18 d’octubre del 2007

Tortosa no pot enderrocar les cases de la catedral

Els veïns afectats per l'expropiació de les cases de l'antiga façana fluvial, que l'Ajuntament de Tortosa preveïa enderrocar per reconstruir les escales de la catedral i urbanitzar-hi una nova plaça, han guanyat el recurs contenciós administratiu que havien formulat al setembre de l'any passat. El jutge Francisco Javier Izquierdo Martínez, magistrat del Jutjat Contenciós Administratiu Número 2 de Tarragona, ha donat la raó als veïns de les cases de la catedral, declarant nul el projecte d'expropiació i també l'afectació dels immobles situats entre els números 7 i 21 del carrer Croera. Això vol dir, segons els veïns, que l'Ajuntament no té més remei que autoritzar les obres de rehabilitació que ara vulguessin fer, ja que ha quedat sense efecte el pla general del 1986 en aquest mateix sector. El jutge considera que la declaració d'utilitat pública que volia imposar l'Ajuntament no complia els requisits legals necessaris, que el projecte d'expropiació no s'havia tramitat segons la legislació especial quan els béns afectats formen part del patrimoni cultural català, i que l'interès històric i artístic haurien de predominar per damunt de l'interès urbanístic i econòmic. La sentència té data del 16 d'octubre i el tribunal va comunicar la resolució a les representants legals dels veïns ahir a la tarda. L'Ajuntament també ha rebut la notificació de la sentència i ha convocat una roda de premsa d'urgència per avui a les 16,30 hores de la tarda.

Avui també en parlava:
-Escenari als peus de la catedral (Lo Gaiter de l'Ebre)

30 comentaris:

  1. què bé! Gustau, ara hauràs d'editar un vídeo, com el que vas fer amb la cançó In the Ghetto, però canviant la cançó!!!

    :DDD

    http://www.youtube.com/watch?v=1AgrIj3-EnE

    ResponElimina
  2. Primer que tot donar la enhorabona als afectas i dirlos que al final s'ha imposat la Llei per damut dels interesos de les butxaques ajenes.

    Segons , qui disfracen el interesos del poble afectant i promulgant les maravelles, que es posin dins de casa seva i que pinten el menjador i alguna habitacio que segur necesita habilitarse i donar una ma de pintura, en ves de mira a casa de un altre vei, que ni li va ni li be.

    I tercer Tortosa rebra mes bofetades pels fets que molts mandataris han fet de Tortosa un poble sense pogres i que cada dia sembla mes les illes canaries.

    ResponElimina
  3. Al segons anonim , ole tus pinreles ..........patera amut patera avall per aixo serveis el riu ebre

    ResponElimina
  4. Polítics feu el que vulgueu però enderroqueu les cases que ja son propietat municipal ja!.

    ResponElimina
  5. Quin "interès històric i artístic" tenen les cases de davant la catedral?
    Jo trobo que es a l'inreves, per l'interès artistic s'han de tombar.
    Això sí, arribant a un acord amb els veins, a la gent que habita a les cases se'ls ha d'indemnitzar suficientment.
    Al final es veurà que els problemes que ha tingut Tortosa els ultims anys sempre tenien de culpable a la regidoria d'urbanisme amb el senyor Salamanca de cap.

    ResponElimina
  6. Dins d'aquelles cases hi viu gent, per tant si no hi havia una indemnització adequada no era just, que les tombessin.

    Enhorabonaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  7. És una llàstima que no es pugui veure tota la façana de la catedra. Encara que primer estan els drets dels veïns. Però la meva pregunta serà sempre: Com es va poder enderrocar l'antic Banc Central, al costat del mercat del peix?

    ResponElimina
  8. Tens raó Sapo roig i com s'han atrevit a fer el bodrio que estan fent al costat del mercat del peix!!!!

    ResponElimina
  9. Un clamorós i estrepitós fracàs de la política urbanística del nostre anterior i benvolgut regidor d’urbanisme...No dubteu que això es solsament el començament d’un seguit de recursos d’alçada i de contenciosos que ja estan en curs....
    Senyor Sabaté, es va lluir amb el seu equip de govern !!!

    ResponElimina
  10. ...i es que a vegades la prepotència es paga...

    ResponElimina
  11. la resposta a lo sapo roig també vindrá en el seu moment...Així com el famos geriatric, aixi com varies coses més...Al temps!

    ResponElimina
  12. Ara resulta que totes les "bastonades" se les endú l'anterior equip de govern. Potser caldria recordar que tots els els partits polítics amb representació al consitori van donar suport a l'enderrocament de les cases de davant la Catedral!

    ResponElimina
  13. exacte, oriol, exacte... quina poca memòria!

    ResponElimina
  14. Les bastonades sempre per l'incompetència. Qui governaba?

    ResponElimina
  15. No es de rebut que quan es facin les coses correctament les medalles siguin per l'equip de govern , i quan es fan malament queden les responsabilitats diluïdes..Aixó no funciona així!

    ResponElimina
  16. un recurs que l'ajuntament actual pot recorrer per l'interes general. Jo crec que no tenen cap interes, més enllà del sentimental que sense cap mena de dubte els seus propietaris tenen, però el projecte de la plaça i de les escales era i es molt bonic, per tant als nous responsables de la ciutat els toca començar a governar, i només els demano que ho facin per tots els tortosins i tortosines.
    Prou dilacions sense sentit, volen escales a la catedral, ja.

    ResponElimina
  17. No tinc cap dubte del interés sentimental al que fas referencia. Pero i el económic..?

    ResponElimina
  18. Nose com estariem si els propietaris de les cases fossim nosaltres

    ResponElimina
  19. Sr Bel and Espanyols Rebotats Catastrofics (ERC) que li serveixe d'escarment, perque lo qui li arriba es mes fort que tot aixo donem temps al temps estos 11 regidors amb un Espanyols Rebotats Catastrofics per di algo li costara la imatge i la trona.

    ResponElimina
  20. Si no m'equivoco, per apreciar bé tota la façana de la catedral, s'hauria de tumbar el Palau del Bisbe també, no?

    ResponElimina
  21. Molt bé Brian se nota que ets un figura. El palau episcopal no cal tocar-lo. I escolta Gustavo el títol de Tortosa no pot enderrocar les cases de la ctedral és fals o sigui que rectifica. Les cases de la catedral (també les que el règim de Franco no va tombar a l'absis se'n van a terra peti qui peti). Aneu-vos acostumant. I de plenar les butxaques a qui té cases que no valen res doncs NO! No us agrada l'avinguda remolins veritat? Preferiu Voraparc o la Simpàtica?

    ResponElimina
  22. Brian, no vas gens mal encaminat. El palau del Bisbe taparia un dels laterals de la façana principal, i si no recordo malament el projecte d'enderrocament demanava a Patrimoni poder tombar la part de la llar d'infants.
    D'altra banda, li demanaria a l'usuari anònim que m'ha precedit que siga una mica més respectuós amb la resta de lectors del bloc. I li diria que no penso rectificar el titular d'aquesta entrada, ja que ara per ara l'Ajuntament NO POT enderrocar les cases. En primer lloc, perquè encara no són seues, i com va dir ahir l'alcalde, "per sort en aquest país encara es respecta la propietat privada". Si la sentència hagués estat favorable per a l'Ajuntament, la cosa hauria anat més ràpid, i el titular seria una altra. T'asseguro que la cosa va per a llarg, així que pren-te una mica de valeriana si estàs nerviós.

    ResponElimina
  23. Uf! Bueno, per assegurar-me, acabo de donar una volta per Tortosa i, crec que si, que la vista bona i completa de la catedral només es guanyarà si es tumbi el Palau. Això si et fiques a l'altura del bar "Moet", per exemple, ja que evidentment si anem 500 m riu amunt dins del bosc de ribera, pos, potser la perspectiva seria un altra.
    De totes formes, només era un comentari, com que no sé prou del tema, no tinc opinions concrets ni a favor ni en contra de tumbar les cases (ni molt menys sobre tumbar el Palau). Per mi, com si volen tumbar la catedral i fer un parking ...
    Si prefereixo la Simpatica a la Avinguda de Remolins ? , pos, tampoc tinc preferencies ni crec que importa.

    ResponElimina
  24. si alguna de les cases del riu fos meva, el primer de tot que hagués fet és fer-li manteniment i no deixar-la tal com estan, els hi falta poc per a la ruïna. És de deixats.

    ResponElimina
  25. Pos si no les tomben cauran totsoles...

    ResponElimina
  26. El cas de les cases de la Catedral es un problema bilateral, no es la solució el tombar les cases sino aplicar el sentit comú i intentar fer una reforma de les cases per no destruir l´encant propi dels carrers del casc antic, es una cosa obvia que qualsevol barri antic de una ciutat ha de intentar conservar el millor posible els seus elements que l´han fet esdevenir antiga, trobo mes vergonyos que hagin pasat gairebe mes de tres anys i les escales de la catedral encara estiguin en tan mal estat per a vergonya cap a als visitants de la ciutat

    ResponElimina
  27. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  28. Imatge de com era la vora del riu i de com l'hem anat degradant més que millorant

    ResponElimina
  29. Gustau la frase que tu atribueixes a Bel i cia "a Tortosa encara es respecta la propietat privada" i jo pregunto, i on no es respecta?
    os referiu a les argumentacions maniquees que CIU fa a la nova llei de la vivenda per votar-hi en contra?

    ResponElimina
  30. Bel no va dir "a Tortosa", sinó "en aquest país". Crec que ho has llegit malament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta