7 de març del 2012

Wifredo Miró (UGT): 'Ens estem jugant qui pagarà aquesta merda de crisi'

 

Josep Casadó (CCOO) i Wifredo Miró (UGT) fan una crida a la manifestació de l'11-M de Tortosa ·

 Satisfacció dels sindicats UGT i Comissions Obreres (CCOO), després que el ple de l’Ajuntament de Tortosa aprovés dilluns al vespre, amb una àmplia majoria, la moció en contra de la reforma laboral. De fet, l’equip de govern de CiU i també l’únic regidor de PxC es van sumar a la moció que havien presentat el PSC, Esquerra i Iniciativa-Entesa per Tortosa, a petició dels mateixos sindicats. En canvi, només el regidor del Partit Popular va votar en contra de la moció. El secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, i el seu homòleg a la UGT, Wifredo Miró, han aprofitat l’aprovació de la moció a l’Ajuntament per fer una crida a la participació que hi haurà a Tortosa aquest diumenge, 11 de març, en contra de l’actual reforma laboral.

19 comentaris:

  1. Per culpa de dirigents sindicals com Wifredo, la pagarem les classes mitjanes i baixes, no en tinc cap dubte.

    ResponElimina
  2. Els extrems es toquen. I no em refereixo als sindicalistes.
    A Intereconomia també donen la culpa als sindicats.

    ResponElimina
  3. Jo no vaig a les manifestacions contra la reforma laboral perquè no m'agrada anar darrera de segons quines persones deshonestes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. per una banda tens raó, a les manifestacions sempre hi ha gent que seria millor que es quedés a casa.
      Però el fet de manifestar-se és pq s'hi està en contra I el fet de quedar-te a casa pq no et vegin prop de certa persona, no ajuda...

      Elimina
  4. Jo proposaria a wifredo a cassadó i companyia que posen el seu sou de sindicaliste a contractar una infermera més per a l'hospital i que ells treballin de lo seu.

    ResponElimina
  5. A el canalero, igual que a la del febrer, hi haurà un bloc crític, amb sindicats alternatius, de la sanitat, l'ensenyament, plataformes populars, 15M i ciutadans anònims que no les tenen totes amb els grans sindicats... És qüestió d'anar però no barrejar-nos, si estem en contra de la reforma laboral clar, que ara és el tema gruixut pel que hem de fer pinya, sent crítics amb ccoo i ugt. O no vau vore les caretes de toxo i méndez a la mani del febrer?

    ResponElimina
  6. I al lloc d'ells a qui posaries, a ningú, potser ?
    Ahhhhhhhhhh amigo, així ja ens aclarim.
    Per cert, de passada, per què no ens informes de quin és el sou, qui el paga etc.

    ResponElimina
  7. No és qüestió de persones, sinó de canviar mecanismes oxidats i de cúpules acomodades i domesticades... Els sindicats són necessaris, i amb els temps que corren, molt necessaris... però si fan la seva feina sense ambigüitats. Per cert, hi ha més sindicats que ugt, ccoo. Sindicats independents i que no reben diners públics. Ja estem aclarits?

    ResponElimina
  8. plastik, com és que, honroses excepcions a banda, els sindicats independents solen ser de l'administració publica, de pilots, controladors aeris etc. Sense entrar en la "independència".... ( entre ells, Manos Limpias, per cert )
    Amb això no estic beneint els sindicats majoritaris, però, posats a triar....ho tinc claríssim. Prefereixo sindicats que, més o menys encertadament, pensin una mica més enllà. No veig a sindicats corporativistes i independents convocant unilateral-ment manifestacions i/o vagues contra polítiques econòmiques de governs etc.

    ResponElimina
  9. Pos algú s'hauria de passejar per Euskal Herria o a Galícia i mirar que fan els sindicats de classe bascos i gallecs. El 29 de març ja han convocat la vaga general allà i CCOO i UGT les veuen passar...bé, aquesta vegada potser no perquè ja els hi fa massa vergonya i es poden quedar sense "clientela" en aquells territoris. Aquí, pos mentre no en tinguem de propis a ressignar-mos i apretar fins que en tinguem de propis i de classe.
    Per cert, Jotabe, jo no vull, per posar un exemple, la monarquia i per molt que a Intereconomía tampoc, no crec que siguen massa lògiques les teus "lògiques".

    ResponElimina
  10. mira si té lògica que els motius pels quals es culpa als sindicats son, si fa o no fa, els mateixos a Intereconomia i els teus: venuts, no representatius, pocs combatius, dependents, que reben subvencions...( m'he equivoco ? ). En canvi, intueixo que els motius pels quals Intereconomia no vol la Monarquia no son ni de lluny els mateixos que els teus.
    Ah, uns petits detalls. UGT es va fundar a Catalunya. I el més important, avui que la llengua és motiu de conversa, CCOO i UGT de Catalunya han fet per l'idioma propi i la normalització molt i bé. I en ambients, d'entrada, potser no massa proclius.

    ResponElimina
  11. Jotabe, parles amb mi?

    No crec que a Intereconomía diguen que els sindicats són "poc combatius", crec que t'ha fallat el subconscient, Jotabe.

    Jotabe, demagògia la mínima, que el Real Madrid el van fundar catalans. Et parlo de sindicats nacionals bascos i gallecs, i no de franquícies espanyoles a Catalunya. I no els hi tinc en menys consideració per ser d'obeciència espanyola, perquè veig el seu funcionament dia a dia.

    I no barreges una cosa amb l'altra. ELA, a Euskal Herria ha fet normal la llengua basca i la lluita sindical. CCOO i UGT, pel que tu dius, crec que se n'ha deixat una d'estes potes, si més no, en els últims anys. Això sí, com diu Plastik, diumenge que ve estarem a Tortosa i el 29 de març també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Arjub, no m'ha fallat res, de moment. Et noto lleugerament excitat, tranquil·litzat que tanta excitació mal resolta no pot ser bo.
      Un dels arguments de la dreta cavernícola espanyolista respecte als sindicats ( exactament fins quan el PP va guanyar les eleccions ) era la falta de combativitat en vers el PSOE. En qualsevol cas, t'has agafat a un ( 1 de 5 ) dels arguments que he donat i que no treu cap valor a la meua argumentació de fons.
      I mira, Arjub, ni la fam al mon, ni la misèria, ni els nostres problemes quotidians s'arreglaran fins que Catalunya no sigui independent, això ja ho sabem, llavors, és lògic que tot el que parlem, entre tant, estigui condicionat per aquesta màxima, i tot el que no passi per aquí és aigua neu o suc de borraines: UGT i CCOO de Catalunya son sucursals, la contribució a la normalització del català no té cap importància, que abans de néixer tu, els òrgans dels sindicats que parlo ja s'anomenaven "Nacionals de Catalunya", és igual, tot és igual mentre no aconseguim o reivindiquem el bé suprem de la independència.

      Si vas a la manifestació de Tortosa ves en compte en no mesclar-te amb membres dels "apestats" sindicats sucursalistes. Fins i tot el millor que podries fer es anar al País Basc o Galícia i manifestar-te amb els teus companys exemple de puresa i autenticitat.
      Quan a ELA, potser algú no t'ha contat exactament la historia d'este sindicat. Això sí, nacionalista. Tant, que és el sindicat del PNB, partit com tothom sap defensor de la lluita de classes i aconfessional.
      Sí efectivament, al Madrid el van fundar dos germans catalans, però al ELA STV un empresari.
      Demà més, si vols.

      Elimina
    2. Bueno, quan vaig dir que hi ha més sindicats, vaig tenir la temptació de remarcar que precisament no parlava de Manos Limpias, però veig que tú no has pogut resistir-la per nomenar-los. I comparar la meva posició crítica amb els sindicats majoritaris amb la que fan a intereconomia... Bueno, bueno, crec que està més que clara la meva opinió, però la deixaré encara més clara. Jo no vull la exterminació dels sindicats, vull que fassin el que se suposa perquè van ser fundats. Intereconomia simplement voldria que desapareguessin. Així de simple, ells ho argumenten perquè són maquinaries rovellades del passat. És graciós quan ho diuen uns personatges que s'ofeguen en la seva pròpia caspa.
      Si hem de caure en sectarismes, si no podem fer crítica per millorar, si venen els temps de amb mi o contra mi, continuarem pegant voltes en cercle. Si els sindicats, i el PSOE, perquè també estan rebent amb tot mereixement la crítica d'una esquerra desencantada, no encaixen les crítiques i als que les fem ens volen desprestigiar amb un "argument" de "feu el mateix que intereconomia"... és que encara no han entès res. Ja voldria jo que CCOO i UGT (i sempre parlo de les seves cúpules, que conec molta gent vàlida de base) no haguessin estat tan estàtics i submisos quan els darrers anys s'han retallat drets laborals, per cert, per part dels que ara se senten tan a gust en l'oposició amb el discurs progre en la boca i la pancarta entre els dits. Perquè aquestos són els altres, els socialistes que quan estan al poder en canvi són una eina més dels poders del liberalisme.
      Ojalà els sindicats el 15M i abans haguessin sigut els que ocupaven places i reclamaven un canvi de sistema. Però no ho van fer. Però tenen la porta oberta per rectificar. I jo que m'alegraria.
      I Jotabe, perquè no diguis, estic d'acord amb tú en una cosa. I en desacord amb Arjub. No crec que sigui just dir que CCOO i UGT han fet les coses malament perquè siguin sindicats estatals. Podrien ser-ho i fer la seva feina perfectament. No és incompatible. El problema, i Arjub veig que també ho reconeixes en certa manera, és la seva acomodació a la butaqueta. Perquè si fos de l'altra manera, CiU amb tota la seva independència catalana en vers Madrid seria una solució, i no una peça més del problema.

      Elimina
  12. Crec que ho he dit clarament: "I no els hi tinc en menys consideració per ser d'obeciència espanyola, perquè veig el seu funcionament dia a dia." Per tant, no em preocupa que siguen estatals si fan bé la seua feina. L'enveja sana respecte a altres llocs i la comparació del què fan allà els mateixos sindicats que estan aquí, és el que em preocupa.

    Jotabe, tots els adjectius que mires de posar-me en la meua boca com "apestats" i estes tonteries te les pots estalviar, com tota la història de l'independentisme que ara no sé a què ve a to. Però tu a la teua, cap problema. Jo parlo de lluita sindical i tu parla de llimes, si vols i de passada et quedes amb la "puresa" i la "autenticitat", que alguns sou tant miops i us sentiu tant atacats que us adoneu que la població no demanem l'impossible, sinó més consciència social i sindical. I en això les comparacions són odioses des de USOC amb ELA fins a CCOO i UGT amb LAB. I fixa-t'hi que en cap cas he parlat d'independència, com no ho he fet en cap moment. El que et diu Plastik és el sentiment de molta gent que anirem a la manifestació de l'11 i a la vaga del 29 de març. On està la "puresa" aquí?
    Ara, si vols continuar, tu a la teua, com aquell que va dir: "he venido a hablar de mi libro", tu continua parlant d'independència en aquesta notícia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira Arjub, al cap i a la fi, l'intercanvi en esta tant estimada Marfanta, ha vingut, ni més ni menys, per això: " Per culpa de dirigents sindicals com Wifredo, la pagarem ( la crisi ) les classes mitjanes i baixes, no en tinc cap dubte ". Si això no és culpar als sindicats de lo diví i l'humà.. I a mi, que vols que et digui, em fa pujar per les parets quan ho escolto a la caverna mediàtica o ho llegeixo La Marfanta. Perquè una cosa és la crítica ( raonable i justificada ) l'altra és donar munició a l'enemic.
      Quant a que t'hagi semblat tan malament l'ocurrència d'Intereconomia, no pateixes, sé perfectament on estàs; però no em deixen de fer gràcia certes coincidències.
      Pel que fa a que hagi posat la independència pel mig, pos home, és cert que potser m'hagi deixat portar per l'etiqueta que en este bloc tens ben guanyada, però no ho és menys que, has estat tu qui tampoc s'ha estat de parlar de sindicats nacionals bascos i gallecs, que els d'aquí son franquícies dels espanyols i que ens hauriem d'emmirallar en altres sindicats "propis". Si tot plegat no és una implícita al·lusió al dèficit de Catalunya i la seua sobirania, pos és que m'he equivocat. Però vaja, no ho crec.

      Elimina
    2. Jotabe, t'ho han dit més amunt també i jo ho he volgut remarcar des d'un principi parlant de Wifredo, com a dirigent del sindicat a les Terres de l'Ebre. Perquè al cap i a la fi, mentre els un fan la crítica a tot el sindicat, jo he volgut posar l'èmfasi a la "cúpula", als dirigents, però tu ho has agarrat a tot el sindicat, fins i tot a les bases. A mi no em fa pujar per les parets criticar l'actitud de les cúpules i dels dirigents pq per a mi, com per a molta gent, són més que dolents, contraproduents. I això és reflecteix amb la nul·la empenta dels delegats sindicals a les fàbriques i empreses d'estes terres i d'arreu del país. I els pocs que volen fer coses, alguns ja sabem com acaben.
      A mi, estes coincidències ja no em fan patir, estic curat d'espants quan em volen posar al mateix sac de certs sindicats o partits quan tinc una opinió que coincideix en el titular però no el fons.
      I sí, sóc independentista però no un mentider. Sé que com dius tu "ni la fam al mon, ni la misèria, ni els nostres problemes quotidians s'arreglaran fins que Catalunya no sigui independent", però m'estalviaré mil justificacions i mil discussions esgotadores i repetitives que el nostre poble no es mereix.

      Elimina
  13. A mi em fa gràcia com, després que "els altres sindicats" convoquessin la vaga del 29-M, s'hagin apuntat al carro los sindicats majoritaris.
    Res això parla de lo "ben dirigits que van".
    O m'equivoco?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta