11 de maig del 2012

Amposta renova la Festa del Mercat a la Plaça per atraure més de 25.000 visitants

Amposta espera poder rebre més de 25.000 visitants amb motiu de la quarta edicio de la Festa del Mercat a la Plaça. Una edició renovada que, entre els dies 18 i 20 de maig farà retrocedir la ciutat als inicis del segle XX, amb la participacio directa de més de 600 persones. Durant tres dies, la capital del Montsià recrearà com era la vida fa 100 anys, amb l'objectiu de consolidar la Festa del Mercat a la Plaça amb la incorporacio de noves activitats i la renovacio de tots i cadascun dels espectacles. En aquest sentit, enguany es podran veure més de vuitanta parades d'artesans i d’oficis tradicionals. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferre, va fer ahir una crida als veins de la població perquè participen en la festa, també, com a forma de fer un parèntesi en el clima predominant de l'actual crisi economica.

Durant tres dies, Amposta s’endinsa en els seus orígens com a ciutat, retornant a l’any 1908, de manera que els carrers i places del nucli antic recuperen l’aparença que tenien a principis del segle XX. Enguany, el repte que es persegueix des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta és la consolidació de la festa perquè siga un referent a les Terres de l’Ebre i obtinga projecció fora del territori. Amb aquest objectiu, s’han renovat completament els espectacles que s’ofereixen durant la festa, de manera que s'estrenaran de nou tant els guions com els números musicals de les Varietés que tenen lloc al Casino, així com l’espectacle de cabaret Ampolino a la Filha. A més, enguany es podrà veure la sarsuela 'La Verbena de la Paloma', tot seguint amb la línia d’oferir un espectacle de l'anomenat Género Chico, de la mà dels alumnes dels tallers de balls de principis de segle i del taller de sarsuela.

A més, per segon any consecutiu es projectarà una pel·lícula de cinema mut amb música de piano en directe, tot i que enguany s’estrenarà una pel·lícula original titulada 'L’herència de l’avi Gisbert' amb actors de les Terres de l’Ebre, i que és una idea original de les productores ampostines DDFilms i Filmsnómades. La pel·lícula s’ha rodat íntegrament a l’illa de Buda i la música que sonarà en directe és del compositor ampostí Tomàs Simón.

Cal destacar també la col·laboració de diverses entitats de la ciutat com les bandes de música, les escoles de dansa, o l’associació de restauradors. Pel que fa a les activitats, per primer any, el riu Ebre serà un dels espais de la festa, ja que s’ha organitzat un recorregut en vaixell des d’Amposta fins a l’illa de Buda, i també una regata de muletes, donat que la festa convidada són les regates d’embarcacions que tenen lloc a Móra d’Ebre. A més, s’ha organitzat un concurs d’aparadors en el que participen més de 30 establiments de la ciutat i es posaran plaques distintives als quatre comerços de la ciutat que tenen 100 anys o més.

A banda d’aquestes activitats, els tres dies de la festa estarà instal·lat el mercat de parades d’artesans i oficis tradicionals que recreen les parades ambulants del mercat a primers de segle XX, i que es distribueixen per les places i carrers del nucli antic i que estaran obertes divendres tarda (de 16 a 22 h.), dissabte i diumenge (de 10 a 22 h). La inauguració oficial de la festa tindrà lloc dissabte al matí i anirà a càrrec de Miquelet Setencàrrecs, el personatge dels contes infantils creat per l’ampostí Jesús Serrano, i que és un nen que viu les seues aventures a l’Amposta de principis de segle XX. Com ja és habitual, l’acte d’inauguració comptarà amb la interpretació de l'himne 'Oh! Amposta' a càrrec de la banda de música de la Unió Filharmònica i de les corals d'aquesta entitat i de la Lira Ampostina.

Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta