23 de març del 2012

L'alcalde de Rasquera afirma que l'operació policial no afecta la plantació de marihuana



L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha garantit la continuïtat del projecte de plantació de cànnabis a la població, després de l'operació policial d'aquest dijous a la nit contra l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA), que promou la iniciativa de la mà de l'Ajuntament. En declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies, Pellisa s'ha mostrat convençut que l'acció policial -que s'ha saldat amb una persona detinguda, quatre imputades per tràfic de drogues i dos quilos de marihuana intervinguts- pretén sembrar la "por" entre els veïns del municipi, perquè giren l'esquena al projecte. L'alcalde considera també que va tenir lloc anit, precisament, per contrarestar les afirmacions de Fiscalia sobre possible escletxes legals per al conreu de cànnabis. Pellisa ha reiterat que l'operació policial tampoc alterarà la celebració de la consulta popular vinculant el pròxim dia 10 d'abril, en la qual els veïns s'hauran de pronunciar afirmativa o negativament sobre el pla anticrisi aprovat pel consistori que inclou la plantació de marihuana. "Ens farà treballar més per donar més informació i rebatre el que es diu. Por no, però sí més pressió i hores de feina", ha conclòs Pellisa.

Imatge ACN

48 comentaris:

  1. Respostes
    1. Jo invitaria a la gent de Rasquera que demani informació al Centre de Salut Mental, de la relació entre el consum de cannabis i la psicosi, potser això si que faria replantejar algun vot.

      Elimina
    2. L’alcohol mata a molta més gent que el cannabis i provoca moltes malalties físiques i mentals. El cannabis també té una finalitat mèdica que ni tabac ni alcohol (ambdós legals) tenen.

      Per tant, criminalitzar l’any 2012 una planta que naix de la mare Terra i que, no ens enganyem, és consumida habitualment per una gran majoria de la població i que alhora mou una barbaritat de diners inimaginables em pareix molt demagògic.

      Elimina
    3. ja ho saben al PP que estàs a favor de la regularització? en un munt de traficants que hi ha al PP (sobretot gallec)

      Elimina
    4. Estic segur que no sóc l’únic simpatitzant del PP que esta a favor d’una desregularització . Al PP a diferència d’altres partits podem tenir pensament propis, ningú ens obliga ha seguir un únic pensament i el pluralisme d’opinió esta l’ordre del dia.

      Que et penses que cap afiliat del PP s’ha fumat un porro, que tots els diumenges van a missa i que els homosexuals no tenen cabuda? Baixem dels núvols, la realitat de l’home polític té moltes variants.

      Elimina
    5. Tornem amb el terme demagògia dels co***ns.
      Dir el contrari del que presumiblement diuen els partidaris d'una substancia que "és consumida habitualment per una gran majoria de la població", no pot ser demagògia. Demagògia podria ser donar la raó a esta majoria.
      Per cert, que al PP hi han gais, que n'hi ha que fumen porros, que n'hi ha que no van a missa, que hi ha dones que avorten ja ho sabíem, Clar que sí. El que no és normal és fer-ho públic. Sobre tot si aspires a un futur polític dins el partit. Al loro, Gutijaume.

      Elimina
    6. Aquests temes els discutim a les reunions de NNGG que fem cada dos setmanes i com era evident el tema de les drogues va sortir. Jo sempre dic la meva i tots saben el que penso i deixo de pensar. Jo sóc partidari de despenalitza drogues, no per res, és que després de dècades de prohibició els resultats són molt negatius.

      Elimina
  2. Benvolgut Jose Maria no estàs prou informat.
    Primer son les malalties mentals les que el porten a les addiccions, generalment. Especialment a l'alcoholisme i el tabaquisme.
    A més, ja pots estar segur de que ni un gram d'aquesta plantació farà cap als consumidors de les Terres de l'Ebre, bons son els 5000 socis barcelonins de l'associació com per deixar perdre ni una floreta.
    Tanmateix qui produeix tabac, infinitament més addictiu que el cànem, el ven tot, no es sol fer les pròpies cigarretes.
    Vens a dir que tots els pagesos que cultiven vinya provoquen l'alcoholisme. O que els estanquers son traficants de droga dura.
    Una mica de per favor. La cosa va únicament de peles i faenes.

    ResponElimina
  3. Lamentables les pressions de tot tipus que ha d'afrontar un municipi menut com lo de Rasquera per tal de tirar endavant en un projecte novedós i trencador... Després mos avorrirem d'escoltar en tot tipo de mitjans los habituals missatges de l'estil "hem de ser emprenedors", "hem de ser imaginatius","hem de ser audaços"...
    Relació entre consum de cannabis i psicosi? Potser si, potser no, i què? La gent que vol fumar cannabis ne fuma igual, sigue legal o no ho sigue, provoque psicosi, o no. Una mica de pragmatisme no aniria malament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Relació entre consum de cannabis i psicosi? Potser si, potser no, i què? La gent que vol fumar cannabis ne fuma igual, sigue legal o no ho sigue, provoque psicosi, o no. Una mica de pragmatisme no aniria malament".
      Sensacional, fantàstic. Això, ara, se li diu pragmatisme ?. No seria més pragmàtic regular el seu consum ?

      Una cosa és que la maria es pugui considerar una droga tova, inclus que poguem dir que la immensa majoria dels que en fumen ho fan de manera, diguem-ne responsable, i que no hi ha cap problema. Ara, l'altra és frivolitzar, no fem broma.
      Del paràgraf que he copiat més amunt de Krupp, convidaria a tots a canviar la paraula cannabis per la de heronia o cocaïna. Llavors podríem parlar tan alegrement ? Se pot discutir i/o opinar que la marihuana no perjudica i tal i qual, el que no es pot dir és "Potser si, potser no, i què?". No home no, "i què" NO.

      Elimina
    2. Jo sempre defensaré la llibertat del mercat, si hi ha demanda perquè hem de negar-ne l’oferta.

      I no ho oblidem, l’oferta existeix però sense impostos ni taxes.

      Elimina
    3. Gutijaume, tu ets dels que penses que la demanda surt per generació espontània ? Vols dir que no hi ha demanda d'armes, i de prostitució, també ?. En això no estic comparant armes amb cannabis, parlo del concepte. No perquè hi hagi demanda d'un producte o servei s'ha de oferir lliurement. I repeteixo, hi ha infinitat de productes que consumim que la demanda ens l'han creat els mateixos que ens l'ofereixen posteriorment.

      Elimina
    4. T’entenc Jotabé i tens raó. Ara bé, existeix el tràfic il•legal de cànnabis? Existeix el tràfic il•legal d’armes? Existeix el tràfic il•legal de dones? Per suposat que sí i això es deu a una demanda que no crec que sigui creada des de dalt com les vacunes contra la grip aviar...

      Elimina
  4. Ja hi tornem. Desgarbellat, dius que el tabac crea més addició que la marihuana, no ho sé. El que sé, com tothom, és que un fumador, encara que sigui malaltís, més enllà de la despesa sanitaria que pugui afectar-nos a tots, no és un potencial perill per a la resta. Un gran consumidor de marihuana, podria ser-ho. ( conducció, delinqüència etc. ) Mai he sentit dir que algú hagi atracat per comprar tabac o hagi tingut un accident de transit -a no ser per caure-li la cendra a les cames- per anar fumat de tabac.
    No entenc la importància que té que la maria es fumi a Barcelona o a les nostres terres. Si és quelcom innocu, per què no s'ha de poder consumir també aquí ?
    Sobre les malalties mentals, ja sé que dius "generalment" però sembla que li vulguis treure importància i en té molta. Existeixen una sèrie de trastorns que venen provocats pel consum d'estupefaents. Això és així i punt. És diferent que també hi hagin casos de gent que com a conseqüència de tenir ( ja ) una malaltia mental, ( o una "simple" depressió ) poden acabar abocats al consum de drogues. De la mateixa manera que poden acabar en altres carrerons.
    Quant a la logística i operatòria de la plantació, producció, distribució i control del cannabis, pos home, acceptaràs que no és senzill. Ho compares ( altra vegada ) amb el tabac. Ara, de contrabanc de tabac també n'hi ha. El que suposo que fan els productors de tabac ( ells legalment ) és vendre la seva producció al millor postor. Ja no vull anar més enllà, però, els productors de cannabis, davant d'un "excedent" -provocat o no- què farien, el cremarien ? el cedirien a la industria farmacèutica a preu de cost. Si és per autoconsum, cal suposar que no ha d'existir benefici.
    I efectivament, afirmació ben certa: No tots els pagesos que cultiven vinya provoquen alcoholisme, però sobre tot, l'alcohol, a partir de certa edat no està prohibit ni comerciar amb ell ni el seu consum.
    Els estancs, independentment de la consideració de les drogues, addiccions, dependències etc. son establiments on venen un producte que és de venda lliure i que, davant d'un sobrestock, difícilment aconseguiran vendre'l més car dels preus establers oficialment. Cosa que, si més no, és susceptible de que passes en el cas de la plantació de Rasquera. Dis-me mal pensat.

    Suposo que no cal entrar en la noticia d'avui mateix que afecta algun treballador de l'associació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La noticia d'avui és idèntica a la de l'any passat. Et suggereixo que la cerques per saber els resultats que va tenir al jutjat.
      De lo altre, informat.
      De totes maneres, recomano a qualsevol persona que s'abstingue del consum de drogues, legals o il·legals, no son innòcues.
      Per a "flipar" de veritat només cal llegir els programes polítics dels partits, "flipe" assegurat si ets capaç de llegir fins al final. Compte, els ulls et poden acabar com els d'Ozil.
      ;-)

      Elimina
  5. Només vull afegir que si vull cannabis, coca, o inclús, cavall, no tardaré més que unes trucades de telefon més una certa quantitat de diners en aconseguir-la. Ni punyetera idea del grau de puresa, de la qualitat, de l'estat del producte en qüestió, ni del perquè de la quantitat que he de pagar, ni de qui se'n beneficia del que pago. Ara bé, si ne vull, ne tinc. Això és així ara, per a mi o per a qualsevol altre.
    Reitero, una mica de pragmatisme no aniria malament. Me temo de d'hectàrees de plantacions de cannabis prop de Rasquera, així com d'altres poblacions veïnes, ja n'hi ha ara mateix.

    ResponElimina
  6. Pos jo vull dir que si vull qualsevol de les drogues, ara mateix prohibides, no sabria ni on anar ni a qui trucar. Potser no estic al mon. Jo diria que sí, no obstant. En tot cas, ara, no parlàvem de la conveniència de la legalització de les drogues, per evitar adulteracions, pureses, tràfic etc.. Este és una altre debat.
    De totes maneres, si el que menys importa és si el consum provoca qualsevol trastorn ( "i què ?" ) Pos això: i què !!!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ves al Raval de Barcelona a pegar una volta i ja vindran a oferir-te’n.

      Elimina
    2. no fa falta anar al raval de barcelona ... al metro de madrid. o tortosa.

      Elimina
    3. No cal sortir de Tortosa. Tampoc cal sortir de Deltebre. Sovint no cal ni sortir del bloc de pisos...

      Elimina
  7. Sense dubte no estàs al món. Tranquila, si ne vulguesses de veritat tampoc te costaria massa faena. Lo que vull dir és que no és un problema de manca d'oferta. Me sembla que lo mercat negre és més que capaç de satisfer la demanda que hi ha ara per ara. Sobretot a n'estes comarques d'aquí baix... A partir d'aquí, voler demonitzar la iniciativa de l'ajuntament de Rasquera és pueril o hipòcrita, ja que dubto que el consum de cannabis augmenti si la plantació tira endavant. Potser dubtes que los membres de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum ja en consumeixen ara mateix? Potser dubtes que bona part del jovent, i no tan jovent de les nostres terres consumeixen usualment, en o sense plantació a Rasquera?
    Que lo cannabis provoca transtorns? I què? Què té que veure una cosa en l'altra? De transtorns n'hi haurà igual, perquè la gent fumarà igual...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igual que provoca trastorns la maquineta del bar, els jocs d’atzar, el treball, l’alcohol, el tabac, les grasses transgèniques, la contaminació industrial, les famoses antenes de telefonia mòbil, els escapes dels vehicles.... No fa molt vaig llegir un article que quan la meva generació sigui la que estigui al poder, el primer en caure serà aquesta prohibició ridícula d'una planta que naix de la terra com les carxofes o l’estramoni!

      Elimina
    2. Jo crec que anem capa tras, Jaume. Envens de prohibir l'alcohol i el tabac, anem legalitzan més drogues en esta excusa. Al final, anar drogat pel carrer no serà lo més normal, serà una obligació.
      Jo espero més de tu en la tegua carrera política.
      Les drogues, totes il·legalitzades.
      Moltes vegades quan paso per davant dels instituts, me fan molta pena vore aquella joventut en lo cigarro a la boca. Però en part la culpa és vostra, per donar-lis a entendre que és lo que toca fer quan se té una edat.

      Elimina
    3. Ignorant crec que saps perfectament que la paraula prohibir no m’agrada el més mínim si l’apliquem a una societat lliure i madura. Què és anar drogat? Jo em prenc un frenadol i pareixo un zombie!! Què és una droga? La que va per recepta mèdica ja no és droga (antidepressius, calmants, antibiòtics...)?

      El quid de la qüestió és que avui en dia el negoci de la droga existeix i mou milions i milions de diners a tot el món, la prohibició ni ha eradicat el consum ni ha disminuït el tràfic. Aquest consum altíssim que existeix de cànnabis, a part de que no es fiscalitza no aporta al consumidor cap garantía.

      Per tant, veient que 40 anys de prohibició (per dir una xifra) no han servit per frenar ni el consum ni el tràfic és per mirar-nos-ho. Tu imagina’t que és fa una campanya per acabar amb l’excés de velocitat i després de 40 anys l’únic que s’ha aconseguit és que la gent vulgui córrer més i que cada cop els cotxes es fabriquin amb més cavalls, doncs revism-ne la política pública, algo esta fallant.

      Elimina
    4. Dis-li com vulgues, però sempre hi ha coses prohibides.
      No és una comparació bona lo del frenadol, perquè no crec que quan ten prens un, sigue pel mateix motiu que quan te fumes un porro o prens alcohol. Si tens problemes de constipar-te, pots previndreu-ho amb el kefir, ami me va de cine.
      Jo crec que si la gent se droga sense cap motiu de salud, és perque no se castiga amb la suficient força. Nomes cal vore estos que los enganxen beguts, que una multa no és suficient per no tornar-hi.
      També, quan un va borratxo o emporrat, lo nivell d'eufòria augmenta, i no son conscients que es transformen en gent incívica, i aixó m'afecta ami de manera directa, sense ser jo un drogata.

      Elimina
    5. Ara només falta que Arjub digue: la paraula drogata és una ofensa a la gent que pren drogues, demano una rectificació.

      Elimina
    6. Un altre tema important i que provoca moltíssimes morts, el tràfic per carretera.
      I tens raó Gutijaume. Com una societat que te la velocitat regulada i limitada pot autoritzar la fabricació de cotxes que la superin? Igual les motos, i les 49 cc. que res 40 Km/H.
      La societat, ignorant, egoista, estúpida a la fi, la convertim en una familia suicida.

      Elimina
    7. Doncs si et prens un frenadol i practiques algun esport i et fan passar un control antidòping, donaràs positiu. El que semblava un simple medicament es converteix en una substància dopant segons el context.

      Precisament Ignorant el problema és que es castiga al consumidor (aprofitant-se d’una llei que va nàixer amb un objectiu molt diferent). Lo de lligar incivisme amb consum de cànnabis no em pareix correcte, amb l’alt consum que existeix d’aquesta substància els actes d’incivisme tindrien que ser molt alts, a més crec que l’efecte no es precisament d’eufòria sinó tot el contrari.

      Elimina
    8. La velocitat dels vehicles és un altre tema. Però al final, qui condueix, és lo que se passa lo limit de velocitat, i ja sabeu quins son, no? No busquem culpables on no els hi han, o millor dit, no fem demagògia.
      Jaume, per què te faiguen un control antidòping, has de ser pro, i suposo que tindran lo seu motiu.
      Ara te lligaré l'incivisme en los porros. Quan van fer lo passseig aquell que hi ha al costat del riu, desde lo club de rem fin al pont del mil·lenari. A la part final, havien un grup de joves que sempre s'estaven allí. Per puguen fumar porros tranquils, van trencar els farols novets que hi havien. S'estaven allí fuman i també trencant la barana de fusta. No és l'únic puesto que passa això, allí on se reunixen joves, sol hi haure soroll, brutícia, drogues, i mobiliari trencat o pintades. No ho dic jo, sinò els fets.

      Elimina
    9. Com que la gran majoria dels nois que esmentes són amics i coneguts meus, no entraré al drap. Suposo que en una colla d’amics sempre hi haurà un gamberro o un marrullero etc.
      Lo que me sorprèn és què després de tan criticar a aquells que han insinuat certa relació entre delinqüència i immigració ara me saltis amb afirmacions com “ allí on se reunixen joves, sol hi haure soroll, brutícia, drogues, i mobiliari trencat o pintades”

      PD: Bon fitxa debies ser tu de jove ;) (en carinyo jeje)

      Elimina
    10. Els cotxes més potents, veloços, i que dupliquen los límits que la societat imposa nomes tenen dos sentits: Primer el benefici de les caser constructores, intermediaris i tallers especialitzats. La segona estimular els egos dels possibles consumidors.
      A n'aquesta demagògia et referies?
      A que la TV ens vengue meravelles sexuals i els pixafluixa s'ho creguen i els compren?
      O a que et posen la pistola al davant i et diguen "tu ja saps la llei" si la uses es per compte teu!
      Ignorant. No ets partidari de no vendre armes letals? Dons estos cotxes ho son.

      Elimina
    11. No vull dir que tots los joves, clar que no. Però si que una poma podrida fa podrir les altres. Jo recordo que la colla que anava, per culpa d'uns pocs, ho pagavem tots, i clar, no es just.
      Home, jo era mes fixa quan anava a EGB, per això als 18 estava més madur. OH NO!

      Elimina
    12. Desgarbellat, tu fes o que estigue en les tegues mans i no corrigues, no begues i no te drogues, almenys mentres portes cotxe.

      Elimina
    13. Ignorant, d'això no et preocupis gaire. Per lo que sigue, ni la DGT, ni la companyia d'assegurances fan gaire negoci amb mi.
      Només te diré que soc dels que posen tots els intermitents, s'aturen als passos zebra i vaig a 50 Km/H. de Tortosa a Jesús.
      Flipo, de natural, amb tots els que em passen, els que es traguen els intermitents, límits, etc.
      Espero que en les pròxims 40 anys de conductor pugue seguir dient el mateix. I que a tu et passe el que a mi.
      Fins i tot sospito que el meu àngel de la guarda era guàrdia de tràfic abans de ser àngel. ;-)

      Elimina
    14. perdona, però si fas tot això ( que m'ho crec ) els de la companyia d'assegurances si que en faran de negoci amb tu. Tranquil que no et faran fora. Jo també intento ser dels teus. Lo de 50/hora no ho juraria però.

      Elimina
    15. Per això he posat "gaire negoci", degut al meu bonus per no fer "partes". Però, és evident que sempre les asseguradores fan negoci amb tots els seus assegurats. Per elles soc una "merla blanca", tot beneficis, cap despesa.
      Tinc sort d'haver posat un "automàtic" al meu cervell que manté el cotxe a determinades revolucions segons el límit.
      Algun episodi de "despiste" també pot ser natural, però, els automatismes desenvolupats fan que es posi tot en alerta i el peu s'aixequi de l'accelerador quasi automàticament.
      Feina d'anys, per suposat, i de triar sempre vehicles que, de per si, no son cap incentiu a córrer. No teniu una línia groga al compta-revolucions que indica el mínim consum? Bé, jo no l'he tingut en molts anys, però ara, pos fins 2800 rpm. La pela mana, i l'estalvi també ajuda a no anar de pressa. També s'han d'estirar les marxes, de quan en quan, en 2a. i 3a. sinó el motor s'adorm.
      La base: no tenir pressa per a res. I saber deixar, algún cop, festa o celebració, que altres m'acompanyen a casa i no ser jo el que condueixe si veig que m'he passat. I es que a mi també m'agrada desmarxar-me de tant en tant. Per cert, cada cop menys, pels naturals efectes de la edat.
      Jo ja t'he contat el meu secret, Ximo. Lo del 50 entre Jesús i Tortosa reconec que cal disciplina. Ànims a tots, no és tan complicat.

      Elimina
    16. Pots anar de Tortosa a Jesus per som. Aixi potser no se te fa tan llarg.

      Elimina
    17. Massa adrenalina ignorant. Visita al teu metge de capçalera. Igual tens les suprarenals espatllades o pressionades per unes lumbars lordòtiques. També pot ser un excés de testosterona. O massa cavalls als peus. Per al darrer cas pots baixar la pressió dels pneumàtics a 0,4 los de l'esquerra i a 0,6 los de la dreta. Espavilat.
      ;-)

      Elimina
    18. Uf. No me parles de metges que porto un any... Al final me tornare loco.

      Elimina
    19. Jo porto així quasi des de que vaig nàixer, si et consola. Però, ni tanta insensatesa e ignorància han pogut fer-me la pell. Festegem doncs que som vius i que encara podem anar de Tortosa a Jesús per Som i gaudir-ne del paisatge. Alguns no poden ni fer-ho amb la vena als ulls que porten. Per Quiró i Asclepi!

      Elimina
    20. Suposo que és questio d'acostumbrar-se al dolor. Però si, molta ignorancia i caradura.

      Elimina
  8. Tens raó Krupp. Dubto de l'associació i dels seus interessos.
    Perdona una cosa, tu que estàs al mon, d'on treuen ara els associats la marihuana que consumeixen ? del mercat negre, de la il.legalitat ? del balcó de casa ? Vols dir que no hi haurà excedent ? Jo, no puc demostrar les sospites que tinc. I tu, pots demostrar el contrari ?
    Suposo que tenim clar que un us irracional i abusiu de l'alcohol provoca molts morts en accidents de transit. Llavors, si de morts igual n'hi haurà, perquè el personal continua bevent i conduint, per què fer controls d'alcoholèmia ( d'accidents igual n'hi haurà ) Que l'alcohol provoca accidents de transit, i què ? Que no portar el cinturo de seguretat -generalment- , en cas d'accident, pot provocar conseqüències fatals, i què, ?. si sempre hi haurà gent que continuarà sense posar-se'l.
    Ah, per cert, una central nuclear, en potencia, comporta perills més que evidents; un cementiri nuclear, igualment. I què ?
    Per si encara no està clar, la meva discrepància i certa indignació, rau sobre tot en l'insolidari i pasota " I què " Què vol dir i què ? Una mica de empatia no ens aniria gens malament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo conec membres d’aquesta associació i són gent molt normal. Estan estudiant la seva carrera, són esportistes...

      Elimina
    2. No en tinc cap dubte. En un col·lectiu de 4/5.000 persones hi ha de tot. Inclús en poden hi haure que consumeixin la meitat que altres.

      Elimina
  9. Veig que no mos entenem... Vejam, si jo no m'endrogo no és perquè lo seu comerç sigue ilegal, o perquè estigue mal vist, o perquè m'amenace Felip Puig...No ho faig perquè no vull. Tampoc cal que me fasse de cap associació (pregunta a qualsevol persona una mica més "al món" que tú si cal pertànyer a cap associació per a consumir, i voràs si se'n riuran...). Hauriem de començar a acceptar que les campanyes de mala premsa contra lo consum de drogues (i especialment contra el cannabis)mai acabaran amb la seua eradicació, mal que mos pese. La llei seca tampoc va funcionar, i com tots sabem només va servir per a enriquir lo crim organitzat.
    No tinc ni idea si hi hauria excedents o no. Hi ha excedents de Marlboro?
    No tinc intenció de parlar del consum,plenament acceptat, del tabac i de l'alcohol, perquè llavors ja arribem a extrems absurds, com que el conreu de substàncies adictives i obertament perjudicials per a la salut està en la base de l'economia d'algunes de les nostres comarques. I no passa res.

    ResponElimina
  10. I què ?

    Els de Marlboto -com ja s'ha dit per aquí- si tenen excedents se'ls han d'empassar. Més aviat si en tenen acabarien plegant. Tot el contrari d'una plantació com la que parlem on, amb els excedents, poden caure en la temptació de jugar-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet els motius per cultivar-ho és que són. Tants socis i legalment poden tenir fins a tanta quanitat. Això equival a X plantes, que s'han de plantar en X superfície.

      Elimina
  11. No es necesario perder más tiempo con este tema ...

    Ya se ha puesto en marcha la "Operación María" para denegar cualquier tipo de permiso ... Prensa, ahora "oportunas" detenciones ...

    Y mientras, el Sr. Pellisa con declaraciones como si hubiera nacido ayer ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta