7 de març del 2012

El 68% dels catalans suprimirien els correbous de les Terres de l'Ebre




Els correbous de les Terres de l’Ebre continuen en el punt de mira de les entitats animalistes. L’Associació de Defensa dels Drets Animals va presentar ahir el resultat d’una enquesta elaborada per l’empresa Sigmados, i que conclou que el 68 per cent dels ciutadans de Catalunya considera que els correbous haurien de desaparèixer. L’enquesta va ser elaborada a partir de 600 entrevistes a persones majors de 18 anys d’arreu del país, i per contra revela que el 25,3 per cent dels ciutadans consideren que els correbous haurien de seguir existint. De fet, l’enquesta també dóna resultats per demarcacions, i el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre és on hi ha més gent que defensa els correbous, un 28,1 per cent.

En canvi, la província amb menys defensors dels correbous és Girona, amb un 21,8 per cent. La presidenta de l'entitat que ha encarregat l’enquesta, Carmen Méndez, ha afirmat que més del 64 per cent dels enquestats també rebutja la llei amb què la Generalitat ha blindat els correbous. Méndez ha assegurat que a la gent de les Terres de l’Ebre que defensen els correbous els falta pedagogia per entendre que les festes amb bous són una tradició que s’ha de deixar enrere.

I en canvi, la nostra pregunta del dia és aquesta. És a dir, davant de les declaracions de la presidenta de l’Associació de Defensa dels Drets dels Animals, Carme Méndez, que afirma que als ebrencs que defensen els correbous els falta pedagogia per entendre que hi ha algunes tradicions que cal desterrar: Falta pedagogia a la resta de Catalunya, per explicar la tradició ebrenca dels correbous? Imatge i vídeo ACN

97 comentaris:

  1. Que si la marihuana a Rasquera, que si los correbous...sembla que s'estigui donant una imatge tercermundista i atrassada del nostre territori, mentre ningú parla de millorar les comunicacions a les nostres terres, quan la qualitat de la sanitat ha baixat de manera dramàtica aquest darrer any, quan s'han carregat la majoria d'industries del nostre territori...això no interessa, només si a les festes mos dediquem a fer cafrades en los bous o no.

    ResponElimina
  2. Saberut, tens part de raó. Les Terres de l'Ebre mai som noticia per informar que som els que més malalts tenim de cancer, d'alzehimer, que el tros de l'autopista de l'aldea a hospitalet és lo més car de tot l'estat espanyol, etc.
    però realment és una salvatjada ficar focs a les banyes d'un bou. Realment és una salvatjada tenir-los a una plaça tancats i pegar-los-hi en lo peu, algun bastó o simplement fer-los correr per a que es peguen en lo cap contra la tanca.
    Sincerament, tu li faries aixo al teu germà o als teus fills?
    Gossos, gats, hamsters, vaques, conilles, bous, rates, olivers, garrafores, tarongers, amelers, pardals, formigues, males herbes, peixos, animals marins, plantes marines, i els humans (cosins germans del orangutants) TOTS som fills de la mateixa mare : LA NATURALESA. Sí, senyors i senyores, tots som aquí gràcies a la naturalesa, ella és la nostra mare i l'hem de respectar com a tal, de la mateixa manera que hem de respectar als nostres germans

    ResponElimina
    Respostes
    1. i lo més fort és que d'aixo, en fem una festa! i és un reclam turístic!

      Elimina
    2. ara torturar és un reclam turístic...tornem a la foguera inquisitorial i ens farem d'or atreient turistes japonesos!

      Elimina
    3. perdona, em diràs que el que es fa a madrid no és torturar i en fan un reclam turístic? si fins hi tot t'ho pasen en directe per la televisió com si fos un partit de futbol!
      http://www.youtube.com/watch?v=yI6rfYMrGBE
      mira aquest video i em dius si és o no un reclam publicitari...

      Elimina
  3. Han valorat quin percentatge de catalans eliminarien el Senat ?

    ResponElimina
  4. Ves en compte mentre escrivies no t'hagis empassat alguna rendilleta o xafes alguna formiga quan surtis al carrer.
    No et càpiga dubte, pecadora, faria coses a un animal ( ara ja no parlem amb finalitat lúdica ) que seria incapaç de fer-li a mon fill. És més, inclús seria incapaç de fer-li a un fill teu.
    Comparar un animal irracional o vegetal amb una persona ho trobo una mica fort.
    Per cert, l'olivera, quan la podem, li fem mal ? la maltractem ?. Suposo que lo de males herbes ho has dit abans que t'ho diguem a tu. Bé, com a provocació no està malament.
    Lo del càncer i d'alzehimer també m'agradaria saber d'on surt.
    I que consti, respecto que no utilitzis insecticida per matar mosques o mosquits, que no matis animals ni per menjar, ni que acceptes que altres els matin etc. perquè no dubto que és el que fas, després del que has escrit...

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Ara em diràs que tu també incineraries vives a persones que tenen una religió o uns pensament diferents als teus? Encara que de menus hague estat amics? Amb la teua resposta, no m'estranyaria...
      Per cert, a l'olivera no n'hi fas de mal quan la podes, tot el contrari! La fas creixer més forta i amb més vitalitat per a que pugue produir uns fruits més grosos i més bons.
      Ah! per la teua informació: no te res a veure que una persona sigue o no vegetariana i que estigue d'acord o no, a que maltracten animals sense sentit i fer-ho reclam turístic. No crec pas que aquest 68% dels catalans que estan en contra dels correbous, siguem vegetarians.
      Que et quede clar, molt clar que hi ha dos maneres de matar: la necesaria per a la supervivència d'un propi (com feien els nostres avantpassats, que caçaven per menjar, o el que es fa als escorxadors, actualment) i la salvatge, la que se'n fa un espectacle i no hi ha cap mena de mirament, el matar per plaer, el pq sí. I en aquesta forma, per mi és el mateix matar un animal que una persona.

      Elimina
    3. pecadora, és a tu i a tots els exhibicionistes de la bondat que t'hauria de quedar clar, molt clar que, per a l'animal víctima, li deu ser ben bé igual la raó, motiu o finalitat de la seva mort: si és gastronòmica o lúdico/festiva/turística. Lo de supervivència, portat a un extrem, si vols, potser no caldria esgrimir-ho: No és imprescindible.
      De totes maneres, llegint la teva primera frase i la ultima, contestar-te, és perdre el temps. Atribuïm-ho a la teva empatia animal i la lògica coherència amb la seva racionalitat.

      Ni més ni menys:
      "Ara em diràs que tu també incineraries vives a persones que tenen una religió o uns pensament diferents als teus?"
      "I en aquesta forma, per mi és el mateix matar un animal que una persona.
      Fort, fort.

      Elimina
    4. a tu també et donaria igual si et maten per menjar-te o per divertir-se?
      Ara em diràs q el sr. Franco, el sr. Hitler i un llarg etc. de sr eren un sants?

      Perdona, però si mires els famosos regnes en què es divideixen tots els essers vius, veuras que els "humans" som animals. Saps quin va ser el punt que el cervell "humà" "evolucionés" més que els dels orangutans? poder moure el dit gros.
      però com tu molt bé dius, és una pèrdua de temps intentar contestar-te
      Fort, fort.

      Elimina
    5. (per cert, aixo dels regnes a què em refereixo es dona a ciències naturals a primària!)

      Elimina
    6. Ho reconec: no sabia que els humans ( sense cometes ) som animals. Deu ser que em vaig perdre la lliçó. Ara, una cosa tinc segura, hi han animals irracionals que, segons quines coses, si parlessin, no les dirien.
      I efectivament, si m'han de matar "gratuïtament", em serà igual que sigui per canibalisme o per divertiment.
      Continuo sense entendre la estrambòtica relació de Franco, Hitler i cremar persones que pensen diferent. Quines penques.

      Mentre tant, quan em posi malalt, espero que em portin a l'hospital, no al veterinari. A pesar de la coincidència de regne.

      Elimina
    7. Bé, si que l'entenc la relació. El que volia dir és que no entenc la relació amb mi i amb el que dic.

      Elimina
    8. Pecadora t'has lluït, intervencions com les teves són dignes de vistoenfb, cuantarazón i APM alhora!

      Elimina
    9. jotabe, crec que tens l'autoestima una mica pujada de to.
      gutijaume,disculpa, no entenc les teues paraules.
      Ara es motiu de burla defensar els drets dels animals?
      Només he intentat expresar la meua indignació amb els maltractaments dels animals i dir que em representa el mateix que feia Hitler amb els jueus o franco amb els republicans: matar per plaer. cosa, que el meu cervell no pot arribar a entendre! només vull que m'ho expliqueu. A vore, quina satisfació s'obte de vore el patiment d'un ésser viu???????????????

      Elimina
    10. Nosé....tu ho saps?

      Elimina
    11. jo t'ho pregunto a tu, pq bé que ho defenses. O ara em diràs que no li trobes satisfacció? Pos ja me diràs pq ho defenses

      Elimina
    12. Jo la satisfacció la sento al córrer davant d’un bou, al descarregar l’adrenalina al costat d’una bèstia d’una tona, menjant baldana i pa en tomata al carro amb un got de sangria i rient amb els amics. Disfruto quan juguem al fútbol-vaca amb la vaqueta pegant-nos revolcons per terra, quan berenem en taules al mig de la plaça mentre la vaqueta pega voltes i s’endu algun despistat, quan juguem al joc del mocador amb l’atenta i desafiant mirada de la vaqueta...

      No em veuràs a un bou embolat perquè no xalo, però te repeteixo que jo en lo sofriment del bou no disfruto jo xalo amb el bou, l’animal més meravellós que hi ha al món. Igual que quan vaig a veure una corrida, jo no vaig a veure la mort d’un animal, vaig a veure l’art que desprèn José Tomás o Serafín amb el capote...quan entengueu això en parlem. Em fa tanta ràbia una persona que parla de la tauromàquia sense tenir-ne idea que un que parla del Fútbol sense saber que és fora de joc o que és una falta...

      Elimina
  5. Per què no es preguta també als habitants de les Terres de l'Ebre i sabrem quin percentatge de gent no volem tampoc el correbous?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara mateix l'agrupació de penyes i comissions taurines de les TTEE té en marxa una enquesta a facebbok que vol ser una contraenquesta que contesti la que han fet L’Associació de Defensa dels Drets Animal. No cal dir que el resultat és absolutament favorable als correbous. En honor a la veritat, la dels animalistes tindrà el crèdit i rigor que se li vulgui donar. Val a dir que l'enquesta l'ha fet una empresa especialitzada, amb trucades aleatòries etc. Res a veure en una enquesta feta i impulsada per les penyes i demanant a la gent que voti, amb la qual cosa ho fan els que ja estan sensibilitzats. És com si en fessin una els animalistes al seu Web. El resultat seria -excepte la visita d'algun "infiltrat" del 99.9 % a favor de l'abolició. O no ?. Cap rigor.
      El que si faria falta és una enquesta a les TTEE prou ampla i significativa. També tenint present que no seria el mateix el resultat a Amposta que a Gandesa o Tortosa.

      https://www.facebook.com/pages/Agrupaci%C3%B3-de-Penyes-i-Comissions-Taurines-de-les-Terres-de-lEbre/221421266391

      Elimina
    2. Es clar! al facebook al seu grupet que per contestar t'has de fer amic!!!!!
      i aquí tampoc hi ha tongo com a les eleccions russes...

      Elimina
  6. Correbous. Distracció tercermundista, on un colectiu de besties disfruten maltractant un animal inofensiu i indefens. Sinònims; covards, gallines, poca faena i un llarg etc...

    ResponElimina
  7. Trobo raonable que es miri pels drets dels animals però primer ha de ser LA VIDA i la salut de les persones. Al pas que anem en aquest "País de pandereta" (preocupant-mos per tonteries i deixant de banda o no voler veure els problemes importants) lo que aconseguirem és que les antenes de telefonia mòbil ens facin més curta la esperança de vida, tal com reconeix el director de la Fundación Salud Geoambiental a n'aquest video:
    http://vimeo.com/38026532

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt simple Vanesa; utilitzen la tàctica de dóna bon sabor a la merda que traguem cada dia. M'explico?

      Elimina
  8. També hi ha un altre punt de vista a banda del mal que pateix un animal... La vergonya que tendria que fer a un ser humà en particular el disfrutar amb això. No comparem a les persones amb els animals? no... Irracional també pot ser el ser humà eh? De fet és que, algú ho havia de dir, els humans també som animals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pocavergonya, seria un altre sinònim.

      Elimina
    2. Si hi ha algun taurí que disfrute del sofriment d'un bou que ho digui! Per altra part podem explicar-vos si encara no enteneu que ens fa passar-nos-ho tan bé quan ens reunim per córrer un bou capllaçat o de capea amb estofat i vi!

      Elimina
    3. M'estas dient que esta lacra, és tant natural com que cada dia surt lo sol?

      Elimina
    4. Gutijaume, pos explica-m'ho. si no vos agrada vore com patixen los animals, a què aneu? a emborratzxar-vos per a no ser conscients de la barbarie?

      Elimina
    5. Dis-me que veus de barbàrie en això? Aquest vídeo és de Calaseit, jo tots los anys hi vaig a córrer els bous i a diverti-mos a la plaça, sóc un bàrbar?

      http://www.youtube.com/watch?v=vjcG1EXQDpY

      Elimina
    6. plastik, totalment d'acord amb tu. Aquí hi ha gent que es va perdre la classe on es va dir que els humans estavem dins del regne animal...

      Elimina
  9. Soc lo primer en reconèixer que no dono la mateixa importància ni valor ( no parlo de diners ) a un bou que a una mosca ( algú sí ? ). Dit això i, si com penso, és la posició immensament majoritària, pregunto: És normal ? És lògic ? És just ? És coherent ?. Llavors, actuem en conseqüència.....O entonem el "Mea Culpa".
    Lo de l'alimentació no em serveix massa. Son molts els animals que es consumeixen per estricte plaer i no pas per supervivència o necessitat.
    Quina classe de defensors dels animals son aquells que no defensen a tots per igual ? Posats a trobar "justificacions" als correbous, no deixa de ser una, diguem-ne activitat, que satisfà a una quantitat important de persones que hi participen. A quantes persones satisfà la mort d'un tord matat al vol amb un tret d'escopeta o una moixarra pescada amb una canya ?. Una ? . Que no son dignes de defensa el tord i la moixarra ?
    Ja no parlo d'un porc senglar, matats a traïció i sense possibilitat de defensa pròpia, per no posar-ho fàcil.
    I no ho comparo amb les corrides de bous on l'animal acaba mort amb una espasa clavada. Parlo dels correbous, inclús deixant a banda l'embolat.. Pregunto, és pot comparar la mort d'una moixarra a mans d'un inofensiu i passiu pescador amb un que corre davant el bou pels carrers dels pobles de les nostres terres ? Quin dilema.... Sobre tot si la moixarra es captura per divertiment o passar el temps. ( molt de pescadors ).
    Insisteixo, per a que no em digueu.....pos si el circ romà satisfà a molts, que el tornin a fer.....No, no és això, parlo de correbous i ho comparo amb altres activitats. Que quedi clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ximo, això que dius té una explicació psicològica, com tot el que atany al gènere humà vaja...
      És qüestió d'empatia, és normal i ningú s'ha de sentir culpable, que tinguem més empatia per un gatet, un gos o un gran mamífer que per una aranya o una ameba. Però encara no he vist embolats d'amebes...
      En serio, això ho vaig veure a un documental... perquè ens cau millor un os panda que una hiena? Però això no treu que el fet de tenir que xalar amb el patiment d'un ser viu sigui també digne d'estudi psicològic...

      Elimina
    2. No obstant, això no vol dir que, "como hay gente pa to", també n'hi ha que prefereixen les serps als osos panda.
      Fins i tot és digne d'estudi psicològic el pensar que tot el que atany al gènere humà " té una explicació psicològica " . Més bé podríem dir que per a tot existeix un psicòleg disposat a donar una explicació.

      De totes maneres, plastik, per més o menys empatia, simpatia, gust o perquè sí....... que a una mosca la xafem sense major remordiment, inclús els animalistes, no està justificat des d'un punt de vista de respecte universal als animals. No sé si em caldrà cap psicoanàlisis, però el meu raonament el trobo del més coherent, lògic i normal. Per altra part, no ens podem emparar amb l'empatia per entendre un respecte o justificar un maltracte. Vist això, i aplicant-ho a les persones, estaria justificat un tracte denigrant a una persona perquè no ens desperta empatia....I no és així, no ?

      Elimina
    3. Jejeje bueno, el teu símil que apliques a les persones seria vàlid si digués que hi ha ossos panda que me cauen bé i altres que no, i que damunt aquestos mereixen ser maltractats...

      Elimina
  10. Ximo, jo només vull entendre com pensa la gent que disfruta veient patir un animal innocent sense cap altre motiu que la diversió de veure aquest patiment (una diversió que jo no veig per enlloc)
    Des de sempre la humanitat ha caçat i ha matat animals per al propi consum de la carn. Que jo sóc la primera que disfruta menjat una moixarra acabada de pescar i feta a la planxa amb una salseta d'oli d'oliva, all i julivert fresc! I el pollastre a la cassola, què?
    Estem al s.XXI segons el nostre calendari, la humanitat ha sapigut desenvolupar granges i escorxadors per poder alimentar a la gent i què no tothom es dedique a la caça i a la recol·lecció, bé, ja sabem com funciona aixo. No estic pas en contra que els animals s'hagin de sacrificar per menjar-no'ls, no, és necessari per a la nostra salut.
    El que no entenc és el fet de trobar divertit i entretingut veure patir un animal sense cap altra finalitat que aquesta, la d'entretindre!
    Realment es pot justificar un patiment i una mort per a entretindre a un grapat de gent? Els romans ho feien, sí, però estem parlant de fa de 2000 anys enrere! M'esteu dient que la humanitat no ha evolucionat????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan la gent acudeix a uns correbous no va per a veure sofrir un animal igual que quan es va a veure una corrida a una plaça. Quan aconsegueixes entendre això ja t’explicaré el demés.

      Elimina
    2. A veure pecadora, quantes especies de marisc coneixes que no son imprescindibles per a la nostra salut ? Diria que quasi totes.
      No pateixes, no nomenaré el Paté de foie, caviar o gules, però si que podríem parlar d'altres especies animals que, el seu consum, no son altra cosa que un homenatge privat i particular a la pròpia satisfacció gastronòmica i demostració de gola. Llavors, siguem coherents, quina diferencia hi ha entre un hipotètic maltracte animal ( parlo del nostres bous ) per plaer visual subjectiu o tradició i matar un animal per delícia gastronòmica ( perfectament prescindible ) ?
      Amb tot, no estic defensant una cosa en contra de l'altra ni a l'inrevés. Simplement intento ser coherent en el plantejament. I, si més no, si no ho som amb el dia a dia, al menys acceptem-ho.

      Elimina
    3. Jaume, si això ho dius en serio, entendras que los terroristes tenen totalment impunitat a l'hora de fer lo que fan. Lo que passa que la resta de gent, no ho entenem. O potser si.

      Elimina
    4. ara ho he vist clar! moltes gràcies per les vostres explicacions! Crec que a la propera corrida estaré a primera fila, perquè si el toreig és art, el canibalisme és gastronomia!

      Elimina
    5. Massa tard....ens ho han prohibit a Catalunya i pels comentaris que es llegeixen, els que defensem la tauromàquia en tots els seus significats som tractats com a delinqüents. Primer lleis que coarten la successió generacional de la tradició, després la prohibició, ara les multes i desprès que? Ens posaran a la presó? Visca l’esquerra tolerant!

      Elimina
    6. El toreig, deixant a banda banderilles, picador i espasa, si no és un art, s'hi aproxima bastant. De segons quin torero més, clar.
      Comprenc que és difícil abstraure's del resultat final, però.

      http://www.youtube.com/watch?v=MkFiYyJtSA0&feature=fvwrel

      Elimina
    7. Un vídeo fabulós...

      Elimina
    8. perdoneu... però algú de vatros (gutijaume i cucafera) sap que és la ironia?
      http://dlc.iec.cat/results.asp

      Elimina
  11. Pecadora, maca! ja no passen els bous per la televisió, no basicament per que els drets son cars. Peró com va dir ahir el Mohamed Jordi, que posin leds a les banyes dels correbous, al menys no és foc

    ResponElimina
    Respostes
    1. I també per tallar o coaccionar el relleu generacional dels espectacles taurins...sort dels francesos.

      Elimina
    2. perdona terrebrenc, com q les obsenitats aquestes no els hi trobo el sentit, tampoc estic al dia de les seues programacions. Disculpa el mal entés.
      Tot i què celebro que no ho faiguen per la tele encara q el motiu sigue pq els drets son cars...

      Elimina
    3. Vaig sentir que el PP tornarà a fer retransmissions de corrides per tve.

      Elimina
  12. Aixó si, jo celebro que si "la fiesta nacional" es un un contra un, quan engaxa el bou al cornut, vull dir, al torero, doncs que el deixessin desagnar alli al mig de l'arena, a l'igual que la pobra bèstia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh que progre i original que arribes a ser ^^

      Elimina
  13. En canvi segur que estàs en contra de la pena de mort. O no ?
    I quines tonteries s'han de llegir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  14. L'enquesta l'ha encomanat una societat animalista així que lo raro seria que surtigues a favor dels correbous, en llocs de nul.la tradició taurina lo lògic és que ja sigue per desconeixement o per desinterés l'opinió estigue en contra, on realment seria útil és fer l'enquesta a llocs com les nostres terres on el fet taurí és habitual. Després hem de distingir entre les diverses modalitats de festa taurina, que van desde correbous o bous a la plaça, on a priori no ha d'existir dany físic a l'animal fins a les corrides de bous que acaben en la mort de l'animal, passant per bous capllaçats i embolats, tampoc és just posar-ho tot al mateix sac i ajustar-se a la llei. Si la gent no vol bous, la cosa s'acabarà extingint per si mateixa, com ha passat a altres llocs com les Canaries. Sovint trobo intransigents i exagerades algunes (no totes, i moltes són molt raonables) de les argumentacions dels antitaurins així com la politització de l'assumpte que per desgràcia és el que crec que hi ha darrera de tot això...ja veriem si els correbous se fessen a Berga o a Vic, o a Girona si canviaria la cosa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. escola, SABERUT!!!!!, deixa en pau les terres de l'interior que ells no tenen res que veure en aquesta batalla, cal dir-te , i aixó és cert i contrastable, que les primres corrides de bous documentades foren fa 500 anys a Cardona, al Bages, propd de Berga, potser a partir d'ara més que dir-te SABERUT t'aurem de dir VIVET

      Elimina
    2. Tens raó oh SAVI TERREBRENC!, a Cardona hi ha tradició de correbous, de fet crec que ja no se fan, i a Olot hi havia una plaça de bous centenària,i a Barcelona dues places de bous... si tens raó se'n feien, però ja no se'n fan...que siguen tradició no vol dir que siguen eternes, a mi lo que me fastidia és la politització de l'assumpte, o sigue si som catalanistes som antitaurins i si som espanyolistes protaurins (mira lo Guti)...i al fondo lo pobre bitxo los importa tres raves com estas demostrant tu ara...per cert aquesta batalla s'ha començat a Barcelona quan es va votar la prohibició de les corrides i de retruc mos ha tocat a naltros per a variar.

      Elimina
    3. Jo seré vivet, però tu no te quedes detràs Terrebrenc!!lo més tonto fa culleres!!

      Elimina
  15. Bé, l'argument més sòlid dels pro-taurins que he sentit fins ara, és que si pots esclafar una mosca cojonera sense sentir gens ni mica de llàstima (tampoc cap tipus de plaer sàdic, puntualitzem-ho) està justificat empaitar, embolar i capllaçar un bou.
    Amb aquest argument també podem justificar a aquells que a Tordesillas empaiten a un bou amb llances o als que fins no fa molt llençaven burros des d'un campanar. Però clar, no vull fer demagògia, els correbous són una tradició sana i pura on el bou no pateix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No era una cabra la del campanar ?
      plastik, quan parles de protaurins, a qui et refereixes ? . Però si és a mi, t'he de dir que no defenso cap maltractament i molt menys cap mort de cap animal per xalar. L'únic que dic és que si un pateix de manera insuportable pel fet que a un bou se li claven unes banderilles o se'ls faci còrrer pels carrers amb una corda al coll i no sent res semblant amb la mort d'una mosca o mosquit també morts ( més o menys accidentalment ), incorreix , per a mi, en una clara incoherència .

      Elimina
    2. Tens raó era una cabra, sento el lapsus, encara que el fet no canvia molt.
      I bueno, si no ets protaurí, perdona, però si que utilitzes arguments molt tòpics i típics que utilitzen i ho havia pensat. No et sentis al·ludit si no ho ets.

      Elimina
  16. http://www.ebreliders.cat/2011/user/364_Partit-Animalista-PACMA/

    ResponElimina
  17. Quan a festes ficaven una cucanya a l’ambarcadero del rem i amollaven ànecs sempre n’acabava agafant un parell o tres (per cert tots van viure una feliç i llarga vida e inclús alguns van ser pares). Un bon dia algun animalista va dir el de sempre: a les TTEE són uns salvatges... Ara tiren melones...pos que saltin a buscar-les els camacus.

    La qüestió és desprestigiar aquestes terres; però els nostres bous pasten pel Delta de l’Ebre tot l’any baix l’atenta mirada dels esplugabous, els flamencs i 300 espècies més d’aus. Les nostres aigües netes permeten que aquí tinguem les millors gules i una fauna aquàtica increïble. El nostre respecte pels recursos naturals i la nostra convivència amb la fauna autòctona ens permet disfrutar de la natura i els seus inquilins més enllà de garjoles, cambres i fosos com als zoos de la gran metròpolis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. gutijaume... crec q ara has fugit d'estudi.
      No te res a veure la fauna que tenim al Delta que és lliure i al lloc que li correspon, en lo maltractament dels animals que es fan a les corrides i als correbous, etc.

      Elimina
    2. A cas no són lliures els bous que campen pel Delta i pels Ports i que sols van als correbous durant una setmana a l’any? El respecte de la gent de les Terres de l’Ebre amb la naturalesa que ens envolta i amb els animals és inversament proporcional a la proximitat de la capital, on els crios quan els hi demanen que dibuixin a un pollastre el primer que garabateigen és un pollastre a l’ast.

      Elimina
    3. Les gules no es un conglomerat de peix en forma d'anguiles petites? Suposo que les nostres son angules reals, no una imitació.

      Elimina
    4. Llibertat darrera tanques i fils de ferro. Bona lo dels bous lliures!
      T'entrenes per a l'APM?
      Gutijaume, passeja més i llegeix menys, el teu esperit t'ho agrairà i a lo millor veus la realitat.

      Elimina
    5. Vaiga gutijaume!! han tardat poques hores a tornat-te la de l'APM

      Elimina
    6. T’asseguro que més lliures que a qualsevol granja ho són. Podeu buscar imatges dels bous pastant pel Delta com un animal més de la nostra fauna ebrenca (google us pot ajudar). Crec que no coneixeu suficientment la realitat de les nostres terres i la passió i estima que l’hi professem al bou, animal admirat allí on vagis, exposicions i fins i tot un monument li rendeixen respecte i amor etern a les nostres terres, que són i sempre seràn taurines!


      No retrocede el toro: no da un paso hacia atrás
      si no es para escarbar sangre y furia en la arena,
      unir todas sus fuerzas, y desde las pezuñas
      abalanzarse luego con decisión de rayo.
      Miguel Hernández.

      Elimina
    7. Descriure un moment o actitud animal, gairebé com un naturalista, i donar-li un cop poètic no implica que un sigue defensor de la tortura animal.
      Son moments temporalment diferents i caldria saber més de l'entorn en que està situat.
      De fet m'agrada el poema.
      Com aquell

      No para la mosca: no deixa d'incordiar
      si no és per xuclar amb força i anhel
      T'identifica i es fixa en els teus detalls
      per llançar-se sobre teu com un llamp
      Desgarbellat

      Elimina
  18. Quins bous lliures al delta? els de l'illa dels bous? no està pas al delta aquesta illa. Prou lliures que qnqven, i es van morir de gana. I que és aixó delpollastre a last? que esteu barrejant? qui sobre aquest tema la més sensada i coeerent es la pecadora, l'unica que es veu clarament que te l'idea definida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que un Terrebrenc tindria que conèixer millor les Terres de l’Ebre... Molt espavilat no pareixes però tu mateix pots buscar al Google imatges dels bous ebrencs pastant per les encanyissades del Delta en llibertat e inclús pots fer algun recorregut en bici pel Delta i retratar-los en naturalesa. Fins i tot et pots endur un ensurt si te’n trobes algun pels Ports Tortosa-Beseit.

      De totes maneres que les explicacions de Pecadora te semblin coherents quan mescla Hitler amb correbous, regnes humans amb fogueres inquisitorials i etcètera ja diu suficient sobre els dos.

      Elimina
    2. perdona gutijaume, jo en cap moment he ficat la inquisició per aquí... Aquests ja tenien prou feina en cremar "bruixes".
      Jo només he dit que em representar el mateix el que els hi fan als bous, amb el que feiea el sr. hitler amb els jueus!
      I potser el que hauria de coneixer millor les TTE ets tu gutijaume o només recordes lo que t'interesa?
      http://www.ebredigital.cat/societat/detecten-braus-morts-a-lilla-dels-bous/?id=1442

      Elimina
  19. Mireu, quan la gent dels nostres pobles no vagi als correbous, no ompligue les places, quan siguen festes i la gent passe d'anar, llavors s'acabarà aquest debat, si no haguessen fet l'absurditat de la prohibició a Barcelona haguessen acabat tancant la Monumental perquè hi anaven quatre gats i la mitat guiris, s'hagués acabat sol, no calia prohibir...tal com si un dia els ebrencs decidim no anar als correbous, ni als bous de plaça ni al capllaçat ni a l'embolat, però la realitat és que a molts d'estos pobles la gent continua demanant bous i més bous...que fem?

    ResponElimina
  20. Lo què és vergonyós és que d’una mostra de 600 persones puguin traure un titular com “el 68% dels catalans suprimirien els correbous”....quin poc rigor i quina poca professionalitat. Me pareix una barbaritat i una falta de respecte cap a aquestes terres i la seva gent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. però les enquestes de la gaceta, la cope, intereconomia segur que t'agraden més. jo crec que és una posició correcta 6/10. Només cal vore que les places dels nostres pobles deu estar com a màxim al 40%.

      Elimina
    2. Tota la raó Gutijaume, jo crec que el 68% se queda curt i tot. Jo soc d'aquestes terres i per a res i mai he sigut pro-taurí. Soc un mal ebrenc? Per suposat ni els correbous ni els que us agraden no em representeu, així que deixeu de parlar en nom de les terres de l'Ebre, que ningú us ha donat aquesta representativitat.

      Elimina
    3. No ets un mal ebrenc perquè no t’agradin els bous. Si no t’agraden no vagis, ets lliure per no anar! Ara, en el moment que faltis al respecte a una tradició tan viscuda a aquestes terres, quan t’alineïs amb els que ens tatxen de salvatges per canviar els castellers pels bous i les sardanes per jotes, llavors sí, seràs un mal ebrenc.

      Adeosdad se nota que poc temps has passat entre bous. Jo he vist partits de Fútbol amb molts menys aficionats i inclús més violents que una jornada de correbous, això sí, en aquests casos els menors no tenen vetada l’entrada.

      Elimina
    4. la gent va als bous a berenar i beure. els que miren los bous per afició són menys de la meitat. Si es posés a jugar a gent a futbol, volieivol platja o birles la gent aniria igual.

      Elimina
  21. S'hauria de calcular que val fer 1 dia de bous, Assegurança, condicionament de les instaŀlacions, llum, ramader, creu roja, brigada neteja, guardia urbana, ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pasta pública és de bades per als polítics bouers. No culturitzaran la penya, no. És més fàcil "Sempre bous", "Sempre bous", "Sempre bous".
      I així tots cada dia més rucs.

      Elimina
    2. de bous se'n fan massa al meu poble Deltebre, crec que no calen fer 12 dies de bous l'ajuntament i 10 lo CD La Cava, 5 bous capllaçats i mínim 4 embolats.

      en 5 dies de bous, 1 embolat i 1 capllaçat ja aguantés la tradició.

      Elimina
    3. Ara que dius això, adeosdad, vaig veure una tertúlia sobre bous a una tele local i el presentador ( A. Cebolla ) va dir que de bous se'n feien a Deltebre i la Cava. És curiós. Ara veig que, quan va dir Deltebre, volia dir els que organitza l'ajuntament ?. I els de La Cava, pel que ens dius, els que fan els del futbol. Vaig bé ?

      Elimina
  22. Plastik, clar que ets un mal ebrenc, i jo soc un incul pel que sembla. La posició d'aquests gutijaume i lo saberut, son com molt aixi..., com et diria? Pepera, el de si no estas en mi, estas contra mi, si escolten ni entenen el que els hi dius, que si hem de coneixer més la terra, co si som incults, que si els mes tontos fan culleres, donca mira que els hi dic, que si volen els explico com fer rellotges de FUSTA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home Terrebrenc, al marge del debat, a mi si m'interessa saber com fer rellotges de fusta, si és veritat el que dius que en saps fer.
      Ja pot posar l'enllaç quan vulgues.
      Torno a dir que al marge del debat dels bous i per qüestions particulars e intransferibles.

      Elimina
    2. WTF…et demanaria que fessis un esforç per escriure de forma coherent i correcta, perquè no entenc res

      Elimina
    3. un és mal ebrenc, l'altre és tonto, les idees de l'altra dignes d'apm?...
      queda demostrat que aquí hi ha gent que o penses com ells o ets un adefesio de la societat...
      però remarquem que hi ha d'altres que només ho defensen pq és tradició o pq van fer campana a classe de biologia lo dia que s'explicaven els origens de les espècies i ara no són conscients d'on venen...
      vist aquesta panoràma, preferixo anar a fer una copa amb un tonto i amb un mal ebrenc... com a minim riurem amb les frases de l'apm?!
      http://www.youtube.com/watch?v=H0v2mmvpqek

      Elimina
  23. Per cert adeosdad, no diguis aixó!!! que sortira en gutijaume i et menjarà, que no és pot tocar ni questionar l'idea protaurina, ni més no, tenen collons de sensurar-te el missatge, com li van fer l'altre dia a ignorant

    ResponElimina
  24. Desgabellat, tinc uns planols molt interessants de com fer un rellotge de fusta, buscaré l'enllas on els vaig trobar i tels pasaré

    ResponElimina
  25. Puntualitzem, jo no m`he ficat en tu Terrebrenc, ets tu el que has començat per dir-me vivet, jo només he criticat la politització que crec que hi ha del assumpte tant per part d'uns i dels altres, Peperos inclosos (i ho he dit, lo que passa que llegeixes lo que t'interessa) si vols dir-me pepero dis-m'ho perquè acabes aplicant lo que tant critiques, si no estàs en mi estàs contra mi. Los bous són un fet que mos toca a prop, mos agrade o no, jo no he desitjat la mort de ningú com tu has fet abans...si això li dius tol.lerància, pos vale...mira, sempre he pensat qui li fa mal a un animal té més capacitat de fer mal a les persones que els envolten, a mi el tema dels bous me produeix més indiferència que altra cosa, però ja se veu que o ets d'un extrem o de l'altre,si no no ets guari... si per defensar les teues idees has d'anar atacant al personal i fent lo troll pos...bueno cadascú s'entretèn com pot. També te diré que l'enquesta està molt amanyada, i si la fessen los d'Intereconomia pos tampoc me valdria, aquí cadascú agrana cap a casa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, és sabut que els assassins en sèrie i psicòpates de petits torturaven animals.

      Elimina
    2. Psicològicament estan més preparats los protaurins a mata persones per les segues paranoies. És lo seguent pas.

      Elimina
  26. Pos mon iaio sempre dia que lo mes tonto feia culleres...dec tenir la versió piratejada...però bueno me passes los planos i així m'entretinc un rato..gràcies

    ResponElimina
  27. saberut,pos a mi mun iaio, al cel sia, sempre me dia que "qui no respecta als animals, tampoc respecta a les persones"

    ResponElimina
  28. Un home savi tun iaio pecadora...si senyor, ho suscric, si fa o no fa he dit algo paregut abans en lo meu penultim post, ja sé que és una mica llarg però és una de les coses que he comentat.

    ResponElimina
  29. La dictadura-secta vegana ha anat escampant mentides que, successicvament, son desmontades per la realitat. La consecuència es que n'han d'anar creant de noves i de més enrevessades. Total per dir el que volen: que tots siguessem vegetarians. Los bous, al món "civilitzat", acaben tots trocejats a la panxa dels humans, amb molta sort, abans de cumplir 3 anys. Hi ha una excepció mundial: los bous braus per correbous. Los bous, per mí, son passió, amor, temor, alegria, tristesa, llágrimes, risses, sofriment, dolçor, companyerisme, retrobament, soletat.... en definitiva, vida en estat pur. Lo demés es disney-channel, aborregament i pressió inquisitorial de les noves formes dictatorials en forma de moviments "animalistes".

    ResponElimina
  30. Sang, sang,
    mig crua per sentir-la
    Sang, sang,
    S'hang cagat a les escaletes.

    Mateu, mira quines paraules gastes perquè hauràs de tornar a l'escola.
    Tant respecte em mereix el bou que va a l'escorxador com el que, en el seu tancat, o devesa, espera que els humans l'empren per a les seues festes antediluvianes. Oooooooh!
    Fa més de trenta anys que no mengo carn de bou o vedella.
    Qui respecta més els bous?
    Apuntat al tofu, les lentilles o el seitan, no et mancaran proteïnes, i no tindràs que matar animals, que, et recordo, son igual de mamífers com tu, i comparteixen el 90% dels teus gens.
    Per la baldana d'arròs sense sang! Gairebé química actualment, la sang en pols que empren.
    Al cap i a la fi, les millors, amb pinyons.
    I el pi no es queixa quan recollim les seves pinyes de terra.
    ;-)
    Dictadura-secta vegana.... jajajajajajajajaja.
    Ho sento, la pròstata no pot més!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta