29 de gener del 2007

«Tortosa necessita un canvi, però tinc moltes reserves de governar amb CiU»

El nou candidat d’ERC avança quins criteris aplicarà en la confecció de la candidatura dels republicans, les línies generals del programa electoral i els possibles pactes de govern després de les eleccions municipals del maig

Com a nou alcaldable, deu estar preparant la llista electoral. Ja sap com vol que siga el nou equip d’ERC a Tortosa?
–«Encara estem treballant, però la idea és fer una llista en què hi hagi tantes dones com homes, amb gent coneguda a la ciutat i amb el perfil d’ERC. Volem gent de tots els barris i pedanies, del món cívic, que representi el partit i també la Tortosa que voldríem. El gruix de la llista serà de militants, però també hi haurà independents. A més, algun militant històric tancarà la candidatura.»
–Tenint en compte la divisió interna, ha previst un encaix per als actuals regidors d’ERC i per a l’altre candidat a alcaldable?
–«Encara no ho hem pensat, si bé és cert que és una qüestió que, com la redacció del programa electoral, haurem de tancar els pròxims dos mesos. La divisió interna no em preocupa, ja que va ser fruit d’un moment puntual. Quan érem un partit menut a Tortosa, difícilment podíem tenir moltes diferències. Però ara ERC està creixent, i les divergències són bàsicament de tipus estratègic. El que tenim és més diversitat interna, però crec que això és normal en un partit que està creixent. Després de les eleccions per elegir el candidat hem tingut més altes que baixes de militants.»
–Com pensa afrontar la campanya electoral?
–«Crec que serà una campanya molt dura, en què els candidats del PSC i CiU es trauran els ulls. Però nosaltres plantejarem una campanya molt serena, per explicar el nostre model de ciutat, sense entrar en les desqualificacions personals.»
–Creu que ERC té opcions de participar en el pròxim govern?
–«Al marge dels bons resultats que ens donen les enquestes, sembla que tothom té força assumit que Esquerra pujarà el nombre de regidors i que estarem al pròxim govern. Això ens fa molta il·lusió i ens dóna més forces per explicar el nostre programa i aconseguir els millors resultats de la història d’ERC a Tortosa. Hem d’aprofitar que hi ha molts indecisos, i que a la nostra ciutat hi ha molta gent decebuda amb el PSC, amb voluntat de canvi.»
–Per tant, Tortosa necessita un canvi d’alcalde o un canvi en les formes de governar?
–«Un canvi en les formes de governar. El PSC té unes formes de governar que han fet difícil el treball en equip i les relacions amb els altres partits. L’alcalde, Joan Sabaté, s’ha barallat amb tothom i ha continuat la tradició tortosina de no acabar els mandats amb els mateixos governs amb què els iniciava. ERC s’esforçarà per fer un pacte i garantir que el nou govern de Tortosa duri els quatre anys, deixant de banda els personalismes i els autoritarismes.»
–Recentment, Sabaté ha vinculat el canvi de candidat d’ERC amb la reedició del govern d’esquerres a Tortosa...
–«El pacte de govern el farem segons els resultats electorals, i també el programa de cadascú. Si l’alcalde ha dit això, em sembla bé. Al marge de la sintonia personal, la lleialtat i la complicitat han de ser bidireccionals.»
–Com veu la figura del candidat de CiU?
–«Ferran Bel és un bon candidat, però pertany a un partit que es diu Convergència. Tortosa necessita un canvi, però tinc reserves de pactar amb CiU. Van governar 20 anys i no en podem estar gaire satisfets, perquè van consolidar un model de creixement urbà desequilibrat. CiU no va tenir gens clara la defensa de l’Ebre. Ens sentim molt lluny del que va fer CiU a Tortosa, en la seua etapa al govern municipal.»

«Tortosa ha d’arreglar el diumenge»

–Quins seran els principals eixos del programa electoral d’ERC?
–«Volem destinar més diners a la millora de la via pública. Cal millorar la neteja i soterrar tots els contenidors, i fer més zones de vianants i de jocs infantils, i una xarxa de carrils bici. Tortosa necessita recuperar el seu específic al corredor del Mediterrani, repensar la ciutat per al turisme i no oblidar la implantació de noves indústries, sobretot aquelles empreses mitjanes, innovadores i d’alt valor tecnològic. També cal millorar l’oferta comercial, per evitar que molta gent marxi».
–Quin és el seu model social?
–«El de les ciutats mitjanes d’Europa. Hem de fer escoles bressol municipals, millorar l’atenció domiciliària, facilitar l’accés a l’habitatge i resoldre els problemes de convivència, fent que tots tinguem els mateixos drets i deures. També necessitem treballar l’oci, perquè una de les coses que Tortosa ha d’arreglar és el diumenge, un dia en què sembla que no s’hi pot fer res.»

El Punt (28-Gener-2007)

38 comentaris:

  1. L'important és que ha Tortosa hagi un canvi i això només passa per deixar fora el PSC i el seu nefast alcalde, Joan Sabaté i Borrà, del govern de la ciutat.

    ResponElimina
  2. Per resoldre el tema dels diumenges només cal que la gent no vagi a Mallorca com tu.

    ResponElimina
  3. Si ERC dona per fet que serà difícil un acord en CIU, això vol dir que tornarem al pacte amb el PSC, por un “punyado de dolares y el enchufe de 4 mamones”.
    Tot plegat una bona declaració d’intencions per tal de definir el nostres vot, gràcies per la teva posició si no vull Sabaté d’alcalde, ERC no la puc votar.

    ResponElimina
  4. si ja tens clar que entraras al govern és que ja vols colocar-te noi, i que vols que et digui, ja em van bé los que ja estan: com a mínim han plantat cara a Sabaté.

    ResponElimina
  5. pos a mi m'agrada este noi, tot i que el veig peix. ja l'ajudaran los que en saben. no mos aniria malament tenir un alcalde d'ERC a Tortosa

    ResponElimina
  6. El que necessita Tortosa és un canvi urgent, i un govern fort i estable que no ha tingut mai. Per això les coses han anat com han anat...

    ResponElimina
  7. Informació sobre partits veritablement sobiranistes al bloc:
    http://lacomediantatortosina.blogspot.com/

    ResponElimina
  8. ERC... no ara són simplement esquerra. Per tant esquerra vol dir sunar amb els socialistes i IC.

    ResponElimina
  9. L'anònim de les 2,37 veu al candidat peix. Pezqueñines no gracias!

    ResponElimina
  10. Comedianta ets l, ostia ya veig que no et volen a la llista poc a poc aniras sortin de la teva prepotencia.

    ResponElimina
  11. lo que necesita Tortosa es un partid nou, en gent que tingue ganes de treballar i que de veritat estime lo poble i crege en lo que fa, i no tota esta colla chupa-cadires i escura-buxaques que se fiquen a un partit i tu dones lo teu vot a qui et fa el pes, i resulta que votes a qui votes tots estan agafats de la maneta. VOT EN BLANC

    ResponElimina
  12. I tant, el canvi és que no entre ningú més com tu i tota la colla de vividors dels últims anys.

    ResponElimina
  13. Està clar que Forès amb aquesta declaració de gent amb el perfil d’ERC, vol dir gent que no tingui escrúpols a l’hora de guanyar moles diners per no fer res i desmuntar tot el que toquen.

    Festival de teatre, escola i banda de música, exposicions amb pintors tortosins de vàlua i renom, acció 0 en joventut, turisme ????

    ResponElimina
  14. És còmic això del perfil d'ERC. El cap de llista és perfil ERC? Dien aquesta i d'altres bajanades es treuran un resultats magnífics. Et votaran de perfil i de puntetes.

    ResponElimina
  15. uaaaaaaaaaaaaa si¡¡¡ a la yugular, ataca por detras, fotli fort que estic aburrit. Ara veig que aqui molt de criticar que els politics i no se qui no fot res, pero veig que la majoria dels comentaris que hi ha estan fets en hores de treball, sera que els que critiquen no treballen? o encara pitjar, fan vore que treballen pero en realitat estan rajan?

    ResponElimina
  16. Responent a la comedianta tortosina (aprofitem que posa anuncis a altres blocs), el partit que proposes per l'alternativa i que dius que pujen com l'escuma ( no se quins resultats electorals has mirat) Unitat Nacional Catalana és un partit que quasi bé es pot considerar d'extrema dreta, amb un platejament clarament xenòfob per tot allò que no és català i que simpatia amb els amics de la padània i abanderats de la dreta italiana Lega Nord. Per tant crec que els teus arguments tindrien que ser més elavorats i no posar el primer partit que et surt al google.

    ResponElimina
  17. Ricard Forés no em sembla un mal candidat a l'alcaldia, però tinc la sensació que no sap on s'ha posat. Si tots los que l'han d'acompanyar a la llista són com la comedianta tortosina, pobre xic, lo planyo perquè està apanyat.

    Ànims Ricard, confia en qui has de confiar, i no te dixes manipular pels que te diuen per a on has d'anar. Sembles prou intel·ligent per descobrir-ho a temps.

    ResponElimina
  18. Feu riure los d'ERC. Això del perfil d'ERC és interesantíssim: L'alcalde de l'aldea i el regidor de deltebre que volen camps de golfs? el delegat que no pot ser alcalde i que ha enxufat mitja ràpita?, lo metge de la dreta tortosina mes carca ara reconvertit per una foto?,lo roquetenc que balla al ritme de la cadaver política d'amposta? això és lo perfil d'ERC.
    Visca los maulets.

    ResponElimina
  19. Maulets diu, pero si sou tan pocs que ni podrieu fer un equip de futbol sala

    ResponElimina
  20. El perfil d'ERC a Tortosa és Lluís Martín Santos i Salvador Peiro, tots dos exemplars i amb força reputació a la ciutat.

    Forés, amb gent com aquesta vols una llista representativa de la societat civil Tortosina??

    Tens reserves a l'hora de pactar en CIU??

    Que passa que ja estem perfilant una reedició del tripartit a Tortosa???

    Tot per les poltrones, això si en un bon perfil.

    ResponElimina
  21. Dubto que Ricard Forès es deixi enganyar per ningú, i molt menys per Sabaté. Segur que pactarà en qui guanyi les eleccions i per fer una ciutat millor. Si això vol dir pactar en CIU ... perquè no?

    ResponElimina
  22. Una pregunta; La bicicleta se la va comprar per a la foto oi?...això si que es perfil d'esquerra jajajaja.

    ResponElimina
  23. Martorell!

    ResponElimina
  24. És cert; Forés elimina los comentaris incòmodes del seu bloc. Ahir hi havien 4 avui només hi han dos. Quin personal. I vol ser ALcalde???

    ResponElimina
  25. Ara de bont rotllo, i desprès prepotència, com les anteriors etapes dERC al govern tortosí.

    Tinc ganes de deixar de sentir als plens la paraula VUSTE, VUSTES, OBVI, xao mandonguilla.

    ResponElimina
  26. Canviarem la mandonguilla per sa sobrassada i es frit.

    ResponElimina
  27. Espera. que Forés va de 1 però les 6 primeres persones de la llista ....
    De lo bueno lo mejor¡¡¡

    Farem bo al Caminero del PP.

    ResponElimina
  28. Hostia com sou los tortosins. Només hi ha marron al blog si parlen de tortosa. O d'ERC de tortosa. Tants de temes interessants que surten i aquí vos pegueu per si va en bicicleta o en patinet. feu pena.

    ResponElimina
  29. A este últim anònim que sempre està tan trist:
    Pena, penita, penaaaa....penaaaa....

    ResponElimina
  30. Collons!! Aquest xic ha descobert la sopa d'all!! Es clar que necessita un canvi!!Pero no trobo correcta la forma de dir-ho

    ResponElimina
  31. Tortosa necessita el canvi. Que canvien al que demana canvi.

    ResponElimina
  32. Un altre vividoret anti-sistema, amb plaça de per vida, si tant de perfil te renuncie aquest dret que la gran majoria de persones no tenim.

    molta comèdia tu.

    ResponElimina
  33. Vaja peaso polític tinen los d'ERC a Tortosa. Que es prepare Sabaté... a pactar un altre cop. Més tripartit, més poltrones. Ves per on cada dia em queden menys ganes de ser d'esquerres. I és que ser d'esquerres, mira que és tonto!! He sentit tanta gent que bé ara manen els meus. Però, ruc, qui són els teus? Si són els seus? On són les polítiques d'esquerres? Sous a càrrec del contribuient en un Ajuntament de més de 60.000 euros. Osti, tu. Què d'esquerres!

    ResponElimina
  34. A l'últim anònim,
    voldria contactar en tú.
    Si dixes un missatge al meu bloc parlarem i sinó la meua adreça:
    menasanch@telefonica.net

    ResponElimina
  35. Comedianta, si contacta ja no seré anònim, je je

    ResponElimina
  36. A veure quan surt amb patinet!. Quan entre al Ajuntament canviarà la bici per una Harley, ja ho veureu.

    ResponElimina
  37. Que dius ara. Canviarà la bici per un bmw.El seu germà té el concesionari.

    ResponElimina
  38. Vaig assitir a la convocatòria de la AAVV de Sant Llátzer, on va parlar la persona en questió.. No m'agradat...Querer no es poder!! I de poder molt poc pel meu gust. Es la meva humil opinió...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta