19 de juliol del 2012

Boicot dels 'indignats' a la cerimònia inaugural de la Festa del Renaixement



TORTOSA (Baix Ebre).- Un grup d''indignats' ha intentat aquest dijous al vespre boicotejar la cerimònia inaugural de la XVII Festa del Renaixement, que Tortosa celebra des d'avui i fins el proper 22 de juliol. L'acte inaugural ha tingut lloc, com ja és tradicional, a la plaça d'Espanya, tot i que enguany ha quedat un pèl deslluit per una llarga xiulada que ha durat més de 20 minuts, en el moment de començar la cerimònia però també cada vegada que els membres del govern municipal apareixien al balcó del consistori o tenien algun tipus de protagonisme durant la inauguració. De fet, prèviament els 'indignats' també havien realitzat una concentració de protesta davant de les seus de Convergència i del PP, per rebutjar la política de retallades dels governs de la Generalitat i de l'Estat. Més concretament, el col·lectiu Acampada Tortosa 15-M havia convocat una casserolada davant de la seu del Partit Popular a Tortosa a les 19.30 hores, que després ha prosseguit a la seu de CDC i tot seguit ha desembocat a la plaça de l'Ajuntament. A part dels xiulets i de les cassoles, també s'ha pogut escoltar el soroll d'una sirena i algunes consignes, com ara 'Ni retallades, ni repressió', 'Al Renaixement també hi havien pobres', o bé crits contra CiU i el PP.  Agents dels Mossos d'Esquadra han format un cordó de seguretat entre els manifestants i les cadires on hi havia el públic, just davant de la cafeteria Pica Pica. Tot i la cridòria, la cerimònia no s'ha interromput en cap moment, però la situació ha deixat una mica gelat el públic que hi havia a la plaça. De fet, no s'han escoltat els habituals aplaudiments fins que els 'indignats' han començat a marxar i els Gaiters de l'Aguilot han rebut l'estendard de la Festa del Renaixement.

37 comentaris:

  1. Pos no es per a tant!
    Total, per una xafarderia més de l'estil Tortosa.
    Tortosinito que vienes al mundo
    Una de las dos tortosas ha de helarte el cosrason.
    El que passa és que sempre és la mateixa. La dels "paripés"
    Jo trobo normal i civilitzat que els que son sacsejats a la seva butxaca, educació, assistència sanitària, etecés de los etecés, comencin la festa deixant-se sentir.
    Efecte Montoro li diuen.
    Ara, m'han assegurat que a la residencia han atès totes les congelacions dels que eren a la plaça. I això que estan currant indignats.

    ResponElimina
  2. Boicot és anar a que l'acte no es pugui fer. Me sembla que en cap moment això va passar. Ara bé, ahir es va veure ben clar que cada cop més gent està fins... I que fins i tot a la nostra Tortuosa Imperial de Ferrandus el Bello molta gent ( i no només "perroflautes" ) tenen ganes de fer-se sentir. Qui va estar davant les seus del PP i CDC van veure que molta gent i ben diversa estava allí i amb ganes de gresca. Per cert, als sindicats CC.OO. i UGT de les Terres de l'Ebre, algun dia podrieu mirar seriosament el tema del audio en els discursos, perquè ja fa pena que sempre passi el mateix amb uns mitjans tècnics que deixen molt que desitjar. Sembla mentida que no se li doni importància a un discurs fort de contingut però que necessita watts de potència perquè es pugui escoltar mínimanent. Passen els anys i sempre igual. Errors de calaix, menys mal que hi ha altres col·lectius que estan aportant més xixa i energia, a veure si se'ls apega algo als sindicats majoritaris...

    ResponElimina
  3. Revisa't el significat de la paraula 'boicot' i 'boicotejar':

    Impedir o entorpir la realització d'acte o d'un procés com a mesura de pressió per aconseguir alguna cosa.

    ResponElimina
  4. Jo vaig sentir perfectament el que es va dir. Fins i tot vaig sentir ( i escoltar ) a un jove parlant abans de la lectura del manifest unitari que, en estos moments encara em pregunto a qui representava i en nom de qui parlava. Suposo que a estos "altres col·lectius amb més xixa i energia" De fet, no va ni fer presentador cosa que l'hauria pogut disculpar. Si de la colla de convocants de l'acte hagués tingut que parlar un de cadascú d'ells, llavors no cal manifest unitari.....
    O sigui, que si pot ser, ens hem de deixar enganyar poquet. Per tothom.

    ResponElimina
  5. Jo el que encara espero és una notícia i imatges amb la concentració a la plaça del Mercat on hi havia unes 500 persones. A més a més hi va haver una cassolada amb centenars de persones a les seus del PP i CiU. cap crònica? cap notícia? Només ho és el Renaixement?

    ResponElimina
  6. Jotabe, ets un privilegiat perquè tens la oida d'una àguila imperial. A 6 metres de l'escenari no es sentia res. Podem discutir de filosofia, però de fets objectius no.

    Gustau, d'acord, acceptem boicot per definir el que va passar ahir, però jo crec que ni se va impedir ni es va entorpir l'acte. En cap moment es va tenir que aturar el curs del mateix pels crits i xiulets.

    ResponElimina
  7. ni boicot ni polles, hi ha gent molt necessitada a Tortosa, si al damunt que no l'escolten a cap lloc tampoc pot manifestar-se al davant els rics que fan un acte, mira no direm el que pensem, callarem i el temps ens portarà.

    ResponElimina
  8. ahir tortosa va fer goig, a la plaça del mercat, davant les seus del PP i CiU. i fer sentir la nostra veu davant tanta noblesa, amb el crit de "al renixment, també hi havia pobres" no considero que hagués d'ofendre a ningú.

    "luxúria i poder per als rics, misèria i garrot per al poble. una democràcia del segle XVI" la mateixa que al segle XXI.

    ResponElimina
  9. Considero que no era el lloc ni el moment.

    ResponElimina
  10. Jo considero que és bo el que va passar ahir a Tortosa. És bo que la gent es manifesti no quan la política vol, sinó quan se'ls pot molestar més. La protesta era més que correcta i el lloc va ser el adequat. El boicot, que és exactament la paurala que correspon a la protesta és símbol del mal humor que provoca des del "procurador en cap" fins al més de dalt!

    ResponElimina
  11. Luxúria, desig sexual extremat.
    No traguem les coses de context perquè farem riure. Com és diu ara la cosa en algun aspecte és bastant transversal. No ens barallarem per si hi han pobres o no, que els hi han, però tot plegat, una mica diferent que al XVI si que ho és, no ? Jo soc un dels rics que vaig estar a la plaça de l'ajuntament però abans havia estat a la del mercat i inclús sense haver passat abans per la del mercat també en vaig veure, així a cop d'ull, que molt, molt cara de rics, no tenien. De fet, disfressats de rics a la Festa en conec més de quatre perfectament identificables com gent d'iniciativa o socialistes. Només faltaria.
    Deixaré de banda el boicot, Manolo guzman, ara, parlant de luxúria, del demés sí eh ? al menys una.

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Jo crec que si es lo lloc i lo moment.
    Lo lloc, perque es on los politics poden vore en primera persona lo descontent del poble, i lo moment perque es ara quan mos estan donan nes pel c.., estos vividors, corruptes i lladres.

    ResponElimina
  14. Respecte a la representativitat del presentador de l'acte, Jotabe, sols cal pegar-se una llegida al cartell en que es convocava la concentració per deduïr en nom de qui parlava. No cal cap màster per arribar a aquesta conclusió i no sentir-se enganyat per segons qui.

    Respecte el boicot, potser si que podríem agafar-nos a l'accepció d'entorpir l'acte. Per part meva, si hi he de trobar algo negatiu, és que el boicot no es produeixi en tots els municipis governats per este tipo de gentola.

    ResponElimina
  15. Com tu comprendràs, jordims80, amb o sense master, el que jo entenc és que si hi ha un manifest conjunt i per tant consensuat, el que cal és circumscriure's a l'escrit i punt. Aquí i a tot arreu. Tampoc cal cap master per saber que si parla un representant de cada convocant, a banda de semblar poc unitari ben bé podria acabar com un orgue de gats. I penso que seria el més lluny de lo desitjable.
    I que consti que no soc l'únic a qui li va sobtar la cosa. Fins i tot diria que als convocants "majoritaris" .

    ResponElimina
  16. El titul.lar em sembla un xic sensacionalista i exagerat, damunt només destaquem d'una manifestació per uns drets que són del tot JUSTOS la xiulada, res de parlar de la concentració previa, de la gent que es va manifestar pacificament, només fem emfasi en la xiulada (merescuda) als representants polítics...això desllueix la Festa del Renaixement?potser si...però siguem sincers xiuladors i xiulats molts d'ells acabaran al mercadillo, les avançades i de festa barrejats...i la vida sigue, ara que me pareix una mica ganes de demonitzar a aquesta gent que fa una cosa tan necessaria i justa com és mobilitzar-se per uns drets que ens pertoquen.

    ResponElimina
  17. De l'engendro de "mercadillo" també en podriem parlar, no?
    Bosses xineses, dolços químics, tavernes dels pernils i excés de taules de fórmica, i un llarg etc.
    Sembla com si fos la "fira" de la primavera.
    Ética? Valor històric? De renaixement una merda.
    Domingo & CO. T'has lluit! Per molt que vagis amb malles acríliques per "mercadill".
    Qui ha vist el renaixement i qui el veu!
    Parlem de l'invent dels "menuts"?
    Res xeics!
    Motius de protesta fins al capdamunt!

    Turista! Tu que vienes a Tortosa al mercado medieval!
    Turista, tu que ves el desencanto y miseria contractual.
    Turista, otro año te lo piensas,
    otro año te lo piensas, y te vas hasta Montblanch!

    ResponElimina
  18. Trist i penós acabar la manifestació aixi se pot esta contra tot però la llibertat exsisteix per a tothom.Però invair o boicoteijar un acte és lleig però bueno són los de sempre....

    ResponElimina
  19. És difícil dir tantes falsedats en un parell de frases. Qui està en contra de tot? Quina llibertat s'ha coartat? La d'expressió? La de moviments? La de pensament? I els de sempre qui són?
    I ravalejant, com qualificaries les retallades als drets socials que fa el govern?

    ResponElimina
  20. La ravalejant, no sé si eren "los de sempre" o els del dijous la tarda, ara, sé que si no s'hagués convocat la concentració una hora abans ( per no xafar la inauguració de la Festa del Renaixement ) encara criticaries més. Perquè tu també estàs contra tot, tot el que bé segons d'on, clar.

    ResponElimina
  21. "Se pot estar contra tot", fal·làcia número un. Creus que la gent que protesta és perquè estan contra tot? Damunt vols donar a entendre que toleres als que estan contra tot...

    "La llibertat existeix per a tothom", fal·làcia número dos. Per uns més que per altres, tot depen de coses com l'estatus, els diners i el poder. Alguns són més lliures que altres. Alguns no tenen ni casa ni poden menjar.

    "Invair o boicotejar", fal·làcia número tres, ja dic més amunt que me sembla un pel extrem dir que era un boicot però se pot acceptar, ara invair ja és... sensacionalista?

    "Invair o boicotejar és lleig" fal·làcia número quatre i final. Depen del motiu, no generalitzem. Hi ha situacions en que està més que justificat el boicot. I crec sincerament que en els temps que corren tenim més dret que mai a expressar la nostra disconformitat.

    ResponElimina
  22. Només un petit detall, però, i et demano una mica de coherència. la plaça de l'ajuntament on està el consistori municipal al balcó en la inauguració d'una Festa és el lloc més raonable per fer-ho ?
    A mi t'han mi fot, però crec que hi han altres llocs, altres moments, altres circumstancies i altres dianes, més concretes.

    ResponElimina
  23. S'ha xiulat contra la festa?s'ha malmès mobiliari?No, ha estat contra un govern municipal que es considera còmplice de la situació ciutadana i catalana actual. Ningú parla de la manifestación prèvia, començant per l'autor d'aquest blog, no se parla de les actituds abusives del sr Tomàs desmontant mobiliari urbà per montar lo seu xiringuito, i no se parla dels preus abusius d'algunes tavernes...ah, no això no, ni la disminució d'aportacions artístiques...ah, no el Renaixement és sagrat, incriticable i no es pot tocar, encara que el poble protesti contra una corporació municipal del tot caciquil...ah, claro com això no fa bonic a la foto. No manipulem...que sort que va ser una xiulada, aviat vindran les garrotades.

    ResponElimina
  24. Saberut, aprèn a llegir, en aquesta mateixa notícia: "De fet, prèviament els 'indignats' també havien realitzat una concentració de protesta davant de les seus de Convergència i del PP, per rebutjar la política de retallades dels governs de la Generalitat i de l'Estat. Més concretament, el col·lectiu Acampada Tortosa 15-M havia convocat una casserolada davant de la seu del Partit Popular a Tortosa a les 19.30 hores, que després ha prosseguit a la seu de CDC i tot seguit ha desembocat a la plaça de l'Ajuntament."

    ResponElimina
  25. Per cert, em consta que alguns xiquets que participaven en la cerimònia inaugural es van pensar que les xiulades anaven cap a ells perquè ho havien fet malament. La protesta molt possiblement estava justificada, però no era el lloc més adequat perquè les entitats participant en la inauguració no tenien cap culpa i feia setmanes o mesos que preparaven l'acte. Personalment, penso que si es volia xiular els polítics es podia haver triat el moment de la presa de possessió dels procuradors i el pregó, a la plaça de l'Absis, que realment és l'acte "polític" de la inauguració de la Festa del Renaixement.

    ResponElimina
  26. Tens raó Gustau, però en part...si que has anomenat la concentració, però com a part de la notícia, el post parla sobre el boicot, però no has fet cap post sobre la manifestació prèvia, per tant la importància venia donada a la xiulada i no a la manifestació de la qual t'has limitat a anomenar per fer-nos entrar en antecedents. No estem per ser políticament correctes en segons que, potser si que hagués estat més encertat el pregó de la plaça de l'Absis, però crec que el boicot en cap cas ha estat contra la Festa, si no contra qui mos (des)governa. Adivino que no tens gaire simpatia contra alguns dels organitzadors...

    ResponElimina
  27. Lo estrany és que grups de cultura que són una part fonamental de la festa del Renaixement no diguessen ni piu quan se'ls hi ha fet un atac frontal a la seua continuïtat. CiU demanava retallades al PP i ara que les han fet, de què es queixen?
    El problema no és "deslluir" un acte, el problema és que ben aviat ja veurem si es podrà fer.

    ResponElimina
  28. Saberut, diferents articles:
    -Els sindicats aprofiten la Festa del Renaixement per denunciar les 'retallades' de PP i CiU
    -El carrer s'escalfa: hauria de convocar Rajoy un referèndum sobre les retallades? #PrimeraColumna

    I no adivines tantes coses, que adivines malament!

    ResponElimina
  29. Si fos bon adivino estaria a telecinco a les matinades...i si, és veritat que parles dels "indignats", però jo parlava concretament de la manifestació, de la qual no he vist cap post, i oco! no hi estàs obligat, també comprenc que informativament treu més "suquet" la xiulada. El que dia és perquè m'ha paregut, i és una impressió sujectiva, de que no estaves gaire a favor d'aquest moviment per com havies tractat lo tema de la xiulada, a part, continuar felicitant-te pel teu blog de la MArfanta i per la teua labor informativa.

    ResponElimina
  30. Gustau, no vas fer cap article parlant de la concentració que va haver a la plaça Barcelona a posteriori. Ja està, és un fet, no el qualifico ni ho critico, però és així.
    Tens tota la raó sobre que potser hagués sigut més adient fer la cassolada i xiulada a la plaça de l'Absis. Però a diferència de la cassolada a la seu del PP que si que es va difondre per facebook per part d'Acampada Tortosa 15M, les accions posteriors, la de la cassolada a la seu de CDC i sobretot. la de la plaça de l'Ajuntament, van ser totalment improvisades. Perquè molta gent volia més, indignats, gent de acampada i gent que no ho era o que jo no tinc relacionada amb les assemblees i que no havia vist mai... I més gent que no vanar perquè no es va assabentar, jo vaig arribar tard a l'ajuntament, ja que pensava que s'havia acabat tot i algú me va avisar. O sigui que així va anar tot plegat. Un altre cop a veure si es fa amb més previsió, encara que de vegades se fan les coses depenent de l'esperit que respira la gent en cada moment.

    ResponElimina
  31. Veig que de l'espontani Guillem Argelich que va adreçar-se des de l'estrada -sense permís- a la multitud vos interessa parlar-ne poc.

    ResponElimina
  32. Moltes coses a comentar. En primer lloc lo que parlem es del boicot a la festa amb la xiulada. Però saberut ja es fa referencia a la noticia de la manifestació prèvia. Quan algu fa un article escriu un titular que destaca el tret més important de lo que posteriorment expliques detalladament, una cosa que fa refèrencia a la mateixa cosa no fa falta separar l'informació en dos articles.

    ResponElimina
  33. Segon coincideixo amb que el boicot es tenia que fer al pregó i no a l'acte inaugural. Estic d'acord que xiulin als polítics però també és cert i jo estic dins una entitat que feia mesos que ensajavem. Per tant als actes de festa no però lo que és l'acte polític allà endavant.

    ResponElimina
  34. Jotabe, sembla que tinguis algo en contra de la persona que va presentar l'acte.

    Sincerament, no hi vaig vore res extrany. Una persona va presentar l'acte, i l'altra va llegir el manifest. No crec que hi hagi més problema a no ser que tu tinguis algo personal en contra.

    ResponElimina
  35. " algo " no, molt en contra de les manipulacions i utilitzacions "alegítimes". Si per a tu allò va ser presentar l'acte, és que no saps que vol dir presentar o que em vols fer veure a galet, i això, com comprendràs....ja tenim una edat.
    O es que a tu t'hagés semblat correcte que un membre d'USO ( amb diferents postulats del "presentador" ) hagués prsentat l'acte i posat de la seva particular collita, havent-hi un manifest conjunt ?
    Si va parlar més que la que va llegir el manifest !!. El dit, company, no ens el xuclem.
    Apa, a veure si una altra vegada ho feu amb més respecte a la resta de convocants i als concentrats.... Només cal que volgueu.

    ResponElimina
  36. Jotabe no estic en contra de res però l'actuacó d'uns quans...destrosa una de les poques coses que funciona a Tortosa i dona benificis a comerciants i a entitats...Au jotabe bona nit passa-ho bé

    ResponElimina
  37. La nostra Festa del Renaixement és massa digna. Mai estaré en contra del sindignats, en moltes coses tenen aró, però hi ha coses que s'han de respectar, i aquesta és una d'elles.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta