1 de juny del 2007

Sabaté afirma que un pacte que deixés CiU fora del govern de Tortosa és «impensable, peró legítim»

L'alcalde en funcions i candidat del PSC a les eleccions municipals de diumenge, Joan Sabaté, va advertir ahir que no té la intenció de liderar «cap opció alternativa» a la formació d'un equip de govern presidit per Ferran Bel (CiU). Sabaté, que té previst reunir-se amb Bel avui al matí i a petició del mateix candidat de CiU, va remarcar que l'assoliment d'un pacte alternatiu és «pràcticament impensable», tot i que va assenyalar que seria «legítim». Amb tot, Sabaté va assenyalar que no s'està promovent cap acord entre el PSC, ICV, ERC i el PP, que donaria l'alcaldia tortosina al regidor conservador, Antonio Faura. «Si ens hem posat en contacte amb les altres formacions és perquè, al marge del que puga fer Bel per formar govern, el PSC no vol quedar aïllat i ens agradaria saber quina és la intenció de la resta de grups», va dir. Sabaté també va remarcar que les negociacions per constituir el futur govern de Tortosa acaben de començar, tot i que va admetre que Bel està en una situació «immillorable» per fer valer els 10 regidors de CiU a l'hora de negociar. D'altra banda, fonts properes a les negociacions van detallar que, després de la primera reunió oficial amb el republicà Ricard Forés, CiU també s'ha posat en contacte amb ICV, i que hi ha «bona sintonia» entre Bel i Jaume Forcadell, que es reuniran la setmana que ve. Amb tot, la negociació està absolutament oberta, i CiU no ha descartat intentar un govern en solitari.

El Punt (1-Juny-2007)

36 comentaris:

  1. He vist càmeres per la seu de convergència i a aquell (com se deia) que era diputat provincial de CiU i regidor abans a Tortosa i que sen va anar a Prat de Comte per a continuar sent regidor, si home aquell ... com se diu? Bueno és igual que sembla que ja hi ha alguna cosa. Gustavo no ens amagueu res, va que sabeu, volem datos, datos, datos! Una salutació. ASTOROT

    ResponElimina
  2. Un alcalde que ha rebut una derrota electoral tant contundent com la de Sabaté hauria de ser una mica més humil.

    Com pot parlar de pactes legítims quan la ciutadania ha apostat contundentment pel CANVI a la ciutat.

    Sabaté ha perdut el nord i ara li tremolen les cames.

    ResponElimina
  3. El que hauria de fer és marxa ja, com la resta d’alcaldes anteriors.

    ResponElimina
  4. Sabaté dimissió però també forcadell i fores gump que han tret pitjor resultat que les anterior. Dignitat=dimissions

    ResponElimina
  5. A l'anònim anterior: aixo voldries tu, que marxen tots, es quede nomes un i PARTIDO UNICO. Perque, ..., es casualitat que t'hagis oblidat d'en Faura que també a tret pitjors resultats? O es que el PP ja et va bé?

    ResponElimina
  6. Joan sabaté hauria d'assumir la responsabilitat de la derrota i dimitir. Dimitir per dignitat política i donar pas a noves generacions. Ell ja porta des del 1991 a l'Ajuntament, no estaria malament que marxés.

    ResponElimina
  7. Sabate es un retorsut. Es capaç de vendres a sa mare per conservar la cadira. Tots sabem com les gasta juanito sabaté. Primer va envolicar a tots per governar, despues va fotre fora a los d'esquerra, despues se va carregar a amparo, despues va marginar a sisco lahosa.
    Sabate fot lo camp i dixa la ciutat tranquila.

    ResponElimina
  8. Llop, tot es interpretable. Es cert que CIU ha guanyat amb claredat. Pero malgrat això, i des del més absolut respecte a la teva opinió, he de dir-te que el tripartit (i no oblides que CIU ha fet i segueix fent campanya contra el tripartit i no només contra el PSC)suma els mateixos regidors (10) i amb més vots populars. ¿Que m'en dius?. ¿Sería o no legitim que governes un altre cop el tripartit?
    Pel que fa a la humilitat de Sabaté i, sobre toto, d'alguns membres de la seva candidatura, estic totalment d'acord amb tu, haurien d'haver estat més humils. I no solament ara, sino de molt abans. De sempre diria jo. Pero no perque no sigui legitim un altre tripartit a la llum dels resultats sino perque es millor forma d'anar per la vida, els hagués anat bé per corregir errors a temps i, de rebot, ens hagués anat millor als tortosin durant els ultims quatre anys.
    Salutacions.

    ResponElimina
  9. Simancas no tornarà a presentar-se més, els dos parlamentaris socialistes de Melilla, consients del mal resultat, també han dimitit, Sebastián, l'alcaldable socialista de Madrid ni agafarà l'acta de regidor...Creieu que Joan Sabaté i els seus companys de fatigues, com Martín, Bonilla, Cristina Bel, Ena...tidran la desència de marxar després de l'umillant derrota, o seguiran com si no hagués passat res??????????
    Que hi dieu??

    ResponElimina
  10. " Humiliant derrota "
    Aqui, cadascú diu el que l'hi sembla i avant...( com que es gratis ), perquè es clar.. la derrota, o no victoria se Sabate, si la comparem en la d'Arego a Tarragona.....,i si baixem mes avall ....Imma Juan...que en dius tu d'això?.( sense necessitat de que te'n vagis a Melilla o Madrid)
    Si el decent es marxar, el quedar-se es indecent? Au..feste-ho mira

    ResponElimina
  11. Avere si ens aclarim:

    CIU............10 (centre dreta?)

    PSC.............7
    ERC.............2
    ICV.............1
    Total............10 (esquerra ?)

    PP..............1 ( dreta )

    Vole-ho dir que les victòries històriques, les agranades, arrasades etc. no ho son quan algú treu majoria absoluta i sobrada ?
    Exemples d'agranades:
    Madrid, València, Tarragona, Sant Cugat, Amposta, L'ampolla, Tivenys etc.( procuro posar de tots els colors, que no sigue dit )
    A veure si això de la humilitat va per barris?
    JBG

    ResponElimina
  12. Es legitim, clar que si, però èticament nefast i faria un gran mal a la democràcia, aquí, allà i mes enllà. CiU ha de formar govern i es pot permetre el luxe de triar a la parella de ball que li faci mes el pes.

    Dins de les discrepàncies logiques i la devoció deguda a la cultura i expressió democràtica...felicitats a la gent de CiU a Tortosa

    ResponElimina
  13. Enric. Per endavant que penso que qui ha de formar govern es Bel. Pero això de la ética ... es quelcom subjectiu. La democràcia té unes regles de joc establertes y conegudes. Pel que fa a la formació de governs, permeten que forces diverses, encara que siguin minoritaries, s'agrupin per formar majories. Per tant, si aixó succeeix, es ajustat a les regles de joc democràtiques i no hauria de fer cap mal a la democracia. No siguem catastrofistes. Si les regles no ens agraden, cambiem-les, democráticament, es clar. Pero no fem apologies de l'apocalipsi que, aquestes si, fan mal a la democracia.

    ResponElimina
  14. geyifymL'ocorregut es d'alta (profona) psiquiatria i digne de ser el tema central d'un simposi mundial envers el funcionament cerebral. En efecte, es donen 10 regidors/ores(quasi la majoria absoluta) a una opció que en 20 anys (16 de Beguer y 4 de Curto, Mariano)no va fer res per Tortosa y les Terres, excepte deixar que s'invertigues poc(en les infraestructures viaries, per exemple) i s'emportesen tot lo bó (per exemple, lo tren) i ens donesen tot lo dolent(4 centrals nuclears, per exemple). Una opció que fou vergonyosament esclava del seu partit i traidorament transvasista.
    Lo curiós es que ara se n'aprofitara de lo fet: Palau Firal, Escorxador, Delegació del Govern, conveni amb Adif,Avinguda de Remolins Rotonda de l'Hospital, nou Hospital a Ferreries, gestions pel nou pont, nova pasarel.la, etc...
    Si, en efecte, el tema es de Simposium....

    ResponElimina
  15. Però Sabaté no tenia que treure majoria absoluta?, segur que es va equivocar d'escenari, rodejat de tants d'ineptes pot ser normal.

    ResponElimina
  16. Veieu la mida dels nostres polítics.
    Volem: poder, poder, poder.
    Per aconseguir el poder val tot.
    Natura i contra-natura.
    Qui mescla millor treu més profit.
    Algú ha sentit parlar d'ideologies?
    Algú ha dit alguna cosa d'una línia de desenvolupament ben estudiada? Models de present/futur? Reequilibri?
    Per a quan una mani a Barna pa queixar-nos de tot plegat?
    Mentrestant, rentats de cervell varis-
    Ah si, l'IDECE, disculpen-me.
    Cromos i canvis de cromos.
    Ui que monos los xiquets!
    Digueu vota, vota, vota, vota, brrrrbrrrr iiiiiiiiii.

    Desprès ja farem lo que l'amo digue!

    ResponElimina
  17. I no es rigorosament cert, això que planteja anònim de les 7:04?
    Respecte a l'anterior, I Bel no l'havia de treure també?

    ResponElimina
  18. L'anterior, volia dir el de les 8:36.
    Que em s'ha colat el de la aK47.

    ResponElimina
  19. I si agrupen per nacionalistes i no per esqueres. És un altre conjunt compatible. Això d'agrupar està molt bé, de petitets que ens ho ensenyen.

    És clar no tots els nacionalismes són iguals, al igual que no totes les esqueres...

    ResponElimina
  20. Diuen que aquesta nit de divendres en un sopar d'incondicionals Sabate anunciara la renuncia a l'acta de regidor.

    Les fons ben informades, no han assegurat si es una renuncia sincera o una pantomima, per conseguir el pertinen copet a l'esquena i el "Juanito no ten vaigues".

    Se n'anira, no se n'anira, se n'anira, no se n'anira

    ResponElimina
  21. Sr. Sabate hijo predilecto de Tortosa nunca lo sera, vayase con dignidad que todavia esta a tiempo y a sus coroneles o comisarios politicos digales que Lenin (en ruso Ле́нин; Simbirsk, Rusia, 22 de abril de 1870 - Gorki, 21 de enero de 1924) fue el seudónimo de Vladímir Ilich Uliánov (Влади́мир Ильи́ч Улья́нов), dirigente revolucionario ruso y líder del partido bolchevique. Fue el primer presidente del Gobierno soviético (el Consejo de Comisarios del Pueblo) de la Unión Soviética, elegido en el II Congreso de los Soviets de diputados obreros y soldados de toda Rusia, (25 de octubre [7 de noviembre] de 1917). Autor del conjunto de teorías bautizado posteriormente como leninismo, o marxismo leninismo,
    hace tiempo que falleció.

    Que estamos en la Cataluña del siglo XXI

    ResponElimina
  22. Quin rotllo no?

    ResponElimina
  23. Tan comunista no ho és tampoc.

    ResponElimina
  24. stalinista sense ideologia més béeeee

    ResponElimina
  25. La legitimitat es guanya dia a dia...Senyor Sabaté: Vosté ja ha tingut prou temps per guanyársela...

    ResponElimina
  26. jo soc de convergencia i no em considero de centre dreta sino que de centre esquerra i com jo casi tots els militants de convergencia,
    aixi q dixeus ja de tonteries d esquerra i dreta pq qui ha guanyat es ferran pese a qui li pese

    ResponElimina
  27. En això potser estaríem d'acord, de que qui ha guanyat ha sigut Ferran.

    I si mes no ho pode-ho capitalitzar davant el partit i Mas, que no ha vingut durant la campanya. Que per una altra part, deu ser dels pocs cops que això passa, (sinó l'únic)

    ResponElimina
  28. 3:37,
    Dius: "Esquerra i dreta son tonteries", i dos lines mes amunt
    que ets de centre esquerra.
    com es menja això?

    ResponElimina
  29. Si en permet el poble Tortosi sense descarta a ningu.crec que bel te un problema bastan Gran.
    Perque alguns es preguntarant .pos el deute que te l'Ajuntament es inmesurable per la cantidad de ciutadans empadronats.
    El projecte que ha presentat al poble es imposible de tirar-lo endavat sempre i quant se torne a endeuta la qual cosa vol dir possar merda damunt de la mateixa.

    Sr. TORTOSA TE EL QUE ES MEREIX DESDE L'EPOCA DE BEGUER QUE MEN RECORDO QUANT ANAVA PEL CARRER CERVANTES DAVANT DE LA PANCARTA EN CONTRA DE RENFE ,DESPRES DE A VER FIRMAT A MADRID QUE S'HAN PORTANSE L'ESTACIO DE TORTOSA, I L'ALDEA FOS L'ESTACIO DE LLAR RECORREGUT.

    DESDE ALLA VONS ELS TORTOSIN I OS RECORDO EL BANC D'ESPAÑA UN ALTRA BEGUEREDA, EM ANAT DE CUL AVORE QUI ES EL MILLOR POSTO PER QUE TORTOSA FUNCIONI.I ARA MEN DONO CONTE QUE , TORNEM A L'EPOCA PRETONIANA
    CiU I ERC ....DEU MEU PERDONA ALS INOCENTS
    PERQUE EN ELLS ESTARA LA GLORIA.

    ResponElimina
  30. estos que diuen que son d'esquerres o de dretes no deixen de ser esclaus del sistema oligàrquic-polític que ens pren lo terç del que guanyem i només ens en torna un dècim ... de loteria. cotorres bocamolles de veus superiors dels postergeists que estos dies ens han ocupat carrers, radios i tvs en caretos de flims de terror gore.
    estarien millor com artistes de guinyol, així mon podríem riure de com se foten bastonades sense parar.

    i és que "tot està a la teva ment!"
    (Anthony Blake)

    Comendianta alcaldesa!

    ResponElimina
  31. Nooooooo; si us plau!! Tortura NO!!

    ResponElimina
  32. Si, ja podeu rabiar ja, però Ferran Bel serà el proper alcalde de Tortosa i amb una mica de sort pactarà amb ERC. El nou equip d'ERC a Tortosa és fprça seriòs i tenen ganes de tirar endavant la ciutat de Tortosa.

    ResponElimina
  33. Les afirmacions de Sabaté , son , com sempre, poc pensades. Com es possible que manifeste el que ell mateix qualifica d'impensable ? Si es impensable perque ho dius? O es que habitualment parles sense pensar ?

    ResponElimina
  34. noi l'has bordat

    ResponElimina
  35. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta