31 de gener del 2008

ICV diu que el nou pla d'actuació municipal és incoherent i acusa el govern de Tortosa de repetir obres

Forcadell reclama un concurs públic per nomenar el nou gerent d'Esports

El portaveu del grup d'ICV, Jaume Forcadell, ja és el primer membre de l'oposició que ha valorat oficialment el nou pla d'actuació municipal (PAM) del govern de Tortosa. Forcadell va afirmar ahir que el PAM és una llista «incoherent i imprecisa», i va acusar CiU i ERC d'incloure compromisos massa genèrics i de repetir algunes obres. En canvi, ICV ha detectat «renúncies programàtiques» com el carril bici fins a Vinallop, la compra dels Josepets o el pressupost participatiu promès per CiU.

Forcadell va aprofitar la compareixença d'ahir per criticar la contractació del nou gerent d'Esports com a càrrec de confiança del govern. Segons va dir, el Patronat d'Esports només s'ha reunit dues vegades: per aprovar un pressupost que no havien presentat, i per «beneir un nom», quan el que calia fer era «decidir si era necessària la seua contractació i obrir un procés de selecció públic i transparent» «No qüestionarem el seu perfil professional, però el gerent d'Esports és un càrrec de confiança», va dir Forcadell, que va insistir que no és un càrrec tècnic sinó polític.
Sobre el PAM, Forcadell va lamentar que no deixi clar quin és l'objectiu de cada àrea, i que confongui les atribucions dels departaments. De fet, va qüestionar que el carril bici fins als instituts siga un actuació d'Ensenyament, o que la dinamització comercial de Ferreries s'inclogués a Mobilitat. A més, Forcadell va advertir que hi ha una trentena d'actuacions repetides o «incomprensibles», ja que són massa genèriques o estan poc detallades. Segons el govern, el PAM té unes 400 actuacions, però ICV ha detectat repeticions com l'adquisició de la casa natal de Felip Pedrell, que apareix a Urbanisme i a Cultura; la rehabilitació de l'edifici Montcada 27 i els nous estudis de Ràdio Tortosa; o l'expropiació de les cases de davant de la catedral i l'obertura de la catedral al riu. A més, Forcadell va ironitzar sobre actuacions massa detallades, com l'encàrrec del projecte i l'execució de les obres de la plaça Mestre Monclús o la millora del carrer Llarg de Sant Vicent, mentre que n'hi ha d'altres poc especificats, com la promoció i construcció d'habitatges. A més, una de les «renúncies programàtiques» detectades per ICV és la falta d'una política «decidida» per la rehabilitació de pisos al nucli antic, així com la previsió de nous aparcaments subterranis. Forcadell va valorar que és «poc sòlid» que hi hagi un PAM públic i un altre pla ocult, amb què el govern està treballant per mantenir la discreció d'algunes negociacions. Amb tot, va recordar que Bel va «esbombar» que hi havia converses per comprar l'antic col·legi Sant Josep, una actuació que no apareix al PAM, mentre que sí s'han inclòs altres adquisicions com el fortí de Tenasses.

El Punt (31-Gener-2008)

28 comentaris:

  1. Va, dis-mos algo que no sapiguéssem...

    ResponElimina
  2. va Forcadell que en vosaltres ens quedariem a la edad de pedra i no es faria res per no posar-te en contra de ningú. Siguessiu realistes i no fessiu demagogia barata perque llavors arriveu al govern i feu el ridicul que feu.

    ResponElimina
  3. el trio calatrava

    ResponElimina
  4. trio calavera?? noo la penya l espardenya ai l espanyea montilla president!!

    ResponElimina
  5. A n'estos tios lo que'ls hi falta és una mica més de mala llet i collons

    ResponElimina
  6. A n'estos tios lo que'ls hi falta és una mica més de mala llet i collons

    ResponElimina
  7. Hi havia una vegada un que deia que abundaben els sociates en aquest blog, pero ... oh!!! sopresa!!! s'equivocava!!!, els que pululen sempre per aqui vigilant i amb l'insult i la desqualificació a punt a falta de millors arguments, son, com es pot veure, els de CiU, els de sempre. I es que son així, que hi farem!!!

    ResponElimina
  8. Em dol veure únicament desqüalificacions. Es pot ser contundent amb els ideals, però és horrible recórrer als insults personals. Això de "trio calatrava" ho podem agafar com a broma (sempre s'ha de tenir sentit de l'humor) o com a ridiculització. Em dol si és això darrer, ja que considero que la gent d'ICV de Tortosa que conec és molt bona gent. A més, se'ls pot criticar la forma de fer política d'una altra manera, i de ben segur que ells mateixos sabran defensar-se.

    ResponElimina
  9. 4:49
    Everything do you do it?
    You touch the bells and go to the profession?
    Fantastic!

    ResponElimina
  10. 4:49

    The brothers Calatrava were not three, were two. Historical memory

    ResponElimina
  11. That's good level today in La Marfanta. Posts in English as MP Ernest Maragall wants us to, no matter if the Catalan language is going down (that's his obsession). Talking about the Calatrava brothers, one of them was one the ugliest men on earth, they were funny, though. I remember seeing them in Campredó during our local festivals in the year 1973, when I was 6. I don't think the ICV Tortosa members look like them at all. The iniciativa men may be more handsome, but less funny.
    That's all, folks!

    ResponElimina
  12. Quanta pedanteria. No vull pensar que diries si escriguesim en castella. Tu el fomentes molt el catala, escrivin amb angles, aixo si, de pasada, clatellada a Maragall ( Ernest)

    ResponElimina
  13. 4:49

    Bono rebutja el catalá si es president del Congrés.
    Aixo si, de pasada, clatellada a Maragall ( Ernest)

    ResponElimina
  14. EMIGDI :THIS DOES NOT GO FOR YOU, EXCUSES BUT THEY ARE PERSONAL MATTERS, I AM SPEAKING WITH OTHER ONE.

    ResponElimina
  15. Emigdi:
    Excuse for the capital letters! It did not want to shout, but there are deaf and blind people.

    ResponElimina
  16. Emigdi , jo els vai veure a Ascó , per aquell temps , los germans Calatrava eran massa , ni habia un que tenia la boca , ampla com lo túnel de l´Ave.

    ResponElimina
  17. daß ICH els den GENOMMENEN BOER VON HOF EINE, der Manipulator, die Verpflichtung(Obligation) ( die Verpflichtung )(Obligation) HABE geht ( ( die Verbindung ) )(Band) ( die Verbindung) der Direktor (der Manager) der nicht, beide deixaria parlar, sie (das) aussieht, vom reglament mentre, ist nicht canvie.

    ResponElimina
  18. Vous ne vous plaigniez pas Gustau, que nous vous rendons suffisants matériellement être capables de faire des remarques dans 2008 l'Ebrebloc, un peu surréaliste, mais matériellement.

    ResponElimina
  19. Ni tu manges laisses mangé,reste tel et ce sera un désert.
    Peut-être tout ne peut pas être fait, mais une chose SI.
    J'espère qu'une fois, tu peux entendre quelque chose, parce que toujours battus il ne me plaît pas.

    ResponElimina
  20. 6:37/6:53. Si, si, ho he fet tot solet. Pero vista la teva coneixença dels idiomes extrangers i, sobre tot, el teu estil literari incomparable i el insuperable domini que mostres de la llengua de l'imperi britànic, la propera vegada que faci alguna cosa ja et demanaré ajuda a tu per escriure-la en anglés a veure si així ens donen algún premi internacional a tots dos. Et sembla bé?. Pel que fa a les campanes no sé que tenen a veure amb la professió ("profession"), a no ser que creguis erròniament que soc un capellà o que, hagis "tortosinitzat", sense voler es clar, la paraula "procession", es a dir, porcessió (català) o "professó" (tortosi). En qualsevol cas, em permetrás que et digui que es una errada mecanogràfica o una falta d'ortografia que li dona un toc surrealista a la teva gloriosa obra. Persevera, igual que perseveres en la gracieta i la desqualificació, que arrivaras lluny.

    ResponElimina
  21. Anònim de les 7.21, gràcies per l'apreci que em mostres, dóna goig! Sóc professor d'anglès des de fa 17 anys, és la meua professió, aleshores escriure quatre ratlles en anglès no crec que sigui cap pedanteria. A més, seguia el joc als que havien parlat dels Calatrava, era pur entreteniment. Però, amb gent rabiosa no valen explicacions. Quant a Ernest Maragall, és normal que no sigui del meu gust ja que es carregarà l'ensenyament de la literatura i disminuirà les hores de català. N'hi ha per a estar satisfets? Quant al de si escriguéssiu en castellà, has vist mai un escrit meu contrari a l'ús d'aquesta llengua? Que consti que no és la meua (ni la dels Països Catalans), però sóc professor d'idiomes i no estic contra les llengües. Repeteixo que és inútil fer explicacions a alguns que cada cop que escric voleu polemitzar, aquest cop sense cap fonament.

    ResponElimina
  22. 8.22

    Tinc mols imitadors ,el Duque de Ahumada, te molts bons imitadors meus, jo no puc estar a tot arreu , pensa que faig 3º de " Aixo ", i tinc molta feina amb lo xiquet.
    La desqualificació no me interesa, cada pocasoltada que dic te "mensatge", ara estic practican
    l ´àrab , bueno no vull donar problemes al Gustau i aqui no el parlaré, ho fare amb lo meu amic Abderraman .
    Bona Nit !

    ResponElimina
  23. Com veig que tots els comentaris són força ininteligibles, m'hi vull afegir.

    Rtxbhtvjjjj euionañcind ueondñ´bvuinmelñn enañsodndn neopndndlñ jajajajajj ueinañlkmd8478432¿¿¿¿ ajaèlondpendjaqpñelnd lañdj ñodmdnjdoeoh4525299999) Y3630J U ÇÇÇÇ´ÑLDKEOMC epmc8weonb `09uàdfj0 jaq`0w9dfu àp9seur +aèr +.

    Està molt clar, veritat?

    ResponElimina
  24. Emigdi, nomes lamento no haver escrit el comentari de les 7:21 amb el meu compte de google, per a poder suprimir-lo. M'he equivocat, ho sento.

    ResponElimina
  25. 3.55 Disculpa plenament acceptada. A mi m'agrada polemitzar, i normalment no falto el respecte a ningú, malgrat ser molt contundent amb els meus postulats. Sóc amic personal de la gent d'ICV, i vaig creure convenient defensar-los. A més, em va fer gràcia que s'escriguessin posts en anglès.
    Salut!

    ResponElimina
  26. 8:50
    Com veig que tots els comentaris són força ininteligibles, m'hi vull afegir un:
    La áuual risalá , que takal-lama a teva idára , fákkara que no chará dajil de la sál-lat muhmalát.
    Sámiaa kazir als que takal-lama i halama qalil.
    Maá ssáláma i aáfuan no takal-lama a la teva idára.
    Un fal-lák (ot), amb xarit hadídi masdúd.

    ResponElimina
  27. Entre Emigdi i Jordi Arrufat ja un nivell a ERC de Tortosa.Com a exemple els dos regidors i el gran president local.

    ResponElimina
  28. El nivell de l'anterior anònim no ho sé si és extraordinari, s'amaga.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta