5 de gener del 2007

El ritual de visitar el primer tortosí de l'any

Tothom sap que els xiquets naixen amb un pa sota el braç. I la propaganda ens diu que la gent sent més simpatia pels polítics quan agafen nadons o xiquets menuts als braços. Potser per aquest motiu, ja és una tradició que tot bon polític visiti el primer nascut de l'any, o que en cada campanya electoral hi hagi fotografies dels candidats fent cucamones als xiquets. Això té un sentit mediàtic, evidentment, quan al territori o a la ciutat hi ha una sistema consolidat de mitjans de comunicació, que van necessitats d'imatges i de notícies amables durant les festes, i especialment durant les vacances de Nadal. Ja és un ritual. Al nostre territori, les visites obligades són les de l'alcalde de Tortosa i, més recentment, la del delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Crec que, en realitat, als polítics els agrada fer aquest tipus de visites, encara que no he entès mai quin mèrit té haver nascut el primer de l'any. Per què no es visita, també, l'últim nadó del 2006? Ja sé que és una cosa simbòlica, però de vegades, tota aquesta cerimònia i el seguici de directius, gent encorbatada i aduladors somrients, preparats per sortir a la foto, em recorden els reportatges més casposos del No-Do.
En el cas de Tortosa, la primera veïna nascuda en el 2007 va ser Mariona Rebullida i Reverté, que va nàixer dimarts a les 10.30 hores. La xiqueta va pesar 2,8 quilos i els seus pares viuen al barri del Temple. L'alcalde va entregar un ram de flors a la mare i va felicitar-la pel naixement de la xiqueta. L'Ajuntament li oferirà més endavant una recepció oficial a l'Ajuntament, i l'alcalde apadrinarà la xiqueta honoríficament.

10 comentaris:

  1. Mira, volia comentar alguna cosa sobre el tema també al bloc. Em sembla que aquests actes de cara a la galeria són totalment innecessaris. Podrien apadrinar honoríficament cadascun dels xiquets i xiquetes que naixen durant l'any, no? Només cerquen actes que els permetin fer-se una foto que els doni una image positiva. Així són els nostres polítics.

    ResponElimina
  2. jo aprofito aquesta noticia per felicitar als pares per la seva tercera filla, que les fotos no son el que més importa, la noticia es que als temps que estem alguna familia sigui tant valenta , felicitats nois.

    ResponElimina
  3. Jo espero que tindre l'alcalde com a padrí li serveixi per alguna cosa en el futur. Que de padrins la majoria no n'anem sobrats.

    ResponElimina
  4. estes imatges mereixen un pulitzer local, el títul de la foto es podria dir "hipocresia bolxevic", "jupiter devorando a su hijo", "el padrino....IV"...
    POUM POUM !!!

    ResponElimina
  5. ojo que l'alcalde el trencarà que és un manaces

    ResponElimina
  6. Algun dia a Ite o alguna anónim, escrivint, sense donar-se compte es mossegaran la llengua i moriran enverinats. I el mes dolent, que poca gent es plorarà.....
    Feliç any nou 2007 a tots els homes i dones de bona fe.

    ResponElimina
  7. Villaaaaaa!!! que si te mous no sortiras a la afoto. Ni pesigante fort, faries mala cara per sortir be a esta foto.

    ResponElimina
  8. Sabaté només viu d'estes xorrades. Pel demés és nulo com un mulo.

    ResponElimina
  9. i tu susana, en tens algun o ets dels que tira la pedra i amaga la ma.

    ResponElimina
  10. pos la veritat es que a l'alcalde li que be aixó de tenir una nena al braÇ, au.. a la faena i a fer Tortosa gran que maca ja esta quedant poc a poc.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta