5 de gener del 2007

La Colla Jove torna a Tortosa la nit de Reis i obrirà la cavalcada amb un nou espectacle

Llegeixo al web de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa que l'entitat tornarà enguany a participar a la cavalcada de Reis, després de tres anys actuant a l’Ametlla de Mar, Lleida i Tàrrega. Ja m'ho va avançar l'altre dia el president de l'entitat, Domingo Tomàs, i ahir a la nit també vaig sentir-los assajant al Centre Cultural L'Escorxador, quan caminava camí de casa pel pont de l'Estat. L'actuació va tancar-se al desembre passat, després d'una reunió entre Tomàs i el regidor de Presidència, Jordi Bonilla, amb motiu d'una trobada que havia de servir per treballar la posada en escena de la cavalcada. Així, l'espectacle que han preparat la gent de la Colla Jove es diu Preludi blanc, i té el seu motiu principal d'inspiració en la representació de la llum que envolta l'anunci portat per l'estrella de Betlem. Pel que he pogut saber, la Colla Jove obrirà la cavalcada amb tots els seues membres vestits de blancs i coberts amb màscares blanques, i han composat una música pròpia per a l'espectacle -la que ahir estaven assajant?-, amb nous instruments de percussió que donaran un ritme i un timbre més oriental. A més a més de la Colla Jove, altres entitats acompanyaran la cavalcada, ja que també està prevista la participació de l'Associació Cultural 4+1, els Grallers de Jesús, Llampec Nois de Ferreries i Lo Golafre de Remolins.

53 comentaris:

  1. Celebro el retorn de la colla jove, i la participació de la resta de grups.

    Gràcies i felicitats per la vostra feina.

    ResponElimina
  2. Gustau me sembla poc elegant centrar la noticia en una sola associació quan resulta que també hi han altres que treballem per la cultura popular. Gràcies a Deu la cultura popular a Tortosa va més enllà que la colla jove. No ho oblideu.

    ResponElimina
  3. Això no era cap notícia, sinó un comentari en un bloc. La notícia és la que pots veure just després. I de fet no he oblidat que la cultura popular també és cosa d'altres entitats, i per això he citat a la resta de grups al comentari sobre la tornada de la Colla Jove a la cavalcada de Reis. Moltes gràcies a tots els que feu aquesta feina tan important.

    ResponElimina
  4. Veig que Gustau destaca el retorn després de tres anys d’absència de la Colla Jove, i segueix la noticia informant de la participació de la resta de grups com 4+1, Golafre, grallers de Jesús, i Llampec Nois, no veig ni entenc des de el punt de vista informatiu l’anònim anterior.

    Bon rotllo i molts èxits en aquest 2007 per totes les associacions tortosines.

    ResponElimina
  5. Que la cultura popular va més allà que la colla jove no ho tinc tant clar, pel que puc llegir al llarg de l’any en diferents mitjans de comunicació sembla que fan molts quilòmetres. Altra cosa serà que la cultura va més allà de la colla jove.

    ResponElimina
  6. Gustau, el títol del "comentari"!!!!
    Ja veig que després parles d'altres entitats però el missatge que dones amb lo "comentari" es centra en la colla jove i el seu "retorn" i no amb la feina que fem totes les altres entitats. No emboliquéssem; parles de la colla jove i després ho vols arreglar. Aquests truquets de confondre comentari/titular??? i notícia són de primer de carrera.

    ResponElimina
  7. al mercat venen ceba

    ResponElimina
  8. Trobo que no cal filar tan prim, no sera que algu li pica algo, jo crec que Gustau no ha dit res mes que la Colla Jove Torna la nit de Reis a Tortosa, ni ni ha per tan d'afando.
    Bon any a Tothom i que Visca la Colla Jove.

    ResponElimina
  9. Ara resultarà que hem de demanar disculpes per ser una entitat activa i representativa dintre l’àmbit de la cultura popular de la ciutat.

    ResponElimina
  10. A l'anònim que sap tant de periodisme només em queda dir-li que quan algú fa una notícia en un mitjà de comunicació, o com és el cas una entrada en un bloc, se centra en una cosa concreta que siga noticiable o comentable. Si volgués parlar de totes les entitats de Tortosa que es dediquen a la cultura popular, hagués fet una gran reportatge, o potser fins i tot un llibre. Però el periodisme és una altra cosa. Cal anar del particular al general, i no a l'inrevés. Disculpa'm per fotre't aquest rotllo sobre com entenc el periodisme. Però veig que potser el teu problema no és la meua manera de tractar els temes, sinó alguna qüestió personal amb Domingo Tomàs o amb la Colla Jove en general. I respecte al titular, no crec que hi hagi cap truc, ja que és simplement un enunciat informatiu, que es limita a constatar un fet. De totes maneres, hi ha trucs periodístics que estan justificats per atreure l'atenció del lector. De totes maneres, gràcies per fer una lectura crítica del bloc. Això és precisament el que busco deixant oberts els comentaris fins i tot als anònims com tu. Moltes gràcies i continua llegint i opinant a La Marfanta.

    ResponElimina
  11. no tinc res contra tomas. que et sembla aquest titular. les associacions culturals ...... participaran en la cavalcada .....??

    ResponElimina
  12. Estimats reis mags;

    Malgrat la seva declarada enveja sigui qui sigui no li porteu carbó.

    ResponElimina
  13. No, estimat anònim. Una de les funcions del periodisme és destacar la novetat: en aquest cas, la tornada de la Colla Jove a la cavalcada i la preparació d'un nou espectacle.

    ResponElimina
  14. Com a tortosí que soc, estic orgullós de que la Colla Jove torni a actuar a Tortosa després de tres anys a fora, segurament tenien moltes altres ofertes pero han primat estar a Tortosa. També destacar la participació de totes les colles de Tortosa, que haurien d'estar mes unides i deixar de banda les envejes i diferencies que hi pugin haver, per fomentar la cultura popular a Tortosa.
    I al anomin que sap tant de periodisme només dir-li que el treball es demostra al carrer i a l'escenari no escribint comentaris.

    ResponElimina
  15. Collons,
    sort que el post anava sobre la tornada de la colla jove a la cabalgada de reis....que si arribés a dir que Domingo farà de rei Meltxor "ni te cuento" la que es monta....

    Per lo demés a mi la ceba m'agrada sofregida però no en amanida.

    ResponElimina
  16. D’entrada disculpeu la meva ignorància en associacions culturals, grups d’animació i coses semblants.

    Avui he pogut veure la cavalcada de reis a Tortosa, i la veritat sigui dita la Colla Jove sense ànim de desmerèixer cap altra entitat ens ha delectat en una actuació impactant carregada de vistositat i d’unes melodies i ritmes d’allò més enganxosos que fins hi tot he vist al meu costat gent del públic ballant a Tortosa, increïble.

    No tingueu manies i treballeu amb esforç que tots els col•lectius malgrat destaquem pel fet de retornar a casa la Colla jove, heu estat força bé.

    Felicitats a tots.

    ResponElimina
  17. Se’m fa difícil creure que la cultura popular va més allà que la colla jove gràcies a Deu, tal com diu aquest anònim descontent amb el titular, la noticia, i alguna cosa més com comenta Gustau.

    En tot cas la cultura popular mes nostrada és possible per la suma d’esforços dels qui vos hi dediqueu, que jo sàpigue Deu no toca cap instrument tradicional, ni balla la jota.

    ResponElimina
  18. Ja, ja, ja, al-turtusi l’ha clavat, molt bona.

    ResponElimina
  19. Si algu a vist la cavalcada d'aquet any que digue com anat i axi es podra contrasta si mes veritat que algú li pica de veritat lo cul........
    Jo la he vist i de veritat que feia temps que no gaudia de uns desfilada tan bona , gracies a tots es que la heu fet posible, Tortosa es mereix coses com aquestes.
    He vist els Reis deveritat....

    ResponElimina
  20. Ningú no té cap video per penjar-ho al YouTube?

    ResponElimina
  21. Emmmmm... weno k la cabalgata este any astat mol be i k les persones k an treballat en ella se suposa k san esforçat mol.
    Weno feliçitarbos a tots, pero mes a la colla jove,per torna, per fer-ho tan be, i ana tant originals. :p
    I que cadascu k digue i pense lo que bulgue. Feliçitats a tots i no bos pikeseu tant k aixo no pareixen comentaris!!!!! Bon añ!

    ResponElimina
  22. abore abore abore, la colla jove es cultura xavals d'aixo no hi a dubte. Perque jo no he vist cap grup mes imaginatiu ke aquest...,monten un grupp d'abanderats, preparen espectacles pera alimentar la imaginacio dels pekes, etc..... Abore kina es la entitat ke fa tan per la cultura i per tortosa. ames pera el meu gust crec ke a sigut la millor cabalgata que he vist en uns cuants anys he! i sa de dir soc molt exigent en cuan a gustos despectacles de carrer, i crek ke akest estava molt ben montat felicitats colla jove una vegada mes triunfeu , fins i tot a casa

    ResponElimina
  23. Què la Colla Jove torna?...Bé, primer que res dir que la Cavalcada de Reis ha estat suficientment digna per la ciutat que tenim en l'actualitat però...Tortosa és mereix molt més!!Crec que es pot lluir una cavalcada amb més qualitat!!Doncs bé, jo crec que no ha estat un retorn de la Colla Jove a Tortosa sinó un retorn a les Files organitzatives del president de la mateixa entitat; aleshores, és fàcil entendre la participació de "la Colla Jove" a Tortosa!! Què trist que s'hagi de formar part del "cotarro" per participar!!

    Així volem fer ciutat?

    Per cert, m'oblidava de dir que la Cavalcada no tan sols és la Colla Jove i FELICITAR el progrés i l'avanç d'altres colles que ofereixen més qualitat i menys quantitat!

    ResponElimina
  24. M'agradaria fer un petit comentari als ben i malparlants de la Colla Jove:"La COLLA JOVE no és Domingo Tomàs; ell, avui per avui, tan sols és un més, que ostenta el càrrec de President, i sense l'ajuda de tots els membres de la Colla i el que ha deixat perdre pel camí ( que en són molts) aquesta no haguès arribat mai ha ser on és!!

    ResponElimina
  25. La colla jove és el que és gràcies a la dedicació i entrega de tots, els que son i els que han sigut, però teniu clar que la persona que garanteix la continuïtat amb el seu treball al capdavant del projecte es domingo.

    Altres entitats segueixen les nostres passes d’aprop, i d’altres segueixen repartint beneficis, així no arribareu en lloc, això si, podreu seguir criticant donat que mai arribareu al ressò mediàtic de la colla jove.

    I també vos puc assegurar que domingo no ha cobrat mai una pesseta ni un euro per ensenyar-mos, i que la gent marxi és normal i fins i tot en alguns casos necessari per tots.

    Ànim, menys enveja i mes treball és la garantia per no tenir temps en veure que fan els altres.

    ResponElimina
  26. Comunicat:

    No cagueu la noticià gràcies

    ResponElimina
  27. Es cert molta gent comentava la teva qualitat, alguns fins i tot no podien agafar el son del meravellats que estaven del teu progrés i virtuosisme amb la gr....

    Quins collons tu.

    ResponElimina
  28. aveure aqui san de tindre les idees clares perke sa de dir que no totes les entitats pensen igual ni fan abançar el mateix projecte
    la colla jove fa abançar un projete dirijit per domimgo. el cual ens agrada a tots i no ens engañessem perque aixo esta mes que ben clar i una cosa ....................................... teniu en compte que domingo no es rendira seguira lluitan per la cultura i el folclore tortosi aixo jo no ho dupto gens. anim domingo que tu pots seguix fent tot el que mos agrada

    ResponElimina
  29. Això pareix un estira i arronsa entre molts!!Si us plau!! Fem les coses bé!!
    Cadascú sap el que sap!!
    A alguns se'ls hi eixampla el coll quan toquen! D'altres pareixen Moriscos però ...tots, tots i tots volem defensar el mateix!!

    EL FOLKLORE POPULAR!!

    ResponElimina
  30. hola,nomes dir que la colla es el que es persupost gracies a tots pero sobretot a domingo!
    qui tingue enveja que minje ceba!
    i yas ta! aquest any i penso que molta gent estara dacord en mi a sigut la millor de totes gracies a qui?...... tohom hu sap!
    wueno,domingo passa de tota aquesta bgent i feliç 2007 tots!

    ResponElimina
  31. Però com està la gent!!! Déu Meu!!
    Això com diria mon iaio..."pareix una casa de barrets!!"

    Com podeu tenir tan idolatritzat a tan singular personatge!!

    Feu una cosa: Mireu la fotografia que s'adjunta en la noticia en aquest blog. No veieu sobèrbia, "xaqueterisme", falsetat, afany per destacar, ...

    Reflexioneu!!

    ResponElimina
  32. a aquest ultim anonim dirli que la cara es la que te dixal que la fique ell que pot que tu no fas res per tortosa segurament osigue que pegat cops de cap contra la paret i feste fotre.

    ResponElimina
  33. Una cosa us diré, a tots aquells als que domingo no us agrada gaire, a tots aquells als qui veure que la colla jove surt i trionfa, liderats per domingo evidentment, a tots estos, dir-vos que us ho prengueu en calma, que acabem de començar l'any, i tantes enveijes i rancunies no són bones, que tot just ara és temps de fer bons propòsits i no deixar-se portar per impulsos vanals. Tranquilitzeus carai!! que fareu el dia que domingo sigue "l'ancalde" de tortosa???, potser més d'un haurà de comprar cebes "al por mayor". Potser li diré a mun iaio que dixe de plantar anciams, i se dedique a la ceba i totes les seues variants, que tindrà més futur venent-les al mercat.

    ResponElimina
  34. Si, he mirat la foto i veig satisfacció, orgull, il•lusió, tranquil•litat moral, i moltes ganes de fer coses, just el contrari que tu.
    Endavant Domingo segueix el teu camí que a tots estos els trobaràs tirats per les vores.

    ResponElimina
  35. Domingo Tomàs??? númro de franquet o 6 dels socialiste?????... aiii si xalarem... primer del PP, despues d'ERC i ara... pobret biusca lloc per colocar-se...snif, snif

    ResponElimina
  36. Domingo Tomàs, ha estat una persona treballadora i implicada en afers festeros i culturals a la ciutat de molt de temps.
    Vull recordar que la banda de música va assolir el seu millor moment amb ell de delegat, tres anys després de marxar ja s’ha vist el que ha passat en la banda.
    Més allà del polític de torn ha estat compromès en les festes majors, la festa del renaixement, la banda, els dolçainers, el cucafera folk, el mercadillo, campanyes comercials de nadal, intercanvis culturals.....
    Només li conec una implicació política i aquesta ha estat en ERC, totes les altres implicacions que tu dius responen a manipulacions premeditades per la mala llet que tens al cos, en veure que te més opcions que tu.

    ResponElimina
  37. Primer que tot es felicitar a totes les entitats i la gent que ha fet posible la Cavalcada de Reis d'aquet any.
    Segon, es dir-li a la gent que sempre esta critican al Sr. Domingo Tomás, que es lo que fan ells, i si ho saben fer millor ,perque no si possen, la questió es que la gent que sempre critica, es la que no fa, ni deixar fer, es gent semse il-lusió ,amor, ni respecte a ningú solament a ell i els seus interesos..... El Sr. Domingo treballá per una entitat que hi ha gent de totes les edats i pensaments politics diferents i funciona , hi es clar que ell es el que esta sempre a punt de mira de tothom. De vegades m'he pregunto, que es lo que passa amb aquests personatges que es possen sempre amb el Sr. Domingo.
    Pot-ser que!.. tenen mal de panxa pensant que hi ha gent al seu costat que fa les coses molt bé, per lo Poble, i la Ciutat que tan estiment i ells no ho sabem fer-ho

    I si ningú n'ho sap el Sr.Domingo Viu a Roquetes i Estima Tortosa.

    I un Feliç any a tots.

    ResponElimina
  38. Tal i com diu mon sogre, si haguessin 6 Domingos a Tortosa tot seria diferent.

    Amb tanta critica només se m'acudeix que és molt més fàcil destruir que construir. No us queixeu tant i feu alguna cosa per la vostra ciutat.


    Per cert, per quan Domingo d'Alcalde?

    ResponElimina
  39. Aquest 2007 hi ha hagut una cabalgata plena de cosses noves, i hi ha hagut una cosa que ho ha fet canvia molt. La colla jove, una colla k s'ha de mantenir unida i ho ha d'estar fent tan be com ho fan ara, pero encara mes be, que se que podeu!!!
    Tame felicitats a tots els altres menbres. Continueu aixi que ganes ni han!!!!

    ResponElimina
  40. visca domingo i visca la colla jove!! si senyor! aixi se fan les coses!

    ResponElimina
  41. una cosa està clara: Los adeptes de Tomas saben fer servir los ordinadors. I tant que sí. Quina enveja me fa aquesta capacitat de mobilitzar la gent quan se sent qüestionat. Quin control de les voluntats dels seus incondicionals. Això me recorden les sectes. Deu mos ampari i lliuri d'aquells que volen tomas d'alcalde.
    Anarko

    ResponElimina
  42. Anarko, crec que no entens res de res.... la gent parla molt i aixo que dius dels adeptes de Tomas fan servir l'ordinador et dire una cosa avui dia..., gracies a Deu quasi tots els Tortosins de totes le clases socials... tenem ordinador, no abans que solament n'he tenien los niños de gente bien.
    I dirte també que hi ha molta gent que escriu que no te res a beure en
    Domingo, pero opinem perque ens agrada la gent que fa un esforç del seu temps lliure i( no a casa en lo cul a sofa) que per tirar endavan un projecte que implica als jovens a perdre el temps en la Cultura de la musica i el respecte i no en la Cultura del no fer res i estar sempre critican lo que fan els altres.
    Algú te que apendre molt per poder arribar al lloc que esta aquet noi.

    ResponElimina
  43. Malgrat tu no ho pugues entendre valorem la seva entrega i dedicació en benefici de les nostres il·lusions, d’això, a dir que som una secta i considerear-mos adeptes de Tomàs (com tu li dius) hi ha alguna diferència.

    Quedi clar que no et vull convèncer de res segueix en la teva línia anarko, ja saps lo del col·legi de capellans te marca per sempre...

    ResponElimina
  44. Adeptes, sectaris,,,de tot s'ha de sentir...quina mala llet que té la gent. Tortosa, m'entre estigue plena de carcoma,,,o fumiguem o se mos afonarà encara més.

    La Cavalgata molt millor que en els últims anys, sigue per qui sigue, què hagi estat com ha estat. Felicitar a tots els que hi van participar, fent que els crios és quedessin enlluernats en tant de color i músiques diverses. I si el domingo en té alguna cosa a vore en què hagi estat així de bé, pues que no ens aniria malament, com ha dit un blocaire, que n'hi hagués un parell més de domingos,,,i potser, en la ilusió que posa este xic en tot allò que fa, millor ens anirien les coses, segurament...

    ResponElimina
  45. anarko xaval. la collla jove valorem a domingo per tot lesforç que fa, si el conegueses tan be com nosatres canviearies d'opinió

    ResponElimina
  46. Ankaro sento no poder escriure aixo en paper i boli, pero es que sino no se com escriure-ho. Bé només dir-te que soc membre de la Colla Jove i a mi no m'ha mobilitzat ningu a escriure aixo. Bueno si, el teu comentari una mica desencertat. Jo no considero que pertanyi a cap secta ni res per l'estil, només soc d'una associació cultural que es dedica a difondre les nostres arrels, presidida per Domingo Tomàs, que fa moltes coses per Tortosa i els joves, cosa que tu suposo que no fàs. Be només dir-te que la gent com tu, no se diem morts d'enveja i ràbia, amb els vostres comentaris només feu que perejudicar a la gent que tenim interés per Tortosa, la cultura...
    AIXI QUE SI NO VOLEU FER NO FESSEU PERO DIXEU-MOS FER I APRENEU

    ResponElimina
  47. Anem a jugar a l'1, 2,3...
    Dieume el nom d'algú que faci tant pels joves i Tortosa com Domingo...
    mmm...no se m'acudeix ningú

    ResponElimina
  48. A mi si, IL PUTO CAPO

    jajajajajaja

    ResponElimina
  49. kin nivell!!!!!

    ResponElimina
  50. Marfanta Gustau: Com a periodista, que en penses del fet que per a publicarte una carta al director a la prensa, te exigeixen l'identificacio amb nom, conmons, DNI etc. i en un bloc com aquest (i tots) no cal ni el nom.
    Jo entenc que si be en alguns casos es pot guanya en espontanietat i desehibicio, en altres, s'abusa extraordinariament del anonimmat i es diuen coses que si s'haguesen-em d'identificar, no es dirien.
    Per una altra part, com a principi, esta molt be que tothom pugue dir la seua sense mes prejudici, pero ( com diria M.S.) a ningu s'en escapa que te força importancia qui diu segons que. Perque es clar.. jo que se si algunes de les opinons son escrites des de l'enveja, rancunia, o l'odi personal; lo qual - per a mi- resta credibilitat a les opinions i aixo no pasaria si un quedes retratat (mes o menys)publicament.

    ResponElimina
  51. julia & ainhoa.
    wola a tots feliç añ 9 a totom!!!!
    natros a la foto no hi veiem xaqueterisme veiem xuleria!
    que es lo que sa de tindre en estos casos!
    xuleria i dos... i domingo los te!
    anims domingo tastimem.tot x la colla
    adewwwwwwwwwww

    ResponElimina
  52. Perquè quan surt Domingo a una notícia s'ha de montar la de Deu...?

    Opinar de Domingo i de qualsevol persona si no se la coneix es un gran error.
    Domingo s'ho curra cada dia més perque la colla vagi endavant, aquest any hem fet la cavalcada a Tortosa, si, pero aquests ultims anys, hem anat per ciutats d'arreu de Catalunya gràcies a l'esforç de Domingo.

    Res mes a dir.

    Visca el puto capo!!!!! (i visca la colla)

    ResponElimina
  53. jajajajajajajajajja una secta....anarko perfavor, nom fasses riure. Tio, informa't, analitza i despres, si pots, pensa ;)

    Soc membre de la colla i ja us dic jo que Domingo s'esforça moltisim perque la colla tiri endavant dia a dia.
    Potser tenim bon local, pero per a tindre'l hem treballat.

    I si, som bastanta gent, es el que sentén per colla jove. esta oberta a TOTHOM que vulgui involucrar-se en el folcklore popular.I estem disposats a ensenyar-li.
    I hi ha altres colles, que no mencionare per respecte, que no deixen entrar a la gent que no sap tocar...o simplement paguen als seus membres perque dia a dia segueixin en aquestes "colles".
    A aixo li podriem dir una secta.

    :S

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta