31 de gener del 2008

Marc Vidal i Jordi Abad, convidats de luxe a l'EBREBLOC 2008

Tot a punt per a la celebració de la segona edició de la trobada de Blocaires Ebrencs

L'associació de Blocaires Ebrencs ja ho té tot a punt per a la celebració de la segona edició de l'EBREBLOC, que es farà divendres i dissabte a Tortosa i Roquetes. Les jornades començaran l'1 de febrer a la biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa, a partir de les sis de la tarda, amb un acte inaugural en què està prevista l'assistència del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Bosch. Al mateix temps, la presidenta de Blocaires Ebrencs, Carme Pla, aprofitarà per donar a conèixer la nova entitat, que naix amb l'objectiu de promoure l'ús del format bloc i d'altres eines de la internet social al conjunt de les Terres de l'Ebre.

Després dels parlaments inaugurals, hi haurà l'acte central de la primera jornada de l'EBREBLOC: una taula rodona dedicada als blocs en l'àmbit de l'educació, moderada per Marià Cano i amb la participació de Jordi Perales, Artur Tallada, Dora Cervelló i Àngel Ismael. La segona jornada de l'EBREBLOC es farà el 2 de febrer a la biblioteca municipal de Roquetes. Blocaires Ebrencs té la satisfacció de poder comptar amb la participació del blocaire Marc Vidal, un dels més seguits i influents de Catalunya i també fora del país. Marc Vidal ha estat el coordinador de les jornades sobre la Catosfera que durant l'últim cap de setmana s'han celebrat a Granollers, amb una important presència de blocaires de l'Ebre. Ara Marc Vidal ens torn la visita i serà a l'EBREBLOC per fer una radiografia de la blocosfera catalana, just després que Daniel Gil faci un altre repàs a l'estat de l'ebresfera, que ja té més de 270 blocs. Marc Vidal és diplomat en Ciències de la Publicitat per la Università degli Studi di Milano Bicocca; i Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Internacional de Catalunya. Actualment, és director corporatiu d'un grup inversor, membre independent en dos consells d'administració i consultor d'operacions en diverses societats cotitzades. En l'àmbit dels blocs, des de fa més de 3 anys és l'editor d'un dels blocs més prestigiosos de la catosfera, www.marcvidal.cat. També és un dels impulsors de Poliblocs.cat i membre del grup de debat blocosfèric Las Ideas.
L'altre convidat estel·lar de l'EBREBLOC 2008 és Jordi Abad, que serà l'encarregat de conduir un taller sobre creació de podcast. Jordi Abad és tècnic Java a Emagister (Grupo Intercom), i la seua experiència professional abasta diferents càrrecs dintre de l'àmbit de les noves tecnologies i d'internet, al servei d'entitats i empreses com el Laboratori de Càlcul de la FIB, Whads Accent, Cometa Technologies o Emagister. És autor d'un bloc personal actiu des de l'agost del 2005, www.unblogmas.com, així com d'un podcast d'entrevistes a blocaires, podcasters i videobloggers, www.unpodcastmas.com.
D'altra banda, l'EBREBLOC 2008 es completarà amb una taula rodona sobre els polítics i la seua relació amb la blocosfera. La tertúlia estarà moderada per la periodista Sílvia Tejedor, que parlarà amb els polítics blocaires Joan Sabaté (PSC), Francesc Sancho (CiU), Jaume Forcadell (ICV) i Pere Muñoz (ERC). En acabar, els participants a l'EBREBLOC celebrarem un dinar de germanor al restaurant Amaré de Roquetes, pel qual cal fer una inscripció prèvia a través del correu electrònic blocairesdelebre@gmail.com. El preu del menú és de 15 euros més IVA. Després de la sobretaula, farem un tradicional Beers&Blocs, una trobada per acabar de conèixer-nos i compartir experiències, en un lloc encara per concretar. Teniu més informació al nou portal de Blocaires Ebrencs, www.ebresfera.cat, així com al Twitter de l'EBREBLOC 2008, www.twitter.com/EbreBloc2008

7 comentaris:

  1. Tornant a la vella pregunta si era/és més correcte dir Bloc o Blog, veig que la majoria es decanten per la versió "catalanizada" - bloc.
    Pos, en este cas, no hauria de ser "Cervesa & Blocs", en comptes de "beer"? O si fos organitzat per TV3 es podria dir directament "Estrella & Blocs" ;)
    Que ho passeu bé, digui com es digui!

    ResponElimina
  2. Escolta Gustau, què pinta una foto del Jorge Javier Vázquez a este article? QUe potser també ve a l'Ebrebloc?

    ResponElimina
  3. No, és per solidaritat amb el Tomate.

    ResponElimina
  4. Jo no podré venir finalment a l'Ebrebloc i ho lamento, perquè l'any passat m'ho vaig passar molt bé. És més, desitjo que la segona edició sigui un èxit.

    No obstant, ja li vaig comentar personalment al Gustau que potser no calia tanta formalitat i que hi havia el risc de perdre la frescor.

    No dic que les coses no hagin d'estar ben organitzades, faltaria més. És que, si no és vigila, l'Ebrebloc pot seguir el camí d'altres esdeveniments que són molt mediàtics i brillen amb molta llum, però acaben descuidant els continguts. I sent una mera fotocòpia d'altres activitats exactament iguals i que poc de nou aporten.

    No ho dic per aquesta edició, que té un programa que em sembla molt correcte. I les teles oficials i els convidats de luxe tampoc em semblen malament. El tema és un altre i sospito que no l'acabo de saber explicar.

    Això dels blocs és una glopada d'aire fresc, potser el darrer àmbit de llibertat persona a la xarxa. No m'agradaria que el tema acabés sent un muntatge semipublicitari. Gustau, vetlleu bé aquest gran invent que heu fet. No permeteu que es faci malbé. Recordeu que a altres llocs de Catalunya, l'ebresfera serveix de mirall. Aquí al Penedès, on visc, comença a haver-hi moviments.

    Acabo dient que faig aquest comentari amb la boca petita, perquè a banda de ser un tortosí absent més o menys permanent, tampoc m'he implicat gaire en l'Ebrebloc.

    ResponElimina
  5. Toni, et convido a meditar amb més deteniment sobre el que dius, sobretot perquè si trobes algun punt que puguem esmenar o que cal vigilar que ens avises (no ho dic de conya, ho dic de veritat). A voltes els que organitzem estem tant enfrascats en la feina que pot ser que no ens donem compte si fem alguna cosa malament (o no prou bé) i ens agradaria (o com a mmínim a mi m'agradaria), que em diguessen les coses per millorar!
    :D

    amb tot me sembla que, malgrat l'aparent "formalització" de l'ebrebloc no em perdut frescor, sobretot a l'hora de la menjuca i de les birres (quina llàstima no poder ser al b&b!)

    ResponElimina
  6. Jacme, ja veig que no m'he explicat bé. Jo no dic que sigui dolenta una bona organització, tot el contrari. És una forma de fer que les coses durin.

    La meva recança, si se li pot dir així, està en què no seria la primera vegada que una cosa espontània perd la gràcia quan es fa massa formal.

    Me'n recordo del Grup de Periodistes Digitals. Avui va navegant i va fent, amb bastanta dignitat, tot s'ha de dir. Però me'n recordo perfectament de la fabulosa llista de discussió que era el GPD, cap allà 1996-1997 (la prehistòria, vaja), que va parlar per primer a casa nostra de periodisme digital i que va tenir discussions legendàries.

    Fa deu anys, el 1998, es van voler embarcar a muntar un congrés. Van fer un congrés tan i tan bo, i tan com qualsevol altre congrés, que des de llavors el GPD no ha aixecat més el cap. Segons la meva opinió, és clar.

    Avui, el GPD és una associació formal. I no és que sigui dolent. És que no té cap diferència amb l'associació catalana de periodistes jugadors de golf (juro que tal engendre existeix).

    No dic que a l'Ebrebloc hi hagi defectes. El que haurieu de vetllar els que n'esteu al capdavant, si voleu és clar, és no fer el camí que han fet altres grans idees que han acabat com a coses del "montón".

    Les cerveses estan bé, però l'experiència demostra que no garanteixen res. El GPD va fer unes trobades molt semblants, la qual cosa no va impedir que l'invent gairebé naufragués.

    Només això, Jacme. Em sembla que aquesta crítica, si se li pot dir així, és constructiva, meditada i raonada.

    ResponElimina
  7. Ah, se m'havia oblidat: enhorabona i felicitats perquè, pel que m'arriba, l'ebrebloc d'enguany ha estat molt bé. I no sabeu el greu que m'ha sabut no poder-m'hi passar si més no una estona.

    Aprofito per dir que confio que la meva aportació anterior sigui ben entesa. No l'he feta per tocar la pera, sinó per alguna mala experiència que he viscut i que no m'agradaria que es repetís en aquest cas.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta