22 de gener del 2007

Tortosins i independents

Una de les incògnites preelectorals a Tortosa és quantes llistes independents es presentaran als comicis municipals del maig. El portaveu d'Unió dels Pobles de l'Ebre (UPE), Vicent Lluesma, ja ha dit que vol deixar la política municipal, mentre que l'actual portaveu d'Independents per l'Ebre (IPE), Josep Maria Franquet, ha confirmat que voldria tornar a formar una candidatura. De fet, sembla que a Tortosa l'important no siga si Joan Sabaté (PSC) o Ferran Bel (CiU) guanyaran les eleccions, sinó què farà Franquet i quantes llistes independents hi haurà. Això és important, ja que durant aquest mandat que ara s'acaba l'Ajuntament ha tingut set grups municipals. Tothom veu els independents tortosins com un problema crònic, però també saben que després potser els necessitaran per poder governar...

Presència (21-Gener-2007)

51 comentaris:

  1. Perquè es veuen els independents com un problema crònic? Les seves aportacions no són enriquidores dintre el marc democràtic, més enllà que dispersar els vots?

    ResponElimina
  2. Mentre tinguem independents Tortosins, els que estem descontents amb els partits convencionals podrem seguir votant.

    ResponElimina
  3. jo nomes desitjo que no es presenten els de la plataforma per catalunya, els indepedens "historics " han aportat a Totosa en molt casos la seva experiencia i en definitiva el seu treball per la nostra ciutat, aquetos als que faig referencia aportarien molt de confrontació i de demagogia que nomes seveix per enrarir la convivencia, que per un altra part de tots es sabut que es dificil, pero clar si algu es pasa el dia recordant-ho dons no serveix de res.

    ResponElimina
  4. Les llistes d'indepedents, no ens hem d'enganyar, la majora de vegades només serveixen per decantar l'alcaldia cap a un sector o cap un altre. N'hi ha per a tots els gustos. I com és natural, el seu vot se'l fan valer.

    ResponElimina
  5. Llistes independents amb cares noves si, continüitat dels de sempre no.

    ResponElimina
  6. Tinc la sensació que els independents donaran alguna que altra sorpresa, primer en les llistes, segon en lo resultat, i tercer en los pactes.

    PORRA

    PSC 6
    CIU 6
    IND 4
    PP 2
    ERC 2
    IC 1

    ResponElimina
  7. Qualificar d'independent a Josep Maria Franquet sembla una broma, després de la seva trajectòria. Avui és la marca blanca per excel·lència del PSC. I per la llista no li cal patir, Joan Sabaté ja li ha fet.

    ResponElimina
  8. Quin programa tenen els indepedents? al cap i a la fi és un vot presidencialitsa, nomès el voten perque li agrada franquet ( o la seva seducatora perilla) o lluesma ( per la seva gran gestió en època del tio paco), jo diria que són llistes caciquils i no d'independents.

    ResponElimina
  9. El que dius dels presidencialisme dels independents també serveix per qualsevol partit tradicional, ja sabem com esteu organitzats i com administreu la democràcia i la participació de la militància.

    ResponElimina
  10. El problema que ha tingut Tortosa durant molts anys és que no ha comptat amb un govern fort, sinó de coalicions de tots els colors. Mentrestant, municipis com Amposta han tingut governs estables, i les comparacions són odioses... No és una qüestió de partits concrets, sinó d'estabilitat al govern: a vegades les coalicions funcionen, i a vegades no.

    L'únic que esperem, sincerament, és que canviï l'actual govern, perquè ja en coneixem els resultats.

    ResponElimina
  11. Tal com diu un anònim per dalt, lo preocupant serà si es presenten la plataforma per catalunya o ciutans. ho considero preocupant sobretot perquè els dos representen valors que crec que a les Terres de l'Ebre tenim superats, xenofòbia i anti-catalanisme (encaraalgun seguidor ramon vergés i paulí deu quedar, seria de ciutadants segur)

    ResponElimina
  12. No patiu, segons la gent d’ERC Ricard Forès aconseguirà la majoria suficient per governar en tranquil•litat, això si amb la supervisió de Santitos, Pierrot i per suposat l’Il•lustríssim Fabio d’Aitona.

    ResponElimina
  13. Qui és Ricard Forés?

    ResponElimina
  14. jajajajajaja, molt bona.

    No saps qui és Ricard Forès??

    ResponElimina
  15. aixo aixo que s'identifique el tal fores o flores.

    ResponElimina
  16. Home que Lluesma i Franquet necessiten una jubilació és evident, me recorda la època de kluivert al barça. I en lo cremats que esteu tots los que postejeu aqui proveu de fotre un partit entre tots rollo ciutadans ( pero no en lo tema anticatalà) del palo : aquí nos juntamos gente con ideas muy diferentes pero con un punto en común: nos cagamos en tó

    ResponElimina
  17. visca lo sector pijo d'ERC, visca lo rebotat sociata i visca los gays reprimits que escriuen incordiant. Ja, Ja, Ja.

    ResponElimina
  18. Suposant que ets un súper progré del sector d’ERC digne d’exemple per a la resta d’humanitat, trobo de mal gust el teu tractament als gais, la resta en la línia.

    Pena, pena, pena, això és el que feu.

    ResponElimina
  19. Suposant: vaja, vaja, lo rebotat sociata. I això no és pena; Ser un etern buscapoltrones.

    ResponElimina
  20. Trobo que los d'ERC haurieu d'estar calladets. No entenc que tenen a veure Forés, Santitos, Pierrot, Lo rebotat Sociata el sector pijo a una noticia sobre independents. Me sembla a mi que hi teniu molta gent ressentida dins del partit i això mos anima a seguir apostant per la independencia política.
    No als partits polítics.

    ResponElimina
  21. Jo us diré per a que serveixen els partits polítics com PSC, CIU i ERC: colocar als seus a les administracions encara que siguin uns patates, i així mos va. Fent un repas a les noticies resulta que hi ha més rapitencs i rapitenques a l'administració autonòmica que a l'ajuntament de St carles, per què serà.

    ResponElimina
  22. La bena que portes als ulls anònim de les 9:45, i les teves males intencions et provoquen al·lucinacions.
    No sóc un rebotat sociata, ni tinc res a veure amb cap partit, únicament conec persones bones i gent dolenta dintre els partits polítics tortosins, pel que veig tu ets dels segons.

    ResponElimina
  23. PORRA

    PSC. 5
    CIU 5
    Independents A 3
    ICV 3
    ERC 2
    PP 2
    Racistes 1

    ResponElimina
  24. PORRA

    PSC 9-10
    CIU 2-3
    PP 1-2
    ERC 1-2
    ICV 1-2
    INDEPENDENTS 1-2
    als racistes encara no sabem si es presenten en aquest cas la porra experimentarà canvis.

    ResponElimina
  25. l'anònim anterior s'ha begut l'enteniment o una botella de licor

    ResponElimina
  26. fabio d'aitona, hauries d'acabar la carrera abans que el consell d'Universitats retiri les titulacions. T'aniria bé. Acabar un títol és símptoma de disciplina. Tú no en tens. Bé, disciplina gastronòmica, potser. Aquesta panxeta!!!

    ResponElimina
  27. Encara és aviat per fer pronòstics amb les llistes independents, malgrat tot penso que seran els autèntics artífexs dels canvi que Tortosa necessita.

    ResponElimina
  28. Algú hem pot dir qui és aquest Fabio d’Aitona ?

    Anirà de cap de llista en alguna formació?

    Actualment és un càrrec electe a l’ajuntament?

    ResponElimina
  29. Fabio d'Aitona és un bufó que creu que l'ús del sarcasme demostra intel.ligència. Sol passar la platera per estar content. És abanderat estel.lat malgrat les seves arrels són de terres endins. Té unes grans orelles per escoltar-se mentre parla retòricament. Gens de fiar, filtra informació incorrecta a periodistes acomodats. Ha augmentat la talla dels pantalons els últims anys.

    ResponElimina
  30. porra

    ERC 5
    PSC 5
    CIU 4
    IC 2
    PP 2
    IPE 2
    UPE 1

    ResponElimina
  31. Vale així Fabio d'Aitona és qui jo hem penso.

    ResponElimina
  32. només voten los que sostenen lo règim.
    i quin règim!
    bleda escarransida!
    i si els enviem a tots a la m...?

    ResponElimina
  33. PORRA (i preneu bona nota):

    - CIU 7/8
    - PSC 6/7
    - ERC 3
    - IC 2
    - IND 1/2
    - PP 1/2

    ResponElimina
  34. Els independents TOTS són una colla de rebotats. Els falta a tots i totes un bon polvo...
    És la vida.

    ResponElimina
  35. Vale jo dic

    PSC 10-11
    CiU 3-4
    ERC 4-5
    IC 2
    INDEPENDENTS 0-1
    PP 0-1
    UPE (desapareix sense Lluesma)

    I ho dic de bona tinta, les enquestes internes van que volen.

    ResponElimina
  36. QUE OPTIMISTA ES EL COMENTARI DE LES 11:27.ESTA TINTA ES DE LA BONA XEIC.

    ResponElimina
  37. I tant que es bona,ha sortir de CiU.

    Encara que ells publicament ho negaran.

    ResponElimina
  38. porra

    PSC 6
    CIU 5
    PP 1-2
    ICV 4-3
    ERC 3
    INDEPENDETS 2-3

    ResponElimina
  39. Auí cadascú fa la porra d'acord amb les seves preferències polítiques. Els que diuen PSC 10 estan torrats. Com és que no han estat capaços de fer una llista per a l'Associació de Veïns de Ferreries. Els hauríen de sortir socialistes de sota les pedres! Per als que diuen Iniciativa 4 que pensen en els resultats de les autonòmiques a Tortosa, el coneixement del nou candidat i el desgabell a les files d'iniciativa en l'últim mandat municipal; Pels que diuen ERC 5 que pensen en els resultats electorals anteriors de les municipals del partit junt un candidat desconegut;
    pels que diuen Partit Popular O, és que ja no hi ha gent de dreta a Tortosa? Bé, que cadascú faci la seva porra, jo també faré la següent:

    PSC 7
    CIU 7
    ERC 2
    IC 1
    PP 2
    IPE 1
    NOVA CANDIDATURA 1

    ResponElimina
  40. al comentari de les 2:16, perdoneu els convergents pero que el PSC I CIU empaten, es que os voleu enganyar, el PSC traurà més regidors, no se quants, però es aixi nois.

    ResponElimina
  41. Vos imagineu tot este esforç mental invertit en produir? quantes coses bones podrien sortir: poesia, prosa, plànols...
    O si voleu en treball: obres públiques...
    deixem tots plegats de fer lo xafarder i treballem cony!!!
    Que mentre a Tortosa somiem coloms a Amposta i rodalies los empaiten!!!

    ResponElimina
  42. Ah, este últim si que es un bon xiste, vini a viure a Amposta i sabràs el que val una pinta.

    Si no ets afí a CiU no pots obrir la boca, es tiren al coll, enseguida.

    ResponElimina
  43. I a Tortosa si no ets sociata et tiren el canal

    ResponElimina
  44. mireu que diferents que es veuen les coses llegiu el comentari de les 2:16 i despres el de les 6:16, Tortosa es encantadorament aixi cada dia es més guay.

    ResponElimina
  45. A Tortosa el que falta és gent amb dignitat, esforç i voluntat de sacrifici per tirar endavant, deixant enrera els traumes i manies que no ens deixen avançar com la resta de pobles, alguns a 500 metres només.

    Podríem prendre bona nota de Jesús, Roquetes, Sta.Bàrbara, l’Aldea, Amposta...

    I les associacions, entitats i col•lectius també poden aprendre molt d’aquest pobles, ens foten cinquanta patades.

    Independents, nacionalistes, esquerres, dretes... si no mirem tots en uns altres ulls Tortosa, ens trobarem junts i revolts a la merda.

    Preneu nota i reaccioneu.

    ResponElimina
  46. A Tortosa ja no l'arregla ningú

    ResponElimina
  47. A Tortosa ja no l'arregla ningú

    ResponElimina
  48. PORRA

    PSC6-5
    CIU 6
    ERC 2-3
    ICV 2-3
    PP 2-1
    IND 2-3

    ResponElimina
  49. Aquí tothom té dret asomiar: pos esta és la meua porra:
    PP 8 (alcalde caminero)
    PSC 5
    CIU 5
    IC 2
    ERC 1

    Pacte PP+IC+ERC

    Toma ya!!!!!!

    ResponElimina
  50. porra possible

    Psc 0
    ciu 0
    Erc 0
    iu 0
    pp 0
    ind 0

    La penya passa de votar inútils!
    Immediatament, la policia i l'exercit okupen la ciutat.
    Llei marcial, toc de queda, detencions, alcalde a dit.
    Ja sabeu qui.

    ResponElimina
  51. L'alcalde a dit és l'alcalde Sabaté no hi ha dubte. Tan democrata ell.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta