31 de març del 2011

Incertesa a l'hospital de Tortosa sobre les tisorades previstes

Avui hi ha una reunió transcendental entre la gerència de l'ICS i la junta de personal del Verge de la Cinta · La previsió és reduir la despesa i tancar plantes i sales d'operacions ·

Jornada clau per saber com afectaran les retallades a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La incertesa i el neguit s'ha estès entre els professionals, ja que, tot i l'hermetisme, es parla de no cobrir baixes, de reduir els contractes d'interinatge, i fins i tot de prescindir dels professionals que no tinguen plaça. En aquest sentit, avui ja plegarà una treballadora, i a dos més ja els haurien comunicat que al juny no els renovaran. També s'ha especulat amb la unificació de les tasques administratives amb Tarragona; amb la reducció d'especialistes i de programes específics, i amb el tancament de sales d'operacions i de plantes, per reduir uns 50 llits dels 247 que actualment té l'hospital. Altres mesures afectarien la despesa en farmàcia i el transport sanitari, tot i que l'Institut Català de la Salut (ICS) i Catsalut ja fa un temps que estaven aplicant polítiques de més contenció i control.

Aquest migdia, al CAP Baix Ebre, hi ha convocada una reunió de la junta de personal amb els responsables territorials de l'ICS, i en què també s'espera la participació de Julio Garcia Prieto, assessor de l'ICS per al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. De fet, dimarts ja hi va haver reunions entre la gerència de l'ICS i els directius de l'atenció primària i de l'hospital Verge de la Cinta, en què se'ls van proposar algunes de les mesures que es podrien prendre per “reajustar” el pressupost, tal com demana el govern català. La segona de les reunions es va allargar durant tota la tarda i va acabar passades les nou del vespre.

Fonts autoritzades de l'hospital i de la gerència de l'ICS van explicar ahir que intentaran consensuar totes les mesures amb els sindicats, i que després s'elevaran al Departament de Salut. En aquest sentit, consideren que els sindicats “hi tenen molt a dir”, tot i que es treballa en la necessitat de reduir el pressupost actual un mínim del 10%, “sense afectar la qualitat dels serveis”. Així, van precisar que el comitè directiu farà propostes que afecten “el mínim possible” els usuaris de la sanitat, i que després serà Salut qui tindrà “l'última paraula”.

CiU manté que no posarà cap data per al nou hospital · L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ja ha parlat amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per defensar que es prioritze la construcció del nou hospital que ha de substituir l'actual Verge de la Cinta. Així ho va confirmar ahir la tinenta d'alcalde d'Urbanisme i diputada, Meritxell Roigé, amb motiu d'una compareixença conjunta amb el portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull. Roigé va recordar que encara cal validar el sistema de finançament de l'hospital, a càrrec del consorci format entre Tortosa, Amposta i Reus, i encarregar el projecte. “Creiem que és una inversió prioritària, tot i la situació econòmica”, va insistir. Amb tot, Turull va advertir que el govern de CiU no posarà “cap data que després no puga complir”, i va defensar el discurs d'austeritat del conseller Boi Ruiz. “Amb menys diners hem de fer més i millor, sense posar en risc l'atenció a l'usuari”, va dir. Turull va afegir-hi que tindran en compte l'equilibri territorial i les demandes de l'Ebre, a l'hora de redactar l'esborrany del pressupost.

Publicat a El Punt

33 comentaris:

  1. El "canvi" que molta gent volia quan van votar CiU al novembre, pos, ja ho tenim aqui; menys metges, menys llits, menys operacions ... QPM (que vol dir Quina P.... M ....)! I que no ens conten histories dels diners ja que aqui hi ha segones intencions clarissimes. De totes formes, no van dir que Educacio i Salut ni tocar-los.
    En fi, espero que "consensuen" algo que va bé pels pacients, a mes a més que els treballadors. Si no arriben a un acord, que no plantejen vagues (que nomes torna a afectar als pacients) sino algo que podem anar a fer junts, ciutadans usaris i empleats.

    ResponElimina
  2. Alguna cosa no lliga, Sancho diu que encara no hi ha res, i des d'algun hospital, els gerents, sembla que van actuant.....

    Escolteu: ( sobre el minut 3 )
    http://www.catradio.cat/audio/522217/Francesc-Sancho-secretari-de-Coordinacio-i-Estrategia-del-departament-de-Salut

    Cap al final, no s'està de dir que som més pobres per culpa de Zapatero, ( "vaya por Dios " ) No negaré la seva alíquota part, però, sr. Sancho, i els banc, i el sistema finacer, i el capitalisme....Ai, ai, te'n-recordes d'aquells anys al PSUC ?

    ResponElimina
  3. en fin... una vegada més, venuts. Crec que és intolerable retallar diners en la salut de les persones. Es que es busca que la gent contracte una asegurança privada pera així tenir cobertura mèdica??? en fi...

    ResponElimina
  4. Jotabe; com has pogut constatar li ha tocat el torn a la vessant administrativa. Però tu tranquil dons sempre has tingut molt clara la mobilitat funcional…

    ResponElimina
  5. una cosa son el part administriu, que no en tinc ni idea si es pot, o s'ha de, retallar, pero altra cosa son metges, enfermeres, llits, operacions, tractaments - en fi, amb l'excusa de la crisi ens fotran tot el que poden i més!!

    ResponElimina
  6. No toques vores McCalan, com els teus "amics" que ara tallen lo bacallà.
    Administrativa? Amb l'acomiadament al juny de desenes de persones? Amb retalls de quiròfans, de plantes, de drets dels que son fixes, sense substitucions. Estres i més estres per a la sanitat i la societat. Que tard o prompte es rebotarà.
    La qualitat assistencial baixarà i molt, i les llistes d'espera multiplicaran per dos el temps, que ara ja és llarg. Al hospital de Tarragona ja anuncien un 16% de retallada.
    En canvi, l'estat continua rescatant bancs i caixes amb diner públic, robat, evidentment a les partides socials.
    La Nuria de Gispert ha col·lapsat l'oficina anti-frau al no nomenar un director provisional. Tots els expedients aturats sense firma.
    Valent govern dels covards!
    El poble, la salut i tot aturat i més aturat per les especulacions amb el capital que juga a borsa amb les financeres, els mercats de futur i els subjacents. Res d'invertir a la seua terra. Al bollo on es facin més diners.

    ResponElimina
  7. Ni, ni,ni,ni; Qui no toca vores ets tu ja que no mes fas que repetir el Telenoticies! Tu no eres el destinatari del meu comentari, per tant no et et corresponia anomenar-me per res.
    T'agrada posar-te al mig veritat ? Acabes de descobrir la sopa d'all quan afirmes que baixará la qualitat assistencial.. Ets molt llest ho sabies ?

    ResponElimina
  8. Xeic, disculpa, pensava que era una discussió general.
    Si a tu et sembla això. Retiro l'esment.
    Llest no, ni ho he pretés mai.
    Indignat si.
    Si ho dius per lo de la Nuria de Gispert és del País. Normalment no miro els Telenoticies.
    Però no et poses en mi si també estas indignat.

    ResponElimina
  9. Aixo acabara molt,pero molt malament,pero de moment aguantem.
    Que mes mos han de fer esta gent (gent per dir algo) per ensenyar-lis les dents?

    ResponElimina
  10. Mc Calan, vas una mica desinformat, les retallades afecten a tots els estaments de l'hospital (bueno, a tots no, perquè los alts càrrecs se mantenen), tant a personal administratiu com facultatiu, tancament de dos quiròfans a partir del dilluns i progressiu tancament de part de les plantes. No es cobriran baixes ni jubilacions ni reforços de vacances. Augmentaran les llistes d'espera i perdrem l'accés d'algunes proves i especialitats...centralització de serveis a Tarragona (que per cert també estan sofrint retallades)...continuo?passeja't una mica per l'Hospital i podràs veure l'ambient. A part d'aquestes retallades que són generals a tot Catalunya això suposa un altre cop molt fort a les Terres de l'Ebre, de vegades me fa vergonya veure com se mos tracta com a catalans de segona...i augmenta el nostre aillament. Quan parlem més el català que molts alts caps de CiU (començant per l'inefable Artur Mas...)

    ResponElimina
  11. Ni,ni,ni,ni!, que Mc Calan i jo pensem de manera molt diferent ....

    A mí sí que podeu dirigir-vos quan us vingui de gust, perquè penso que quan entrem a aquest blog és per fer comentaris dirigits a tothom en general ( inclòs als que van dirigits a un blocaire en particular, cadascú pot dir la seua )...

    Ignorant, aquesta gent quí són ???...

    Tots els dels altres partits, excepte el teu ??? ...

    Penso que no s'han de posar tots al mateix sac, encara que els polítics de les nostres terres són una mica clònics, llevat d'alguna honorable excepció ...

    ResponElimina
  12. Xeic; no saps quan celebro que penséssim diferent, pero si llegeixes el encapçalament de referència, va dirigit a “Jotabe”, i no al “Ni ni “…D’aquí que “sin comerlo ni beberlo” aquest es posa al mig responent el que no li pertoca. Naturalment que cadascú pot opinar el que vulgui, però jo em dirigia a un altra persona…
    Quan al tema que ens ocupa, mireu els que quedeu, de que no us fotin fins i tot els dies d’assumptes propis... AL LORO !

    ResponElimina
  13. Ah ! Saberut! Els alts càrreggs NO ES MANTENEN !!

    ResponElimina
  14. Xeic, Xeic! Un altre cop se m'ha passat per alt.
    Ja veus que el teu nick l'uso com a paraula comú. I ja se que no penses igual que McCalan, del que te'n lliures! Que, per cert, em preocupa per que ha quedat molt afectat per que li he dit que no toca vores i ara veig que fa com Mourinho, plorar i plorar. Deixe-m'ho estar que s'enfada i pinta desastres.
    Per cert, he canviat el nick, l'altre sonava malament i tot, total era una referència a una escena de l'obra mestra dels Monty Python, "Els Cavallers de la Taula Quadrada"

    ResponElimina
  15. Així, segueixo, només esmentant-me ja em insulteu. Serà per paraules...

    ResponElimina
  16. Segueixo amb la meva bola. Veig que poca gent ha xatejat mai, en xats dels de sempre, IRC, posem per cas. No es que tingue res a veure amb la salut, però si amb maneres de funcionar, sense classismes.

    ResponElimina
  17. Segueixo amb la salut i les destralades.
    A l'ABC, no al telenoticies.
    http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=758415

    Tortosa (Tarragona), 31 mar (EFE).- El Instituto Catalán de la Salud (ICS) ha propuesto un recorte del 12,8% del presupuesto del Hospital Virgen de la Cinta de Tortosa y los servicios de atención primaria de las Tierras del Ebro, con el objetivo de ahorrar cerca de 8 millones de euros.
    ...
    Se contempla también el despido de 60 trabajadores del centro hospitalario tortosino, que es el de referencia en las Tierras del Ebro.
    ...
    Resultat de la reunió amb els sindicats.
    El que vol Boi és reduir amb 1000 milions la despesa de Salut.

    ResponElimina
  18. Mc Calan, amb una mica de retard ( ara veig què s'ha perdut el comentari que havia escrit fa unes hores)
    Jo no sé si la tenia molt clara, la mobilitat geogràfica, els que ho tenien clar eren els que m'he l'avien d'aplicar.
    Per cert, un altre que actua sense saber-ho el Sr. Sancho ni el departament ( escolteu l'entrevista de Catalunya radio ) és el gerent del Joan XXIII de Tarragona. Segons El Punt, la retallada serà de 21 milions €. si aquesta nomes ha d'afectar a administració, no quedarà ni el que dona les visites......
    Mira què ens vas avisar Mc Calan....

    ResponElimina
  19. Xeic,ja teu pots imaginar,o potser ets nou a estes terres?

    ResponElimina
  20. Acabo de sentir que la retallada serà del 15% cosa que suposa la reducció de 2 quiròfans, de 35 llits, la supressió de les visites externes per la tarda i de 60 treballadors.

    El senyor Sancho, aquell que volia vendre l'aigua del riu, ara, tot i ser metge, vol convencer-mos que aquesta retallatda és una gran mesura que ajudarà a superar la crisi.

    I el senyor Bel i la seva acòlita, la senyora Roigè, ens volen fe creure que continuen treballant per a aconseguir el nou hospital per a Tortosa.

    Nois i noies, espereu a posar-vos malalts que ara ho tenim magre. Pobres de natros, que no ens podem pagar una assistència privada, entre d'altres coses perquè no tenim un sou de mitja jornada com el que té l'alcalde o un sou de polític!

    ResponElimina
  21. En el to d'algun comentari , sembla com si CIU fes les retallades per gust, senyors no hi ha un duro, i encara des de Madrit volen escanyar més i que retallin el doble, el DOBLE, però clar això ningú ho comenta que pot fer enfadar els amics del PSOE, que facil és atacar a CIU i no atacar a qui ha provocat estar com estem.
    Senyors venen eleccions municipals no els sembla que si pogues CIU i qualsevol altre partit hagués ajornat les retallades fins després de les eleccions? Però no es pot, s'exigeix que es facin ara o Espanya se'n va a la merda...

    ResponElimina
  22. Home, amb les ultimes 7 paraules podriem arribar a un acord ...!
    Si ho fan de gust o no, no sé, però no poden fer aixo - i punto! Que em diguin que tanque, sales i treiem llits i metges i enfermeres, i que no es vera afectat el servei, quines xorrades!
    Que retallen alli on es pot retallar. Com diu un per aqui, que comencen per cobrar tots els diners de la gent que ha fraudat al sistema. Hi ha molts llocs que poden retallar abans de salud (i educacio). Començant per les inauguracions - o es que cada vegada que natros fem allo pel que estem cobrant, ho hem d'inaugurar i vendre'l a la premsa. No dic més perque ja estic de mal humor i no voldria acabar a l'hospital visto lo visto!!

    ResponElimina
  23. Josep Maria, què, no vas a la llista ?
    Quant a que venen eleccions i si ho fan ara etc.....home, és què ells, públicament, ho neguen ( és la tercera vegada que recordo la entrevista de Sancho ) intentaran amagar-ho tant com puguin fins les eleccions.
    De totes maneres amb el perfil del nou conseller ( ex responsable de la patronal sanitària ) els auguris no podien ser molt esperançadors.
    I clar que sí, retallar despeses en, aquests nivells, en sanitat o educació és una canallada. Ho faci Mas, Zapatero o el sunsuncorda. Ara, s'ha de recordar que abans de les eleccions la promesa era no toca allò de les tres "Ms": Mossos, Mestres i Metges. L'excusa de que no hi ha un pa a la post l'acabaré de creure quan, per exemple, les retallades afectin a algun canal de televisió o radio etc. a les diputacions ( a la seva permanència, vull dir )i Consells comarcals.
    O mos "acalentem" tots, o fotem patada a l'estufa.

    ResponElimina
  24. Jotabe, Brian, Desastre, en aquest tema completament d'acord ...

    Perquè no "retallen" en la despesa farmacèutica, aplicant l'entrega de productes a la demanda, com es fa en altres nacions ??? O incrementant el consum de genèrics, que és un dels més baixos de la UE-15 ???

    Perquè no retallen en despeses "no prioritàries" d'alguna conselleria o ministeri que no sigui Sanitat i Educació ???

    Perquè no s'endega una lluita real ( no només de paraula ) amb el frau fiscal ???

    Perquè l'inefable Sr. Sancho no se'n recorda de tot allò que defensava i criticava a EBREDIPUTATS ??? ( que per cert, a passat a millor vida ) ...

    Perquè no han fet un govern dels millors ???

    Sr. Mc calan, la celebració es mútua.

    Ignorant, jo no hem presento a cap llista. Si tú hi vas, seria recomanable que et mullesses i no val contestar a una pregunta amb una altra pregunta ... ( I segurament fa més anys que visc a Tortosa que tú ... )

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. Xeic ; possiblement tingui molta raó quan afirma que la celebració es mútua ( es a dir , de les mútues)…

    ResponElimina
  27. Mutua= Entitats Financeres+Fons Patrimonials+Inversions +Asseguradora+Accionariat+Dividends+Copartíceps -Desgravació per Obra d’interès Social (Fundacions)...

    ResponElimina
  28. ….i els laboratoris i les farmacèutiqueeeeeeeeeeees??
    Narinan, narinan, narinan !!!

    ResponElimina
  29. i els polítics responsables???????????
    No sap, no contesta.

    ResponElimina
  30. No se perque,sempre que ha estat CIU a la generalitat,a les terres de l'ebre mos han donat pel sac tot lo que han volgut i mes,no vull dir que en lo tripartit tot anes sobre rodes,pero sembla clar,que Mas i companyia passaran a la historia del nostre pais com lo pitjor govern catala de la nostra historia.
    Ja voreu,ara los curanderos se faran d'or.

    ResponElimina
  31. Ara que la sanitat pública caurà als nivells de l'altre costat del Mediterrani, jo ja sé com ho faré per a arribar als 100 anys:

    PROFESOR BABA
    "El maestro chamán africano, gran medium espiritual mágico, con poderes naturales, 20 años de experiencia en todos los campos de la alta magia africana. Ayuda a resolver todo tipo de problemas y dificultades por difíciles que sean (...)"

    La sanitat privada dels pobres deu ser això, no?

    ResponElimina
  32. Es lo que te ficar de conseller de sanitat a la persona que les darreres dues dècades, ha sigut director general i/o president de la "patronal" de la sanitat privada.
    Pos que fa este "bon home", agranar cap a casa!!!

    No sé el que guanya un conseller, però en l'empresa privada i mes en la sanitat privada, de ben segur guanyen força mes (sous +bonus+etc...)que com a conseller i tot i tenir molta responsabilitat, segur que menys responsabilitat i pressió.

    Però, sort, sort!!! que són tots uns "patriotes" i renuncien als seus supersous a l'empresa privada per a "sacrificar-se" per tots natros, catalanets desagraïts e incultes, i assumir una pataca calenta com la sanitat.

    Lo trist és que en "el govern dels millors", hi ha col•locats un "Boi Ruiz" per cada lloc on poden treure suc, i el que no ha capigut com a Conseller l'han ficat "d'assessor" com al Salvador Alemany (el que mos fot la pasta a l'autopista!!!!!)

    però tranquils...... que el problema sempre és Espanya (que també!!!), no són los Millets i la resta d'usureros catalanets que són tots molt patriotes i sacrificats

    ResponElimina
  33. Per cert, algú em sap dir en quin % es reduiran els convenis de la conselleria de sanitat amb les mutues i resta d'entitats de la sanitat privada?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta