20 de juliol del 2008

El congrés del PSC aprova la interconnexió de xarxes i l'acord d'afiliació amb la UPTA

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, clourà avui amb un discurs l'onzè congrés del PSC. L'elecció per sorpresa d'Isidre Molas com a nou president del partit, ocupant la vacant que va deixar-hi Pasqual Maragall, ha fet que altres informacions relacionades amb el congrés hagin quedat en un segon pla. Una que afecta de ple el territori és l'assimilació de la Unió pel Progrés de la Terra Alta (UPTA), amb un acord d'afiliació que permet el PSC incrementar el nombre de militants just després de la crisi pel transvasament de l'Ebre a Barcelona. De fet, una possible transferència d'aigua que no queda descartada sinó reforçada, a través d'un document que també va aprovar-se ahir dissabte. Així, el PSC va aprovar un text en què aposta per la interconnexió de xarxes com a "garantia per abastir d'aigua les zones deficitàries de Catalunya en casos de necessitat". Els socialistes parlen d'una gestió "integrada i solidària" dels recursos hídrics, que hauria de comptar amb un consens "social, territorial, polític i institucional". De fet, el document també recorda la futura posada en marxa de les plantes dessalinitzadores, una mesura que permetrà "alliberar la pressió sobre els cabals d'aigua". D'altra banda, el PSC també va aprovar la divisió territorial de Catalunya en set vegueries, un acord que deixaria sense opcions la reivindicació d'una vegueria pròpia al Penedès. Amb tot, els socialistes sí van reclamar la posada en marxa de l'àrea metropolitana de Barcelona i "l'impuls de la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre". Finalment, l'altra notícia ebrenca és la incorporació de Núria Ventura, actual tinent d'alcalde d'Ulldecona, a la nova executiva del PSC, com a secretària nacional.

D'altra banda, cal dir que un blocaire ebrenc, Toni Gallardo, ha seguit com a blocaire convidat a l'onzè congrés del PSC. Us convidem a llegir el seu bloc.

Foto: PSC

71 comentaris:

  1. Gustau,

    M'agradaria que completessis la notícia " El congrés del PSC aprova la interconexió de xarxes només en cas de necessitat".

    Crec que és important resaltar-ho, i més quan aquest "en cas de necessitat" ha estat aprovat per una esmena presentada per la sectorial de la Gent Gran a instància meua.

    Salutacions des del 11è Congrés del PSC.

    ResponElimina
  2. Voldria pensar que, les coses que s'aproven -i si poden ser considerades perjudicials per algu, mes- sempre es fan "per necessitat". Em sembla obvi que hagi de ser aixi, sempre. Es mes, qui la determinara la necessitat?.
    Possat's a fer, s'hagues pogut afegir per exemple: sempre que ho aprove el parlament per dues terceres parts, que ho determine una comissio d'experts independents etc.
    Seguint amb el congres, Gustau, veig amb sorpresa, que tampoc destaques l'aprovacio de l'impuls a la constitucio de les Vegueries i la determinacio de començar per la nostra, la de l'Ebre.
    Cel·lebro la eleccio de Isidre Molas com a president.

    ResponElimina
  3. La notícia ja ho diu, que és en cas de necessitat. Però en cas de necessitat, es farà la canonada, o la canonada ja estarà feta i llavors s'obrirà l'aixeta? Crec que hauria estat important resaltar-ho en aquesta esmena que heu presentat... I qui i com dirà quan hi ha una necessitat?
    Salutació!

    ResponElimina
  4. Ximo, t'has llegit el tema que he escrit fins al final? A veure si entenem d'una vegada que en un titular no cap tot...

    ResponElimina
  5. Gustau, tu com sempre en la teva linia de dir veritats a mitjes, sort en tenim de que el pedani ha estat molt atent i t'ha rectificat.

    Els socialistes espanyols i els socialites catalans com sempre han ratificat en els seus congresos la seva aposta clara i explicita per seguir les directrius de la nova cultura de l'aigua, i per tant la seva aposta per a gestionar els recursos hidrics pasen per: la desalinizació, la reutilización, l'aprofitament d'aigues pluvials........ i si fets tots el deures es imprescindible i sobretot necesarí es podria plantejar la possibilitat de posar en marxa una interconexio cojuntural, MAI ESTRUCTURAL.

    Amic Gustau, sento molt haver-te trepitjat un diumenge de platja, però la veritat es esta, tota la veritat, no mitja veritat.

    ResponElimina
  6. interconexió de xarxes ni parlarnem de necessitat trobo qur no n'hi ha i ara cap interconexió de xarxes s'ha de fer

    ResponElimina
  7. Gustau, reconeix que el titular busca intencionadament la manipulació i la desinformació.

    ResponElimina
  8. Tot es sempre el mateix, cadascu defensant el seu partit, el que digui el partit sempre te justificacio, el partit per damunt del territori.

    ResponElimina
  9. Accepto l'estirada d'orelles.
    Et podria dir que quant he escrit que no ho destaques, era pel titular (que es cert) pero, efectivament no havia acabat de llegir. De vegades son mes grans les ganes de fotre cullerada rapida que la propia reflexio.
    Ara be, ja que hi estem, possat a dir, si el titular ens informa de dos noticies i, acceptan que una es induptablement la de la interconnexio, l'altra no hauria de ser la de la vegueria en comptes de la de la UPTA?. Encara que tu, faltaria mes, titules com creus convenient i punt.

    ResponElimina
  10. Gustau,
    Mai no se m'ocorria qüestionar-te un titular del bloc. Senzillament perquè és el teu article i la teua opinió. És curiós que rebis tants comentaris sobre la manera d'escriure posts, depenent de la ideologia de cadascú.
    Diferent és jutjar línies editorials de rotatius. A Catalunya, el Periódico és un exemple claríssim de parcialitat informativa i favorable a un partit en particular; mentre que La Vanguardia disposa dels mecanismes econòmics per fer simpàtic o antipàtic un govern.
    Endavant amb el teu estil informatiu, jo no necessito que el que escriguis sigue de la meua corda. Necessito que la Marfanta m'informi, i ho fa amb escreix.
    emigdi

    ResponElimina
  11. Ximo, accepto la teua disculpa. He destacat la notícia de la UPTA perquè informativament és més novedós que el tema de la vegueria, i també perquè la fotografia que il·lustra el tema és de l'acte en què s'oficialitzava l'acord.

    ResponElimina
  12. “La Catalunya que sap on va” ha conclòs el seu Congrés, i el PSC vol eixamplar el seu espectre cap un centre catalanista i de “progrés” es clar..! També voldrien tenir grup parlamentari propi, però saben que no els hi convé. Un altra aspiració molt difosa fora derivar cap un estat federal, i per tant promoure les modificacions que facin falta de la Constitució Espanyola. I com no; molt aviat serem Vegueria (segons ells es clar..!).
    Tot això em sembla molt bé i esta clar que cadascú a casa seva fa el que vol i com pot, però encara que l’informe de gestió s’aprova per unanimitat, no vol dir que no hi hagin tempestes a la vista. El PSOE que ara fa de director d’orquestra esta desafinant massa amb el diagnòstic i les poques mesures de xoc que pot aplicar a la crisi que ens ve al damunt. Mentre el govern d’Entesa no s’entén i les “patades” al fem es multipliquen, fins i tot s’exporten al estranger, la imatge de Catalunya cada cop esta mes malmesa i feble, política , social i econòmicament .
    La publicació de dels balances fiscals afegeix un element de clarificació però també d’enfrontament entre comunitats. El finançament afila ganivets i Calvo ha de tranquil•litzar els ànims amb una frase que no es d’ell sinó del Rei Juan Carles en un dels seus viatges a Barcelona: “si Cataluña va bien , España va bien...”
    Cada cop es perd un llençol i els concursos de creditors es el pa de cada dia. Les entitats financeres acaben d’ofegar el sistema al no donar opció a la liquiditat, i la economia es va necrosant, mentre un 60% dels bitllets de 500 € de tota la Unió, es detecten com de procedència espanyola sigui en caixes fortes privades o en paradisos fiscals. Donades les circumstancies, Solbes promou una moratòria fiscal si en aquest diner negre de dubtosa procedència, s’inverteix en deute públic. Encara falta veure la reacció de la Comissió Europea a la invitació de nostre ministre d’economia, que fins i tot li podrien estirar les orelles per promoure aquesta moratòria de dubtosa legalitat, mentre que els inspectors d’hisenda es desmotiven...
    En fi; que aquest congrés com quasi tots el congressos dels partits politics aporten molt poc a la política i els problemes reals del país i es redueixen als nomenaments de carregs , a fer-se abraçades , petonets i als típics discursos d’autocomplaença.
    “La Catalunya que sap on va” es un bon eslògan sinó fora que a mi els suïcidis mai m’han agradat.

    ResponElimina
  13. "La marfanta, bloc de noticies i opinions de la regio de l'Ebre"
    Aquesta es la capçalera del bloc. Que es digue bloc, web, diari digital o electronic es el de menys. per a mi, tant subseptible d'opinio es l'editorial del Periodico, La Vanguardia, ( Wilaweb, El Punt i l'Avui, tambe, Emigdi) com els post de la Marfanta.
    Per a honor del seu propietari, Gustau Moreno, i motiu de distraccio i informacio dels lectors, aquest mitja agradi mes o menys a l'autor ( que cal supossar que li agrada), s'ha convertit ja en un referent a les terres de l'Ebre del mon bloguer per supossat i dels mitjans de comunicacio possiblement. llavors tampoc es tant escandalos que el que aqui es digue i s'escrigue sigue motiu de controversia i opinio, ja sigue dels comentaris-opinions-titulars de Gustau, com la dels comentaristes marfanteros
    No deu ser casualitat que aquests "ambientillo" no es done en cap altre bloc mes que en aquest.

    ResponElimina
  14. Gràcies per la part que em toca, Ximo. Que s'opine sobre les coses que escric no m'importa. De fet, si tinc un bloc és precisament per escoltar les opinions lliures de tothom, sobre qualsevol tema i també sobre el que jo he escrit. Ens llegim!

    ResponElimina
  15. Què volen esta gent ara? Ja han fet prou riure en lo del riu. Que vaiguen a barallar-se en los convergents i dixen als demés en pau.

    ResponElimina
  16. Ximo,
    Només una cosa. Saps que tenim uns diaris clarament de dreta (La Razón, El Mundo, ABC), que tenen línia editorial espanyolista i que promouen Manifiestos (em deixo l'adjectiu que anava a posar). El Periódico és la veu del PSOE (cada cop més accentuat) i La Vanguardia (la veu antitripartit). quant al que comentes de Vilaweb i El Punt, jo no els situo al mateix nivell que aquests dos diaris per una cosa: els editorials d'aquests diaris difonen molts cops la ideologia catalanista, però no fan apologia d'un partit determinat, ni molt menys. Et pots trobar editorials d'El Punt molt crítics amb ERC, mentre que Vilaweb (per la personalitat del seu director, gens acèrrim d'ERC) no fa precisament apologia dels republicans, si de l'ideari sobiranista. Aquesta és la diferència. El Periòdico és un rotatiu de partit, Vilaweb és un rotatiu digital catalanista. Quant a l'Avui, sí que és clarament convergent, però té una línia d'articles d'opinió molt més plural que els altres rotatius barcelonins abans esmentats. Fa anys que els articles d'opinió de l'AVUI són molt bons i amb ideari divers.
    bon diumenge,
    Emigdi

    ResponElimina
  17. Per distreure el personal una calurosa tarda de diumenge d'estiu.

    http://emili-nieto.blogspot.com/2008/07/la-torradora-del-psc.html

    ResponElimina
  18. Emigdi, jo l'únic que volia posar de manifest amb la meva provocadora al·lusio cap a tu era que, de la mateixa manera que hi han mitjans afins relativament o absoluta a uns, (de partit, jo penso que no)també en hi han cap a uns altres. O es que un mitja no es pot decantar pel que tu obsessivament dius PSOE ( el Periodico) i els altres si que ho poden fer pel que podríem dir mon nacionalista o sobiranista? ( El punt, Wilaweb i AVUI). Encara que aquests clar, el que son es "del pais".

    ResponElimina
  19. aqui, interconexio només si es necessari (faltaria aixo!!), mentre als congresos del PP i PSOE aproven possibles futurs transferencies d'aigua sostenibles bla bla bla .... disfruteu de la platja nois i noies perque ens espera una temporada dura!!

    ResponElimina
  20. lo que me queda clar d'aquest congres del PSC és que el PSC de les TTEE te molt poca identitat dins del PSC i que només savent dir "si wuana" i esperar a vore si empomem alguna cosa
    són una colla de servils
    estos són los que aplaudien a Montilla quan va vindre d'amagat i li pegaven cops a l'esquena, però que no van tindre collons de donar la cara quan estavem en mig del fregado, no sigue cosa que lo montilla s'enfade i no els done cap cadireta per a xupar
    magre ho tenim a TTEE en esta colla!!!!!!!!!!!!
    i amb les altres colles, tres quarts del mateix,

    la segona cosa que me queda clara és que el PSOE primer, en el seu congrés i ara el PSC, estan per nous trasvasaments, però com són una colla de covards, no tenen collons per dir les coses pel seu nom i ara ho disfracen de parauleria barata, "que si transferències" "que si interconnexions"
    colla de covards, almenys tingueu un parell de d'allonces i dieu les coses pel seu nom,
    QUE ESTEU A FAVOR DE FER TRASVASAMENTS I PER TANT SOU TRASVASISTES
    al menys els PPeros i el convergetns, seran cutres i no estaré d'acord en ells, però al menys són valents per donar la cara,
    Pujol mai va vindre d'amagat com va vindre Montilla

    lo matís de "en cas de necessitat" és per ficar-se a riure
    necessitat de qui?
    de pagar campanyes electorals, "si tu no vas, ellos vienen"?
    de desequilibrar mes i mes catalunya?
    de fer passar pel garrot a esta colla d'insolidaris de les TTEE?
    lo que també tinc molt clar és que "en cas de necessitat" no te res a vore en la gent ni de les TTEE,ni de BCN, los importem tots un pepino

    ResponElimina
  21. ja t'ho vaig dir una vegada: ni la PDE podia arrivar a menys ( amb portaveus com tu) ni tu a mes. De vergonya al·liena. Pots tindre tota la rao del mon, pero m'un iaio et diria: pero, tu xiqueta tens estudis? D'on has surtit?
    O es que esteu de festa major al poble?
    Ves en compte que no et s'atragantin tans de collons..i pepinos.

    ResponElimina
  22. Ui ja que veure com es la memoria de "traidora" recordo que Pujol va venir un cop pel Coll de l'Alba...etc.
    Mireu jo sempre dic i diré el mateix "dime de lo presumes y te diré de lo que careces".
    Més d'un i més d'una dels habituals al bloc que fuetegen sobretot als socialistes penso que ho fan per que el "jefe" gallina els vigila i els deu donar un caramel o una colleja o directament el cese de la planta depuradora o d'algun despatx que un dia van "ocupar".
    Sort en tenim que l'estiu no es molt calorós .

    ResponElimina
  23. Susanna: Quan es diuen les coses com tu ho acabes de fer, no es pot es al•legar ignorància...

    ResponElimina
  24. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  25. Mardefons, si no es molt demanar, m’agradaria saber qui es aquest “jefe gallina” al que et refereixes, Moltes gracies per anticipat.

    ResponElimina
  26. jo he posat: "jefe" gallina, lo qual vol dir que gallina es el seu nom(o pseudonim) i els i les persones que vam estar en la lluita fraticida del PHN de CIU I del PP sabem a qui em refereixo i suposo que tu ara també.

    ResponElimina
  27. jajjaja que divertit, que ràpid que salteu,

    jo seré una "igonorant" segons alguns valents sabuts anonims que escriuen a este blog que fins i tot saven en quin poble visc i on treballo (no se si amb això em volen amenaçar subtilment "se donde vives y se donde trabajas")
    però ser mes o menys "ignorant" no depen si tens o no tens estudis, perque hi ha molt de garrulo en carrera i masterd i molta gent carregada de sentit comú sense cap tipus d'estudis

    Pujol se va amagar pel coll de l'alba, si senyor, però va vindre i tots saviem que venia, des del primer fins al darrer, i se li va preparar una rebuda, en la qual suposo que també hi estaveu,
    però vull remarcar que va vindre, i va vindre quan les coses pintaven bastos i sempre vam saber que venia, per tant algo mes de valentia si que n'hi havia

    de totes maneres, per si algú te la mala intenció de ficar-me l'etiqueta convergent, que os quede ben clar, me sembla tan patètica l'actitud de uns com dels altres i tant de mal fa per a les TTEE lo paper de que van fer CIU en el seu moment, com el que mos pot fer el PSOE i el PSC amb "las transferencias" o les
    "interconnexions"

    al "jefe gallina" m'agradaria que me'l presentesen, jo en conec algunes de gallines, les que van a la cassola, una que va o anava per l'ampolla i alguns que s'amagen darrera pseudonims (tot i que estiguen en lo seu dret,
    per tan, si m'en voleu presentar algun mes, ampliaré les meues coneixençes personals

    ResponElimina
  28. Jo vaig estar també en aquesta lluita , i no recordo haver matat a ningú ...En fi, em sembla que ara esteu somiant truites...Deixem-ho així.

    ResponElimina
  29. Susanna: No mes volia aclarir-te que quan afirmava que no es pot al•legar ignorància amb les teves exposicions , volia dir exactament que la teva vehemència et traeix massa sovint...
    Un cop vas estar a punt de ésser copejada per un agent de l’autoritat en la meva presencia precisament pel teu temperament. Asserenat!!

    ResponElimina
  30. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  31. Mourir d’amour ......”Jose Luis te queremos...Pero queremos más a Cataluña....!!”

    ResponElimina
  32. ostras tu, pos si encara t'hauré d'agrair la vida
    quina pena que l'unic mc calan que conec esta relacionat en una marca de wisky que sempre demanen uns coneguts meus

    però de totes maneres moltes gràcies per salvar-me la vida i reconduir-me pel bon camí de la "no vehemència",
    encara que si em coneixes una mica, sabràs que m'agrada "picar" al personal

    ResponElimina
  33. La vida no, però et vas estalviar una bona “hostia”

    ResponElimina
  34. pero, bueno, hi haurà "Transferencies de H2O temporals conjunturals necessaris sostenibles aceptades socialment" o no?

    ResponElimina
  35. Fixe-vos en la foto de l´article: qui son los de primera fila, los que volen sortir a la foto al costat del "gran guru Montilla", los que li llepen lo cul...??? Los sociates ebrencs!!! Que hem fet a TTEE per mereixer tota aquesta colla de polítics!!! Encara que som poca gent, si tinguessem polítics com Deu mana i no uns venuts, d´altra manera ens veuriem.

    ResponElimina
  36. Brian, jo crec que a n’ aquest pas hi hauran transferències de isòtops de Hidrogen i de Oxigen i a Bcn ja s’ho muntaran !!

    ResponElimina
  37. gracies mc calan per fer-te l'heroi salvanoies desvalgudes però me sembla que exageres una mica massa,
    tret del dia dels tarongers de vinaròs i del dia de pujol a amposta, la resta de cops no van tan greus,
    no sigues exagerat

    ResponElimina
  38. Susanna, no vull caure en la teva darrera provocació. Tu mateixa acabes d’admetre que t’agrada “picar” al personal. Tampoc penso donar-te mes detalls del dia i lloc ( que es el que tu vols que et contesti per identificar-me). No cal dir que no soc cap heroi de noies desvalgudes, entre altres raons perquè tu de desvalguda res de res i de noia tampoc!
    Apa! Siau!

    ResponElimina
  39. Gràcies per recomanar el meu bloc. Si el visiteu, veureu que el cap de setmana anterior també vaig seguir el congrés de CDC, igualment convidat com a blocaire.

    ResponElimina
  40. Simplement un aclariment sobre la foto.
    L'acte era, que la UPTA entra a formar part d'una forma ja definitiva de la familia del PSC, sempre con a UPTA, i qui els donava la benvinguda era el Primer Secretari del partit i la gent de les terres de l'Ebre, i qui estava a l'altra banda eren la resta de familia del PSC.
    Per tant natros erem protagonistes ja que Baix Ebre, Montsia, Ribera d'Ebre i Terra Alta som la Federació XVI del PSC, i aquesta es la raó de la foto.
    Gracies a tots i a totes, les deqüalificacions en general de la noticia paso de comentarles però aquest aclariment em venia de gust.

    ResponElimina
  41. Todd anderson; el teu aclariment seria mes entenedor si ens diguessis de forma clara si els de la UPTA a partir d’ara paguen la quota de filiació al PSC. Perquè jo vaig veure repartir carnets...!

    ResponElimina
  42. Crec que ho he explicat bé, però a la teva pregunta es que si, i efectivament el primer secretari i president de la Generalitat José Montilla, va fe entrega en aquell moment d'alguns carnets.

    Per cert Mc calan, on has vist aquestes imatges, ja que jo no vaig poder veureles?

    ResponElimina
  43. mc calan, que t'estan encerclan i no te'n dones compte.

    ResponElimina
  44. gallardo, si el que pretenies era que no te identifiquesim amb el PSC, ja s'ha entes.

    ResponElimina
  45. Susanna, deixem dir-te malgrat tot, que en una cosa estic absolutament d'acord amb tu. La falta de valentia i coratge de Montilla per a vindre a explicar el que volia fer amb la interconnexio, i si es cert que Pujol va vindre ( o se'n va anar pel Coll de l'alba), tambe ho es que si alguna cosa el caracteritza es la valentia en afrontar les situacions mes conflictives, com va demostrar una vegada enfrontanse a uns que l'insultaven.
    A cadascu el seu.

    ResponElimina
  46. Cucafera no et preocupes per mi. Quan em vegi molt apurat, faré com les xavetes quan estan encerclades pel foc...

    ResponElimina
  47. Ara ja torno a estar a casa meua (als Reguers) i no vull entrar a valorar les opinions de ningú, les quals intento respectar sempre.

    M'agradaria que també es respectessin les meues ...

    També vull dir que és molt fàcil parlar de "covards", "valents", "col..s" i "gallines", i més des de l'anonimat.

    No he vist ni llegit cap comentari amb relació a la intervenció del president José Montilla davant José Luis Rodríguez Zapatero amb referència al nou finançament, i m'hagués agradat.

    I per acabar, un aclariment. Sóc un militant socialista ebrenc, encara que no "surto a la foto" ( entre altres raons perquè no vaig poder assistir a l'acte ), però em sento raonablement satisfet pel desenvolupament del Congrés, encara que no al 100 %.

    ResponElimina
  48. Pedani; Primer que res, benvingut als Reguers, però volia dir-te que avui en dia si no surts a cap foto també ets un anònim.... Això no vol dir que no puguis opinar veritat?
    Em satisfà veure’t content amb el resultat d’aquest Congrés, com es de suposar en un militant convençut com tu. Però com saps, tot te la cara i la creu, i em disculparàs però jo he exposat la creu. La creu que ens ve al damunt, i que ni el “Monti” amb les seves declaracions d’amor ni “Zapa” amb les seves promeses poden parar.
    Espero i desitjo que el teu optimisme estigui justificat i que puguem celebra-ho junts al de Panxampla o al de Calau tant m’hi fa.
    Mentre rep una salutació molt cordial.

    ResponElimina
  49. Pels qui pensen que aquest Congres ha servit per un millor finançament de Catalunya, no mes cal escoltar les declaracions del dia següent dilluns, en el sentit que l’Estat espanyol esta en números vermells. Com es veu la disposició es optima....!

    ResponElimina
  50. mc calan, Molt bo l'intent de despiste, donant la benvinguda al Reguers a pedani.

    ResponElimina
  51. Mccalan,

    Una cosa és l'11è Congrés i una altra cosa és el futur finançament.

    Em va sorprendre i em va agradar moltíssim el discurs del nostre Molt Honorable President. Del resultat final ja en parlarem quan tindrem dades concretes, tot el demés és fer volar coloms. (Per cert, m'agradaria que en aquest tema us tornésseu a mossegar la llengua, com va passar amb les canonades del perllongament del minitransvasament).

    Altres coses del Congrés ja no em van agradar tan, i poques (un parell) no em van agradar gens.

    No crec que siguis veí del meu poble, però en tot cas, si hem de celebrar conjuntament alguna cosa ???, també podrem fer-ho al NOU CONTRAST, que canvia de restauradors i el tinc més prop de casa.

    Au, salut i república ...

    ResponElimina
  52. Apreciat pedani; un dels temes estel•lars del vostre Congrés fou el finançament. Això no m’ho pots negar... Per cert ens has dit que no vas “assistir al acte”, i deu ésser per això que no et vas assabentar.. Segurament vas assistir nomes al acte de cloenda amb els respectius discursos. No passa res...Ara be; jo de coloms no en vaig veure.... Però el ja que no veig tant correcte es el teu interès perquè ens mosseguem la llengua...
    Et desitjo també molta salut, però això de la república al Congrés no en varen parlar...
    Una abraçada

    ResponElimina
  53. Mc calan, et puc assegurar que si d'alguna cosa estic segur coneixent com coneixo a pedani, i a més perquè ho he ratificat amb gent que ha estat al congres, es que pedani ha estat tots tres dies de congres al palau de congressos.

    I també m'han ratificat que es dels congressistes que es va estar totes les hores del plenari al plenari.

    ResponElimina
  54. PONGAS COMO TE PONGAS, CASTAÑA PILONGA...!
    De tots es sabut el comportament exemplar de la població de Barcelona i area metropolitana en ajustar els consums d’aigua en la crisi de la sequera d’aquesta primavera. Comportament que inclús van ésser objecte de reconeixement públic per part del Departament d’Habitatge i Medi Ambient en la figura del conseller senyor Baltasar.
    Naturalment aquesta davallada de consums es va traduir en una menor facturació per part de les empreses minoristes que distribueixen, però també per part de la empresa publica Aigües Ter Llobregat depenent de Medi Ambient.
    Mentre la interconnexió de xarxes havia de ésser una obra urgent donada la histèria institucional que va promoure la sequera, l’estat espanyol va determinar que tenia que esser costejada a carreg de la disposició addicional tercera del Estatut de Catalunya a pesar de les reticències de la Generalitat.
    Han passat escassament dos mesos i ara els habitants de Barcelona i area metropolitana, com a premi al seu civisme, es veuen amenaçats al Setembre en veure incrementat el rebut de l’aigua una mitjana d’un 20%.
    EL Departament de Medi Ambient, per guanyar ingressos, i per fer front a un “potent” pla d’obres hidràuliques, ha estimat convenient repercutir al major entre el 17 i el 36% el preu de venda a les companyies minoristes, que per suposat hauran de repercutir al usuari final.
    Segons l’Administració catalana, son obres alternatives al derogat transvasament de l’Ebre entre les qual es troba la desalinitzadora del Prat.
    I jo em pregunto; si aquesta obra ja estava en execució , com pensaven pagar-la?
    En fi, no mes voldria encoratjar als nostres compatriotes de Barcelona per a que ells també creen la seva Plataforma, i estic segur que molts de nosaltres anirem a fer-los-hi costat.

    ResponElimina
  55. ES LO QUE TIENE.....
    La consellera d’Acció Social i Ciutadania assenyala que si no es canvia el model de
    finançament, Catalunya tindrà dificultats per aplicar la llei de la Dependència


    La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha assistit aquest dimecres al Ple del Consell Territorial del Sistema per l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD), que s’ha celebrat a la seu del Ministerio de Educación, Política Social y Deporte, a Madrid.
    I es que les Lleis que'n son de boniques sobre el paper...!

    ResponElimina
  56. Les declaracions d’amor en el darrer Congres del PSC es poden convertir en una declaració de guerra oberta...Suïcidi?

    ResponElimina
  57. COM ELS CRANCS....
    El dia 23 de Juliol vaig tenir necessitat de demanar hora al metge. Habitualment ho faig a traves la web de la Generalitat..La meva sorpresa va ésser quan el sistema em va donar visita en data 17 de Setembre, i sense possibilitat de canviar-la.
    Al dia següent vaig tenir que personar-me a les 8 del mati al Cap del Temple, i fent cua per demanar hora al metge vaig veure un rètol lluminós que posava: “Per manca de facultatius només es donarà l’hora pel dia”.

    ResponElimina
  58. Antoni Castells, Conseller d’Economia i Finances de la Generalitat,convoca als agents socials; Pymec, Foment del Treball, CCOO, UGT, per obtenir un consens pel canvi de model de finançament.
    En reunió prèvia Alicia Sánchez Camacho (PPC) ha rebutjat un front català comú amb CiU perquè segons ella la estratègia deu passar per una aliança multilateral Catalunya – Valencia i amb totes les CCAA governades pel PP.
    Cal recordar que Alicia Sanchez Camacho aprova sense embuts el recurs d’inconstitucionalitat del Estatut de Catalunya formulat pel PP (finançament inclòs).
    La corda es comença a tensar de cara al 9 d’agost (data límit que observa l’Estatut de Catalunya).
    Qui ho diria que fa quatre dies PSOE i PSC es donaven el bec....

    ResponElimina
  59. Mccalan,

    Jo sempre m'he referit a la foto i l'acte amb l'UPTA.

    No sóc dels que s'apunten a un Congrés o a qualsevol esdeveniment i només van a la cloenda o a fer-se la foto, que n'hi ha. Jo sempre intento complir quan agafo una responsabilitat ( Ara ja veig que no ets del meu poble quan escrius el que hem pogut llegir ).

    Per cert, darrerament informes més que Gustau. Potser hauries de pensar en crear un bloc propi suposant que no el tinguis amb una altra "identitat" ???...

    I continuo pensant que m'agradaria que en el tema del finançament us l'haguéssiu d'envainar (la llengua) perquè el resultat final de la nova llei sigui el que la majoria de catalans volem, necessitem i considerem just demanar. O és que no vols un finançament just per a Catalunya ???.

    Apa, salut i REPÚBLICA, encara que dels dos temes no s'hagi parlat al passat 11è Congrés del PSC (no del PSOE).

    ResponElimina
  60. Amic pedani; que et fa pensar que jo no vulgui un finançament just i equilibrat per Catalunya?
    Qui te l’hauràs “d’envainar” a lo pitjor seràs tu si formant part de un partit de govern no sou capaços d’aconseguir-lo.

    ResponElimina
  61. Cada cop es mes probable que el Govern de la Generalitat convoqui eleccions abans d’acabar l’any ... Suïcidi o eutanàsia?

    ResponElimina
  62. Donada la situació de la economia espanyola, a qui beneficiaria no votar els pressupostos generals de l’Estat ? Solbes lo tiene a “huevo”...!

    ResponElimina
  63. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  64. DE LA FINANCIACIÓN I DEMÁS HIPÓTESIS...

    Será rabieta o estrategia ? Estará pactada y diseñada con anterioridad al Congrés del PSC? La frase de “Jose Luis,quien bien te quiere te hará sufrir” era de guión?
    HIPÓTESIS 1.- (Ejemplo de negociación bilateral)
    No te preocupes Castells que aunque partamos del mismo presupuesto del año pasado porque no habeis votado los presupuestos del 2009, ya os compensaremos sin que se enteren las demas CCAA...Asi yo encima puedo ir tirando....Gracias Solbes eres muy amable...

    HIPÓTESIS 2.- (Ejemplo de negociación multilateral)
    La Camacho (PPC) tiene que promocionarse i pacta con Camps pero el TC tumba l’Estatut. Ya lo dijo Guerra ( le vamos a pasar el ribote..). Estaran en el fondo de acuerdo?
    HIPÓTESIS 3.- (Ejemplo de negociación “in extremis”)
    La Generalitat de Catalunya disuelve el Parlamento y convoca elecciones autonómicas.
    Con independencia de los resultados electorales se instaura un “Govern de Unitat Nacional” en proporción a la decisión de las urnas...previamente pactado claro!
    ....SE ACEPTAN APUESTAS I MAS HIPÓTESIS!!

    ResponElimina
  65. Mccalan (no sé si amic o conegut),

    Ara sí que m'has convençut. Però de que tens un gran futur com a escriptor o guionista de novel.les/pelis de ciènciaficció.

    No crec que m'hauré d'envainar ni mossegar-me res, i si en aquest tema m'estan enganyant avui, haurem de prendre decissions en el futur (jo i molts de catalans). Fins ara no ha estat així, mai. I dic això per "entradetes" teues passades, de fa alguns mesos.

    Au, bones Festes del Renaixement, salut i república.

    ResponElimina
  66. Pedani;Moltes gracies pel teu reconeixement com escriptor de novelles, però pots dir-me amic... Es mes; podem fer una cosa: Si les coses van com jo dic pagues el sopar tu, sinó el pagaré jo amb molt de gust. Una abraçada i bones festes

    ResponElimina
  67. Deu ser la calor que afecta mes del compte.......el sopar sera virtual amb amic invisible, o com anira aixo?.

    ResponElimina
  68. Per cert, sera veritat aixo que diu "La veu de l'Ebre" sobre que Jose Martin te moltes possibilitats de ser el nou director territorial de treball?
    Si fos motiu per a plegar de regidor......
    Deu esta permes expressarse en castella per al carrec?

    ResponElimina
  69. El càrreg crec que esta ocupat en interinitat. SI T'INTERESSA JA HO SAPS!!

    ResponElimina
  70. Cucafera, Mc calan,

    M'agrada sopar, m'agrada sopar "bé" i en aquest cas, m'agradarà que al sopar sigui "convidat".

    Jo no sóc amic de sopars virtuals.
    Mc calan i qui vulgui em pot trobar als Reguers, a Tortosa o allí on faci falta, sempre per dialogar i parlar dels temes que més interessen.

    Ho diré com ho va dir, més o menys, el Primer Secretari del PSC.
    "De llissons de català, les que facin falta, de llissons d'estimar el meu poble (Els Reguers),la meua ciutat (Tortosa) i la meua nació (Catalunya), cap ni una".

    Au, si sou amics una forta abraçada i si coneguts, una salutació molt cordial.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta