncs si voten, també han d'estar a la taula quan toqui.

    Penso anar a la taula electoral, per veure si hi està, i si no, penso demanar explicacions a la Junta Electoral.

    ResponElimina
  3. La humilitat es una gran virtut...Però jodeeeeeeeeeeee!!

    ResponElimina
  4. Que li doniguen pel sac,toca com toca i ja vos toqueu prou la bossa, per a tots lo nostre temps es or,jo fare com canalero i si se surt en la seua,no penso votar mai mes.
    Quina basura!

    ResponElimina
  5. No toquem lo tema de la humilitat.... que entrarem en els set pecats capitals, les virtuts teologals, i el Santa Sanctorum.
    A banda que, donats els actuals esdeveniments a la kapital de la diocesi, no deu saber encara a qui votar, a més, si espera la inspiració divina ho te magre, pos la Cinta es va aparèixer a un canonge i no a un bisbe, i Deu en persona passa de fer-ho al menys des de fa,suposadament, 2010 anys.
    Molt bé Canalero, després ens contes l'agenda del dia del Salinas i xalarem tots una estona.

    ResponElimina
  6. Veieu, no més cal demanar! La premsa roja, anticlerical, atea i jueu-maçònica del País publica l'agenda del bisbe.
    Un obispo 'retenido' en la mesa electoral
    I si el jutge li diu que presente un paper de l'empresa on treballa, el signa ell mateix, Sistach o Ratzinger Z?
    .... em torna l'atac, ni arribaré a les eleccions, per urgències.
    Tortosa és surrealista!
    Comprova-ho en persona!

    Regiduria de Promoció Artística Ciutadana

    ResponElimina
  7. Pos, si, ha de ser fotut, precisament el dia que més feina tens, que et toca una mesa ...

    ResponElimina
  8. Lo sinyó Bisbe ha perdut una gran oportunitat d'actuar com un ciutadà més i donar exemple. Fets com aquest només donen ales a la penya anticlerical i menjacapellans. Bonica manera de tirar-se pedres a la seua teulada. PErò bueno, poca cosa podem esperar d'un bisbe que ha hagut de ser un empresari privat el que li ha hagut d'arreglar les escales de la catedral fent lo pena durant uns quants anys...bonica manera d'estimar-se la seva seu episcopal.

    ResponElimina
  9. ...Mes val una misa que una mesa.

    ResponElimina
  10. Jo diria que algú votarà per correu.
    Ja que després de fer el paperina tindrà vergonya d'anar a la taula.
    Jo també vull apostatar per email!
    Per a quan Salinas?
    Em recorda als Creedence Clearwater Revival i el seu hit Molina

    Sali i i i nas where you goin' to ?
    Sali i i i nas where you goin' to ?
    She's daughter to the mayor
    Messin' with the sheriff
    Drivin' in a blue car
    She don't see no red light
    Chorus
    ....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta