11 de maig del 2012

Té raó de ser el moviment Acampada 15-M, un any després? #acampadatortosa #PrimeraColumna


En el programa d'aquest divendres de Primera Columna, volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si té sentit mantenir la flama del moviment 15-M, un any després de les mobilitzacions i acampades que van omplir de ciutadans indignats les places d’arreu de l’Estat espanyol. Per exemple, Acampada Tortosa 15M organitza un seguit d’activitats avui divendres i demà dissabte, i començaran avui a les set del vespre, tot ocupant la plaça d’Alfons XII fins el proper diumenge al matí. Així, durant el cap de setmana es realitzarà el visionat del film Interferències, diverses xerrades a càrrec de la Plataforma per la Salut a les Terres de l’Ebre, i de la Plataforma per l’Educació Pública i del Centre Social Autogestionat Lo Maset. També una taula redona titulada Passat, present i futur a les Terres de l’Ebre, amb Manolo Tomàs (PDE), Juli Loras (CANC) i Joan Montesó (UP), i la presentació de l’actualització del dossier Tortosa: situació social, endeutament de l’Ajuntament i sous dels polítics municipals. Finalment, també es representarà l’obra de teatre Circ Cacic. Una obra políticament esbiaixada. A més, dissabte a les set del vespre es farà una manifestació amb el lema Per un canvi global, al cap poder del poble, que sortirà des de la mateixa plaça d'Alfons XII. Però la nostra pregunta és la següent. Té raó de ser el moviment Acampada 15-M, un any després?

53 comentaris:

  1. Desgraciadamente, hay motivos. El movimiento 15M nació de forma espontánea, fue el despertar de los ciudadanos contra un sistema que se fagocita a sí mismo, e implicó a un amplio sector de la población. Durante el último año, hemos sido cada día mas conscientes de la estafa financiera, de la corrupción política y del abuso de poder...nos lo están grabando a sangre y fuego!
    Es evidente que no se puede estar un año entero acampado en la calle clamando contra las desigualdades, por eso el 15M ha estado trabajando desde asociaciones locales, promoviendo iniciativas, informando, revindicando y denunciando; menos visible, pero igualmente activo. La convocatoria para el 12M tiene hoy más sentido que hace un año, por que los motivos que nos llevaron a salir continúan ahí, incluso diría que su presencia es más asfixiante en cada telediario que pasa.
    Se llevarán a cabo actividades en cientos de ciudades del mundo. Entre ellas Tortosa, mirad el mapa http://map.12m-15m.org/
    Por supuesto que hay motivos. Pasaros por la plaza de Alfonso este Viernes y Sábado.

    ResponElimina
  2. Desgraciadamente, hay motivos. El movimiento 15M nació de forma espontánea, fue el despertar de los ciudadanos contra un sistema que se fagocita a sí mismo, e implicó a un amplio sector de la población. Durante el último año, hemos sido cada día mas conscientes de la estafa financiera, de la corrupción política y del abuso de poder...nos lo están grabando a sangre y fuego!
    Es evidente que no se puede estar un año entero acampado en la calle clamando contra las desigualdades, por eso el 15M ha estado trabajando desde asociaciones locales, promoviendo iniciativas, informando, revindicando y denunciando; menos visible, pero igualmente activo. La convocatoria para el 12M tiene hoy más sentido que hace un año, por que los motivos que nos llevaron a salir continúan ahí, incluso diría que su presencia es más asfixiante en cada telediario que pasa.
    Se llevarán a cabo actividades en cientos de ciudades del mundo. Entre ellas Tortosa, mirad el mapa http://map.12m-15m.org/
    Por supuesto que hay motivos. Pasaros por la plaza de Alfonso este Viernes y Sábado.

    ResponElimina
  3. Entiendo que sí. Fue un movimiento que logró que muchos jóvenes se implicaran por la política i por cambiar la sociedad. A diferencia de lo mencionado aquí creo que el Gobierno del PP ha escuchado alguna de sus peticiones, simplemente porqué a pesar del tinte ideológico de las protestas algunas de sus propuestas eran de sentido común para mejorar las necesidades de la sociedad española. Estoy hablando de casos como la dación en pago de las personas en riesgo de exclusión, reformas de transparencia en las Administraciones y el Estado e incluso la creación de ese “banco malo” si apuramos.

    Siempre que la sociedad haga crítica constructiva va a ser positivo, por eso confío que el aniversario del movimiento no se convierta en un desafío a las autoridades y al Gobierno.

    ResponElimina
  4. Per això en mostra de bona voluntat i sintinia F. Diaz ha dit que no deixarà fer camping a la Puerta del Sol. Sinó son fidels del Papa, clar.
    Si realment et penses que el PP serà el que atendrà les peticions ( DE FONS ) dels indignats, és que estàs més perdut que un llum. No sé si altre ho faran ( tinc dubtes fonamentats ) però el que segur no ho farà és el teu partit. Què no has vist De Guindos quan li han preguntat pels irresponsables que han portat Bankia a la situació actual ? ha contestat xiulant. El que no s'ha estat de dir es que Rato ha estat el millor ministre d'economia i hisenda de la democràcia, però sobre responsabilitats penals, que bé, que sí, que la justícia està per això...I l'acusació particular ? s'exerceix per acontentar al personal o afecta algú que no esta prop, no ?
    Vas bé si creus que sense desafiament a les autoritats, governs i qui faci falta, se solucionarà res important. d'arrel.
    " Para mear y no echar gota "

    ResponElimina
  5. Molt fort lo d'avui!
    Corporativisme partidista a mans plenes, Cucafera!
    Si ens hi fixem amb els noms de la piràmide neo-lliberal, podríem fer aquesta escala:
    Bush, Aznar-Rajoy, De Guindos-Rato,....
    I perquè no toquem més que els mig-alts nivells.
    Lo d'avui ja s'ha vist, tota la borsa cap avall.
    A lo millor el De Guindos diu, d'aquí un temps, com el conseller de J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon,"ha sigut un error majúscul", però, lo "mal" ja l'hauran fet.
    Igual que "el hilillos" que s'ha "envainat" en quatre mesos el programa electoral, lo que ja és mal tan comú que fa sempre la mateixa pudor: "La caguen i paga el poble"

    ResponElimina
  6. I a sobre encara hem d'escoltar com la Soraya, quan se li pregunta que espera Rajoy per comparèixer al Congrés, justifiqui ( a la roda de premsa de després del Consell de Ministre ) que Rajoy, contestant tres preguntes al Congres o dos al Senat, ja dona explicacions suficients.

    ResponElimina
  7. Els drets a vaga i reunió existeixen, però que jo sàpiga no hi ha cap dret constitucional que garanteixi la possibilitat d’acampar indefinidament al centre neuràlgic de la capital. Igual que a qualsevol altre col•lectiu que ho demani se’ls hi ha donat via verda per a que es manifestin a la Plaça del Sol durant cinc hores, si no en tenen prou, és perquè mentre reclamaven lo de “democràcia real”, pel camí van obviar alguna lliçó democràtica que altra.

    Acusacions particulars Cucafera? Si vols comencem per Felipe González autor de la LORCA, llei del 1985 que va convertir les Caixes en un pessebre polític. Culpa tenen també totes les CCAA que eren les que dirigien i munyien aquestes caixes. Culpa tenen sindicalistes i polítics sense excepció que s’han deixat corrompre i culpa té, el senyor MAFO i com no els directius i consellers de bancs i caixes que han sigut irresponsables i ineptes.

    De moment s’estan eliminant privilegis a la classe política (reivindicació 15M) mitjançant lleis de transparència, reduccions salarials, supressió de mòbils i cotxes oficials etc. Reclamaven certes mesures laborals que la reforma actual contempla com la possibilitat d’acordar reduccions laborals amb els mateixos empresaris. En matèria de vivenda s’ha d’aprovar la dació en pagament que ha sigut una altra reivindicació del moviment, s’ha reduït les retribucions dels banquers, s’ha apujat el tram del IRPF per aquells que més cobren, es prepara una reforma financera molt dura amb el poder bancari...tot i així queden moltes coses per fer i moltes altres que no es faran perquè són inviables donada la situació actual.

    Pauper, De Guindos i Rato s’empiparien si se’n enteren que els fiques al mateix sac, pensa que no se tranguen ;)

    ResponElimina
  8. Hi ha molts mètodes per aconseguir el que es vol sense que la solució passi per un desafiament a l’autoritat. Últimament ens perden els modals com s’ha vist amb el teatre de les autopistes o com es veurà a Madrid quan “alguns” indignats desobeeixin les ordres donades per Interior.

    Has dit: “Vas bé si creus que sense desafiament a les autoritats, governs i qui faci falta, se solucionarà res “. Està clar que tot és més fàcil fer-ho al mode espanyol: un pronunciament, un cop d’estat i una guerra civil, però pensava que certa maduresa democràtica i en llibertat ens permetria oblidar tals idees autoritàries. Si els neonazis han aconseguit 20 escons al Parlament grec no deu ser tan difícil canviar les coses tot acceptat l’ordre preestablert.

    ResponElimina
  9. Nu no vols entendre, com no saps matemàtiques, que és una piràmide. Que estiguen al mateix esglaó, no significa ni que s'estimen ni que s'entenguen.
    Clar està que ells dos son gossos mesells i que, un cop posats al poder, cas de Rato al FMI i després a Bankia, després de ser ministre, deixen terra cremada al darrera.
    En canvi, ves i busca'ls el patrimoni que han amassat i amassaran, paga el poble mundial o l'espanyol.
    Compte, per a que no em tires en cara tants i tans càrrecs de molts partits, qu han fet el mateix, també et diré que tan CajaMadrid com Bancaja s'han lluit amb el "companyerisme" amb polítics del PP i especulació urbanística que ara haurem de pagar tots. A banda del "fitxatge" de CR7.
    Tu saps llegir hemeroteques no?

    ResponElimina
  10. No t'enganyis Gutijaume. El problema és el capitalisme, això és així. Si tu creus que el PP lluitarà per combatre'l o inclús per reduir-ne les causes nefastes ( a més de les positives, sí ) que comporta, pos allà tu.
    De totes maneres, La Caixa, qui també es mou en el marc de la LORCA, creus que corre el mateix risc que a acabat afectant Caja Madrid ? qui, per cert, volia fusionar-se amb la caixa catalana. En tot cas, des del 1985 vols dir que no ha hagut temps de canviar allò que tu valores tant nefast de la llei ?
    Ah, quan cites una frase cita-la complerta: acabes intencionadament la meua frase en no " se solucionarà res ". Jo havia afegit "important" i "d'arrel". Canvia una mica.
    I no t'entestes en fer un poti poti...em parles de cops d'estats, pronunciaments, però que dius ? Què tindrà a veure que jo cregui que per aconseguir canvis importants que afectin a l'arrel, per solucionar problemes sistèmics és difícil que s'aconsegueixi sense provocacions i desafiaments als governs, en què estos propòsits no hagin de passar pel referendo de les urnes..

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. 1. Raons hi ha, més que fa 1 any. I per desgracia l'any que ve les raons s'hauran multiplicat.

    2. No hi ha cap llei que digui que es pot acampar en una plaça? No, tampoc que digui el contrari, de fet hi ha un dret de reunió que es superior a altres consideracions. Mireu que diu Amnistia al respecte.

    3. Qui està desafiant a la ciutadania en general, són els poders i els governs. Tant amb la seva política que prioritza clarament als mercats per sobre de les persones. Se veu que per alguns polítics sobretot del PP i de CiU, el dret a la protesta és desagradable i fins i tot inadmissible. No cal més comentaris.

    4. Les reformes que dius Guti que ha fet el PP, són petits detalls que per a res són el que la gravetat dels temps necessiten. I tots sabem on van el gruix contundent de les seves reformes, a carregar-se drets i capacitat de la gran part de la ciutadania. Als poderosos i rics, pessigolles. Algunes de les grans fites que nomenes són simplement bromes pesades.

    5. Una petita reflexió sobre el futur del 15M: Englobo aquí tots els moviments que en diferents àmbits estan treballant; han de mirar d'organitzar-se, coordinar-se i informar i treballar en positiu. Vigilar de no caure en el maniqueisme, vigilar el funcionament constant de les assemblees, vigilar i vigilar, cosa que és difícil però tots sabem que la distorsió sempre pot estar allí, i hem de ser prou intel·ligents i madurs per no tenir pressa i molta constància i seriositat.
    La protesta i la denúncia estan molt bé, i sempre han de ser, però necessitem anar endavant, ajudar-nos, cooperar i donar sortides a la gent que està ofegada pel sistema. En molts de llocs i places sé que això se fa, però en altres simplement s'ha quedat en un crit de ràbia i poca cosa més. I després d'un any, amb això no hi ha prou per arribar a un canvi real.

    ResponElimina
  13. sí que hi ha raons per sortir, moltes...

    ResponElimina
  14. Amnistia pot dir misa, cremar-se a lo bonzo també és una forma de manifestar -se. No crec que acampar a una plaça, fer malabars i un trist discurs no crec que solucioni més problemes.

    ResponElimina
  15. Pos tu no dies que d'esta manera los havien escoltat los del PP. Ara te'n fots?
    Jo crec que fumes massa. O pitjor. Que te penses que la gent som imbecils.

    ResponElimina
  16. Per cert. Te vorem per algun acte de la plataforma?
    No me vingues que de minut anaves en ton iaio a Barcelona.

    ResponElimina
  17. Gutijaume estas perdent els papers...
    Ni estas, ni deixes estar, ni ets capaç de justificar l'incompliment del programa electoral del PP. Consolat amb el títol de lliga i que estas al 23è lloc de la "Piràmide".
    Aquesta matinada a Sol, heu escrit titulars als diaris del mon: Estat repressiu.
    Vídeos i fotos "habemus". "Buscalllos, buscallos,..."
    I guarda't els "Bonzos" a la "faldriquera"!

    ResponElimina
  18. Estat repressiu? Siria és un Estat repressiu, no digues tonteries perfavor. Continueu acampant i passant-ho bé fins altes hores de la mainada, jo a les 6 estic direcció Barcelona per estudiar i també per treballar, està és la diferència entre la juventut acomodada i subvencionada que us pleneu la boca amb la paraula que més us agrada: GRATIS. Aiiii si patiguesseu gana o visqueseu en un Estat Repressiu on es prohibeix el dret de runió a base de trets i bombes..... On estaveu els de 15M quan els vostres pares es cambiaven l'opel pel mercedes i es construïen el xalet mentre sorties a sopar fora tots els dissabtes? No vos queixaveu dels banc quan tenien l'aixeta dels diners oberts...

    ResponElimina
  19. Per cert també hi ha una gran diferència entre la gent que ahir estava a Sol manifestant-se i els 200 alborotadors de turno que es van quedar per a fer l'únic que saben fer, què és provocar als cossos de seguretat, a les autoritats i desafiar al sistema democràtic i a la llei.

    ResponElimina
  20. Tornat a llegir els teus dos comentaris i mira que no hi hagi una contradicció entre ells. Deu ser la calor...parles de 38.800 contra 200, potser ?

    ResponElimina
  21. volia dir 39.800, clar. ( per quadrar-ho amb els 40.000 que deien ( la policia ) que hi havien.

    Alguna de les coses que dius no les diria ni el més reaccionari dels reaccionaris del teu partit.

    ResponElimina
  22. Estos indignats de la plaça Alfonso són uns perrosflautes amb un coeficient intelectual molt baix, que lo que volen és no treballar ni fotre cop en sa vida. Son uns vagos. Ja fa mesos que els he calat. I son violents i males persones. Només cal veure de la manera que van vestits, la seva imatge i els cabells que porten. Si volen canviar el món que formiguen un partit i és presentin a les eleccions i deixin de donar la tabarra pels carrers que aixi no solucionaran res... Son uns payasos!!

    ResponElimina
  23. I això que és?

    http://www.youtube.com/watch?v=qSCTbHIVyA8&feature=youtu.be
    http://www.youtube.com/watch?v=3vCvvci-BwA&feature=youtu.be

    copiar i enganxar a la barra d'adreces del teu navegador

    Per a que parlar en un radical-ultra?

    Per acabar, de la teva estimada "La razón"
    https://twitter.com/#!/GeekIndignado/status/201617849087823872/photo/1

    Gutijaume, així no anem bé, i ens mantenim lluny del raciocini més elemental.
    Que alguns hem viscut temps que ens recorden a aquests.
    I no teníem "democràcia"

    ResponElimina
  24. Miquel, antes d'insulta a algu, identificat millor. No creus tu?

    ResponElimina
  25. Miquel, i tu ets un cobart.

    ResponElimina
  26. Gutijaume, ara si que crec que ets tú sense màscares! Les coses clares, millor per tots. Ara toca vendre l'argument de que són uns perro-flautes fills de papà. No generalitzes, que quan la gent generalitza sobre el PP i diuen que són uns fatxes t'enfades no? Tampoc se molt bé d'on te ve el comentari del mercedes, encara que és possible que treguis les teves informacions de mitjans tan equilibrats com La Razón o Intereconomia.

    ResponElimina
  27. I lo del tal Miquel... que ranci... i que profunds arguments, vestimenta i pentinat defineixen a les persones dius, a tú te defineix la teva berborrea casposa i retrògada.

    ResponElimina
  28. Jaume, ja vorem tu quins cotxes te compres i en quina casa viuras. No t' has de ficar en un pobre compranse un caprixo. Sino en un millonari forrat a costelles nostres.

    ResponElimina
  29. Jo crec que lo tal Miquel es un trol destos.

    ResponElimina
  30. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  31. Me compraré allò que vagi d'acord amb les meues possibilitats econòmiques. Contesteu-me, on estaven les protestes ciutadanes quan vivíem al món de yuppie i els paletes demanaven lo millor pernil i el millor vi?

    ResponElimina
  32. Pauper la resistència a la autoritat també és delicte. Per cert tens algun vídeo de com los mossos s'enduen a la garjola als aficionats madridistes que celebraven la Lliga a Tortosa? Pot ser ser del Madrid també és delicte qui sap.

    ResponElimina
  33. I premis pulitzer també agredits?

    http://www.lasextanoticias.com/videos/ver/desalojo_por_la_fuerza/597773

    ResponElimina
  34. I per cert la ignorància deixem-la al calaix. Voleu parlar, parlem-ne. No cal llegir La Razón o La Gaceta que tots ho hem vist en los nostres propis ulls. Lo tonto era lo que no s'hipotecava hasta els 50 per comprar-se lo pack del cotxe+casa. Ajuntaments endeutats fins 7.000 anys, pobles de 500 habitants amb poliesportius que ara no es poden ni mantenir, piscines públiques a qualsevol poblet.... l'avarícia trenca el sac senyors!

    ResponElimina
  35. Que passa? Que la faena de paleta no mereix admiracio? Jo crec que los paletes i companyia estaven invertin el seu suor en lo que ells bulguesen. Pero millor en sopas i cotxes, que ahorats en bancs i despues no puguerlos traure perque han volat.

    ResponElimina
  36. Anda que quan la gent firmava estes hipoteques, los bancs no se fregaven les mans.

    ResponElimina
  37. Ec, Jaume, al partit no te diuen res pels comentaris que fas?

    ResponElimina
  38. Va una altra dita per a Pauper: "si no vols pols no vagis a l'era". Me pots explicar perquè un senyor que té un premi Pulitzer i que exerceix com a periodista no va identificat com a tal, cosa que sí fan els seus companys. Molt important se pensa...

    ResponElimina
  39. Xato que jo també he treballat de menobre, que no se't oblide.

    ResponElimina
  40. Mira el dia que vingue algú i me digue que no puc expressar i dir el que penso de forma lliure; manta i carretera, m'entens?

    ResponElimina
  41. Bueno, no repetiré que prefereixo mil vegades que la gent sorti al carrer i que per molt que governants i mitjans de dretes vulguin manipular, el que toca és sortir i per a res és el normal amb la que està caient es criticar a la gent que té una sensibilitat i lliuten per un present i futur millors.
    Sobre aquesta gent tan malvada i perillosa que es van quedar a Sol, us deixo aquest article, dedicat a Guti i als que tan us agrada generalitzar i seguir les ordres dels que manen, sobretot si són els teus.
    http://principiamarsupia.wordpress.com/2012/05/13/el-desalojo-de-sol-y-la-mayor-humillacion-de-mi-vida/

    ResponElimina
  42. Jaume, tu has fet de tot. Pero massa poc temps. No troves que un paleta o menobre, etc, no se guanya tenir mes patrimoni?

    ResponElimina
  43. No. Jo ho dic per la poca picardia que tens.

    ResponElimina
  44. Mira Plastik, ja ho he dit abans. Els 40.000 que es van manifestar i desprès se’n van anar a casa fantàstic. Però m’estàs defensant a 200 persones que a les 6 de la matinada encara anaven fent l’Imbècil per la capital, i defensar a n’aquesta colla, és desprestigiar el impecable comportament dels altres 40.000 indignats.

    I ignorant, has escrit com a set comentaris on o bé dius el mateix o bé no dius res, no te sàpiga mal que no conteste a preguntes absurdes. Crec que la gent intel•ligent entén perfectament el que intento explicar

    ResponElimina
  45. Mira, veus. En aixo que dius les contestes totes de cop. I si, la gent inteligent tanten, pero no et compren. Veus la diferencia?
    I no me sap mal, que en lo fondo trapecio.

    ResponElimina
  46. La veritat, Guti, no sé si has llegit l'article que te enllaçava... el noi que l'escriu me sembla moltes coses, però no un imbècil. Però com que veig que t'agrada generallitzar i parlar per parlar, suposo que no em tindria que extranyar que també t'agradi insultar gratuïtament. A mi l'imbècil me sembla el policia que insulta al noi, però bueno, potser tenim conceptes difererents del que és ser un digne i indignat i del que és ser un imbècil indigne.

    ResponElimina
  47. Si, era una mica justet el que s'hipotecava quan només tenia un sou amb el que defensar-se, o dos que en feien un. Però, perquè ara som tots els que vam contenir despesa i ens vam resignar a no tindre el que ens venien un i altre cop pels anuncis els que paguem lo "justets" que eren els bancs a l'obrir les caixes?
    Oblides que la maniobra comença als EEUU?
    I que després ens infesten a tots amb les hipoteques "sub-prime" amagades dintre dels paquets financers?
    I dels estafats pels bancs amb els estalvis "preferents"? Ells estalviaven, prou feina tenien, i després venien els "tontets" directors de banc i els col·locaven aquells productes fraudulents.
    Parlem, ja m'has fet parlar massa i, saps, em recordes una paràbola atribuïda al Jesús de Natzaret que hauràs d'esbrinar quina és. No et costarà tant, ni tan sols has de llegir la Biblia sencera, amb el refregit del nou testament en tens prou.
    Massa "viu" a n'esta Terra!

    ResponElimina
  48. Miquel, quan dius que els indignats "formiguen" un partit, que vols dir, de formigues, de formigó ? Abans de tracte els altres d'ignorants i "payasos" vols dir que no t'hauries de posar davant d'un espill ?. Quant Gutijaume, pos bé, un dia o altre caurà del cavall. Ara que, si ara no cau ?.....
    Perquè una cosa és discrepar del moviment, les accions etc. però desqualificar de manera tan generalitzada és ridícul. No vols veure que el problema és sistèmic i que, si ara no esclata del tot, no pateixis que ja ho farà.

    ResponElimina
  49. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  50. Guti, potser tens bons padrins que lo dia de demà te donaran faena, si per una d'estes perds la que tens, o la que te puguen proporcionar los teus estudis... Si no ne tens, ja voràs lo bé que te senta que algú te digue "vago", "tú t'ho has buscat", o "avariciós" quan més fotut estaràs.
    Per cert, lo teu coleguilla Miguel se llueix que dóna gust. Ell sol ja vos dixa ben retratats als dos...

    ResponElimina
  51. Si que té padrins, sinó no parlaria en esta prepotència. Te clar que a ell, ningú lo fotrà al carrer. Quan acabe la carrera, avere quan tarda a trobar faena a alguna administració.
    Hi ha gent que li puja al cap lo xampany, però a ell li fots un traje i una corbata, i no veigues com flipa.

    ResponElimina
  52. Jo ja he dit que coincideixo amb moltíssims propostes del moviment 15-M però amb lo que no coincideixo és en acampar a una Plaça. No entenc perquè no ho enteneu si la majoria dels que heu parlat, tampoc sou acampats a la Plaça Alfonso.

    ResponElimina
  53. No t'equivoques Gutijaume, a la plaça no estan només els que estan físicament. És pot estar d'acord en que s'acampi a una plaça i no anar-hi particularment, lògicament. Crec que en este cas, més que en altres es pot dir que "no estan tots els que son".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta