20 de juliol del 2008

Picasso tornarà a Horta el 2009

El Centre Picasso d'Horta de Sant Joan ja està preparant, per l'any que ve, els actes de commemoració de la segona estada del pintor malagueny Pablo Picasso a la població. La importància d'aquesta segona estada de Picasso a Horta és determinant, ja que la majoria d'estudiosos de la seua obra consideren que aquesta segona estada, entre juny i setembre del 1909, va servir Picasso per posar les bases del cubisme. Així, tot i que el conegut quadre Les Senyoretes del carrer Avinyó és del 1907, l'evolució de Picasso cap al cubisme més geomètric es va forjar a Horta l'estiu del 1909, quan el pintor va crear una cinquantena de quadres cubistes inspirant-se en els paisatges de la Terra Alta. Com avança avui diumenge el diari El Punt, el Centre Picasso d'Horta ha preparat dues exposicions per al 2009. Una de fotografies fetes pel mateix artista en diferents espais del municipi, que s'exposarà del juny a l'octubre al convent de Sant Salvador. Les fotografies tenen un doble interès, perquè van ser fetes pel mateix Picasso per explicar el nou estil pictòric, i perquè són les imatges més antigues que es conserven d'Horta de Sant Joan. L'altra exposició es farà al mateix Centre Picasso d'Horta, entre els mesos de setembre i octubre, amb una trentena de retrats originals del pintor als seus amics de joventut de Barcelona, la majoria cedits pel Museu Picasso de Barcelona i alguns particulars. Així, entre els retratats hi ha Manel Pallarès, el jove d'Horta de Sant Joan que va fer que Picasso descobrís la Terra Alta, i que per tant va propiciar l'adopció del cubisme per part del pintor.

3 comentaris:

  1. Una celebració importantíssima per al nostre territori, que ens ha d'ajudar a la nostra difusió arreu. Felicitats als organitzadors i al poble d'Horta.

    ResponElimina
  2. moltes felicitats al poble d'horta i com diu emigdi tambe a l'organització picasso es un artista molt bo i es una gran noticia

    PD: agregeume als favorits de la marfanta

    ResponElimina
  3. Un geni sens dubte, però un mal geni també.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta