17 de desembre del 2010

Belén Fabra no va donar suport al Panxampla


“Contràriament al que s'ha publicat en diversos mitjans a partir del comunicat de la Comissió per la Retirada de la Simbologia Franquista de Tortosa del Casal Popular Panxampla, en cap moment he pres part en la iniciativa d'aquesta entitat, que ha utilitzat el meu nom sense el meu consentiment”. Amb aquest comunicat, l'actriu tortosina Belén Fabra ha volgut exercir el seu dret a la rectificació i desmentir que hagués donat suport a la campanya del casal Panxampla per la retirada del monument franquista de la Batalla de l'Ebre i pel canvi de nom del barri 13 de Gener i de la plaça i de l'institut de secundària Joaquín Bau. El casal Panxampla va afirmar, el 4 de novembre, que havia aconseguit el suport de l'actriu i d'altres artistes, intel·lectuals i personalitats, amb motiu de la campanya que va culminar amb la votació d'una moció popular a l'Ajuntament, el 8 de novembre. Però, segons Fabra –descendent directa de qui era l'alcalde de Tortosa el dia de la inauguració del monument–, el col·lectiu no tenia permís per utilitzar el seu nom. D'altra banda, el fet que la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Alícia Gamundi, donés el seu suport a la campanya en nom de tota la federació, també ha provocat un cert malestar entre algunes entitats veïnals, com la del Centre Nucli Històric o la de Santa Clara.

Publicat a El Punt


Foto: TCM

41 comentaris:

  1. La veritat és que a mi, que Belen Fabra dones o no suport, no en feia ni pujar ni baixar.

    Dit això i, des de la legitimitat que em dona el haver polemitzat sobre el tema defensant la retirada, vull dir que utilitzar el nom de l'actriu sense el seu coneixement, ho trobo lleig i indigne. Espero la immediata explicació de Panxampla.

    ResponElimina
  2. Un bon moment per definir i matitzar postures.

    ResponElimina
  3. Que ha de treure una nova pel·lícula?
    O és que no la contracten?
    No entenc a que ve tant de "pollo".
    O és que en dos anys ha canviat d'opinió?
    O és la moda Belén Esteban...
    Fins avui estava públicament en contra del monument. Ara ja no se que pensar. Bé, si que se en que pensar, tinc llista d'espera i tot, "a una altra cosa papallona", de moment.

    ResponElimina
  4. Normalment no veureu mai a cap artista, definir-se políticament, encara que de vegades la immaduresa es la excepció… D’aquí ve ara la rectificació...

    ResponElimina
  5. No cal anar massa lluny. Fent una cerca a n'este mateix blog, podem trobar això:

    http://lamarfanta.blogspot.com/2008/11/beln-fabra-reclama-la-retirada-del_25.html

    Llavors, què ha canviat en estos dos anys? Crec que a algú li ha sortit un gra un pel molest i de tant gratar-se'l, veigues que no li surte sang...i sinó, temps al temps.

    I sí, McCalan, el món artístic està ple de posicionaments polítics de més profunditat o més superflus, i en este cas no crec que esta persona estés en una completa letàrgia durant 2 anys. Sort que este tema estava mort.

    ResponElimina
  6. Mc Calan, és prou significativa la teva reflexió. D'una banda dius que els artistes no solen definir-se políticament, cosa totalment falsa. En tot cas això deu passar en els artistes de dreta que, o no n'hi han ( cosa improbable ) o no es manifesten, però a l'esquerra? Nomes cal veure els de la "ceja". Ara potser no n'hi han tant, també és cert.
    Però el que volia dir era que no hauria de representar cap definició política personal el fet d'estar a favor o en contra de la retirada del mosntrument. O SI ? Llavors, aquí plora la criatura.

    ResponElimina
  7. Es ben cert que en temps de reivindicació democràtica, hi havien molts artistes que es comprometien i es definien com políticament d’esquerres. Es el que calia fer , i de fet moltes vegades no importava la qualitat de la seva obra si finalment era fruit d’una expressió política esquerrana. Naturalment si a mes a mes oferia qualitat, millor que millor…
    Ara això ha canviat, dons la indefinició amplia mercats… Oi Belen ¿

    ResponElimina
  8. Veig que t'escapes d'estudi, Mc Calan, però em queda clar el què penses: manifestar públicament que s'esta a favor de la retirada del monument franquista, et pot fer més mal que bé. I segur que a Tortosa encara més. Pos si que hem avançat, no?

    ResponElimina
  9. Mes del que et penses !!

    ResponElimina
  10. El que diu Jotabe és ben cert, no hauria d'importar considerar-se a un mateix de dretes o d'esquerres per tenir una posicio clara sobre el monument. O es que un democrat de dretes (o esquerres) vol mantenir simbols anti-democratics ....?

    Artistes de dretes, publicament; Clint Eastwood, Arnold "Terminator", Charlton Heston, Dennis Hopper (!), Bruce Willis, Alice Cooper, Frank Sinatra, Chris Martin (Coldplay) .... per cert, tots son homes ...

    ResponElimina
  11. Deixeu-vos d'hòsties!
    Darrera pel·licula de l'esmentada:
    "L'estació de l'oblit"
    No estrenada a les TE encara?
    6 mesos des de l'estrena.
    Per si amb el nom no expliques prou el doble sentit de recordatori que ens ha fet als tortosins, ebrencs i demés planetaris.
    No puc recomanar-la encara, i ho sento, però si pugues la miraria, la peli.
    Ja la passaran per Tv3, on te una entrevista al 3 a la carta. La recomano, això si que ho he vist!
    I el poc que costa fer feliços a la gent!

    ResponElimina
  12. L'Alice Cooper?
    Del Tea Party?
    Je, je, je.
    Ves per on quina cosa!

    ResponElimina
  13. Brian; un demòcrata també es nodreix de símbols que han estat antidemocràtics…Vols exemples ?

    ResponElimina
  14. Per cert McCalan, quan es deixa caure una subtilesa, es deixa alguna pista.
    Just pensava en possibles problemes mèdics i que havia trobat millor faena.
    Tonto de mi! Jo pensant en la persona i no en temes de partidismes i poder.

    ResponElimina
  15. No sigue cas que la deshereden...

    ResponElimina
  16. Ja sé que no hi diu amb l'entrada, però em fa gracia.......

    mireu, mireu

    Imagineu si parlem de tertulians, opina-dors, ponti-ficadors; alliçonadors tots.
    El que trobo a faltar al llistat és La Marfanta, però.

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. Mc Calan, diu un refrany que rectificar és de savis.

    T'ho dic perquè l'afirmació que has fet de que els actors o directors de cinema no es pronuncien en política és absolutament falsa.

    A Espanya en tens un exemple molt clar amb una "Plataforma de Apoyo a Zapatero" (no sé si ara aquests actors tornarien a donar suport a la plataforma) que veuràs en el video que t'adjunto, amb personalitats tan conegudes com Almodovar, Miguel Bosé, Cayetana Guillen Cuervo, Sabina, etc.

    A banda s'ha publicat en molts mitjans que parts dels diners de la fiança de Julian Assange, fundador de Wilikeaks, els han donat els compromesos directors de cinema Ken Loach o Michael Moore.

    I és que posicionar-se políticament pot portar-te perjudicis laborals o socials, però no es pot pretendre que tots els actors no manifesten la seva ideologia (que no és el mateix que posicionar-se per un partit polític).

    Per a persones que no manifesten la seva ideologia ja tenim a Sandro Rosell. Però qualsevol persona llesta sap el que vota. Seria com dir que la Vanguardia és un diari neutral. Més claret ja no ho puc dir.


    http://video.publico.es/videos/0/4265

    ResponElimina
  20. De ben segur que el diari mes neutral del mon es el butlletí d’ERC…

    ResponElimina
  21. No, Mc Calan, tornes a pixar fora de test i no rectifiques.

    El butlletí d'ERC no és neutral, i qualsevol persona que sapigue llegir ho entén, com tampoc ho és el butlletí de CiU.

    Els perillosos són els butlletins que es diuen 0 % de sucre (qui diu sucre, diu sal), i en canvi, et deixen les dents plenes de càries o els ronyons danyats, perquè són superdolços o salmorra.

    Jo prefereixo la gent que em ve de cara, perquè si em ve de costatt, no puc veure si m'amaga un gavinet.

    ResponElimina
  22. I ara, el més neutral és l'Ara.

    ( sí, ja sé que les ironies escrites costen d'agafar )

    ResponElimina
  23. Per que fa tanta temor,pronunciarse a Tortosa,en contra o favor del dixos monument?
    Pot ser per que implica ficarse a males mab D. Mengano,o Dña.Fulana que va ajudar a "colocar" el fill o la filla?
    Per que ningu diu que va pasar a Omniun,(a Tortosa)amb el mateix tema?
    Que pot ser tenen por que torne el "franquisme" i el agafe amb el pas cambiat?
    Per ultim,es Convergencia un racó de franquistes amagats i per aixo fan com si la cosa no anes amb ell?

    ResponElimina
  24. Jotabé, ARA t'escolto ;-)

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. Pos sí, Tio del Bigote, encara estic esperant alguna noticia, informació, explicació oficial sobre la polèmica al si d'Omnium de les TTE i les diferencies de criteri, ( entre la presidenta i vice-president bàsicament ) però finalment saldades, ves per on, amb el silenci.
    Encara que, personalment, em fa més mal el "mutis por el foro" de CCOO i UGT. També deu ser per no molestar certs militants i allò de la transversalitat.

    ResponElimina
  27. Un racó de franquistes que foren empresonats, perseguits i fins i tot torturats. Apa vinga! No digueu es bestieses!! Hi ha determinat grup de gent que confon encara la dreta amb el “franquisme”. Foteu pena !

    ResponElimina
  28. ...Emili, les teves ironies no cal que les comparteixis amb tu mateix, dons algun et podria donar l'adreça d'algun psicoterapeuta.

    ResponElimina
  29. Mc Calan, estàs malalt.

    ResponElimina
  30. Que confon la dreta amb el franquisme,i amb qui vols que la compare? Si el raco esta ple de reciclats,ja se que hi han molts que es pensen que Franco era aquell iaio que sortia a la tele per felicitarnos els nadals,i al que teniem que estar agraits,per ser cornuts i pagar el beure!
    Estic segur que mes d'un encara guarda la "camisa azul" per si de cas!
    En quan al tema d'Omnium,no sera per la presidenta es la ma dreta de Pere Panisello?
    Ja que parlem d'engarjolats,que pregunten als que van perdre els estalvis quan la "Catalana"

    ResponElimina
  31. Jo diria que Dolors Queralt, més que per ser la mà dreta de Panisello, el que no volia era incomodar l'Alcalde, ja que la seva carrera no és a Jesús on precisament la té.

    ResponElimina
  32. McCalan, has vist El Gatopardo? Va, que a n'este poble ja mos coneixem...

    ResponElimina
  33. Meditant sobre la sociologia de blocs, dedueixo, que als tertulians, predicants u comentaristes, majorment masculins, d'aquest bloc ens agrada xarrar en una entrada encapçalada per una cara bonica.
    Això si, els comentaris van a salts, com al "Parkour".
    Us en recordeu de la pelicula "Yamakasi"?
    Qui pugues!

    ResponElimina
  34. desclassificat, com has arribat a la conclusió de que els comentaristes som/n majoritàriament homes?
    Saps a quina altra conclusió he arribat jo? pos que hi ha algú que solt tindre opinió sobre tot, que és bastant prolífic i solt liderar el rànquing de comentaris, però, no sé que passa que en algunes entrades, com per exemple la de l'atemptat del mural de Campredo, no té res a dir. Ell ( en aquest cas sí ) ja m'entén.

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. Senyor Nieto, pixar fora del test de tant en tant (ho fem de tant en tant tota la gent normal) i no equival a estar malalt. Però el que certament em dol es que vostè voldria pixar ( i molt!) però els seus condicionaments politics no el deixen. Cuidis no sigui que agafi una asèpsia generalitzada.

    ResponElimina
  37. Panxampla un cop més, ens demostra quin tipus de gent són..

    ResponElimina
  38. Tinc molta curiositat, tortosina. Quin tipus de gent son ? Si la cosa ha anat aixi, certament no és molt correcte, però, d'aquí a fer un comentari tan despectiu......

    ResponElimina
  39. La resposta està "blowing in the wind" ...

    ResponElimina
  40. Tortosina, crec que ets la única persona que posa en dubte el col·lectiu promotor i no el canvi d'opinió de Belén Fabra. Algú li ha picat el crostó a n'esta xica pq està clar que a n'esta part de País, hi ha transicions que encara no s'han fet. I els silencis són còmplices.

    ResponElimina
  41. Ho sento Arjub, però els silencis son còmplices sempre. A mi encara no m'ha quedat clar si B. Fabra s'ha desdit o van ser Panxampla qui és van precipitar utilitzant el seu nom sense l'autorització expressa d'esta. A hores d'ara ningú ho aclarit. Ni al Web del Casal popular Panxampla ni al bloc "quinacapital" he vist cap aclariment al respecte. Per què?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta