30 de març del 2011

Grups ebrencs per salvar el Festival de Música Sacra


La falta de finançament obliga l'Agrupació de Confraries a renunciar a corals i orquestres internacionals · Tortosa estrenarà el nou centre d'interpretació ·

La Setmana Santa de Tortosa continuarà tenint un festival de música sacra, tot i que amb “uns altres paràmetres i una altra organització”. Així ho va anunciar ahir el president de l'Agrupació de Confraries, Josep Borrell, durant la presentació del programa d'actes de la Setmana Santa. Borrell no va aprofundir en el tema, però l'organització del festival ha perillat per falta de finançament. De fet, el festival, que fins ara era internacional, apostarà en la setena edició pels grups de Tortosa i de l'Ebre.

El 15 d'abril hi actuarà la coral La Lira Ampostina –a l'església de Remolins– i el 18 d'abril –a la cripta de l'església de la Reparació– hi haurà un concert de la coral tortosina Vent de Dalt i de l'Orquestra de Cambra de Tortosa, amb la soprano Cecília Aymí. Finalment, el 26 d'abril, i també a la Reparació, hi actuarà l'Orquestra de Grau Professional del Conservatori de Tortosa. En altres edicions, el festival també estava coorganitzat per Joventuts Musicals i tenia el suport econòmic del Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l'Ajuntament. Enguany, sense comptar el festival, la Setmana Santa tindrà un pressupost d'uns 14.000 euros, i la processó més important serà la del diumenge de Rams, amb més de 1.500 vestes.

“La llum al final del túnel” · Si la situació delicada del Festival de Música Sacra de Tortosa és la creu, la cara de la moneda és l'obertura del nou centre d'interpretació de la Setmana Santa, que l'Ajuntament instal·larà aprofitant la rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni. Tant l'alcalde, Ferran Bel, com el president de l'Agrupació de Confraries, Josep Borrell, van coincidir a destacar la importància de poder disposar de l'equipament, que serà gestionat per l'entitat. A més, servirà per exposar-hi els passos durant tot l'any, com a atractiu turístic. Borrell va recordar que les confraries tortosines “comencen a veure la llum al final del túnel” després de més de 30 anys de reivindicar aquest espai. El primer acte que es farà al nou equipament serà una conferència del poeta tortosí Gerard Vergés, el 13 d'abril.

Publicat a El Punt

1 comentari:

  1. Pos fantàstic!
    Hi han músics molt bons al territori.
    Algo que no hem de perdre, sobretot.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta