25 de maig del 2007

Les opcions de RC i Ciutadans a Tortosa

Un dels enigmes de les eleccions municipals a Tortosa és el paper que poden fer les candidatures del Partit Republicà Català (RC) i de Ciutadans. José Vicente Ferrer (Ciutadans) espera donar la sorpresa i traure entre dos i tres regidors. "Somos caras nuevas en la política tortosina, y la gente siente que la ciudad no puede perder más cosas", va dir-me. Per la seua banda, la candidata del RC, Núria Menasanch, va preferir no mullar-se i no dir una xifra. "Anem a trencar els números. Ningú té enquestes sobre natros. El que ja podem dir és que no pactarem amb cap partit que tinga la seu a Madrid", va assegurar Menasanch, que l'altre dia també em va fer unes declaracions contundents: "La gent d'ERC no hauria de votar Ricard Forés, perquè hi ha un pacte tàcit per convertir Sabaté en l'alcalde, de la mateixa manera que ERC va fer Montilla president de la Generalitat". Més clar, l'aigua... Per la seua banda, Menasanch va explicar-me que per ella el més important és Catalunya, al marge de les dretes i les esquerres. Tot i així, les grans línies del seu programa per a Tortosa són les següents:
-Donar suport a la PDE, segons la qual hi ha quatre transvasaments encoberts en marxa, a partir de la nova llei d'aigües.
-Impulsar la vegueria de Tortosa, que no va quedar gens clara amb l'Estatut
-Apostar pel transport públic, gratis per als jubilats.
-Privatitzar la gestió i el manteniment del parc municipal. Eliminar els aparcaments de l'avinguda de Lleida i fer un veritable passeig de les Bicicletes. Construir-hi una àrea de serveis per a les famílies, amb pistes d'oci i poliesportives.
-Afrontar el fenomen de la immigració, que segons Menasanch "no s'ha portat bé des de l'Ajuntament".

23 comentaris:

  1. tenint en compte k l 2 d'ERC és un professional dels xollos i la 3 va dient k vol viure d la política xk a la notaria cobra una misèria, estos pactaran amb lo dimoni si cal.

    ResponElimina
  2. Comedianta, d'on ho has tret això del pacte d'ERC?

    ResponElimina
  3. comedianta fas pena, no saps ni escriure, no ets més incoherent i reaccionària perquè no t'entrenes

    marxa a ballar la comba tu i les teues petulàncies...

    ResponElimina
  4. Gràcies Gustau,
    avuí mateix parlant amb una dona que em coneixia, he sabut que la gent no se'n ha assabentat de que me presento per alcaldessa.
    Penso que és bo que la gent pugue triar la opció que més li agrade i que estigue informada, com passa per exemple a França on tots els partits, tinguen representació o no, poden donar el seu missage a la gent.
    Però aquí això no passa.
    Avuí mateix una noticia a la segona pag. de la Veu de l'Ebre, diu que a Tortosa no es presenta cap dona per alcaldable i a Amposta sí.
    Si això no es enganyar i desinformar a la gent...

    ResponElimina
  5. En lo de la Veu de L'ebre, comedianta, tens tota la rao, hu acavo de vore, i en cap cas es pot atribuir a un error. DE VERGONYA per desinformacio i manipulacio.

    ResponElimina
  6. els feixistes sempre diuen que no son ni d'esquerres ni de dretes.

    la barreja ideològica feixista-tortosinista-catalanista del rc, i els anti-catalanistes i nacionalistes espanyols de ciudadanos.

    STOP FEIXISME!

    NI A TORTOSA NI ENLLOC!

    ResponElimina
  7. I els de ciutadans... caras nuevas? morts de gana que ni els del pp els volen (com a tot arreu on es presenten)
    Son falangistes políticament correctes, talibans espanyols.

    ResponElimina
  8. RC, com molt bé va dir el Sr. Agustí Soler, president del partit, és un partit transversal, que vol SUMAR EL VOT SOBERANISTA, i no dividir-lo pactant amb altres partit espanyolistes que s'ha demostrat que mos xupen la sang i els diners i que ni tan sols mos volen deixar el dret a decidir el què volem ser.
    Pel dret a decidir, pel referèndum per l'autodeterminació, vota partit Republicà Català a Tortosa!

    ResponElimina
  9. Lo dels Ciutadans a Tortosa es de pena, increible. Una llista com molt be descriu l'anònim de les 3,12. ¿ Com es pot seleccionar algun dels noms que hi apareixen ? però si hi ha de tot, "de tot". A Tortosa, Ciutadans a fet figa, començan pel un cap de llista sense sal,ni pebre.

    ResponElimina
  10. Tu comedianta que vas tant de nacionalista i catalanista, ets més regionalista que los de convergència.

    Jo he sentit parlar a Ferrana Bel de PaÏsos Catalans, i encara és hora que surti de la teua boca una paraula que no sigue tortosa o Catalunya.


    Que los de l'atre costat del sénia no son de la mateixa nació que natros o que.



    Inculta mental

    ResponElimina
  11. Jo no se si la comedianta es o no una inculta mental, lo que si se, es que a la plaça de l'ajuntament de Valencia he sentit " fora catalans " cridat per molta gent, tambe juraria (si no m'equivoco)que la immensa majoria d'habitans de la Comunitat Valenciana ó Pais Valencia, no estan per la feina dels Països Catalans precisament.

    Aquesta mateixa setmana, he vist a Canal 9 un programa on Carolina Ferre (catalano/valenciana parlant)
    entrevistava a David Meca en castella quan ella fa el programa en valencia.
    A Canal 9(en programes als platos ) nomes poden parlar obertament en catala els que son de la nostra zona del Ebre per la semblança de la nostra parla i la seua. Ens hu podria explicar perfectament Karmele Marchante, Pepe Rodriguez etc. que els deixaven parlar en " tortosi".
    Si, si, ja se que tot es per culpa del PP ( sense ironia) però tambe se que son valencians no?, i de moment per desgracia majoritaris.

    ResponElimina
  12. mira no soy catalan ,pero tampoco soy radicalista, pero te votare porque te creo que no pactaras y porque eres mujer catalana y de las tierras del ebro

    ResponElimina
  13. mira no soy catalan ,pero tampoco soy radicalista, pero te votare porque te creo que no pactaras y porque eres mujer catalana y de las tierras del ebro

    ResponElimina
  14. Ei,
    parlant dels siudadanos, algú sap si la candidatura que presenten a Tortosa té algun bloc o pàgina web?

    ResponElimina
  15. COMEDIANTA, que no has contestat,d'on ho has tret això del pacte d'ERC?

    ResponElimina
  16. El que comporten les candidatures testimonials com aquestes és, com els partits saben, afavorir les llistes més votades. Com que no trauran representació, els seus vots acabaran a la paperera, com els nuls i en blanc, ajudant així als partits més votats a l'hora d'atribuir els regidors.

    Per tant, no val la pena parlar-ne ni fer-ne publicitat gratuïta.

    ResponElimina
  17. al anònim de les 5:31, tota la raó company, la xica podria referir-se a les terres de l'ebre com a regió dels Països Catalans, però veient que havia posat cartells dels 33 d'UNC al seu bloc, lúinic que li falta és dir que expulsarà als magrebins del rastre.


    STOP FEIXISME!

    NI A TERRES DE L'EBRE NI ENLLOC

    ResponElimina
  18. com a independentista autèntic i no de boqueta, com molta gent que corre pel món. He anat molts anys a la manifestació del 25 d'abril al País Valencià, he estat per la safor, la mirana, ribera alta i ribera baixa, la gent continua lluitant, i el meninfotisme i maniPPulació és freqüent, o és que a natros CiU i PP no mos van fer un PHN? i eren els que manaven.


    son molts factors que han fet que el país valencià estigui com estigui, entre la dreta de la ucd i la "esquerra" del psoe, es van carregar l'ilussió de moltes persones.

    ResponElimina
  19. O P C I O N S

    Z E R O

    ResponElimina
  20. jo contestaré lo del pacte erc psoe. poc després de fotre fora erc del govern municipal, sabaté i forés, a través de valenti marin i vifredo miró van sopar plegats. Qué penseu que estaven fent: muntant una penya mallorquinista a Tortosa?

    ResponElimina
  21. Com a ciutadà de les Terres de l'Ebre, tinc que reconéixer que la Comedianta té raó al queixar-se de la qualitat i no sé si ho ha dit ella però ho faré jo, de la manca de parcialitat dels mitjans informatius: a nivell nacional no existim (vull dir que les Terres de l'Ebre per a la resta de Catalunya no sé sap ni on és) i a nivell local i comarcal només s'informen dels quatre partits que manen, pot ser per interessos d'ells mateixos?
    Crec que Tortosa, com Amposta, Mas de Barberans, El Perelló, les Cases
    Flix o qualsevol poble de les nostres terres necessita gent nova, emprenedora i amb il·lusions per tirar endavant

    Per això jo votaré RC

    Signat: un ex-votant d'ERC

    ResponElimina
  22. Parlant de reunions i/o sopars , i de les sentades de Ferran Bel i Ricard Fores a un conegut aparhotel de ferreries que m'en die-ho?

    ResponElimina
  23. Deu ni do, aquet forés està buscant una dedicació com lo seu antecesor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta