11 de maig del 2012

Més de 14.000 ebrencs sol·liciten ajuts de la llei de la Dependència


Més de 14.000 persones van sol·licitar els ajuts de la llei de la Dependència durant el 2011 a les Terres de l’Ebre. Així ho ha detallat la directora dels serveis territorials de Benestar Social i Família, Manolita Cid, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna. Segons Cid, fins al 31 de març d’enguany hi havia un total de 6.310 persones que eren beneficiàries dels ajuts de la llei de la Dependència, però encara hi ha una gran quantitat de famílies que esperen que se’ls puga atorgar algun dels ajuts sol·licitats. En la mateixa línia, la directora territorial de Benestar Social i Família ha explicat que, tant pel que fa als beneficiaris com als sol·licitants, la majoria es troben concentrats a les comarques del Baix Ebre i del Montsià, amb un 45 i un 35 per cent, respectivament.

En aquest sentit, Cid ha remarcat que fa temps que la Generalitat està fent un esforç addicional per poder atendre totes les sol·licituds i també els ajuts ja concedits, ja que el govern de l’Estat no està pagant la part que li correspon del cofinançament de la llei de la Dependència. De fet, la directora de Benestar Social i Família a l’Ebre ha recordat que la llei de la Dependència és una llei i que, per tant, obliga les administracions a atendre les demandes de la gent que realment ho necessita.

En la mateixa entrevista, Cid ha recordat el conflicte per la possible invasió de competències, per la mateixa llei de la Dependència, entre el govern de l’Estat i la Generalitat. Una situació que podria arribar al Tribunal Constitucional, en el marc de l’ofensiva del govern català per combatre la recentralització de les competències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta